Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-05, 16:44   #2071
Betameta
Raczkowanie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Która z Was będzie rodzić w Warszawie? Słyszałam, że w którymś szpitalu są sale porodowe, gdzie rodzi kilka dziewczyn na raz??? orientujecie się, gdzie można rodzić "po ludzku"?
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 16:50   #2072
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Dziewuszki z Poznania jakieś są?

Tak w razie czego - możecie polecić dobrego gina i szpital, do którego w razie tfu tfu czego można się zgłosić?

Jeżeli by się coś miało dziać, to najlepiej jak pojedziesz na Polną, do szpitala ginekologiczno-położniczego. Z MTP jest blisko, a i specjaliści chyba najlepsi jeżeli coś z Tobą albo maleństwem by było nie tak

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 16:54   #2073
doooti
Zadomowienie

Dziękuję wszystkim za życzonka

Cytat:
Cudo! Miałam nic nie kupować, ale... nie wiem, czy Ci sukienusi nie podkradnę
śmiało! te sukienki są o tyle fajne że nawet jak dziecko będzie większe to i tak w nie się zmieści.. tyle że będzie krótsza :P ta 68 całkiem spora wygląda ale bałam się że w 62 i tak śmiesznie będzie wyglądać.. jaakoś wolę takie trochę starsze dzieci w sukienkach niż niemowlaki co leżą i tylko się ślinią :P

Cytat:
Dziewuszki z Poznania jakieś są?
Tak w razie czego - możecie polecić dobrego gina i szpital, do którego w razie tfu tfu czego można się zgłosić?
ja chodzę do Tomasza Olejniczaka, Marcelińska 100 http://www.femimed.pl/

Mam nadzieję że nic się nie będzie u Ciebie działo co wymagałoby interwencji lekarza. Ten który Ci podałam nie przyjmuje niestety codziennie. Też ciężko się do niego dostać z dnia na dzień ale zawsze znajdzie okienko w nagłych przypadkach.

Jakby co to jest szpital ginekologiczno-położniczy na Polnej w szpitalu to tam na IP, tyle że tam zawsze mają sajgon bo tam hurtownia dzieci ale dobrze leczą z tego co słyszałam więc powinni się zająć

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Jeżeli by się coś miało dziać, to najlepiej jak pojedziesz na Polną, do szpitala ginekologiczno-położniczego. Z MTP jest blisko, a i specjaliści chyba najlepsi jeżeli coś z Tobą albo maleństwem by było nie tak

Sent from my iPhone
dokładnie tak jak Domek pisze
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 16:57   #2074
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Tak, najlepiej niech się zarażają wszami do skutku. A ojciec tak podsumował, bo mu pewnie wygodnie jak dziecka dogląda ktoś inny i jeszcze da mu jeść przy okazji.

Nie wiem, dla siebie kupuję w biedronce płatki w zestawach 2+1 gratis, wychodzą najtaniej. I do przemywania pupy córki też ich będę używać.
te dzieciece są o tyle fajne ze są duże, ale zeby byly jakieś specjalne
Na poczatek kupiłam jedną paczkę, ale chyba dokupię tego wiecej.
A patyczki tez uzywacie ? Bo kupilam bo byly w komplecie ale nie mam pojecia do czego? Do uszu to tak srednio chyba , te patyczki to w ogole takie duze sa ??
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 17:00   #2075
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
A patyczki tez uzywacie ? Bo kupilam bo byly w komplecie ale nie mam pojecia do czego? Do uszu to tak srednio chyba , te patyczki to w ogole takie duze sa ??
mi mówili aby patyczek spryskiwać octeniseptem i nim czyścić okolice kikuta i pępuszka
Stary 2016-09-05, 17:01   #2076
paulinika
Zakorzenienie

Zingi ja na ogół chodzę nago po domu
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 17:01   #2077
Listopadowaa
Zakorzenienie

I ja sie powtórze z głupim pytanie pieluchy kupujecie newborn? Z dady one sa od 2kg do 5kg, ale sa tez mini od 3 kg do 6kg.
Stary 2016-09-05, 17:02   #2078
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo maluchowi czyści się tylko małżowinę, dlatego te patyczki takie szerokie, żeby ktoś przypadkiem nie zechciał wciskać głębiej, tak myślę.
edit.:
kupiłam tylko newborn.
Stary 2016-09-05, 17:04   #2079
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
I ja sie powtórze z głupim pytanie pieluchy kupujecie newborn? Z dady one sa od 2kg do 5kg, ale sa tez mini od 3 kg do 6kg.

Ja mam jakąś paczkę newborn

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 17:04   #2080
Listopadowaa
Zakorzenienie

ale mnie dzisiaj wszystko i wszyscy irytują Normalnie chcem sswoje mieszkanie juz
Stary 2016-09-05, 17:13   #2081
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dadowe njuborny bede zakupowywac

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 17:17   #2082
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo maluchowi czyści się tylko małżowinę, dlatego te patyczki takie szerokie, żeby ktoś przypadkiem nie zechciał wciskać głębiej, tak myślę.
Dokładnie tak jest

Cytat:
Ja mam jakąś paczkę newborn
Na razie mam 2 paki dady kupione w promo.
Także w promo w biedronce zakupiłam płyn do prania loveli z myślą o pierszym praniu nowych ubranek, a zastanawiam się jeszcze nad proszkiem.
Czy proszek jest skuteczniejszy czy bez znaczenia?
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 17:22   #2083
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 3 paczki newborn, w sensie "1". "2" na razie nie mam żadnych.

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
mi mówili aby patyczek spryskiwać octeniseptem i nim czyścić okolice kikuta i pępuszka
Dokładnie tak :ekhm:

Ja piore póki co wszystko w normalnym proszku, susze, żeby je wiatr przewial i później będę prac w dzieciowym. Kupiłam juz dziś nawet ten persil i lenor. Tylko przydałby mi się pojemnik na proszek żeby w czymś go zamknąć.

Mam dzis ambitny plan poskładać moja lampę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 17:34   #2084
pstryczek84
Zakorzenienie

blue - super ciuszki!

ja chcialam dzis kupic kombinezonik w pepco na wyjscie ale nie bylo 56, tylko od 62 rozmiarowka sie zaczynala. Niby male te 62 ale nie maialm porownania z 56 i w koncu nie wzielam

Stary 2016-09-05, 17:34   #2085
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Było trochę spin ale jakoś przeżylam ten weekend u teściów boszzzz co raz mniej mam ochotę tam jeździć

idę ponadrabiać wasze weekendowe spamowanie

jak ja się dziś masakrycznie czuję, strasznie mi słabo cały czas

i nie długo jadę z mężem do ch po jeansy ciążowe

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 17:44   #2086
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
blue - super ciuszki!

ja chcialam dzis kupic kombinezonik w pepco na wyjscie ale nie bylo 56, tylko od 62 rozmiarowka sie zaczynala. Niby male te 62 ale nie maialm porownania z 56 i w koncu nie wzielam

62 pepcowe sa nawet mniejsze niż jakiekolwiek 56 które mam :p
Stary 2016-09-05, 17:44   #2087
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
A mi ostatnio właśnie się zatrzymują samochody jak stoję przed przejściem z tą różnicą, że teraz zatrzymują się głównie kobiety kierowcy, a wcześniej jak się zdarzyło to zatrzymywali się mężczyźni

ja też jakoś specjalnie się wcześniej ciężarnymi nie przejmowałam, ale teraz będę bardziej kulturalna dla innych. Dobrze się czuję nie zależy mi na przepuszczaniu, ale jak ktoś zaproponuje to miło. A takie komentarze jak blue słyszała to poniżej krytyki. Za przeproszeniem ale stare baby są chyba najgorsze - mi to się nie raz w kolejkę wpieprzyła, a że chcę się wykazać jakąś kulturą to w pyskówkę się nie wdaję bo to i tak nic nie da.

Ja olejek rycynowy polecam do rzęs

Wczoraj chyba czułam czkawkę małego - takie rytmiczne co ok 2 sekundy podskakiwania - trwało to ze 3 minuty - to mogło być to?

Ja się zgadzam że stare baby najgorsze, ostatnio chyba w piatek miałam taką sytuacje w autobusie że podchodzi do mnie stara baba (ja siedziałam) i pyta mnie czy nie mogłabym sie przesiąść na inne miejsce (dosłownie krok obok były dwa kolejne wolne) bo ona by chciała właśnie tu usiąść. No ja wstałam i sie przesiadłam głupia ja ale babka stara, tyle siat to nawet mi sie w gadkę wdawać nie chciało.

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 17:53   #2088
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:

Sent from my iPhone
Dziękuję

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Która z Was będzie rodzić w Warszawie? Słyszałam, że w którymś szpitalu są sale porodowe, gdzie rodzi kilka dziewczyn na raz??? orientujecie się, gdzie można rodzić "po ludzku"?
Moja siostra rodziła dwa razy w MSWiA, podpytam, czy było po ludzku.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Dziękuję wszystkim za życzonka

śmiało! te sukienki są o tyle fajne że nawet jak dziecko będzie większe to i tak w nie się zmieści.. tyle że będzie krótsza :P ta 68 całkiem spora wygląda ale bałam się że w 62 i tak śmiesznie będzie wyglądać.. jaakoś wolę takie trochę starsze dzieci w sukienkach niż niemowlaki co leżą i tylko się ślinią :P

ja chodzę do Tomasza Olejniczaka, Marcelińska 100 http://www.femimed.pl/

Mam nadzieję że nic się nie będzie u Ciebie działo co wymagałoby interwencji lekarza. Ten który Ci podałam nie przyjmuje niestety codziennie. Też ciężko się do niego dostać z dnia na dzień ale zawsze znajdzie okienko w nagłych przypadkach.

Jakby co to jest szpital ginekologiczno-położniczy na Polnej w szpitalu to tam na IP, tyle że tam zawsze mają sajgon bo tam hurtownia dzieci ale dobrze leczą z tego co słyszałam więc powinni się zająć

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

dokładnie tak jak Domek pisze
Bardzo bardzo dziękuję

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Ja mam poki co jedna pakę 88 szt. Pampków 1, dokładnie na nich jest napisane "new baby". Chyba dokupię jeszcze jwdną taką samą i jednâ pakę dwójek. 1 tak jak piszesz są od 2 do 5kg.
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 17:54   #2089
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
62 pepcowe sa nawet mniejsze niż jakiekolwiek 56 które mam :p
patrzylam niby na 56 bodziak i zglupialam czy brac te 62 czy nie wole miec porownanie mimo wszystko. ale za to kupilam Kubie genialna kurtke na zime za 49,99

Stary 2016-09-05, 17:55   #2090
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Ja się zgadzam że stare baby najgorsze, ostatnio chyba w piatek miałam taką sytuacje w autobusie że podchodzi do mnie stara baba (ja siedziałam) i pyta mnie czy nie mogłabym sie przesiąść na inne miejsce (dosłownie krok obok były dwa kolejne wolne) bo ona by chciała właśnie tu usiąść. No ja wstałam i sie przesiadłam głupia ja ale babka stara, tyle siat to nawet mi sie w gadkę wdawać nie chciało.
pewnie zrobiłabym tak samo a przydałoby się takiemu babokowi czasem dogadać
Stary 2016-09-05, 17:59   #2091
pstryczek84
Zakorzenienie

a jakby sie nie ustapilo to juz czuje jaki by raban podniosla

Stary 2016-09-05, 18:45   #2092
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym nie powiesiła w takim miejscu półki, nawet nigdy na swoim lozkiem nie chcialam.

My w srodę jedziemy ogladac meble w tym naroznik i lozko do sypialni, mam nadzieje, że coś nam wpadnie w oko. Bo inaczej zostaniemy z pustym salonem. Mamy tylko telewizor i ewentualnie moge starą szafke z mojego pokoju pod ten telewizor zabrać. Sypialni tez potrzebuje lozka ale w razie czego mamy materac, teraz spimy na nim , ale marze już o normalnym lozku zebym nie musiala wstawać z ziemi Ciezko mi sie podnieść z tak niskiego poziomu do góry. Marze o lozku .
Doskonale Cię rozumiem. My też na początku jak nie mieliśmy łóżka, to spaliśmy na materacu na podłodze. Najgorsze było wstawanie 😉 ale za to jak docenia się ten komfort, gdy łóżko się nabędzie i wstaje się jak człowiek 😝

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Ja mam jedną paczkę newborn z lidlu i chyba dokupię drugą newborn z dady.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

aleksandramaj śniło mi się dzisiaj, że Ty pierwsza z naszego forum urodziłaś swoją Zosię 😁 ogólnie już był listopad i rozpoczęłaś sztafetę 😁

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 18:45   #2093
Panna Izabela
Zakorzenienie

Do dupy ten dzień, jeszcze się pokłóciłam z tż i ja leżę w sypialni a on w salonie. Ekstra
Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Ja nie będę niczego wieszała nad łóżeczkiem wszelkie półki czy ozdoby to najwyżej gdzieś obok na ścianie, ale nie bezpośrednio nad dzieckiem.
No właśnie ja chciałam taką krótką półkę od strony nóg, więc nie aż tak bezpośrednio nad dzieckiem. Na drugiej ścianie będzie obraz, a innej już nie mam niestety do wykorzystania.

Cytat:
Ja bym się chyba jednak bała

Trzymam kciuki, żeby Wam się czasowo wszystko idealnie ułożyło

Pochwalę się ubrankami dla Zosi, w outlecie smykowym kupiłam rozmiary 68:
http://www.smyk.com/catalog/product/...a-ogrodniczka/
http://www.smyk.com/catalog/product/...otkim-rekawem/
Nie dziękuję za kciuki No ja też się trochę boję. Ale chciałabym mieć obraz powieszony a i półki się przydadzą bardzo...

Cytat:
Tak, najlepiej niech się zarażają wszami do skutku. A ojciec tak podsumował, bo mu pewnie wygodnie jak dziecka dogląda ktoś inny i jeszcze da mu jeść przy okazji.

Nie wiem, dla siebie kupuję w biedronce płatki w zestawach 2+1 gratis, wychodzą najtaniej. I do przemywania pupy córki też ich będę używać.

Przegięcie, okrutny nietakt wobec gości.
Też jestem za biżuterią, ja zwykle kupuję najprostsze, złote kolczyki (medalik też jest piękną pamiątką, ale dziecko musi sporo podrosnąć zanim będzie mogło go nosić, kolczyki można założyć szybciej).

W ogóle średnio jestem za dawaniem kasy na chrzciny lub komunię, chyba że rodzice zgłaszają ściepę na większy prezent, lub zakładają lokatę i proszą o wpłaty, to ok.
Mój bratanek pieniądze z chrzcin rozwalił w trymiga, lekką ręką na niewyobrażalne pierdoły. I jeszcze chwalił się wszystkim tekstem, ile kasy zarobił stojąc w kościele przez godzinę. Uszy więdły i ręka świerzbiła, serio.

Powoli do przodu jak już dobrniecie do końca, stwierdzicie że warto było i poczujecie ulgę.

Co do pogrubionego: nad swoim łóżkiem mam półkę i odkąd jestem w ciąży, mam schizę że spadnie mi na łeb lub brzuch. Także tak, bałabym się śmiertelnie i nic nad łóżeczkiem nie zawieszę, jak zamontuję lampkę na ścianie, to tylko obok.
Ja całe dzieciństwo miałam nad głową półkę i mi nie przeszkadzała

Cytat:
Ja bym nie powiesiła w takim miejscu półki, nawet nigdy na swoim lozkiem nie chcialam.

My w srodę jedziemy ogladac meble w tym naroznik i lozko do sypialni, mam nadzieje, że coś nam wpadnie w oko. Bo inaczej zostaniemy z pustym salonem. Mamy tylko telewizor i ewentualnie moge starą szafke z mojego pokoju pod ten telewizor zabrać. Sypialni tez potrzebuje lozka ale w razie czego mamy materac, teraz spimy na nim , ale marze już o normalnym lozku zebym nie musiala wstawać z ziemi Ciezko mi sie podnieść z tak niskiego poziomu do góry. Marze o lozku .
Rozumiem Cię doskonale, z tż śpimy na materacach dwóch z łóżka sypialnianego, leżą na podłodze. Mają ze 30 lat. Mega niewygodne już a wstawanie z podłogi też fajne nie jest...

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
hej
o mamo jaki dzien, rano wstalam na badanie krwi a jak wrocilam zjadlam sniadanie i mi sie usnelo i taka senna jeste caly dzien

co do prezentu ja zawsze daje cos pamiatkowego srebrna grzechotka lub smoczek , co do medalikow slyszalam ze nie daje sie dzieciom takich prezentow jak sa male jakis zabobon jest z tym zwiazany nie kojarze dokladnie o co chodzi ale wole unikac takich prezentow.

Jade dzis ogladac wozki uwielbiam te wypady wyprawkowo zakupowe dla córci
Ja nie wierzę w zabobony
Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
A ja nie widzę nic niestosownego w dawaniu pieniędzy na chrzciny. Zawsze się znajdą jacyś rodzice co wydadzą kasę na siebie, na pierdoły itp, ale jednak większość osób przeznacza to na potrzeby związane z dzieckiem - a tych jest dużo.
Nie jestem np zwolennikiem medalików - małym dzieciom się nie zakłada choćby dla bezpieczeństwa, a jak byłam większa to zawsze przerywałam łańcuszek i gubiłam zawieszkę - zwyczajnie szkoda zakładać, na wf trzeba zdejmować itp. A starsze dzieci np wolą nosić coś innego/modnego. Kolczyki jeżeli rodzice zamierzają szybko przebijać uszy dziecku to też fajny pomysł, ale nie każdy rodzic ma takie zamiary. Ja tam wolę odpowiedzialnym rodzicom dać pieniądze bo wiem, że to dobrze wykorzystają, nie jestem zwolennikiem prezentów, które zalegają w szufladach. Ale to jest moje osobiste zdanie, a każdy może mieć inne - takie jego prawo
Komunijne dziecko to już inaczej - można dowiedzieć się co dziecko chce, potrzebuje, zrzutka na wspólny droższy prezent to też fajny pomysł.

Te ciuszki dla maluszków są tak słodkie, że ciężko się powstrzymać przed kupowaniem
Nie chodzi o to, że to coś niestosownego, tylko o to, że raz się na tym sparzyłam i więcej nie chcę dawać kasy. Po prostu wolę mieć pewność, że moje pieniądze będą wydane na dziecko. Ciężko nam z tż odłożyć na takie okazje, więc jak ktoś zamiast na dziecko wydać to wymienia sobie meble to niefajnie się robi, bo to tak jakbyśmy dziecku nic nie dali a się dołożyli na narożnik. Wiadomo, że jak dostanę kasę na chrzciny dla dziecka to ja ich nie wydam na coś dla siebie. Najprawdopodobniej kupiłabym krzesełko do karmienia albo odłożyła na następny fotelik, albo założyła dodatkowe konto i tam wrzucała wszelkie pieniądze dla dziecka. No ale nie mam pewności, że inni rodzice zrobiliby tak samo.
Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Jaaa! Tzn nie wiem, czy będę rodzić ale bardzo bym chciała. Raz już rodziłam na Madalińskiego i tam bym chciała urodzić drugi raz. Nie wiem jak to jest w innych szpitalach ale wydaje mi się, że większość ma jakąś tam ilość sal kilkuosobowych. Ja akurat rodziłam w jednoosobowej i w tym szpitalu większość jest takich, ale są chyba ze dwie sale, gdzie rodzi kilka dziewczyn na raz. Ja jestem bardzo zadowolona z tego szpitala i przychodni, zresztą moja lekarka tam pracuje. Jak nie dam rady dojechać będę musiała rodzić tutaj, a tu jest tylko jedna sala jednoosobowa także tego....
Cytat:
Tak, mam 3 paczki.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 18:52   #2094
ma_i
Zadomowienie

I muszę się pochwalić, że byliśmy dzisiaj na usg prenatalnym. Wszystko z synkiem w porządku. Z serduszkiem też, uffff. Niedomykalność zastawki, której dopatrzyli się na połówkowym cofnęła się 😄 Maluszek nadal wisi główką w dół, a kopytka ma na górze po prawej stronie - co potwierdzam, bo zawsze mnie tam naparza 😜 poza tym rośnie prawidłowo do wieku ciąży. Waży 1558 g. I pan doktor powiedział, że ma bujną czuprynę 😂 Ale jestem happy, trochę się stresowałam tym serduszkiem.

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 18:57   #2095
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
To ja robiłam inaczej, zgodnie z tym co mi położna mówiła - raz dziennie delikatnie psiknąć pępek i zostawić, bez patyczków, bez wycierania itp.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 19:02   #2096
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
I muszę się pochwalić, że byliśmy dzisiaj na usg prenatalnym. Wszystko z synkiem w porządku. Z serduszkiem też, uffff. Niedomykalność zastawki, której dopatrzyli się na połówkowym cofnęła się 😄 Maluszek nadal wisi główką w dół, a kopytka ma na górze po prawej stronie - co potwierdzam, bo zawsze mnie tam naparza 😜 poza tym rośnie prawidłowo do wieku ciąży. Waży 1558 g. I pan doktor powiedział, że ma bujną czuprynę 😂 Ale jestem happy, trochę się stresowałam tym serduszkiem.

Super że wizyta udana
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 19:19   #2097
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję udanej wizyty!!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 19:35   #2098
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Wink Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
aleksandramaj śniło mi się dzisiaj, że Ty pierwsza z naszego forum urodziłaś swoją Zosię �� ogólnie już był listopad i rozpoczęłaś sztafetę ��

oby to był proroczy sen! Tylko datę zmień na koniec października proszę

Gratulacje za wizytę! Dobrze, że z dzidzią jest wszystko ok!

Edytowane przez aleksandramaj
Czas edycji: 2016-09-05 o 19:43
Stary 2016-09-05, 19:49   #2099
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Bylam dzis u pani diabetolog na kontroli i nie dostalam insuliny. Powiedziala, ze cukry mam calkiem fajne i nie widzi podstaw do insuliny mam tylko dalej diete trzymac.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 19:50   #2100
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Bylam dzis u pani diabetolog na kontroli i nie dostalam insuliny. Powiedziala, ze cukry mam calkiem fajne i nie widzi podstaw do insuliny mam tylko dalej diete trzymac.
Same dobre wieści dzisiaj super
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości