|
|
#2551 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie sam ma żonę w ciąży albo świeżo upieczony tatuś ![]() Cytat:
Cytat:
Ja dziś doła złapałam. W przedszkolu wisi kartka o zameldowanie do szkoły, a u nas nadal nic nie wiadomo czy zostajemy czy wracamy. Taki brak stabilizacji jest okropny :-( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde, ja to chyba nawet takie majtki jeszcze powinnam miec po Kubie, oczywiscie nieuzywane gdzie ja to wszytko mam???? cos czuje, ze Malzonek dzis bedzie przeczesywal strych
|
|
|
|
|
#2553 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale cieszy mnie ta pogoda, bo mam sporo prania i chciałabym, żeby wszystko się na słoneczku wysuszyło i zdezynfekowało ![]() Cytat:
Ale gdzie mielibyście wracać, do Polski? Przepraszam, ale chyba coś mi umknęło i nie do końca jestem na bieżąco... |
||
|
|
|
#2554 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2556 |
|
Wtajemniczenie
|
zrobilam sobie budyn, ale za mną chodził
|
|
|
|
#2557 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pisałam o indukcji porodu . Chodziło mi o to, że skoro balonik powiększający rozwarcie niekoniecznie sprawia ból, to taki annibal też raczej nie powinien być skrajnie nieprzyjemny (to się chyba zakłada płycej?). Choć to subiektywne odczucie.Cytat:
) do chowania cycków przy karmieniu. Wydawało mi się że wystarczy Na allegro widziałam jeszcze bambusy 30x30cm za ok 7 zł, myślę czy nie wziąć do przecierania buźki.Cytat:
No i przy robocie dla siebie człowiek bardziej się przyłoży niż niejeden robotnik...Cytat:
![]() ![]() Też dostaję kopy za leżenie na boku. Mało tego, dostaję kopy za kładzenie talerza na brzuchu. Nie wolno, przeszkadza królewnie. Cytat:
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze mysle? ![]() jak to mowi Kubson - o rajusiu!!! jaka pchelka malenka!!! a ile mial dlugosci? |
|
|
|
|
#2559 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, mam do Was takie pytanie, ile przytylyscie od poczatku ciazy? Ja 6 kg z tym, ze nigdy do bardzo szczuplych osob nie nalezalam. Jestem w 30 tygodniu. Przed ciaza wazylam 67 kg, teraz 73 kg, od jakis 3 tyg waga stoi w miejscu (przytylam jakies 700g) Córa rosnie (na ost.badaniu 1100g), brzuch rowniez, jem normalnie,ginekolog nic nie skugerowal, ze cos moze byc nie tak, jednak jak weszlam na kalkulatory wagi w ciazy dzisiaj to wszystkie pokazaly niedowage. Co sadzicie?
|
|
|
|
#2560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
31t 5dMoja gin twierdzi, że za dużo przytyłam i mam mniej żreć Do Twojej wagi się profesjonalnie niestety nie odniosę, ale nie sugerowałabym się bardzo internetowymi kalkulatorami |
|
|
|
|
#2561 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dwa razy na skrzyżowaniu równorzędnym dostałam w lewy bok, pecha trzeba mieć. Ale masz rację, wystarczy że skręcasz w lewo, a ktoś z prawej zapieprza...Tż to nie wiem ile miał, w każdym razie w domu ważyli go w keksówce:P Siup w keksówkę i na wagę. Cytat:
Przytyłam 10kg, ale startowałam z niedowagi, teraz mam 60.
|
|
#2562 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam 9,5 kg na plusie, 28t1d. Kalkulator pokazuje, że jestem przy górnej granicy normy dla mojego wzrostu.
|
|
|
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki
![]() Co do promocji w Rossmannie to teraz z kartą Rossnę jest promocja na płyn do kąpieli od 1dż Hipp - 14,54 zł Pochodziłam sobie dzisiaj po sklepach, ale nic nie kupiłam (poza płynem ;p ). W h&m spodobał mi się taki polarkowy kombinezon w chmurki. Dostałam od siostry zimówkę, ale zastanawiam się, czy właśnie np. na wyjście ze szpitala nie kupić czegoś cieńszego. Muszę pomyśleć. Była dzisiaj u mnie położna, sympatyczna babeczka. Będzie do mnie przychodzić 2x w tygodniu. Dzisiaj powypełniałyśmy papierologię i tak w sumie ogólnie pogadałyśmy. Zmierzyła mi ciśnienie i posłuchała serduszka maluszka. Biło pięknie Zostawiła mi jakąś płytę z ćwiczeniami i zabawami z tą wielką piłką - też dla maluszka. Tylko muszę pogonić tż, żeby cd-roma podłączył w komputerze, bo nawet nie mam jaj jej odpalić Będę musiała ją szczegółowo wypytać o przebieg porodu, czy mogę liczyć że np. ona będzie obecna itp. Ale będzie jeszcze na to czas ![]() A w kwestii ułatwień przy porodzie - wczoraj na SR położna wspomniała o żelu ginekologicznym Natalis. Zwiększa poślizg, przez co łatwiej dziecku się przemieszczać i zmniejsza ryzyko uszkodzeń kobiety. Muszę jeszcze tej mojej położnej o to zapytać. Czy któraś z Was o tym słyszała? Patrzyłam w Gemini to kosztuje 150 zeta. |
|
|
|
#2564 | ||
|
Zakorzenienie
|
po 4,99e za sztukę. Jak tylko się zwlekę z kanapy to zrobię zdj
Cytat:
Skoro gin nie widzi problemu, Dzieć rośnie to możesz być spokojna Ja mam teraz 71,5kg, startowałam 62kg, jestem w 29tc. od ostatniej wizyty przytyłam 1,8kg Cytat:
jakieś 2 lata temu odważyłam się ponownie wsiąść za kierownicę. Ale ciężko było, wszędzie widziałam zagrożenie ![]() Myślę co na obiad i sama nie wiem. Najchętniej to napadłabym na jakiś typowy bar mleczny
|
||
|
|
|
#2565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Młody przyrasta w masę
|
|
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Byłam z mamą w ciucholandzie, bo w środy wszystko jest po złotówce ![]() Kupiłam sobie 4 sukienki (w tym jedną długą), długą spódnicę, szaliczek, spodnie od piżamy, mężowi spodnie do kolan na działkę czy nawet na po domu, Kacprowi już większą rozpinaną bluzę z kapturem. Wczoraj w innym lumpeksie upolowałam dla Kacpra spodnie dresowe z H&M też za 1 zł - super, bo planowałam mu kupić nowe A tak z głupa weszłam po drodze do przedszkola.Ale i tak nie mogę przeżałować, że mój ulubiony zlikwidowali kilka miesięcy temu. Ile tam było dziecięcych cudeniek z Zary, Nexta, H&M, KappAhl Zaraz wyciągam placek ucierany ze śliwkami i kruszonką
|
|
#2567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
ale to musialo byc malenstwo!Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Mai-tez musze kupic cos cienszego na wyjscie bo tez mam same zimowki. A o tym zelu nie slyszalam, brzmi ciekawie... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
PSTRYCZEK 1473259531830.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Wymyśliłam sobie ruskie i do tego surówke z pekinskiej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w zwiazku z tym, ze bylam tlusta przed ciaza powinnam przytyc jak najmniej. I tak tez sie stalo. Na ten moment jestem na plus 2-2,5 kg. I w zwiazku z tym, ze mam diete cukrzycowa to waga tez stoi w miejscu.
Jade do ginekologa na 18:30. Ciekawe co mi dzis ciekawego powie.
|
|
|
|
#2572 |
|
Wtajemniczenie
|
musze isc do sklepu po chleb, jak sobie mysle ze musze wstac i generalnie isc to
|
|
|
|
#2573 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jestem na placu zabaw i tak mi się chce sikać że chyba nie dojdę do domu 😜
|
#2574 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
Pisałyście o tej maści natalis. U nas na Sr też położna polecała. Ale jak zobaczyłam ile kosztuje, to mi przeszło.
Za to w weekend idę na zajęcia z " porodu", będziemy ćwiczyć pozycje wertykalne, masaż i jakieś tam inne rzeczy Sent from my iPhone |
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Pod koniec tego filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=8UcBYivaw_4, od 10 minuty pokazane są ćwiczenia rozciągające, które przygotowują do porodu. Można je traktować jako pozycje np. przy oglądaniu TV.
|
#2578 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie czas na leżakowanie, w tv leci program o sukniach ślubnych
![]() Potem prasowanko, bo znów się nazbierało |
|
|
|
#2579 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wyrósł chłop jak dąb z takiej kruszyny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2580 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
To moja dieta jest jakas lipna bo tyje i tyje i tyje Ciekawe czy jutro ujrze siodemeczke z przodu na wadze? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

działa przed i po pracy, trochę się boje bo sam będzie drzwi wstawiał robił gładź i płytki na korytarzu na ściany kładł
miał nam pomóc przyjaciel tż(fachura) ale cos sie wymiguje i tż się wku*wił a teraz nas nie stać żeby komuś zapłacić więc oglada filmy na yt i sam robi

31t 5d

Będę musiała ją szczegółowo wypytać o przebieg porodu, czy mogę liczyć że np. ona będzie obecna itp. Ale będzie jeszcze na to czas
jakieś 2 lata temu odważyłam się ponownie wsiąść za kierownicę. Ale ciężko było, wszędzie widziałam zagrożenie
ale to musialo byc malenstwo!