Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-09, 12:56   #2971
bluesberry
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Ja właśnie wciągnęłam pizze mrożoną ale tak kusiła
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 12:56   #2972
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj jem wszystko co wpadnie e ręce....

ja tak wczoraj miałam
a na kolacje burgery ! juhuuu robimy z tż niam niam
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 12:56   #2973
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
wtedy brzucha się nie myje ja teraz jak zmywam naczynia to zawsze mam brzuch mokry- nie wiem jak to robie albo jak sie maluje w lazience to po chwili się orientuję że się opieram na brzuchu o zlewBiedna Bacha

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

mnie do ogorkow sporadycznie, ale pasztet z kurczaka i na to ogórek :ślina:

piona !
Ja raz brzuchem prawie patelnie bym wywaliła z kuchenki. Mamy gazówkę taka ze patelnia stoi na takich podwyzszeniach i jak sie mocniej ruszy to może zlecieć. Zahaczyłam bebzonem Teraz pamiętam zeby raczki obracac w drugą stronę co by nie zahaczyć znowu. Swoją drogą takie kuchenki są niebezzpieczne. Mojemu bratu zdarzylo sie wywalić woka z tefalu, az na ziemie gruchnelo. Raczka odpadła i po patelni a w kuchni burdel Dobrze, ze sobie krzywdy nie zrobil.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 12:57   #2974
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Ja raz brzuchem prawie patelnie bym wywaliła z kuchenki. Mamy gazówkę taka ze patelnia stoi na takich podwyzszeniach i jak sie mocniej ruszy to może zlecieć. Zahaczyłam bebzonem Teraz pamiętam zeby raczki obracac w drugą stronę co by nie zahaczyć znowu. Swoją drogą takie kuchenki są niebezzpieczne. Mojemu bratu zdarzylo sie wywalić woka z tefalu, az na ziemie gruchnelo. Raczka odpadła i po patelni a w kuchni burdel Dobrze, ze sobie krzywdy nie zrobil.

dupa z patelnią, ale jaka strata jedzenia
Stary 2016-09-09, 12:59   #2975
Listopadowaa
Zakorzenienie

Ja mam ciasto francuskie i myślę co na obiad zrobić. W domu mało zapasów

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Nam pierwszy raz przynieśli kody na mcdonalda do domu. No i bylo juz raz okupowanie maca Ale chodzą za mną lody z polewą

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Dokladnie
Stary 2016-09-09, 13:01   #2976
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam ciasto francuskie i myślę co na obiad zrobić. W domu mało zapasów

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Nam pierwszy raz przynieśli kody na mcdonalda do domu. No i bylo juz raz okupowanie maca Ale chodzą za mną lody z polewą

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Dokladnie
czyli nie tylko ja sie skusilam na mc z kuponami hahaha
co ta ciąża robi z ludźmi, no za jedzenie to prawie pochlastać się mozna żeby tylko coś zjesc
Stary 2016-09-09, 13:02   #2977
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Przez to właśnie mieliśmy na ostatnią chwilę problem z chrzestną, bratowa odmówiła bo okazało się, że w ciąży
Właśnie przez to mąż został chrzestnym, ale to bardziej zawiła historia.

Cytat:
wtedy brzucha się nie myje ja teraz jak zmywam naczynia to zawsze mam brzuch mokry- nie wiem jak to robie albo jak sie maluje w lazience to po chwili się orientuję że się opieram na brzuchu o zlewBiedna Bacha

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

mnie do ogorkow sporadycznie, ale pasztet z kurczaka i na to ogórek :ślina:

piona !
Ja czasem łapię się na tym, że nie pamiętam, że mam brzuch. I raz stoję przy płycie i czuję co mi tak ciepło jest, patrzę a brzuchem dotykałam do boku garnka
Stary 2016-09-09, 13:03   #2978
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:

no szkoda ogromna!

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:04   #2979
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
pierwsze slysze, ale juz wiem czemu u kolezanki w wozku jej pociechy wisi czerwona wstązeczka,a zastanawialam sie po co to
Nie śmiej się tak :d niektórzy naprawdę w to wierzą... mojej siostry szwagierka dala jej czerwona wstazeczke do wózka jak młody się urodził i potem jeszcze kontrolowala czy ta wstazeczka jest przypieta do wózka

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:04   #2980
sosowhat
Wtajemniczenie

w ogole to dzis mi dostarczą zamówienie z gemini i będę miała w czym prać ciuszki... i tak sobie myślę czy jednak nie zacząć mimo remontu i poprasować ile dam rade przed robieniem gładzi... i pochować to w siatki i do szafy. Co myślicie? bo tak to zaczne prac w 34-35tc(a cholera wie co to będzie... ) przy dobrych lotach bo tż tylko po pracy albo w wolne dni moze remontowac to chyba późno? Nie zapeszając ale nigdy nic nie wiadomo
Stary 2016-09-09, 13:05   #2981
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
co ta ciąża robi z ludźmi, no za jedzenie to prawie pochlastać się mozna żeby tylko coś zjesc
Jedzenie cel sam w sobie

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Właśnie przez to mąż został chrzestnym, ale to bardziej zawiła historia.

Ja czasem łapię się na tym, że nie pamiętam, że mam brzuch. I raz stoję przy płycie i czuję co mi tak ciepło jest, patrzę a brzuchem dotykałam do boku garnka
o kurcze
Stary 2016-09-09, 13:05   #2982
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
zrobiłam barszcz ukrainski i jest mało intensywny, a juz starłam 4 buraki... ręce bolą chyba musze się wziąć i jeszcze 3 zetrzeć ehhh
to się wyżaliłam
Mniam trzyj trzyj

Stary 2016-09-09, 13:06   #2983
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
A właśnie, dermatolożka mi wspominała że na płytsze rozstępy włączyła paru pacjentkom Atrederm 0,05%, z fajnym skutkiem. Tylko trzeba przygotować się na solidne łuszczenie skóry.

Soso, jakbyś miała możliwość poprosić o receptę, to po zagojeniu zmian (i koniecznie po skończeniu karmienia!) mogłabyś spróbować. Mnie Atrederm wyprasował twarz, ale na uderzeniową kurację musiałam sobie zarezerwować urlop, bo facjatę miałam skrajnie niewyjściową.
Też polecam atrederm 0,05 stosowałam na rozstępy, ale ja akurat miałam lepsze efekty po contratubexie i normalnych pilingach złuszczających

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
Ja kiedyś gwałtownie przytyłam i schudłam miałam.mase rozstępów na nogach pomogły peelingi cukrowe i oliwka babydream. Dziś chciałam kupić olej że słodkich migdałów i nigdzie nie dostałam gdzie ja to dostanę?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ja zawsze kupuje w tzw sklepach zielarskich

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Już nic się nie odzywam i nie proponuje bo kończy się tym że ja jestem najgorsza :-(

Mam newsa ;-) przyjaciółka i jej mama wróżą mi CHŁOPCA bo raz że mam tylko brzuszek to dwa pępek mi wyszedł....
ach ci specjaliści

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Dzień doberek znad kawusi i muffinka.

Wczoraj odwiedzila mnie kolezanka. Od rana zapitalałam jak mały samochodzik, żeby porzâdnie posprzątać i zrobić jedzonko. Oczywiście wszystko z przerwami na odsapnięcie
Zrobiłam makaron z sosem szpinakowym z mascarpone,potem melon a na deser muffinki. 3 dni myślałam, co zrobić i nic wymyślnego nie przyszło mi do głowy. Strasznie rozlazła jestem w ciâży

Tutaj jest taki zwyczaj fiocco, czyli takiej powiedzmy wstążeczki, którâ wiesza się przy drzwiach czy furtce, jak się urodzi dziecko. No i ta koleżanka własnoręcznie mi takie cudo zrobiła. Będzie wisieć na łóżeczku, bo jest za ładne, żeby to na dwór wieszać
piekna ta wstążeczka

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
ja przytyłam już zaraz będzie jakieś 10kg nawet nie wiem kiedy
ostatnio co wejdę na wagę to jest więcej normalnie z dnia na dzień, nie chce tak szybko tyć

serio tak powiedziała?
mi waga od prawie 2 tygodni stoi, ale dziecko urosło przez ten czas więc ok, ja w ogóle jakoś dziwnie tyje, jest skok wagi a później koło tygodnia, dwóch przerwy i znowu skok - myślałam, że to systematycznie i stopniowo będzie w górę szło

Cytat:

to widzę, że mój synek też do piegowatych dzieci dołącza , i pewnie łysy będzie bo zgaga (odpukać) na razie mi nie doskwiera a włoski na główce powinny już rosnąć. To się mi przystojniak szykuje
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:06   #2984
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Mniam trzyj trzyj

juz zrobione, i powiem że pychotka wyszła... Chyba ten wielki gar na długo nie starczy hahah ja zjem zupę a tż kiełbe z zupy
Stary 2016-09-09, 13:07   #2985
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
w ogole to dzis mi dostarczą zamówienie z gemini i będę miała w czym prać ciuszki... i tak sobie myślę czy jednak nie zacząć mimo remontu i poprasować ile dam rade przed robieniem gładzi... i pochować to w siatki i do szafy. Co myślicie? bo tak to zaczne prac w 34-35tc(a cholera wie co to będzie... ) przy dobrych lotach bo tż tylko po pracy albo w wolne dni moze remontowac to chyba późno? Nie zapeszając ale nigdy nic nie wiadomo
a kiedy planuje skonczyc ten remont? Przy gladzi bardzo sie brudzi, zeby nie bylo tak ze drugi potem bedziesz to odświeżać....

Ja w koncu bede miala pralke, teraz tylko męczyć tezeta zeby panele kladl i szafki skręcał.
Stary 2016-09-09, 13:08   #2986
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Też polecam atrederm 0,05 stosowałam na rozstępy, ale ja akurat miałam lepsze efekty po contratubexie i normalnych pilingach złuszczających

ja zawsze kupuje w tzw sklepach zielarskich

ach ci specjaliści

piekna ta wstążeczka

mi waga od prawie 2 tygodni stoi, ale dziecko urosło przez ten czas więc ok, ja w ogóle jakoś dziwnie tyje, jest skok wagi a później koło tygodnia, dwóch przerwy i znowu skok - myślałam, że to systematycznie i stopniowo będzie w górę szło

to widzę, że mój synek też do piegowatych dzieci dołącza , i pewnie łysy będzie bo zgaga (odpukać) na razie mi nie doskwiera a włoski na główce powinny już rosnąć. To się mi przystojniak szykuje
+ łysy ale rudy?
Stary 2016-09-09, 13:09   #2987
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
No niestety pokolenie naszych mam było jeszcze pod wpływem tych wszystkich zabobonów.
Najbardziej rozbraja mnie zabobon dotyczący bycia chrzestną w trakcie ciąży.

Ten z wodą to jest przynajmniej śmieszny. Kuzynka opowiadała jak jej teściowa zrobiła aferę bo myła naczynia i pochlapała sobie brzuch wodą. Stwierdziła, że dziecko będzie piegowate
No tak, a jak kobieta bierze prysznic i też wodą chlapie brzuch, to co wtedy?
No to nie myjemy się do końca ciąży dziewuchy, może jeszcze mamy szansę
A swoją drogą mi się piegi podobają i lubię, jak mi latem wychodzą
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:10   #2988
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
a kiedy planuje skonczyc ten remont? Przy gladzi bardzo sie brudzi, zeby nie bylo tak ze drugi potem bedziesz to odświeżać....

Ja w koncu bede miala pralke, teraz tylko męczyć tezeta zeby panele kladl i szafki skręcał.

wiesz co, ciezko powiedzieć bo nie wiem czy jakieś niespodzianki nie będą po drodze, teraz bedzie miał 2 dni wolne to porobi ale np. w przyszłym ciagle ma 2 zmiane przez 6 dni zapierdziel więc wtedy robota bedzie stała...
Stary 2016-09-09, 13:12   #2989
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
+ łysy ale rudy?
a jest co do tego jakiś przesąd? bo my obydwoje bruneci to mam nadzieję że też brunet wyjdzie
Stary 2016-09-09, 13:15   #2990
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
a jest co do tego jakiś przesąd? bo my obydwoje bruneci to mam nadzieję że też brunet wyjdzie
a nie wiem wiesz jak wszystko w komplecie...
Stary 2016-09-09, 13:21   #2991
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
a nie wiem wiesz jak wszystko w komplecie...
nie mamy nikogo rudego w rodzinie, ale kto wie może po jakimś pra pra przodku? W sumie nic nie mam do takiego koloru włosów, a dziewczynki z rudymi loczkami przesłodko wyglądają. Piegi też mi zawsze pod wpływem słońca wychodzą i też mi to nie przeszkadza. Żeby tylko takie problemy były...
Stary 2016-09-09, 13:22   #2992
KarolinaNL
Zadomowienie

Hej☺ nacytowalam się i wszystko mi wcielo😡

Gratuluję wizyt z poprzednich dni

Mój Daniel jakby coś poszło nie tak ( w razie cc ) to nocowalby u teściów i podejrzewam, ze chętnie by do nas przychodził i nie było by problemu z jego samopoczuciem cały czas tlumaczymy mu z tz, ze mama z tatą będą musieli pojechać do szpitala jak już jego braciszek będzie wystarczająco duży żeby opuścić brzuszek no i ciągle pokazujemy mu zdjęcia jak był u mnie w brzuszku i ze szpitala 😊

Mietowka to z tych wróżb wychodzi, ze moje chłopaki powinny być dziewczynami bo w żadnej ciąży pępek mi nie wyskoczył

Ja w żadne takie zabobony nie wierzę, czerwonych wstazek przy wózku nie było i już wszystko przygotowane dla maluszka. Moja babcia jak ostatnio dzwoniła i jej powiedziałam, ze wszystko już stoi to tylko skomentowała, ze los kusze (?!)

Ja mało się udzielam bo praktycznie cały czas śpię. A jak nie śpię to jem i taki ze mnie pożytek. Dzisiaj tz niezapowiedzianie zajechał do domu i co? Zastał mnie w łóżku to tylko skomentował, ze śpiąca królewna ze mnie straszna i dał mi całusa z pytaniem " podzialalo? Bo kawy bym się napil"

Soso moje rozstepy są i tak nie do przebicia... pajęczyna na brzuchu I nawet na grazynie

I pozale się Wam, ze im bliżej tym bardziej się stresuje oddychaniem w nocy mojego malucha. Nie chce straszyć bo wiem, ze ktoś na wątku dostał zastrzyki na płuca ale ja będąc w 8 miesiącu z Danielem też je dostałam i niestety zadziałały odwrotnie tzn zatrzymały rozwój plucek i mały miał pluckach jak wcześniak mimo, ze urodził się w terminie i niestety to wszystko wyszło dopiero jak miał 4 miesiące. Strasznie charczal w ciągu dnia i w nocy przestawal oddychać na około 40-50 sekund. Pełno badań i leżenie w klinice zostawilo we mnie takie uczucie niepokoju. Zastanawiamy się teraz z tz który monitor oddechu mamy kupić. No ale mimo wszystko na sama myśl ze moje dziecko miałoby przestać oddychać zaczynam panikowac. Do tej pory też spokojnie nie zasne dopóki nie sprawdzę czy Daniel oddycha...

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:26   #2993
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
My się zastanawiamy, co wyjdzie z polsko-włoskich genów. Blondyneczka z niebieskimi oczami zrobiłaby tu furorę
Stary 2016-09-09, 13:27   #2994
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
nie mamy nikogo rudego w rodzinie, ale kto wie może po jakimś pra pra przodku? W sumie nic nie mam do takiego koloru włosów, a dziewczynki z rudymi loczkami przesłodko wyglądają. Piegi też mi zawsze pod wpływem słońca wychodzą i też mi to nie przeszkadza. Żeby tylko takie problemy były...

ej no bez urazy, sama przez kilka lat się farbowałam na rudo bo uważam że to piękny kolor, a jak dodamy do tego piegi to już w ogole. Tak mi się skojarzyło jak w tym kawale" nie ufaj łysemu ani rudemu, rudy to fałszywy a łysy mógł być rudy" - i żeby nie było sama ten kawał opowiadałam innym jak byłam ruda taki tam dystans do zycia
Stary 2016-09-09, 13:27   #2995
fiii
Rozeznanie

Cytat:
ja dzis ide na szkole rodzenia a pozniej jade do babci wiec po drodze wykorzystam kupony do maca uwielbiam te wymowki ze przez brak czasu na gotowanie mozna zjesc cos nie zdrowego

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Nie śmiej się tak :d niektórzy naprawdę w to wierzą... mojej siostry szwagierka dala jej czerwona wstazeczke do wózka jak młody się urodził i potem jeszcze kontrolowala czy ta wstazeczka jest przypieta do wózka

ja wiekszosc zabobonow traktuje z przymruzeniem oka ale sa tez takie w ktore wierze

[QUOTE=Listopadowaa;651172 91]a kiedy planuje skonczyc ten remont? Przy gladzi bardzo sie brudzi, zeby nie bylo tak ze drugi potem bedziesz to odświeżać....

brudzi sie mega chyba ze mozecie wypozyczyc sobie taka szlifierke do gladzi ktora mozna podlaczyc do odkurzacza i wtedy nie ma tyle tego pylu, albo na bierzaco wciagac to odkurzaczem
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:30   #2996
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Ja też ślub brałam w maju i żyjemy
Moi rodzice też brali w maju i w tym roku mieli 42 rocznicę

Stary 2016-09-09, 13:30   #2997
KarolinaNL
Zadomowienie

Hej! Ja jestem ruda i piegowata mój dziadek był rudy, wujek, ciocia i mama rudzielce az pomarańczowe ( ja bardziej pod kasztan ) a mój syn piękny blondynek ☺

I co do tradycji to tu w Holandii czestuje się gości sucharkami z masłem i posypką anyzkowa niebiesko-biała albo rozowo-biala i wywiesza w oknie choragiewki z napisem "Het is een jongen" alb "het is een meisje" (chlopiec/dziewczynka) i przykleja na okno wielkiego bociana☺ z racji holenderskiej krwi moich dzieciaków i nas też tradycyjnie bocian zawisnie.

Stary 2016-09-09, 13:30   #2998
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
brudzi sie mega chyba ze mozecie wypozyczyc sobie taka szlifierke do gladzi ktora mozna podlaczyc do odkurzacza i wtedy nie ma tyle tego pylu, albo na bierzaco wciagac to odkurzaczem

wiem bo juz to przezywalam.. tylko wlasnie myślę że jak tż skonczy remont jak bede w jakis 34tc + sprzątanie i dopiero pranie to mysle czy to nie za pozno... i szukam jakiegos rozwiązania
Stary 2016-09-09, 13:33   #2999
KarolinaNL
Zadomowienie

1473420736205.jpg
I jeszcze się pochwalę co mój syn mi narysował w szkole nasza cała rodzinkę az sie poryczalam ze wzruszenia.

Stary 2016-09-09, 13:34   #3000
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Hej! Ja jestem ruda i piegowata mój dziadek był rudy, wujek, ciocia i mama rudzielce az pomarańczowe ( ja bardziej pod kasztan ) a mój syn piękny blondynek ☺

I co do tradycji to tu w Holandii czestuje się gości sucharkami z masłem i posypką anyzkowa niebiesko-biała albo rozowo-biala i wywiesza w oknie choragiewki z napisem "Het is een jongen" alb "het is een meisje" (chlopiec/dziewczynka) i przykleja na okno wielkiego bociana☺ z racji holenderskiej krwi moich dzieciaków i nas też tradycyjnie bocian zawisnie.

Sucharki z masłem spoko - po taniości

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Załącznik 6634706
I jeszcze się pochwalę co mój syn mi narysował w szkole nasza cała rodzinkę az sie poryczalam ze wzruszenia.

ale macie długie nogi wszyscy, pozazdrościć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości