|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Pomyslalam ze muszę zacząć robić jakąś listę do ikea Bo potem na szybko to zglupieje 😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
Masz podobny rozjazd między usg a om jak ja 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
Ale nie rozwine tego tematu Bo to naprawdę już wstyd 🤐 Powiem tylko ze ciasto było płynne jak woda 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
Czyli Karol też może już podobnie ważyć Omg!synku stąd to uczucie przejedzenia u mamusi 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
Zapomniałam Ci o tej zarze napisać Trzeba czekać do grudnia niestety na wyprz z tą kamizelka 😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
Zamknij oczy i sikaj Nikt nie będzie patrzeć i pamiętać ☝ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
Na noc nic nie zostało I tadam....spalam jak susel 😉 Chyba muszę odstawić wieczorne podgryzanie Ciężko będzie. Bo wtedy najlepiej smakuje 😩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
I nawet teraz mi się nie odmienilo 😶 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||||
|
|
|
#1922 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Monika to w polsce biora pod uwage termin wg om a np w anglii termin wg usg w 12 tygodniu. Ja mam termin w karcie ciazy 8 grudnia. Ale te terminy moim zdaniem sa wyznaczane za wczesnie duzo dziewczyn na innych watkach po kilku dniach od terminu idzie na wywolanie a potem to sie zazwyczaj konczy cesarką bo szyjka nie jest przygotowana. Ja bede czekac przynajmniej dwa tygodnie jeszcze po terminie i nikt mnie nie przekona na zadne wywolywania
|
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Carolka i mademoiselle gratk wizyt i duuuużych chłopaków
musi girl biedna ty żeby nie było, cewnik miałam po cesarce więc wiem, jak to wygląda i przynajmniej się człowiek nie krępuje bo samo leci a ty, choć to trudne staraj się jak najczęściej sikać żebyś tfu tfu jakiegoś zapalenia nie dostała przez te przetrzymywanie [COLOR="Silver"]witamy się w 7 miesiącu
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2016-09-08 o 09:36 |
|
|
|
#1924 |
|
Raczkowanie
|
music
![]() Kurde, ale jestem zniesmaczona. Czaiłam się 2 tygodnie na gazetkę lidla, bo od dzisiaj wchodziła delikatna bawełniana kolekcja dla niemowląt w kolorze ecru/kawy z mlekiem z motywem misia. Wstałam rano, jeszcze wczoraj upewniłam się, że lidla w moim małym miasteczku otwierają o 8 i polazłam tam nieco przed. Na miejscu okazało się, że lidl jest otwarty nie od 8, a od 7, ale nie zraziłam się i liczyłam po cichu, że kolekcja nie jest jakimś hitem cenowym, więc może będą rzeczy, które upatrzyłam. I oczywiście co? - wszystko przebrane! Udało mi się tylko wziąć 2 bluzeczki z długim rękawem, 2 pary spodni i pajaca na 50-56cm i jedyne co zostało na 62-68cm to 2 pary spodni, które wzięłam. Wszystko wymiecione... ale jedno jest pewne - rodzi się tu więcej chłopców, bo stan ubranek dla dziewczynek na 62-68 był jeszcze jako taki, coś by się udało wybrać, ale dla chłopców zero. ![]() Wyciągnęłam te moje zbiory i pospisywałam na kartce. W sumie nie mam tych ubranek tak mało, jak mi się wydawało. Wnioski są takie, że muszę koniecznie dokupić dresiki i bluzy w kolorze białym, granatowym i szarym
|
|
|
|
#1925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się w 29 tygodniu
|
|
#1926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czym rozsierdzam tz do czerwoności 😆 Lubie to!😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1931 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie myślę teraz
Że na śniadanie zjem naleśniki Jutro wizyta i ważenie Po nim może być już różnie Ale przed ... można rznac przecież jeszcze głupa 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1932 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Czytam was ale nie daje rady odpisywać bo padam do wyra i śpię Idę na 11 do dentysty :-( Mam nadzieje ze nie będzie bolało. Ale potem jadę nad jeziorko opalać się Bo wygladam jak corka Młynarza przy moim murzynie tżcie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1933 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja termin z OM mam na 6-8 a z USG na 12-14 :P Cytat:
![]() Ja też mam takie dni że mnie wyprawka nie kręci, to normalne ![]() Cytat:
Życzę Ci dużo siły i cierpliwościCytat:
Cytat:
Ja za 12 tygodni
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
albo po prostu schowaj do szafy i ich nie używaj. Zapytaj tż czy chce aby jego dziecko chodziło w takich brzydkich rzeczach???---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
Córcia będzie miała na jesień
|
|||
|
|
|
#1936 |
|
Rozeznanie
|
Migdalek to mamy podobne terminy porodow. Z tym ze ja kazdemu mowie ze mam termin na 14 grudnia bo nie chce wczesniej telefonow, czy juz urodzilam. I tez mam takie przeczucie ze urodze bardziej kolo 14. Wiem ze owu mialam 14 marca a moja mama mowila ze rodzila dokladnie 9 miesiecy po owulacji.
|
|
|
|
#1937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
velvet ja bym schowała te ciuszki i po jakimś czasie je oddała/ewentualnie wyniosła gdzieś do piwnicy jako za małe Nie wiem, po co ludzie takie rzeczy oddają... przecież skoro widać, że są nieodwracalnie poplamione lub co gorsza, dziurawe, to się je wyrzuca a nie trzyma i rozdaje po rodzinie czy znajomych
|
|
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
To mamy praktycznie tak samo! Om 6.12 usg ok 16-17.12
![]() To ja się powinnam posługiwać tygodniami wg om? w takim razie hmmm czyli mam teraz jakoś 28t2d... (25t6d usg) ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nooooo, niedługo już będziemy dumnymi i szczęśliwymi mamami
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, przeglądam sobie lokalne ogłoszenia i trafiłam na fajny zestaw ubranek ale dla chłopca. Może któraś się skusi bo wyglądają na prawdę fajnie i cena niezła ![]() http://www.ogloszenia.moja-ostroleka...t,1537540.html
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2016-09-08 o 11:37 |
|
|
|
|
#1942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jeszcze sobie tego nie mogę uświadomić... Chyba po porodzie się ocknę!
|
|
|
#1943 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początku wyglądają źle ale z czasem będą tak jasne że aż niezauważalne ![]() nawet mi nie mów... moja mama ma takie mega rozstępy... jej siostra też... Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje, już jest co nosić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja idę dziś pierwszy raz sama bo mąż w pracy ![]() Cytat:
najgorsze za Tobą wiem jakie to okropne uczucie... jak miałam podejrzenie zapalenia opon mózgowych i pobierali mi rdzeń to tez mi dali basen ale taki kartonowy !!! nie mogłam się ruszać a jak zaczełam sikać to leciało mi to po plecach i byłam cała mokra i taką mnie przewozili do innego szpitala ;/ bardzo źle to wspominam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też dostałam kilka takich rzeczy które wiem że nie ubiorę ale ich nie oddaję tylko wrzucę do pck( ciocia odkupiała od koleżanki więc nie muszę zwracać itp)... niektóre brudne z oliwki niektóre poprostu mi się nie podobają.. wątpie że mnie zapyta gdzie je mam itp Cytat:
![]() Witam się ! ![]() Wczoraj byłam po tej glukozie nie do życia... Dziś rano wstałam o 7 żeby iść na ten kiermasz i Mewkaaaa dupa blada była jedna koszula nocna ale rozmiar S no i tak średnio ale mają jeszcze sporo kartonów nieotwartych wiec moze beda dokładać. Mam ten namiot pod blokiem wiec moge zaglądać Staników nie było w ogóle.. Dziś idę pierwszy raz do szkoły rodzenia sama idę bo mężu w pracy , ale duża dziewczynka jestem - dam radę
|
|
#1944 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
Haha... baton i biala bula... padłam!!!😆😆😆 |
||
|
|
|
#1945 |
|
Zadomowienie
|
Justyna, też mam koszule z biedronki, trochę inna niż Meewka i mam rozmiar M, do porodu była dalej o wiele za duża, spokojnie zmiescilabym się w s. A w dniu porodu miałam 73kg przy wzroście 170cm
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ładnie zapakowałam i zabezpieczyłam i schowamy do nas do piwnicy Jak oddamy to z zaznaczeniem, że tego nawet nie ruszyliśmy, bo wiecie ludzie są różni, zaraz będzie, że to my zniszczyliśmy czy oddaliśmy takie be czy coś ![]() Mi też właśnie, ale cóż... Ja dziś chyba na obiad sieknę makaron ze szpinakiem na szybko bo mi się nie chce gotować tak u mnie gorąco A jutro idę wypić tą ambrozje-glukozę, ale nie mogę mieć cytrynki buuu ![]() A w poniedziałek idę sprawdzić co u mojej córeczki
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-09-08 o 12:13 |
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i te guziczki miała na prosto a nie po bokach , stwierdziłam że wolę dołożyć i kupić wygodniejszą chyba że dołożą te co Mewka ma to kupię odrazu. Co najlepsze ja pamiętam jak one w sklepie były w czerwcu i chciałam kupić a potem o nich zapomniałam...Cytat:
nie rozumiem jak ktoś może trzymac takie poniszczone rzeczy , dawac komuś i jeszcze chcieć zwrotu... ta ciocia od której to dostalismy przywiozła mi taką torbę z Ikei dużą niebieską książek i puzzli... no fajnie fajnie tylko gdzie to trzymać ?? a kiedy mu puzzle zaczniemy układać... tez wszystko do piwnicy idzie..Do tego jak była u nas to się pytała a gdzie mamy półkę żeby trzymać maskotki bo kazdy pewnie kupi... masakra niecierpie takiej zbieraniny i juz jej powiedziałam żeby nie kupowała żadnych zabawek bo nie mamy na to miejsca... i jak będzie blizej a ktos zapyta co kupic to bede poprostu mowic co potrzebuje zeby wlasnie nie wpadli na pomysł maskotek itp... Was też denerwuja takie nietrafione prezenty? wolałabym karte do tesco za 20 zł i kupic pampersy niz jakas maskotkę...
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A noworodki to tak się bawią maskotkami że hoho Ps: Wstawiłam foto brzuchola do klubu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

(o balonik dopiero zapytam)
nie umiem. Jest nas 4 na sali. Dziewczyny da po terminach ledwo chodzą, nie mogą spać. Wczorajz bólu pęcherza przepłakałam parę godzin. W końcu miałam taką kolke, że pomogły mi polozne. Wyprodukowane biedne ciężarówki z sali i po 20 min! Parcia na pęcherz z całych sił sięu dało. Czułam jakbym rodziła- bez kitu! Ale za parę godz sytuacja się powtorzyla, ale ciężarówki już nie wyszły z sali, a ja ryczałam i znowu nic. Koszmarny dzień i koszmarna noc za mną. Nic nie piję, mam ciągle kroplówki i ciągle muszę do toalety 
i przynajmniej się człowiek nie krępuje bo samo leci
[COLOR="Silver"]

No trudno, cierp ciało co... i tak dalej 

na początku wyglądają źle ale z czasem będą tak jasne że aż niezauważalne
Ale ładnie zapakowałam i zabezpieczyłam i schowamy do nas do piwnicy