Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-09, 22:11   #3091
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Zdjęcia
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 22:14   #3092
mietowka25
Zakorzenienie

Bluesberry oboje są dość specyficzni więc trudno wybrać..

Dziewczyny też Wam na wieczór brzuch się tak dziwnie napina ale nad macica? Tzn jak żołądek i inne wnętrzności
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 22:14   #3093
domek_z_piernika
Zadomowienie

Gosiurek, przybij pionę. Ciężko jest, bo z jednej strony by się chciało, a z drugiej szkoda gadać....

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 22:16   #3094
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
Ja właśnie kupuje angelcare zastanawiam się tylko czy sam monitor czy razem z niania. Byłam dziś na 1 zajęciach sr fajnie było oglądałam porodowke zaczynam panikowac

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
A ja odwrotnie, im więcej się nasluchałam w SR o porodzie, tym jestem spokojniejsza. Mam nadzieję, że tak mi zostanie 😜

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Akurat to go tłumaczy faceci trochę inaczej robią zakupy. Mają środki na dany cel, idą i kupują. A my planujemy, oglądamy, szukamy, porównujemy, konsultujemy...

To akurat masz jeszcze sporo czasu żeby się wyluzować
Ano, coś w tym jest, co mówisz 😉

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 22:30   #3095
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Mam to samo Od samego początku. Kilka dni temu spała z nami, na brzuchu. I ja z przyzwyczajenia położyłam jej dłoń na pleckach i nic! ruszam ją, nic! Jak krzyknęłam, tż na równe nogi, zaczął ją szturchać a ta nic! ja w panike a ta takim zaspanym głosem "ale co chcecie, weekend jest" oczywiście do rana już nie zasnęłam....
Jezu współczuję takiej akcji ale mam podobnie, często sprawdzam czy oddycha przez sen jak jakaś psychopatka 😕

Mój mężuś mi w ogóle dziś zrobił tak dobrze bo kupił sok z kiszonej kapusty, a ja kocham takie kiszeniaki, jeszcze spod ogórków 😃 a wczoraj oglądaliśmy Kiepskich i Ferdek surową kiełbachę zapijał taką właśnie wodą spod ogórów prosto ze słoja a mnie aż ślinotok się włączył, więc dziś też popiłam a co!

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 22:41   #3096
Listopadowaa
Zakorzenienie

Wypiłam antybiotyk na pęcherz i mnie mdli ;/
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 22:42   #3097
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Sunshine, gratuluję wizyty i zdrowej dzidzi

Gosiurku, mąż Ci dobrze prawi...

Słodziutkie

Dużo Cię to nerwów kosztowało wybraliście w końcu jakiś monitor oddechu? Chyba najbardziej polecane są angelcare, używa się ich w szpitalach.

Eureka! On tak sam z siebie, czy po prostu gdzieś przeczytał lub ktoś mu powiedział że trzeba się już zabrać za poważniejsze zakupy?
Jeszcze nie, chcemy pojeździć po ch dla dzieci i pooglądać, popytać.
Cytat:
Właśnie obejrzałam na lapku, cudne te dziecięce rysunki są

No to jak mój nie będzie miał czupryny jak Wodecki to się wkurzę.. siedzę właśnie z litrem mleka tak mnie pali

yy ten, a kto gorszy/lepszy ? teściowa czy teść ?

Mam to samo Od samego początku. Kilka dni temu spała z nami, na brzuchu. I ja z przyzwyczajenia położyłam jej dłoń na pleckach i nic! ruszam ją, nic! Jak krzyknęłam, tż na równe nogi, zaczął ją szturchać a ta nic! ja w panike a ta takim zaspanym głosem "ale co chcecie, weekend jest" oczywiście do rana już nie zasnęłam....

oszzzz Ty!

Super, że wszystko ok!

tatuś dojrzewa powoli do roli

No i po fotelik znowu nie byliśmy ale po drodze wskoczyłam na bazarek dziecięcy i mam kilka skarbów
Takie dziecięce rysunki od serca najlepsze
Ja też od kilku ładnych tyg mam codziennie zgage więc mój syn conajmniej do pasa włosy powinien mieć
też tak niestety mam, ze czasem pod wpływem paniki wybudzam gwałtownie biedaczka. Czasem nastawiam budzik co godzinę i sprawdzam czy żyje np.jak jest chory. A jak wymiotuje to już w ogóle śpię u niego w pokoju na podłodze. Matka wariatka.
Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Słuchajcie, cud się stał... Tż przed chwilą zapytał, kiedy kupimy łóżeczko - może jutro? Wreszcie gada jak człowiek 😁

Brawa dla tz !
Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Matko co za dzień! Ja mam jakieś cholerne problemy z oddychaniem i jedynie mogę leżeć na płasko na lewym boku. Albo się ruszać, więc wysprzątałam mieszkanie i potem już kompletna dętka. I żal mi córci bo piękna pogoda a my siedzimy w mieszkaniu ale boję się łazić w takim stanie po upałach😕 mam wyrzuty bardzo😟

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Tez tak mam, dlatego bardzo sie ciesze ze czesto tesc zabiera daniela po szkole do siebie i wtedy mały może sobie pojeździć rowerem i pobawić się na placu.
Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Bluesberry oboje są dość specyficzni więc trudno wybrać..

Dziewczyny też Wam na wieczór brzuch się tak dziwnie napina ale nad macica? Tzn jak żołądek i inne wnętrzności
Mój mały jak mi nogi wetknie pod zebra to mam taki twardy i napięty brzuch pod biustem. Kilka razy dziennie tak mam a wieczorem najczęściej.

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 22:45   #3098
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Jeszcze nie, chcemy pojeździć po ch dla dzieci i pooglądać, popytać.

Ja też od kilku ładnych tyg mam codziennie zgage więc mój syn conajmniej do pasa włosy powinien mieć
też tak niestety mam, ze czasem pod wpływem paniki wybudzam gwałtownie biedaczka. Czasem nastawiam budzik co godzinę i sprawdzam czy żyje np.jak jest chory. A jak wymiotuje to już w ogóle śpię u niego w pokoju na podłodze. Matka wariatka.

Brawa dla tz !

Tez tak mam, dlatego bardzo sie ciesze ze czesto tesc zabiera daniela po szkole do siebie i wtedy mały może sobie pojeździć rowerem i pobawić się na placu.

Mój mały jak mi nogi wetknie pod zebra to mam taki twardy i napięty brzuch pod biustem. Kilka razy dziennie tak mam a wieczorem najczęściej.

To by mogło być to...
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 23:05   #3099
Listopadowaa
Zakorzenienie

zadam glupie pytanie....po co gruszka do nosa ?:P

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

A kupujecie rurki antykolkowe?
Stary 2016-09-09, 23:09   #3100
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
zadam glupie pytanie....po co gruszka do nosa ?:P

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

A kupujecie rurki antykolkowe?
Gruszka do wyciągania glutów, zamiast aspiratora ;-) a co to są te rurki?

Stary 2016-09-09, 23:18   #3101
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
Ja właśnie kupuje angelcare zastanawiam się tylko czy sam monitor czy razem z niania. Byłam dziś na 1 zajęciach sr fajnie było oglądałam porodowke zaczynam panikowac

Też kupuję angelcare, wersję z nianią
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 23:19   #3102
Listopadowaa
Zakorzenienie

http://www.medipartners.pl/rurki.html
Stary 2016-09-09, 23:19   #3103
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Przyszłam zniesmaczona po kąpieli do Tż-ta i mówię, że mam straszne te rozstępy po czym pokazuję mu brzuszek. Tż mnie przytulił i pyta czy chcę jakiś kremik
Tylko zastanawiam się czy jest sens żeby teraz kupować bio-oil jak te rozstępy już mam
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 23:20   #3104
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Ale smaka od rana robisz! Jak.nie barszcz, to burgery. Uwielbiam takie domowe, można napakować do nich, co tylko się chce
Stary 2016-09-09, 23:21   #3105
Listopadowaa
Zakorzenienie

A tak z ciekawości, czym łatwiej usuna glutki aspiratorem czy gruszka? Bo aspiratorem to trzeba się ponoc bardzo nadmuchać, no ale czy gruszka jest tak samo skuteczna?
Stary 2016-09-09, 23:37   #3106
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Heloł
Mam dziś kryzys identyczny jak Domek niedawno. Miałam mega ciężki dzień w pracy, do tego upał, do tego dojazdy po 40 kilometrów.. Po powrocie spałam godzinę, kolejną przeleżałam i nadal jestem jak flak. W domu nic nie zrobione, a mamy jutro gości. Pochlastać się idzie
Jeszcze się z TŻtem pokłóciłam, bo on naciska żebym od poniedziałku brała wolne. Do bani wszystko
Na zwolnienie raz raz!

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez sunshine90 Pokaż wiadomość
U mnie przyrost wagi idzie systematycznie. Po ostatniej wizycie u gina się załamałam. Od początku ciąży przytyłam już 15 kg, a jem normalnie Przez miesiąc przytyłam aż 4 kg

Jestem już po wizytach. Wszystko w porządku, maluch dobrze się rozwija. Waży 1510 g i widziałam twarzyczkę
Sosowhat sprawdziłam sobie ostatnio moje wyniki od okulisty i okazuje się, że mam tylko -0,5 , ale mimo wszystko zapytałam lekarza co z okulistą. Powiedział, że taka wada to nie wada i nie jest to wskazanie do cc. Powiedział też, że oczywiście najlepiej iść sobie do internisty, okulisty, dentysty, żeby się przebadać.
Gratkinza wizytę!
Nie martw się, ja też juz 13 kg przytyłam i coraz gorzej mi z tym. Dziś się prawie poplakałam, jak się pakowałam na targi. Nie dość, że w nic nie wchodzę, to jak już wejde, wyglądam jak wielka tłusta kula

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Posprzątalam mieszkanie a czuje się jakbym przebiegła maraton...

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Skąd ja to znam
Śliczne zdjęcie!

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
O matko...

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65136301]Zdjęcia [/QUOTE]

Sama słodycz!!

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Paulinika śliczny brzuszek!

Ma_i jak u Ciebie sytuacja z szefową wariatką??
Stary 2016-09-09, 23:47   #3107
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Dalej nie wiem co to i co się z tym robi nie kupuję na pewno ;-)

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość

Ma_i jak u Ciebie sytuacja z szefową wariatką??
W zasadzie stoi w miejscu. Złożyłam pozew do sądu i czekam na rozwój wydarzeń. Ostatnio przestałam się tym przejmować. Zastanawiam się tylko, czy pipka złożyła papiery do ZUS i co ja mam zrobić żeby dostać zasiłek chorobowy. Chyba w poniedziałek wybiorę się na wycieczkę do ZUS.

Stary 2016-09-09, 23:57   #3108
domek_z_piernika
Zadomowienie

Tez nie wiem co z tymi rurkami zrobić. Pierwsze słyszę

Sent from my iPhone
Stary 2016-09-10, 00:05   #3109
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Mój mężuś mi w ogóle dziś zrobił tak dobrze bo kupił sok z kiszonej kapusty, a ja kocham takie kiszeniaki, jeszcze spod ogórków 😃 a wczoraj oglądaliśmy Kiepskich i Ferdek surową kiełbachę zapijał taką właśnie wodą spod ogórów prosto ze słoja a mnie aż ślinotok się włączył, więc dziś też popiłam a co!
O jeny, sok z kiszonej kapusty Widziałam w aldi w kartonikach, ciekawe czy smakuje tak dobrze jak z domowej... W poniedziałek będzie akcja "kiszona kapusta" Dziękuję za inspirację

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Wcale nie to raczej naturalny odruch, u Ciebie jeszcze bardziej wzmocniony problemami oddechowymi dziecka. Odkąd pamiętam, kiedy chorowałam, mama zawsze brała mnie do siebie do łóżka i czuwała, to mi się wydaje naturalne. Wystarczyło że bolał mnie brzuszek
A wymiotującego dziecka w życiu nie zostawiłabym w nocy samego.

Moja biedna matula, jak jeszcze mieszkałam z rodzicami, nigdy nie zasnęła spokojnie dopóki nie wróciłam do domu (chyba że uprzedzałam że nie będzie mnie na noc).
Cytat:
Napisane przez Annulka21 Pokaż wiadomość
Przyszłam zniesmaczona po kąpieli do Tż-ta i mówię, że mam straszne te rozstępy po czym pokazuję mu brzuszek. Tż mnie przytulił i pyta czy chcę jakiś kremik
Tylko zastanawiam się czy jest sens żeby teraz kupować bio-oil jak te rozstępy już mam
Jest, jak skóra będzie dobrze natłuszczona, to i ładniej się zagoją i może ograniczysz powstawanie kolejnych. Tylko bio-oil jest całkiem drogi, biorąc pod uwagę skład, który nie jest rewelacyjny. Najlepiej coś naturalnego typu olej kokosowy, masło shea, olejek ze słodkich migdałów, jojoba. Balsamy na tym etapie już średnio dają radę, trzeba się smarować po parę razy i wszystko wsiąka

Jak Tż chce zasponsorować brzuszkowi coś ekstra (w ogóle to brawa dla niego ) to polecam takie coś, zamawiałam ze strony Organique
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...slem-shea.html
Konsystencję ma jak masło, natłuszcza super i obłędnie pachnie są różne wersje zapachowe. Podpatrzyłam na innym wątku i w chwili słabości kupiłam dwa.

Cytat:
A tak z ciekawości, czym łatwiej usuna glutki aspiratorem czy gruszka? Bo aspiratorem to trzeba się ponoc bardzo nadmuchać, no ale czy gruszka jest tak samo skuteczna?
Nie używałam ani jednego, ani drugiego aspirator wzięłam w razie większego kataru, a gruszkę tak żeby na szybko odciągnąć to co np spłynie po psiukaniu solą morską.
Stary 2016-09-10, 01:10   #3110
baletnica_natasza
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65137911]Przyszłam zniesmaczona po kąpieli do Tż-ta i mówię, że mam straszne te rozstępy po czym pokazuję mu brzuszek. Tż mnie przytulił i pyta czy chcę jakiś kremik
Tylko zastanawiam się czy jest sens żeby teraz kupować bio-oil jak te rozstępy już mam [/QUOTE]
Kup koniecznie, bo one moga sie zrobic dluzsze i szersze. Takze zapobiegaj dalszemu ich rozwojowi.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 01:48   #3111
Panna Izabela
Zakorzenienie

My po ktg. Wszystko dobrze. Chociaż mnie położna zestresowała. Naciskam za każdym razem jak czuję ruchy, pod koniec ktg tych ruchów było mniej, no ale były, ja tu klikam a za chwilę położna przychodzi i do mnie z tekstem "a co on poszedł spać na sam koniec?" Mówiłam jej, że przed chwilą się ruszył ale nie uwierzyła, że nie śpi i zdziwiona była, że ja nie wiem. A skąd ja mam wiedzieć czy on śpi czy nie śpi, przecież go nie widzę... Ruszył się to nacisnęłam i tyle. No ale zapis prawidłowy i ruchów sporo, więc jest git.
Spać nie mogę, znowu się nałaziliśmy, no i podróż, ponad 200 km w obie strony, potem u rodziców moich jeszcze ok 10 kg śliwek, musiałam usunąć pestki i zamrozić, na szczęście chłopaki pomagali. Ale wróciliśmy dopiero na wieczór. Nie wiem czy będzie takie ktg, żebyśmy normalnie od razu po wracali do domu. No ale trudno, wymęczyłam się, tylko przez to brzuch mam ciężki bardzo i napięty, aż ciągnie. Nieprzyjemne uczucie. I łydki mnie mega bolą, może to kwestia pogody chociaż nie czułam jakiegoś mega upału, ale może moje nogi poczuły, i kwestia niewygodnych pozycji i chodzenia... Młody sobie teraz harce w brzuchu urządza, taka godzina to chyba jego standard
Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Wypiłam ale mi żyły przeorali teraz dwie godzinki
Najważniejsze, że już po

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Już nic się nie odzywam i nie proponuje bo kończy się tym że ja jestem najgorsza :-(

Mam newsa ;-) przyjaciółka i jej mama wróżą mi CHŁOPCA bo raz że mam tylko brzuszek to dwa pępek mi wyszedł....
Hahaha jakie głupoty, w pierwszej ciąży mi pępek wyszedł i była dziewczynka, teraz mi wyszedł i chłopiec. Gdzie tu logika? W ogóle to moja szwagierka jest w tym mistrzynią. W pierwszej ciąży była pewna, że będę mieć chłopca, przez to jaki miałam brzuch. A tu psikus. Teraz jak wyszło, że chłopak, to stwierdziła, że wtedy miałam brzuch ewidentnie na dziewczynkę a teraz mam na chłopca i to widać a Brzuchy mam takie same

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
U mnie też czasem wizyty były oszczędne. W pierwszej ciąży TZ chodził razem ze mną na te badania usg, gdzie w gabinecie miał swej krzesło, wielki telewizor na ścianie i mógł sobie podglądać. Fajne to było. Teraz jak ja chodzę na badania ,to pilnuje córki, więc nie był ani razu.
Poza tym mi jakoś nie zależało by chodził ze mną na każdą wizytę do lekarza bo i po co. Wiadomo jak było usg i mógł podejrzeć dziecko, to i owszem niech będzie.

haha! Bo siusiakiem pępek wypycha?

Ale to ślicznie

W ogóle, to wierzycie w te wszystkie zabobony" związane z ciążą?
Chodzi mi np. o noszenie łańcuszków/korali, wieszanie czerwonej kokardki przy wózku dziecka, ochlapanie brzucha wodą itp?
Nie wierzę w żadne zabobony, czy to ciążowe czy nie Jak ma się coś wydarzyć, to się wydarzy i żadne wstążki i inne rzeczy tego nie zmienią.
Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak sobie radzicie w taki upał?
Ja nie ogarniam, jest mi mega duszno, ciężko, nawet zejście po schodach jednopiętrowych jest dla mnie ogromną męką...
Eee 30 stopni to nie mega upał Chociaż w mieszkaniu by mi było ciężko, bo na poddaszu mieszkamy, okna wysoko i niczym nie osłonięte. Mrożona kawa, miska z zimną wodą z miętą i wiatrak, tak sobie radzę wtedy i obserwuję czy nie puchnę za bardzo.

Muszę się zmusić, żeby spać, mimo że mi się nie chce, bo głodna zaczynam się robić

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 06:45   #3112
bluesberry
Zakorzenienie

Bry
Pol nocy nie spałam, nie mogłam w ogóle zasnąć.

Witam się sobotnie, w 30tc !

Jadę na polowanie za chwile, największy dziecięcy bazarek w okolicy, najlepiej włożyć kask i ochraniacz na brzuch, żeby nie stratowali :-/

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 07:02   #3113
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dzień dobry, Ja od 6 nie spie. Wyglodniala byłam bo na noc musialam antybiotyk wziąć 2-3 godz. po posiłku najlepiej na pusty pęcherz także kolacja była wcześnie ale tz kochany kupił mi fast fooda chamburgera z kurczakiem to bynajmniej po jadłam. A teraz było śniadanko i herbatka i spać mi się juz nie chce. W ogóle dzisiaj chyba będzie upał bo juz mi gorąco i duszno.

Panna Izabella gratuluje wizyty !

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Blue powodzenia na zakupach i koniecznie się pochwal co tam kupulas.

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Odnośnie tej rurki, tez nie wiem dokładnie i co chodzi. Pewnie się dowiem na SR ale wiwmnze znajome kupowały, niby w awaryjnych i sytuacjach gdy dziecko się męczy i nie może kupki zrobić. Ale Nic więcej na ten temat nie wiem. Myslalam, ze to normalna rzecz w wyprawce i w sumie się zdziwilam ze nikt nic o tym nie wie i w necie tez malo informacii.
Stary 2016-09-10, 07:13   #3114
MajWija
Wtajemniczenie

KarolinaNL aaa to źle zrozumiałam, myślałam, że teraz też musisz mieć podane

Miętówka, mam identycznie z tym brzuchem wieczorem, przez to niestety mam duszności :/

Odnośnie aspiratora to pochwalę się, że przemoglam się i kupiłam Katarek. Dużo znajomych mi polecalo, ale mnie sam fakt odkurzacza przerazal, ale po ostatniej wizycie u koleżanki zdecydowanie jestem za tym. Mąż się zaoferował, że on będzie odciągac, jak ja nie dam rady :P

U Was to chociaż tak jak piszecie te wagę widać, a u mnie mimo 10kg na plusie nie widać wcale poza brzuchem i cyckami więc ja nie wiem gdzie to jest :|
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 07:19   #3115
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
KarolinaNL aaa to źle zrozumiałam, myślałam, że teraz też musisz mieć podane

Miętówka, mam identycznie z tym brzuchem wieczorem, przez to niestety mam duszności :/

Odnośnie aspiratora to pochwalę się, że przemoglam się i kupiłam Katarek. Dużo znajomych mi polecalo, ale mnie sam fakt odkurzacza przerazal, ale po ostatniej wizycie u koleżanki zdecydowanie jestem za tym. Mąż się zaoferował, że on będzie odciągac, jak ja nie dam rady :P

U Was to chociaż tak jak piszecie te wagę widać, a u mnie mimo 10kg na plusie nie widać wcale poza brzuchem i cyckami więc ja nie wiem gdzie to jest :|
Ja chciałam katarka ale w sumie nie wiem jak ob działa. Piszecie ze na odkurzacz. Chodzi o taki prawdziwy czy cos innego ?:P widzialam u znajomych to na pompke odciagali bez halasu i tez skutecznie. Ale nie wiem czy to była zwykła frida czy katarek. Aspirator miał bardzo długie wezyki.

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Majwija ja nabralam masy i po mnie widać, szczególnie mówią to ludzie którzy nie widzieli mnie bardzo długo. Ale jak sama po sobie widzę ze utylam to ludzie tym bardziej widza. Ale kostki mam napuchniete, no i nogi mnie co raz częściej bola.
Stary 2016-09-10, 07:22   #3116
bluesberry
Zakorzenienie

LISTOPADOWA ja tych rurek nie kupuje na kołki i bóle brzuszka jest sporo sposobów jak ulżyć maluchowi :ekhm:

Ale mi jakoś dziwnie, mdłości mam, pewnie przez niewyspanie :/

Pochwale sie łupami ale ostrzegam ze może być tego wielka torba z Ikei a przynajmniej taki mam plan

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 07:42   #3117
sosowhat
Wtajemniczenie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65137911]Przyszłam zniesmaczona po kąpieli do Tż-ta i mówię, że mam straszne te rozstępy po czym pokazuję mu brzuszek. Tż mnie przytulił i pyta czy chcę jakiś kremik
Tylko zastanawiam się czy jest sens żeby teraz kupować bio-oil jak te rozstępy już mam [/QUOTE]

moze jakis tanszy olej sobie kup? Chociaż podobno bio-oil działa cuda - ja w niego zainwestuje po porodzie do walki z juz istniejącymi, z hardcorowymi peelengami itp.

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Ale smaka od rana robisz! Jak.nie barszcz, to burgery. Uwielbiam takie domowe, można napakować do nich, co tylko się chce
noo pyszotka, zróbcie sobie za mną ciągle takie domowe chodzą teraz

Cytat:
LISTOPADOWA ja tych rurek nie kupuje na kołki i bóle brzuszka jest sporo sposobów jak ulżyć maluchowi :ekhm:

Ale mi jakoś dziwnie, mdłości mam, pewnie przez niewyspanie :/

Pochwale sie łupami ale ostrzegam ze może być tego wielka torba z Ikei a przynajmniej taki mam plan

im więcej tym lepiej i koniecznie potem się kładź i trochę odpocznij żebyś całego dnia nie miała zamulonego
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 08:06   #3118
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Dzień dobry

Cytat:

[/COLOR]Odnośnie tej rurki, tez nie wiem dokładnie i co chodzi. Pewnie się dowiem na SR ale wiwmnze znajome kupowały, niby w awaryjnych i sytuacjach gdy dziecko się męczy i nie może kupki zrobić. Ale Nic więcej na ten temat nie wiem. Myslalam, ze to normalna rzecz w wyprawce i w sumie się zdziwilam ze nikt nic o tym nie wie i w necie tez malo informacii.
takie rurki stosuje się w celu odgazowania, kiedy dziecko ma silnie wzdęty brzuszek, kolkę, problem z wypróżnieniem, faktem jest, że działa

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 08:29   #3119
domek_z_piernika
Zadomowienie

Dzień dobry
Panna Izabela, uważaj na siebie. Bo jeździsz na ktg żeby się upewnić że wszystko ok, a za każdym razem wracasz umęczona i z twardym brzuchem. Następnym razem patrz jak inni sami obrabiają śliwki czy co tam akurat będzie

Sent from my iPhone
Stary 2016-09-10, 08:33   #3120
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Witajcie

Wczoraj upal dal mi sie we znaki, nie zrobilam nic. A na najblizsze dni pogoda zapowiada sie podobnie upalna.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości