|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
Moja to wyzwala bączki
|
||
|
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja naszykuje full talerz a zjem tylko 1/3 z tego |
|
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
dziś od rana nie lepiej bo mały do przedszkola więc poranna pobudka i tak sobie wegetuję teraz... wczoraj was troszkę poczytałam ale chyba zanim się rozbudzę konkretnie to będę miała do nadrobienia milion stron ale oczywiście poczytam co u was jeszcze tylko się pochwalę, że odebrałam wózek zakochałam się w nim i już się nie mogę doczekać spacerków
|
|
#1654 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo rodze jednak w szpitalu gdzie opinie są różne i aby będę znać położneCytat:
![]() Cytat:
my też niedługo mamy czas leci tak szybko !Ja na kebaby akurat ochoty nie mam ale lody jem non stop ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przepiszę sobie i zobacze co już mam i tez będę wykreślać Cytat:
u nas też miała być Iga i rodzinka się przyzwyczaiła a tu nagle Marcelinka i wszyscy w szoku no ale już postanowione ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gimnastyka rano i wieczorem
|
|
#1655 |
|
Rozeznanie
|
Krzywa da sie przezyc, ale... Robilam ja juz kiefys i wtedy jadlam o wiele wiecej cukru i ta glukoza byla znosna. Teraz ponad rok juz nie slodze, tylko w ciazy mialam miesieczny epizod z herbata z miodem, po wypiciu dzis tej glukozy myslalam ze zwroce :'(
A zelazo, ja lykam tardyferon 2 tbl dziennie plus w witaminach. Zobacze jakie beda wyniki i podpytam jutro gina bo w brzuchu mnie kreci caly cZas id tych tabletek |
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym poszła a wesele pojeść pyszności Pokaz fotke wózka z bliska !
|
|
#1657 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
u nas też była zmiana, ale to zanim zaczęłam mówić do brzucha po imieniu Cytat:
mont everest ![]() Cytat:
Cytat:
ja właśnie po to pytam, żeby dostać odpowiedź i faktycznie, microlife ma duużo pozytywnych opinii. Bezdotykowy wygodniejszy, ale boje sie, że przez pot i nieumiejętne używanie itp. będzie mi przekłamywał temperature. Natomiast elektroniczny wkładany w pupkę wiarygodniejszy, ale przy mierzeniu i ja się będę męczyć i Julek ![]() Cytat:
może któraś z doświadczonych mam opisze jak wygląda zmiana pieluchy + pielęgnacja pupy. Liczę, że na szkole rodzenia się dowiem. Podobno będziemy kąpać i przewijać lalki doczekać się nie mogę muszę wrzucić tutaj ten filmik ![]() ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64982291]Z doświadczenia powiem, że * jeden podkład na łóżeczko w zupełności ci wystarczy; * łapki niedrapki z reguły nie mają żadnej gumeczki i dziecko sobie je z łatwością wciągnie i ich kupno nie ma sensu. Jak będzie potrzeba to wystarcza małe skarpetki ![]() * kremu na brodawki nie ma chyba sensu kupować na zapas, bo możesz go wcale nie użyć, lepiej sobie smarować własnym mlekiem. Ten krem i kapturki na brodawki bym zostawiła na liscie awaryjnej ![]() * z Frankiem w ciąży ani razu nie użyłam pudru, ani oliwki (leżą do teraz). Za to na pewno teraz na pierwsze tygodnie kupię emolium do kąpieli : ![]() * ciemieniucha też wychodzi nieco później i czasem samo nawilżanie zwykłym balsamem i wyczesywanie wystarcza [/QUOTE]dziekuje za uwagi ![]() ja zanim byłam w ciąży to robiłam sobie sok z buraka, pomarańczy i imbiru - to wszystko surowe wyciskałam w sokowirówce i gotowe. mniam! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czasami sie jakoś tak obróci, że non stop mnie uderza na dole a wczoraj wieczorem jak leżałam to normalnie czułam jak Julek mi się obraca z jednej strony na drugą w brzuchu. Aż mnie troche bolało! ![]() Co do mojej wyprawki - jeśli coś byście dopisały to mnie informujcie! Nie chce urodzić i nagle się zreflektować, że czegoś mi brakuje ![]() Kociulku, myśle o tobie
|
|||||||
|
|
|
#1658 | ||
|
Zakorzenienie
|
ooo to juz wszystko jasne
![]() Cytat:
![]() gratuluje wozka ![]() Cytat:
![]() tortille zjadlam mniam mniam ![]() oj gimnastyka ze hoho ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1659 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam tabletki Biofer folic, które mają 9mg w jednej tabletce (biorę dwie dziennie). Edytowane przez aniaamelia Czas edycji: 2016-09-06 o 09:44 |
||
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duzo kremow i masci masz. Ale lista fajna bo konkretna ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Tez go polecam |
|
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, że to takie pozytywne zmeczenie i sie wybawiłaś na tym weselu
|
|
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja pojadłam sporo hehe bo jak siedziałam to co innego robić i nie muszę gotować przez cały tydzień sasasa![]() zaraz cyknę fotkę i pokażę
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1664 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą biedny gość...Witam się w 24 tc w szpitalu "awansowalam" i dostapilam zaszczytu podłączania do ktg . Co prawda położne narzekają że to głupota by tak wczesną ciążę monitorowac ktg bo ciężko złapać puls dziecka. Zabieg mam dopiero jutro. Naczekałam się na niego prawie 12 dni Mąż w szoku, sam w domu z synem pomiędzy delegacjami kompletnie pogubiony. A tu wyprawka szkolna, ogarnianie domu, kotów, posiłków, zakupów, zajęć dodatkowych i zonk. Mewkaa, Ja tak jak ty mam uczucie permanentnego przejedzenia,co na wikcie szpitalnym jest przecież niemozliwe ![]() Więc to nie przejedzenia. U mnie to efekt słabego zwieracza w przełyku, dużo nie mogę zjeść... Folinko, Najzdrowsza dieta to nieduże posiłki właśniec o 3 godz. Tak więc jeśli masz potrzebęc o 3 godz to się nie zamartwiaj. Wszystko z tobą ok Ja jak nie zjem co 3 godz to mi niefajnie, nie lubię uczucia głodu.Ale teraz mam dziwnie- odczucie głodu wraz z odczuciem przejedzenia Velvet Wave, To ja jestem z wyprawka najdalej, w sensie nie mam nic! Nic oprócz wózka i pojedynczych ubranek w jakiejś zagubionej siatce. Nawet nie mam jak sprawdzić... ale chętnie poczytam o waszych wyprawach. Najprawdopodobniej wyjdę do domu w poniedziałek! Ale przedtem środa i czwartek leżenie plackiem pod pompą i przyjaźń z basenem
|
|
#1665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzieki
|
||
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę u mnie dziś pogoda iście barowa... leje deszcz i jest szaro i ponuro... w sam raz aby cały dzień leżeć i nic nie robić
![]() Ale to dobrze bo i tak mam wszystko wysprzątane a dzień leniucha tez się przyda ![]() Odebrałam wczoraj te ciuszki i super
|
#1667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wyjdziesz ze szpitala to wtedy na spokojnie skompletujesz wyprawke, bo juz wtedy bedziesz mogla przeciez
|
||
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś gdzieś ubezpieczona? bo to zawsze dodatkowe pieniądze na wyprawkę ![]() Oby zabieg ładnie się udał i będziesz mogła wyjść ![]() A tego pana mi szkoda trochę mu wiochę żonka zrobiła haha
|
|
#1670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo czyli to normalne hehe ![]() Cytat:
![]() mąż ma chrzest bojowy z wyprawką szkolną.. oo to coraz bliżej wyjścią, kciuki trzymam! |
||
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
co sądzicie na temat ochraniaczy na łóżeczka modułowych - w formie poduszek przywiązywanych do szczebelek? Bardzo mi się to podoba
|
|
|
|
#1672 |
|
Zadomowienie
|
To ja mam końska dawkę żelaza chyba, bo 200mg 3x dziennie...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1673 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a może by tak na 1 stronie dać wasze wózki, bo ja to jeszcze stoję przed wyborem i chętnie bym wasze cudeńka pooglądała
|
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
proszę
nasza bryka już wypróbowana przez chłopaków
|
|
#1675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie masz mdłości po takiej dawce żelaza? ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
ale śliczny ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1677 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może bym użyła czasem troszkę pudru.Gorzej jakby to było dziecko letnie a nie zimowe ![]() Cytat:
Śmieszne uczucie, jakby po odbycie kopała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Będę trzymać kciukasy za zabieg! A mąż dopiero pewnie poznał co to znaczy "siedzieć w domu" ![]() Dzisiejszy dzień zaczynam z kompletnym "nieogarniam"... Nie mam pojęcia co robić, za porządne sprzątnie się nie biorę, bo i tak za kilka dni się wyprowadzamy, najwyżej mogę pranie zrobić. I NADAL CZEKAM NA KASE Z ZUSU! ![]() ![]()
|
|
|
#1678 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mężu da radę, trochę ponarzeka pewnie ale ostatecznie stwierdzi, że to był pikuś i mistrzowsko dał sobie radę wyprawkę jeszcze skompletujesz pomalutku bo masz jeszcze czas a nie możesz się przemęczać. Teraz internety pełne są wszystkiego więc rób tak żeby jak najwięcej dostarczyli ci rzeczy prosto do domkuCytat:
zwłaszcza, że teraz sił i chęci na gotowanie brak![]() Cytat:
|
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zaraz sobie zrobie Ineczkę i zagryze snickersem.. a po południu po płytki mamy jechać oo matko co za ZUS...
|
|
|
|
|
#1680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kosmiczny dziękuję Cytat:
a do ZUSu może zadzwoń? na infolinii powinni udzielić ci jakiś informacji co się dzieję z twoją kasą i kiedy mniej więcej będzie. Trzymam kciuki żeby jak najszybciej
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

Moja to wyzwala bączki

dziś od rana nie lepiej bo mały do przedszkola więc poranna pobudka i tak sobie wegetuję teraz... wczoraj was troszkę poczytałam ale chyba zanim się rozbudzę konkretnie to będę miała do nadrobienia milion stron
ale oczywiście poczytam co u was
my też niedługo mamy 

rosi: ale oczywiście poczytam co u was