Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-06, 10:03   #4771
froggie
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D

nie chodzi mi o ich reakcje a o stanowisko.
jak sie zachowuja juz po ogloszeniu nowiny
Stary 2008-02-06, 10:03   #4772
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do Was z innej beczki.
Jakie bylo stanowisko waszych rodziców do tego ze się zaręczyliście i chcecie wziąc ślub?
Moja mama była szczęśliwa i życzyła nam wiecznej miłości i radości z obcowania z sobą, mama Męża powiedziała, że ma szczęscie i ma byc najlepszym Mężem na świecie, a Teść po zadaniu dwóch pytań zyczył szczęścia

edit:
Stanowisko pozytywne, zadowolone, pełne wsparcia?
Stary 2008-02-06, 10:06   #4773
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość
nie chodzi mi o ich reakcje a o stanowisko.
jak sie zachowuja juz po ogloszeniu nowiny
aha, to źle zrozumiałam no więć sa jak najbardziej za. Sami dzwonia po znajomych by sie pytac o najlepsze zespoły , sale itp. sa bardzo we wszytsko zaangazowani. Jeźdza z nami na podpisanie umowy itp. Poprostu widac jak bardzo sie cieszą i wszytskim wokół o tym opowiadają

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 10:11   #4774
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
aha, to źle zrozumiałam no więć sa jak najbardziej za. Sami dzwonia po znajomych by sie pytac o najlepsze zespoły , sale itp. sa bardzo we wszytsko zaangazowani. Jeźdza z nami na podpisanie umowy itp. Poprostu widac jak bardzo sie cieszą i wszytskim wokół o tym opowiadają

A czy jest szansa, że Twoi rodzice i przyszli teściowie wybiją mu ten wyjazd z głowy?
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 10:15   #4775
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
A czy jest szansa, że Twoi rodzice i przyszli teściowie wybiją mu ten wyjazd z głowy?
watpie aby oni chcieli sie w to wtracac. Poza tym mam wrazenie, ze jego rodzice są za tym aby on jechał Bo jak ostatnio u niego byłam i powiedziałam jego mamie, ze jade tam tylko na wakacje i potem wracam tu i zaczynam staż i chce isc na podyplomówke a ona do mnie "to ty go tam samego zostawisz??" az niewoedziałam co powiedziec. To było z jakis tydzien temu , jeszcze przed nasza rozmową

Stary 2008-02-06, 10:15   #4776
TsaiNu
Rozeznanie

Madzialenka - nie wiem czy moge sie wypowiedziec, ale napisze krótko co myślę tak troche z "innej strony"
Zgadzam sie z wypowiedziami dziewczyn, wyjazd na 8 miesięc y i rozstanie w związku w którym planuje się wspólną przyszłość i ślub wg. mnie miejsca mieć nie powinno. Planujecie wspolne życie, więc juzż teraz wspólnie powinniście podejmować najważniejsze decyzje i wspolnie sobie radzić z problemami...na odległość to raczej nie możliwe, nie wierzę w związki "korespondencyjne".
Ale jeśli chodzi o chęć wyjazdu to postaram sie trochę wytlumaczyc Twojego TŻ. Ja jestem takim typem czlowieka, ktory jak się nie sparzy to nie uwierzy. Ja też uparłam się na wyjazd, bo dla mnie bardzo ważne jest podszkolenie języka, nabranie takiej łatwości komunikowania się- a to można zrobić tylko przez rozmowe, rozmowe ,rozmowe Po powrocie chcialam zaczac drugi kierunek - wlasnie anglistykę. I to był cal mojego wyjazdu, kasa mniej. To ja byłam pomysłodawcą tej eskapady, mój TŻ ktory jest niesamowicie uporządkowany i wszystko planuje i kazda decyzje musi miec przemyslana - oczywiscie probowal mnie przekonać że może nie warto, że może nie teraz. Ale on sam myslal o wyjezdzie, z tym że planował go pozniej, za rok. Zdecydowaliśmy w końcy RAZEM że wyjedziemy na wakacje a jeśli będzie coś nie tak - wracamy. Teraz jemu sie tutaj podoba o wiele bardziej niż mi Co do podszkolenia języka - faktycznie juz nie wstydzę się rozmawiać. Ale pamietam o naszej umowie, gdyby teraz On bardzo chcial wracac - wracamy. To się chyba nazywa jakiś kompromis. Do głowy by mi nie przyszlo zmuszać go do wyjazdu, albo wyjechać bez niego.
Wydaje mi sie madzialenko ze Twój TŻ tez sie po prostu napalil na ten wyjazd, ale jego entuzjazm z czasem może osłabnąć. Życzę Ci żeby zmienił zdanie, bo jeśli Ty bardzo nie chcesz tam jechać, to będziesz się tylko męczyć.

How people treat you is their karma, how you react is yours.

Wayne Dyer
TsaiNu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 10:20   #4777
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TsaiNu Pokaż wiadomość
Ale pamietam o naszej umowie, gdyby teraz On bardzo chcial wracac - wracamy. To się chyba nazywa jakiś kompromis. Do głowy by mi nie przyszlo zmuszać go do wyjazdu, albo wyjechać bez niego.
Wydaje mi sie madzialenko ze Twój TŻ tez sie po prostu napalil na ten wyjazd, ale jego entuzjazm z czasem może osłabnąć. Życzę Ci żeby zmienił zdanie, bo jeśli Ty bardzo nie chcesz tam jechać, to będziesz się tylko męczyć.
No własnie. Kompromis. U nas go brak...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-06, 10:22   #4778
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem takim typem czlowieka, ktory jak się nie sparzy to nie uwierzy.
No właśnie... byle tylko oparzenie sie nie polegało na rozpadzie związku, bo nie może wymagać od Madzi, żeby rzuciła wszystko i wyjechała - tu nie można nic narzucać, to musi być wspólna decyzja...

Co do języka... kiedyś miałam parę znajomych - ona podjeła decyzję, że wyjedzie na rok do US jako au pair... i żadne prośby, błagania i groźby nie pomogły, wyjechała.

Po powrocie okazało się, że to, co było między nimi juz nie istnieje, bo smsy, maile, GG, czy telefony nie są w stanie zastąpić obecności...

Miłość musi być bardzo silna i bez cienia wątpliwości, aby wytrzymać...
Stary 2008-02-06, 10:22   #4779
TsaiNu
Rozeznanie

Ale nie martw się, nie sądzę że to jest tak że On o Tobie w tym wszystkim nie myśli, zapomina. Myślę że on chce zrobić to dla Was, dla Waszej wspolnej przyszlosci. Ale chyba zapomnial że to wspólne życie już w zasadzie się zaczęło, jesteście zaręczeni. Wydaje mi sie ze oczy mu się zaświecily do tego pomyslu ale tak jak pisalam moze z czasem zmienić zdanie, nie może być głuchy na Twoje argumenty bo są słuszne.

Wayne Dyer
Stary 2008-02-06, 10:25   #4780
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ktoras z Was jest to w stanie zrozumiec? Potrzebuje jego wsparcia, chce z nim porozmawiac ale jego ciągle nie ma A mnie zaczyna juz brakowac nerwow
Przyjmiecie mnie?
TsaiNu witaj Mogę to zrozumieć, bo też nie wyobrażam sobie siedzieć w domu i czekać... Bądź tu z nami Trzymam kciuki za pracę. Nie poddawaj!

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Madzia dziewczyny mają rację, powinnaś postawić sprawę jasno albo wyjazd do Holandii albo Ty. Może to mu otworzy oczy.
To musiało być przykre Madziu. Wiem co czujesz bo mój TŻ też ma takie ,,trzeźwe" spojrzenie. Pamiętam jak ja wyjeżdżałam do pracy i mieliśmy się rozstać na 3 miesiące to ja płakałam, a on mówił- pojedziesz, wrócisz i będzie tak jak było. Że mnie kocha i nie widzi problemu- chyba, że go tam zdradzę- bo on oczywiście mnie nie zdradzi!
Nie wiedziałam skąd u niego taka pewność, ze to nam nie zaszkodzi.
Ale miał rację.

Ale stawianie sprawy na albo Ty albo Holandia to moim zdaniem nie najlepszy pomysł. Chcesz przekreślić 6 lat z powodu 8 miesięcy...?
Myślę, że tego nie chcesz.
Tylko spokój Cię uratuje

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 10:25   #4781
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
kiedyś miałam parę znajomych - ona podjeła decyzję, że wyjedzie na rok do US jako au pair... i żadne prośby, błagania i groźby nie pomogły, wyjechała.

Po powrocie okazało się, że to, co było między nimi juz nie istnieje, bo smsy, maile, GG, czy telefony nie są w stanie zastąpić obecności...

i ja czuje, ze tak bedzie z nami. ze to zakonczy nasz związek
Cytat:
Ale nie martw się, nie sądzę że to jest tak że On o Tobie w tym wszystkim nie myśli, zapomina. Myślę że on chce zrobić to dla Was, dla Waszej wspolnej przyszlosci. Ale chyba zapomnial że to wspólne życie już w zasadzie się zaczęło, jesteście zaręczeni. Wydaje mi sie ze oczy mu się zaświecily do tego pomyslu ale tak jak pisalam moze z czasem zmienić zdanie, nie może być głuchy na Twoje argumenty bo są słuszne.
dziewczyny w takim razie trzymajcie kciuki aby TZ to zrozumiał i pojechal ze mna tam tylko na wakacje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-06, 10:26   #4782
TsaiNu
Rozeznanie

Hihi zgadzam się z Tobą w 100%, dla mnie wyjazd i rozłąka w związku nigdy nie wchodziły w grę. Ja jestem od niego uzależniona, On jest uzależniony ode mnie i dobrze nam z tym Dlatego życzę Madzialence żeby jej TŻ zmienił zdanie, bo chęć wyjazdu to jedno...ale rozłąka na 8 miesięcy - to już coś dla mnie niezrozumiałego Siły życzę

Wayne Dyer
Stary 2008-02-06, 10:28   #4783
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Hihi zgadzam się z Tobą w 100%, dla mnie wyjazd i rozłąka w związku nigdy nie wchodziły w grę. Ja jestem od niego uzależniona, On jest uzależniony ode mnie i dobrze nam z tym Dlatego życzę Madzialence żeby jej TŻ zmienił zdanie, bo chęć wyjazdu to jedno...ale rozłąka na 8 miesięcy - to już coś dla mnie niezrozumiałego Siły życzę
do tej pory myslałam ze u nas jest tak samo

Stary 2008-02-06, 10:28   #4784
TsaiNu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
TsaiNu witaj Mogę to zrozumieć, bo też nie wyobrażam sobie siedzieć w domu i czekać... Bądź tu z nami Trzymam kciuki za pracę. Nie poddawaj!

Gold Fish - bardzo Ci dziękuję, jeśli pozwolicie to zostanę na trochę

Wayne Dyer
Stary 2008-02-06, 10:29   #4785
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Gold Fish - bardzo Ci dziękuję, jeśli pozwolicie to zostanę na trochę
no pewnie , ze zostan tu z nami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-06, 10:29   #4786
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny w takim razie trzymajcie kciuki aby TZ to zrozumiał i pojechal ze mna tam tylko na wakacje
Trzymamy mocno
Cytat:
No własnie! Bo wyjechac razem to jedno, a bez mrugnięcia okiem przyjąć 8 miesięczną rozłąke to drugie...

Madziu siły Ci życzę
Stary 2008-02-06, 10:31   #4787
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie! Bo wyjechac razem to jedno, a bez mrugnięcia okiem przyjąć 8 miesięczną rozłąke to drugie...

Madziu siły Ci życzę
no własnie. a siła bardzo sie przyda.. bo ja wraz z czasem watpie czy jeszcze mam tu cos do gadania

Stary 2008-02-06, 10:31   #4788
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie. a siła bardzo sie przyda.. bo ja wraz z czasem watpie czy jeszcze mam tu cos do gadania
Pokaż, że masz
Stary 2008-02-06, 10:32   #4789
gold-fish
Zakorzenienie

Froggie juz tyle napisałam tu o mojej mamie, ale odpowiem Ci na pytanie apropo stanowiska rodziców:
ostatnio usłyszałam od mamy, że zaręczyny o niczym nie świadczą, ze od zaręczyn do ślubu to jeszcze ho ho... i że zaręczyny można zerwać
Chodziło jej o to, ze skoro nie wiadomo kiedy ślub ( brak daty) to po co sobie tym zaprzątać głowę.... ona nie zamierza

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2008-02-06, 10:33   #4790
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaż, że masz
będę sie starała

Stary 2008-02-06, 10:33   #4791
gold-fish
Zakorzenienie

Madziu przeczytałaś mój wpis?

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2008-02-06, 10:34   #4792
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Froggie juz tyle napisałam tu o mojej mamie, ale odpowiem Ci na pytanie apropo stanowiska rodziców:
ostatnio usłyszałam od mamy, że zaręczyny o niczym nie świadczą, ze od zaręczyn do ślubu to jeszcze ho ho... i że zaręczyny można zerwać
Chodziło jej o to, ze skoro nie wiadomo kiedy ślub ( brak daty) to po co sobie tym zaprzątać głowę.... ona nie zamierza
O kurcze gold Troszke oschle...
Stary 2008-02-06, 10:36   #4793
twin--maid
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Nie zawracasz głowy...

Ja nie wiem co powiedzieć w tej sytuacji po prostu, bo myślałam, że Twój TŻ weźmie pod uwagę Twoje zdanie i uczucia, ale wygląda, że dla niego taki wyjazd to pestka

Madzia trzymaj się!

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Moje zdanie jest takie - jestescie parą, wszsytkie ważne życiowe decyzje podejmujecie wspólnie.. Nie wyobrażam sobie inaczej!
Otóż to...

Cytat:
No właśnie... byle tylko oparzenie sie nie polegało na rozpadzie związku, bo nie może wymagać od Madzi, żeby rzuciła wszystko i wyjechała - tu nie można nic narzucać, to musi być wspólna decyzja...

Co do języka... kiedyś miałam parę znajomych - ona podjeła decyzję, że wyjedzie na rok do US jako au pair... i żadne prośby, błagania i groźby nie pomogły, wyjechała.

Ja też wierzę, że miłość na odległość osłabia związek. Ludzie się zmieniają i czasem nie ma już do czego wracać...
Stary 2008-02-06, 10:37   #4794
TsaiNu
Rozeznanie

Gold Fish - my też nie mamy jeszcze ustalonej daty ślubu, bo ciężko cokolwiek planować i załatwaić zza granicy, a nie będę nikogo obarczać moimi ślubnymi przygotowaniami. Ja wiem że teoretycznie można to tak organoizować przez telefon, ale my tego nie chcemy, chce sie po powrocie nacieszyć przedślubną bieganiną
Tak czy siak - "mniej zaręczona" niż dziewczyny z datą ślubu się z tego powodu nie czuję

Wayne Dyer
Stary 2008-02-06, 10:38   #4795
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Ja też wierzę, że miłość na odległość osłabia związek. Ludzie się zmieniają i czasem nie ma już do czego wracać...
I nie chcąc byc złym prorokiem potwierdzam... zbyt wiele razy to widziałam.
Stary 2008-02-06, 10:40   #4796
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madziu przeczytałaś mój wpis?
wlasnie doczytałam bo w tej samej chwili ja wysłalysmy

No wiec ja kocham TZ i nie chce tego przekreslac, ale bardzo boli, ze on podejmie te decyzje (pewnie) bez patrzenia na mnie. Ze brak w tym związku kompromisu, dogadania sie, podjęcia wspołnej decyzji. Przeciez ja tam wcale bym nie jechała, gdyby nie to ze on jedzie. Ale jade tylko na wakacje (robie to dla niego) dlaczego w takim razie on nie moze zrobic tez czegos dla mnie (tym bardziej, ze to naprawde super rozwiązanie- jechac tam tylko na wakacje, dorobic sobie i zaczat tu wspołna przyszlosc, rozstanie nie ejst nam potrzebne). Boje sie tez ze potem on bedzie innym człowiekim, nie tym którego kocham i ze juz sie nie dogadamy, albo, ze na tym wyjeździe sie nie skonczy, bo zawsze bedzie mu za mało kasy. Albo, ze poprostu tego nie wytrzymamy (wiecie co bylo w wakacje ze mną jak on wyjechał).

Stary 2008-02-06, 10:40   #4797
hania811
Zakorzenienie

Madziu po pierwsze pamiętaj ze zawsze jesteśmy tu dla Ciebie

Przykro mi bardzo ze twój TZ jest tak uparty i zaślepiony. Niestety raz zobaczył jak fajnie i łatwo jest w Holandii i bedzie go tam ciągnęło..zapewen juz zawsze.
Macie zdecydowanie rozbierzne cele. Ty chcesz pracowac i mieszkac w Polsce,on tam. O kompromis tu bardzo cieżko....ktores z was musi zrezygnowac ze swoich planow. Obawiam sie ze Twoj TZ z Holandii nie zrezygnuje, bo jest swięcie przekonanay ze tam czeka na was lepsze jutro....a Polska jest beeee (apropo nieznoszę takiego mysenia)

Bo
"Kochać, to nie znaczy patrzeć na siebie nawzajem lecz patrzec razem w tym samym kierunku"

...a te wasze kierunki sa troszkę rozbierzne....a moze tylko sposób dążenia do nich

hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-06, 10:42   #4798
kaska87
Zakorzenienie

Magda nie wiem juz co mam myslec tutaj piszesz, że nie wiesz czy dojdzie do dlubu ze TZ jest taki owaki wogole jestes smutna a na panny mlode 2009 jestes uchachana bo jedziecie fotografa zalatwiac o co chodzi?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 10:44   #4799
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Madziu po pierwsze pamiętaj ze zawsze jesteśmy tu dla Ciebie
Nawet nie wiecie jak sie z tego cieszę i jak wielkie wsparcie mi dajecie
Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Przykro mi bardzo ze twój TZ jest tak uparty i zaślepiony. Niestety raz zobaczył jak fajnie i łatwo jest w Holandii i bedzie go tam ciągnęło..zapewen juz zawsze.
Macie zdecydowanie rozbierzne cele. Ty chcesz pracowac i mieszkac w Polsce,on tam. O kompromis tu bardzo cieżko....ktores z was musi zrezygnowac ze swoich planow. Obawiam sie ze Twoj TZ z Holandii nie zrezygnuje, bo jest swięcie przekonanay ze tam czeka na was lepsze jutro....a Polska jest beeee (apropo nieznoszę takiego mysenia)

Bo
"Kochać, to nie znaczy patrzeć na siebie nawzajem lecz patrzec razem w tym samym kierunku"

...a te wasze kierunki sa troszkę rozbierzne....a moze tylko sposób dążenia do nich
No własnie. Dlatego żałuje, ze w wakacje tam pojechał. Moze wszytsko potoczyłoby sie inaczej

Stary 2008-02-06, 10:46   #4800
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Magda nie wiem juz co mam myslec tutaj piszesz, że nie wiesz czy dojdzie do dlubu ze TZ jest taki owaki wogole jestes smutna a na panny mlode 2009 jestes uchachana bo jedziecie fotografa zalatwiac o co chodzi?
Nie jestem uhahana. Rano napisalam dziewczynom, ze wczoraj dzwonilismy do fotografów i kamerzystów i ze w tym tygodniu mamy sie do nich przejechac. Bo tak było. A potem zaczeła sie rozmowa o Holandii i wyszło jak wyszło. Dopiero dzis zaczełam sie zastanawiac czy ten slub ma sens. TZ tego nie mówiłam oczywiscie jeszcze.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości