Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-08, 16:57   #4561
Mojra87
Zadomowienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Przeraża mnie trochę przeprowadzka, pakowanie itd... 😯

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mnie też... tym bardziej, że ja mam nakaz mocnego oszczędzania się, więc z pakowaniem i rozpakowywaniem musiałabym liczyć na czyjąś pomoc...
Ale za to wizja domu kusi, oj kusi dzieci biegające po ogródku, poddasze zagospodarowane na salę zabaw... i takie tam
Stary 2016-09-08, 16:59   #4562
sQuaara
Zakorzenienie

czy ktoras kiedys zamowila cos online w smyku i oddawałą?
jak tak to jak
jak nie to czy ktoras rozumie cos z tego: http://www.smyk.com/pomoc/zwroty-i-wymiany

co ja mam im wyslac formularz na adres a paczke do najblizszego smyka oddac...masakra kij wie o co im chodzi
Stary 2016-09-08, 17:06   #4563
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
czy ktoras kiedys zamowila cos online w smyku i oddawałą?
jak tak to jak
jak nie to czy ktoras rozumie cos z tego: http://www.smyk.com/pomoc/zwroty-i-wymiany

co ja mam im wyslac formularz na adres a paczke do najblizszego smyka oddac...masakra kij wie o co im chodzi
Ja zwracalam. Dawno to było, ale chyba i paczke i formularz zostawialam w sklepie. Zawsze mozna na infolinii dopytac.
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 17:13   #4564
laurka23
Zakorzenienie

Ale mam do nadrabiania Na razie poodpowiadam, bo mi znikną cytaty

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
W ramach szczepień, ja śledzę zachodnie (Niemcy, Szwecja itp.) kalendarze szczepień i na tę chwilę na pewno nie zaszczepię dziecka w pierwszych miesiącach życia. Czyli nie będę szczepiła w pierwszej dobie po urodzeniu.

Wszystkie szczepienia dodatkowe typu pneumokoki itp. u mnie odpadają. A z "obowiązkowymi" będę się konsultować i sprawdzać na bieżąco.

Czytam już baaaardzo dużo i od dłuższego czasu. Niestety nasz system szczepień to totalna dezinformacja.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
U mnie też taki plan, uważam że szczepień jest o wiele za dużo i za często.

Cytat:
Zrobiłam właśnie zamówienie ba Aliexpress z toną ciuszków 😍 pierwszy raz w życiu zobaczymy co przyjdzie i jak z jakością sprawdzałam komentarze żeby się nie zdziwić no ale zobaczymy

Ja ciągle coś przeglądam tam i się czaję

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Ja na szczęście jeszcze tez

Ale fajne! Tez bym chciała tak umieć

Dzisiaj koleżanka miała połówkowe i mimo wcześniejszych badań na których lekarz widział chłopca, teraz zobaczył dziewczynkę ale troche mnie poirytowala, bo powiedziała, ze jak bede miała chłopca to chetnie sobie weźmie ode mnie kombinezon w serduszka :/ (bo zapłaciłam za niego 16zl ) ale odpisałam ze moge jej jedynie pożyczyć, bo mi juz sie kombinezonu szukać nie chce bo nigdzie za te cenę nie kupie i najwyżej moj synek wyjdzie ze szpitala w serduszkach juz więcej nikomu nie mowie co kupiłam
Do wzięcia to wszyscy chętni, masakra nie dawaj!

Cytat:
Troche mnie to wkurzyło bo ten kombinezon jest tak słodki ze nawet jakby był chłopiec to bym go nie sprzedała ten akurat mam na 0-3 miesiące. Na pewno cos pomiędzy 56 a 62. Mysle ze rozmiarowo do wiosny starczy.
Śliczny jest!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

super!

pffff... ja bym też go zostawiła

Myśmy też mieli 3 rocznicę 1 września
NAJLEPSZEGO!

SZCZĘŚCIA! a babeczki
My mieliśmy 5 rocznicę 3 września

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
A co myślicie o takim śpiworku http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...568114029.html
bo ja się nad nim zastanawiam, ale z racji tego że jestem zielona sama nie wiem czego szukam

Gratuluje rocznic sto lat pełnych miłości
Fajny. My mieliśmy z fotelikiem taki śpiworek, uzywałam go też w wózku, bardzo lubiłam. Do spacerówki miałam też większą wersję.

http://allegro.pl/spiworek-maxi-cosi...7.html#thumb/1

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
No to ja po usg. Ze stworkiem wszystko dobrze. Wszystkie organy i wymiary w porządku. Fikalo jak małpka, ssalo kciuk, wierzgalo jak nie wiem. Co do płci to chyba chłopak ale pewności nie ma ja stawiam na chłopaka bo to co widzialam to wyglądało inaczej niż na usg corki

Niestety ze mną gorzej. Mam skurcze i twardnienia macicy i otwierająca się szyjkę. Bezwzględny nakaz leżenia mam brać magnez 3razy dziennie i 2razy leki rozkurczowe no i wciąż duphaston. Z plusów to lozysko ma się lepiej. Cieszę się że z dzieckiem wszystko dobrze, ale się martwię bo i tak się oszczedzalam a tu ciągle za mało jak nie będzie lepiej to mam iść na oddzial
Oj oszczędzaj się!

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Wątpie żeby były konsekwencje, szczególnie że to program pilotażowy jeszcze i póki co można ale nie trzeba do niego przystąpić (docelowo ma być przymus). Wiem, że na koniec będzie do wypełnienia jakaś ankieta zadowolenia z opieki i od tego też ma zależeć i los programu i profity szpitala.
Napisałam maila do NFZ, jeśli raczą odpowiedzieć to dam znać jak to wygląda w takich przypadkach.
Dla mnie to jest chore ten cały KOC Mój lekarz nie pracuje w żadnym szpitalu, nie ma u niego też położnej. Ja zamierzam rodzić w szpitalu poza miejscem zamieszkania, nie zamierzam tam jeździć na wizyty. W związku z tym rodzić mi tam nie wolno? Pfff... Poczytajcie
http://www.feminasum.pl/blog/ciezarn...dzacych-ciaze/
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 17:27   #4565
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Ja zwracalam. Dawno to było, ale chyba i paczke i formularz zostawialam w sklepie. Zawsze mozna na infolinii dopytac.
nie lubie rozmawiac przez trelefon ale kurde jak juz ktos strone napisal o zwrotach to mogl zrobic tak zeby bylo to zrozumiale
Stary 2016-09-08, 17:44   #4566
justkonev
Zakorzenienie

Nie było mnie od rana i 3 strony do nadrobienia

Widziałam się dziś z koleżanką i jej 3 tygodniowym maleństwem- jaki słodziak!

Cytat:
Dziewczyny zrobiłam wczoraj wycieczkę do sklepu z wózkami mojego upatrzonego mutsy igo nie mieli (ale już na żywo go widziałam) za to wymacalam wszystkie bugaboo i do klubu nie dołączę ale! Wpadł mi w oko też bardzo Joolz Day ktoś ma jakieś opinie?

Dziś miałam przyjemność testować Mutsy tyle że Evo mojej koleżanki. Jeździłyśmy nim wszędzie, po wielu powierzchniach i naprawde jestem w szoku, jak dobrze sie prowadził i że nie klekotał. Noo i między regałami w galerii nam się bez problemu zmieścił
Byłam zdecydowana na Trailz'a a teraz mam mętlik w głowie
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 17:56   #4567
Fantazja_
Zakorzenienie

wróciłam z wojaży...nogi mi do D wchodzą...niestety piechotą wszędzie, ale powoli spacerkiem...przynajmniej pogoda dopisuje kupiłam w pepco czapeczkę i w tesco koszulę w kratę, ale do 3msc teraz sobie pomyslalam, czy ją wogole malemu założę aaaa i prześlę Wam potem foto kombinezonku z pepco za 50 zł, ale na ten moment nie brałam

ja mieszkam blisko parku śląskiego, jest zielono, spokojnie na osiedlu, widok na ogródki, okna od południa, a od zachodu w kuchni....więc o tej porze jasność bije po oczach, co mnie wkurza jak robię obiad. I tak brakuje mi rejonu, gdzie mieszkalam u rodzicow...osiedle przy lesie. 100m i las...latem zawsze dziki po osiedlu grasowały Marzy mi się własny dom z ogródkiem
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 18:07   #4568
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Ja naprawdę nie oczekuje specjalnego traktowania, może dlatego że zostałam ostrzeżona że dopominanie o przywileje ciężarnej na ogół kończą się wyzwiskami i oburzeniem... ale taranować i wyzywać? Co to za ludzie? tym bardziej że mój brzuszek ju ciężko pomylić z wzdęciami czy nadwagą ostatnio miły pan w aptece przepuścił mnie bo "pani w ciąży" da się? da, tylko trzeba chcieć i nie wychodzić z założenia że empatia to taka zupa z Azji a jak mi szkoda było tych biednych dziewczyn z krzywej cukrowej, przez 2 godziny bym tam oszalała
Mam nauczkę i następnym razem jadę te 40km

Ja się zbieram do kupienia kojca z Motherhood, ale z racji tego że ostatnio jakoś wyjątkowo dobrze mi się spi , jakoś nie mogę się zebrać
Takie zachowania częste są w starszym pokoleniu, a ponoć młodzież taka niewychowana... A o tym że ciąża to nie choroba usłyszałam kiedyś od 60 letniego jegomościa... ona na pewno najwięcej o tym może powiedzieć.

Ja kojca nie kupuję, mam długą poduchę z lidla, jak coś będę z niej korzystać.

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
ehhh witam się świeżo po napadzie rzygania. wziął się znikąd... jeszcze mam skurcze w dole żołądka. chyba w drodze na porodówkę jeszcze pawianami będę rzucać.
Oj współczuję. Ja ostatnio zwróciłam śniadanie.

Cytat:
Napisane przez karnataka Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty. Z maluchami wszystko w porzadku, rosna jak na drozdzach. Niestety ułożyły sie bokiem i jeden na drugim. Wiec ani przez brzuch, ani dowcipnie nie ma szans zajrzec. Co prawda prof zasiał podejrzenie ze prawe to może byc baboszka, ale to jak wróżenie z fusów - nogami sie zasłoniły i koniec. Troche jestem zasmucona tym faktem bo chciałam wpasc w ciuszkowy szał, a tak zostaje cierpliwie czekac kolejny miesiac. Nie mniej jednak jestem szczesliwa ze wszystko gra.
Prof nie krył zdziwienia, ze taki brzuch mam, a że w ogóle czuje ruchy to kosmos... Jak to stwierdził - podrecznik jedno, zycie drugie
Super!

Cytat:
Francoszka spoko

Maz ma.grype zoladkowa.. To wrocilimsy z uropu

Oj uważaj na to żeby się nie zarazić.

Syn chory, katarzysko. Czekam kiedy mi sprzeda. 3 dni w przedszkolu.
Stary 2016-09-08, 18:07   #4569
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość

Dziś miałam przyjemność testować Mutsy tyle że Evo mojej koleżanki. Jeździłyśmy nim wszędzie, po wielu powierzchniach i naprawde jestem w szoku, jak dobrze sie prowadził i że nie klekotał. Noo i między regałami w galerii nam się bez problemu zmieścił
Ja zawzięcie porównywałan evo i i go, prowadziłam oba i lepiej mi leżał igo, jest lżejszy i spacerowke można złożyć w jednej części ze stelażem, ale ma specyficzny wygląd który właśnie mi się podoba Dużo osób narzeka, że kosz jest nisko w obu i piasek wpada 😊
Ciężkie decyzje

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 18:16   #4570
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawzięcie porównywałan evo i i go, prowadziłam oba i lepiej mi leżał igo, jest lżejszy i spacerowke można złożyć w jednej części ze stelażem, ale ma specyficzny wygląd który właśnie mi się podoba Dużo osób narzeka, że kosz jest nisko w obu i piasek wpada 😊
Ciężkie decyzje

Igo oglądałam dziś w sklepie i też fajnie wygląda, jak dla mnie to się wizualnie jakoś nie różni od evo
Ale ładny jest to fakt
Stary 2016-09-08, 18:18   #4571
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Igo oglądałam dziś w sklepie i też fajnie wygląda, jak dla mnie to się wizualnie jakoś nie różni od evo
Ale ładny jest to fakt
Stelaż jest inny, takie L jakby no i spacerowka w igo to kubełek (ale składany do pozycji leżącej) Oba są fajne ciekawe co kto ostatecznie kupi 😃

Stary 2016-09-08, 18:23   #4572
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Stelaż jest inny, takie L jakby no i spacerowka w igo to kubełek (ale składany do pozycji leżącej) Oba są fajne ciekawe co kto ostatecznie kupi 😃

Stelaż ładniejszy jest od igo, ale gondola jakoś bardziej od evo mi się podoba
Bądź tu mądra
Stary 2016-09-08, 18:24   #4573
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
wróciłam z wojaży...nogi mi do D wchodzą...niestety piechotą wszędzie, ale powoli spacerkiem...przynajmniej pogoda dopisuje kupiłam w pepco czapeczkę i w tesco koszulę w kratę, ale do 3msc teraz sobie pomyslalam, czy ją wogole malemu założę aaaa i prześlę Wam potem foto kombinezonku z pepco za 50 zł, ale na ten moment nie brałam

ja mieszkam blisko parku śląskiego, jest zielono, spokojnie na osiedlu, widok na ogródki, okna od południa, a od zachodu w kuchni....więc o tej porze jasność bije po oczach, co mnie wkurza jak robię obiad. I tak brakuje mi rejonu, gdzie mieszkalam u rodzicow...osiedle przy lesie. 100m i las...latem zawsze dziki po osiedlu grasowały Marzy mi się własny dom z ogródkiem
Koszula w kratę!! Tesco mówisz? Będę musiała ogarnąć
Stary 2016-09-08, 18:25   #4574
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Stelaż ładniejszy jest od igo, ale gondola jakoś bardziej od evo mi się podoba
Bądź tu mądra
Poproszę wózek idealny! 😃 Ja w sobotę idę jeszcze raz Joolz pomacać 😃

Stary 2016-09-08, 18:26   #4575
MartaMagda
Zakorzenienie

Dziewczyny Wy tak o tych kolorach dla dziewczynek, a ja uznałam, że już lepszy błękit niz róż

Edytowane przez MartaMagda
Czas edycji: 2016-09-08 o 18:33
MartaMagda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 18:30   #4576
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Poproszę wózek idealny! 😃 Ja w sobotę idę jeszcze raz Joolz pomacać 😃

Czyli walka między Joolz a Mutsy?
Stary 2016-09-08, 18:34   #4577
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli walka między Joolz a Mutsy?
Dokładnie mąż jeszcze Joolz nie widział, zobaczymy co powie trochę mi się nie podoba, że spacerówki i nie da się na płasko rozłożyć ale w bugaboo chyba też nie co?

Stary 2016-09-08, 18:40   #4578
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Koszula w kratę!! Tesco mówisz? Będę musiała ogarnąć

si podobają mi się takie rzeczy na chłopców...ale myśle sobie, że mogę jej nie założyć jak do 3 msc, a była ostatnia za 10 zł to jak za darmoche. Reszta rzeczy z pepco. Nie brałam tego dresiku czerwono-szarego bo się zastanawiam....

DSC_0208.jpg

DSC_0209.jpg

DSC_0223.jpg

DSC_0226.jpg
Stary 2016-09-08, 18:44   #4579
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie mąż jeszcze Joolz nie widział, zobaczymy co powie trochę mi się nie podoba, że spacerówki i nie da się na płasko rozłożyć ale w bugaboo chyba też nie co?

Co do bugaboo to nie mam pojęcia, ale w końcu mamy tu fanklub, więc napewno ktoś Cie poratuje odpowiedzią
Stary 2016-09-08, 18:47   #4580
sQuaara
Zakorzenienie

Ja planuje tak dziecko ubierać...zamiast sweterka na body do tego jeansy i hej s gości ;D
Stary 2016-09-08, 18:51   #4581
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
si podobają mi się takie rzeczy na chłopców...ale myśle sobie, że mogę jej nie założyć jak do 3 msc, a była ostatnia za 10 zł to jak za darmoche. Reszta rzeczy z pepco. Nie brałam tego dresiku czerwono-szarego bo się zastanawiam....

Załącznik 6633736

Załącznik 6633741

Załącznik 6633746

Załącznik 6633751
Ładny ten kombinezonik Z tesco nie lubię spodni, wszystkie leciały z tyłeczka mojego syna, nadal chodzi w krótkich spodenkach 12-18 miesięcy ( ma 3 lata i 9 ) i dalej luźne w pasie...
Stary 2016-09-08, 18:54   #4582
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja planuje tak dziecko ubierać...zamiast sweterka na body do tego jeansy i hej s gości ;D

hahah mam tak samo a takie coś wyczaiłam na allegro:

http://allegro.pl/body-koszula-r-62-...616290538.html

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ładny ten kombinezonik Z tesco nie lubię spodni, wszystkie leciały z tyłeczka mojego syna, nadal chodzi w krótkich spodenkach 12-18 miesięcy ( ma 3 lata i 9 ) i dalej luźne w pasie...

no coś Ty...co sklep to inna rozmiarówka. Koleżanka nawet w smyku w jednym sklepie przymierzyła do siebie 2 różne body z tego samego rozmiaru i była różnica jak mówiła nawet 5 cm. Muszę mieć ten matczyny skaner w oczach
Stary 2016-09-08, 19:43   #4583
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Ja też lubiłam miasto do momentu zamieszkania w Londynie. KOSZMAR!

Nie no ja swoich Kielc do Londynu nie porównuje na razie mi tutaj dobrze

Cytat:

Mi tez gdzies tam po głowie chodzi Evo, bo tańszy od reszty, no ale nie wiem... Chociaz podoba mi sie bardzo

Cytat:
Ciężkie decyzje

Mi podobaja sie oba i mimo ze wole teleskopowa rączkę, to ta łamana w Evo lepiej dopasowała sie do mojego 155 w Igo była za wysoka i dla mnie i dla meza takze.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 19:46   #4584
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:

Mi tez gdzies tam po głowie chodzi Evo, bo tańszy od reszty, no ale nie wiem... Chociaz podoba mi sie bardzo

Mi podobaja sie oba i mimo ze wole teleskopowa rączkę, to ta łamana w Evo lepiej dopasowała sie do mojego 155 w Igo była za wysoka i dla mnie i dla meza takze.
Kochana a mąż ile ma wzrostu?
Stary 2016-09-08, 19:47   #4585
Escorpio
Zakorzenienie

Cool Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:

Tak, w Bugaboo tez kubełkowa spacerówka. Mnie akurat to odpowiada
Stary 2016-09-08, 19:47   #4586
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:

Mi się wydawał wygodny a mam 159cm a mąż ma 189cm i też mówił, że spoko jeszcze raz zwrócę na to uwagę 😊

Stary 2016-09-08, 19:48   #4587
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana a mąż ile ma wzrostu?
175 ale mimo tego jakos mu nie leżała ta raczka. No i dziwnie sztywny był.
Stary 2016-09-08, 19:48   #4588
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, w Bugaboo tez kubełkowa spacerówka. Mnie akurat to odpowiada
Mam eksperta ! Gdzieś czytałam że kubełek nie jest dobry jak się nie rozkłada na płasko, prawda to?

Stary 2016-09-08, 19:52   #4589
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się wydawał wygodny a mam 159cm a mąż ma 189cm i też mówił, że spoko jeszcze raz zwrócę na to uwagę 😊

Moze po tym Evo ten nam jakos nie podpasował

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Mam eksperta ! Gdzieś czytałam że kubełek nie jest dobry jak się nie rozkłada na płasko, prawda to?

Ja w to nie wierze miliony dzieci jeżdżą w kubelkach, coraz więcej wózków tak robia. Siostra tż dwoje dzieci w takim wózku przewiozła, starszy ma 7 lat i nic mu nie jest. Zreszta poszukaj rożnych opinii, niektórzy mówią, ze dziecko w koncu na spacerze spało, czasem nawet 3h (ponoc to długo, ja sie nie znam ) Dlatego bardziej wierze w to co ludzie mówią niz rzekomo pan lekarz. Zreszta siedzisko w Bugaboo tez było konsultowane z lekarzem
Stary 2016-09-08, 19:54   #4590
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Moze po tym Evo ten nam jakos nie podpasował

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Ja w to nie wierze miliony dzieci jeżdżą w kubelkach, coraz więcej wózków tak robia. Siostra tż dwoje dzieci w takim wózku przewiozła, starszy ma 7 lat i nic mu nie jest. Zreszta poszukaj rożnych opinii, niektórzy mówią, ze dziecko w koncu na spacerze spało, czasem nawet 3h (ponoc to długo, ja sie nie znam ) Dlatego bardziej wierze w to co ludzie mówią niz rzekomo pan lekarz. Zreszta siedzisko w Bugaboo tez było konsultowane z lekarzem
A przy takim maluszku 6 miesięcznym przesadzonym z gondoli nie jest to uciążliwe? Nie zjeżdża w nim?

Edytowane przez zuzkka
Czas edycji: 2016-09-08 o 19:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości