Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-05, 18:19   #1591
papaPapaya
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Papaya fajnie ze korzystasz z ko24.pl
Ciesze się że kogoś zarazilam!
Powiedz mi co tam zamawiasz bo ja nie wiem czy czegoś nie pominelam w koszyku ;-)
juz ci mowie co mam w koszyku
ręcznik, pieluchy tetrowe, smoczek, osłonki na sutki, szczotka do włosów, łapki niedrapki, rondo kąpielowe (na pozniej, ale jest takie urocze ), przescieradlo do wozka, pierwsza szczoteczka do zebow, wkładki laktacyjne, laktator, cążki, filtry do nosefrida (chcialam katarek, ale przeciez nie mam odkurzacza ), majtki poporodowe i przescieradlo frotte do łóżeczka - to tyle. a reszta w aptece gemini (nawet termometr do wody tam jest tanszy )
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Ojjjj, mama po raz pierwszy, a Ty byś chciała tak często sama leżeć? Jak Julek będzie taki spokojny i samowystarczalny, to pewnie będziemy Ci tu wszystkie zazdrościć Ale mogę się założyć, że większość z nas będzie nawet do łazienki z dzieckiem chodzić, chcąc wziąć spokojną kąpiel

Super, że glukoza Ci tak łatwo przeszła!
ej ale ja myslalam, ze to chodzi o moment w ktorym dziecko spi bo jak nie spi to oczywiscie ze bedzie non stop przy mnie
Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim
U mnie też dzisiaj od rana deszcz, ale w sumie nawet mi to nie przeszkadza, bo i tak kolejny dzień spędzę w łóżku, a przynajmniej gorąco nie jest.
Wczoraj wieczorem chyba mały zmienił pozycje w brzuchu, bo nie kopał tylko się przekręcał, a brzuch falował jak flaga na wietrze
ciekawe co ten łobuz tam wyczynia wizyta dopiero 19.09
mi się bardzo taka pogoda podoba
tez mam wizyte dopiero 19.09 ;(
Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
oo ja się pochwale pepcowymi zakupami

ostatnie foto to karton z malutkimi ciuszkami bo dzieciach siostry
uwielbiam spodenki ze stopkami - zwierzatkami
Cytat:
A ja rzucę inny temat, którego jeszcze u nas nie było, a podejrzewam, że się rozwinie Czy któraś z Was myśli o używaniu pieluszek wielorazowych???
Przy Maksiu nie słyszałam o tym, przy Kaju liznęłam temat, ale jakoś mnie nie przekonało, a teraz znowu mam ochotę ze względu na dwie sprawy - ponoć oszczędniej, choć na początku większy wydatek to w ogólnym rozrachunku wychodzi taniej i zdrowiej, bez tej chemii w pieluszkach, przylegającej ciągle do małych pupek.
Coś mi się zdaje, że znajdą się u nas jakieś ekomamuśki Albo może ze względów finansowych macie na to ochotę?
wole wydac wiecej pieniedzy i miec wiecej czasu i mniej kupy do sprzątania
Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Ale mialam okropna noc!!
Zab mnie bolal tragicznie :/
Bolal juz 2-3 dni ale od wczorajszego wieczoru to bylo apogeum. Co 20 minut budzil mnie bol i plukalam raz amolem raz woda z sola. Po 5ej rano nawet plukanki przestaly dzialac
Pojechalam do przychodni, na szczescie dentysta mnie przyjal. Szybkie ogledziny i mam teraz jedna wielka dziure po bylym zębie.
Znieczulenie przestaje dzialac i zaczyna sie bol tej dziury
Do tego glodna jestem bo nic nie jadlam przez ten bol od wczoraj a teraz nie moge, bo zakaz po znieczuleniu...
U dentysty bylam ostatni raz chyba 10 lat temu az wstyd sie przyznać. Balam sie okropnie az sie cala trzeslam jak galareta.
Mam kilka zebow do wypielegnowania ale dopoki nie bola to zostawie je na 'po porodzie'.

O 14:40 mam usg, to o 14 cos zjem..
całkowicie cie rozumiem, tez drzalam przed wizyta u dentysty. z resztą... miałyscie relacje
ciaza faktycznie nie jest najlepszym pomyslem na leczenie wszystkich zebow, ale zaraz po od razu marsz do lekarza!
Cytat:
całkowicie się zgadzam z tym co piszesz

A my w piątek możemy już odebrać wózek i łóżeczko strasznie jestem ciekawa, bo kobieta która dzwoniła ze sklepu, że już mają wózek mówiła, że rozłożyli go w sklepie i przyciąga uwagę i mają już następne zamówienia na taką kolorystykę już się nie mogę doczekać, a tu do piątku trzeba czekać, bo dopiero wtedy tż będzie miał wolne
ekstra! pokaz zdjecie jak juz bedziesz miala!
Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
ale my niedlugo rodzimy, po co nam ciuszki ciazowe?
Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Dodoo malucha się niczym nie powinno smarować a w szczególności oliwkami.
Do mycia tylko jakiś łagodny płyn który dolewa się do wody w wanience i to wsio .
U nas w poznaniu dużo położnych wywala oliwki jak tylko widzą je na półce na wizycie domowej ;-)

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ja chce wlasnie zainwestowac tylko w emulsje do kąpieli i po kąpieli emolium. wydaje mi sie to jakos tak najrozsadniejsze
Cytat:
Załącznik 6625976
Jest ciut krotka ale da sie przezyc za 7,73

jak za taka kase to nawet jak raz ubierzesz to bedzie git

ale mialam dzisiaj szalony dzien! pracowity! od kiedy zaczelam pomagac TŻowi w firmie to dni mi strasznie szybko leca
czekam za tymi wynikami glukozy i nadal nic...

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 18:20   #1592
papaPapaya
Zakorzenienie

tak w ogole to sobie pomyslalam, ze moze wypisze tutaj swoja liste wyprawki i moze skonsultujemy ja razem? bo wczoraj usiadlam i wszystko sobie pospisywalam

13.12.2016 Julian
Stary 2016-09-05, 18:26   #1593
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
tak w ogole to sobie pomyslalam, ze moze wypisze tutaj swoja liste wyprawki i moze skonsultujemy ja razem? bo wczoraj usiadlam i wszystko sobie pospisywalam
ja chętnie poczytam coś tam naskrobała

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

P.S Papaya zajrzyj do klubu, specjalnie dla Ciebie zdjęcie mojego brzuszka z boku

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 18:28   #1594
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Jestem za!
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 18:42   #1595
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem ciągle w trakcie pisania swoich wypocin wyprawkowych więc chętnie zajrze na Twoją

Iza ma już kilogram
Mam anemię, więc trzeba będzie trochę więcej warzyw dorzucić, obok ciastków
Stary 2016-09-05, 18:55   #1596
folinka
Zadomowienie

U mnie nowy drożdżak w piekarniku

Cytat:
Napisane przez jjb Pokaż wiadomość
Witam !
Zupełnie nie wychodzi mi regularne pisanie Czytam Was za to codziennie i cieszę, się że większość jest w dobrej kondycji, a za te które mają problemy moooocno trzymam kciuki.
O pieluszkach wielorazowych myślę, ale na pewno nie od początku, muszę poczytać o tym bo przerażają mnie te kolejne tony wyrzucanych pieluszek.

Dla Ciebie też zdrówka i gratuluję udanych remontów
Jak znajdziesz jakieś ciekawe źródła, to daj znać, bo ja większość wiedzy, którą miałam, to i tak już zapomniałam.

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
foilnka nie beda takie jak je zdejmę z dupska Karola
beda takie ze bede chciała je jak najszybciej spalić lub wrzucic do komory próżniowej
Eee no co Ty Otulacze - ta zewnętrzna warstwa dalej będzie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Dziś nasz synuś strasznie spokojny... Rano dał znać ale bez szału teraz cały czas cisza...Fakt od samego rana chodziłam i sprzątałam, ale teraz już siedzę na tyłku i dalej nic..
I jak tam? Odezwał się coś?

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
O mamo, ja nie wiedziałam, że ktoś teraz chce w ogóle używać wielorazowych
U nas tylko i wyłącznie jednorazówki wchodzą w grę. Chyba zbankrutowałabym robiąc codziennie jedną-dwie pralki prania.
Ale Ty chyba myślisz o tetrze? A te pieluszki trochę inne są

Ja tam nikogo nie namawiam, a sama nie mam zamiaru tracić czasu na to Pranie i tak robię, ewentualnie jedno więcej na 2-3 dni nie sprawi mi różnicy. Wasze oburzenie na kupy też jest rozczulające Jak mi przyszło parę razy umyć dziecię obsrane po pachy, to nie było innego wyjścia i się przyzwyczaiłam Do pieluszek wielorazowych wkłada się taki specjalny papierek i potem spuszcza razem z kupą w wc.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Myslalalam o tym intensywnie przy pierwszej corce. Jednak nawal pracy po porodzie i moje samopoczucie szybko pozegnaly sie z tym pomyslem.

Myslisz zaczac od samego poczatku? No najpierw w kazdej bedzie rozlewajaca kupa i to mnie zniecheca, moze w pozniejszych mcach zycia bym sie skusila.
A slyszalas o bezpieluchowym chowaniu dzieci? To dopiero kosmos ale bardzo ciekawy
Jak sie nazywa ten sprzedawca z allegro??
W sumie nie wiem jeszcze, dopiero zaczynam rozkminiać temat. Ta sama prośba do Ciebie, jak masz jakieś fajne linki, gdzie zgłębić temat tych wszystkich otulaczy, kieszonek i formowanek to podrzuć, proszę. Ja póki co mam tą stronkę - http://pieluszkarnia.pl/Pozostale-in...nfo-pol-7.html
Bezpieluchowe?? Nie, pierwsze słyszę Aż zerknę.
O jakiego sprzedawcę pytasz?

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
ej ale ja myslalam, ze to chodzi o moment w ktorym dziecko spi bo jak nie spi to oczywiscie ze bedzie non stop przy mnie
A to zwracam honor

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Iza ma już kilogram
Brawo!
Warzywa i ciastka i będziecie dalej obie ładnie rosnąć

A Migdałek? Jeszcze nie po wizycie?

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-09-05 o 18:58
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 18:58   #1597
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem ciągle w trakcie pisania swoich wypocin wyprawkowych więc chętnie zajrze na Twoją

Iza ma już kilogram
Pięknie na anemie polecam szklankę soku z buraków dziennie, ja dodatkowy łykam też żelazo i według ostatnich badań z krwi jest już prawie dobrze

Stary 2016-09-05, 19:09   #1598
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
przedni post napisano o 18:25 ----------

P.S Papaya zajrzyj do klubu, specjalnie dla Ciebie zdjęcie mojego brzuszka z boku
juz patrze!
Cytat:

Iza ma już kilogram
kilogram
jedz mieso!
Cytat:
Pięknie na anemie polecam szklankę soku z buraków dziennie, ja dodatkowy łykam też żelazo i według ostatnich badań z krwi jest już prawie dobrze
ja nie mam cukrzycy, wiec moge zajadac sie nutella
moze to dziwnie zabrzmi, ale mimo wszystko po dzisiejszym badaniu przeszła mi chcica na słodycze

ale czekam za morfologia caly czas ociagaja sie w tym laboratorium!

o 20 podczas mojego serialu przepisze wyprawke z kartki do komputera

13.12.2016 Julian
Stary 2016-09-05, 19:10   #1599
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:

Ja tam nikogo nie namawiam, a sama nie mam zamiaru tracić czasu na to Pranie i tak robię, ewentualnie jedno więcej na 2-3 dni nie sprawi mi różnicy. Wasze oburzenie na kupy też jest rozczulające Jak mi przyszło parę razy umyć dziecię obsrane po pachy, to nie było innego wyjścia i się przyzwyczaiłam Do pieluszek wielorazowych wkłada się taki specjalny papierek i potem spuszcza razem z kupą w wc.
Jakiś czas temu czytałam o pieluszkach wielorazowych i mocno rozważałam ich używanie, ale nie do końca wiedziałam co z czym, bo jednak zbyt wiele o tym nie piszą... Mnie najbardziej przekonuje zdrowszy tyłek dziecka, bo jednak pieluchy które w środku nie sa wybielane chlorem, albo nasączane róznymi składnikami to spory wydatek. Jeszcze zanim zaszłam w ciąże, TŻ mówił , że jego dziecko będzie w tetrówkach chowane To mu powiedziałam, że ja wróce do pracy a on niech sobie wiąże to na małej, pierze i prasuje Zwątpił, po tym jak sie dowiedział że dziecka nie przewija się 3-4 razy dziennie Ale wielorazówki to inna bajka, a skoro nie rzygałam przy kupie obcych dzieci, to przy swoim nie będę też :P

A co do wilgotnych chusteczek, ja na razie kupiłam tylko paczkę tych bawełnianych z Tami (rossman) i wyglądaja spoko, bo nie są tak naperfumowane i mokre jak tradycjne, ale mam kupione suche chusteczki z tej samej firmy z bawełny organicznej, które nadają się i do stosowania na mokro i na sucho i zamierzam je moczyć zwykłą wodą i tym czyścić tyłek Ale te wilgotne Tami też będą w razie czego, bo skład fajny, a i te i suche kupowałam po ok 4 zł, więc nie jest drogo
Stary 2016-09-05, 19:10   #1600
snufey
Raczkowanie

Cytat:

Ale Ty chyba myślisz o tetrze? A te pieluszki trochę inne są

Moja pierwsza myśl to właśnie te tradycyjne pieluchy, które trzeba prać od razu po zdjęciu z tyłka
Ja kupy się nie boję, ale sama myśl, że miałabym taką brudną pieluchę trzymać w koszu na pranie... mój borze
A to takie nowości teraz, hmmm, ciekawe ale jednak też nie dla mnie

Edytowane przez snufey
Czas edycji: 2016-09-05 o 19:14
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 19:14   #1601
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
juz patrze!

kilogram
jedz mieso!

ja nie mam cukrzycy, wiec moge zajadac sie nutella
moze to dziwnie zabrzmi, ale mimo wszystko po dzisiejszym badaniu przeszła mi chcica na słodycze

ale czekam za morfologia caly czas ociagaja sie w tym laboratorium!

o 20 podczas mojego serialu przepisze wyprawke z kartki do komputera
Mi już dolegliwości żołądkowe przeszły i choć dietę mam trzymać jeszcze do środy to skubnęłam dzisiaj trochę nutelli

Stary 2016-09-05, 19:15   #1602
mewkaa
Zadomowienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Ej powiedzcie czy wy też macie uczucie
Permanentnego przejedzenia 🤔
Ja nie wiem może to tak ma być
A może ja za dużo jem?
I dlatego tak się czuje 🤔

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
No mi się też tak własnie wydawało, że te "1" to tylko na chwilę... Dostałam od mamy paczkę Pampersów 1 (w paczce chyba 88 szt) i sobie pomyślałam , że po co tyle, że to sie zmarnuje, a potem wyczytałam, że noworodkowi to się zmienia pieluchę nawet co 2 godz - czyli 12 pieluch na dobę!! To taka wielka paczka to starczy na tydzień !

ja właśnie ostatnio TŻ powiedziałam , że nie wiem czy jego miednica jest też taką zwolenniczką pozycji na jeźdźca od czasu jak jestem w dwupaku
Jak samodzielnie wstaje z łóżka
To znaczy to że jest ok 😎

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 19:16   #1603
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Dostałam żelazo też 3x dziennie Oczywiście czekolada też zawiera dużo żelaza więc...

Migdałku a jak u Ciebie na wizycie?
Stary 2016-09-05, 19:17   #1604
LuckySparkle
Zadomowienie

Folinka narobiłaś mi ochoty na drożdżaka... nie mam tyle drożdży w zamrażarce a do sklepu mi się nie chce dupska ruszyć.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 19:20   #1605
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Wrzucaj
Ja jeszcze nie zabrałam się za swoją
Chętnie przyjrzę innym listom
Tylko weź zrób tak że wypisz też co wykreslilas ☺

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:

Iza ma już kilogram
Gratki 1 kg
Ja w pt dowiem się co w moim ciele gra 😋

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Ja bym zjadla drozdzowca
Ale nie chce mi się dupska ruszyć do kuchni
😩

Stary 2016-09-05, 19:27   #1606
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Permanentnego przejedzenia 🤔
A może ja za dużo jem?
I dlatego tak się czuje 🤔
ja za to permanentnie jestem nienajedzona mimo, ze jem wolalabym w ta druga strone chyba
Cytat:
właśnie?

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

aaa dzisiaj gadałam z położną i 12 września mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia

13.12.2016 Julian
Stary 2016-09-05, 19:29   #1607
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
ja za to permanentnie jestem nienajedzona mimo, ze jem wolalabym w ta druga strone chyba

właśnie?

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

aaa dzisiaj gadałam z położną i 12 września mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia
zobaczę wyniki tej mojej diety i wtedy być może będę musiała bardziej pochylić się nad tym moim talerzem 😐

Boże a ja ciągle się nie zapisałam jeszcze do sr😐

Stary 2016-09-05, 19:49   #1608
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Boże a ja ciągle się nie zapisałam jeszcze do sr😐

nie chce cie pospieszac, ale fajnie by bylo jakbys zdazyla przed porodem

13.12.2016 Julian
Stary 2016-09-05, 19:58   #1609
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam żelazo też 3x dziennie Oczywiście czekolada też zawiera dużo żelaza więc...

czekolada

Ja też mimo, że jem dziś cały dzień, to w sumie jeszcze bym coś zjadła...

Stary 2016-09-05, 20:03   #1610
folinka
Zadomowienie

Przeczytałam jakiś artykuł o tym bezpieluchowym wychowaniu. To już za dużo dla mnie Chyba nie jestem dość otwarta na takie "bliskie porozumienie z niemowlęciem" i "odczytywanie niewerbalnych sygnałów".

Cytat:
Permanentnego przejedzenia ��
A może ja za dużo jem?
I dlatego tak się czuje ��
Hmm, zdarza się. Może nie przejedzenia, ale najedzenia owszem. Jak nie zjem nic przez 3-4h, to mam straaaszne ssanie w żołądku, a czasem wręcz słabo mi się robi Więc jem dość często, starając się żeby to były zdrowe przekąski. Nie wiem, czy to możliwe, że aż tak organizm domaga się jedzenia

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Folinka narobiłaś mi ochoty na drożdżaka... nie mam tyle drożdży w zamrażarce a do sklepu mi się nie chce dupska ruszyć.
Pamiętasz, że on zawsze wychodzi? Ja dałam dziś pięćdziesiąt parę g, bo tyle miałam i wyszedł taki sam!
A jeszcze dodam, że już chyba wszystkie rodzaje owoców dawałam do niego. Raz miałam zrobić z borówkami, bo taki najbardziej Maksowi smakuje, a nie miałam dość na całego, a miałam sałatkę owocową zrobioną, to na połowie placka była sałatka i też był super.

Cytat:
Boże a ja ciągle się nie zapisałam jeszcze do sr��
To... zbieramy się do kibicowania Mew-ka! Mew-ka! Mew-ka!
Dasz radę !

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-09-05 o 20:10
Stary 2016-09-05, 20:14   #1611
DoDoo
Zakorzenienie

Ja tez sie nie zapisalam do sr bo nie planuje sie tam pojawic

Stary 2016-09-05, 20:17   #1612
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Przeczytałam jakiś artykuł o tym bezpieluchowym wychowaniu. To już za dużo dla mnie Chyba nie jestem dość otwarta na takie "bliskie porozumienie z niemowlęciem" i "odczytywanie niewerbalnych sygnałów".

Hmm, zdarza się. Może nie przejedzenia, ale najedzenia owszem. Jak nie zjem nic przez 3-4h, to mam straaaszne ssanie w żołądku, a czasem wręcz słabo mi się robi Więc jem dość często, starając się żeby to były zdrowe przekąski. Nie wiem, czy to możliwe, że aż tak organizm domaga się jedzenia

Pamiętasz, że on zawsze wychodzi? Ja dałam dziś pięćdziesiąt parę g, bo tyle miałam i wyszedł taki sam!
A jeszcze dodam, że już chyba wszystkie rodzaje owoców dawałam do niego. Raz miałam zrobić z borówkami, bo taki najbardziej Maksowi smakuje, a nie miałam dość na całego, a miałam sałatkę owocową zrobioną, to na połowie placka była sałatka i też był super.

To... zbieramy się do kibicowania Mew-ka! Mew-ka! Mew-ka!
Dasz radę !
Oj kusisz!!! Mam 36g. Bo dziele zawsze po 6g- tyle potrzebuje do chleba na porcje 3 bochenkow. Jutro zrobię jak mnie chęci jie opuszcza. Mam brzoskwinie w puszce to bedzie z brzoskwiniami. Od razu pół blachy beze w środę do pracy bo sama z tz nie zjem takiej ilosci
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 20:18   #1613
itstoolatex3
Zakorzenienie

czekam niecierpliwie na listę wyprawową od Papaya

Stary 2016-09-05, 20:22   #1614
kaziowa
Zadomowienie

Czytacie jakieś poradniki o niemowlakach? Polecacie jakieś szczególnie? Może Wasi TŻ cos poczytują ciekawego też?
Stary 2016-09-05, 20:33   #1615
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Czytacie jakieś poradniki o niemowlakach? Polecacie jakieś szczególnie? Może Wasi TŻ cos poczytują ciekawego też?
Mój tż czasem podczytuje gazetę Moje dziecko jak leży gdzieś blisko niego no i wszystkie ulotki czy broszurki, które znoszę do domu z aptek czy innych miejsc

Stary 2016-09-05, 20:35   #1616
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Migdałek
powinnas dostac lanie za tego dentyste. serio!
ja co roku obowiązkowo, niezaleznie czy sie cos dzieje czy nie...
1. gin, w tym usg piersi i cytologia
2. dentysta
3. i okulista
moja trójnia do zaliczenia na kazda jesien
Wiem, wiem... strasznie zaniedbalam...
Ale obiecuje poprawe!

Cytat:
Cześć mamuski! Witam się po kilku dniach przerwy, z powodu najpierw choroby a potem z braku czasu ale Was podczytywalam, wiec jestem na bieżąco. Cytowac juz nie będę bo większość spraw rozwiazana (Migdałku nie oszczedzaj tego swojego ancymona!) . Ja czekam właśnie na wizytę, ciekawe czy Iza juz dobila kilo w tym 27 tyg, bo ważyło mnie przed wizyta i na wadze 66kg - 8 od początku ja mam teorię ze część z tych dodatkowych kg to mięśnie, bo dzwigamy większy ciężar wiec robią nam sie umięśnione nogi a mięśnie cięższe niż tluszcz 😁😁😁 ciastki chyba dalej mogę jeść, bo krzywa 74-119-95 😊

Tak tak! To sa te umiesnione nogi! Ja tez tak mysle

Cytat:
juz ci mowie co mam w koszyku
ręcznik, pieluchy tetrowe, smoczek, osłonki na sutki, szczotka do włosów, łapki niedrapki, rondo kąpielowe (na pozniej, ale jest takie urocze ), przescieradlo do wozka, pierwsza szczoteczka do zebow, wkładki laktacyjne, laktator, cążki, filtry do nosefrida (chcialam katarek, ale przeciez nie mam odkurzacza ), majtki poporodowe i przescieradlo frotte do łóżeczka - to tyle. a reszta w aptece gemini (nawet termometr do wody tam jest tanszy )

mi się bardzo taka pogoda podoba
tez mam wizyte dopiero 19.09 ;(

uwielbiam spodenki ze stopkami - zwierzatkami

wole wydac wiecej pieniedzy i miec wiecej czasu i mniej kupy do sprzątania

całkowicie cie rozumiem, tez drzalam przed wizyta u dentysty. z resztą... miałyscie relacje
ciaza faktycznie nie jest najlepszym pomyslem na leczenie wszystkich zebow, ale zaraz po od razu marsz do lekarza!
:
Ale nakupowalas
Jestes pare krokow do przodu
Tak jest! Sama zdaje sobie sprawe ze powinnam pomaszerowac...

Cytat:

Iza ma już kilogram
Kilo szczescia Rob sobie miksy warzywne albo przemycaj w daniach, np w pulpetach, zapiekankach albo innych

Przepraszam ze tak pozno, ale po wizycie obiad, potem kupowanie gumolitu do nowego mieszkania, potem zawiezienie na miejsce, następnie kolejne zakupy, kolacja i takie tam.

Na wizycie wszystko ok
Wyglada na to ze to nadal dziewczynka, chociaz znow sie ulozyla tak ze bylo slabo widac Ale byly dwie napuszone wargusie i precika po srodku brak, wiec dalej kompletuje zenska wyprawke
Moje dziecie ma juz (+ - 150gr)1kg :thumbup:

A dziura po zębie przypomina mi o jego stracie bolescia i pulowaniem... Ech...
Stary 2016-09-05, 20:41   #1617
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez sie nie zapisalam do sr bo nie planuje sie tam pojawic

Ulzylo mi bo juz myslalm, ze wszyscy ida. Ja jak na razie jestem chyba na nie, ale jeszcze mysle....
Stary 2016-09-05, 20:44   #1618
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, wiem... strasznie zaniedbalam...
Ale obiecuje poprawe!

Tak tak! To sa te umiesnione nogi! Ja tez tak mysle

Ale nakupowalas
Jestes pare krokow do przodu
Tak jest! Sama zdaje sobie sprawe ze powinnam pomaszerowac...

Kilo szczescia Rob sobie miksy warzywne albo przemycaj w daniach, np w pulpetach, zapiekankach albo innych

Przepraszam ze tak pozno, ale po wizycie obiad, potem kupowanie gumolitu do nowego mieszkania, potem zawiezienie na miejsce, następnie kolejne zakupy, kolacja i takie tam.

Na wizycie wszystko ok
Wyglada na to ze to nadal dziewczynka, chociaz znow sie ulozyla tak ze bylo slabo widac Ale byly dwie napuszone wargusie i precika po srodku brak, wiec dalej kompletuje zenska wyprawke
Moje dziecie ma juz (+ - 150gr)1kg :thumbup:

A dziura po zębie przypomina mi o jego stracie bolescia i pulowaniem... Ech...
Migdałku super, że wszystko dobrze

A co do płci...
Nie wiem czy opisywałam, ale jak byłam w szpitalu to dziewczyna dowiedziała się (kilka dni przed terminem porodu), że jej dziewczynka tak naprawdę jest chłopcem Była w szoku wielki, ojciec dziecka również, a ta do niego "chyba ma małego po Tobie" Kolorem twarzy dorównał bordowym płytkom
Stary 2016-09-05, 20:53   #1619
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Na wizycie wszystko ok
Moje dziecie ma juz (+ - 150gr)1kg
Super! Mamy następny kilogram dziecka

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Oj kusisz!!! Mam 36g. Bo dziele zawsze po 6g- tyle potrzebuje do chleba na porcje 3 bochenkow. Jutro zrobię jak mnie chęci jie opuszcza. Mam brzoskwinie w puszce to bedzie z brzoskwiniami. Od razu pół blachy beze w środę do pracy bo sama z tz nie zjem takiej ilosci
Polecam się

Cytat:
A co do płci...
Nie wiem czy opisywałam, ale jak byłam w szpitalu to dziewczyna dowiedziała się (kilka dni przed terminem porodu), że jej dziewczynka tak naprawdę jest chłopcem Była w szoku wielki, ojciec dziecka również, a ta do niego "chyba ma małego po Tobie" Kolorem twarzy dorównał bordowym płytkom
O jaaa, biedny, że tak na forum zostało to wyciągnięte!
Stary 2016-09-05, 20:55   #1620
papaPapaya
Zakorzenienie

apka na telefonie mi nie dziala

Migdałku - super, że płeć sie nie zmieniła ja mam wrażenie, że mój Julek to już chyba z 20 kg waży

13.12.2016 Julian
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości