|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II
Cytat:
ani nie odmowie ani nie polecę do drugich "bo tamci to nam chcą dać prezent za 1000, a.Wy?" To tak jak jedna przyjaciółka już kupuje a inne nic nie pytają to też nie będę ich między sobą rozliczać. Zaprotestowalabym jakbym wiedziała że np rodzice którzy mają słabe wypłaty nagle chcą dać wózek za 4000... Jak wiem że ktoś nie stać, to dziękuję, nie trzeba ale ni jak nie będę rozliczać jednych i drugich rodziców..Jak Twoi będą chcieli być w odwiedzinach co tydzień to.tez powiesz ze nie bo teściowa wnuków nie odwiedza i żeby się powstrzymali j póki teściowa 3razy nie przyjdzie to oni maja nie przychodzić? Każdy jest inny przecież, inaczej widzi swoją "rolę" przy nowym dziecku(przecież oni nie mają żadnego finansowego obowiązku) i każdego na coś innego stać...
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moi rodzice kupili nam wózek i moim teściom nie będziemy tego mówić, po co ich wprawiać w zakłopotanie. jak będą mieli wenę to kupią coś na co ich będzie stać, a jak nic to i tak się z tym pogodzimy i tyle
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam po córce dwa komplety podobnej pościeli, tylko haftowanej i szczerze pisząc z rożków nie korzystałam, baldachimów nawet nie kupowałam, ochraniacze zaczęły mnie wkurzać ![]() Teraz kupuje tylko komplety 2 częściowe, kołderka minky i poduszeczka, z jednej strony jest bawełna a z drugiej minky, myślę , że całkowicie wystarczy
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że się wtrące
Widzę, że rozmawianie o zwierzętach ![]() Jako dziecko nie miałam zwierzaka w domu rodzinnym, za to kupiłam po ślubie. Jeśli kogoś obrzydza sierść - są również psy z włosem moja ma białe włosy, jeszcze nie znalazłam chyba żadnego na kanapie czy ubraniach... pozdrawiam wystarczy umyć pieskowi łapki po spacerze jeśli boimy się o zarazki
|
#4747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4748 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak wygladaja wasze brzuszki? Ja przed obiadem prawie w ogole nie wygladam na ciążę, a po wiekszym jedzonku wywala mi brzuch, ale zaraz pod piersiami i wygladam jak beczka. A przytylam jakies 4 kg. Przed ciaza nie bylam najszczuplejsza, ale mam figure gruszki i tluszczyk na brzuchu mi sie odkladal na tak zwanym podpepkowcu. Teraz nie dosc, ze mam spory zadek, to jeszcze taka beczulka sie ze mnie robi
( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rano mniejszy ale jest, a wieczorem wiekszy okrąglutki sliczniutki ) aczkolwiek z natury jestem szczupła wiec mi wywala taka pileczke ![]() a myslalam ze jak mam 180cm to to dziecie znajdzie sobie miejsce i dluzej utrzyma sie stan, że tej ciazy nie widac
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam duży brzuch, a ciągle jestem na minusie 4kg,nic nie tyję
Miałam wcześniej nadwagę więc raczej się nie martwię tylko dziwię. W poprzedniej ciąży przytyłam 6kg.A co do 4 trymestru to właśnie tak wyglądało, większość czasu córka spała na mnie,brzuch do brzucha, a jak musiałam coś zrobić w domu to wkładałam ją w chustę i też spała A łóżeczko mamy taki najprostszy model, nie malowane http://allegro.pl/15cz-lozeczko-z-sz...101654809.html sprawdziło się, ale wolałabym coś ladniejszego o coś w tym stylu http://stylaga.pl/img/lozeczka-dla-d...zieci-ceny.jpg
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm9jst8o15.png Edytowane przez kiciulec Czas edycji: 2016-09-10 o 12:00 |
|
|
|
#4751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi wywala bardziej od pepka.![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem zachwycona olejem ze słodkich migdałów. Dostałam od mamy w prezencie. Jest dedykowany kobietom w ciąży. Wczoraj pierwszy raz się posmarowałam, ale skóra bajka, dziś taka mięciuteńka, nawilżona i sprężysta. Ciekawa jestem jak długofalowo będzie działał, ale póki co
|
#4753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A za chwilę zaczynam 20-ty
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki
ja jeszcze, tak za wózkiem, jak i za łóżeczkiem się nie rozgladałam...póki co prasowałam malusie ubranka Mnie brzuchol "wywala" od piersi i coraz bardziej ku dołowi brzucha.. A dziś rano czułam jak mały się wierci |
|
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też wychowałam się ze zwierzętami i nie ograniczam dziecku kontaktu z nimi. Często odwiedzamy zwierzęta w okolicy konie, kury, owce, maltanczyk sąsiad też czasami u nas jest na pół godziny wtedy synowi pozwalam go głaskać karmić, jednak w domu zwierzaka mieć bym nie chciała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A prawda jest taka, że dużo ludzi chce sobie oszczędzić obowiązków i wymyśla te wszystkie argumenty "przeciw", żeby usprawiedliwić samego siebie za przedmiotowe traktowanie zwierząt Niestety tak to odbieram, bo jeśli ktoś szanuje stworzenie jako przyjaciela lub członka rodziny, to mu do głowy nie przyjdzie oddać zwierzaka, który ma swoje uczucia, tylko raczej naturalne są dla niego wszystkie utrudnienia z tym związane
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Patiuszka oczywiście. zwierzę to członek rodziny na dobre i złe. kiedyś u mnie w rodzinie był pudel. wredny, nie znosiłam go. ugryzł mnie po zlości, nieraz miałam ochotę go zdzielić, oczywiście tego nie zrobilam, albo najwyżej szmatką po zadku żeby przepędzić, ale ani przez sekundy nie pomyślałam, że wszystkie psy są wredne albo chociaż wszystkie pudle. nieraz ludzie tak o kotach wnioskują. zresztą co to za argument, że kot drapie? mój ma raz na 2 tygodnie obcięte pazury, są stępione i nigdy mnie nawet nie drasnął. a jest czyściutki jak śnieżek - sądzę, że niektórzy ludzie są bardziej brudni niż ten kot. a futro jest, nie przeczę, na szczęście w kłębach, przy odkurzaniu raz w tygodniu problem nie jest duży
pies moich rodziców ma króciutką sierść i oni mają większy kłopot żeby to zebrać, bo jego krótkie włoski wręcz wżerają się w dywan
|
#4759 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie wiem czy to dzidzia ![]() Za to żadnych "smyrań" czy kopniaczków czy bąbli nie było I nie ma---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
A jak ktoś potrzebuje, żeby było bez obowiązków, brudków, sierści, smrodków,,weterynarzy i innych..., to powinien maskotkę mieć, a takiej odpowiedzialności za drugie stworzenie się nie podejmować po prostu
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
haha ja miałam smyranie i pływanie i na 100% to było to, niestety od jakiś 3 dni nie czuje nic, a przynajmniej nic po czym mogłabym na 100% stwierdzić, że to to
a niby dziecko większe, no to tym bardziej powinnam czuć. denerwuje mnie to, ale czekam spokojnie, mam nadzieję, że to normalne
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my kobiety, a ja już na pewno, tworzymy sobie zawsze jakieś ALE, WĄTPLIWOŚCI teraz wyczekujemy kopniaków, potem jak kopniaków będzie mniej, będziemy się martwić, potem masa innych rzeczy, wątpliwości
|
|
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Kocham zwierzęta ale nie uważam, że każdy powinien je mieć. I nie uważam, że to coś złego, że ktoś nie chce mieć zwierząt. Mogę też zrozumieć, że ktoś ich nie lubi. Bo to, że się ich nie lubi nie oznacza, że się je krzywdzi. Nigdy za to nie zaakceptuję krzywdzenia zwierząt, czasem niestety się słyszy czy czyta takie historie, że ktoś przykleił szczeniaki smołą do ulicy czy inne takie straszne rzeczy. Tojest bestialstwo i jest nieludzie. Natomiast podjęcie decyzji, że nie chce się mieć zwierząt to nic takiego, po prostu taki czyjś wybór i już. Nikomu nie dzieje się krzywda, wszyscy zadowoleni.
Ruchy odczuwam intensywne, lekarz na usg też powiedział, że bardzo ruchliwe dziecko A dzisiaj to dostałam już takiego porządnego kopniaka aż podskoczyłam ze zdziwenia
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm9jst8o15.png Edytowane przez kiciulec Czas edycji: 2016-09-10 o 13:45 |
|
|
|
#4763 |
|
Zadomowienie
|
A ja z kolei bardzo chciałam mieć psa, ale swojego czasu oboje pracowaliśmy po 12 h godzinnie a to stanowczo za długo aby piesek siedział sam w kawalerce. Uznaliśmy że spelnimy najpierw moje marzenie z dzieciństwa i kupiliśmy królika. On sobie caly dzień i tak śpi, czy jesteśmy w domu czy też nie, a wieczorem przyzwyczaił się że kica wszędzie gdzie chce i często też przychodzi do nas na kanapę się pomiziac
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czuję ruchy codziennie po parę razy
wydaje mi się że coraz mocniejsze sąWysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
|
#4765 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na pewno nie da sie go ukryć. Nawet jak wciągnę, to go widac.
|
|||
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
Kotów się boję, kiedyś mnie jeden ugryzł w kciuka. Boję się też ewentualnych chorób które roznoszą.
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś dostałam konkretnego kopniaczka
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Wracam właśnie z USG 3D 😍 Cudowny widok, mamy masę zdjęć, filmów i kolejny lekarz potwierdził dziewczynkę
taka byłam podekscytowana że wpadłam do sklepu kupiłam kocyk, otulacz w różowe słonie i sukienkę! A miało nie być różu! 😯 Chyba emocje i hormony w tej euforii mnie poniosły 😍😄Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas dzis zimno i pada czyli moja ulubiona pogoda. Posprzatam sobie szybko a potem herbatka, kolderka i ksiazka. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas upał, wyciągnęłam męża na grzyby mimo, że tego nienawidzi, zobaczymy czy coś jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

ani nie odmowie ani nie polecę do drugich "bo tamci to nam chcą dać prezent za 1000, a.Wy?" 

(
Miałam wcześniej nadwagę więc raczej się nie martwię tylko dziwię. W poprzedniej ciąży przytyłam 6kg.

pies moich rodziców ma króciutką sierść i oni mają większy kłopot żeby to zebrać, bo jego krótkie włoski wręcz wżerają się w dywan