|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Moi rodzice nie mieszkają w tym samym mieście więc widzimy się sporadycznie. Znajomi i tak zapracowani więc będę sama siedzieć jak Tz będzie w pracy. Od czasu do czasu z kimś się spotkam.
Opcja jest taka że albo jedziemy razem albo w ogóle. Najbardziej boję się o lekarza dla młodego. Ubezpieczenie będziemy mieć załatwione ale boję się że np się nie dogadam jak coś małemu będzie albo nie będę wiedzieć co i gdzie załatwić. Co ze szczepieniami? Tz loty do pl będzie miał za darmo. Więc ja mogłabym czasem polecieć na tydzień np do rodzinki bilety nie są takie drogie. Właściwie to tylko poród przy którym nie będzie Tz mnie przeraża bo bardzo mi na tym zależy i chciałbym aby przy tak ważnej chwili był Tz i nie żałował później nieobecności. To jego pierwsze dziecko! No i te kwestie szczepień, lekarzy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- No i jeszcze jedno. Pół roku to nie wieczność a szansa na nową przygodę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a we wloszech facet nie moze byc przy porodzie?
![]() |
#1683 |
Raczkowanie
|
Właśnie o to chodzi zima jak jesień u nas więc spacerki będą wchodzić w grę.
Poród w Rzymie? Hmm boję się... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że delegacja nie jest od lutego czy marca - może można to wynegocjować? Poród byłby za Wami, maluszek jako-tako ogarnięty, wtedy moglibyście lecieć we 3. Bałabym się rodzić w Rzymie, gdzie przecież języka się nie zna. Bałabym się też zostać sama w Polsce w okresie porodu i nie chciałabym, by Tża nie było przy nas na początku. Gdybym miała decydować spośród tych 2 opcji, to wybrałabym wylot i poród w Rzymie. Cytat:
![]() |
#1685 |
Zadomowienie
|
No właśnie gdzie tu logika, rodzice nie muszą być małżeństwem żeby ochrzcić dziecko, ale chrzestni muszą do Komunii iść
![]() KZP ojej no to macie o czym myśleć ![]() ![]() Furjatka super!!! Moniczi przykro mi ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | |
@}-,-'-
|
Cytat:
Jak to przeczytałam to pomyslałam ALE FAJNIE, JEDŹ! Ale potem uświadomiłam sobie, że my mieliśmy podobna sytuacje i zdecydowaliśmy, że zostajemy w PL. Poprosiłam o to TŻ. Tylko jego kariera nie zależała od wyjazdu, to były tylko nudne Niemcy i firma nie gwarantowała żadnych dodatków. Więc jeśli nie masz kogoś bliskiego z rodziny kto bedzie przy porodzie, to ja Cie rozumiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1688 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziś mnie tak skóra na brzuchu ciągnie, że masakra... ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Siostra dobra - z czego chce się specjalizować? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do decyzji - oprócz porodu, jeśli jest tak, że kontakt z rodziną jest sporadyczny, możesz dać sobie radę. Ale nie przewidzisz tego, czy maluch będzie bardziej wymagający - wtedy pomoc kogoś będzie na wagę złota. Z koleżankami - z wieloma kontakt mi się rozluźnił. Ale poznałam tez trochę nowych osób - są kluby dla mam. Szczepienia możesz odroczyć. W szpitalach może być polski personel lub ktoś, kto mówi po angielsku.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2016-09-07 o 19:10 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Raczkowanie
|
AAAA znalazłam na olx ogłoszenie o sprzedaży wyprawki dla dziewczynki 5km ode mnie. Pojechałam zobaczyłam rzeczy jak nowe i za 150zł mam 4 kombinezony 16 pajacykow, 8 spioszkow, mnóstwo kaftaników, bodow, czapeczki, polspiochy
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie mamy tak zaufanych i bliskich przyjaciół.
![]() |
#1693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja zaczynam się stresować jutrzejszym połówkowym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Raczkowanie
|
Będzie dobrze! Trzymam kciuki!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ooo kciuki! Zobaczysz dzieciaczka, super!! ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65050676]A ja jutrzejsza wizyta ![]() Za to na weekend jedziemy do Międzyzdrojów! Jaram się jak głupia i dlatego panikuje przed wizytą :-( mam nadzieję że z misiem wszystko ok i nie bedzie problemów z wyjazdem ![]() Będzie super! Bez stresa mamusiu ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama trochę się sparzyłam, bo jedna przyjaciółka po 7 latach po prostu mnie odsunela i nie pomogły moje 1.5 roczne próby dochodzenia i pytania, co się między nami popsuło. Druga po 12 latach bardzo mnie zawiodła swoją reakcją na moją ciążę i ślub, co mocno mnie dotknęło. I już nasza relacja nie jest tak bliska... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1698 | ||
<3 <3 <3
|
Cytat:
ja jestem wariatką i.... gdyby TŻ dostał taką propozycje to po porodzie (może z tydzień/dwa) bez problemu bym pojechała ![]() Cytat:
ale się cieszę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1700 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Karoloo o Ty szalona! ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki
![]() Co do chrzestnych - nie ma reguły. Moja matka chrzestna ma mnie totalnie w nosie, nie zapraszałam jej na ślub i wesele. Moi siostrzeńcy i siostrzenice mają chrzestnych z rodziny i od przyjaciół - z rodziną bywa różnie, niestety, natomiast z przyjaciółmi - są obecni w życiu chrześniaków, mimo że więzi koleżeńskie się rozluźniły. Z kolei nasz mały ma chrzestnych z rodziny - z mamą chrzestną ma świetny kontakt i mają fajną relację, o tyle ojciec chrzestny - dla niego to funkcja honorowa, kiedy się spotykamy w rodzinnym gronie to mało zagada do młodego. Ja akurat jestem z osób, dla których w byciu rodzicem chrzestnym najważniejsza jest relacja. A to obserwacja po poł roku od chrztu (sic!).
#1702 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
![]() furjatka bardzo się cieszę, że z Twoją mamą jest już dobrze ![]() Lidka99 badania na pewno wyjdą pięknie ![]() hope2016 ale genialnie, też marzę o takiej okazji na zdobycie wyprawki xD Co do chrzestnych - ja też myślałam, że najważniejsza powinna być relacja, no ale zauważyłam też, że wiele osób traktuje to jako funkcję honorową, m. in. moi właśni chrzestni. Sama zostałam chrzestną w zeszłym roku całkowicie niespodziewanie - moja kuzynka mnie poprosiła. Zastanawiałam się chwilę "why me?" (ona ma siostrę, jej mąż ma 4 siostry - ja mieszkam 120 km dalej, widzimy się 2-3 razy w roku), ale po namyśle zgodziłam się. Dziecko dostało imię po moim mężu, ostatnio odwiedziłam go na pierwsze urodzinki w maju, zobaczymy jak to się potoczy. W każdym razie nasza wspólna babcia wyznała mi, że uważa, że zostałam chrzestną dla korzyści materialnych. Wolę jednak myśleć, że może mnie po prostu lubią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
<3 <3 <3
|
Si ![]() ![]()
#1704 |
Rozeznanie
|
Karoloo wiesz może czy jest na Śląsku jakieś stowarzyszenie douli? Tak żeby sobie zapoznać do pomocy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
<3 <3 <3
|
Cytat:
Kasię Franke baaaardzo polecam ![]() ![]()
![]() |
#1706 |
Rozeznanie
|
Hehe dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | |
<3 <3 <3
|
Cytat:
i chyba jest to tańsza opcja niż położna ale tego nie sprawdzałam ![]()
![]() |
#1708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1709 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I współczuję snu, realne złe sny rozstrajają na cały dzień niestety ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lidka kciukasy ![]() I ja tez poproszę Dziewczyny o kciuki, bo moje połówkowe jutro rano ![]() A w ogóle to dzisiaj były urodziny 2 osób w pracy i nawet wolę nie myśleć ile kalorii zjadłam ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Konto usunięte
|
Ale naklikałyście
![]() Co do wyjazdu, ja bym się niestety bała i pewnie skończyłoby się to tak, że oboje byśmy zostali, ale różni są ludzie i inne charaktery, także nic doradzać tu nie będę ![]() Wczoraj mąż zmusił mnie do kupienia butów sportowych, żeby odciążyć trochę moje plecy przy chodzeniu, bo krzyż i rwa kulszowa daje mi się we znaki po każdym spacerze. Nałaziłam się dziś, ale dzięki tym butom faktycznie czuję się mniej połamana niż zwykle ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Jednak? Pamiętam, że pisałaś, że lekarz dawał Ci szanse na SN... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.