Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-05, 14:07   #2041
ma_i
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Doooti, wszystkiego co najlepsze @):-
Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
U mnie to samo, jak małżon przemówi to przynajmniej na chwilę ustaja harce. Ciekawe co jest w tych męskich głosach?

Współczuję. U mnie wczoraj w trakcie poprawin Jasiek odkrył istnienie przepony. Przez kilkanaście minut tak się wbijał że myślałam że się uduszę, bo nijak nie było złapać tchu.

Doooti 100 lat!

My już w domku i postanowiliśmy skręcić łóżeczko no i jak starczy czasu to pojedziemy wybierać wózek. Mam nadzieję że wreszcie na coś się zdecyduję
Ponoć dzieciątko lubią niskie tony ;-) położna ostatnio mówiła, że jak np. Do malucha odezwie się mama, tata (głosy które zna) i położna, to dziecko zareaguje na tatę, bo ma niski ton głosu
Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Ja mam maty angelcare. Jeszcze nianie musze kupic.

A to już dziś ?

Jeju wieszam i wieszam i wieszam a w koszyku nie ubywa
miałam włączyć drugie pranie i dobrze , że nie włączyłam bo nie wiem czy spinaczy mi na 1 wystarczy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Haha, ja ostatnio musiałam dokupić paczkę spinaczy, bo nie wyrabiałam ;-)

Jako że dzisiaj chłodniej, to dokończyłam prasowanie i wreszcie wyniosła deskę z salonu 😝

Teraz robię obiadek, a na 15:50 lecę na Usg... Trochę się stresuję.

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 14:13   #2042
aleksandramaj
Wtajemniczenie

A propos włosów, to mi w drugim trymestrze wypadały bardzo a teraz od jakiegoś czasu już prawie nie. Nawet przy czesaniu mokrych wyciagam 2-3 włosy a zawsze wyczesywałam sporo. Też obawiam się, że po ciąży będzie źleeeee
I cera mi się teraz trochę poprawiła, bo jeszcze z 1,5 miesiąca temu miałam niemalże tatara na twarzy
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 14:15   #2043
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
A propos włosów, to mi w drugim trymestrze wypadały bardzo a teraz od jakiegoś czasu już prawie nie. Nawet przy czesaniu mokrych wyciagam 2-3 włosy a zawsze wyczesywałam sporo. Też obawiam się, że po ciąży będzie źleeeee
I cera mi się teraz trochę poprawiła, bo jeszcze z 1,5 miesiąca temu miałam niemalże tatara na twarzy
U mnie wszystko podobnie.
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 14:15   #2044
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Ale mam wkurva my tu przychodzimy ze spaceru a tam koleżanka siedzi na schodach. Nosz kurva
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 14:24   #2045
paulinika
Zakorzenienie

Poszła. Tzn ja poszłam powiedzieć że nie może zostać. Dziewczyna w histerie, Alba się poryczala. Dopiero jej wytlumaczylam. A ojciec podsumował ze jestem chamska i ksiezniczkuje bo jego żona była trzy razy w ciąży i jakoś nie marudzila.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 14:26   #2046
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Poszła. Tzn ja poszłam powiedzieć że nie może zostać. Dziewczyna w histerie, Alba się poryczala. Dopiero jej wytlumaczylam. A ojciec podsumował ze jestem chamska i ksiezniczkuje bo jego żona była trzy razy w ciąży i jakoś nie marudzila.
Niech sobie dziad jeden myśli co chce.
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 14:26   #2047
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie dzisiaj jest ostatni dzień czesania. Miałam w planach to zrobić jak wrócimy ze spaceru a tu niespodzianka na schodach

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 14:28   #2048
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Toż to zwykłe chamstwo... Z jego strony oczywiście 😜

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 14:29   #2049
Listopadowaa
Zakorzenienie

dooti wszystkiego naj!!!

Ja nic w lumpku nie kupiłam, dla dzieci nic nie bylo, nie bylo spodni ciążowych, a reszta ubran lezy na mnie tragicznie :/ M i L wisi w biuscie a w S nie mieszcze brzucha Jeden sweter w brzuchu przylegałm na dupie przylegal a na plecach i cyckach odstawał Jak na złość pelno pieknych jeansowych koszul, a ja sie w nie mieszcze

Byłam w Biedronce, stanelam przy pieluchach i w koncu nie kupiłam. Kupujecie te newborn z dady? Czy od razu te 3kg?
Ale wzielam platki kosmetyczne z patyczkami w paczcze dla niemowląt. Ale taks obie mysle jaka jest roznica miedzy tymi dlanniemowląt a dla dorosłych?
Stary 2016-09-05, 14:30   #2050
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
O dżizas... może się brażą na amen?
Stary 2016-09-05, 14:31   #2051
Panna Izabela
Zakorzenienie

Ja bym chciała, żeby moje dziecko na chrzciny dostało medalik z Matką Boską. I już nigdy więcej nie dam kasy na chrzest dziecku, jak tż był chrzestnym to daliśmy i szwagierka za kasę zebraną na chrzciny wymieniła sobie narożnik (miała skórzany ale chciała nowy) i jeszcze każdemu się tym chwaliła. Dla mnie mega nietakt w stronę gości, którzy dali kasę, każdy się spodziewał że coś dziecku kupi a tu Teraz jak rodzi w styczniu podobno mam być chrzestną, tak mi mówiła, chyba że zmieniła zdanie, i już nie damy kasy tylko właśnie ja bym chciała dać taki medalik.

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego doti

Ja też jestem zwolenniczką biżuteryjnych prezentów

Też zaszłam do lumpka, ale nic ciekawego nie było pomimo, że to dzień dostawy. Tylko pchają się babki jak głupie i rzucają tymi ciuchami na prawo i lewo. Masakra

Dajesz jeszcze radę ogarniać stopy? Mi już ostatnio mąż lakier zmywał

Jakoś daję radę. Do stóp mam pedilady i to trochę długie zajęcie, włączę sobie serial i będę ogarniać stopy powoli, najtrudniej pomalować, z całą resztą problemu nie mam
Cytat:
Niezapowiedziana? Ja mówiłam mu już wczoraj że nie życzę sobie wizyty.
A to do młodej koleżanka przyszła? To ja bym dziecko też wyprosiła, zwyczajnie bym powiedziała, że córka teraz nie ma czasu i już.
Cytat:
Ja podobnie, z cerą może lepiej trochę miałam ale reszta podobnie, II trym najgorszy

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 14:34   #2052
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Taak, brzydka pogoda, najpierw w nocy burza i teraz pochmurno. Mega spać mi się chce przez tą pogodę...

Ja też jeszcze domu gotowego nie mam, tutaj nie będzie żadnego kącika, nawet nie wiem gdzie by łóżeczko wcisnąć w razie czego...
W sypialni mamy obraz do powieszenia i półki, i tylko 2 konkretne miejsca mam na to, tam gdzie chcę półki będzie łóżeczko i trochę się boję. Niby nigdy nie widziałam, żeby półki ze ściany spadły, no i cotton ballsy bym na nich położyła, ale jakies obawy mam, że chyba nie powinny być nad łóżeczkiem... Więc ciężko będzie i o kącik w sypialni docelowej

Ja dzisiaj na poprawę humoru robię sobie dzień dla siebie. Ogarnę włosy, paznokcie, stopy, a zaraz idę na drzemkę.

Mi już dużo mniej wypadają

Ooo sporo tych ciuchów!!

Taak, ciężej się oddycha ale to norma przecież

My raczej zdążymy przed narodzianmi sie przeprowadzić, ale pewnie połowy rzeczy bedzie nam brakować No ale najważniejsze to urządzić kącik dla małej. Ja tylko czekam aż zrobią szafe w sypialni, bo tz wczesniej polozy juz panele w sypialni i pokoiku małej. To pewnie już za dwa tygodnie. Wtedy karze zlozyc komode i zaczne pranie. No ale jeszcze nie zdecydowałam sie na pralkę :P Po za tym potrzebuje deski do prasowania i suszarki do ubrań. Takze widzicie, my nic nie mamy :P
Stary 2016-09-05, 14:39   #2053
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
My raczej zdążymy przed narodzianmi sie przeprowadzić, ale pewnie połowy rzeczy bedzie nam brakować No ale najważniejsze to urządzić kącik dla małej. Ja tylko czekam aż zrobią szafe w sypialni, bo tz wczesniej polozy juz panele w sypialni i pokoiku małej. To pewnie już za dwa tygodnie. Wtedy karze zlozyc komode i zaczne pranie. No ale jeszcze nie zdecydowałam sie na pralkę Po za tym potrzebuje deski do prasowania i suszarki do ubrań. Takze widzicie, my nic nie mamy :P
Jeśli będę rodzić w listopadzie a nie w październiku, to my też najpierw przeprowadzka a później poród. Albo jednocześnie Bo właśnie w listopadzie się przeprowadzamy. Nie mam pojęcia, czego nam będzie brakować, zależy czy kuchnia i łazienka powstaną na czas i szafa - bo to robią fachowcy, a z nimi różnie bywa... Największy problem póki co mamy z kupnem narożnika i jest prawdopodobieństwo, że w salonie nie będzie na czym siedzieć na początku. Przez to, że to mieszkanie w którym teraz siedzimy stało puste, musieliśmy się wcześniej zaopatrzyć w pralkę i lodówkę, więc tyle dobrego, ale akurat to był szybki, jednodniowy wybór
Damy radę wszystkie!

A powiedzcie mi, czy Wy byście się nie bały wieszać półkę nad łóżeczkiem?

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 14:43   #2054
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:

Ja nie będę niczego wieszała nad łóżeczkiem wszelkie półki czy ozdoby to najwyżej gdzieś obok na ścianie, ale nie bezpośrednio nad dzieckiem.
Stary 2016-09-05, 14:55   #2055
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli będę rodzić w listopadzie a nie w październiku, to my też najpierw przeprowadzka a później poród. Albo jednocześnie Bo właśnie w listopadzie się przeprowadzamy. Nie mam pojęcia, czego nam będzie brakować, zależy czy kuchnia i łazienka powstaną na czas i szafa - bo to robią fachowcy, a z nimi różnie bywa... Największy problem póki co mamy z kupnem narożnika i jest prawdopodobieństwo, że w salonie nie będzie na czym siedzieć na początku. Przez to, że to mieszkanie w którym teraz siedzimy stało puste, musieliśmy się wcześniej zaopatrzyć w pralkę i lodówkę, więc tyle dobrego, ale akurat to był szybki, jednodniowy wybór
Damy radę wszystkie!

Ja bym się chyba jednak bała

Trzymam kciuki, żeby Wam się czasowo wszystko idealnie ułożyło

Pochwalę się ubrankami dla Zosi, w outlecie smykowym kupiłam rozmiary 68:
http://www.smyk.com/catalog/product/...a-ogrodniczka/
http://www.smyk.com/catalog/product/...otkim-rekawem/
Stary 2016-09-05, 14:58   #2056
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, najlepiej niech się zarażają wszami do skutku. A ojciec tak podsumował, bo mu pewnie wygodnie jak dziecka dogląda ktoś inny i jeszcze da mu jeść przy okazji.

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Byłam w Biedronce, stanelam przy pieluchach i w koncu nie kupiłam. Kupujecie te newborn z dady? Czy od razu te 3kg?
Ale wzielam platki kosmetyczne z patyczkami w paczcze dla niemowląt. Ale taks obie mysle jaka jest roznica miedzy tymi dlanniemowląt a dla dorosłych?
Nie wiem, dla siebie kupuję w biedronce płatki w zestawach 2+1 gratis, wychodzą najtaniej. I do przemywania pupy córki też ich będę używać.

Cytat:
Ja bym chciała, żeby moje dziecko na chrzciny dostało medalik z Matką Boską. I już nigdy więcej nie dam kasy na chrzest dziecku, jak tż był chrzestnym to daliśmy i szwagierka za kasę zebraną na chrzciny wymieniła sobie narożnik (miała skórzany ale chciała nowy) i jeszcze każdemu się tym chwaliła. Dla mnie mega nietakt w stronę gości, którzy dali kasę, każdy się spodziewał że coś dziecku kupi a tu Teraz jak rodzi w styczniu podobno mam być chrzestną, tak mi mówiła, chyba że zmieniła zdanie, i już nie damy kasy tylko właśnie ja bym chciała dać taki medalik.
Przegięcie, okrutny nietakt wobec gości.
Też jestem za biżuterią, ja zwykle kupuję najprostsze, złote kolczyki (medalik też jest piękną pamiątką, ale dziecko musi sporo podrosnąć zanim będzie mogło go nosić, kolczyki można założyć szybciej).

W ogóle średnio jestem za dawaniem kasy na chrzciny lub komunię, chyba że rodzice zgłaszają ściepę na większy prezent, lub zakładają lokatę i proszą o wpłaty, to ok.
Mój bratanek pieniądze z chrzcin rozwalił w trymiga, lekką ręką na niewyobrażalne pierdoły. I jeszcze chwalił się wszystkim tekstem, ile kasy zarobił stojąc w kościele przez godzinę. Uszy więdły i ręka świerzbiła, serio.
Cytat:
Damy radę wszystkie!

Powoli do przodu jak już dobrniecie do końca, stwierdzicie że warto było i poczujecie ulgę.

Co do pogrubionego: nad swoim łóżkiem mam półkę i odkąd jestem w ciąży, mam schizę że spadnie mi na łeb lub brzuch. Także tak, bałabym się śmiertelnie i nic nad łóżeczkiem nie zawieszę, jak zamontuję lampkę na ścianie, to tylko obok.
Stary 2016-09-05, 14:59   #2057
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Damy radę wszystkie!

Ja bym nie powiesiła w takim miejscu półki, nawet nigdy na swoim lozkiem nie chcialam.

My w srodę jedziemy ogladac meble w tym naroznik i lozko do sypialni, mam nadzieje, że coś nam wpadnie w oko. Bo inaczej zostaniemy z pustym salonem. Mamy tylko telewizor i ewentualnie moge starą szafke z mojego pokoju pod ten telewizor zabrać. Sypialni tez potrzebuje lozka ale w razie czego mamy materac, teraz spimy na nim , ale marze już o normalnym lozku zebym nie musiala wstawać z ziemi Ciezko mi sie podnieść z tak niskiego poziomu do góry. Marze o lozku .
Stary 2016-09-05, 15:14   #2058
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Pfff, a co ma piernik do wiatraka?
Bo wy musicie byc na kazde ich skinienie i odmowic nie mozna?! Niech spitalaja!
Skonczcie ta znajomosc raz na zawsze!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 15:20   #2059
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Fajne. Też zacznę powoli polować na promocje i rozmiary 68, bo tych mam malutko a coś tam na zapas się przyda

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Stary 2016-09-05, 15:25   #2060
MajWija
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za pomysły.
Zdecydujemy się najprawdopodobniej na Aniołka w postaci biżuterii
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 15:29   #2061
doooti
Zadomowienie

Cytat:

Ja bym się bała! mam plan tylko nakleić naklejkę ozdobną nad łóżkiem z sówką a jakieś imię czy półeczki po drugiej stronie ściany. Jakoś już widzę jak to spada na dziecko..

Cytat:
Ja bym się chyba jednak bała

Trzymam kciuki, żeby Wam się czasowo wszystko idealnie ułożyło

ale fajowskie ogrodniczki ja też ostatnio kupiłam pierwszy raz rozmiar 68 na "zaś" i też taką sukienkę jakby ogrodniczki; https://pl.coccodrillo.eu/p/bez_reka...77356,v-135980
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 15:32   #2062
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Ja bym się bała! mam plan tylko nakleić naklejkę ozdobną nad łóżkiem z sówką a jakieś imię czy półeczki po drugiej stronie ściany. Jakoś już widzę jak to spada na dziecko..

ale fajowskie ogrodniczki ja też ostatnio kupiłam pierwszy raz rozmiar 68 na "zaś" i też taką sukienkę jakby ogrodniczki; https://pl.coccodrillo.eu/p/bez_reka...77356,v-135980
Cudo! Miałam nic nie kupować, ale... nie wiem, czy Ci sukienusi nie podkradnę
Stary 2016-09-05, 15:46   #2063
Anettt87
Zadomowienie

Ja sobie dziś już wszystko posegreguję do prania i przy okazji sprawdzę, ile mam ciuszków w większym rozmiarze
Stary 2016-09-05, 15:56   #2064
fiii
Rozeznanie

hej
o mamo jaki dzien, rano wstalam na badanie krwi a jak wrocilam zjadlam sniadanie i mi sie usnelo i taka senna jeste caly dzien

co do prezentu ja zawsze daje cos pamiatkowego srebrna grzechotka lub smoczek , co do medalikow slyszalam ze nie daje sie dzieciom takich prezentow jak sa male jakis zabobon jest z tym zwiazany nie kojarze dokladnie o co chodzi ale wole unikac takich prezentow.

Jade dzis ogladac wozki uwielbiam te wypady wyprawkowo zakupowe dla córci
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 15:58   #2065
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:

A to do młodej koleżanka przyszła? To ja bym dziecko też wyprosiła, zwyczajnie bym powiedziała, że córka teraz nie ma czasu i już.

Ja podobnie, z cerą może lepiej trochę miałam ale reszta podobnie, II trym najgorszy

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Tak, najlepiej niech się zarażają wszami do skutku. A ojciec tak podsumował, bo mu pewnie wygodnie jak dziecka dogląda ktoś inny i jeszcze da mu jeść przy okazji.

Nie wiem, dla siebie kupuję w biedronce płatki w zestawach 2+1 gratis, wychodzą najtaniej. I do przemywania pupy córki też ich będę używać.

Przegięcie, okrutny nietakt wobec gości.
Też jestem za biżuterią, ja zwykle kupuję najprostsze, złote kolczyki (medalik też jest piękną pamiątką, ale dziecko musi sporo podrosnąć zanim będzie mogło go nosić, kolczyki można założyć szybciej).

W ogóle średnio jestem za dawaniem kasy na chrzciny lub komunię, chyba że rodzice zgłaszają ściepę na większy prezent, lub zakładają lokatę i proszą o wpłaty, to ok.
Mój bratanek pieniądze z chrzcin rozwalił w trymiga, lekką ręką na niewyobrażalne pierdoły. I jeszcze chwalił się wszystkim tekstem, ile kasy zarobił stojąc w kościele przez godzinę. Uszy więdły i ręka świerzbiła, serio.

Powoli do przodu jak już dobrniecie do końca, stwierdzicie że warto było i poczujecie ulgę.

Co do pogrubionego: nad swoim łóżkiem mam półkę i odkąd jestem w ciąży, mam schizę że spadnie mi na łeb lub brzuch. Także tak, bałabym się śmiertelnie i nic nad łóżeczkiem nie zawieszę, jak zamontuję lampkę na ścianie, to tylko obok.
A ja nie widzę nic niestosownego w dawaniu pieniędzy na chrzciny. Zawsze się znajdą jacyś rodzice co wydadzą kasę na siebie, na pierdoły itp, ale jednak większość osób przeznacza to na potrzeby związane z dzieckiem - a tych jest dużo.
Nie jestem np zwolennikiem medalików - małym dzieciom się nie zakłada choćby dla bezpieczeństwa, a jak byłam większa to zawsze przerywałam łańcuszek i gubiłam zawieszkę - zwyczajnie szkoda zakładać, na wf trzeba zdejmować itp. A starsze dzieci np wolą nosić coś innego/modnego. Kolczyki jeżeli rodzice zamierzają szybko przebijać uszy dziecku to też fajny pomysł, ale nie każdy rodzic ma takie zamiary. Ja tam wolę odpowiedzialnym rodzicom dać pieniądze bo wiem, że to dobrze wykorzystają, nie jestem zwolennikiem prezentów, które zalegają w szufladach. Ale to jest moje osobiste zdanie, a każdy może mieć inne - takie jego prawo
Komunijne dziecko to już inaczej - można dowiedzieć się co dziecko chce, potrzebuje, zrzutka na wspólny droższy prezent to też fajny pomysł.

Te ciuszki dla maluszków są tak słodkie, że ciężko się powstrzymać przed kupowaniem
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 16:17   #2066
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Dziewuszki z Poznania jakieś są?
Tak w razie czego - możecie polecić dobrego gina i szpital, do którego w razie tfu tfu czego można się zgłosić?
Stary 2016-09-05, 16:20   #2067
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Dla mnie to nie jest znajomość. Bo to jest tak. Ja mieszkam nad pizzeria. I ojciec robi tutaj najpierw robił werande na górze, potem beton kładł, dzisiaj malował i on ma klucze od dołu bo z pizzeria mamy jedno wejście. I ja nie wiem kiedy on przychodzi i nagle bam dziecko wchodzi do środka bo u mnie drzwi otwarte.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 16:26   #2068
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
A ja nie widzę nic niestosownego w dawaniu pieniędzy na chrzciny. Zawsze się znajdą jacyś rodzice co wydadzą kasę na siebie, na pierdoły itp, ale jednak większość osób przeznacza to na potrzeby związane z dzieckiem - a tych jest dużo.
Nie jestem np zwolennikiem medalików - małym dzieciom się nie zakłada choćby dla bezpieczeństwa, a jak byłam większa to zawsze przerywałam łańcuszek i gubiłam zawieszkę - zwyczajnie szkoda zakładać, na wf trzeba zdejmować itp. A starsze dzieci np wolą nosić coś innego/modnego. Kolczyki jeżeli rodzice zamierzają szybko przebijać uszy dziecku to też fajny pomysł, ale nie każdy rodzic ma takie zamiary. Ja tam wolę odpowiedzialnym rodzicom dać pieniądze bo wiem, że to dobrze wykorzystają, nie jestem zwolennikiem prezentów, które zalegają w szufladach. Ale to jest moje osobiste zdanie, a każdy może mieć inne - takie jego prawo
Komunijne dziecko to już inaczej - można dowiedzieć się co dziecko chce, potrzebuje, zrzutka na wspólny droższy prezent to też fajny pomysł.

Te ciuszki dla maluszków są tak słodkie, że ciężko się powstrzymać przed kupowaniem
Bo to nie jest nic niestosownego to już leży w gestii gościa jaką formę podarunku wybierze, ja po prostu nie lubię wręczać pieniędzy na takie okazje (chyba że to ściepka, albo dziecko zbiera fundusze na coś konkretnego)

edit.:
Żeby było śmieszniej to z Tż mamy zawsze problem, bo on by tylko dawał pieniądze i z głowy. A czy to ktoś wyda na dziecko, czy na jakieś pierdoły, czy zostawi dla siebie - jego to kompletnie nie interesi.

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-09-05 o 16:32
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 16:36   #2069
Zingi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Hej
witam się z kawką i naleśnikami

czy Wy też już macie problem z oddychaniem? W takim sensie ze nie mozna do konca napełnić płuc i jest uczucie że nie mozna wziąć pełnego oddechu ?
O, to nie tylko mnie tak męczy prawie cały czas mam uczucie, jakbym na jednym oddechu kończyła robić długość basenu pod wodą, blee, niefajne uczucie, trochę mi tętno przez to skacze:/

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość

Dziewczyny może pomożecie bo siedzę od godziny na necie i nic ciekawego nie mogę znaleźć.
Wybieramy się niedługo z mężem na chrzciny, jest Ojcem Chrzestnym.
Nie mam pojęcia jaką ciekawą pamiątkę można byłoby tej Małej kupić.
Może macie jakieś pomysły?
Ogólni w prezencie chcemy dać pieniążki plus właśnie jakąś pamiątkę do 100zł maksymalnie.
Biżuteria z aniołkiem brzmi uroczo
Jak coś, to zerknij sobie jeszcze na pinterest, tam na pewno jak wpiszesz hasło "prezent na chrzciny", to znajdziesz masę fajnych pomysłów

Cytat:
Dla mnie to nie jest znajomość. Bo to jest tak. Ja mieszkam nad pizzeria. I ojciec robi tutaj najpierw robił werande na górze, potem beton kładł, dzisiaj malował i on ma klucze od dołu bo z pizzeria mamy jedno wejście. I ja nie wiem kiedy on przychodzi i nagle bam dziecko wchodzi do środka bo u mnie drzwi otwarte.
No bez przesady, asertywnie wykopuj niezapowiedzianych gości. Ej, a może zacznij nago chodzić po mieszkaniu i otwierać drzwi, to się ludzie powinni szybko nauczyć, że się nie włazi, jak do siebie
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 16:39   #2070
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
To tym bardziej brak kultury i wychowania. Podrzucaja dzieciaka i problem z glowy :-\

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości