|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Cytat:
![]() Tż pojechał z Kacprem do alergologa, wyskoczyło mu jeszcze mnóstwo małych krosteczek, niektóre z białymi łekbkami...normalnie zsypany cały brzuch i plecy... |
|
|
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jak zawsze z pytaniem :P
Któraś ma i stawia dzieciaczkom bańki? Co myślicie? Podobno dobre na przeziębienia, choroby górnych dróg oddechowych itp. Tylko czy Aniela się nie wystraszy? Macie zdanie na ten temat? Myślę intensywnie nad zakupem nawet w sobotę chciałam kupić ale apteki mi pozamykali a dziś byłam i zapomniałam jak zawsze przypomniało mi się jak już w domu było skleroza nie boli
|
|
|
|
|
#2794 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Byou zmieniają te godziny, ale rzadko bede miała ranki Pani, co za pech! Niech Cie już opuści ![]() Co do złobka to dziś tez u nas płacz, K na siłe został zabrany...ale potem pani się pytała to mowil, ze przyjdzie jutro Na pewno lepiej, że jeździmy póki co wszyscy ich zostawić, tzn. TZ, ja i dzieciaki. A rano jaaaki spokoj, oglądałam TV (!), piłam ciepłą kawe a na koniec sprzatalismy przez 3h jeden pokoj
|
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
BYou my mamy już buty na jesień dziecko postawiło na swoim
ale swoją drogą są cudne z kokardami ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Pani jaki pechozol oby już Cię opuścił Jola co za sen, nie lubię takich współczuję!
|
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Panika, o ja pitole, ale mialas kumulacje. Oby przeszlo.
Dziewczyny ale obawiam sie ze barierka nie pomoze. Bo te ktore bierzemy pod uwage, maja barierke tylko z jednej strony i w czesci a nie po calej dlugosci. Nie chce kupowac czegokolwiek juz wole przeczekac...aczkolwiek przyznaje ze kilka kopow w leb, w zebra zalapuje- jeszcze to znosne bo tu jestem.spokojna ze nie spadnie. Sorce jak spacerek?
|
|
#2797 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj spi w swoim łóżeczku (ma z ikei guliwera), czasami słysze ze trzepie głową w barierkę, troszke się kręci, ale odpukac jeszcze nie spadł, ale w razie w mam połozony materacyk ze starego łozeczka. W naszym łozku spał tylko na samym poczatku, przez pierwszy tydzien po porodzie, potem od razu do siebie z czego sie ogromnie ciesze, bo jak czasem rano do nas przyjdzie i uda mu się zasnąć (co zdarza się niezwykle rzadko, albo wcale ) to się rozpycha tak ze pewnie jakby spał z nami to ja lezałabym na podłodze ![]() Kciuki były jak rozmowa?Zdrowia dla Marcelka. A miałam Cię zapytać, Ty planujesz wrocic do pracy na cały etat? Cytat:
ale się porobiło JolanT, przykro ![]() BYou, ach ta Twoja Zosieńka ![]() Kasia, cudny Miluś Ściskam naszych dzielnych przedszkolaków i żłobkowiczki Dzieki za słowa wsparcia i otuchy Co do kapci przedszkolnych to ja dałam na razie takie http://www.decathlon.pl/buty-dla-mal...d_8278585.html |
||
|
|
|
|
#2798 | ||
|
Rozeznanie
|
Brawa i dalsze kciuki dla przedszkolaków i ich dzielnych mam
![]() Ja jestem straszna płaczka więc nie wiem czy bym dała radę się nie rozryczeć Pewnie Tż będzie na początku go odprowadzał bo ja nie dam rady. My do przedszkola za rok. Śliczna ![]() Kasiu i dużo wytrwałości ... dasz radę ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja już nie w ciąży a też bym pewnie wyła jak bym zobaczyła te dziewczynki rozczulają mnie takie sytuacje ![]() JolanT strasznie mi przykro ![]() W czarcim żebrze się wykąp ![]() Oby już koniec czarnej serii ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Która mi poleciła na fb grupę alliexpres dla dzieci?? ![]() Mam już tyle linków pozapisywanych, że nie wiem czy mi wypłaty starczy ![]() Dzięki
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zamawiające z alliexpress, tam zamawiając trzeba płacić kontem internetowym?
|
|
|
|
|
#2800 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Śpię miedzy młotem a kowadłem tzn między Zuzia a Karolem... no nie da sie takn spać. Wszystko mnie boli Dziś znowu bedzie płacz), bo juz zapowiada, ze nie chce chodzic do przedszkola albo, ze nie chxe do starszakow a chce do małych dzieciaków i cioci Dolotki ![]() Kapcie mamy z ccc z tych stojaków z kapciami. Nie wiem jaka to firma ale w stylu befado i maja ten znaczek zdrowa stopa Klementyna jak wizyta u alergologa? Co powiedzial? U nas befado sa w takich zwykłych dzieciowych sklepach Byou śliczne te buciki Alliw biedny Janek z tą głową ale dobrze, ze juz zdrowy Moderna jak rozmowa? Pani dzielna Ola. U nas tez szal motoryzacyjy u Zuzki Monicca najlatwiej chyba przez internet, bo masz opcję przelewy24 i od razu przelicza na złotówki ale podejrzewam, ze na upartego i zwykłym przelewem sie da Achna ja na tej grupie jestem prawie od poczatku roku ale teraz juz nawet nie chce wchodzic, bo tyle cudownosci dla dziewczynek. Na to sie ciagle czaje ale czekam aż Zuzia w końcu bedzie wiecej chodzic niż raczkowac
|
|
#2801 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisz co to i jak Kacper ![]() my mamy hitowe pantofle z decathlonu (Domyos) ![]() https://www.decathlon.de/babyschuhe-...d_8278587.html Cytat:
W rozpisce ogloszenia nie byly ujete wszystkie zadania, ktore ma wykonywac recepcja w tym hotelu - co za tym idzie, mnie taki uklad nie pasuje ![]() dzieki ![]() szukam na pol etatu (20 godz) lub w ostatecznosci na minijob (bezpodatkowo, ok 10-12 godz/tydz), max do 30 godzin tygodniowo o to mamy te same pantofle dla przedszkolaka (ja kupilam szare ) Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
przykro mislodkie Cytat:
(internet wrzal)o dzizasss - oby limit juz sie wyczerpal! jakie ladne - skad sa? |
|||||
|
|
|
|
#2802 |
|
Zadomowienie
|
Moderna z aliexpress
A.z.jakiego powodu była nagonga na crocksy w przedszkolach? Nic o tym nie slyszalam Wg mnie to średnio wygodnie chodzic, biegac w przedszkolu w klapkach ale sama nie lubie jak mi cos klapie ![]() Uwaga pamietniczek! Całą drogę powrotną z przedszkola ryczalam ale nie z żalu, tylko z wściekłości i bezradności. 20 minut stalam nad K. i bezskutecznie probowalam go wyciągnąć z samochodu. Nie chciał wyjść, płakał a na siłę nie mogłam, bo Zuzie trzymalam. No nie dało sie go namowic ani prośbą, ani groźbą. W końcu wkurzona powiedziałam, ze wywale mu kapcie to łaskawie ruszyl wysiadac ale i tak ostatecznie Zuzie musialam odstawic i mu pomoc wysiasc. Oczywiście to nie koniec batalii bo panicz wysiadl ale dalej nie zamierza ruszyc. Cierpliwość juz mi sie skończyła i w końcu na jednym biodrze nioslam wyjacego K. na drugim Z. Jeszcze jakas pindzia mi cisnienie podniosla jak wchodzila przed nami, bo mowi do swojego dziecka "widzisz, tylko ty się cieszysz, ze idziesz do przedszkola". Dzieki Bogu zaraz wpadliśmy na dyrektorke, której chyba tez do niego kończy sie cierpliwość, bo jak zobaczyła jak ich tacham i powiedziałam jej jak bylo to powiedziała, ze K. juz zaczyna dziwne rzeczy robić i ze jest rozpuszczony a ich panie sie do tego przyczynily. Mozecie mnie zlinczowac ale w tym momencie jestem tak na niego wsciekla, ze mam go dosc. On nie placze, bo tęskni do mamusi itd wie że i tak zostanie, potem normalnie sie bawi, wychodzi zadowolony ale w żłobku miał swoja kochaną ciocie, ktora chyba na wszystko mu pozwalala i dalej chce chodzic tam. I powiem Wam jeszcze, ze gdybym jeszcze raz urodziła K. to bym zupełnie inaczej wychowywala. Po pierwsze nic bym nie czytała, tylko robiłam bym na czują a tak to sie zastanawialam czy mogę powiedzieć to czy tamto, bo przecież jak powiem nie wolno, nic sie nie stało czy brawo to zryje mu psychike, poczuje sie niekochany, przeszkodze mu w odkrywaniu świata itd u nas zadne tłumaczenia nic nie pomagają, bo on w teorii jest dobry, gorzej z ptaktyka. Od samego poczatku niepokorny. Zaczynając od nasrania na mnie minutę po porodzie, poprzez ciągłe bieganie od pierwszych kroków, niechodzenie za rękę a teraz to juz w ogóle sodoma. Jedyne co sie choć trochę sprawdza to kary. No mam dość. Koniec gorzkich żali
|
|
#2803 | ||||
|
Zakorzenienie
|
to ja tylko zaliczyłam nagonkę na crocsy na placach zabaw
(mam na to wyrypane, dla mnie to najlepsze buty na wieś)nie, chłop go odbierał i miał "błotko" w butach. na drugi dzień dałam płytkie skarpety, ale dalej miał spoconą nogę. inna kwestia, że były upały a sala Michała jest ciepła. Cytat:
![]() ![]() też na to czekałam. a jak na złość na etap podłogowy miałam cudne kreacje ![]() Cytat:
![]() jakie???? Cytat:
![]() ![]() ![]() Obiecałam T., że to on odprowadzi dziś Olkę do żłoba, zobaczy jej szafkę itp. dla niego jednak najważniejsze były ciocie. Nie mogę go zwykle z łóżka ściągnąć o 8ej, a dziś wstał przed 7, bo on tak tęskni za ciocią Ewą i już chce iść się z nią przywitać... heh... Ciocie akurat miały śniadaniowy młyn, ale wyprzytulały, wzięły na chwilę na salę, wypytały. Młody Samiec w 7 niebie ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
a tak serio to: Nigdy nie zapomnę jak byłam w "moim" powiatowym miasteczku w Ross z 15 miesięcznym T. i akurat miał fazę na bieganie, zrzucanie rzeczy z półek i demolkę. wzięłam wyjącego tajfuna pod pachę i napatoczyła się Pańcia Dobra Rada - Jestem Psychologiem Dziecięcym itp. i mi wypaliła, że dziecko to nie worek, że bla bla bla - jesteś złą matką. wara!!!!!!
|
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Hej- alergolog, ze zaostrzenie AZS, że syrop powinien brac cały czas- a ja odstawiłam jak nie był oobjawow. Dostał contrahist Hydroxyzynum (po, którym miał być ospały, a zasypiał 30 minut i wstał o 6.00 rano;p) protopic, maśc robiona i emolienty... Odstawić wszystkie ciastka (i tak nie jadł zbyt dużo) bo tam sa orzechy. No i w sumie tyle....W nocy sie nie drapał (albo nie słyszałam), ale spał niespokojnie. Poszedł dzis do przedszkola.
Młodsza pociecha ma 6cm, 2 ręce, 2 nogi, kośc nosowa i przeziernośc karkowa w porządku - tyle się dowiedziałam
|
|
|
|
|
#2805 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cudna
Cytat:
![]() Cytat:
super chłopak Cytat:
Cytat:
Cytat:
mi zgineła karta z tel na której miałam mnóstwo zdjęć i w tym wszystkie Wojtka tzn zgubił ją gdzieś tż bo wyjął i nie wie gdzie jest jak sie dobrze bawi, to czemu nie Karol w przedszkolu od 7 do 15.
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatuszku, przepraszam Cie, ale
Chyba każda z nas ma takie momenty. Mi z kolei chłop często zarzuca, że moje tłumaczenia, ostrzeżenia, nic nie dają (niestety czesto ma racje;p). Nie martw się niedługo podrośnie i troche się zmieni (zacznie pyskować;p)
|
|
|
|
|
#2807 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatku, ja też widziałam tą sukienieczke na ali i ją chce dla Z
![]() A co do K....ech każda z nas chyba tak ma. Ja też mam dosyć często i to własnie K bo moja Z to taka kochana za mamą, a K to i bije i pluje i robi na złość Szkoda, że musisz ich sama wozić bo my teraz mamy na tyle komfortowa sytuacje, że wozimy K oraz Z razem z TŻ. Także razem wiadomo łatwiej. Moj K tez ma akcje, że nie chce wyjsc z auta, nie chce isc, itp. Ale powiem Ci, że teraz jest łatwiej jak idziemy wszyscy. Nie zostawia już mamy i swojej siostry w domu. Także mysle, że to tez ma duży wpływ. Moderna, tez bylam na rozmowie na recepcji i podziekowałam U nas trzeba było sprzatac.
|
|
|
|
|
#2808 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karol trochę płakał ale kładłam na kanapie przed bajką i stawiałam i leżał dzielnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------------- A ja się pochwale, że Wojtek już po dworze chodzi sobie sam
|
|
|
#2809 |
|
MBZ♥
|
Klementyna brawo
Małpko ![]() Oliwko jakie? ![]() Kwiatuszku Zuuu nie możesz z kimś zostawić na czas odwozu K?Moderna dalej trzymam kciuki żebyś znalazła fajną pracę ![]() Demeter to podwójne stanowisko i podwójna wypłata? ![]() Monika to maraton macie:/ Alliw ucałuj MarJano ![]() Roszpunka dalej chętnie chodzi i jak wstaje to pyta czy idzie. także mam nadzieję że tak będzie dalej
|
|
|
|
|
#2810 |
|
Zadomowienie
|
Chłop pojechał na 2 dni do Niemiec, bo normalnie to on wozi K. a ja odbieram i to nie zawsze
Demeter to bluzka i spódniczka Byou oby tak dalej Moderna chyba zapomniałam wtedy odpisać, ze podziwiam za optymizm i ze potrafisz w ciężkiej sytuacji dodawać sobie otuchy. Dzisiaj prZed przedszkolem w mojej głowie takie piękne wiązanki leciały, ze nie jeden raper by sie zawstydzil (ogólnie nie przeklinam) Klementyna 6cm rośnie dzidziuś rośnie. K. juz wie?Malpko brawa dla Wojtka i trochę zazdroszcze, bo ogród mi zarasta a Zuzia zrobi pare kroków a potem na czterech zapindala Pani i u mnie w szafie sterta sukienek, w tym mnóstwo letnich, których Zuzia ani razu nie założyła a takie śliczne
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
kwiatku- wie. Bo jak wytlumaczyc dziecku, ze nie moge go wziac na ręce, na rower piaty raz idzie tylko z tatą (robiliśmy sobie często wycieczki rowerowe całą rodziną) itp. Ale dla niego jest abstrakcja
Mówi, ze np dzidizus teraz sobie idzie z brzuszka do jednego ramionka, teraz idzie na plecy itp.; A najlepiej pytam się, czy wolałby brata czy siostre- to mowi i brata i siostra. ja, ze jedno tylko będzie, a on uparcie, że dwoje. Na co ja, ze w brzuchu jest tylko jeden dzidzius i jeden się urodzi, na co Kacper:, no to urodzi się jeden, a potem drugi, a potem.....Juz wszystko zaplanował
|
|
|
|
|
#2813 |
|
Wtajemniczenie
|
Byou a co lepsze Pani stwierdziła, że trzeba być elastycznym
Kwiatku, a tak to spodniczka i bluzka. Ja przegladam komplety i mi sie dla malych chlopców podobają
|
|
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Panika na pewno limit wyczerpałaś na długi czas.
Kwiatuszku współczuję u nas dzisiaj też ciężko. Już w domu marudził, że nie chce iść do przedszkola. Z auta też nie chciał wysiadać. Potem nie chciał wejść do sali, przyszła moja mama i go zaniosła. Chwilę poprzytulał się i poszedł się bawić, teraz podobno zadowolony i uśmiechnięty. Cytat:
Dzielna dziewczynka😃 |
|
|
|
|
|
#2815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe, no a jakże ![]() zuch! Powiedz, Kochana, jak się ma Mrugała do np. Adidasa lub Emelków? standardowa numeracja???? bo Michałowi się bardzo dragony spodobały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Michał też chce jeszcze rodzeństwo. Brata. Bo jeszcze nie ma
|
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za podzielanie mojej radosci z chodzenia W.
![]() JUlka chce jeszcze siostre bo tez nie ma heh
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Panika, Małpka do dzieła
|
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ty przodem. z trójką a jeszcze nie dopisałam do mojego pecha mandatu za złe przechodzenie przez ulicę (na szczęście sama szłam... ![]()
|
|
|
#2819 |
|
Wtajemniczenie
|
Pani, ogarnij się
![]() A serio, współczuję! Masz czarną serię - ale coś za coś, dzieci Ci w przedszkolu/żłobku nie płaczą ![]() Wo marzy o plecaku z wyścigówką - widziałyście może taki z nietandetnymi nadrukami?
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Pani juz dosc, juz wyczerpalas limit. Tych zgub sxukaj tam gdzie na bank bys nie polozyla. Tam beda ( zawsze sa). Uwazaj przechodzac, bo nasze miasto wyrabia limit mowil mi kolega z " firmy" maja zadanie sporo ukarać.
Corka u nas jest taki sklep modny maluch, na bank sa plecaki takie jakby trojwymiarowe, zobacz na stronce, moze Ci sie cos spodoba. Pani Mrugaly z Emelkami ta sama numeracja. Kwiatuszku, spokoj, spokoj i spokoj, choc wiem.latwo sie mowi. Bardzo mi przykro ze takie poranne katusze byly, ale nasranie po porodzie spowodowało wybuch takiego smiechu w tramwaju, ze szok. Drugi dzien bez z☠☠☠y, cud? Czy cisza przed burza?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

złe mary precz!!!!!
super
chyba musisz pójść na wizytę

a na koniec sprzatalismy przez 3h jeden pokoj
ale swoją drogą są cudne z kokardami
jaki pechozol oby już Cię opuścił 

Kasiu i dużo wytrwałości ... dasz radę 

05.07.2008