|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
|
|
|
|
|
#1562 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuski! Witam się po kilku dniach przerwy, z powodu najpierw choroby a potem z braku czasu
ale Was podczytywalam, wiec jestem na bieżąco. Cytowac juz nie będę bo większość spraw rozwiazana (Migdałku nie oszczedzaj tego swojego ancymona! ) . Ja czekam właśnie na wizytę, ciekawe czy Iza juz dobila kilo w tym 27 tyg, bo ważyło mnie przed wizyta i na wadze 66kg - 8 od początku ja mam teorię ze część z tych dodatkowych kg to mięśnie, bo dzwigamy większy ciężar wiec robią nam sie umięśnione nogi a mięśnie cięższe niż tluszcz 😁😁😁 ciastki chyba dalej mogę jeść, bo krzywa 74-119-95 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy najpierw kupuche wytrzepać?! ![]() nie nie nie.. ja wole higieniczniej stru do śmietnika ![]() oj ja też! wole oszczędniej pożyć niż się w kupie babrać... ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1564 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez od poczatku az sie swiecił od wszystkich balsamów nie wiem jak to jest ja tak jak mowiłam stawiam na olejek migdałowy i zielony linomag na dupsko nie wiem tylko z jaka częstotliwością ![]() czy to sie daje po kazdym kapaniu czy co jakis czas ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() beda takie ze bede chciała je jak najszybciej spalić lub wrzucic do komory próżniowej
|
||
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
ej wiecie co..
mam dziś ochotę na kebaba i lody z bitą śmietaną.. myślicie ze mąż mnie zabierze :P? Dziś mamy Papierową Rocznicę ![]() ale wczoraj na obiadku byliśmy^^ |
|
|
|
#1566 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zerknij sobie na 5.10.15 ja tam kupilam czapeczke zimowa dla karola z uszami za 8 zł bodajrze ona jest bawełniana ale taka grubsza bo podwójna i mysle ze starczy mu pod kombinezon tzn kaptur z samochodu do domu
|
|
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1570 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Hehe![]() Ja do pepco zawitam w czwartek po wizycie jak wszystko będzie dobrze Cytat:
Cytat:
I życzę Wam kolejnych owocnych wspólnych lat My dziś też świętujemy wieczorkiem Dziś nasz synuś strasznie spokojny... Rano dał znać ale bez szału teraz cały czas cisza...Fakt od samego rana chodziłam i sprzątałam, ale teraz już siedzę na tyłku i dalej nic..---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Wrzuciłam do klubu mój brzusio
|
|||
|
|
|
#1571 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja widziałam taki z władką z kokosa? o ile mnie pamięc nie myli ![]() ja tez dokupiłam tego co nie dostałam na teraz tzn grudzien-styczen ale tez juz na 74 i nawet 80 te rzeczy sa teraz czasami w bardzo dobrych cenach a przeciez i tak bede je potem potrzebowac kupiłam np. Karolowi w zarze spodenki za 19 zł (z 70 zł) na lato czy dres za 30 z 60 beda jak znalazł nad morze bo mamusia zamierza go zabrac w przyszłe wakacje. synku szykuj się psychicznie, mama dba juz o reszte! ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
bo jest plynna i chyba zielona czy zolta i nie smierdzi ale potem jak zacznie sie normlane jedzenie... to wole kontakt ograniczyc do aboslutnego minimum ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
zwlaszcza jak jak przytoczysz ten arugument ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
ale uwazaj na ilosci co by nie zostac z zapasem pieluch po których bede dupka czerwona ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- zaspamowałam Was moge sie zatem ze spokojem oddalic w kierunku domu ![]() do pozniej! |
||||
|
|
|
#1572 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas tylko i wyłącznie jednorazówki wchodzą w grę. Chyba zbankrutowałabym robiąc codziennie jedną-dwie pralki prania. ![]() Dobrze jest śledzić promocje, ale za dużo nie ma co kupować na początek Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Nasza za tydzień, szybko zleciało Ja dzisiaj przedpołudnie spędziłam na wyszukiwaniu stron, które wysyłają próbki i newborn boxy dla maluszków W rossmannie mam do odebrania paczuszkę, a ciekawe czy z innych firm też coś przyślą
|
|
|
|
|
#1573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslisz zaczac od samego poczatku? No najpierw w kazdej bedzie rozlewajaca kupa i to mnie zniecheca, moze w pozniejszych mcach zycia bym sie skusila. A slyszalas o bezpieluchowym chowaniu dzieci? To dopiero kosmos ale bardzo ciekawy ![]() Cytat:
To samo z chusteczkami niech reka boska was chroni przed zakupem wielopakow. My probowalismy z dziesiec roznych zanim przestaly uczulac w oczekiwaniu... ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- A rozmiar to 1 do szpitala i 1 i 2 do domu. 2 wychodza ciut taniej dlatego warto wyprobowac czy pasuja. w oczekiwaniu... ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Jak sie nazywa ten sprzedawca z allegro?? |
||
|
|
|
#1574 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co sie orientuję to 3 albo 4.. ja sobie tak myśle bo tak do pralki no jednej wielorazowej się nie opłaca a z drugiej strony nic innego tam nie wrzucisz.. ![]() oo widzisz to świętujemy razem ![]() i nawzajem dużo miłości i uśmiechu na co dzień, by Wasza miłość była coraz piękniejsza! ![]() mój dziś też bardziej spokojny ale może taki dzień i wyczuwa deszczową pogodę :P czuć ale nie tak intensywnie ![]() Cytat:
![]() no ja właśnie najpierw chciałam te mniejsze a potem większę kupować bo mało mam takich ciepłych, a kurteczek kamizelek itp mam dość dużo z większych rozmiarów ![]() o masz racje najpierw kupkę ogarniemy potem będzie gorzej ![]() o ile będzie mu się chciało bo od rana na budowie jest ![]() no własnie szaleć nie chcę ale jakbym znalazła to kupie kilka sztuk ![]() ![]() Cytat:
no szaleć nie chcę z całą szafą pieluch ale zawsze moge kilka kupić ![]() dziękuję ![]() o widzisz to zaraz będziecie świętować a co to za strony z próbkami ?
|
|||
|
|
|
#1575 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Witam sie po weekendzie
![]() Te pieluchy eko to chyba coraz bardziej popularne teraz. Wiem, ze to co innego niz tetra, ale... ja jeszcze pamietam pranie, rozwieszanie i prasowanie ton pieluch tetrowych przy moim mlodszym bracie (stara jestem ) i jakos wogole mnie opcja eko nie kusi |
|
|
|
#1576 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zarejestrowałam się na Rossmann, drogerii DM, Hipp, Nestle, Bebivita, Pampers, Real też ma zniżki dla dzieci Poszukam i zarejestruję się chyba tez na polskich, to najwyżej przyjdzie do rodziców i może ktoś kiedyś mi to przywiezie Wiadomo, że te paczuszki czy zniżki nie są jakieś ogromne, ale zawsze cieszy jak coś przyjdzie zamiast rachunków
|
|
|
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
zarejestrowałam się na Hipp, podobno ma przyjść naklejka do samochodu z imieniem, zobaczymy
|
#1580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() musze sprawdzić |
||
|
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mowisz sklad dobry? |
|
|
|
|
#1583 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1584 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem. Ja je tu w uk kupuje. Tu są w każdym sklepie. Może takie sklepy jak tesco będą miały bo tu w tesco są właśnie na nie czesto promocje. Rozmawiałam już z różnymi mamusiami tu i każda je poleca z tym, ze drogie. Dlatego na promocji je dorwalam.
W domu poczułam się lepiej to i Lili od razu kopniaki daje. Chwilę się przespalam po 14... i dopiero wstawilam zupke na obiadek dla tz. |
|
|
|
#1585 |
|
Zadomowienie
|
Iwona jednak ich nie można dostać w Polsce. Dorzucam to co znalazłam po wpisaniu w Google "waterwipes skład"
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
A ja leżę i jem i jem i jem... nie wiem gdzie mi się to mieści...
|
#1587 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
waży już kilogram
|
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam za tydz wizyte. Jestem ciekawa ile waży Alicja.
Wpierdzielam krem z dyni i śmigam z pracy do domku na relaksy ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Ahh..i miałam wam pisać . Pieluchy dada premium z biedry produkuje ponoć pampers. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1590 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.

już się nie mogę doczekać, a tu do piątku trzeba czekać, bo dopiero wtedy tż będzie miał wolne

ale Was podczytywalam, wiec jestem na bieżąco. Cytowac juz nie będę bo większość spraw rozwiazana (Migdałku nie oszczedzaj tego swojego ancymona!
) . Ja czekam właśnie na wizytę, ciekawe czy Iza juz dobila kilo w tym 27 tyg, bo ważyło mnie przed wizyta i na wadze 66kg - 8 od początku
ja mam teorię ze część z tych dodatkowych kg to mięśnie, bo dzwigamy większy ciężar wiec robią nam sie umięśnione nogi a mięśnie cięższe niż tluszcz 😁😁😁 ciastki chyba dalej mogę jeść, bo krzywa 74-119-95 😊 

Albo może ze względów finansowych macie na to ochotę?

?