Made in Sephora - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-29, 19:27   #2191
emememsik
po prostu Em :)

Dot.: Made in Sephora

Cytat:
Napisane przez jaceknik Pokaż wiadomość
tak mnie zachęcił ten wpis, choć w zasadzie powinien być skierowany do marketingu, albo pań z sephory ( ale pasuje mi do made in sephora ). Moja 11 letnia córka kupiła błyszczyk lip gloss pencil. Po powrocie do domu okazało się, że pomadka nie wysuwa się. Wczoraj po południu chciałem ją wymienić. Niestety córka nie miała paragonu. Ja wiem, że do wszelkich reklamacyjnych roszczeń powinienem mieć paragon, niestety. Najlepsze jest to,że na opakowaniu jest oznaczenie sieci, tak jak i na samym błyszczyku. Na ekspozycji są identyczne błyszczyki, mimo to nie nastąpiła wymiana. W tej całej historii nie chodzi o śmieszna kwotę 8 czy 10zł, córka przebolała to, będzie inny błyszczyk. Tylko, że ja już nie zrobię zakupów w sieci sephora, mała strata ? Pewnie tak... niesmak pozostał
Nie ma w tym nic dziwnego - paragon jest potrzebny zarówno do zwrotu jak i wymiany, bez niego niewiele można zrobić w systemie. A błyszczyk, mimo że "Sephorowy", mógł być kupiony w każdym sklepie tej sieci, nie udowodnisz niczego bez paragonu.
Stary 2008-01-29, 19:47   #2192
SiSleyS
Zakorzenienie

Cytat:
tak mnie zachęcił ten wpis, choć w zasadzie powinien być skierowany do marketingu, albo pań z sephory ( ale pasuje mi do made in sephora ). Moja 11 letnia córka kupiła błyszczyk lip gloss pencil. Po powrocie do domu okazało się, że pomadka nie wysuwa się. Wczoraj po południu chciałem ją wymienić. Niestety córka nie miała paragonu. Ja wiem, że do wszelkich reklamacyjnych roszczeń powinienem mieć paragon, niestety. Najlepsze jest to,że na opakowaniu jest oznaczenie sieci, tak jak i na samym błyszczyku. Na ekspozycji są identyczne błyszczyki, mimo to nie nastąpiła wymiana. W tej całej historii nie chodzi o śmieszna kwotę 8 czy 10zł, córka przebolała to, będzie inny błyszczyk. Tylko, że ja już nie zrobię zakupów w sieci sephora, mała strata ? Pewnie tak... niesmak pozostał
Trochę nie rozumiem Twojej goryczy- każdy wie, że aby reklamować produkt trzeba mieć paragon.
Stary 2008-01-30, 09:51   #2193
jaceknik
Raczkowanie

Gorycz... lekka przesada. Wiem, że do wszelkiej reklamacji potrzebny jest paragon. Która 11-latka myśli o zabraniu paragonu? Chodzi mi tylko o jeden smaczek (niesmaczek) to nie jest produkt firmy nivea, AA, czy jakaś Irena Eris. To jest produkt z oznaczeniem sephory, i dostępny tylko w sieci sephora. Nie ma tutaj zresztą znaczenia gdzie w ramach sieci został kupiony ( taka jest polityka sprzedaży bluzeczkę Zary kupiona w Poznaniu możecie Panie wymienić w Krakowie ). Po prostu wydaje mi się, że jest to tylko gest dobrej woli Pań sprzedających. Nie mam do nikogo pretensji to tylko wpis ku przestrodze...
jaceknik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 09:57   #2194
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Gorycz... lekka przesada. Wiem, że do wszelkiej reklamacji potrzebny jest paragon. Która 11-latka myśli o zabraniu paragonu? Chodzi mi tylko o jeden smaczek (niesmaczek) to nie jest produkt firmy nivea, AA, czy jakaś Irena Eris. To jest produkt z oznaczeniem sephory, i dostępny tylko w sieci sephora. Nie ma tutaj zresztą znaczenia gdzie w ramach sieci został kupiony ( taka jest polityka sprzedaży bluzeczkę Zary kupiona w Poznaniu możecie Panie wymienić w Krakowie ). Po prostu wydaje mi się, że jest to tylko gest dobrej woli Pań sprzedających. Nie mam do nikogo pretensji to tylko wpis ku przestrodze...
Bluzeczka zakupiona w Zarze w Poznaniu może być wymieniona w Krakowie pod warunkiem posiadania paragonu. Tak samo jest z błyszczykiem Sephory - gdyby był paragon, nie byłoby problemu. Nie widzę powodu do goryczy, stało się i już. Podstawą wymiany, czy reklamacji jest w każdym sklepie (obojętne, czy sieciowym, czy nie) dowód zakupu. I nie jest to gest dobrej woli pań sprzedających. Im nie wolno wymienić nic bez paragonu.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 10:58   #2195
jaceknik
Raczkowanie

Dobrze poddaję się..... piszę kolejny raz, nie chodzi mi o szczyptę dziegciu do beczki miodu pt. sephora ( czyt. profesjonalizm pań sprzedających ). I dziękuję za kolejną informację na temat paragonu który jest podstawą wszelkich reklamacji bo nie o to mi chodzi. Mam cały czas na myśli przestrogę, że mimo iż towar jest made in sephora, dostępny tylko w tej sieci i pomimo jego ewidentnej wady nie został wymieniony. To jest forum plotkowe i taką informację przekazuję na wszelki wypadek. Przypominanie kolejny raz o paragonie nie ma sensu. Pozdrawiam drogie Panie...
jaceknik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 11:24   #2196
amisu
Raczkowanie

Cytat:
Mam cały czas na myśli przestrogę, że mimo iż towar jest made in sephora, dostępny tylko w tej sieci i pomimo jego ewidentnej wady nie został wymieniony.
Oczywiscie, ze nie został wymieniony poniewaz nie bylo paragonu. Dziewczyny pisały o tym.
Pomijając to, "gwarancja" jest tylko na 30 dni (poprawcie mnie jesli sie myle) a bez paragonu nie wiadomo kiedy został kupiony....
Tak jest na całym świecie, chyba ze w jakiejs budce na bazarku i tylko pod warunkiem ze sprzedawczyni Cie pamięta i ze towar nie kosztował wiecej niz 20zł ....
amisu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 12:02   #2197
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
I dziękuję za kolejną informację na temat paragonu który jest podstawą wszelkich reklamacji bo nie o to mi chodzi. Mam cały czas na myśli przestrogę, że mimo iż towar jest made in sephora, dostępny tylko w tej sieci i pomimo jego ewidentnej wady nie został wymieniony.
Jacku, jest jeszcze kwestia fiskalna, jak nie masz paragonu, to nie można produktu wycofać z kasy fiskalnej, a to oznacza odprowadzenie podwójnego podatku - za oba błyszczyki (dochodowego i VAT).
Także nie jest to złośliwość pań, czy sieci, tylko normalne dbanie o swoje interesy...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-30, 12:07   #2198
Anuffsia
Przyczajenie

Ja używałam bazy profesjonalnej pod pokład matującej, ale nie jest to baza którą mozna stoswać codziennie, bo wysusza. Natomiast na jakąś większą imprezę jak najbardziej...Uzywałam też sypkich cieni i nie jest zadowolona, bo ich efekt jest krótkotrawły i szybko się osypują. Pędzle są ok, ale wychodzą włosy po jakimś czasie. Świetne natomiast są korektory i cienie do regulacji brwii.
Anuffsia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 12:48   #2199
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze poddaję się..... piszę kolejny raz, nie chodzi mi o szczyptę dziegciu do beczki miodu pt. sephora ( czyt. profesjonalizm pań sprzedających ). I dziękuję za kolejną informację na temat paragonu który jest podstawą wszelkich reklamacji bo nie o to mi chodzi. Mam cały czas na myśli przestrogę, że mimo iż towar jest made in sephora, dostępny tylko w tej sieci i pomimo jego ewidentnej wady nie został wymieniony. To jest forum plotkowe i taką informację przekazuję na wszelki wypadek. Przypominanie kolejny raz o paragonie nie ma sensu. Pozdrawiam drogie Panie...
Owszem możesz wymienić w każdym innym sklepie sieci H&M np. czy Zara, ale mając paragon.
Tak samo jest w Sephorze. Błyszczyk "made in S" mogłeś zakupić na all chociażby, paragonu mieć nie będziesz, więc nie widzę powodu, dla którego miałaby nastąpić wymiana.
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 21:04   #2200
majade
Zakorzenienie

Ale zaczyna iść ku lepszemu.

W Promodzie (inna branża, wiem) dostaje się na produkty gwarancję (DWA LATA) i do zrealizaowania BEZ PARAGONU. Czyli produkt sie psuje po roku - przyjmują reklamację bez żadnego dowodu zakupu. Panie wyszukują produkty w/g swoich specyfikacji z poszczególnych kolekcji.
Szczęka mi opadła, jak się dowiedziałam (pozytywnie opadła) i pytałam panią dwa razy. Potwierdziła. Może i sephora zacznie dbać o klientów

majade jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 21:49   #2201
Emilkaa
Zadomowienie

Cytat:
no ja nie chodze z reklamacja bez paragonu,a jak kupie blyszczyk za 8 czy 9zl jak mowiles to sorry,ale za 9zl nie oplaca mi sie wyklocac nie majac paragonu o przyjecie zwrotu co innego gdybys kupil cos za 300zl i produkt bylby wadliwy no to rozumialabym twoja gorycz no,ale w takim przypadku nie rozumiem
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-30, 22:04   #2202
majade
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilkaa Pokaż wiadomość
jak kupie blyszczyk za 8 czy 9zl jak mowiles to sorry,ale za 9zl nie oplaca mi sie wyklocac nie majac paragonu
A przepraszam, od jakiej kwoty zaczyna ci się opłacać?

majade jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-31, 09:57   #2203
_magdzia_
BAN stały

Cytat:
no ja nie chodze z reklamacja bez paragonu,a jak kupie blyszczyk za 8 czy 9zl jak mowiles to sorry,ale za 9zl nie oplaca mi sie wyklocac nie majac paragonu o przyjecie zwrotu co innego gdybys kupil cos za 300zl i produkt bylby wadliwy no to rozumialabym twoja gorycz no,ale w takim przypadku nie rozumiem
A dlaczego niby się nie opłaca?
To jest tak samo produkt jak ten za 200 czy 300 zł i jeżeli mam paragon to mam prawo do wymiany.
Bez przesady
_magdzia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-31, 12:17   #2204
misia_bella
Zakorzenienie

Dziewczyny czy sephora w swojej ofercie ma wosk z paletki do brwi? Z mojej paletki znika on w znacznie szybszy sposób niż same cienie
misia_bella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-31, 12:28   #2205
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia_bella Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy sephora w swojej ofercie ma wosk z paletki do brwi? Z mojej paletki znika on w znacznie szybszy sposób niż same cienie
samego wosku nie ma - jest tylko w paletce. sam wosk ma chyba smashbox
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 19:27   #2206
Emilkaa
Zadomowienie

dostalam dzis cala ksiazeczke z promocjami na walentynki macie?czy napisac?tyle ze to cala ksiazeczka
Stary 2008-02-05, 19:31   #2207
szpilka_77
Zadomowienie

dziewczyny, czy zdarzyło się wam dostać przeterminowane gratisy w Sephorze??bo mi tak...dopiero w domu zauważyłam, że żel i balsam Aquoliny były ważne do 12.2007....a trochę podejrzane było, że do zakupu za 32 zł dostałam 2 saszetki,a jak kiedyś zostawiłam ponad 100 zł to dostałam guzik z pętelką....

szpilka_77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 19:32   #2208
sonyya
Przyczajenie

Dziękuję za propozycję, oczywiście w swoim imieniu.
Podpowiem tylko, że ta książeczka jest do ściągnięcia na oficjalnej stronie Sephory.
sonyya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 19:36   #2209
_magdzia_
BAN stały

Cytat:
dostalam dzis cala ksiazeczke z promocjami na walentynki macie?czy napisac?tyle ze to cala ksiazeczka
Napisz
A gdzie dostałaś W sephorze? I to tylko promocję z tą ksiązeczką obowiązują(jak się ją pokarze)?
_magdzia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 19:37   #2210
snowqueen
Zakorzenienie

Tu jest książeczka: http://www.sephora.pl/katalog/;jsess...RMW5QFIBIDSFEQ
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 19:40   #2211
Emilkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _magdzia_ Pokaż wiadomość
Napisz
A gdzie dostałaś W sephorze? I to tylko promocję z tą ksiązeczką obowiązują(jak się ją pokarze)?
dostalam poczta
Stary 2008-02-06, 12:46   #2212
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez szpilka_77 Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy zdarzyło się wam dostać przeterminowane gratisy w Sephorze??bo mi tak...dopiero w domu zauważyłam, że żel i balsam Aquoliny były ważne do 12.2007....a trochę podejrzane było, że do zakupu za 32 zł dostałam 2 saszetki,a jak kiedyś zostawiłam ponad 100 zł to dostałam guzik z pętelką....
Pamiętam, że kiedyś któraś z dziewczyn pisała, że też dostała przeterminowane gratisy - właśnie Aquolinę.
Stary 2008-02-06, 12:48   #2213
pakosta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Pamiętam, że kiedyś któraś z dziewczyn pisała, że też dostała przeterminowane gratisy - właśnie Aquolinę.
Dystrybutor Aquoliny jest uroczy, sądzę że to jego robota

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 13:47   #2214
annmarie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Mnie się zdarzyło kupić przeterminowaną paletkę cieni...
A potem musiałam się wykłócać, bo pani mi udowadniała, że to niemożliwe (nie sprawdzając kodu)...
Stary 2008-02-06, 20:38   #2215
szpilka_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Dystrybutor Aquoliny jest uroczy, sądzę że to jego robota
pociesza mnie to, że nie ja jedyna hehe...no cóż..zwalam to na dystrybutora Aquoliny a nie na panią, która chciała być miła i dała mi aż dwie saszetki ....

Stary 2008-02-06, 20:40   #2216
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szpilka_77 Pokaż wiadomość
pociesza mnie to, że nie ja jedyna hehe...no cóż..zwalam to na dystrybutora Aquoliny a nie na panią, która chciała być miła i dała mi aż dwie saszetki ....
mozna sie domyslac, dlaczego dala Ci dwie saszetki
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 23:34   #2217
szpilka_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
mozna sie domyslac, dlaczego dala Ci dwie saszetki
uważam, że to jest nie fair w stosunku do klientów. jak mają przeterminowane gratisy to ich problem, mogli dawać więcej np. przed Świętami następnym razem pierwsze co zrobię, to popatrzę na datę ważności gratisu

Stary 2008-02-07, 00:27   #2218
tralalinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez amisu Pokaż wiadomość
Pomijając to, "gwarancja" jest tylko na 30 dni (poprawcie mnie jesli sie myle)
Na podstawie Ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego z dnia 27 lipca 2002 r. (Dz. U. 141 poz. 1176) kupujący ma 2 miesiące na reklamację towaru niezgodnego z umową (czyli np. niewysuwającego się sztyftu) od momentu pojawienia się wady, a 2 lata, jeśli wada ujawni się w międzyczasie...
Oczywiście mówimy o przypadku, kiedy jest paragon
tralalinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 14:32   #2219
glamooroous
Raczkowanie

dziewczyny niewiecie przypadkiem czy w jakiś sephorach w gdansku sa jeszcze pedzle w promocji?
glamooroous jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 14:54   #2220
annmarie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamooroous Pokaż wiadomość
dziewczyny niewiecie przypadkiem czy w jakiś sephorach w gdansku sa jeszcze pedzle w promocji?
Ta promocja już się skończyła dwa tygodnie temu...

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości