|
|
#3661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
graco ale sprit- i bardzo jestem zadowolona i moje dziecko tez.
co s do kubka musi sie przyzwyczic bo to lenuich jest i nie chcesie jej dluzej trzymac.
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zawsze kupuje 1,5x szerokosc sciany. Wiec jesli mam pokoj o szerokosci 3m, to kupuje tylko 4,5m (nie mam karniszy, tylko szyny plastikowe). W sklepie to nawet nie mowie, jaka mam szerokosc, bo zawsze mi mowia ze trzeba przynajmniej x2. I spokojnie starcza!
|
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
ja firanki kupuję w zależności od taśmy - najczęśćiej tą x2 - więc firanki dwa razy tyle, co karnisz + jakiś mały zapas - na 2m okno kupiłabym 4,5m
|
|
|
|
#3664 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Najpierw Jaś wykąpał się ze mną, a później ja zniknęłam z pola widzenia i 130 ml mojego mleka też zniknęło w ciągu niecałych 10 minut . Musiałam jeszcze przybiec i dokarmić głodomorka. Na czwartek przygotuję więcej mleka, żeby dziadkowie nie stresowali się, gdy wnusio będzie się domagał dokładki .Cytat:
Szukam zielonego, przejrzystego materiału (orgazny? szyfonu??), oglądałam już w kilku sklepach, ale nie znalazłam odpowiedniego odcienia. Cytat:
, ale to chyba zależy od tego, jak gęsto chcesz ją upiąć... A może nie? ![]() Ja, podobnie jak Celka, będę miała chyba szyny plastikowe ze względu na nietypowe okna. Poza tym chciałabym, żeby karnisze nie rzucały się zbytnio w oczy. Jak znajdę jutro czy pojutrze chwilę, to pstryknę fotki i poproszę Was o poradę. Cytat:
. Wklejaj częściej jej fotki Berbeo!Cytat:
Cytat:
.A z tą Warszawą to coś mi się pokiełbaskowało . Wydawało mi się, że pochodzisz z okolic stolicy.Warszawianki i inne chętne - mogłybyśmy umówić się na jakiś wiosenny spacer z dziećmi (np. w kwietniu) albo na kawę bez dzieci... ![]() Jutro jadę do pracy na "ostatki" i do ginekolożki. Może uda mi się rano do Was zajrzeć, Drogie Koleżanki. Dobranoc!
|
|
#3665 |
|
Wtajemniczenie
|
no mała zjadła 180 ml kaszki i śpi am nadzieje że chociaz do 4 wytrzyma.
my jutro idziemy do siostry bo juz wróciła no i nie lubimy tyle siedzieć w domu a poźniej jak juz tż wyśpi sie po pracy to pójdziemy na jakieś zakupy. a w srodę idę do fryzjera obciąć trochę włoski. zrobie sobie taki mały imieninowy prezent.a wprzyszłym miesiacu(ponieważ mam urodziny)to może pomyślę nad jakimiś pasemkami. no i w tym tygodniu znowu wybieram się na ciuchowe zakupy.bo mała strasznie szybko rośnie . ja zakup firanek mam już za sobą i faktycznie zapomniałam -jak brałam na okno 3 m -to firanki 4,5, a do kuchni to więcej o niecały metr bo okno mam bardzo malutkie.wymieniałam niecały rok temu okna no i firanki też wymieniłam. spokojnej nocki życzę wszystkim mamusiom no i dzieciaczkom kolorowych"senków"
|
#3666 |
|
Rozeznanie
|
Co ta Poiss nic nie pisze o Oleńce? ale to napewno ząbki.
Dziękuję w imieniu Weroniczki za pochwały, która całe szczęście od godz. już śpi. Wydoroślała bo juz waży 7 kilosów i te włosy a do tego wszyscy mówią że bardzo długa . Kochana jest ale charakterek to bedzie ona mieć coś czuję...a ja miałam ambitny plan żeby poczekać na męża ale właśnie on uległ zmianie i idę do łóżeczka lulu. Dobranoc kolorowych snów dla wszystkich maluszków i ich mam |
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
moj dolek zamienil sie w mega dola i brak checi do zycia....... badz tu czlowieku dobry, to wszyscy cie opluja
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
sylwia
|
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Albo gorączka. Tfu, tfu.
Cytat:
|
|
#3670 |
|
Zadomowienie
|
Dziekujemy za wszystkie mile slowa
Blanka az sie zrumienila chociaz skromnoscia raczej nie grzeszy ))Zgadzam sie z Demonikem - Weroniczka bardzo wydoroslala, jest urocza panna chwal sie nia jak najczesciej Ona to dopiero ma wloski - Blaneczka przy niej to łysolek![]() Poiss - napisz jak Olcia Demoniku-baw sie dobrze w ostatki co do gin to tez sie musze wybrac poniewaz po 13nastu miesiacach w zeszly piatek zaszczycila mnie @ postanowilam wrocic do tab![]() Chyba zaraz zgarniam tz i idziemy spac, cos dzisiaj wyjatkowo chce mi sie spac ![]() Buziaki! |
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Koleżanki domagały się wizyty Jasia, a przy okazji zjem z nimi pączucha .Teraz to już naprawdę: dobranoc.
|
|
#3672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na naszym forum nie tylko Patryk ma liche owłosienie, moje szczęście też grzywą nie zarzuci do tego z tyłu łebka wytarł sobie włoski i jest łysiutki jak kolano ![]() Ja piorę wszystko w proszku dziecięcym, bo mały miał silne uczulenie, a teraz jeszcze też od czasu do czasu go wysypuje, a poza tym mam małą łazienkę i nie chce mi się w niej trzymać dwóch worów proszku. My jeszcze nie rozszerzamy diety. Karmię piersią póki co, a jak długo to się okaże przy pierwszym synu było tak, że po prostu już mnie to męczyło, bo miałam wrażenie, że już nie mam czym karmić, a poza tym wygodniej było zrobić butlę i tak jakoś niemal z dnia na dzień przestałam karmić. Więc teraz nie planuję, zobaczę co czas przyniesie.A teraz mam pytanie do Was wszystkich - jakich pościelek używacie? Chcę kupić pościel dla malucha i zastanawiam się jak zapinaną. Ostatnio coraz więcej widzę zapinanych na zamek błyskawiczny, ale zastanawiam się, czy ten zamek się nie wbija w ciałko? Czy nie lepsze byłyby guziki? Ja mam teraz taką na rzepy i jest raczej kiepska... |
|
|
|
|
#3673 |
|
Rozeznanie
|
ale zamek w poscieli jest schowany i nic nie kłuje a guziki czasami maja tendencję ze się odpinają
|
|
|
|
#3674 |
|
Rozeznanie
|
dubel
|
|
|
|
#3675 |
|
Zadomowienie
|
Weroniczka może już spineczki nosić, bardzo ładna i duża dziewczynka.
Klaudia to następny ?kudłacz?, oj będą mieć dziewczyny bujne czuprynki ![]() Myshia ja używam na zamek i na guziki. Zamek nie powinien się wbijać, bynajmniej ja nie zauważyłam, by coś takiego się działo. Sylwia wszystko będzie dobrze, pomyśl o czymś przyjemnym, przytul Maciulka, dołek musi przejść ......................... ........ Majunia poszła spać wcześniej niż przez ostatnich kilka dni, o 21 już spała. Ostatnio jej ulubioną pozycją jest spanie na lewym boku, chyba dlatego, że jak się budzi szybciej z tej pozycji ląduje na brzuchu, na którym zresztą spędza większą cześć dnia. Ja też się kładę, bo jutro pewnie będzie wcześnie pobudka. |
|
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój kolega mawiał, że każdy dół w końcu sobie gdzieś idzie A ludzie to niestety są okropni i mało przewidywalni w swoich wypowiedziach. Możemy Cię jedynie wirtualnie Dla mnie jeszcze lepiej i cieplutko już będzie Dziękuję dziewczynki za pamięć o Olę. Nie pojechaliśmy do przychodni, bo gorączka zaczęła się rozwijać w niedobrym kierunku, zadzwoniłam po super pediatrę. Dziadek z 70lat ma, ale jest rewelacyjny. Jak tylko go zobaczyłam, to zaczęłam mu już ufać Osłuchał, spojrzał w gardziołko i wszystko jest ok. A gorączkę kazał zbijać tylko powyżej 38st. Człowiek naprawdę super, bo emanuje od niego spokój, a wiadomo jak matki reagują , jak ich dziecko jest chore, to zaraz czymś by leczyły. Ponieważ gorączka pod wieczór zaczęła galopować, więc dałam Oli paracetamol w syropku, długo nie mogła usnąć, ale jak już usnęła, to spała przez 3 godziny. Po 3 godzinach obudziła się z wrzaskiem, więc już chcieliśmy po tego lekarza dzwonić, ale okazało się, że moje dziecko najnormalniej w świecie zgłodniało, czyli już z nią jest ok. Nakarmiłam ją i dalej poszliśmy całą trójką spać (bo ja już też jestem chora ). Wstaliśmy dopiero niedawno. Z Olcią już ok. śpi sobie smacznie w łóżeczku. Przy okazji obalił parę mitów: matka karmiąca może karmić dziecko, nawet jak ma 40st., jeśli tylko czuje się na siłach. Paracetamol może przyjmować jeśli jest taka potrzeba co 4 godziny. Zbadał też rzekomo miękką czaszkę Oli i stwierdził, że jest twarda. No i cycuchy też. Stwierdził, że wszystko w normie. Więc skoro mi to kolejny lekarz mówi, to chyba nie będę sobie głowy nawet zawracać endokrynologiem. |
|
|
|
|
#3677 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3678 |
|
Zadomowienie
|
Parę fotek z wczorajszej pieciomiesięcznicy
|
|
|
|
#3679 |
|
Rozeznanie
|
No to super że Olci przeszło!
Ja nic z tą głowa nie powiem bo mi nikt nigdy jak chodzimy (2 razy na szczepieniu + 2 razy bioderka) o głowie nic nie powiedział ale ma twardą i nawet jak się urodziła to nie było przez włosy widać że to ciemiączko jest miękkie i tak "pracuje". Ale tak właśnie trzeba trochę wyluzować a nie wyszukiwać problemów bo jak my byłyśmy małe to nie było tylu prześwietleń, szczepionek a żyjemy i jakoś nas wychowali.... Oj Sylwia może wygadanie by pomogło? a póki co wirtualne |
|
|
|
#3680 |
|
Rozeznanie
|
Post pod postem trudno!
Najlepsze życzonka dla Majusi (Anusi) i Patryczka (Anetki) |
|
|
|
#3681 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Majuni |
|
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Ebena twój pięciomiesięczny bąk jest cudny, fajne foteczki
Cytat:
P.S.Kilka Kubusiowych fotek i buziaki od Kubusia dla cioci Sylwi 1. Zygu-zyg 2. Coś powiem Ci na uszko ![]() 3. A teraz Cię zjem ...
|
|
#3684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witam, w tym, pieknym słonecznym dniu. niestety nie dane było mi sie dzisiaj wyspać bo mała chociaz szybko usneła to obudziłą sie o 1 i nie wiem juz co mam robić żeby dłużej spała bo nie obudziła sie głodna bo jak dałam jej butelkę to wzięła dwa łyki i spała dalej -do 4 -zjadła butlę i o 7 jak wrócił tż to sie obudziła. miałam nadzieję że usnie i ze 2 godzinki pospi a tu 40 minut więc jestem dzisiaj wykonczona. zaraz będzie szybka kawa przed wyjściem. ebena- mała słdka szczególnie na tym koniku. sylwia może spróbuj się wygadać to bedzie ci lepiej albo jak mozesz to idz na jakies zakupy mnie to czasem pomaga a urodzinki mam 3 marca- juz 28 -zanim wrócę do pracy to zdążę jeszcze poswiętować a tz ma 2 imieniny a jutro po fryzjerze pojade do tesco bo maja tam duzy wybór artykułów dla dzieci(kaszki , herbatki, dania) no i zobaczę niekapek z takim miekim zakończeniem bo ten od siostry jest niestety twardy
|
|
#3685 |
|
Wtajemniczenie
|
a Kubuś na tym ostatnim zdjęcci wyglada naprawdę groźnie!
|
#3686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Starszy kolega mojego Jasia
, synek mojej przyjaciółki ze szkoły podstawowej, 8 marca skończy rok .Cytat:
Cytat:
Później kupiłam śpiworek i to był strzał w dziesiątkę . Jaś śpi w śpiworze tylko na matercau, nie rozkopuje się, a wiecznie macha kończynami i budzi się, gdy jest mu chłodno. Teraz zamierzam kupić mu kolejny, nieco większy, zresztą uważam, że fajnie byłoby mieć dwa w tym samym rozmiarze - jeden się pierze i schnie, a drugiego używamy, ale nie mam już gdzie tego wszystkiego chować. I tak wczoraj rano wyprałam śpiworek, a Jasio spał w dzień pod kocykiem. A raczej na kocyku Około roku synuś dostanie "prawdziwą" pościel - poduszkę i kołderkę .Gorzej, gdy wędruje pod pociąg albo na drzewo... ![]() Cytat:
.Co do gorączki, to gdzieś czytałam, że matka może karmić dziecko przy wysokiej temperaturze. A paracetamol przyjmowałam, jak łeb mi pękał... Dobrze jednak mieć pewność, że nie jest to groźne. To żeby nie było, że rzucam słowa na wiatr: 3, 10 czy 17 maja (dzień przed moimi urodzinami, hehe)??? ![]() Cudna! Widać tylko kawałek taty, ale wydaje mi się, że Matylda jest do niego właśnie podobna Dołączam się do życzeń! Słodki Kubulek! A zabaweczka musi być przepyszna .
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Mati na koniku wygląda jak prawdziwa amazonka
Kubuś ślicznie wychodzi na zdjęciach Zapomniałam , jeżeli będziecie miały gorączkę (czego oczywiście nie życzę |
|
|
|
#3688 |
|
Zadomowienie
|
Najlepsze życzenia dla Patryczka!!!
Majunia dziękuje wszystkim ciocią za życzenia Ivy bardzo dobrze, że Oluni przeszła ta gorączka i nic poważnego się nie dzieje. Ebena Matyldzia pięknie się uśmiecha. Pysiu Kubuś ściska maskotę jakby mówił, to moje nie oddam i tak rozkosznie się cieszy.......................... ...... Noc dzisiejsza taka sobie, chyba z 5 razy wstawałam 3 razy jeść, 2 poprawić brzdąca z brzucha. dobrze, że chociaż dała pospać do 9. Jak wstałyśmy słońce świeciło, a teraz się robi ponuro, może jeszcze się zmieni, bo planuję spacer. |
|
|
|
#3689 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
ja tylko na sekundke bo Max dzis wyjatkowo domaga sie mojej uwagi. Wszystkiego NAJ dla dzisiejszych malych jubileatow: Majuni i Patrysia. Ebenko sliczna ta Twoja kluseczka. jakie ma fajne faldki na raczkach. Tylko schrupac. Kubus tez ladnie bawi sie swoja zabaweczka i az mi sie humor poprawil widzac te zdjecia nasych slodziakow Tez mam dzis lekkiego dola...to straszne ale sie wam wyspowiadam...zazdroszcze kolezance awansu . Ciesze sie z jej sukcesu ale teraz mam taki okres ze w zyciu zawodowym wszystko mi stanelo i nie widze poprawy w najblizszej przyszlosciide sie wyzyc na odkurzaczu. Moze czyste mieszkanko troche mi zmieni nastawienie. |
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6495068]Co do spotkania, to jesli bedzie w maju to sie zjawie
najlepiej 3 maja, to wtedy z Demonikiem podwojnie poswietujemy nasze imieniny [/quote]no to mamy jeszcze jeden argument za, żeby spotkanie było w maju
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.

nie moge z nia rozmawiac , juz drugi raz dzis sie polkocilysmy .......
.
.
, ale to chyba zależy od tego, jak gęsto chcesz ją upiąć... A może nie? 

). Wstaliśmy dopiero niedawno.
[/quote]