Jesienne Mamy 2007 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-04, 18:23   #3661
dorka19801
Wtajemniczenie

Dot.: Jesienne Mamy 2007

graco ale sprit- i bardzo jestem zadowolona i moje dziecko tez.
co s do kubka musi sie przyzwyczic bo to lenuich jest i nie chcesie jej dluzej trzymac.
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 18:53   #3662
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
zadzwonilam zapytac sie mamy i co powidziala ze trzeba 8 metrow nie moge z nia rozmawiac , juz drugi raz dzis sie polkocilysmy .......
A ja zawsze kupuje 1,5x szerokosc sciany. Wiec jesli mam pokoj o szerokosci 3m, to kupuje tylko 4,5m (nie mam karniszy, tylko szyny plastikowe). W sklepie to nawet nie mowie, jaka mam szerokosc, bo zawsze mi mowia ze trzeba przynajmniej x2. I spokojnie starcza!
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 21:04   #3663
primavera
Zakorzenienie

ja firanki kupuję w zależności od taśmy - najczęśćiej tą x2 - więc firanki dwa razy tyle, co karnisz + jakiś mały zapas - na 2m okno kupiłabym 4,5m
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 21:24   #3664
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez demonik Pokaż wiadomość
Trochę martwię się, jak moja mama nakarmi wnusia butlą (porcja mleka już przygotowana, dzisiaj próba generalna – mąż poda butelkę Jasiowi), ale trudno – najwyżej trochę się pomęczą, dziadek pewnie też ochoczo przybiegnie na odsiecz .
Próba wypadła nad wyraz pomyślnie .
Najpierw Jaś wykąpał się ze mną, a później ja zniknęłam z pola widzenia i 130 ml mojego mleka też zniknęło w ciągu niecałych 10 minut . Musiałam jeszcze przybiec i dokarmić głodomorka. Na czwartek przygotuję więcej mleka, żeby dziadkowie nie stresowali się, gdy wnusio będzie się domagał dokładki .

Cytat:
Napisane przez ebena Pokaż wiadomość
firanki polecam z tej firmy, mają sklep internetowy http://www.wisan.pl/ , prawdę mówiąc ja tam kupuję, bo moja koleżanka ze szkoły średniej tam pracuje, ale mja duzy wybór
Dzięki za link , zaraz zajrzę.
Szukam zielonego, przejrzystego materiału (orgazny? szyfonu??), oglądałam już w kilku sklepach, ale nie znalazłam odpowiedniego odcienia.

Cytat:
dziewczyny mam 2 metrowe okno -jak szeroka powinna byc firanka z organtyny?3metry?
Średnio się na tym znam, firanki jeszcze przede mną , ale to chyba zależy od tego, jak gęsto chcesz ją upiąć... A może nie?

Ja, podobnie jak Celka, będę miała chyba szyny plastikowe ze względu na nietypowe okna. Poza tym chciałabym, żeby karnisze nie rzucały się zbytnio w oczy.

Jak znajdę jutro czy pojutrze chwilę, to pstryknę fotki i poproszę Was o poradę.

Cytat:
Napisane przez berbeaa Pokaż wiadomość
Teraz kilka fotek kokochy - niestety nie posiadam zdolności interpretacji tak fajnej jak Wy, więc sobie daruję
Weroniczka jest śliczna i bardzo się zmieniła, "wydoroślała" . Wklejaj częściej jej fotki Berbeo!

Cytat:
Napisane przez dorka19801 Pokaż wiadomość
a my tez byłyśmy na spacerku i tż też sie wybrał i moze jutro jak da rade bo znowu tydzień nocek.
a słoneczko było dzisiaj takie piękne.
1.wczorajszy spacer w pieknym słońcu
2.dzisiaj po spacerze
I mama ładna i córcia zalotna .

Cytat:
Napisane przez motylek78 Pokaż wiadomość
Demoniku duze buzki dla Jasia ,ze taki grzeczny. Oby dalej tak sam zasypial i dal mamusi czesciej powizazowac.
Mhhh ze zjazdem to bedzie ciezka sprawa bo ja jestem z Przemysla i do Wawy mam kawal drogi.
Motylku, dzięki za buźki, ja też trzymam kciuki za mojego synka .

A z tą Warszawą to coś mi się pokiełbaskowało . Wydawało mi się, że pochodzisz z okolic stolicy.

Warszawianki i inne chętne - mogłybyśmy umówić się na jakiś wiosenny spacer z dziećmi (np. w kwietniu) albo na kawę bez dzieci...

Jutro jadę do pracy na "ostatki" i do ginekolożki. Może uda mi się rano do Was zajrzeć, Drogie Koleżanki. Dobranoc!

demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 21:32   #3665
dorka19801
Wtajemniczenie

no mała zjadła 180 ml kaszki i śpi am nadzieje że chociaz do 4 wytrzyma.
my jutro idziemy do siostry bo juz wróciła no i nie lubimy tyle siedzieć w domu a poźniej jak juz tż wyśpi sie po pracy to pójdziemy na jakieś zakupy.

a w srodę idę do fryzjera obciąć trochę włoski. zrobie sobie taki mały imieninowy prezent.a wprzyszłym miesiacu(ponieważ mam urodziny)to może pomyślę nad jakimiś pasemkami.

no i w tym tygodniu znowu wybieram się na ciuchowe zakupy.bo mała strasznie szybko rośnie .

ja zakup firanek mam już za sobą i faktycznie zapomniałam -jak brałam na okno 3 m -to firanki 4,5, a do kuchni to więcej o niecały metr bo okno mam bardzo malutkie.wymieniałam niecały rok temu okna no i firanki też wymieniłam.

spokojnej nocki życzę wszystkim mamusiom no i dzieciaczkom kolorowych"senków"
Stary 2008-02-04, 21:33   #3666
berbeaa
Rozeznanie

Co ta Poiss nic nie pisze o Oleńce? ale to napewno ząbki.

Dziękuję w imieniu Weroniczki za pochwały, która całe szczęście od godz. już śpi. Wydoroślała bo juz waży 7 kilosów i te włosy a do tego wszyscy mówią że bardzo długa . Kochana jest ale charakterek to bedzie ona mieć coś czuję...
a ja miałam ambitny plan żeby poczekać na męża ale właśnie on uległ zmianie i idę do łóżeczka lulu.
Dobranoc kolorowych snów dla wszystkich maluszków i ich mam
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 21:33   #3667
sylwia-zuza
Zakorzenienie

moj dolek zamienil sie w mega dola i brak checi do zycia....... badz tu czlowieku dobry, to wszyscy cie opluja
Stary 2008-02-04, 21:41   #3668
biankaaa
Zadomowienie

sylwia
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 21:43   #3669
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Albo gorączka. Tfu, tfu.

Cytat:
moj dolek zamienil sie w mega dola i brak checi do zycia....... badz tu czlowieku dobry, to wszyscy cie opluja
Sylwia, zbieraj chęci myśląc o tym jakiego masz cudownego, zdrowego, uśmiechniętego synka. Wiem, że to brzmi banalnie, sama często bywam przygnębiona (taka już moja natura), ale myśli o Jasiu zawsze ogrzewają mi serducho...

Stary 2008-02-04, 21:46   #3670
biankaaa
Zadomowienie

Dziekujemy za wszystkie mile slowa Blanka az sie zrumienila chociaz skromnoscia raczej nie grzeszy ))

Zgadzam sie z Demonikem - Weroniczka bardzo wydoroslala, jest urocza panna chwal sie nia jak najczesciej Ona to dopiero ma wloski - Blaneczka przy niej to łysolek

Poiss - napisz jak Olcia

Demoniku-baw sie dobrze w ostatki co do gin to tez sie musze wybrac poniewaz po 13nastu miesiacach w zeszly piatek zaszczycila mnie @ postanowilam wrocic do tab

Chyba zaraz zgarniam tz i idziemy spac, cos dzisiaj wyjatkowo chce mi sie spac
Buziaki!
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 22:02   #3671
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Demoniku-baw sie dobrze w ostatki co do gin to tez sie musze wybrac poniewaz po 13nastu miesiacach w zeszly piatek zaszczycila mnie @ postanowilam wrocic do tab
Eeee, bawić to się ja nie będę . Koleżanki domagały się wizyty Jasia, a przy okazji zjem z nimi pączucha .

Teraz to już naprawdę: dobranoc.

Stary 2008-02-04, 22:08   #3672
myshia
Rozeznanie

GG do myshia

Cytat:
Napisane przez dorka19801 Pokaż wiadomość
a w srodę idę do fryzjera obciąć trochę włoski. zrobie sobie taki mały imieninowy prezent.a wprzyszłym miesiacu(ponieważ mam urodziny)to może pomyślę nad jakimiś pasemkami.
Dorka z którego marca jesteś? Ja urodziłam się w dzień kobiet

Na naszym forum nie tylko Patryk ma liche owłosienie, moje szczęście też grzywą nie zarzuci do tego z tyłu łebka wytarł sobie włoski i jest łysiutki jak kolano

Ja piorę wszystko w proszku dziecięcym, bo mały miał silne uczulenie, a teraz jeszcze też od czasu do czasu go wysypuje, a poza tym mam małą łazienkę i nie chce mi się w niej trzymać dwóch worów proszku.

My jeszcze nie rozszerzamy diety.

Karmię piersią póki co, a jak długo to się okaże przy pierwszym synu było tak, że po prostu już mnie to męczyło, bo miałam wrażenie, że już nie mam czym karmić, a poza tym wygodniej było zrobić butlę i tak jakoś niemal z dnia na dzień przestałam karmić. Więc teraz nie planuję, zobaczę co czas przyniesie.

A teraz mam pytanie do Was wszystkich - jakich pościelek używacie?
Chcę kupić pościel dla malucha i zastanawiam się jak zapinaną. Ostatnio coraz więcej widzę zapinanych na zamek błyskawiczny, ale zastanawiam się, czy ten zamek się nie wbija w ciałko? Czy nie lepsze byłyby guziki? Ja mam teraz taką na rzepy i jest raczej kiepska...
myshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 22:27   #3673
joasiah
Rozeznanie

GG do joasiah

ale zamek w poscieli jest schowany i nic nie kłuje a guziki czasami maja tendencję ze się odpinają

joasiah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 22:33   #3674
joasiah
Rozeznanie

GG do joasiah

dubel

joasiah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 23:06   #3675
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Weroniczka może już spineczki nosić, bardzo ładna i duża dziewczynka.
Klaudia to następny ?kudłacz?, oj będą mieć dziewczyny bujne czuprynki
Myshia ja używam na zamek i na guziki. Zamek nie powinien się wbijać, bynajmniej ja nie zauważyłam, by coś takiego się działo.
Sylwia wszystko będzie dobrze, pomyśl o czymś przyjemnym, przytul Maciulka, dołek musi przejść

......................... ........
Majunia poszła spać wcześniej niż przez ostatnich kilka dni, o 21 już spała. Ostatnio jej ulubioną pozycją jest spanie na lewym boku, chyba dlatego, że jak się budzi szybciej z tej pozycji ląduje na brzuchu, na którym zresztą spędza większą cześć dnia. Ja też się kładę, bo jutro pewnie będzie wcześnie pobudka.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 23:55   #3676
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
mam jakiegos dola
Cytat:
Nie da się ukryć, że coś u Ciebie Sylwuś jest nie tak. Mało piszesz i bardzo krótkie zdania. To już chyba z tydzień trwa.
Mój kolega mawiał, że każdy dół w końcu sobie gdzieś idzie.
A ludzie to niestety są okropni i mało przewidywalni w swoich wypowiedziach. Możemy Cię jedynie wirtualnie
Cytat:
Czy to oznacza, że wiosenny zlocik przesuwamy na maj?
Dla mnie jeszcze lepiej i cieplutko już będzie .
Cytat:
Cytat:
Albo gorączka. Tfu, tfu.
Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Poiss - napisz jak Olcia
Dziękuję dziewczynki za pamięć o Olę.
Nie pojechaliśmy do przychodni, bo gorączka zaczęła się rozwijać w niedobrym kierunku, zadzwoniłam po super pediatrę. Dziadek z 70lat ma, ale jest rewelacyjny. Jak tylko go zobaczyłam, to zaczęłam mu już ufać .
Osłuchał, spojrzał w gardziołko i wszystko jest ok. A gorączkę kazał zbijać tylko powyżej 38st. Człowiek naprawdę super, bo emanuje od niego spokój, a wiadomo jak matki reagują , jak ich dziecko jest chore, to zaraz czymś by leczyły.
Ponieważ gorączka pod wieczór zaczęła galopować, więc dałam Oli paracetamol w syropku, długo nie mogła usnąć, ale jak już usnęła, to spała przez 3 godziny. Po 3 godzinach obudziła się z wrzaskiem, więc już chcieliśmy po tego lekarza dzwonić, ale okazało się, że moje dziecko najnormalniej w świecie zgłodniało, czyli już z nią jest ok. Nakarmiłam ją i dalej poszliśmy całą trójką spać (bo ja już też jestem chora ). Wstaliśmy dopiero niedawno.

Z Olcią już ok. śpi sobie smacznie w łóżeczku.

Przy okazji obalił parę mitów: matka karmiąca może karmić dziecko, nawet jak ma 40st., jeśli tylko czuje się na siłach. Paracetamol może przyjmować jeśli jest taka potrzeba co 4 godziny.

Zbadał też rzekomo miękką czaszkę Oli i stwierdził, że jest twarda. No i cycuchy też. Stwierdził, że wszystko w normie. Więc skoro mi to kolejny lekarz mówi, to chyba nie będę sobie głowy nawet zawracać endokrynologiem.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 07:48   #3677
ebena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
Zbadał też rzekomo miękką czaszkę Oli i stwierdził, że jest twarda.
No a włąśnie co z tą czaszką???????
Bo ostatnio moja p. doktor badała ciemiaczko powiedziła, że jeszcze duże "Ale to dobrze"-nie znam się na tym, może któraś z Was coś wie na ten temat???
ebena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 08:57   #3678
ebena
Zadomowienie

Parę fotek z wczorajszej pieciomiesięcznicy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kapiel.jpg (70,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg konik.jpg (56,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pielęgnacja.jpg (72,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z tata przed kapiela.jpg (106,7 KB, 11 załadowań)
Stary 2008-02-05, 08:58   #3679
berbeaa
Rozeznanie

No to super że Olci przeszło!

Ja nic z tą głowa nie powiem bo mi nikt nigdy jak chodzimy (2 razy na szczepieniu + 2 razy bioderka) o głowie nic nie powiedział ale ma twardą i nawet jak się urodziła to nie było przez włosy widać że to ciemiączko jest miękkie i tak "pracuje". Ale tak właśnie trzeba trochę wyluzować a nie wyszukiwać problemów bo jak my byłyśmy małe to nie było tylu prześwietleń, szczepionek a żyjemy i jakoś nas wychowali....

Oj Sylwia może wygadanie by pomogło? a póki co wirtualne
Stary 2008-02-05, 09:04   #3680
berbeaa
Rozeznanie

Post pod postem trudno!

Najlepsze życzonka dla Majusi (Anusi) i Patryczka (Anetki)
Stary 2008-02-05, 09:13   #3681
ebena
Zadomowienie

Cytat:
Dołączamy sie do życzeń-niech nam żyją 100 lat
Stary 2008-02-05, 09:15   #3682
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
No a włąśnie co z tą czaszką???????
Bo ostatnio moja p. doktor badała ciemiaczko powiedziła, że jeszcze duże "Ale to dobrze"-nie znam się na tym, może któraś z Was coś wie na ten temat???
Ebena to dobrze, że ciemiączka są duże (bo jak wiemy są dwa), bo powinny zarastać powoli. Wynika to z tego, że mózg, który się rozrasta ma jak się rozrastać. Gdyby ciemiączka szybko się zrastały, to byłby problem. Oczywiście czaszka rośnie razem z mózgiem, ale w tym wczesnym okresie, mózg szybciej od czaszki.

Wszystkiego najlepszego dla Majuni i Patrysia .
Stary 2008-02-05, 09:22   #3683
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Ebena twój pięciomiesięczny bąk jest cudny, fajne foteczki
Cytat:
Post pod postem trudno!

Sto lat , sto lat, sto lat...niech żyją nam Maja i Patryk

P.S.Kilka Kubusiowych fotek i buziaki od Kubusia dla cioci Sylwi , by zły chumor sobie szybko odszedł.

1. Zygu-zyg
2. Coś powiem Ci na uszko
3. A teraz Cię zjem ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zygu zyg.jpg (90,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z na ucho.jpg (88,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z a teraz cie zjem.jpg (70,8 KB, 15 załadowań)

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 09:31   #3684
dorka19801
Wtajemniczenie

Cytat:
Post pod postem trudno!

do życzonek się dołaczam!
witam, w tym, pieknym słonecznym dniu.
niestety nie dane było mi sie dzisiaj wyspać bo mała chociaz szybko usneła to obudziłą sie o 1 i nie wiem juz co mam robić żeby dłużej spała bo nie obudziła sie głodna bo jak dałam jej butelkę to wzięła dwa łyki i spała dalej -do 4 -zjadła butlę i o 7 jak wrócił tż to sie obudziła. miałam nadzieję że usnie i ze 2 godzinki pospi a tu 40 minut więc jestem dzisiaj wykonczona. zaraz będzie szybka kawa przed wyjściem.

ebena- mała słdka szczególnie na tym koniku.
sylwia może spróbuj się wygadać to bedzie ci lepiej albo jak mozesz to idz na jakies zakupy mnie to czasem pomaga

a urodzinki mam 3 marca- juz 28 -zanim wrócę do pracy to zdążę jeszcze poswiętować a tz ma 2 imieniny

a jutro po fryzjerze pojade do tesco bo maja tam duzy wybór artykułów dla dzieci(kaszki , herbatki, dania) no i zobaczę niekapek z takim miekim zakończeniem bo ten od siostry jest niestety twardy
Stary 2008-02-05, 09:33   #3685
dorka19801
Wtajemniczenie

a Kubuś na tym ostatnim zdjęcci wyglada naprawdę groźnie!
Stary 2008-02-05, 09:53   #3686
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myshia Pokaż wiadomość
Dorka z którego marca jesteś? Ja urodziłam się w dzień kobiet
Starszy kolega mojego Jasia , synek mojej przyjaciółki ze szkoły podstawowej, 8 marca skończy rok .

Cytat:
Na naszym forum nie tylko Patryk ma liche owłosienie, moje szczęście też grzywą nie zarzuci do tego z tyłu łebka wytarł sobie włoski i jest łysiutki jak kolano
Jaś ma dokładnie tak samo . Wczoraj przejechałam mu ustami po tej łysince i wyczułam delikatny meszek. Ja też długo byłam łysa, około roku wyrosły mi trzy loki na krzyż, później dochrapałam się większej ilości kędziorków.

Cytat:
A teraz mam pytanie do Was wszystkich - jakich pościelek używacie?
Chcę kupić pościel dla malucha i zastanawiam się jak zapinaną. Ostatnio coraz więcej widzę zapinanych na zamek błyskawiczny, ale zastanawiam się, czy ten zamek się nie wbija w ciałko? Czy nie lepsze byłyby guziki? Ja mam teraz taką na rzepy i jest raczej kiepska...
My mamy na zamek błyskawiczny, ale używałam jej krótko (samej kołderki), na samym początku, bo wkurzało mnie to, że jest tak wielka. Zamek jest rzeczywiście schowany, nie wbijał się w ciałko, ale rozmiar był trochę nieodpowiedni dla noworodka.
Później kupiłam śpiworek i to był strzał w dziesiątkę . Jaś śpi w śpiworze tylko na matercau, nie rozkopuje się, a wiecznie macha kończynami i budzi się, gdy jest mu chłodno. Teraz zamierzam kupić mu kolejny, nieco większy, zresztą uważam, że fajnie byłoby mieć dwa w tym samym rozmiarze - jeden się pierze i schnie, a drugiego używamy, ale nie mam już gdzie tego wszystkiego chować. I tak wczoraj rano wyprałam śpiworek, a Jasio spał w dzień pod kocykiem. A raczej na kocyku .

Około roku synuś dostanie "prawdziwą" pościel - poduszkę i kołderkę .

Cytat:
Mój kolega mawiał, że każdy dół w końcu sobie gdzieś idzie.
Gorzej, gdy wędruje pod pociąg albo na drzewo...

Cytat:
Dziękuję dziewczynki za pamięć o Olę.
Nie pojechaliśmy do przychodni, bo gorączka zaczęła się rozwijać w niedobrym kierunku, zadzwoniłam po super pediatrę. Dziadek z 70lat ma, ale jest rewelacyjny. Jak tylko go zobaczyłam, to zaczęłam mu już ufać .
Osłuchał, spojrzał w gardziołko i wszystko jest ok. A gorączkę kazał zbijać tylko powyżej 38st. Człowiek naprawdę super, bo emanuje od niego spokój, a wiadomo jak matki reagują , jak ich dziecko jest chore, to zaraz czymś by leczyły.
Ponieważ gorączka pod wieczór zaczęła galopować, więc dałam Oli paracetamol w syropku, długo nie mogła usnąć, ale jak już usnęła, to spała przez 3 godziny. Po 3 godzinach obudziła się z wrzaskiem, więc już chcieliśmy po tego lekarza dzwonić, ale okazało się, że moje dziecko najnormalniej w świecie zgłodniało, czyli już z nią jest ok. Nakarmiłam ją i dalej poszliśmy całą trójką spać (bo ja już też jestem chora ). Wstaliśmy dopiero niedawno.

Z Olcią już ok. śpi sobie smacznie w łóżeczku.

Przy okazji obalił parę mitów: matka karmiąca może karmić dziecko, nawet jak ma 40st., jeśli tylko czuje się na siłach. Paracetamol może przyjmować jeśli jest taka potrzeba co 4 godziny.

Zbadał też rzekomo miękką czaszkę Oli i stwierdził, że jest twarda. No i cycuchy też. Stwierdził, że wszystko w normie. Więc skoro mi to kolejny lekarz mówi, to chyba nie będę sobie głowy nawet zawracać endokrynologiem.
Cieszę się, że Olcia czuje się lepiej. Przesyłam jej uściski .
Co do gorączki, to gdzieś czytałam, że matka może karmić dziecko przy wysokiej temperaturze. A paracetamol przyjmowałam, jak łeb mi pękał... Dobrze jednak mieć pewność, że nie jest to groźne.

Cytat:
Dla mnie jeszcze lepiej i cieplutko już będzie .
To żeby nie było, że rzucam słowa na wiatr: 3, 10 czy 17 maja (dzień przed moimi urodzinami, hehe)???

Cytat:
Cudna! Widać tylko kawałek taty, ale wydaje mi się, że Matylda jest do niego właśnie podobna .

Cytat:

Dołączam się do życzeń!

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
1. Zygu-zyg
2. Coś powiem Ci na uszko
3. A teraz Cię zjem ...
Słodki Kubulek! A zabaweczka musi być przepyszna .

Stary 2008-02-05, 10:09   #3687
poissonivy
Zakorzenienie

Mati na koniku wygląda jak prawdziwa amazonka

Kubuś ślicznie wychodzi na zdjęciach

Zapomniałam , jeżeli będziecie miały gorączkę (czego oczywiście nie życzę ), to polecam paracetamol w syropie. Od południa jadłam tabletki i gorączka nie spadała, wypiłam Olci syropek i po 2 godzinach było po gorączce.
Stary 2008-02-05, 10:12   #3688
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Najlepsze życzenia dla Patryczka!!!

Majunia dziękuje wszystkim ciocią za życzenia

Ivy bardzo dobrze, że Oluni przeszła ta gorączka i nic poważnego się nie dzieje.
Ebena Matyldzia pięknie się uśmiecha.
Pysiu Kubuś ściska maskotę jakby mówił, to moje nie oddam i tak rozkosznie się cieszy.

......................... ......
Noc dzisiejsza taka sobie, chyba z 5 razy wstawałam 3 razy jeść, 2 poprawić brzdąca z brzucha. dobrze, że chociaż dała pospać do 9.
Jak wstałyśmy słońce świeciło, a teraz się robi ponuro, może jeszcze się zmieni, bo planuję spacer.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 10:13   #3689
motylek78
Rozeznanie

Hej,
ja tylko na sekundke bo Max dzis wyjatkowo domaga sie mojej uwagi.
Wszystkiego NAJ dla dzisiejszych malych jubileatow: Majuni i Patrysia.
Ebenko sliczna ta Twoja kluseczka. jakie ma fajne faldki na raczkach. Tylko schrupac.
Kubus tez ladnie bawi sie swoja zabaweczka i az mi sie humor poprawil widzac te zdjecia nasych slodziakow.
Tez mam dzis lekkiego dola...to straszne ale sie wam wyspowiadam...zazdroszcze kolezance awansu. Ciesze sie z jej sukcesu ale teraz mam taki okres ze w zyciu zawodowym wszystko mi stanelo i nie widze poprawy w najblizszej przyszlosci.
ide sie wyzyc na odkurzaczu. Moze czyste mieszkanko troche mi zmieni nastawienie.
motylek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 10:29   #3690
poissonivy
Zakorzenienie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6495068]Co do spotkania, to jesli bedzie w maju to sie zjawie najlepiej 3 maja, to wtedy z Demonikiem podwojnie poswietujemy nasze imieniny [/quote]

no to mamy jeszcze jeden argument za, żeby spotkanie było w maju
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości