|
|
#2041 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Doooti, wszystkiego co najlepsze @):-
Cytat:
Cytat:
Jako że dzisiaj chłodniej, to dokończyłam prasowanie i wreszcie wyniosła deskę z salonu 😝 Teraz robię obiadek, a na 15:50 lecę na Usg... Trochę się stresuję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2042 |
|
Wtajemniczenie
|
A propos włosów, to mi w drugim trymestrze wypadały bardzo a teraz od jakiegoś czasu już prawie nie. Nawet przy czesaniu mokrych wyciagam 2-3 włosy a zawsze wyczesywałam sporo. Też obawiam się, że po ciąży będzie źleeeee
![]() I cera mi się teraz trochę poprawiła, bo jeszcze z 1,5 miesiąca temu miałam niemalże tatara na twarzy |
|
|
|
#2043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Poszła. Tzn ja poszłam powiedzieć że nie może zostać. Dziewczyna w histerie, Alba się poryczala. Dopiero jej wytlumaczylam. A ojciec podsumował ze jestem chamska i ksiezniczkuje bo jego żona była trzy razy w ciąży i jakoś nie marudzila.
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Niech sobie dziad jeden myśli co chce.
|
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
dooti wszystkiego naj!!!
Ja nic w lumpku nie kupiłam, dla dzieci nic nie bylo, nie bylo spodni ciążowych, a reszta ubran lezy na mnie tragicznie :/ M i L wisi w biuscie a w S nie mieszcze brzucha Jeden sweter w brzuchu przylegałm na dupie przylegal a na plecach i cyckach odstawał Jak na złość pelno pieknych jeansowych koszul, a ja sie w nie mieszcze Byłam w Biedronce, stanelam przy pieluchach i w koncu nie kupiłam. Kupujecie te newborn z dady? Czy od razu te 3kg? Ale wzielam platki kosmetyczne z patyczkami w paczcze dla niemowląt. Ale taks obie mysle jaka jest roznica miedzy tymi dlanniemowląt a dla dorosłych? |
|
|
|
#2050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2051 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała, żeby moje dziecko na chrzciny dostało medalik z Matką Boską. I już nigdy więcej nie dam kasy na chrzest dziecku, jak tż był chrzestnym to daliśmy i szwagierka za kasę zebraną na chrzciny wymieniła sobie narożnik (miała skórzany ale chciała nowy) i jeszcze każdemu się tym chwaliła. Dla mnie mega nietakt w stronę gości, którzy dali kasę, każdy się spodziewał że coś dziecku kupi a tu
Cytat:
Jakoś daję radę. Do stóp mam pedilady i to trochę długie zajęcie, włączę sobie serial i będę ogarniać stopy powoli, najtrudniej pomalować, z całą resztą problemu nie mam Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo właśnie w listopadzie się przeprowadzamy. Nie mam pojęcia, czego nam będzie brakować, zależy czy kuchnia i łazienka powstaną na czas i szafa - bo to robią fachowcy, a z nimi różnie bywa... Największy problem póki co mamy z kupnem narożnika i jest prawdopodobieństwo, że w salonie nie będzie na czym siedzieć na początku. Przez to, że to mieszkanie w którym teraz siedzimy stało puste, musieliśmy się wcześniej zaopatrzyć w pralkę i lodówkę, więc tyle dobrego, ale akurat to był szybki, jednodniowy wybór Damy radę wszystkie! A powiedzcie mi, czy Wy byście się nie bały wieszać półkę nad łóżeczkiem? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2054 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby Wam się czasowo wszystko idealnie ułożyło ![]() Pochwalę się ubrankami dla Zosi, w outlecie smykowym kupiłam rozmiary 68: http://www.smyk.com/catalog/product/...a-ogrodniczka/ http://www.smyk.com/catalog/product/...otkim-rekawem/ |
|
|
|
|
#2056 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
, dla siebie kupuję w biedronce płatki w zestawach 2+1 gratis, wychodzą najtaniej. I do przemywania pupy córki też ich będę używać.Cytat:
Też jestem za biżuterią, ja zwykle kupuję najprostsze, złote kolczyki (medalik też jest piękną pamiątką, ale dziecko musi sporo podrosnąć zanim będzie mogło go nosić, kolczyki można założyć szybciej). W ogóle średnio jestem za dawaniem kasy na chrzciny lub komunię, chyba że rodzice zgłaszają ściepę na większy prezent, lub zakładają lokatę i proszą o wpłaty, to ok. Mój bratanek pieniądze z chrzcin rozwalił w trymiga, lekką ręką na niewyobrażalne pierdoły. I jeszcze chwalił się wszystkim tekstem, ile kasy zarobił stojąc w kościele przez godzinę. Uszy więdły i ręka świerzbiła, serio. Cytat:
![]() Co do pogrubionego: nad swoim łóżkiem mam półkę i odkąd jestem w ciąży, mam schizę że spadnie mi na łeb lub brzuch. Także tak, bałabym się śmiertelnie i nic nad łóżeczkiem nie zawieszę, jak zamontuję lampkę na ścianie, to tylko obok.
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w srodę jedziemy ogladac meble w tym naroznik i lozko do sypialni, mam nadzieje, że coś nam wpadnie w oko. Bo inaczej zostaniemy z pustym salonem. Mamy tylko telewizor i ewentualnie moge starą szafke z mojego pokoju pod ten telewizor zabrać. Sypialni tez potrzebuje lozka ale w razie czego mamy materac, teraz spimy na nim , ale marze już o normalnym lozku zebym nie musiala wstawać z ziemi Ciezko mi sie podnieść z tak niskiego poziomu do góry. Marze o lozku .
|
|
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wy musicie byc na kazde ich skinienie i odmowic nie mozna?! Niech spitalaja! Skonczcie ta znajomosc raz na zawsze! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2059 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2060 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za pomysły.
Zdecydujemy się najprawdopodobniej na Aniołka w postaci biżuterii
|
|
|
|
#2061 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jakieś imię czy półeczki po drugiej stronie ściany. Jakoś już widzę jak to spada na dziecko.. Cytat:
ja też ostatnio kupiłam pierwszy raz rozmiar 68 na "zaś" i też taką sukienkę jakby ogrodniczki; https://pl.coccodrillo.eu/p/bez_reka...77356,v-135980
|
||
|
|
|
#2062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2063 |
|
Zadomowienie
|
Ja sobie dziś już wszystko posegreguję do prania i przy okazji sprawdzę, ile mam ciuszków w większym rozmiarze
|
|
|
|
#2064 |
|
Rozeznanie
|
hej
![]() o mamo jaki dzien, rano wstalam na badanie krwi a jak wrocilam zjadlam sniadanie i mi sie usnelo i taka senna jeste caly dzien ![]() co do prezentu ja zawsze daje cos pamiatkowego srebrna grzechotka lub smoczek , co do medalikow slyszalam ze nie daje sie dzieciom takich prezentow jak sa male jakis zabobon jest z tym zwiazany nie kojarze dokladnie o co chodzi ale wole unikac takich prezentow. Jade dzis ogladac wozki uwielbiam te wypady wyprawkowo zakupowe dla córci
|
|
|
|
#2065 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie jestem np zwolennikiem medalików - małym dzieciom się nie zakłada choćby dla bezpieczeństwa, a jak byłam większa to zawsze przerywałam łańcuszek i gubiłam zawieszkę - zwyczajnie szkoda zakładać, na wf trzeba zdejmować itp. A starsze dzieci np wolą nosić coś innego/modnego. Kolczyki jeżeli rodzice zamierzają szybko przebijać uszy dziecku to też fajny pomysł, ale nie każdy rodzic ma takie zamiary. Ja tam wolę odpowiedzialnym rodzicom dać pieniądze bo wiem, że to dobrze wykorzystają, nie jestem zwolennikiem prezentów, które zalegają w szufladach. Ale to jest moje osobiste zdanie, a każdy może mieć inne - takie jego prawo ![]() Komunijne dziecko to już inaczej - można dowiedzieć się co dziecko chce, potrzebuje, zrzutka na wspólny droższy prezent to też fajny pomysł. Te ciuszki dla maluszków są tak słodkie, że ciężko się powstrzymać przed kupowaniem
|
||
|
|
|
#2066 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewuszki z Poznania jakieś są?
Tak w razie czego - możecie polecić dobrego gina i szpital, do którego w razie tfu tfu czego można się zgłosić? |
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to nie jest znajomość. Bo to jest tak. Ja mieszkam nad pizzeria. I ojciec robi tutaj najpierw robił werande na górze, potem beton kładł, dzisiaj malował i on ma klucze od dołu bo z pizzeria mamy jedno wejście. I ja nie wiem kiedy on przychodzi i nagle bam dziecko wchodzi do środka bo u mnie drzwi otwarte.
|
#2068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to już leży w gestii gościa jaką formę podarunku wybierze, ja po prostu nie lubię wręczać pieniędzy na takie okazje (chyba że to ściepka, albo dziecko zbiera fundusze na coś konkretnego )edit.: Żeby było śmieszniej to z Tż mamy zawsze problem, bo on by tylko dawał pieniądze i z głowy. A czy to ktoś wyda na dziecko, czy na jakieś pierdoły, czy zostawi dla siebie - jego to kompletnie nie interesi.
JESIEŃ Edytowane przez patrycjazuzanna Czas edycji: 2016-09-05 o 16:32 |
|
|
|
|
#2069 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
prawie cały czas mam uczucie, jakbym na jednym oddechu kończyła robić długość basenu pod wodą, blee, niefajne uczucie, trochę mi tętno przez to skacze:/Cytat:
Jak coś, to zerknij sobie jeszcze na pinterest, tam na pewno jak wpiszesz hasło "prezent na chrzciny", to znajdziesz masę fajnych pomysłów Cytat:
|
|||
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

Jeden sweter w brzuchu przylegałm na dupie przylegal a na plecach i cyckach odstawał
Jak na złość pelno pieknych jeansowych koszul, a ja sie w nie mieszcze

Po za tym potrzebuje deski do prasowania i suszarki do ubrań. Takze widzicie, my nic nie mamy :P
Bo właśnie w listopadzie się przeprowadzamy. Nie mam pojęcia, czego nam będzie brakować, zależy czy kuchnia i łazienka powstaną na czas i szafa - bo to robią fachowcy, a z nimi różnie bywa... Największy problem póki co mamy z kupnem narożnika i jest prawdopodobieństwo, że w salonie nie będzie na czym siedzieć na początku. Przez to, że to mieszkanie w którym teraz siedzimy stało puste, musieliśmy się wcześniej zaopatrzyć w pralkę i lodówkę, więc tyle dobrego, ale akurat to był szybki, jednodniowy wybór 
, dla siebie kupuję w biedronce płatki w zestawach 2+1 gratis, wychodzą najtaniej. I do przemywania pupy córki też ich będę używać.