|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Dziewczyny, znalazłam taką stronkę: babypl.pl Nie mają sporo produktów, ale tanio i tania wysyłka łóżeczek
|
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jak Twoj zoladek to znosi? |
|
|
|
|
#1684 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze nie wiem, zaraz biorę pierwsze tabsy, bo rano kupione
ale mam osłonowe do antybiotyku więc może trochę ochronia Migdałku na ZUS to tylko Ja teraz ok 10ego mam dostać pierwszy raz z zusu, zobaczymy ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Music_girl trzymam kciuki żeby wszystko poszło gładko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1686 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kiepsko ... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzięki za stronkę ![]() Dziewczyny mama mi kupiła dziś gazetę Mamo to ja za 99gr i jest jakaś paczka chusteczek 20 lub 50 szt mama nie umie określić a podobno na paczce nie pisze wydanie październikowe
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
ja piję też raz na jakiś czas zwyklą rozpuszczalną pół na pół z mlekiem bo pomaga mi na trudne sprawy
ale Inka mi się kojarzy z dzieciństwem
|
#1689 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
Witam sie z wami dzis z lepszym samopoczuciem. Lili szaleje w brzuszku. Co ciekawsze dziś z mezem tak długo dotykalismy mojego brzucha w lozku aż się nam ksiezniczka obudziła i zaczęła kopac. Edytowane przez LuckySparkle Czas edycji: 2016-09-06 o 11:02 |
|
|
|
|
#1690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1691 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Moja córcia też jeszcze dość często fika na zmianę nogami w górę i w dół, bo nieraz mnie mocno okłada po pęcherzu, co jest może nie tyle bolesnym, co mocno niekomfortowym uczuciem. Ja to właśnie czuję po pęcherzu, a nie w tyle Może to zależy, czy dziecię jest przodem do naszego przodu czy do pleców A teraz mi z kolei wyskakują mocno małe gulki mocno powyżej pępka i pół brzucha się rusza Cytat:
![]() Cytat:
No taki to dylemat, ja się dlatego wspieram obydwoma w zależności od sytuacji. Ale nie wiem, co tu opisywać Myślę, że "praktyka" w szkole rodzenia, czy filmiki z yt będą pomocne, żeby poczuć się pewniej ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
Gratki!Ale fajnie, że masz obydwa rodzaje przednich kół w zestawie. Możesz wymieniać wedle humoru, pogody, itp I ta podusia na podnożku... Dobrze, że jest jakiś patent na tą dziurę, choć wydaje się taka strasznie duża, wypukła To oryginalna od quinny? Stosunkowo często widzę ten wózek, ale tylko raz widziałam z tą poduszką.Cytat:
![]() Jeśli tylko Migdałek będzie mieć na to czas... Cytat:
![]() Ja to już mam za sobą kilka nieco leniwych dni, więc teraz znowu pasuje do jakiejś roboty się zabrać. Miłego dnia wszystkim!
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przychodze do nich w sumie co drugie dzień bo idę na budowę to cholercia nie moga mi kupić inki
|
|
|
|
|
#1693 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[QUOTE=mewkaa;64970331]Ej powiedzcie czy wy też macie uczucie Permanentnego przejedzenia 🤔 Ja nie wiem może to tak ma być A może ja za dużo jem? I dlatego tak się czuje 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"] Ja mam podobnie, to straszny dyskomfort więc porcje muszą być malutkie. ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
dla córy że tak ładnie rośnie !!Cytat:
Puder zbędny, ciemieniucha też nie musi się pojawić, ja kupie od razu przy okazji wizyty w aptece witamin K i D bo to podaje się od początku i Tantum Rosa (można kupić na saszetki) do przemywania okolic intymnych w połogu- bo bardzo mi się przydał po pierwszym porodzie. Cytat:
W ikea jest fajna i tania wanienka. Twoje typy też fajne ![]() Cytat:
Cytat:
Mam ochotę na szarlotkę !! ale chyba zjem jabłko tylko bo nie chce mi się jej robić |
||||||
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Migdałku dzięki raz jeszcze za tą stronkę chyba tam zamówię łoźeczko ! jest fajne z możliwością zrobienia łożka za nie duże pieniadze, 3 poziomy czyli tak jak szukam i materac pianka kokos za 53zł ???
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co, ale ten rozstaw to bardzo praktyczny jest mam spacerówkę taką małą dla Julka to ciągle się obijałam o te części między kołami a tutaj na prawdę nie ma takiej opcji ale wiadomo, każdy szuka takiego wózia żeby jemu pasowałtak mi się jeszcze coś przypomniało a chyba jeszcze żadna o tym nie wspomniała... w szpitalu po porodzie dostaje się dwa pudełka z próbkami i gazetami. Jedno nazywa się "Niebieskie pudełko" a drugie nie pamiętam ale wiem, że co jakiś czas zmieniają co jest w środku ale zawsze są to rzeczy dla dzidziusia i mamy na pierwszy czas. Ja przy Julku np miałam mały słoiczek Sudokremu (fajna sprawa bo zanim kupi się duży drogi słoiczek to można wypróbować), jakieś mini maści typu bepanten, 1 sztukę pampersa jedynki z takim wycięciem na pępuszek (w sklepach chyba nie widziałam takich a szkoda), naklejki właśnie do samochodu typu "uwaga, dziecko w aucie", butelka 0,5l wody niegazowanej, czapeczka dla maleństwa, jakieś chusteczki nawilżane, nawet maszynka do golenia dla taty co by dzidziusia zarostem nie drapał no i masa jakiś próbek w saszetkach ale nie pamiętam co dokładnie
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2016-09-06 o 11:01 |
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
bakow nie czuje ale czasami to mam wrazenie jakby dziec mnie paluszkami smyral Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Ej patrzylam rano i odbrana macie nadrukowane 5 stron!!!! Obled! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję oo musze obadać jaki mam rozmiar materaca i kupie w ikei prześcieradło ![]() oo wanienka tak? obadam obadam ![]() ooo szarlotka ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- [QUOTE=DoDoo;64991186]Ja juz czuje raz na dole raz na gorze bakow nie czuje ale czasami to mam wrazenie jakby dziec mnie paluszkami smyral /QUOTE] hehehe ![]() słodkoo |
|
|
|
|
#1698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w porównaniu do mojego Anexa to miały szerokie i dlatego zapamiętałam Dobrze wiedzieć z tymi paczkami a to w każdym szpitalu? ja słyszałam kiedys o akcji że się dostawało paczkę pampersów ale to już chyba nie aktualne
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wlasnie... musze tz powiedzieć, że naklejka albo zawieszka to auta to jego zakup. Ma wybrać coś ladnego
|
|
|
|
|
#1701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn ona na pewno była dokupiona osobno ale to praktyczne rozwiązanie właśnie na tą przestrzeń, której nie można regulować ja też dziś jeszcze mam dzień lenia i po odebraniu Olka z przedszkola jedziemy do teściowej hihi na obiadek (mimo, że moja zamrażara pełna ) [QUOTE=jjb;64991161]Ciężarnym się nie odmawia :P Kolejnych wspaniałych lat w 3 !! Cytat:
Zgadzam się z tobą i też miałam pisać o tym TantumRosa, u nas w szpitalu to same położne mówią żeby kupić bo jest najlepsze do podmywania, zwłaszcza po każdym skorzystaniu z wc. Pod prysznic polecały płyn do higieny intymnej Biały Jeleń ale nie pamiętam który rodzaj dokładnie... aaaaa szarlotka też bym zjadła
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lucky dzięki za info poszukam sobie tych z paseczkiem te na pępek też spoko ale ciekawe czy da się to tak łatwo dopasować..
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz co, to chyba ogólnopolska akcja jak już będziesz w szpitalu to zapytaj położne o to pudełko bo mogą zapomnieć już wyczaiłam na googlu, że te drugie to się Dzidziuś nazywa i jest różowe i żeby je dostać trzeba wypełnić w szpitalu ankietę ale taką banalną i można sobie podejrzeć co tam do środka do tej pory wkładali ja się będę musiała tutaj u nas rozejrzeć bo takie zwykłe to trzeba było zawijać z przodu żeby pępusia nie podrażniały.
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku dzięki za info
Przyjadę ze skurczami na ip i zapytam , przepraszam a pudełka dostanę ?
|
#1706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To fajnie.Do Tantum Rosa do użycia w szpitalu polecam butelkę po wodzie z dzióbkiem. Taki patent wszystkie na moim poprzednim mamusiowym wątku stosowały Opłukać się przy każdej wizycie w toalecie i ręczniki papierowe do tego, co by łatwo i szybko taką większą zmoczoną powierzchnię obetrzeć.Pampersy zwykłe lekko się odwija, zanim pępek odpadnie lub można wyciąć kawałek, nie wydaje mi się, żeby jakieś specjalne były konieczne. Niech mnie ktoś wykopie z kanapy!
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-06 o 11:40 |
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
może w paczusi mi Inke dorzucą
|
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha
|
|
#1709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a te pampersiochy to mi się przypomniały a propos tego niebieskiego pudełka ale twój pomysł z wycięciem też dobry
|
|
|
#1710 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

a do ZUSu może zadzwoń? na infolinii powinni udzielić ci jakiś informacji co się dzieję z twoją kasą i kiedy mniej więcej będzie. Trzymam kciuki żeby jak najszybciej 

ale mam osłonowe do antybiotyku więc może trochę ochronia
Ja teraz ok 10ego mam dostać pierwszy raz z zusu, zobaczymy ...

dla córy że tak ładnie rośnie !!
też bym zjadła