Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.10 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-09-05, 09:09   #2761
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Wiem, że każdy ma prawo do emocji, ale można sobie chlipac właśnie w samochodzie czy gdzieś a nie między zestresowanymi dziećmi.

jak radzosz sobie logistycznie z praca, przedszkolem?
a Dominika zaczela zlobek?

alliw wypadki sie zdarzaja, biczowanie sie nie cofnie czasu - jak Jas?

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Mocne
Idziesz do lekarza z Marsselem?
Ciekawa jestem tych etykiet, a takie czarne ze srebrnym pasowałoby mi do kuchni
dziekuje

na razie nie ide do lekarza, mam syrop, masci, inhalacje - na razie nie widze niepokojacych tak bardzo objawow, zwlaszcza, ze w nocy spi dobrze

hehe.. miod ozdoba domu
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-05, 09:13   #2762
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

jak radzosz sobie logistycznie z praca, przedszkolem?
a Dominika zaczela zlobek?

alliw wypadki sie zdarzaja, biczowanie sie nie cofnie czasu - jak Jas?
Ciężko rano ogarnąć dzieci na czas. O 8 pakuje ich w samochód i jedziemy, dziś w deszczu.. Teraz wróciłam i jemy z Dominika śniadanie a do pracy mam na popołudnie. Nie będzie żłobka, na pewno nie w tym roku, my na zmiany będziemy pracować, w weekendy też, kombinować, zwalniać się, odpracowywac...

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-05, 09:15   #2763
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Luna, Alliw, Sorce oby jutro też było dobrze wczoraj i dziś pytała czy idzie do przedszkola więc mam nadzieję

Alliw, czasem nerwy siadają, w końcu jesteśmy tylko ludźmi to był wypadek.
Zdrowia

Sorce, świetna bluza zamówiłam Zosi torebkę z takim wzorem na allie
FI jest prześwietny
No i brawo za ząb

Kasia, kopę lat

Despa, dużo sił na jutro

Demeter, czemu tak zmieniają CI godziny pracy

Moni_ka.g za jutro A D jednak nie zostanie z Twoją Mamą?

Małpko, masz rację z tym wyznaczeniem czasu kiedy się po dziecko zjawi, np po zupce itp. Luna, u nas też panie nie chodziłyby po dziecko z innej grupy do uspokojenia drugiego malucha. Od razu zaznaczyły to na zebraniu.

Dostaję oczopląsu od oglądania butów jesiennych
buty jesienne....dzis nas rano zaskoczył deszcz...a tu buty za małe...szmaciane trampki i sandały no i kalosze...Ale az tak nie lało

moderna kciuki za pracę!!
Zdrowia dla chorowitków...u nas masakra nawrót AZS...Kacper w nocy nie spi, drapie się... Wydałam 140zł na jakąs nowośc żel do mycia i balsam i guzik daje...co raz więcej krostek się pojawiło, w nowych miejscach, clemastil daje, fenistilem smaruje,no i nawilżam czym mam: z a-dermy balsamame, medidermem, maścią cholesterolowa... Wymiekam już.... Umówiłam go dzis prywatnie do alergologa, ale tz z nim pojhedzie bo ja mam usg...byłabym spokojniejsza, jakbym pojechała ja, ale napisze mu wszystko na kartce...

despa, KAcpra sen to historia niedoopisania... Od 3,5 roku zycia przespał może 10-15 całych nocy.... zasypia u siebie przy czytanej książce, i śpi sam spokojnie 3-4 godziny, potem sie budzi, woła mnie, i mało kiedy pozwoli mi odejsc, śpi jak zając pod miedzą i jak wroce do tżta to za 15min sie budzi....Jak śpi z nami to w nocy śpi spokojniej (w sensie, ze sie nie rozbudza), ale tez wierzga, chodzi po całym łózku, kopie przez sen itp.... jak drugie będzie takie samo-zwariuję!! A teraz z ta swędząca skórą jest masakrioza....

Hormony ciążowe....Byłam wczoraj na dożynkach u teściów (Kacper zachwycony, traktory, snopowiązałki i "mamao daj mi jeszczę tą kanapeczkę (chleb ze smalcem:) i mnóstwo atrakcji) a ja wyłam jak bóbr, jak dziewczynki w strojach ludowych śpiewały przyśpiewki ludowe;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-05, 09:18   #2764
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Klementyna - J. też nie ma butów na jesień.. Dziś w sandalach poszedł.. I tak nie wyjdą na spacer a tu tylko do samochodu i z powrotem.

Stary 2016-09-05, 09:19   #2765
klementyna1
Zakorzenienie

KAcper w przedszkolu- bez wiekszych problemów, a ja nie wiem czym się zając, rozkoszować się chwilą, wolnościa, sprzątać....na szczęscie obiad mam na dziś;D
No my na rowerze;p w sandałach pojechał, na szczęscie rozpadało się na dobre dopiero 50 m przed przedszkolem

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2016-09-05 o 09:20
Stary 2016-09-05, 09:26   #2766
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Zdrowia dla chorowitków...u nas masakra nawrót AZS...Kacper w nocy nie spi, drapie się... Wydałam 140zł na jakąs nowośc żel do mycia i balsam i guzik daje...co raz więcej krostek się pojawiło, w nowych miejscach, clemastil daje, fenistilem smaruje,no i nawilżam czym mam: z a-dermy balsamame, medidermem, maścią cholesterolowa... Wymiekam już.... Umówiłam go dzis prywatnie do alergologa, ale tz z nim pojhedzie bo ja mam usg...byłabym spokojniejsza, jakbym pojechała ja, ale napisze mu wszystko na kartce...
fenistilem nie smaruj, wedlug mnie taki zel tylko dodatkowo podrazni skore - duzo lepszy juz jest krem Tannolact na swedzace zmiany (bez kortyzonu) - w Polsce dostepny jest Tanno-Hermal - dzialanie powinno byc podobne - ja mam krem i dodatek do kapieli (oklady bardzo dobrze dzialaja na swiad).
8zimne oklady dzialaja cuda - zwlaszcza wieczorem skora sie nagrzewa, to jest taki pozar od srodka, wtedy czuje sie od srodka ogarniajacy gorac i skora swedzi bardzo - oklady zimne, tylko nie mokre, suche)
Postaraj sie isc do lekarza, jezeli stan jest coraz gorszy to pewnie nie obedzie sie bez kotyzonu w masci

Pamietam, ze pisalas, ze Kacper dostaje czekolade - prosze wycofaj calkowicie wszystkie produkty czekoladopodobne - one sa bardzo czesto produkowane z tanich skladnikow, w tym lecytyna sojowa, bardzo czesto uczulajaca
Stary 2016-09-05, 09:58   #2767
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Witam sie z rana ....

Despa ... ogolnie to "emerytura" juz mi od tygodnia przysluguje bo 5lat przepracowane ... ale zbieram kase zbieram ...

Co do spania ... mlody spi z moja mama na lozku bo mu zlorzyla turystyczne bo i tk eo niej chodzil a teraz ma kacik zabaw tam zrbiony i jal wstanie za wczesnie to sie bawi a mama jeszcze 1okiem kima.
Teraz to maja dobrze bo przedszkole ze 100metrow od domu dzis mama napisala ze w 5min obrocila.
Ciekawie tylko jak dzis bedzie bo tylko przyjechalam tydzien temu a mlody zapomnial jak sie robi kupe do kibla i w gatki robil - mam nadzieje ze mu sie odwidzi na nowo.

I pochwale sie dla nie mjacych fb.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1473062351657.jpg (94,8 KB, 20 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-05, 09:59   #2768
jolanT
Zadomowienie

goraca kawa
hej!

oddalam Ewunie..
jak tylko wchodzi placze.. moze przez ta przerwe..
w domu mowi ze pojdzie chetnie, duzo opowiada co sie dzialo co bedzie sie dzialo w przedszkolu.. a jak tylko przekroczy prog sali to placze
"mamo jestem spiaca" i "mamo chce ciebie tulu"..
na szeczescie panie sie dzis dosc szybko uwinely z jej przejeciem.. zaraz za mna spotkalam tez mame Olka z ktorym Ewa lubi sie bawic wiec mysle ze bedzie dobrze..
i dla mnie adaptacja jest super ale przeginanie w druga strone to tez nienajlepsze rozwiazanie..

(mnie sie raz zdarzylo ze poplakalam sie razem z ewa.. co prawda akurat nie bylo tam innych dzieci i tylko jedna babka przechodzila ale bylam zla, zmeczona, bezsilna i uronilo mi sie pare lez niestety ale neikiedy nie umiem wylaczyc serca.. )

dziewczyny- ja polecam Lasocki Kids.. juz mam trzecia pare od wakacji i jestem bardzo zadowolona.. no i nie maja jakis kosmicznych cen..

Klementyna- wspolczuje bardzo!
u nas na razie ok.. po bostonce bardzo sucha skora ale nie drapie sie.. smaruje tylko lipikarem..
probowalas moze Zyrtec w kropelkach? no i tak jak moderna pisze moze dieta?

Sorce- Ty zdolniacho!
jejuu jakbym chciala tak umiec.. maszyne kupilam i stoi :/

ciekawe co u Oldzinx.. jak blizniaczki..
mam kolezanke ktora ma syna w wieku Ewy i po 2 latach urodzila blizniaki.. fajne dziewczynki akurat teraz zaczynaja wstawac.. za chwile pewnie beda dreptac.. to dopiero rewolucja..

i w ogole to maz okrzyknal mnie czarownica..
mialam zly sen z piatku na sobote.. snilo mi sie ze znalazlam pierscionek.. taki z krzyzykami.. poszlam do kosciola i ksiadz mi powiedzial ze mam go zdjac.. ale mnie sie podobal wiec poszlam do mamy zapytac dlaczego nie moge go nosic.. a mama mi powiedziala ze jesli pierscionek ma duze krzyze przyniesie chorobe, jesli male-smierc.. moj mial male..
moi rodzice akurat pojechali na zjazd rodzinny w bory tucholskie.. i tam mieli dwudniowa impreze.. moj wujek tanczyl i nagle przewrocil sie.. niestety reanimacja nie pomogla

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-05, 10:09   #2769
BYou
MBZ♥

Jolu bardzo mi przykro

Lubię lasocki kids ale trzewików nie mają:/ sandałki tylko mniejsze rozmiary z zakrytą piętą:/

Moderna, nie no miodek do herpatki albo mleka ale słój do ozdoby
To zdrowia

Kasia, Przystojniak!!!!!

Klementyna, ach te hormony
Współczuję na studiach mieszkałam z dziewczyną z potężnym azs:/ i Ona kąpała się w siemieniu lnianym i pomagało w najgorszym wysypie.

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-05, 10:10   #2770
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Mialam zapytac o jedna rzecz. Jak spia Wasze dzieci? Bo Emila rzuca,sie po lozku jak pchla, spi z mamusia i nigdy nie wiem.jak sie obudzi, bo w nocy caly czas wedruje po wyrze, raz jest obok, raz z drugiej strony, potem " w nogach. Lozeczko wydane,bo i tak raptem na palcach jednej reki mogę policzyc ile razy w nim spala, kupilabym jej juz swoje, a le boje sie tych przewrotow, wedrowek nocnych po lozku i tego ze bedzie spadac.
Filip ma swoje łóżko z barierkami od kąd skończył 2 lata. Nigdy nie spadł z niego mimo, że jak śpi u nas to się strasznie wierci. Ale niestety u siebie śpi tylko do około północy a potem wędrówka do nas.

Dzisiaj dużo dzieci płakało, większość już w szatni. Filip jak go Pani chciała wziąć rzucił mi się na szyję i płakał, że nie chce być sam 😞 Pani na siłę go wzięła a ja ledwo powstrzymałam łzy. Poszłam po mamę (pracuje tam na kuchni) żeby poszła sprawdzić, dala mu ulubioną zabawkę i się uspokoił. Później pisała, że chce do domu ale nie płacze. Teraz podobno lepiej, zjadł śniadanie i się bawi.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-05, 10:24   #2771
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
fenistilem nie smaruj, wedlug mnie taki zel tylko dodatkowo podrazni skore - duzo lepszy juz jest krem Tannolact na swedzace zmiany (bez kortyzonu) - w Polsce dostepny jest Tanno-Hermal - dzialanie powinno byc podobne - ja mam krem i dodatek do kapieli (oklady bardzo dobrze dzialaja na swiad).
8zimne oklady dzialaja cuda - zwlaszcza wieczorem skora sie nagrzewa, to jest taki pozar od srodka, wtedy czuje sie od srodka ogarniajacy gorac i skora swedzi bardzo - oklady zimne, tylko nie mokre, suche)
Postaraj sie isc do lekarza, jezeli stan jest coraz gorszy to pewnie nie obedzie sie bez kotyzonu w masci

Pamietam, ze pisalas, ze Kacper dostaje czekolade - prosze wycofaj calkowicie wszystkie produkty czekoladopodobne - one sa bardzo czesto produkowane z tanich skladnikow, w tym lecytyna sojowa, bardzo czesto uczulajaca
No jadał czasem czekolade, ale tylko wtedy, kiedy nie miał żadnych objawów skórnych, teraz znów odstawiliśmy... Dzięki moderna musze spróbować tego tano- hermal... A zimne okłady, to np ściereczkę sucha do lodówki wkładac?
Stary 2016-09-05, 10:31   #2772
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Jakub w sali się rozplakal dziś. W domu jak się zbieralismy ok, w szatni zaczął się tulic, w sali płacz. Pani wzięła go na ręce i poszła. Musi dziś długo wytrzymać, umówiliśmy się że będzie spał w przedszkolu.

Stary 2016-09-05, 10:33   #2773
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
No jadał czasem czekolade, ale tylko wtedy, kiedy nie miał żadnych objawów skórnych, teraz znów odstawiliśmy... Dzięki moderna musze spróbować tego tano- hermal... A zimne okłady, to np ściereczkę sucha do lodówki wkładac?
klementyna jak bedziesz u lekarza zapytaj o pidzamke dla atopikow. powinnas dostac. i na noc mozesz sprobowac zakladac

zaprosilam Cie do grupy atopowej na fb (ale nie wiem czy juz nalezysz?) tam o wszystko mozesz pytac..
hubert- administrator grupy jest specjalista od mokrych opatrunkow

29.04.2015
OLAF !

Stary 2016-09-05, 10:35   #2774
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Byou a czemu musisz mieć tzn Zosia musi mieć z zakryta piętą?
Dzielna Roszpunka
Torebka z liskiem to taka z filcu? Chyba wiem o jaka chodzi

Sorce śliczna bluza i jak by do tego pasowały rajstopki w liski z aliexpress. Identyko kolor

Despa i Karol i Zuzia latają po całym łóżku. W poprzek, do góry nogami, wolna amerykanka. Karol ostatnio przeniósł sie do łóżeczka Zuzi i tam śpi. Tez sie wierci ale nie ma aż tyle miejsca ale zdarza sie, że przez te wyjęte szczebelki kleczy na podłodze a glowa i brzuch w łóżeczku.
Jak bedziemy kupować nowe to na pewno z jakąś barierka. Z piętrowego rezygnuje, bo na pewno by wylecial

Monicca dobrze, że masz mamę w przedszkolu i informuje Cie na bieżąco.

Alliw zdrówka dla Janka. Nic sobie nie zarzucaj, bo idąc tym tropem to ja chyba powinnam zrzec się praw rodzicielskich tyle roznych wypadkow nam sie przydarzalo

Klementyna zalamalas mnie... Zuzia tez ciagle budzi sie w nocy myslalam, ze to w koncu przejdzie

Szybkiego zazegnania ataku AZS

Jola Karol tez od kilku sezonów lasocki a Zuzi kupiłam śliczne sandałki Emelki. Nasze pierwsze. No cudownosci a ta mnie wykiwala i nie chce chodzic... ale zeby buty zakładać to pierwsza. Tylko zobaczy to przynosi i rzuca we mnie, zeby jej założyć

Odwiozlam dziś Karola i plakal strasznie, bo on chce do malych dzieciaczkow czyli do zlobka. Przechwycil go pan złota raczka z przedszkola i mi kazał iść. Mam nadzieję, że szybko go uspokoil

Monika ja tez wylam jak Karol zaczynał chodzic ale nigdy przy nim, dopiero jak wyszłam. Zwalalam to na hormony ciazowe

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Moderna zdrowia dla Marcelka

Ten tanno.. cos tam mialam dla Zuzi przy ospie. To cos ala puder w plynie
Stary 2016-09-05, 10:37   #2775
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
A zimne okłady, to np ściereczkę sucha do lodówki wkładac?
a aptece mozna kupic takie kompresy zelowe chlodzace - wklada sie je do zamrazalnika - ja owijam sobie w recznik papierowy

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Ten tanno.. cos tam mialam dla Zuzi przy ospie. To cos ala puder w plynie
ten lotion jest z cynkiem, wysuszajacy. Jest jeszcze puder do kapieli czy do robienia okladow i krem
Stary 2016-09-05, 11:01   #2776
BYou
MBZ♥

Kwiatuszku bo taki sandałek lepiej trzyma piętę Zoś jest na końcówce jeśli chodzi o stópki płasko-koślawe, widzę dużą poprawę do tego co było rok temu. Ale to wada z której dzieci wyrastają w większości.
Cytat:
Stopa płasko-koślawa jest normą u dzieci do 3. roku życia. Dopiero po 3. roku stopa zaczyna się kształtować, stopniowo wykształcając sklepienie podłużne i zmniejszając koślawość pięty. Jeśli postępów w kształtowaniu stopy nie widać, to można wspomóc kształtowanie się stopy, stosując wkładki unoszące przyśrodkowy brzeg stopy. W każdym takim przypadku zalecane są także buty z zapiętkiem, czyli takie, które utrzymują piętę w pozycji osiowej względem podudzia.

Jeśli obserwujecie Państwo postępy w kształtowaniu stopy, to jest dobrze i spokojnie należy czekać na wykształcenie się prawidłowej stopy. Jeśli chodzi o aktywność dziecka, to jak najbardziej można córkę zapisać na lekcje tańca lub baletu. To najlepsze ćwiczenie dla stóp. Zachęcam!
cytat stąd:
http://pediatria.mp.pl/lista/88425,r...stop-u-dziecka
I to potwierdza też pediatra, któremu ufam
Więc póki mogę to będę kupować takie. W takiej rozmiarówce większej ma Mrugała właśnie i Kornecki

Stary 2016-09-05, 11:35   #2777
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Moderna tak to ten lotion

Byou o widzisz, nie wiedzialam o tym. W takim razie Karolowi tez by sie przydaly z zapietkiem bo jedna stope odrobinke koslawi do srodka a chodzil w takich bez piety
Stary 2016-09-05, 11:41   #2778
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
klementyna jak bedziesz u lekarza zapytaj o pidzamke dla atopikow. powinnas dostac. i na noc mozesz sprobowac zakladac

zaprosilam Cie do grupy atopowej na fb (ale nie wiem czy juz nalezysz?) tam o wszystko mozesz pytac..
hubert- administrator grupy jest specjalista od mokrych opatrunkow
Dzięki, czekam na przyjecie dp grupy Oj nie wiem czy w Polskiej słuzbie zdrowia cos dostane...

DZiewczyny jakie kapcie do przedszkola? Kacper miał takie papucie, co kiedys wrzucałam http://allegro.pl/skorzane-paputki-m...049263006.html 6ego typu, ale teraz mam wrażenie, ze jeszcze za ciepło i noga się poci, więc wziął a'la kroksy.
Stary 2016-09-05, 12:28   #2779
BYou
MBZ♥

Klementyna, Zoś ma takie z befado:

Kupiłam trzewiki bo z rozmiarami już kiepsko

Stary 2016-09-05, 12:43   #2780
klementyna1
Zakorzenienie

Cuudne trzewiki (chcę córeczkę)
Stary 2016-09-05, 12:48   #2781
BYou
MBZ♥

Cytat:
Cuudne trzewiki (chcę córeczkę)
choć dla chłopców cudne są liski, albo pandy czy dragony

Kwiatuszku Zuuu to prawwdziwy Kopciuszek
Tak, taką filcowądo tego będą skarpetki zakolanki z takim wzorema jakie rajstopki?

Stary 2016-09-05, 13:08   #2782
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Dostaję oczopląsu od oglądania butów jesiennych

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Mialam zapytac o jedna rzecz. Jak spia Wasze dzieci?
odkąd skończył 25 miesięcy budzi się w nocy bezobsługowo.
a śpi we wszystkie strony świata

Cytat:
Zoś na szczęście dzielnie się pożegnała i pognala do zabawek bo przecież tęskniły za Nią

Cytat:
Miod juz do nowych sloiczkow rozlany, czekam na etykiety - pochwale sie na pewno

no i kciuki za rozmowę!

Cytat:
jak drugie będzie takie samo-zwariuję!!

Cytat:
i w ogole to maz okrzyknal mnie czarownica..
współczuję

Cytat:
Zuzia tez ciagle budzi sie w nocy
siostro

Cytat:
ale teraz mam wrażenie, ze jeszcze za ciepło i noga się poci, więc wziął a'la kroksy.
a ja mu dałam crocsy, ale konkubent, po dwóch dniach, nakazał kupić befado.

a ja mam pechowe ostatnie 1,5 tygodnia.
- zgubiłam ładowarkę do lustrzanki
- zgubiłam kartę pamięci z małej cyfrówki
- zgubiłam pilot do tv (odnalazł się po 3 dniach; leżał na widoku - szukaliśmy wszyscy)
- zepsuty czajnik elektryczny
- wczoraj spaliłam - na czarno w kuchni - owoce pod kruszonką
- Olka zaliczyła upadek na karuzeli - krew chlustała, przecięte dziąsło nad ledwo ukazaną dwójką, na bank zruszyła zębinę
- połamałam wózek (Mutsy) - rączka została mi w ręku
- zgubiłam zaświadczenie od lekarza do żłoba (na szczęście odnalezione po 3 dniach, leżało tam gdzie miało leżeć, ale przez 3 dni tego nie widziałam )
- połamałam kanapę
- na Olę w nocy spadła lampka (która stała tam od 3,5 roku i nigdy nie spadła)
...
mam wrażenie, że konkubent mi to robi chce bym w wariatkowie wylądowała. on zaś boi się chodzić do pracy

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-05, 13:09   #2783
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Byou wzór chyba ten sam co w zakolanowkach, tylko rajstopy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160905_130638_-1281259942.jpg (404,5 KB, 12 załadowań)
Stary 2016-09-05, 13:14   #2784
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Pani współczuję nieszczęścia chodzą parami (lub dziesiątkami jak w tym przypadku)

Pilot u nas tez czesto ginie. Zazwyczaj lezy pod albo za kanapa albo pod meblami

Co do zabka to prypomnialas, ze mialam spytać. Nad morzem K. kręcąc sie na krześle obrotowym upadł na podłogę i uderzył sie buzia. Miał spuchniete dziaslo nad jedynka i w tym miejscu siniaka. Teraz ta jedynka mu zszarzala to znaczy, ze jest martwa prawda?
Stary 2016-09-05, 13:19   #2785
klementyna1
Zakorzenienie

jola współćózuję...
Pani czarna seria;* A z Olcią byłas u lekarza, czy sama stwierdzasz, ze naruszona...?
befado- niezle ceny maja nawet- stacjonarnie gdzie bywaja?
Stary 2016-09-05, 13:32   #2786
jolanT
Zadomowienie

wrocilysmy..

Pani znowu mowila ze Ewa placze doslownie minute i pozniej juz ok.
jak po nia przyszlam to byli akurat na zewnatrz i fajnie sie bawila, ganiala.. jeden chlopczyk mial urodziny i jedli czekoladowe lizaki..
a w piatek mamy spotkanie dla rodzicow..

panika- seria nieszczesc..
ostatnio pisalam o kluczach a byly pod reklamowka na komodzie.. do reklamowki zajrzalam chyba ze 4 razy ale pod nie

despa- moje Ewa tez tak wedruje.. nie raz dostalam noga w nos :/ troche sie obawiam spania w lozku bo moglaby niezle spasc.. ale czesto kaze sobie dac na podloge sam materac i sobie tak spi ,)

29.04.2015
OLAF !

Stary 2016-09-05, 13:48   #2787
BYou
MBZ♥

Panika złe mary precz!!!!!

Klementyna u mnie stacjonarnie nidzie, zamawiałam. Ale ja mieszkam na malowniczym zapupowiu

Kwiatuszku o poszukamsuper
Nie wiem co z zębemchyba musisz pójść na wizytę

Odebrałam Zoś
Zoś: już po mnie przyszłaś? O dziękuję ale ja jeszcze się nie pobawiłam
Pani mówi żeby zostawiać Ją do 14. Sama nie wiem.

Stary 2016-09-05, 14:09   #2788
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Byou wzór chyba ten sam co w zakolanowkach, tylko rajstopy
piękne

Cytat:
Pilot u nas tez czesto ginie. Zazwyczaj lezy pod albo za kanapa albo pod meblami
heh. no to był nasz pierwszy pomysł. potem, że w zabawkach a leżał na grzbiecie książki

Cytat:
Teraz ta jedynka mu zszarzala to znaczy, ze jest martwa prawda?
aaaa
rany... mam "tylko" nadzieję, że nie będzie to mieć wpływu na stałe zęby
ma 3 zęby. i już jeden popsuty

Cytat:
befado- niezle ceny maja nawet- stacjonarnie gdzie bywaja?
u nas najbardziej popularne i w każdym sklepie, z butami dla dzieci, dostępne.

nie byłam u lekarza. no, ale nie ma bata

Cytat:
..
ostatnio pisalam o kluczach a byly pod reklamowka na komodzie.. do reklamowki zajrzalam chyba ze 4 razy ale pod nie
no ja całą sobotę i niedzielę sprzątałam w dziwnym miejscach poszukując zaginionych rzeczy... porządek mam, rzeczy - nie

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Zoś: już po mnie przyszłaś? O dziękuję ale ja jeszcze się nie pobawiłam
Pani mówi żeby zostawiać Ją do 14. Sama nie wiem.

no Olka miała dziś być godzinę, a była 2. dobrze się bawiła matka warowała pod drzwiami - bo jakby przestało się podobać

znów była jedynym nie płaczącym dzieckiem. choć łzę uroniła jak wchodziła do sali. ponoć do momentu gdy zauważyła duży samochód (jakieś max. 30 sekund)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-05, 14:09   #2789
BYou
MBZ♥

Kwiatuszlu, zakupilam szare

Stary 2016-09-05, 14:32   #2790
corka_rosy
Wtajemniczenie

Działają Wam cytaty?

Sorce, cuda robisz dziewczyno, masz ogromy talent!

Luna, jest sposób na testowanie wózków - gromadka dzieci ;p Oryginalne hobby

Brawa dla przedszkolaków, jakie mamy dzielne wątkowe dzieci!

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2016-09-05 o 14:34
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości