Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-06, 23:16   #1801
monika0185
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Jeżeli mielibyśmy kupować monitor oddechu to z certyfikatem medycznym Nie wszystkie go mają.
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-06, 23:18   #1802
papaPapaya
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Kurde spać mialam a nie moge ! I jeszcze mi sie przypomnialo ze wczoraj mialam 100dniówkę i przegapiłam ehh...
Spac!

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
A jaa mam juz taki brzuch. Duzy jest?
Piekny brzusio i lozeczko widze ze juz stoi, zazdraszczam

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-06, 23:26   #1803
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Dzisiaj tak zerkam na moj brzuch i mam wrazenie ze w ciagu 2 dni sie zrobil wielki. A wczoraj i dzis jadlam jak wrobel, bo wczoraj dentysta a dzis jakis brak apetytu i ogolny leń.
Ja dzisiaj odniosłam wrażenie, że tak mi nagle wyskoczył bardziej od wczoraj. To możliwe? Czy tylko to mój mózg robi mnie w wałka?

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Bo one rosną jak my śpimy chyba! W ogóle to ten brzuch z mało widocznego na wielki zrobił się nie wiem kiedy
I tak jak papaya uwielbiam go I lubię nosić teraz dopasowane rzeczy
Zauważyłyście, że ludzie jak zobaczą brzuch to są jacyś tacy serdeczniejsi i uśmiechnięci?
Ja zauważyłam, że stałam się ciekawym obiektem zaintetesowania. Coraz więcej ludzi na mnie zwraca uwagę heh

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
Piękny jest I tak, już konkretny brzusio! Super
Stary 2016-09-07, 00:27   #1804
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
nooo ślicznie Ci!
Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj odniosłam wrażenie, że tak mi nagle wyskoczył bardziej od wczoraj. To możliwe? Czy tylko to mój mózg robi mnie w wałka?
nikt i nic nie robi Ci wałka. mój też jest jakiś bardziej rosnący ostatnio... he he
codziennie jestem większym wielorybem
Stary 2016-09-07, 00:31   #1805
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Ja Cię nie wykopię, ja leżę w Tobą

hahaha
Cytat:
To ja pomogę ! -> Leż, leż, nie wstawaj, należy Ci się
Kochane jesteście!
Zwlokłam się sama, ale los mnie pokarał Widocznie było mi dziś przeznaczone wylegiwać się, bo nagle gdzieś w połowie dnia ni stąd, ni zowąd złapał mnie spory ból w szyi i ramieniu jak od zawiania, choć nie mam pojęcia, gdzie miałoby mnie zawiać, jak w domu byłam. Niby okna otwarte i na ogród też wychodziłam, ale przecież co dzień to robię To pewnie ta ciążowa wrażliwość
Ale umyśliłam sobie dziś posprzątać dom, koty mi pomogły utwierdzić się w decyzji odnośnie mycia podłogi, bo nabrudziły koło kuwety więc zrobiłam wszystko powolutku i wieczorem wreszcie się do Was doturlałam

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
a te pampersiochy to mi się przypomniały a propos tego niebieskiego pudełka ale twój pomysł z wycięciem też dobry
A no pewnie, jak dają to trza brać Chodziło mi o to, żeby się tym dziewczyny nie zamartwiały i nie chodziły godzinami po sklepach szukając niepotrzebnie.

Cytat:
Z tantum Rosa świetny patent, właśnie jak padło wczesniej o podmywaniu to zastanawiałam sie jak to zrobić, żeby było wygodnie Myślisz, że czasem na jakieś infekcje drobne w ciąży też by się nadało?
Nie wiem Po porodzie to mam na myśli do pielęgnacji rany po nacięciu.

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Hej laski! Ja nadal w szpitalu. Ale jest ok. Macicy miękka, wszystko trzyma, łożysko odsunelo się o 2 mm. Niby nic ale jak człowiek w niedoli to i to cieszy. Lekarze koło mnie skaczą aż miło. We wszystkich badaniach traktują priorytetowo. To miłe. Jak do końca tygodnia będzie do reż to w piątek wyjdę.
Motylki, ja te 8 i 10 lat temu też dostałam w szpitalu takie paczki. Dlatego teraz doznałem mega szoku jak usłyszałam, że dziewczyny przy wyjściu dostały całą (mala) paczkę pampersow i kocyk minky. Zdziwilo mnie to tym bardziej, ze lrzeciez teraz krzycza zeby miec wszystko swoje.
Tamtym rosa z zalecenia używam cały czas. Może dlatego ze dużo różnych paskudztw biorę dopochwowo.

Ok idą mierzyć ciśnienie.
Kolejne uff! Niech Cię tam trzymają, ile trzeba! Zwłaszcza jak się dobrze opiekują. Mam nadzieję, że doczytasz wszystko na spokojnie z domku w swoim czasie. Dużo piszemy, żebyś potem mogła długo leżeć i miała dużo do czytania

Cytat:
Dostają takie pudełko z materacem i zawartością, która wystarcza na pierwsze 3 miesiące życia, łacznie z kombinezonem na zimę, szczotkami, kremami itp . I dzieci w tych pudelkach śpią i ponoć umieralność sie zmniejszyła, bo biedne rodziny nie trzymają niemowlaczków w swoim łóżku, lub na jakiejś rozwalającej sie kanapie tylko w tych pudełkach Nawet, książe Jerzy z UK spał w tym, bo dostał od rządu Finlandii
Ale numer! Też bym nie pogardziła Cóż, co kraj to obyczaj

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Bo jak nie to ściskam nogi i jadę rodzić gdzie indziej

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Ej! Przypomniało mi się.
Folinka! Idę dzwonić do sr 😎😎😎

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeee! Mewka do boju!
Ha, mam na Ciebie sposób

Cytat:
Jestem okropnie wkurzona!
Dzwoniłam do zusu, stwierdzili, że oni odesłali do firmy moje zwolnienie, bo nie było na nim wpisanej daty wpływu do firmy i zaświadczenia o moim zatrudnieniu, oraz że NADAL czekają na odpowiedź z firmy.
Firma mówi, że oni nic takiego nie dostali, chociaż ja dostałam pismo informujące mnie o tym, że takie coś do firmy wysłano.
Teraz albo poczta zgubiła list, albo firma zgubiła list, albo firma miała taki bajzel że zostało gdzieś to rzucone, albo zus w ogóle tego nie wysłał a zaznaczyli, ze wysłał.
A ja zostałam bez kasy
Coś u Ciebie jak nie urok to...
Powodzenia! Jak tyle się dzieje, to wkrótce może być już tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Folinka – zauważyłam, że niestety dziewczyny totalnie nie znając tematu współczesnych wielorazówek oceniły Cię jako tą, co się w kupie chce babrać
Ja zgłębiałam temat jakiś czas temu i mnie to przekonuje, ale raczej pod kątem ułożenia bioder w wielorazówkowych otulaczach niż w jednorazówkach. Drugorzędna jest dla mnie sprawa ekonomiczna. Ale z racji słabej wiedzy dotyczącej obsługi malucha nie zamierzam wprowadzać tego do ukończenia 3 miesiąca – jak po tym czasie będę miała siłę i ochotę to na pewno będę chciała podejść do tematu.
Heh, jakoś przeżyję to babranie
O widzisz, o tym aspekcie pierwszy raz słyszę. W sumie szerokie pieluchowanie jest ciągle tradycyjnie zalecane nawet profilaktycznie
Ja po wstępnej orientacji myślę, że odpuszczę pierwszy miesiąc rzadkich kupek noworodkowych i zacznę od drugiego, zwłaszcza że większość producentów oznacza swoje pieluchy do użytku od 4 kg. Kupię pewnie po 1-2 szt z rodzaju + odpowiednią ilość wkładów i jak będziemy zadowoleni, to potem dokupię, co nam najbardziej będzie odpowiadać.
Trzymam za nas obie kciuki!
Ze dwie czy trzy dziewczyny też wyraziły zainteresowanie, więc może będzie jakaś grupa do wymiany doświadczeń na bieżąco.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 00:36   #1806
folinka
Zadomowienie

Mewka, jestem z Tobą! Wizaż nie akceptuje mojego gadulstwa i ekspresji wypowiedzi, i odmawia przyjęcia emotikonek, ale jak to tak zmazywać więc muszę podzielić posta na dwa...
Szefowa nam wybaczy

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Aaaa i przypomniało mi się jeszcze - inhalator. Czy któraś z mamusiek mających już dzieci korzystała z tego?

Microlife
Ale to kupiłam, jak mi dzieciaki dużo chorowały i długo po chorobach kaszlały, nie jako część wyprawki. Teraz na każde przeziębienie leci inhalacja z soli fizjologicznej.

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak to jest z takimi "nowoczesnymi" pieluszkami u noworodków i niemowląt bo nie miałam styczności Ale za to jedna dziewczynka, którą miałam pod opieką miała to cudo, czasami na zmianę z jednorazówkami i ja osobiście dziękuję bardzo za wielorazówki, niebo a ziemia. Nóżki miała takie przez to krzywe jak na beczce prostowane, od razu było widać kiedy ma wielorazówkę a kiedy zwykłego pampersa. Do tego, nie przyjemny zapach mimo częstego zmieniania to katastrofa, pupa mokra, odparzona zawsze, raz nawet miała odpieluszkowe zapalenie skóry na podłożu grzybicznym, koszmar. I też miała te wkłady wielorazowe, przy siku spoko, przy grubszej sprawie to dawało tyle co nic. Zupełnie inaczej to wyglądało jak miała jednorazówkę np przez 2-3 dni, od razu żadnych zaczerwienień, nic, dlatego ja dziękuję. Ale to mówię o dziecku 1.5 roku-2 latka. Jedna mama też z którą rozmawiałam na ten temat mówiła, że u jej synka te pieluchy wielorazowe sprawdziły się, ale tylko do jakoś 8 miesiąca życia, później zaczęły się odparzenia i inne.
Jak we wszystkim tylu ludzi, tyle opinii, ja mówię stanowcze nie, szczególnie, że się zraziłam mocno
Wow, nie dziwię Ci się, że jesteś zrażona. Pewnie na Twoim miejscu też bym była. Ale na swoim jeszcze to jakoś zniosę Może ta mama nie prała odpowiednio pieluszek w odpowiednich środkach Skądś jednak ta rzesza zadowolonych użytkowników się bierze. Grubości i rodzaje tych pieluszek też są bardzo różne i każdy może wybrać co mu pasuje. Tak tylko odpowiadam luźno na te negatywy, co by się inni czytający niepotrzebnie nie zrażali

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
wbiłam sobie dzisiaj skalpel w udo, na szczescie na krwi, delikatnym szoku i plasterku sie skonczyło
Osz sprytna Ty! A na co Ty w ogóle, łobuzie, masz skalpel w domu?

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Kaziowa wykorzystam cie
Czy wy kupujecie jakieś inne czapki niż takie co dostała kaziowa?��
Czy ona plus kaptur w kombinezonie wystarczy?

Kupuję też inne
Mam kiepskie doświadczenia z kapturami od niemowlęcych kombinezonów (np. rozpięty jest luźny, a w zapiętym ta część z rzepem potrafi zasłonić pół twarzy dziecka jak nie więcej ). Może na takie kiepskie kombinezony trafiałam.
W każdym razie ja wręcz rozważam dwie czapy na raz Najpierw cienka bawełniana pilotka, co by dobrze przylegała i nie przekręciła się, jak dziecię porusza trochę głową i jeszcze żeby pierwsza przy głowie taka delikatna warstwa była, a na to jakaś wełniana czapa dla ciepełka. Nie wiem, może przesadzam, ale chcę jak najwcześniej zacząć chodzić na spacery, a nigdy nie miałam zimowego noworodka. Wolę się zabezpieczyć i potem już sprawdzać po prostu jak dzieć reaguje na daną ilość warstw ubrań Mamy chyba tu co najmniej ze dwie zimowe mamy, to może jeszcze się wypowiedzą.

Cytat:
Miałam być od 18 na czczo a zeżarłam talerz pomidorowej...
Umarłabym z głodu do jutra...
Jutro ja glukozuję miałam iść w czwartek ale ten kiermasz Biedronkowy się zaczyna no i same rozumiecie

Dobrej Nocy
Jesteś rozgrzeszona! Kazać ciężarnej być na czczo od 18 to nieludzkie
Smacznego napitku!

Cytat:
Ha! Gdyby nie brzuch, to można by powiedzieć, że tam już w pokoju dzidziol mieszka
Brzusio w sam raz!

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-09-07 o 00:44
Stary 2016-09-07, 00:36   #1807
malaDarunia
Wtajemniczenie

młoda mnie tak obkłada od środka, że dziś chyba znowu nie zasnę.

wczoraj w nocy nie spałam o 3 przez godzin. potem pobudka o 7 i znów to samo.
mam tak płytki sen, że jak tylko me dziecię się zaczyna wiercić, otwieram oczy jak radary

idę się napić oranżady, bo mama kupiła mojemu Tż a ja korzystam
byle tylko mnie znowu na siku nie ciągnęło kilka razy w nocy.
Stary 2016-09-07, 00:42   #1808
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
młoda mnie tak obkłada od środka, że dziś chyba znowu nie zasnę.

wczoraj w nocy nie spałam o 3 przez godzin. potem pobudka o 7 i znów to samo.
mam tak płytki sen, że jak tylko me dziecię się zaczyna wiercić, otwieram oczy jak radary

idę się napić oranżady, bo mama kupiła mojemu Tż a ja korzystam
byle tylko mnie znowu na siku nie ciągnęło kilka razy w nocy.
To masz czuły sen faktycznie. Mnie to nigdy nie budzi, choć w dzień już zbieram nieraz mocniejsze kopniaki. Ale ja z tych zdecydowanie twardo śpiących

Rany, ale smaka mi zrobiłaś na coś gazowanego! Prawie zawsze piję wodę, nie tylko w ciąży, ale w ogóle, ale sporadycznie jak mnie najdzie, to lubię gazowane

Zamiast się ślinić to uciekam do spania! Jutro i ja mam badanie krwi, i Maks takie kontrolne, i jeszcze Kaja muszę zabrać, a potem ich razem do szkoły odstawić, więc mamy wycieczkę z rana do przychodni
Stary 2016-09-07, 08:10   #1809
LuckySparkle
Zadomowienie

Witam sie z rana dużo tu od wczoraj się działo. Ja padlam spac z kurami około 19.45. Dzis wzielam ostatni dzień urlopu w pracy i jedziemy nad morze bo ma być 26 stopni

Miłego dnia wszystkim.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 08:22   #1810
aniaamelia
Zadomowienie

Folinka, ja zamierzam używać pieluch wielorazowych od około 2-3 miesiąca po urodzeniu. Nie przeraża mnie babranie się w kupie
Te pieluszki są śliczne
Jeszcze nie zagłębiałam się dokładnie w temacie. Chciałabyś używać otulacze (tam chyba wkłada się pieluchę tetrową) czy pieluszki z kieszonką czy jeszcze inne?
Na razie czytałam na stronie pieluszkarnia.pl

Jedynie się zastanawiam co zrobić gdy mój 13sto miesięczny synek pójdzie do żłobka.

Edytowane przez aniaamelia
Czas edycji: 2016-09-07 o 08:33
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 09:07   #1811
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Witam się z glukozy z cytrynką to lajcik ale bez to tak śmierdziało ze wspolczuje jak ktos musial wypić solo... Myslalam zectego bedzie taki maly kubeczek a tu taka szklana z Ikei jak to piwa no i po wypiciu jak juz się rozsiadłam to trochę mnie zamroczyło... Teraz juz git i czekam do końca bo kanapki w torbie same się nie zjedzą :P

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Dziewczyny czy ktoras z Was miala tylko 2 razy pobierana krew przy glukozie? Tzn 1 raz przed wypiciem i pozniej 2 godziny po? Czy 3 razy w sumie? Bo ja nie pamietam jak mi kazaka bo to bylo ponad miesiac temu i pani mi tu mowi ze mi pobierze po dwoch godzinacg. Nie chciala bym tego powtarzac :P
Stary 2016-09-07, 09:07   #1812
iza251
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z glukozy z cytrynką to lajcik ale bez to tak śmierdziało ze wspolczuje jak ktos musial wypić solo... Myslalam zectego bedzie taki maly kubeczek a tu taka szklana z Ikei jak to piwa no i po wypiciu jak juz się rozsiadłam to trochę mnie zamroczyło... Teraz juz git i czekam do końca bo kanapki w torbie same się nie zjedzą :P

Ja ide w piątek na tą glukoze mam dwa pobrania i nie wiem czy na to pierwsze to mogę w domu wypić i iść do przychodni(mam 5 minut drogi)? jak to wygląda?
Stary 2016-09-07, 09:15   #1813
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Ja ide w piątek na tą glukoze mam dwa pobrania i nie wiem czy na to pierwsze to mogę w domu wypić i iść do przychodni(mam 5 minut drogi)? jak to wygląda?
Pani musi najpierw sprawdzic glukometrem czy jak to sie nazywa czy mozesz miec robione to badanie, potem przed wypiciem ci pobiera krew a potem sama pani pielegniarka miesza ten roztwor i przy niej musisz to wypic, wiec raczej nie ma szans zebys mogla to wypic w domu. lepiej nie probuj, bo nie woadomo jak zareagujesz tez na to

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 09:16   #1814
malaDarunia
Wtajemniczenie

Iza pijesz na ich oczach.
Ja miałam 3 pobrania. I przed tym jeszcze z palca żeby zob czy się kwalifikuje do badania

Stary 2016-09-07, 09:18   #1815
kamisha
Zakorzenienie

ja spotkalam znajoma e sklepie budowlanym i uslyszalam ze ladnie wygladam i pyta mi sie ktory miesiac mowie ze poczatek 6, a ona do mnie ale masz maly brzuch myslalam ze 3

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Dziewczyny zaraz wyruszamy do Ikei , jakies propozycje co moge kupic dla dziecka, badz do nowego domu ?

czekamy na projekty lazienek plytki juz wybrane jedyne to do korytarza nie dostalismy i nie wiadomo czy te beda..

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 09:26   #1816
xjustyniaaax
Zakorzenienie

papaPapaya a mialas po wypiciu raz po 2 godzinach czy 2 razy co godzine?
Stary 2016-09-07, 09:35   #1817
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Witam sie z rana dużo tu od wczoraj się działo. Ja padlam spac z kurami około 19.45. Dzis wzielam ostatni dzień urlopu w pracy i jedziemy nad morze bo ma być 26 stopni

Miłego dnia wszystkim.
Udanej wycieczki

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Dziewczyny czy ktoras z Was miala tylko 2 razy pobierana krew przy glukozie? Tzn 1 raz przed wypiciem i pozniej 2 godziny po? Czy 3 razy w sumie? Bo ja nie pamietam jak mi kazaka bo to bylo ponad miesiac temu i pani mi tu mowi ze mi pobierze po dwoch godzinacg. Nie chciala bym tego powtarzac :P
3 razy, na czczo, po 1h, po 2g

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Muszą sprawdzić stan na czczo czy Ci mogą podać glukozę. Jak byś miała za wysoką to nie mogłabyś tego wypić.
Stary 2016-09-07, 09:44   #1818
motylek85
Zakorzenienie

ooo loooosie... nie macie litości dla zmęczonej kobiety znów tyle postów przez jeden dzień, że nie potrafię was wszystkich pocytować

Kociulku super wieści z frontu aby tak dalej a na pewno cię wypiszą do domku a tam tylko brzuś do góry i leżeć

musicGirl ty też laska trzymaj w tym szpitalu straszny tam mają swoją drogą bałagan jak wyniki gubią najważniejsze jednak, że jesteś pod opieką i lada chwila cię"podreperują" i będziesz spokojniejsza

Migdałku współczuję tych perypetii z ZUSem, oby szybko się wszystko wyjaśniło i kaska do ciebie wpłynęła.

to tak z grubsza bo pamięć już nie ta i nie pamiętam co jeszcze chciałam napisać
Ach! i jeszcze raz dzięki za miłe słowa odnośnie wózia

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 09:46   #1819
kaziowa
Zadomowienie

Witamy się w 7 miesiącu

Stary 2016-09-07, 09:51   #1820
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ja spotkalam znajoma e sklepie budowlanym i uslyszalam ze ladnie wygladam i pyta mi sie ktory miesiac mowie ze poczatek 6, a ona do mnie ale masz maly brzuch myslalam ze 3

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Dziewczyny zaraz wyruszamy do Ikei , jakies propozycje co moge kupic dla dziecka, badz do nowego domu ?

czekamy na projekty lazienek plytki juz wybrane jedyne to do korytarza nie dostalismy i nie wiadomo czy te beda..

W Ikei są fajne organizery do dziecięcego pokoiku, pudła do przechowywania piedołek, poduszki ozdobne, ramki
Ogólnie takie praktyczne rzeczy

Ja zazwyczaj szukam tam rzeczy do ozdoby lub organizacji przestrzeni, ale też po wcześniejszym obejrzeniu w internecie co mają, bo tak bez celu nie lubię się włóczyć po sklepie

Pomalowałam włosy i tak siedzę z mokrą głową w łóżku. Ostatnio zauważyłam, że co drugi dzień mam aktywny - jednego dnia mogę leżeć cały dzień i nie zajmować się niczym szczególnym a drugiego po prostu non stop szukam sobie zajęcia Dzisiaj chyba jest ten leniwy dzień.
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 09:53   #1821
xjustyniaaax
Zakorzenienie

U mnie dzis 26t0d i belly pokazuje 7 miesiąc
Stary 2016-09-07, 09:55   #1822
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Bo one rosną jak my śpimy chyba! W ogóle to ten brzuch z mało widocznego na wielki zrobił się nie wiem kiedy
I tak jak papaya uwielbiam go I lubię nosić teraz dopasowane rzeczy
Zauważyłyście, że ludzie jak zobaczą brzuch to są jacyś tacy serdeczniejsi i uśmiechnięci?
Tak?? Gdzie tacy serdeczni?

Cytat:
Kurde spać mialam a nie moge ! I jeszcze mi sie przypomnialo ze wczoraj mialam 100dniówkę i przegapiłam ehh...
Ja też przegapiłam Ale porodu na pewno nie przegapimy

Cytat:
Ale duży brzuszek, to chyba ciążowy

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Mewka, jestem z Tobą! Wizaż nie akceptuje mojego gadulstwa i ekspresji wypowiedzi, i odmawia przyjęcia emotikonek, ale jak to tak zmazywać więc muszę podzielić posta na dwa...
Szefowa nam wybaczy
Ja mam taką propozycję: gdy nie chce wysłać przez nadmiar emotikonek, to wykasować je w cytowaniach. Zostawić tylko swoje

Cytat:

Ja tak miałam Tak też można. Najważniejszy jest końcowy wynik.
Stary 2016-09-07, 10:07   #1823
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Jeszcze 15 min i koniec ale powiem Wam ze teraz mi sie non stop odbija tym cudem i mam wrazenie ze jeszcze moge zwrócić
Stary 2016-09-07, 10:16   #1824
ewelinuus
Zadomowienie

Hej
Nadrobiłam Was, wczoraj miałam tak kiepski dzień, że nie chciało mi się nic, byłam strasznie senna...
A dziś mam w planach zrobić kluski śląskie co najmniej 100 szt. na niedzielny obiad. Wymyśliłam że zrobię karkówkę na dziko z kluskami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty. Karkówkę jadłam u babci i była pyszna ale sama będę ją robic pierwszy raz więc mam nadzieję że wyjdzie.
Ale coś mnie dziś głowa boli..jakiś ten tydzień kiepski..
Jutro wizyta nie mogę się doczekać mam nadzieję że wszystko w porządku..wczoraj ja leżałam cały dzień to szkrabek się ruszał a dziś znowu cisza..;

a no i dzisiaj trzymam kciuki za moją psiapsiółę, pojechała na wywoływanie porodu, jutro minie tydzień od terminu..rodzi w tym samym miejscu w którym ja będę rodzic więc mi trochę opowie

Edytowane przez ewelinuus
Czas edycji: 2016-09-07 o 10:18
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 10:17   #1825
PaniMigdalek
Zadomowienie

W ogóle to zauważyłam, że kilka osób się od dawna nie odzywa...
Np mama trojaczków. Ciekawe co u niej...
Stary 2016-09-07, 10:36   #1826
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
to ja mam 28 tc i też mam 7 miesiac ?

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Ja dołączyłam później, a też zauważyłam, że ostatnio została tylko grupa osób mniej lub bardziej aktywnych a części nie ma w ogóle...
Też jestem ciekawa co u trójki ...
Stary 2016-09-07, 10:38   #1827
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:

o to ja jestem rowno tydzien za Toba bo mam dzis 25t0d

Mewkaa - te staniki z biedronki to maja taka podwojna warstwe i w spodniej dziure na sutek?
Ja zamowilam takie cus:
https://www.aliexpress.com/item/Preg...441013723.html
Nie mam zadnego doswiadczenia ale jakos ta dziura nie do konca do mnie przemawia
Stary 2016-09-07, 10:43   #1828
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Tak?? Gdzie tacy serdeczni?

Ja też przegapiłam Ale porodu na pewno nie przegapimy

Ale duży brzuszek, to chyba ciążowy

Ja mam taką propozycję: gdy nie chce wysłać przez nadmiar emotikonek, to wykasować je w cytowaniach. Zostawić tylko swoje

Ja tak miałam Tak też można. Najważniejszy jest końcowy wynik.
Na podkarpaciu serdeczni
Co do studniowki to TŻ parę dni temu wyliczył ze była jak byliśmy na weselu wiec mała świętowała

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2016-09-07, 10:44   #1829
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Gdzieś mi mama trojaczków mignęła chyba na wieloraczkowym wątku, ale pewności nie mam

Ja właśnie teraz muszę być aktywna tutaj, bo to kopalnia wiedzy
Zwłaszcza doświadczone dziewczyny jak np. folinka uporządkowały mi trochę chaos, tak to bym nie wiedziała w co ręce włożyć
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 11:02   #1830
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
W Ikei są fajne organizery do dziecięcego pokoiku, pudła do przechowywania piedołek, poduszki ozdobne, ramki
Ogólnie takie praktyczne rzeczy

Ja zazwyczaj szukam tam rzeczy do ozdoby lub organizacji przestrzeni, ale też po wcześniejszym obejrzeniu w internecie co mają, bo tak bez celu nie lubię się włóczyć po sklepie

Pomalowałam włosy i tak siedzę z mokrą głową w łóżku. Ostatnio zauważyłam, że co drugi dzień mam aktywny - jednego dnia mogę leżeć cały dzień i nie zajmować się niczym szczególnym a drugiego po prostu non stop szukam sobie zajęcia Dzisiaj chyba jest ten leniwy dzień.
oowlasnie ten organizer na lozeczkooo

mamy kolory takze bedziemy szukac

dziekujee

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości