|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Przechodziłam to samo miesiąc temu grrr Też sobie snułam plany co by najszybciej mieć skończone, ale wyszło inaczej i tylko byłam z tego powodu sfrustrowana aż się pobeczałam raz zamiast cieszyć z nowego lokum Dlatego radzę Ci spokojnie, bez pośpiechu, małymi kroczkami a efekt będzie super i Ty nie będzie styrana
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Kupilam dzisiaj wkładki z Rossmana. Faktycznie nie mają folii
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Na ostatniej wizycie lekarz wypisał mi dodatkową informację, że moje łożysko ma typ 1. Poczytałam i się okazuję, że tak się określa stopień dojrzałości łożyska. Są: 0,1,2,3. 2 w III tr. 3 pod koniec ciąży ok 39 tc. http://m.mjakmama24.pl/ciaza/przebie...,538_8696.html |
|
|
|
#1983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pogadac mozna o wszystkim, ponarzekac itd![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- No i udogodnieniem jest rowniez to ze mieszka dwa domy ode mnie )
|
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zadomowienie
|
Kociulek super , że już w domu! Teraz grzecznie leż i nie bierz się za przemalowywanie ścian
![]() Music ciesze się, że u Ciebie już po zabiegu i że zaraz będziesz mogła nie tylko biegać do toalety ale tez troszkę pospacerować a nie tylko ciągle leżeć Migdałku rozumiem Twój problem ze sprzątaniem bo ja mam do ogarnięcia w trakcie wyprowadzki właściwie cały dom, a ponieważ nie mogę tego za bardzo robić to Tż robi to tak na raty i przez to ta przeprowadzka będzie trwała wieczność Papaya jak tam wyniki liczenia ciuszków ?? ![]() ![]() Cytat:
można by rzec , że Karol i Kuba będą bliźniakami ![]() ![]() A ja dzisiaj zaliczyłam fryzjera i kosmetyczkę i jak przystało na wyrodną matkę zapodałam farbę na włosy i lakier do paznokci z pewnością z jakimiś toksycznymi substancjami Ale za to się zrelaksowałam a przecież jak mama zadowolona to dzidzia też
|
|
|
|
|
#1985 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wizyta udana ![]() Cytat:
mozna i nie trzeba bo na mnie szalu ten dzial nie zrobil.. no bo lozeczka nie potrzebuje, zabawek tez nie, poscieli tez nie.. szczerze ? dosc szybko ten dzial przeszlismy ... moze nastepnym razem cos nam w oko wpadnie ![]() maz chcial baldachim kupic hehehe Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1986 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z labolatorium
Wypiłam ten lukier bez cytryny i chyba zaraz się pohaftam tęczą![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Chyba w nocy dwa razy czułam jak Roksanka sobie czczka Mam też wrażenie, że brzuch rośnie mi najbardziej przez noc
|
|
|
|
#1988 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja sobie regularnie aplikuję farbę co 3-4 tygodnie, ale tam takie toksyny to nie toksyny Najgorsze to są papierosy i alkohol, reszta to tam nic kamischa bo Ikea ma te swoje stałe produkty, często w uniwersalnych wzorach i kolorach, więc nie przykuwają tak wzroku Ja w ogóle nie interesowałam się tym działem, to nawet nie wiem, co tam jest - oprócz wanienki i krzesełka do karmienia, które zapewne kupię Migdałku i inne dziewczyny, które są w trakcie/przed przeprowadzką - współczuję sprzątania! Zawsze to jest ekscytujący czas, bo można wszystko od nowa, ładnie i porządnie zaplanować i poukładać, ale w ciąży, a zwłaszcza III trymestrze w ogóle nie sprawia to przyjemności przez spadek siły. Wszystko trzeba powolutku, ale jakoś się ogarniecie Ja nienawidzę sprzątania rozkładać na 2 dni, ale wczoraj nie podołałam ze wszystkim. Nie mam w domu syfu, ot tak względne ogarnięcie kurzu i podług, bo siostra dzisiaj przyjeżdża, ale udało mi się tylko posprzątać sypialnię, salon i połowę kuchni. Zaraz zwlokę się z łóżka i to dokończę, aby na resztę dnia mieć spokój.
|
|
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
I witam się w 27 tc (26t0) Ostatni tydzień II trymestru
A wg om to 28 tc (27t3d). ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wcześniej myślałam, że to kopniaki, ale zbyt szybkie, regularne i delikatne ruchy jak na niego Mi brzuch w ostatnich dniach zdecydowanie urósł
|
|
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
snufey - aa mozliwe bo krzeselka widzialam no ale mam
my w tym dziale na koncu bylismy w sumie, kuchnia nam duuuzo zajela ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1992 |
|
Rozeznanie
|
Też niedługo jedziemy do ikei
Ja chcę tą szafę i łóżeczko z serii Hensvik, strasznie mi się to zawsze podobało A w domu mam już komodę z tej serii, więc myślę, że będzie ładnie ![]() I uwielbiam te wszystkie rzeczy do organizacji, pudełka plastikowe itp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
mnie wlasnie zadne szafy i komody nie zauroczyly.. ale no tez wielce sie nie rozgladalismy..
do pokoju dziecka daleko a sa inne wydatki Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1994 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli nie znajdę innego lub w końcu nie przysiądę do ebaya, to zapewne to kupię ![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Cytat:
Czasem zdarza się, że jest kuchnia, ale tak to nawet żarówek nie ma My właśnie takie wynajęliśmy i skompletowaliśmy całe mieszkanie, wraz ze sprzętami elektronicznymi (oprócz tv i pralki) w Ikei. Było najtaniej i najprościej Jedyne co bym wymieniła to kanapę w salonie, bo taka sobie jakość, ale w sumie i tak nikt za bardzo nas nie odwiedza, to i nie ma po co wymieniać
|
||
|
|
|
#1995 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj chciałam jechać sprzątać dalej, ale obudziłam się z bólem w pośladku i lekko w krzyżu, więc widzę że nici z kolejnych planów... Nawet sobie firany wczoraj wyprasowałam, żeby dziś zawiesić a tu lipa. Może chociaż zacznę pakować rzeczy w kartony. Najgorsze jest to, że nie dość, że mam do sprzątnięcie tamto mieszkanie, które woła o pomstę do nieba (nie wiem co za syfiarze tam mieszkali! I to z dzieckiem!), to jeszcze po przeprowadzce, która pewnie mnie wyczerpię, muszę sprzątnąć również aktualne mieszkanie... Miałam taki zapał do tego, ale zdałam sobie sprawę, że jednak to już nie to samo co przed ciążą... ![]() Ogólnie chodzi o to, ze chciałabym się JUŻ przeprowadzić i mieć z głowy (przeprowadzałam się sporo w życiu i zawsze to trwało o wiele krócej), ale z moimi siłami pandy to się nie da.
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien bry!
Jutro zaczynam 28t, o mamo przeciez ja za chwile rodze! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1997 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie! (szczególnie te, które będą miały dziewczynkę...)
Obejrzyjcie ten filmik ![]() Ja się wzruszyłam ![]() https://mamotoja.pl/ten-film-wycisni...m,977,r22.html
|
|
#1998 |
|
Rozeznanie
|
My dzis jedziemy do Poznania wybrać wózek dla malej. W drodze słabo się poczułam to mąż mowi ze kupi dla mnie wode. Jak stanelismy pod sklepem tak nie ruszymy bo akumulator padł. Super dzien.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
samo zycie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2000 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Dziś wreszcie leniuchuję z Wami ![]() Poranne obowiązki za mną, dzieci w szkole, więc legalnie leżę. Ostatnie dwa dni znowu ciągle gdzieś łaziłam, coś robiłam, sprzątałam, z dziećmi czas spędzałam i dziś jestem padnięta. W ogóle zaczynam się już czuć jak ciężka kuleczka.. Wy też? ![]() Najgorszy jest ten brak sił do czegokolwiek, pójdę na jakieś dłuższe zakupy czy spacer i zaraz bolą mnie biodra czy uda, a każda czynność domowa zajmuje dwa razy tyle czasu. Ostatnio już nawet naczynia myję nieraz na dwa razy, bo mi ciężko wystać tyle A wczoraj jeszcze uszczęśliwiłam rodzinę naleśnikami i kolejne stanie zaliczyłam. Dziś jakiś szybki obiad będzie! ![]() Policzyłam wreszcie ubranka Liduni Obawiałam się, że sporo już tego, ale jednak nie, całkiem przyzwoicie, nawet trochę za mało, więc legalnie jeszcze wczoraj pajaców i sweterek dokupiłam Idę czytać co tam u Was
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-09 o 11:26 |
|
|
|
#2001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ja Wam podrzucę linka do reklamy pampers na której mi się popłakało https://youtu.be/cFcfehvs5ik Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Byłam w tej szkole rodzenia i nawet spoko byłam ja i 3 pary położna co jakiś czas o co pytała a na jedno z pytań jako jedyna dobrze odpowiedziałam i mam się zgłosić w poniedziałek po nagrodę W poniedziałek mam 3 godziny wykładów z ginekologiem a w czwartek znowu z położna. Będę chodzić bo nie mam co robić w domu wiecznie tylko piore i odkurzam a tak aby do ludzi wyjdę i coś się dowiem ![]() W środę jadę z meżem na te warsztaty Bezpieczny Maluch mam nadzieje że będzie coś fajnego
|
#2004 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() fajnie, że masz sprawdzony już szpital ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mam wrażenie, że mam mało małych pajacyków takich zwykłych bawełnianych. Mam dużo ciuszków na rozmiar 68 i więcej, a tych 56 i 62 kurde jest mało ![]() i dobrze ze tak zgrzeszylas! zrelaksowana mama to szczesliwe dziecko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem jak się zorganizuje wtedy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a wczoraj ciuszki liczylam i ukladalam przez 3 godziny. a jeszcze raz mnie czeka taki maraton bo przeciez bede musiala je wyprac i wyprasowac i pochowac do komody, bo na razie znowu wyladowaly w kartonie ![]() Cytat:
![]() Musze wam powiedzieć, że jestem iście wyrodną matką... Dzisiaj obudziłam się w pozycji na plecach i ręce miałam wyciągnięte do góry. Aaale było mi nadzwyczaj wygodnie mam nadzieje, że to moje dziecie nie cierpiało z tego powodu ![]() Aaa no i ostatnio moje erotyczne sny zaczynają mnie przerastać
|
|||||||||
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwalsie co to za nagroda ![]() fajnie ze masz tam tez wyklady z ginem ja tylko spotkania z położną, ale i tak sie juz nie moge doczekac
|
|
|
|
|
#2006 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To normalne, że w ciąży żyły są bardziej widoczne Cytat:
![]() Cytat:
Przyniosła cewnik i założyła dyskretnie na ten moment. W ogóle tego prawie nie czułam i było po problemie.Nie smutaj, personel szpitalny już niejedno widział, a inne kobiety powinny być wyrozumiałe. Też przed nimi niejedna ciężka chwila. A jak nie są, to trudno, nie przejmuj się Spotkałyście się na chwilę i zaraz każda pójdzie w swoją stroną ![]() Cieszę się, że to już prawie wszystko za Tobą i trzymam kciuki za spokojniejszą część ciąży teraz! ![]() Cytat:
![]() Gratki 7 miesiąca i kciuki za remont! Super, że idzie do przodu Cytat:
Cytat:
Kiedy to wreszcie będziesz top spamerką jak obiecywałaś? ![]() Cytat:
I ja dołożę kolejne ostrzeżenie, bo Tobie to nigdy za mało ![]() Uważaj na siebie, słuchaj zaleceń ze szpitala I jak? Przeżyli wszyscy w domu Twoją nieobecność? Jestem pewna, że tak! Wow, ładna górka ![]() Moja to chyba mniej niż połowa z tego była, więc podejrzawam, że liczenie dobrze wypadło? ![]() Cytat:
Z tym wywoływaniem to temat rzeka... Zawsze wszędzie w literaturze podane jest, że poród do dwóch tygodni przed i DWÓCH TYG PO terminie om jest uznawany za poród w terminie, ale w szpitalach utarło się, że po tygodniu już wywołują, nie mam pojęcia dlaczego Zawsze możecie się nie zgodzić.Cytat:
Uzbrój się w cierpliwość i odpoczywaj często!Poczytałam i widzę, że wbiłam trochę w temat znowu z tymi naszymi słabościami ciążowymi Taki to czas dla nas teraz, trzeba się przyzwyczaić, że czas zwolnić obroty!
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i jeszcze - od kiedy wysłałam babce od monitora oddechu 50 zł żeby mi na 100% zaklepała do końca września to od tego czasu przestała się do mnie odzywać. ja to mam szczęście do ludzi :|
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tej nagrody to mam nadzieje że to nie będzie uścisk dłoni I tak puzzle mistrzostwo świata , boję się że mi zacznie wyprawkę szkolną przynosić ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Aaa no i w końcu nadszedł ten weekend gdzie mamy impreze w mieście przez 3 dni tzn koncerty stragany itp i zawsze są takie z rzeczami do dzieci, kocyki minky itp i już się nie mogę doczekać jadę po 15 z mamą obczaić a jutro idziemy na zakupy z mężowskim
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy ty nie masz za dobrze? najpierw stragany pod biedrą, teraz koncerty i stragany z rzeczami dla dzieci. Też chce!
|
|
|
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
Pol dnia nie moglam was czytac... apka wizaz mi nie dziala az w koncu ja super blondynka wpadlam na pomysł, ze moze trzeba ja zaktualizowac... i sie udalo. Dziala. Chyba nawet w koncu pokazują sie zdjecia... minus taki, ze reklamy sie zaczely pokazywac.
Ja dzis nie czuje sie najlepiej. W glowie mi sie kreci od rana i chodzę jakas obolala. Biodra mnie cos bola. Chyba czas sie wybrac znowu na basen i rozruszac cialo. Migdalku wieszanie firanek zostaw dla tz! Zebys nie miala lądowania jak Justyna! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

Przechodziłam to samo miesiąc temu grrr
Też sobie snułam plany co by najszybciej mieć skończone, ale wyszło inaczej i tylko byłam z tego powodu sfrustrowana aż się pobeczałam raz zamiast cieszyć z nowego lokum
Dlatego radzę Ci spokojnie, bez pośpiechu, małymi kroczkami a efekt będzie super i Ty nie będzie styrana

Wszystko na spokojnie zdążycie zrobić 
Muszę myć mniejsze partie, a częściej chyba 

Zawsze możecie się nie zgodzić.
Taki to czas dla nas teraz, trzeba się przyzwyczaić, że czas zwolnić obroty!

najpierw stragany pod biedrą, teraz koncerty i stragany z rzeczami dla dzieci. Też chce!