Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-08, 13:46   #2761
mietowka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

http://blix.pl/share/?i=NJHEJLDLFMMMND
http://blix.pl/share/?i=NJHEJLELGDKEGG
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 13:50   #2762
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
nawiązując do mojego pytania mogę Wam odpowiedzieć że dezodorant nie działa, chyba że chcecie aby zaczął spier.dzielać w Waszym kierunku ;p ale dobiłam gnojka
Aż mi słabo na samą myśl...

Moja córka co jakiś czas wymyśla, że czegoś się boi. Przez pielęgniarkę, która ją szczepiła boi się much, bo w momencie wkucia, zamiast powiedzieć, że będzie bolało i potem pocieszyć, że już po wszystkim, to wspomniała o musze, która ukuła i już sobie odleciała. Od tamtej pory muchy są bee i złe. Jak zobaczy taką jedną, to od razu krzyczy: sio mucha, sio, leć do mucholotu!, sioooo (mucholot jest z piosenki, którą kiedyś słuchała)...

Ja tam się ogolę, ale wg mnie to przy nacięciu jak włosy łonowe mogą przeszkadzać skoro nacinają wejście do pochwy?
Nie pozwoliłabym położnej na golenie.

Piszecie o jakiś metodach przygotowania krocza do porodu. Przy pierwszym dziecku polecano picie naparu z liści malin. Jednak jej nie piłam, ale teraz spróbuję.
Do masażu krocza polecają np. olejek migdałowy.
Stary 2016-09-08, 13:58   #2763
sosowhat
Wtajemniczenie

nosz kurde, czy oni na złość teraz tyle ciuszków dla noworodków rzucają? jak juz sie wszystko ma...

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

http://img7.demotywatoryfb.pl//uploa...fv7zux_600.jpg takie o poproszę:pr osi:
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 14:02   #2764
jagata
Wtajemniczenie

Ale ładne
Pewnie nim dojadę do najbliższego Lidla, to już nic nie będzie...
Stary 2016-09-08, 14:03   #2765
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
nosz kurde, czy oni na złość teraz tyle ciuszków dla noworodków rzucają? jak juz sie wszystko ma...

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Ja się już nawet nie nastawiam na nic z Lidla, sama nie pójdę walczyć z brzuchem między te wściekle pchające się babki, a po południu jak idę z TŻ to wszystko wykupione.

Też poproszę takie wspaniałe urządzenie!
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 14:08   #2766
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Ja się już nawet nie nastawiam na nic z Lidla, sama nie pójdę walczyć z brzuchem między te wściekle pchające się babki, a po południu jak idę z TŻ to wszystko wykupione.

Też poproszę takie wspaniałe urządzenie!

ja moze i bym poszła ale wydaje mi się że tyle ciuszków co mam to wystarczy, a jak maluch sie urodzi że 56 będzie na nią za małe to się chyba zarycze także Bacha jak to słyszysz to masz być malutka !
Stary 2016-09-08, 14:09   #2767
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość

ja tam wolę nie być rutynowo nacięta, jak się położna zna na robocie i się jej chce to podobno to po tkance widać czy jeszcze się naciągnie czy nie ma już luzu i może pęknąć - wtedy powinno być nacięcie. Ale nacięcie na wszelki wypadek, albo po to żeby położna miała już z głowy pacjentkę - ja mówię zdecydowane nie.
brzmi to rozsadnie ale i tak mozesz wlasnie miec naciecie na wszelki wypadek, albo po to, zeby poloznej bylo lzej a tobie powie ze musiala naciecie zrobic...

Cytat:

no to zaszalejesz jakbyś rodziła latem to czemu nie, ale w listopadzie to nie wiem czy kompanów znajdziesz do basenu. Ale to super że za 1-szym razem udało ci się w wodzie rodzić
eeeeeeeej, ja nie rodzilam w wodzie!!!!!! lezalam tylko na czas pierwszego etapu porodu

a co do basenu - pffff - oni jak cos to rozloza to na sali/korytarzu/holu, no generalnie w budynku. No chyba ze beda nam podgrzewac wode to moze byc ostatecznie i przed szpitalem

Cytat:
Dziewczyny czy jak potraktuje pająka zwykłym dezodorantem to umrze?
polecam lakier do wlosow, butla XXXXXXXXXXXXXL

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Na sr mówiła nam położna ze nie ma potrzeby na zero, wewnatrz a tam u gory grzywa poloznym nie powinna przeszkadzać. w ogóle jak ktoś na codzien się nie goli żeby tego nie robić tylko do samego porodu bo otwiera sobie drogę do infekcji.

Cytat:
to przerażające że kiedyś moja córka będzie krzyczeć a ja będę musiała zacisnąć zęby i zabijać wszystkie robaki..
oj taaak. i jeszcze z usmiechem na ustach - zobacz jaki slodki pajaczek idzie w nasza strone

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
O nie. Liczę że zrobi moją pianką i golarką. Będzie szybko, gładko i bez zadraśnięć

Czytałam, masakra. Ma dziewczyna sporo szczęścia w nieszczęściu. To dla mnie dodatkowa mobilizacja żeby ten aniball kupić
poprawilas mi humor

a co sie stalo, napiszcie takw skrocie? moze byc na bialo bo moze nie kazda ma ochote to czytac

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 14:10   #2768
Listopadowaa
Zakorzenienie

Ale piękne rzeczy, sukienusia i body. Ja widziałam te gazetkę w de już dawno temu i zastanawiałam się kiedy te ubrania będą w pl. Dziwnie bo jedne akcje są u nas prędzej a inne w de są szybciej.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 14:14   #2769
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:

Wino, kawa, gorąca czekolada i poniżej żeby wyskakiwała pizza. Paśnik idealny
Stary 2016-09-08, 14:17   #2770
fiii
Rozeznanie

o nie ja juz do lidla nie ide , wyrywaly france z rak wszystko a pozniej na fb ogloszenia ze sprzedaja a jak nikt nie kupi to oddaje do sklepu ;/ wiesniary

pajakow sie nie boje kiedys sama chodowalam ptaszniki

dzis mam ambitny plan kupic olejek i tz przygotowac merytorycznie do masazu

ja juz nie czytam innych watkow bo sie pozniej nakrecam i boje

a po porodzie Grazynke myjemy szarym mydlem ?? bo mi to umknelo
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 14:18   #2771
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Kuuurde ja też miałam taki plan , że przed porodem się ogarnę i będę na błysk ale że wylądowałam w 36 tc na cc to giry nieogolone, nie mówiąc o krzaczorze na grażynie, pielęgniarka mnie dopiero ogoliła ale tylko wzgórek pod cc resztę zostawiła i musiałam śmiesznie wyglądać taka zarośnięta wszędzie i tylko pasek łysy 😆 a stóp się tak mega wstydziłam że nie zdjęłam skarpet w ogóle i dziwiłam się trochę że nikt mi przed operacją nie kazał ich zdjąć 😎 i byłam goła ale w skarpetach
łoj tam, nie Ty pierwsza na pewno

ja mialam farta 21 grudnia w piatek miaalm miec planowa wizyte u ginki no to w czwartek wieczorkiem zrobilam sie na wysoki polysk o 22 odeszly mi wody a o 4.30 rano urodzil sie Kuba. Przy opkazji zaoszczedzilam na wizycie

Stary 2016-09-08, 14:20   #2772
Listopadowaa
Zakorzenienie

A od kiedy można robić ten masaż krocza ?
Stary 2016-09-08, 14:20   #2773
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
a po porodzie Grazynke myjemy szarym mydlem ?? bo mi to umknelo
ja mylam bialym jeleniem + psik psik tantum rosa

Stary 2016-09-08, 14:22   #2774
Listopadowaa
Zakorzenienie

Szkoda ze bodziaki z lidla są same na długo rękaw bo bym większych pobrała, malutkich mam juz trochę a takie większe to by się przydały na krotki rekawek na wiosnę i lato. Ja tak licze ze na taka cieplejsza pozna wiosnę to na 72/74 juz wskoczymy . chociaż długo rękawek czasami tez się przydaje bo różnie bywa z ta pogoda.
Stary 2016-09-08, 14:23   #2775
kaga90
Zadomowienie

Widziałam może tym razem coś dorwe

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:

Tez chce!

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 14:29   #2776
fiii
Rozeznanie

Cytat:
A od kiedy można robić ten masaż krocza ?
codziennie przez 5-10 minut od 30-34 tygodnia ciąży, najlepiej po wieczornej kąpieli.ja dzis zaczelam 33 tydzien wiec powolutku bede sie przymierzac

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...cja_37898.html
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja mylam bialym jeleniem + psik psik tantum rosa
dzieki czyli jeszcze jelonka trzeba dokupic
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 14:34   #2777
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
codziennie przez 5-10 minut od 30-34 tygodnia ciąży, najlepiej po wieczornej kąpieli.ja dzis zaczelam 33 tydzien wiec powolutku bede sie przymierzac

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...cja_37898.html

dzieki czyli jeszcze jelonka trzeba dokupic
To ja jeszcze poczekam z masażami, ale zobaczymy czy mała sie obroci,a jak sie obroci to mam nadzieje ze prawidłowo.
A za 2tygodnie jeszcze okulista na mnie czeka , zobaczymy co powie.

Można w III trymestrze leczyc zeby? Bez znieczuleń samo lekkie borownie?
Stary 2016-09-08, 14:38   #2778
doooti
Zadomowienie

Muszę zainwestować chyba w lakier do włosów - co prawda sama nie używam ale widzę że polecacie na pająki :P

No też wołam zawsze TŻ, tym razem zadzwoniłam do niego ale nie odbierał a potem śmiał się ze mnie że co, z pracy miał przyjechać zabić tego pająka czy po co dzwoniłam stwierdziłam że po wsparcie mentalne

chciałam powiedzieć że zrobiłam pierwsze pranie ubrankowe i moja nowa pralka połknęła mi jedną niedrapkę, także uważajcie!! widziałam jak była w trakcie jej połknięcia.. jak wyjęłam pranie było tylko jedna
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 14:41   #2779
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Muszę zainwestować chyba w lakier do włosów - co prawda sama nie używam ale widzę że polecacie na pająki :P

No też wołam zawsze TŻ, tym razem zadzwoniłam do niego ale nie odbierał a potem śmiał się ze mnie że co, z pracy miał przyjechać zabić tego pająka czy po co dzwoniłam stwierdziłam że po wsparcie mentalne

chciałam powiedzieć że zrobiłam pierwsze pranie ubrankowe i moja nowa pralka połknęła mi jedną niedrapkę, także uważajcie!! widziałam jak była w trakcie jej połknięcia.. jak wyjęłam pranie było tylko jedna

trzeba było pralce dać wczesniej jakies skarpetki nie do pary- na pewno jakies bys znalazła ! Nowe pralki zawsze są głodne
Stary 2016-09-08, 14:42   #2780
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Obejrzałam film "Wybór" i się wzruszyłam, Sparks ma zawsze takie smutne książki, filmy później też tak mnie poruszają :P

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 14:43   #2781
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Ja te drobiażdżki piorę w workach do prania przynajmniej wszystkie mini skarpeteczki wyjęłam nadal do pary także polecam
Stary 2016-09-08, 14:53   #2782
doooti
Zadomowienie

zwracam honor pralce, gdzieś koło gumy niedrapka się znalazła.. ale i tak często twierdzę że zjada mi skarpetki..
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 15:00   #2783
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
zwracam honor pralce, gdzieś koło gumy niedrapka się znalazła.. ale i tak często twierdzę że zjada mi skarpetki..
Mi zawsze zjadała takie cienkie stopki z materiału rajstopowego
Stary 2016-09-08, 15:02   #2784
Panna Izabela
Zakorzenienie

My dzisiaj na urodziny chrześnicy tż się wybieramy, na 18. I jak na złość zgaga mnie dopadła, w dodatku miałam iść w białej koszuli i dżinsach (mam takie ciążowe rurki, już są bardzo obcisłe na mnie ale jeszcze wchodzę i szczupło w nich wyglądam, koszulę mi oddała mama i akurat brzuszek się mieści), ale właśnie zobaczyłam, że koszula ma na plecach drobne, żółte plamki stare. Nie jest ich dużo i są mało widoczne, ja się musiałam dobrze przyjrzeć kawałek po kawałku, ale teraz mam dylemat, czy ją zakładać. Mam tak mało wyjściowych ciuchów A tak się cieszyłam, że będę zgrabnie wyglądać jak na ciążę...
Cytat:
To fakt, ja pod oknami miałam kiedyś przedszkole i ten ogródek z placem zabaw. O ile nie było srogiej zimy albo deszczu to dzieciaki spędzały tam większość dnia wrzeszcząc niemiłosiernie, albo waląc bez końca w takie wielkie zabawkowe cymbałki? o ile się było w ciągu dnia w pracy to ok, ale jak człowiek siedział w domu, a jeszcze w dodatku np. chory na zwolnieniu i chciało się trochę ciszy i spokoju... nie dało rady
Teraz mi też krzyczą pół dnia. Tu gdzie spędzam większość czasu w salonie to mam plac zabaw i jest hałas, a w sypialni słyszę najmłodszą grupę i zajęcia, także nie mam gdzie uciec.

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Witam się znad kawy!

Patrz jak szybko mu przeszło, a jeszcze wczoraj miał focha że księżniczkujesz
Mąż mu dobrze powiedział.

O kurczę, współczuję. Oprócz tego co napisała baletnica, fajnie dodatkowo podać napar z siemienia lnianego.

a przerabialiście ten temat na spokojnie?
Przerabiamy ten temat lata całe już niestety. Póki co jest dobrze, przynajmniej przeprosił, ale co mi z tego - póki rzeczywistej poprawy nie zobaczę to mam gdzieś przeprosiny.

Cytat:
A moje się powoli będą chyba robić za ciasne, chyba, że jakimś cudem już nie przytyję ani grama w innych miejscach, niż brzuch

Hmm to bella mama nie ma kleju? czyli będę musiała dokupić jeszcze jakieś z klejem, o rany. I tych podkładów mam chyba mało. Już się pogubiłam ile czego mam

Jaki kochaniutki

a jakie preferujesz?
Z klejem jest Bella Nova, zwykła i maxi, one też mają tą watę zamiast siatki, więc będą lepsze a mają klej i skrzydełka.

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie Laura waży juz 1660 gram jest długa i smukła oczywiście fotki nie udało się zrobić w 3d bo trzymała przed buziakiem łapkę i jeszcze pepowina tam była ;P no i do tego mam dość mało wód wiec warunki mało sprzyjające a no i moje łożysko wygląda na starsze i ginekolog prognozuje poród w 38 tygodniu

Oo to już niedługo! Kawał dziewczyny

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt u mnie też udana. Wszystko w porządku, młoda wybadana wzdłuż i wszerz, bo mój gin testował nowe usg. I jakiś kolejny skok wzrostowy, bo pokazało 2060g

Sent from my iPhone
Kolejna wielka dziewczyna Ehhh że też te nasze maluchy już takie duże...

Cytat:
Gratuluje wizyt jakie te dzieciaczki już duże

mam pytanie szczotka do włosów - włosie naturalne czy sztuczne? Jakie miałyście/kupujecie?

i jeszcze jedno pytanie: często ostatnio chodzę w sportowym staniku? jaki to będzie miało wpływ na stan piersi? niby taki dość stabilny jest ten stanik i dobrze trzyma, ale tak się zastanawiam czy to nie wpłynie źle na ogólny stan, może w domu też powinnam w tradycyjnym z fiszbinami chodzić?
Ja mam chyba z naturalnego włosia, co do stanika nie pomogę bo nigdy sportowego nie miałam.
Cytat:
A ja mam pytanie czy kupujcie smoczki takie od urodzenia ? Jesli tak to jakie ?
Ja ogladlam szczotki do wlosow ale ostatecznie nie wrzucilam do koszyka. Tak sobie pomyslalam ze jak dziecko urodzi się lyse to będzie mi się walac a zawsze to nie problem potem taka szczotek dokupić.
Ja mam z Lovi 0-3

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
No tak mi się wydaje. Wizyta będzie w skończonym 33 tygodniu, a jak gin chce robić cesarkę w skończonym 36 to już pewnie nie będzie wizyty (do tej pory miałam co 3 tygodnie). Miał zamiar wysłać mnie do szpitala na obserwacje ok 2 tygodnie przed planowaną cesarką. Niby dla bezpieczeństwa dobry pomysł, ale szczerze to średnio mi się uśmiecha być tam tyle czasu na wszelki wypadek.

Z Kacprem przed porodem leżałam ok 3 tygodnie bo miałam skurcze, 3 razy dawali mi femoterol, faszerowali magnezem. Bali się wypuszczać bo np. miałam 1-2 dni przerwy i znowu mnie brało. Dlatego właśnie nie puścili mnie na wigilię - wtedy miałam akurat te dni spokoju. 27 urodziłam ale nie przez skurcze tylko ktg źle wyszło. Gdybym akurat nie była w szpitali to różnie by mogło się to skończyć. Przy porodzie okazało się, że Kacper przycisnął sobie pępowinę pod pachą i już mniej składników i tlenu mu docierało.
Kurcze, ja też bym z jednej str wolała w domu być a nie w szpitalu, ale tam jakoś bezpieczniej. Pod koniec wolałabym leżeć w szpitalu, większe szanse że tam urodzę a nie tutaj...

Cytat:
Ja po domu chórze w sportowym z pepco, wiem ze żaden to sportowy ale lepiej się czuje w takim niż bez. Teraz staniki strasznie mnie uwieraja i przeszkadzają mi. Czasami nosze usztywniony koronkowy, miękki ale jednak bez stanika jest lepiej ana wyjścia mam esotiqa, niewygodny dziad, kupilam sobie ciut większy bo tak mi cycki szybko rosły, a jak kupilam go to cyce nic juz nie urosły :/ i tak jest troszkę duży, z push upem, a obwód juz się zdążył rozciaganac
Ja mam z esotiq, bardzo lubię. W ciąży mi piersi urosły i obwód i od tamtej pory mam 75D i nic mi się nie zmieniło w tej ciąży, ani obwód ani miseczka. Nie wyobrażam sobie chodzić bez stanika...
Po porodzie chcę spróbować alles mama, ponoć fajne.
Cytat:
Ja te drobiażdżki piorę w workach do prania przynajmniej wszystkie mini skarpeteczki wyjęłam nadal do pary także polecam
Ja tez pralka mi jeszcze nic nie ukradła. Ale nie wiem gdzie posiałam białe niedrapki, nigdzie nie mogę ich znaleźć a jeszcze prane nie były... Dobrze, że kilka bodziaków je ma w rękawach!
Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
Obejrzałam film "Wybór" i się wzruszyłam, Sparks ma zawsze takie smutne książki, filmy później też tak mnie poruszają :P
O czym to?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 15:14   #2785
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

O czym to?

romansidło

Stary 2016-09-08, 15:28   #2786
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja wczoraj kupiłam niedrapkę i widzę, że tz z auta nie ptzyniosl. Mam nadzieje, że się nie zgubił bo z tesco wychodzilismy bez reklamówki Po za tym wzielam w tesco 5pak pieluch muslinowych za 15 zł. Przecenione z 30. A tetrowych w ogole nie widzialam. Ale fajne sa te muslinowe, wygladaja jak tetrowe i sa mięciutkie.
Stary 2016-09-08, 15:30   #2787
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
romansidło
Na filmweb nie ma takiego

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

O ludzie ale mam lenia.... Tak mi się nie chce tyłka podnosić, ale muszę ogarnąć twarz, wyprostować włosy, wyprasować ciuchy dla siebie i tż i się umyć. I poprawić manicure i pedicure, bo tam takie paniusie będą i będę się czuła jak wypłoch, a będę obserwowana

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 15:30   #2788
geosmina
Wtajemniczenie

W ogóle dziś byłam na wizycie w przychodni szpitalnej i ważę 1 kg mniej niż w poniedziałek 😜 pewnie dlatego że w pon byłam pod wieczór a tu przed południem i głodna 😉
wyniki mam nawet ok, z usg dr mówi że prawie 2 tyg większe dziecko niż z om. .. I pobiłam swój rekord niskiego ciśnienia - 81/62. Już wiem przez co tak słabo się rano czułam 😏

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Ja przy ostatniej laparo też byłam w samych skarpetkach
Dlatego też planuje w miarę regularnie się golić, żeby w razie w wyglądać jak człowiek
Otóż to!😃

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 15:30   #2789
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Na filmweb nie ma takiego
http://www.filmweb.pl/film/The+Choice-2016-725346

Stary 2016-09-08, 15:32   #2790
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
brzmi to rozsadnie ale i tak mozesz wlasnie miec naciecie na wszelki wypadek, albo po to, zeby poloznej bylo lzej a tobie powie ze musiala naciecie zrobic...

eeeeeeeej, ja nie rodzilam w wodzie!!!!!! lezalam tylko na czas pierwszego etapu porodu

a co do basenu - pffff - oni jak cos to rozloza to na sali/korytarzu/holu, no generalnie w budynku. No chyba ze beda nam podgrzewac wode to moze byc ostatecznie i przed szpitalem
no takiej położnej nie przeskoczę - postaram się wysondować wcześniej jej poglądy i co chwila będę uprzedzać że nacięcie tylko w razie absolutnej konieczności cóż... partacze są w każdym zawodzie

najgorzej że i ginekolodzy niektórzy są tacy, że Boże uchowaj - w szpitalu w którym chcę rodzić jest 1 taki co wg mnie kompetencji żadnych nie ma - byłam u niego na 2 wizytach bo były najkrótsze do niego terminy na NFZ (teraz już wiem dlaczego - bo chętnych była do niego mało - dziwię się, że w ogóle jacyś byli ). Ja chciałam tylko skierowanie na badania hormonów przed ciążą - nie dość, że był wielki problem z wypisaniem skierowania na badania - jakoś w ratach po 3 hormony chciał mi sprawdzać - kiedy to trzeba w konkretnym dniu cyklu robić, o monitoringu cyklu nie miał pojęcia - mówił, że to tylko kliniki leczenia niepłodności robią , a moje wyniki tarczycy skomentował - będzie Pani żyć i głupawy śmiech. Ja to jestem taka, że sama sobie normy sprawdzam i zawsze coś poczytam na temat tego co mam badane, a gość na konkretniejsze pytanie w ogóle jakieś zdawkowe odpowiedzi na odczep się. no porażka. Jak go zobaczę na porodówce to mi tylko modlitwa pozostanie

Pstryczku na SR mówiła położna, że u nas w szpitalach praktykują tylko 1 fazę porodu w wodzie, dlatego tak to ujęłam, że rodziłaś w wodzie (trochę na wyrost). 2 faza siup na fotel. Nie wiem może tak tylko mówili, a gdzie indziej jest całość w wodzie - prywatny poród to pewnie jest opcja full w wannie, ale na NFZ to nie wiem - może w wielkim świecie, bo u mnie z dala od cywilizacji to już ta 1 faza w wannie to łaska, że klękajcie narody.
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości