![]() |
#3961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Cytat:
![]()
![]() |
#3962 |
Zakorzenienie
|
Hahahah, to bym wtedy miała niezwykle "ekonomiczne" dziecko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W takim razie życzę Ci żeby się udało utrzymać laktację i żeby lekko szło tym laktatorem. A najlepiej żeby Marysia się odbraziła na cycusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ___ U nas też ostatnio mniej pieluszek, bo już nie ma tylu kup. Na noc od dłuższego czasu jest jedna, w ciągu dnia gdzieś koło 5-6 sztuk. Ignaś ma dzisiaj słaby dzień. Marudzi strasznie. Tylko na rączkach jest OK. Zamotałam go w chustę ale jest tak gorąco, że wytrzymałam z nim tak tylko niecałą godzinę... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też czekam z niecierpliwością na nosidełko bo musze targać wózek z 1 piętra.. i najpierw wozek potem wracam po dziecko, a gorzej jest z powrotami, bo latam jak walnięta, wnosze Nadie, wracam po zakupy, wracam po wozek.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Zakorzenienie
|
Haneczkę dziękuję za namiary
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3966 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Gabi śpi na mnie, to ja biorę się za czytanie co popisałyście
![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
Cytat:
Nie wiem o co chodzi z tym kreceniem. Nie sadze zeby była glodna, ale daje piers bo tak szybko sie uspokaja. Moze chodzi o bliskość? Cytat:
Ja mam kółkową, prosta i szybka w obsłudze. Na poczatek ideał. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65104921]Zabcia cyckiem nie przekarmisz ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ufff... ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65105896]Ja stosowalam w ciazach obu i żaden nowy rozstep mi nie wylazl, ale niewiem czy to zasluga bio.oil [/QUOTE] Ja stosowałam polecany przez sroke balsam babydream naprzemiennie z olejkami. Jakie mialam w domu - olej arganowy, z słodkich migdalów, pestek winogron, czasem oliwi dolewałam. Kokosowego nie, no nie lubie. I roztępa nie mam ![]() Choć przy karmieniu chyba mi sie zrobiły, bo w dolnej części piersi mam czerwone paseczki ![]() ![]() Cytat:
![]() Madzia9999 U mnie to samo z mezem, tez tak konczy pozno prace. A studia zacząl całkiem nowe - najpierw inżynier. Dużo mu zostało. I są to bardzo wymagające studia. Dlatego nie wiem czy sie zdecyduje na drugie dziecko. Ale pozniej moze byc za późno. Za rok 30stka. Cytat:
![]() A przetrzymanie ze spaniem kończy się jak teraz- śpi na klacie bo był ryk, o dalam ja mamie, a ja zaczelam sprzatac lazienke. Mam wrażenie, ze nikt nie umie się nią zająć..pewnie przesadzam, ale to ja z nia przebywam 24/7 i np gdy widze pierwsze oznaki zmeczenia nie mam problemu z jej uspaniem, placzu wtedy nie ma w ogóle cały dzień. Cytat:
Cytat:
Kobiety powinny być dumne! Ale u nas to jakas masakra... Ja akurat byłam szczupła juz tydz po porodzie. Ale wiem jak ludzie patrzą na brzuchy kobiet po ciąży. Noszz cholera! A zwlaszcza inne koleżanki, aby na boku obgadać. Ehh Cytat:
![]() Gabi moglaby i w kupie i sikach lezec, a ja wariatka ciągle zmieniam,nawet po małym siku, nawet w nocy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3967 |
Zakorzenienie
|
Wróciłysmy ze spacerku
![]() ![]() ![]() Spacer nam zajął godzine. Byłoby dłużej gdyby nie obcięrajace adidasy. Mam na małych palcach rany :/ Kolejne buty które są na mnie za małe po ciąży... Teraz zabawa na macie a zaniedlugo kąpiel i sen. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3968 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dziś czuję się duuuzo lepiej, mimo ciśnienia 100/60 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Zabcia musisz zaufać innym i zostawić im Hania me. Może być tak, że mała Cię czuje i dlatego robi cyrki u innych. Będzie z tatą czy babcia, poradzi sobie z nimi, a oni z nią. Krzywdy jej nie zrobią ;-) Mówi ci to.matka wariatka która myslala i robiła tak samo jak Ty przy pierwszym dziecku ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Ale matką wariatka już pozostanę ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3970 |
Zakorzenienie
|
Majunia juz śpi
![]() Mam mega odciski na dwóch małych palcach....ozessszzzz ale bolą. Dostalam pismo z zus o wstrzymam zasiłku ![]() Do 2 tyg powinnam dostać drugie pismo z sadu pracy info od radcy. W końcu coś ruszyło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że jak nigdy nie byłam panią porzadnicką, tak teraz sprzątanie bardzo mnie cieszy ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65127721] ![]() Ja też tak miałam, ręcznym szybciej i więcej. 140ml całkiem nieźle! Mimo tego że mała nie wisi na cycku cały dzień laktacje masz nieźle rozbójana ![]() ![]() Dziś czuję się duuuzo lepiej, mimo ciśnienia 100/60 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Zabcia musisz zaufać innym i zostawić im Hania me. Może być tak, że mała Cię czuje i dlatego robi cyrki u innych. Będzie z tatą czy babcia, poradzi sobie z nimi, a oni z nią. Krzywdy jej nie zrobią ;-) Mówi ci to.matka wariatka która myslala i robiła tak samo jak Ty przy pierwszym dziecku ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Ale matką wariatka już pozostanę ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Noooo ![]() Matka wariatka haha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3972 |
Zakorzenienie
|
Kanwa nie mierzyłam nigdy. Czas zależy od współpracy. Myślę że kilka minut. Ja swoją z przesyłka kupiłam za 150. Doradca mnie uczyła
|
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() australia jeśli zależy Ci na powrocie calkiem tylko do piersi to możesz poczytać albo poradzic się dziewczyn na fb na grupie karmienie piersią. Bardzo tam sobie doradzają dziewczyny i ogolnie pierwsze co piszą to żeby jednak smoczka i butelkę wywalić. I jest tam też taki jeden post pod którym laski opowiadają swoje historie podobnie jak u Ciebie, więc okazuje sie, że chyba to jednak jest możliwe i niektóre dzieci tak mają, że wolą butlę niż cyca. Dopóki dziecko nie zna butelki zupelnie to nie ma pojęcia, że istnieje inne jedzenie niż pierś ![]() Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2016-09-09 o 19:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3974 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko zasnelo o 19;30 ubrane w pajacyk, przewinięte na noc. Wlaśnie się obudzila radosna i chętna do zabawy... O Matulu dobrze, że zdążyłam zjeść bo męża jeszcze nie ma i nie pomoże...
![]()
#3975 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maja nie jest głodna, ćwiczy nowe umiejętności ![]() Soffinka pisała, że jej synek też coś w tym stylu robi : ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też biegamm z Mała s potem po wózek. Nie dałabym rady wózek i Mała. Jeszcze szwy po operacji nerek mnie ciągną ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65127721] ![]() Ja też tak miałam, ręcznym szybciej i więcej. 140ml całkiem nieźle! Mimo tego że mała nie wisi na cycku cały dzień laktacje masz nieźle rozbójana ![]() ![]() Dziś czuję się duuuzo lepiej, mimo ciśnienia 100/60 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Zabcia musisz zaufać innym i zostawić im Hania me. Może być tak, że mała Cię czuje i dlatego robi cyrki u innych. Będzie z tatą czy babcia, poradzi sobie z nimi, a oni z nią. Krzywdy jej nie zrobią ;-) Mówi ci to.matka wariatka która myslala i robiła tak samo jak Ty przy pierwszym dziecku ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Ale matką wariatka już pozostanę ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Też myślę, że trzeba zaufać innym i zostawić co jakiś czas dziecko.kochsm swoje nad życie i też na swój sposób matka wariatka ze mnie. Jednak z,drugiej strony nie wyobrażam sobie się dzień non stop z dzieckiem jak kwoka ![]() Mnie może było łatwiej bo nie miałam wyjścia i Hania musiala z kimś zostać jak miała problemy ze zdrowiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3976 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja byłam swego czasu ns grupie kp na fb ale mnie denerwowały kobity, bo tam było przekonanie że tylko mleko z cyca jest ok, a mm to zło. Po którejś aferze w tym temacie się usunelam. O tym że smoczek i butelka zaburzaja ssanie też czytałam. Moje dziewczyny łaskawe i cycoholiczki więc tego.problemu nie doświadczyłam. Zosia miała 10dni! jak dostała butlemusiałam iść do sądu i zeznawać jako świadek w kolejnej bezsensu rozprawie mojego szefa Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2016-09-09 o 20:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Zakorzenienie
|
Też byłam w takiej grupie na,FB ale od lubiłam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3978 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3979 |
Zakorzenienie
|
Trzeba uśpić czyli co robicie wtedy? Może głupie pytanie, ale ciekawa jestemm jak to u Was wyglada.
U Nas sen za dnia to zwykle wózek i spacer, na noc położona Hania na kanapie po dojedzeniu mleczka,smoczek i mizianie plus gadanie i zasypia.jak widzę, że oczka się zamykają to wkładam do śpiworka i do łóżeczka przenoszę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3980 | ||
Zakorzenienie
|
Dzięki Paulina , może w wolnej chwili zerknę. Jakiegoś szczególnego ciśnienia nie mam, wiadomo, że wygodniej wyciągnąć cycek niż odciągnąć, no ale cóż, dziecka na siłę dostawiać nie będę
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Nas poza kolkami nie usypia na rękach, czasem u TZ ale on rzadko teraz w domu to jak tylko trochę córeczka marudzi to rączki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3982 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co ja bym dała za takie zasypianie jak u Was... W ogóle jakoś od kilku dni się u nas wszystko psuje. Czyżby to jakiś skok? Wcześniej nic takiego nie zauważyłam i miałam nadzieję że to nas ominie. Obawiam się tylko tego, że nawet jeżeli to chwilowe to może to zaważyć na usypianiu już nawet po tym złym okresie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3984 |
Konto usunięte
|
Właśnie spojrzałam na 1. stronę i widzę że w okolicach 12. tygodnia jest chmurka z deszczem, a Ignaś skończy 12 tygodni pojutrze...
Może to faktycznie to. Ale co to ma być w ogóle za żart z tymi chmurami od 15 do 20 tygodnia ja się pytam? ![]() Asiek i jak Wam się mieszka? |
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Zakorzenienie
|
Ja njaczęściej usypiam w wózku, 10 minut max 15 i śpi, na rękach w 5 minut ale jest problem z odłożeniem. W nocy po butli zasypia sama jak odłoze do łozeczka.
Miałam spine z tż. Odkąd tu jesteśmy nic mi nie pomaga. wraca z pracy i siedzi, weźmie Nadie na 5 minut a ta zaraz zaczyna płakaać przy nim ![]() ![]() ![]() I na dodatek ja zmywam , ona śpi w sypialni, tż siedzi na kanapie i mnie woła, że mała sie obudziła. No tak mi kuuuu.....rwa ciśnienie skoczyło. Ja zmywam, robie obiad na jutro - ON SIEDZI i mnie woła do dziecka, wygarnęłam mu i poszedł spać bez słowa.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3986 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U Nas całe szczęście usypianie nieznienne uff! Jednak marudzenie,,rozbudzanie, placzki inna historia. Cytat:
![]() Tz chyba lekko niepoważnie się,zachowuje. Mowisz mu wprost czego oczekujesz i co chcesz żeby zrobił? O wolalanie, że dziecko się obudziło też byn się wkurzyla ![]() Też czasem Hania płacze u TZ bardziej, ale tłumacze spokojnie jak ma nosić czy jak jej pomóc. Zachęcam żeby sam coś wymyślam. Zawsze chwalę ![]() Czasem celowo chcę żeby tz jak już jest zajął się sam Hania żeby nie było tak, że ONLY Mama ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3987 | ||||||
Zakorzenienie
|
Paznokcie skrocilam. Pobuszowalam po necie. Pogadalam z psiapsiola. Majunia ladnie śpi
![]() Drażni mnie to ze w tym lewym cycku więcej mleka.... taki ciężki i wiekszy jest ![]() Weekend Tz ma wolne wiec spędzimy go razem w trójeczke ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
U mnie czasami tak działa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() Staram się nie zwracac uwagi na takie gadanie.... ale czasami nachodzą mnie myśli czy jest wszystko ok ![]() W nocy jak nie jest pełna pieluszka to nie zmieniam ![]() U nas również raz dziennie kopppaa chociaż dziś nie było to jutro mogą być dwie albo jedna duża ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
![]() Podziwiam za spacery ![]() U taty tez drugie ale wiem ze mi pomoże. Jak w ciągu dnia nie umyje garnków to tz zawsze mi mowi żebym zostawila i jak wraca to myje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
Po kąpieli biore na rade karmię butelka i zasypia. Biore na ręce żeby się odbilo. Chwile noszę i odkładam do wózka. Po około godzinie przenosze do łóżeczka. Przy pierwszym karmieniu zabieram do łóżka i spimy tak do rana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() Tz nie zawsze zauważa i czasami rozbudza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3988 |
Zadomowienie
|
![]() Spodobało mi się bycie offline-mamą, chociaż czytam Was czasem przy karmieniu i jestem na bieżąco. Wrzuciłam foto do klubu, ciekawe która zgadnie z kim ![]() Esia pozdrawia koleżanki i kolegów ![]()
![]() |
#3989 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyszly moje naklejki na sciane.nie sa wymyslne ale lubimy przejrzystosc ![]() ![]()
![]() |
#3990 |
Rozeznanie
|
Dziekuje dziewczyny, oby juz sie nie powtorzylo. Chociaz przy nastepnej pobudce tez sie zakrztusil slina ale nie juz tak. Ogolnie czesto sie krztusi ta moja kruszyna, najczesciej przy cycku bo przysypia i zapomnina polknac.
Co do pieluszek to faktycznie tez mniej idzie. Przebieram najczesciej po snie przed karmieniem lub gdy kupa. Wczoraj dzien deszczowy, maz i syn spali do 12 wiec zeby ich nie budzic tez lezalam w lozku. Potem Gabrys mial pare dluzszych drzemek. Spac na noc poszedl o 20. Przebudzil sie przed polnoca ale dalam smoczka i usnol dalej. Przed 2 wstal zjadl iii koniec spania :/ Lulalam dwa razy i po odlozeniu do lozeczka oczy jak piec zlotych i gadanie. Poddalam sie. Lezyvw lozeczku i gada, a ja w lozku czekam az sie znudzi i usnie lub go ululam z wiekszym skutkiem. ---------- Dopisano o 03:27 ---------- Poprzedni post napisano o 03:23 ---------- Po godzinie wlasnie sie znudzil, dalam smoka przytuli pieluszke i chyba usnie. Przy lulaniu nawet smoka nie chcial - udawal ze sie dlawi nim.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.