|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 :)
Cytat:
Na filmie nagrane było jak się on ubiera i od razu jedzie do niej, dzwoni do drzwi, ona schodzi ze schodów i mu otwiera - właściwie dopiero wtedy zobaczył jak wygląda w sukience
|
|
|
|
|
#4112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas pojawił się problem z kucharkami. Chcemy kogoś, kto by został polecony, ale niestety nie mamy żadnych namiarów. Trzeba będzie się pytać wszystkich znajomych i rodzine. |
|
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny możecie mi doradzic o tym fotografie co wam dzis pisałam
|
|
|
|
#4114 |
|
Wtajemniczenie
|
Ten fotograf co pisałaś ma takie standardowe ceny. Z tego co piszesz to będziesz miała ok 1200zdjęć czy 600? My szukaliśmy aż w końcu znalazłam taniego i bardzo fajnego. Zależy jakie robi zdjęcia, ma swoja stronę, na której możesz zobaczyć jego prace?
|
|
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi sie ze to 600zdjęc z podkładem i 600 (chyba tych samych) do wywolania - nie wiem, tak mówiła wczoraj mama. |
|
|
|
|
#4116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczymy co jeszcze inne dziewczyny napisza. Bo ja w temacie fotograf.kamerzysta jestem zielona nie wiem ile taka przyjemnosc powinna mniej więcej kosztawac
|
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
a ja co do wesela to mam nadzieję, że z TZ wyjedziemy i tam sie pobierzemy w obecności świadków
ja jakoś nie mam marzeń o wielkim ślubie i wydaniu na to ok 20000zł
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska widzę, ze z kazdy dniem zmieniasz opcje
najpierw 50 osoób, potem 40, potem tylko najblizsza rodzina, a teraz tylko swiadkowie
|
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak by było najlepieja poza tym wczoraj myślałam co za 20000 moge sobie kupić hehe
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
A to kiedy wyjezdzacie?? juz wiesz??
|
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiadomo
moze za 1,5 roku moze po magisterce
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
ale pisałas ze slub bedzie w 2010 roku tak??
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
tak, ale jeśli byśmy się zdecydowali na wyjazd to nie wiedomo bo dopiero tam byśmy sie pobrali
czasem trzeba się poświęcić
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to nie chcecie tutaj slubi i wczesniej i tam jechac juz jako małżenstwo?? |
|
|
|
|
#4126 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Panie Młode 2009!!! Z przyjemnością dopisuję się do Was!
Zaręczyliśmy się 09.2007r. , ślub planujemy na maj 2009, ale jeszcze żadnych konkretów...powinnam się już zacząć martwić ...mamy wymarzone miejsce - zamek w Krasiczynie! Co myślicie? tam chcemy się pobrać i urządzić weselicho,ale jeszcze nic nie zamawialiśmy...Czytając Wasze posty chyba zacznę się rozglądać za sukienką...i resztą... Pozdrawiam i ściskam Was gorąco!!! |
|
|
|
#4127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc posłuchałam rad profesjonalisty. Poza tym oglądając takie książki na targach ślubnych rzeczywiście miałąm wrażenie kiepskiej jakości, porównując do wywołanych zdjęć w albumie. Ale być może są "fotoksiązki" i "fotoksiążki", słyszałam ze w niektórych zakładach taka przyjemność kosztuje 1700 zł
|
|
|
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia jedźcie sobie do tego fotografa, pooglądajcie zdjęcia, dowiedzcie się co i jak, bo z opowiadań to czasem różne nieprawdziwe rzeczy wychodza
zobaczycie czy Wam się spodoba, dla porównania podzwoniłabym po jakiś innych fotografach co oni proponują, żeby mieć rozeznanie, też możecie do nich podjechać pooglądać a potem zdecydujecie. Moim zdaniem jeśli ten fotograf jest taki polecany i jesli jego prace by Wam się spodobały to nie jest wielkim problemem samodzielne wywołanie zdjęć. A niewykluczone, że także ten fotograf robi albumy i wywołuje zdjęcia, tylko poprostu trzeba się z nim dogadać także jedzcie do niego ![]() kaska87 rzeczywiscie jesteś niezdecydowana i zmieniasz często zdanie aż mi ulżyło bo myślałam, że to ja jestem najbardziej niezdecydowanym ludzikiem na świecie heheh ![]() My tez wyjezdzamy ale na slub mamy zamiar wrocic wlasnie dlatego chcemy teraz wszystko pozałatwiać bo moj Tż wyjeżdża już końcem lutego, a ja jak tylko sie obronie to jade do niego - więc później nie będzie czasu na załatwiania
|
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
hehe nie ma chyba drugiej tak niezdecydowanej osoby jak ja
![]() to nie zalezy tylko ode mnie, ale też od tego gdzie będziemy mieszkać czy zostaniemy tutaj czy wyjedziemy to wszystko jest bardzo pogmatwane
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Samba wlasnie dzis do niego zadzwonimy
jak cos bede wiedziała, to wam napisze wczoraj mój TZ dzwonił do włascicieli tej sali naszej i wział namiary na polecanych fotogrfów i kamerzystów, wiec tez podzwonimy i sie umówimy na jakies spotkanie. choc ja dzis @ dostałam... to taka jakaś niezbyt do jeźdzenia jestem
|
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
kaska87 ale po jedno to masz racje
bo jak ja sobie pomyślę co moglibyśmy mieć za te 20 tyś to się zastanawiam nad sensem tej uroczystości no ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie, że mialoby jej nie być ze mielibysmy z Tż pojechać do kosciola a potem jakby nigdy nic wrocic do domu i tyle. Myśleliśmy z Tżtem nad jakimś obiadem w restauracji dla najblizszej rodziny tylko, ale jak sobie wyobrazilam, że nie będzie kamerzysty, fotografa, orkiestry, ze wszyscy będą siedzieć przy stołach i się na siebie gapić, że będzie sztywno i że nie będzie tancow to stwierdziłam, że do d... taka impreza i że wolalabym od razu po kosciele isc do domu. Wiem ze bylabym bardzo nieszcześliwa mając takie wesele, chociaż niby liczy się sama przysięga a nie ta towarzysząca jej otoczka Zwlaszcza, że w przypadku takiego przyjęcia liczba osob nie zmieniłaby się drastycznie przynajmniej z mojej strony bo i tak zapraszam na wesele tylko dziadkow, chrzestnych z rodzinami, rodzicow nio i to w zasadzie tyle, za to na przyjęcie nie zapraszałabym pewnie moich przyjaciół i na pewno by mi było przykto z tego powodu, bo chcę aby byli ze mną w tym dniu. Dlatego postanowiliśmy zrobić małe wesele na okolo 60 najblizszych nam osób ale jednak wesele liczę się z tym że będzie nas to kosztować około 20 tyś, ale mam nadzieje ze to dobra decyzja i że będziemy szczęśliwi, że mieliśmy takie wesele jak sobie wymarzylismy
|
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przeglądam teraz oferty kamerzystów i większość wogóle mi się nie podoba. Gdyby ktoś miał jakąś ciekawą oferte ze śląska to chętnie przejrze ![]() Po za tym jestem już spokojna jeśli chodzi o sale bo pisałam maile do 2 które nam się najbardziej podobają i w obu nasz termin jest wolny (przesunięty z 23 maja na 27czerwca -ale nie zmieniajcie jeszcze nic w kalendarzu puki nie zarezerwujemy daty ) i jedna nam wogóle odpisała, że na 2009 tylko w sierpniu mają rezerwacje już.. widać potwierdza się to, że na Śląsku z rezerwacją sali spieszyć się aż tak nie trzeba My planujemy jednak zrobić to najpóźniej do 18 lutego, bo później znów uczelnia i będe miala mniej czasu na wszystko..
|
|
#4134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
AliBoo witaj w naszym gronie
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
|
|
|
#4136 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czy 1200 zł za kamerzyste+ 900 zł za zdjęcia to dużo czy tak umiarkowanie? Podaje linki żebyście mogły ocenić:
kamerzysta: http://www.art-video.alpha.pl/ fotograf: (pakiet standard czyli 100 zdjęć w albumach z przygotowań, błogosławieństwa, ślubu i pleneru no i ok.1500-1800 zdjęć na dvd niezabezpieczonych -co wydaje mi się ogrooomnym +) http://www.fotogallery.com.pl/ Na fotografa jestem już praktycznie w 100% zdecydowana.. kamerzysta też wydaje mi się ok ale ocencie i powiedzcie co o tym myślicie
|
#4137 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Mnie się marzy powrót do Paryża . Byłam tam kilka lat temu i po prostu się zakochałam Poza tym może Włochy, czy Portugalia... No, ale tak jak pisałyście, obojętnie gdzie, byle z nim, moim mężulkiem .Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Ja wczoraj zamknęłam sesję Jestem z siebie zadowolona i teraz oddaję się byczeniu . W poniedziałek wyjeżdżamy z TŻem |
||||||||
|
|
|
#4138 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
A dziękuję serdecznie
![]() zielony-motylku, ceny na pewno atrakcyjne U nas też kamerzysta bierze 1200 zł. Chyba się na niego zdecydujemy http://www.fotovideo.net.pl/Co do kamerzysty, podobają nam się: http://www.delong.pl/ http://www.annastudio.pl/ http://www.kolodziejska.neostrada.pl/ |
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
witam was wszystkie. Nie bylo mnie tu miesiac, ale sie naczytalam, tyle napisalyscie. A ja wlasnie poszukuje zespolu, cos nie moge znalesc dobrego.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

ja jakoś nie mam marzeń o wielkim ślubie i wydaniu na to ok 20000zł
tak by było najlepiej

moze za 1,5 roku moze po magisterce
...mamy wymarzone miejsce - zamek w Krasiczynie! Co myślicie? tam chcemy się pobrać i urządzić weselicho,ale jeszcze nic nie zamawialiśmy...Czytając Wasze posty chyba zacznę się rozglądać za sukienką...i resztą... Pozdrawiam i ściskam Was gorąco!!!
zobaczycie czy Wam się spodoba, dla porównania podzwoniłabym po jakiś innych fotografach co oni proponują, żeby mieć rozeznanie, też możecie do nich podjechać pooglądać a potem zdecydujecie. Moim zdaniem jeśli ten fotograf jest taki polecany i jesli jego prace by Wam się spodobały to nie jest wielkim problemem samodzielne wywołanie zdjęć. A niewykluczone, że także ten fotograf robi albumy i wywołuje zdjęcia, tylko poprostu trzeba się z nim dogadać
ze mielibysmy z Tż pojechać do kosciola a potem jakby nigdy nic wrocic do domu i tyle. Myśleliśmy z Tżtem nad jakimś obiadem w restauracji dla najblizszej rodziny tylko, ale jak sobie wyobrazilam, że nie będzie kamerzysty, fotografa, orkiestry, ze wszyscy będą siedzieć przy stołach i się na siebie gapić, że będzie sztywno i że nie będzie tancow to stwierdziłam, że do d... taka impreza i że wolalabym od razu po kosciele isc do domu. Wiem ze bylabym bardzo nieszcześliwa mając takie wesele, chociaż niby liczy się sama przysięga a nie ta towarzysząca jej otoczka 
.