|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6512859]Co Wy dzis z tym dublowaniem
pijecie winko, czy co [/quote]Hii ja piję , ale ja nie dubluję , aż Ty Lea mnie zawsze wyczujesz (zaraz któraś napisze, że ja alkoholiczka jestem ), dopijam wczorajsze resztki po rocznicy .----------- W imieniu Olci wszystkim ciociom
|
|
|
|
#3812 |
|
Rozeznanie
|
Sylwia dogadałaś się już z mężusiem?
|
|
|
|
#3813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eszeweria- witaj-słodki malec i jak waga poissonivy-też mam dla małej takiego słodkiego jasieczka i tez podobne rzeczy z nim wyczynia barbeaa- moje gratulacje, ja tyle roznych rzeczy jej dawałam ale soczku jabłkowego jeszcze nie. my ze swojej spacerówki spacerówki jestem bardzo zadowolona. oczekiwania miałam bardzo zbliżone ale w większosci tego typu wózków(w tych przyzwoitych cenach)nie ma przekładanej rączki, jak był taki to nie miał skretnych kół. ale poza tym jest super no i folię zakupiłam razem od razu bo bez niej taz sie nie ruszam. a włski juz mam obciete, jutro coś wkleje. kubek niekapek nowy zakupiony-tez jutro zademonstruje. no i tyle różnych słoiczków kupiłąm no i nowe herbatki i kaszki że na długo starczy.czyli kosz na zakupy pojemny w wóżku bo wszystko sie zmiesciło. spokojnej nocki dobrze że z Ola llepiej. a u nas jeszcze widać zapka na gorze i po spacerze juz byla tragedia ale byl nurofen i zel i jakos poszlo
|
|
#3814 |
|
Rozeznanie
|
A ja pije czekolade mietowa
i zagryzam chlebem z salami Jak to smakuje? co za dziwne napoje Lea wypijasz, smacznego tego salami, idę już spać bo jak na mnie to aż dziw że jeszcze tego nie robię Dobranoc moje drogie jesienne |
|
|
|
#3815 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() eszeweria witaj na wątku, Mikołaj duży chłopczyk, cudne ma pyzunie. |
|||||
|
|
|
#3816 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki bardzo za pomocne rady. Uciekam, bo TŻ wygania mnie od komputra.
Lea ale masz smakiiiii Ania Poiss, nie chwalisz się wieczorem, czy coś mi umknęło, bo jakaś zakręcona jestem?! Ja tez mam wózek 3w1 i tak piszecie o tych spacerówkach, że mi tez się zachciało takiej odmiany. Dziś musiałam w końcu napompować kółka, bo mąż od 2 tygodni zapominał. Z tymi facetami to... ![]() Dobranoc. Spokojnej nocy mamusie. |
|
|
|
#3817 |
|
Wtajemniczenie
|
demonik-to chyba wiekszośc z nas tak ma-to my zwykle te fotki pstrykamy , ładnie wygladasz z Jasiem
lea- ładna ta data szczepienia. ja mam następne usg w WIELKI CZWARTEK lipinka- wózek rzezczywiście całkiem ładnie sie prezentuje tylko nie mam przekonania do tych kolorów ale jak mu sie teraz przyjrzałam to jestem na nie 1.trudny dostęp do kosza na zakupy 2.nie ma (ja tam nie widzę)żadnego uchwytu na kubki-ja mam w tym "pałąku"taka niby tacke i miejsce na kubeczek 3. regulacja oparcia 3 -stopnie ale czy jest do pozycji leżącej oby napewno? to oczywiście moja opinia ale w tej cenie widziałam duzo fajniejsze 1.http://www.wozki.alefajne.pl/product...cd0070f3463ca0 http://www.90n.pl/sklep/produkt/p/17...gn,travel.html
|
#3818 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.wozki-dzieciece.pl/junior/wozki/spacerowe/93
http://www.wozki-dzieciece.pl/junior/wozki/spacerowe/79 http://www.allegro.pl/item301932484_...ka_0pl.html-ja ma taki tylko kupowałam w innej cenie ale jest super no są oczywiście jeszcze inne tylko niektóre jak dla mnie maja kosmiczne ceny
|
#3819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekujemy za komplementy jak bylam w swieta to draznilo mnie,ze psiak platal mi sie pod nogami,kradl wkladki laktacyjne,siersc na maluszka ubrankach, mimo tresury to tylko pies...za to jeden z jej malych szczeniat trafil do domu z noworodkiem i Pani sobie bardzo chwalila.mowila,ze pierwszy biegnie do lozeczka,gdy dziecko zakwili.moze ja jestem nieobiektywna,bo jestem alergikiem na siersc i akurat w swieta dostalam uczulenia,wtedy rece mnie swedza i wszystko mnie drazni ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6513182]A ja pije czekolade mietowa i zagryzam chlebem z salami maatra: a gdzie kupilas takie cuda daj linka [/quote]jak mozesz pic czekolade mietowa ??? uwielbiam herbatke miet,ale czekolade??? wszytsko kupilismy w motherecare,seria Tommee Tippee,a nie dodalam,ze pozniej Tz jeszcze w tesco dokupil 2 gryzaki smoczki do chlodzenia z tej samej Firmy. EDIT mimo szczerej checi nie moge znalesc,linkow.nawet na ich stronie www,nie ma tych produktow. co do jedzonka. narazie mam zakupionych kilka sloiczkow hippa organicznych.napewno bede gotowac,ale jak Simon bedzie juz jadl przyzwoite porcje.
|
|
#3820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A ja biedna zostałam sam na sam z butelką szampana i filmem .Czasami to mam wrażenie, że się połamie. Ostatnio nóżkami odkręciła karuzelę i mało co nie dostała nią w głowę. [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6513736]Niestety taka mieszanka dobrze smakuje [/quote]A ja miałam przy Olci. Czyżbyś chciała się znów na październik załapać Lea ?Cytat:
Edit: O właśnie Maatra mi o czymś przypomniałaś. Maatra i Lea jak wymawia się w U.K Tommee Tippee? |
||
|
|
|
#3821 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3822 |
|
Raczkowanie
|
Lipinka zauważ że na zdjęciach na allegro jest mnóstwo zdjęć tylko nie ma pokazane jak sie składa i rozkłada, jest tylko foto złozonego wózka i jak widać to sam stelaż - naprawde nie daj się wrobić ja cały czas się męczę ze swoim wózkiem
|
|
|
|
#3823 |
|
Raczkowanie
|
Acha i dziękuje pieknie za tak miłe przywitanie
![]() ![]() to naprawdę milutkie
|
|
|
|
#3824 |
|
Raczkowanie
|
A ja znowu nie spię, kubek goracej kawy by przetrwac noc - dzieci co chwilę się budzą a ja wolę całkiem nie spac niz spac tylko po pół godziny, takie krótkie posypianie jeszcze gorzej mnie wykańcza niż niespanie wogóle
|
|
|
|
#3825 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie spię
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
dorka ja własnie kupiłam Walkera wczoraj
na zywo wyglądał fajnie zobaczymy jak sie sprawdzi znajoma ma Baby design Sprint jest troszke wiekszy od Walkera ale tez fajny |
|
|
|
#3827 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
nie bylo mnie po, dnia i tyle sie dzieje ![]() Witam nowa mamusie na watku -Eszeweria Widze, ze nie tylko ja mam problem z wyborem spacerowki. W sobote wybieram sie z mezem na ogladanie wozkow...mhh juz 3 raz ale co innego widziec w internecie a co innego naocznie i faktycznie warto zobaczyc jak sie sklada.Ivy chociaz rocznica nie byla taka jaka sobie wymarzylas to ta butelka szampana i film napewno humor ci poprawily Dorka porzadne zapasiki jedzonka dla Klaudi zrobilas. Smiac mi sie chce bo jak maz pojedzie do Polski to juz ma nakazane zeby kupil kaszki smakowe dla dzieci i jak mu przeswietla torbe na lotnisku to celnicy pomysla ze tu jedzonka dla dzieciaczkow nie ma bo skoro wiezie z Polski a nie daj boze jeszcze mu przeszukaja bagaz bo kaszke dla dzieci a moze wedlug nich to bedzie co innego..Raz jak bylam w ciazy to kazalam mu kupic paprykarz rybny bo mialam taka zachcianke a tutaj nie ma...no i mowil ze cos dziwnie na niego patrzono przy odprawie ![]() U mnie dzis sloneczko i fajny dzien sie zapowiada. Oczywiscie jak Max nie da popalic. Moze uda mi sie zrobic eklerki to dam znac jak wyszly. Szkoda ,ze nie bede mogla was poczestowac ![]() Ps Sto lat dla Nadi ,ktora dzis konczy 4 miesiac. Duzo zdrowka malutka
|
|
|
|
#3828 |
|
Raczkowanie
|
Eszeweria dziękuje, faktycznie może to zły pomysł szczególnie,że zależy mi na praktycznym przewożeniu wózka(często wyjeżdzamy)
|
|
|
|
#3829 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Witam nowa kolezanke na watku Eszeweria maly jest sliczny. Z Patrykiem dolaczamy sie do zyczen dla Nadi, rosnij zdrowo i wesolo Maatra obejrzalam zdjecia... super, dzieki za podpowiedz. ooo, obudzil sie moj kawaler, uciekam
|
|
|
|
#3830 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę, znowu mam zaległości w czytaniu i nie mogę odrobić.
Dzięki za odpowiedzi w sprawie pościeli, czyli widzę, że najlepsze rozwiązanie dla nas to będzie śpiworek. Czy mogłabym prosić o foteczkę takiegoż? Może pokuszę się o uszycie. Wydaje mi się, że to nie będzie trudne. My chrzimy 30 marca. Termin jest, ale jeszcze nic nie jest zaklepane. Mam nadzieję, że wyrobimy się z organizacją. Wy już gadacie o deserkach, marcheweczkach a my jeszcze daleko w tyle w tym temacie. Jeszcze conajmniej miesiąc... Ach, i jeszcze życzenia dla wszystkich jubilatów! Z życzeniami też nie nadążam
|
|
|
|
#3831 |
|
Rozeznanie
|
Ja też chcę tak ładny wózek!!!!! ![]() Jedyną zaletą wózka, są duze pompowane koła. To bardzo ułatwia prowadzenie wózka i amortyzuje wstrząsy. Eszeweria witamy w naszym gronie. Pogoda jest niewiadomo jaka. Są chmury ciemne, przebija słoneczko i mocno wieje. Wybieram się na spacer, wstąpię na chwilę do teściowej, niech się babcia i prababcia spotkają z Pucką. Przynajmniej nie będę miała niezapowiedzianego nalotu.( tak sądzę...). Idę , bo śniadanko czeka, Agatka też. Pa. Miłego dnia. |
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Eszewerio
Milo,ze skorzystalas z mojego zaproszeniaCo do chrzcin, to powiedzialam mu, ze w maju, ona na to- nie-i temat sie zakonczyl-ale i tak beda a maju ![]() Wczoraj po kompu-kompu mlody pierwsz raz zrobil przedstawienie- nie chcial jesc, darl sie- chyba nie mogl zrobic kupy, wsadzilam czopek glicerynowy- i nic wepchalam mu 100ml kleiku(normalnie je do 200ml) i to na raty przez ponad godzine. Polozylam go spac o 23, z mysla,ze noc bedzie ciezka(bo pewnie bedzie sie darl, ze jest glodny)- o 4 wstalam sprawdzic, czy oddycha bo nadal spal, przed 7 sprawdzal tata- nadal spal. Wstal po 8 z banankiem na twarzy i brakiem kupy w pampersie.Teraz spiewa tylko w jakims nieznanym jezyku![]() zrobilam wczoraj marcheweczke. Z opakowania 450 g mrozonej marchewki wyszly mi 4 male sloiczki od gerbera i jeden duzy hippa-nic nie dodawalam. Wyszla smaczniejsza niz gerberowska(ja tak uwazam, na macku bede testowac dzis ciekawe czy podzieli moje zdanie ) Zalegle zyczonka dla Kubusia i Piotrusia i dzisiejsze dla Nadii ![]() Widze,ze Olcia (jak zwylke urocza)ma podobna poduszke jak macko, nasza jest kremowa, z owieczkami i napisem pozdrowienia z zakopanego
|
#3833 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, serdecznie dziękuję za miłe słowa
A na fotkach strasznie się śmiałam, bo Jaś non stop się wiercił i nie chciał pozować .Cytat:
Aparat też jest przeciętny, wciąż korzystamy z cyfrówki moich rodziców – Sony Cyber-shot, 4.1 MegaPixels (rozdzielczość słaba). Zamierzamy kupić aparat, mąż już od jakiegoś czasu czegoś poszukuje, ale jak będzie tak kupował aparat, jak kupował samochód (pół roku), to zejdzie nam się do czerwca... Cytat:
. Jest kiepska, bo tłusta, wrażliwa i płytko unaczyniona zarazem. Przed ciążą dwa lata walczyłam z trądzikiem - hormony mi się roszalały i "udekorowały" twarz. W ciąży skóra mi się poprawiła, tuż po porodzie nastąpił wysyp pryszczy, ale teraz jest już ok, pomógł mi Diacneal stosowany na noc naprzemiennie z Dirosealem, na dzien krem nawilżający + filtry.Cytat:
![]() Cytat:
Śliczny chłopczyk z Mikołaja, a jego waga, zarówno ta urodzeniowa, jak i obecna – wprost imponująca .Cytat:
Cytat:
![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6512859]Co Wy dzis z tym dublowaniem pijecie winko, czy co [/QUOTE]Ja piję zioła na laktację, bo coś mało mleka mam ostatnio... Albo mi się zdaje .Cytat:
. Już dawno miałam Ci to napisać, ale jakoś umyka – Ola ma bardzo fajne, duże łóżeczko Cytat:
Cytat:
. Mądry chłopczyk!Przesyłam najserdeczniejsze życzenia dzisiejszej Jubilatce – Nadii
|
|
#3834 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam taką noc że szkoda pisać od 24 do 4 rano Weronika jadła i sie śmiała, ja ją rozbierałam, tuliłam , nosiłam układałam na brzuszku a ona i tak nie okazywała zmęczenia tylko jak swiatlo gasiłam to płącz i pisk. Teraz usnęła ale już słyszę że jęczy więc zapewne kupa. Jestem tak padnięta że marzę o przespaniu się - co oczywiście możliwe może będzie po południu.
Ja mam spacerówkę Baby desing i już 2 razy w niej byłyśmy, bo wygodniej niż w gondoli z której mała już wyrosła Miłego dnia |
|
|
|
#3835 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszytkiego najlepszego dla naszej malej Nadii
barbeaa wspolczuje, my mielismy w miare dobra noc. lepsza niz wczoraj. u nas to chyba zabkowanie,zakupilismy potrzebny sprzet gryzakowy i zobaczymy ... Sylwia a dlaczego robilas z mrozonej marchewki ja sie na tym wcale nie zna,lepsza jest ?
|
#3836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sylwuś chyba Matylda się zgadała z Maciusiem, bo też po raz pierwszy nie zrobiłą wczoraj kupki ani dziś jeszcze, zawsze jak miała problemy dawałam jej jakiś nowy soczek lub deserek i szło dzis podałam jabłka z suszonymi śliwkami(bo niby śliwki dobrze działją i nic). Jeść też od rana nie chce. A jak tam blnder się sprawuje-bo ja też zamierzam kupić i robić sama jedzonko, tylko narazie Mati zjada po 3-5 łyżeczek i ma dość, poczekam jak będzie jesć więcej za 1-2 tyg i biorę sie za gotowanie |
|
|
|
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
Nadia 100 latek!!!!!!
|
|
|
|
#3838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas kolejna dobra noc, choć zasłonę milczenia muszę spuścić na wczorajsze zasypianie Jasia. Napiszę tylko, że trwało godzinę. Zasnął o 21, zjadł o 2 w nocy i obudził się o 7:15 .Cytat:
.Lecę trochę ogarnąć mieszkanie, dziś wizytacja rodziców w związku z naszym wieczornym wyjściem. Powiem Wam, że trochę się boję i mam średnią ochotę na to kino wieczorem . Strasznie lubię być z Jasiem, od jego narodzin ciągle jesteśmy razem i nie czuję się z tego powodu pokrzywdzona . Na myśl, że dziś po raz pierwszy będzie zasypiał bez rodziców, robi mi się smutno...Odciągnęłam 250 ml mleka, przygotuję rodzicom zabawki, piżamkę, kosmetyki, żeby się nie stresowali. Wyjedziemy z domu o 17:30, więc mam jeszcze trochę czasu na wypindrzenie .
|
|
#3839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
barbea- jak Matylda budzila sie w nocy to ja nigdy nie zapalalam światła,a jak ja musiałam przebrac czy podmyc to robiłam to przy lampce, żeby dziecko wiedziało, że jest noc, nawet mało do niej mówiłam-jak juz to szeptem-moze sprobój zastosowac ta metode w przyszlosci |
|
|
|
|
#3840 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

pijecie winko, czy co
[/quote]

i zagryzam chlebem z salami 
.

daj linka
. A ja biedna zostałam sam na sam z butelką szampana i filmem
i mało co nie dostała nią w głowę.