|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017
Cytat:
![]() Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2016-09-07 o 10:03 |
|
|
|
|
#62 |
|
Konto usunięte
|
Mamy majowe 2017
Hej to i ja dołącze jak mogę
testowałam w piątek 3 testy i same grube dwie krechy czekam jeszcze na wynik bety który ma być dzis lub jutro Póki nie mam żadnych wyników to staram sie nie nakręcać choć mam nadzieje ze bedzie ok ![]() U mnie z objawów to hmm powiększone piersi lekko (to zauważył tz :p) i częstsze parcie na pęcherz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 Czas edycji: 2016-09-07 o 10:11 |
|
|
|
#63 |
|
tut tuut
|
effpe, witaj
![]() tez mnostwo czytalam o usg, SA bezpieczne. tez jestem zagorzala przeciwniczka straszenia ![]() poza tym... lepiej zrobic wiecej usg i miec pewnosc ze wszystko jest ok, niz nie zrobic i nie daj boze cos przeoczyc, wedlug mnie. |
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#65 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ja jestem otwarta na zgłębianie wiedzy szczególnie jesli ściśle mnie dotyczy. Dlatego poprosilam Cię o cos więcej, bynajmniej po to by się sprzeczać czy robić jakieś osobiste wycieczki. Stwierdziłaś jednoznacznie że to mit więc sądziłam że wiesz to skądś na pewno.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Ps. przypomniałam sobie że miałam ciekawy kawał publikacji na ten temat, mogę podesłać Ci na priw i mozemy wymienić wnioski i spostrzeżenia, chyba, ze nie masz ochoty.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2016-09-07 o 11:05 |
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nikogo nie atakuje. Trochę dystansu.
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#67 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Amen ❤️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() abstrahując od wynurzeń ufam swoim lekarzom. Ale nie ukrywam,że chciałabym żeby było tak jak twierdzicie, w końcu sama marzyłam o domowym usg przez całą ciążę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Mam jeszcze pytanie do Was wszystkich,szczególnie tych, które mają/miewają plamienia przed miesiączką - jak liczycie dni cyklu? Do tej pory opierałam się na informacji od dr z poprzedniej ciąży, czyli: liczymy 1 dc od żywej krwi. Ale sama nie wiem jak liczyć w tym, bo pierwszego dnia miałam żywą krew, potem parę dni plamień i dopiero typową @. Nawet nie wiem co wpisać w standardowym kalendarzyku liczącym termin itd... niezła zagwozdka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2016-09-07 o 10:37 |
|
|
|
#69 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cześć dziewczyny
Wpadłam sie przywitać i jeśli nie macie nic przeciwko czasem sie udzielać na wątku. Jestem zapisana już u mam kwietniowych, bo TP wg OM wychodzi na ostatni tydzień kwietnia, ale owulacja u mnie była opóźniona aż o 11 dni (w 25 dc) wiec i ciąża jest duzo młodsza i termin wg owulacji i ostatniego USG wychodzi na 1 maja Ostatnio w ciąży tez miałam termin na koniec miesiąca i strasznie mnie to denerwowało, bo wszystkie mamy już gadaly o kupach i karmieniu, a ja ciagle w dwupaku a tak będę mieć termin w środku miedzy mamami kwietniowymi i majowymi Teraz jestem jakiś na przełomie 7 i 8 tygodnia, w piątek byłam na pierwszym USG i widziałam maleńki zarodeczek 3 mm z bijącym serduszkiem. Na następny dzień , czyli w sobotę, dostałam plamien, które sa do dziś, dlatego byłam wczoraj znowu u mojej gin na usg i dzięki Bogu zarodek 7 mm i bije mu serduszko, ale pojawił sie krwiak 22 lutego 2016 urodziłam córeczkę Hanię. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#70 |
|
tut tuut
|
h0pe, chyba najlepiej poczekac na ustalenie wieku na usg
na tym wczesniejszym mozna ustalic wiek dosc dokladnie.esor, witaj ja teoretycznie tp mam 28 kwietnia, wiec jakos blizej mi do mamus z poczatku maja niz kwietniowek
|
|
|
|
#71 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 |
|
tut tuut
|
a tu to i tak jedna wielka niewiadoma
na pierwszej wizycie gin ustalil tp na 2.12, pozniej w szpitalu na 28.11, a starszak mial te wszystkie wyliczenia gleboko i postanowil sie przywitac ze swiatem 6.11 ![]() wiec ja akurat te daty traktuje mocno orientacyjnie,tak z wlasnego doswiadczenia |
|
|
|
#73 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wiesz jak jest, najgorzej jak jestes po mozliwych teminach i jest zonk - ile mozna czekac w poprzedniej bylam po obu TP jak na zlosc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Poprzednio mialam termin na 21 listopada, a mlody przyszedl na swiat 2 grudnia, troche sie naczekalam
|
#75 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Trzymam kciuki za Ciebie! Cytat:
myslalam, ze bazuja na terminie om ![]() :brzyda l:Cytat:
![]() Po dyskusji na temat USG zastanawiam sie, czy nie odwolac tego usg za tydzien w czwartek i nie isc dopiero faktycznie do docelowego lekarza za dwa tygodnie. W innym razie pewnie mi beda robic dwa razy USG w ciagu dwoch tygodni A jak pojde w tym drugim terminie tylko, to akurat bedzie poczatek 8go tygodnia.
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na swoim przykładzie żałuję, że poszłam tak wcześnie na USG. Nie dlatego, że boję się, że zaszkodzi, ale dlatego, że jeszcze nic nie było widać i do następnego USG będę myśleć tylko o tym czy ciąża rozwija się prawidłowo. Następnym razem poszłabym dopiero ok. 7 tyg.
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie ja dlatego czekam do 8 tyg bo wtedy to juz bedzie sporo widac
pozniej jeszcze moze pojde na usg plci w 16/17 tyg, ale to jeszcze zobaczymy. Planowo sa 2 panstwowe na cala ciaze, a wiec w sumie bede miala 4. Poprzednim razem mialam lacznie 3 bo poszlismy tez na 3d
|
#78 |
|
tut tuut
|
ukrajinka, Ty z uk? Mam dokladnie taki sam plan co do ilosci usg, w niedziele ide prywatnie 8tc, potem panstwowo z nhs, potem w 16tc na plec i potem nhs. Z tym ze na nhs chyba mi jeszcze zrobia w 32tc, bo ja juz wiekowa jestem
![]() Tez nie jestem za tym zeby isc za wczesnie. Czlowiek ma rozkminy czy moze cos widac, a jak nie widac to moze jest cos nie tak itp. W 8 tygodniu juz na bank bedzie widac (oby!!!) czy wszystko gra. |
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak z uk. To piona za podobny plan dzialania
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba tylko mi w klinice kazali kontrolować wszystko co jakies 2 tygodnie, ale cóż czekałam na ten cud ponad 2,5 roku wiec jak trzeba to będę chodziła
ja czekam do 24 października bo wtedy kończy mi sie 1 trymestr. Z mężem i tak postanowiliśmy, ze rodzinie powiemy na święta dopiero, bo rodzice wiedza ![]() Wysłane z iPad
|
#81 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#82 |
|
Konto usunięte
|
Witam w klubie dziewczyny ja tez z UK
tak mało badań a tyle pytań bo to pierwsza ciąża po 1,5 roku staraniach ![]() Za 2,5 tygodnia lecę do Polski i tam zrobie sobie usg pierwsze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6505298 1]Witam w klubie dziewczyny ja tez z UK
tak mało badań a tyle pytań bo to pierwsza ciąża po 1,5 roku staraniach ![]() Za 2,5 tygodnia lecę do Polski i tam zrobie sobie usg pierwsze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No pewnie, jakbym miala byc w Polsce wkrotce to tez bym szla na usg
|
#84 |
|
tut tuut
|
ja pewnie tez
![]() ale powiem Wam, ze ja z obslugi ciazowej jestem tu zadowolona. milo, z usmiechem, brali moje wizje pod uwage, zajeli sie moja cukrzyca ciazowa, no a porod i pobyt w szpitalu to juz bajka byl. wiec mam mile wspomnienia. extra na pewno bede wolala o badanie gbs miedzy 35-37tc, a jak mi odmowia to prywatnie zrobie. uwazam je za wazne. |
|
|
|
#85 |
|
Konto usunięte
|
A wiecie może czy na nhs robią usg genetyczne ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#87 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez w pierwszej ciazy bylam zadowolona, nie mam co narzekac. No moze poza jednym jak sie zaczal porod to 2 razy mnie odsylali do domu, ze jeszcze za wczesnie az urodzilam w domu
ale super to bylo przezycie.Co do genetycznego to wiem ze tutaj sprawdzaja na zyczenie bez wzgledu na wiek ryzyko ZD, ale w polsce na genetycznym chyba sie wiecej rzeczy sprawdza.
|
#89 |
|
Konto usunięte
|
co tu taka cisza?
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6508173 1]co tu taka cisza?
[/QUOTE]dokladnie myslalam, ze mi sie wizaz zacina ;-)mi chyba minela faza strasznego zmeczenia i jestem w dobrej formie. A jak Wy sie czujecie, Mamusie?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

Wysłane z
a tak będę mieć termin w środku miedzy mamami kwietniowymi i majowymi
myslalam, ze bazuja na terminie om 
ale super to bylo przezycie.