|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II
Ja na razie też nie. Póki co znalazłam własny patent na sen - biorę do łóżka zwykłą poduszkę taką 40x40 czy coś koło tego i kładę na niej jedną nogę albo nawet wsadzam ją sobie między nogi haha ( zwykle śpię tak że jedna jest wyprostowana a druga zgięta)
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc szkoda mi wydawać kase na poduszkę skoro to też działa
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4414 |
|
Raczkowanie
|
Ja naprawdę nie oczekuje specjalnego traktowania, może dlatego że zostałam ostrzeżona że dopominanie o przywileje ciężarnej na ogół kończą się wyzwiskami i oburzeniem... ale taranować i wyzywać? Co to za ludzie? tym bardziej że mój brzuszek ju ciężko pomylić z wzdęciami czy nadwagą ostatnio miły pan w aptece przepuścił mnie bo "pani w ciąży" da się? da, tylko trzeba chcieć i nie wychodzić z założenia że empatia to taka zupa z Azji
a jak mi szkoda było tych biednych dziewczyn z krzywej cukrowej, przez 2 godziny bym tam oszalała ![]() Mam nauczkę i następnym razem jadę te 40km ![]() Ja się zbieram do kupienia kojca z Motherhood, ale z racji tego że ostatnio jakoś wyjątkowo dobrze mi się spi , jakoś nie mogę się zebrać
|
|
|
|
#4415 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, ja na pewno kupie poduszkę do spania bo już teraz mam problemy z ułożeniem. Na brzuchu niet, na plecach niet, a na boku mi zaraz ręka drętwienie. Nie dogodzisz
![]() Poszłam dzisiaj do ginekologa, bo już nie wytrzymalam. Musiałam dowiedzieć się co z tymi uciskami. Miałam w końcu badanie ginekologiczne, szyjka zamknięta, wszystko elegancko 👌 przynajmniej już się nie stresuje tymi bólami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które mają już dwójkę dzieci. Da się to ogarnąć?
zaczynam mieć myśli jak dam radę z dwójką
|
#4417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jak piszecie, że warto to na pewno kupię ![]() Staram się spać na lewym boku ale od dwóch dni plecy bolą jak wstaję. Musze jutro lekarza zapytać, czy ten lewy bok to mus czy jednak na plecach też można ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
09.2014 - Invimed (listopad 2014-grudzień 2015 - I/II/III próba IVF - nieudane) 05.2016 - IV próba IVF - udana ![]() 16.06.2016 - 13 dpt beta 440 18.06.2016 - 15 dpt beta 960 01.07.2016 - widzieliśmy serduszko TP 18.02.2017 |
|
|
|
|
#4418 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Miałam jedną pod głową, pod biustem, pod brzuszkiem i między nogami a i tak przeszkadzał mi byle okruszek i zagięcie na prześcieradle a teraz luzik śpię prawie jak normalny człowiek tylko na jednej poduszce ale za to już kilka razy cała noga mi zdrętwiała jak śpię na lewym boku, mega niekomfortowe uczucie a pozycja niby najzdrowsza ![]() Silver na tlc oglądałam program 6razy córka o rodzince która miała jedną córkę kilkuletnią i pięcioraczki. Jedno, czy dwoje w porównaniu z tym to pikuś
Edytowane przez ewemis Czas edycji: 2016-09-07 o 09:50 |
|
|
|
|
#4419 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ja mam poduszkę w poprzedniej ciąży mega się sprawdziła jak brzuszek się pojawił. I mam taką prostą z allegro za jakieś 50 zł. Za to ja mam inny problem, jakbym się nie ułożyła (mozna na plecach i każdym boku- potwierdzone przez kilku lekarzy i fizjoterapeutów) to budzę się na brzuchu a poduszka śpi obok
|
|
|
|
#4420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Liczę, że ta poducha mnie ustabilizuje
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam za to problem wieczorami z tzw. zespołem niespokojnych nóg. nie wiem o co chodzi, wcześniej nie miałam, od jakiegoś miesiąca niemal każdego wieczoru mam mega rzucawkę w nogach i sobie poradzić nie mogę...
branie nóg do góry nie pomaga. staram się wtedy chodzić, jakoś tupotać tymi nogami i jest chwila ulgi. magnez biorę. ale to okropnie uciążliwe
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co z trójką?
|
|
#4423 |
|
Raczkowanie
|
Ale zescie nasmarowaly. Juz nadrobilam
ja rogala mam od miesiąca. Po pierwszych nocach w życiu nie miałam takiego bólu kręgosłupa. Poszła do szafy. Od paru dni znowu z nią śpię. Nie wyobrażam sobie inaczej Mój mąż jest ze mną na każdej wizycie. Ustalam terminy tak żeby mógł być. A godziny. ..w jego pracy każdy nam kibicuje wiec nie robią problemów jak chce się urwać z godzinkę. Na ostatniej, na prenatalnych, jak zobaczył jak baczki się ruszają to na momencie oczy mu zarosilo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4424 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() co za patałachyzastanawiałam się...na ten moment radzę sobie poduszką i ostatnio też zabrałam kołdrę męża...biedny. Podobno nie chciałam jej oddać Staram się też spać na lewym boku, ale często budzę się na plecach....niby nie jest to wskazane, ale ja się pytam jak kiedyś spały nasze mamy, a poza tym w szpitalach jak są ciężarne z nakazem leżenia to wątpliwe, że mają nakaz na lewym boku tylko |
||||||
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poza tym przy jednym może to na sens ale jak u mnie po obu stronach człowieki to co mi zostaje? Ja przedwczoraj byłam na zakupach, zaszłam do apteki po kubeczki na mocz i jacys bialorusini robili zastój straszny wiec się oparłam o ładne obok i drapalam po brzuchu. Ot swedzialo i tyle. Kolejka się przesunęła a pan za mną z wielkim oburzeniem do pana przede mną ze jest cham ze mnie nie przepuscil. A mnie wrylo. Broniłam się ze nie ma potrzeby ale był taki stanowczy wiec skorzystalam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem przychodzi moment otrzeźwienia, że bez przesady, kiedyś kobiety na pewno nie miały pojęcia jak można/nie można leżeć i jakoś to było![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- a w ogóle to dziś sobie uświadomiłam, że zaczęłam już 5 miesiąc
|
|
#4428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja dziś zaczęłam 17 tydzien Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4430 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale jej ufam ![]() Poduszkę raczej kupię, chociaż na razie mi się bardzo dobrze śpi. Czasem bym się przekręciła na brzuch, ale mi niewygodnie wtedy ze względu na kręgosłup zdrowsze jest u mnie leżenie na prawym boku i tak staram się spać. Nie dość ze z kolejnymi miesiącami bedzie coraz gorzej, to jeszcze bardziej go pokrzywię leżeniem...Cytat:
zawsze jak wracałam to szlam spac. Czasem chodze jeszcze do laboratorium przy szpitalu w ktorym mam rodzic i tam tylko ciężarne wiec trzeba czekać na swoja kolej ![]() Spokojnie, koleżanka radzi sobie z piecioraczkami ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4432 |
|
Raczkowanie
|
Heheheh nooo ale brzuch juz wystaje...
1473240190216.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż nie lubi ze mną chodzić do ginekologa 😐 on taki samiec alfa, pokocha jak zobaczy, wczesniej jakoś sobie nie może tego wyobrazić, szczególnie patrząc na ekran usg, gdzie nic nie widzi 😅 więc chodzę sama. Przy porodzie to chciał być, nawet jak bym powiedziała ze ma nie być to i tak by przyszedł 😀 ale koniec końców było cc.
Na szkole rodzenia przysypial, zero zainteresowania, a teraz jest najlepszym tatą na świecie! Jak się urodziła to kapal bez problemu, wszystko robił jakoś tak intuicyjnie, ja za to zgodnie z książkami 😁 Ja myślałam, ze mój Piotrek nigdy nie płacze, a tym czasem jak mu Pani corcie pokazała to tak ryczal, nie mógł się uspokoić 😊 dzwonił do mojej mamy, coś tam mamrotał, ze mama myślała, ze coś się stało 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4435 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choć jak mam wybór, to biorę inne kolory Cytat:
pewnie V dziewczynką, bo ma dłuższe włoski, a moja A chłopcem, bo ma krótkie... ubrania nieważne Cytat:
A ta szyjka się tylko otwiera czy też skraca? Cytat:
Tak, tak i jeszcze raz tak! Przy pierwszym porodzie zakładaliśmy z tż, że będzie ze mną na sali do pewnego momentu, a był do samego końca i chwała mu za to! Bez niego byłoby mi ciężko przez to 12h nocnego porodu z bólami krzyżowymi... Stał za moją głową i nie widział "pola akcji" bezpośrednio Z całego porodu najgorzej wspomina nacinanie krocza - mówił, że zrobiło mu się wtedy słabo....Poduszki do spania nie kupuję - tż jest moją poduszką ale tylko tedy, jak A do nas nie przylezie do łóżka i nie wgramoli się pomiędzy nas
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Wow! Już? ale to leci
Cytat:
U mnie jutro 16+0. Jak to liczycie?że już jest 17 tydz??? Ja nie wychodzę tak na przód. Wolę liczyć,że jest 16
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj mniejszy, ale tez jakos inaczej wystaje
|
|
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() https://www.facebook.com/SuperStyler...type=2&theater |
||
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
tak sie liczy, że masz ukończony 16 tydzień i zaczęty 17
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.

więc szkoda mi wydawać kase na poduszkę skoro to też działa
a jak mi szkoda było tych biednych dziewczyn z krzywej cukrowej, przez 2 godziny bym tam oszalała 

Do tego nie mam upławów a swędzi mnie i piecze, ale tylko na zewnątrz, więc nie wiem, czy to jakieś podrażenienie czy infekcja. Zaopatrzyłam się w Clotrimazolum i Tantum Rosa (bo niby w ciąży można), i jak mi nie przejdzie to w poniedziałek się zapisałam już do gina. Tylko, że prywatnie, więc znów kaska pójdzie

Liczę, że ta poducha mnie ustabilizuje

ja rogala mam od miesiąca. Po pierwszych nocach w życiu nie miałam takiego bólu kręgosłupa. Poszła do szafy. Od paru dni znowu z nią śpię. Nie wyobrażam sobie inaczej
ja stwierdzam ze lepiej jest miec mame w moim przypadku. Maz byłby w szoku, a mama moze by jeszcze jakies znieczulenie wynegocjowała
wiec skorzystalam.
no ale jej ufam