|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Witam się w 32 tygodniu
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3212 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Idę dzisiaj na jakieś targi dziecięce, są w Łodzi organizowane. Powinnam pewnie napaść na bank zanim tam pójdę.. :P |
|
|
|
#3213 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3214 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry!
Dooti prześliczny pokoik! Popijam kawkę i zastanawiam się jak zorganizować dzień. Taka piękna pogoda że kłania się dłuugi spacer
|
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry bardzo....
|
|
|
|
#3217 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#3218 |
|
Wtajemniczenie
|
aleksandramaj i jak zniosłaś podróż? Z tego co się orientuję to u Ciebie też jest problem z twardniejącym i spinającym się brzuchem, a jak to wyglądało w aucie? My mamy w przyszły weekend chrzciny, niestety 490km od nas, czyli ok 7h drogi autem. Bardzo chciałabym jechać, ale sama nie wiem, czy na tym etapie a będzie to 31tc jest bezpieczna taka podróż, z drugiej strony na pewno będziemy robić przerwy żebym mogła się wyprostować, czy nawet położyć, jak będzie taka potrzeba. We wtorek mam wizytę i spytam swojego gina jeszcze, czy widzi jakieś przeciwwskazania. Ja ogólnie się czuję dobrze, poza standardowymi dusznościami itd. ostatnio nawet mniej mi twardnieje brzuch. |
|
|
|
#3219 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo,
od rana nas Bacha straszy, mało się rusza tż pojechał i kupił pepsi i troche zaczęła wierzgać... chyba znów się odwróciła bo w nocy się mega rozpychała urwis mały...
|
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Po wczorajszym rozpakowaniu mega wielkiej paczki przyniosłam wor ciuchów 0-3. Muszę się ogarnąć i powrzucac Wam zdjęcia. W paczce byly 3 maty do bawienia sie takie na podłogę a ja jeszcze mam jedną w domu. Muszę poszukać kogoś komu oddam bo co ja z tym zrobię? Na co mi az tyle ciuchów mam na czworaczki. I tak połowę oddam komuś kto potrzebuje bo co się będzie marnować. Śpiwory, kurtki na wiek letni więc komuś się napewno przyda.Wczoraj postawiłam koszyk Mojżesza u Alby w pokoju,a ta się rozpłakała, nie mogła uwierzyć że siostra będzie spać z nią w pokoju
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie brzuchol boli i skóra piecze w miejscu gdzie mała ma dupkę. Tak sie wypycha ze ta strona jest wypukła, znajomi nawet zauwazyli. Muszę wiecej się ruszać bo inaczej ciezko zeby sie odwróciła. A co raz gorzej mi z tą jej poprzeczną pozycją , co raz mniej miejsca tam ma :/
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
porobimy trochę przerw w trakcie jazdy pewnie za dużo nie pochodzimy ale popijemy wody lecznicze w Kudowie albo przejedziemy się do Czech, śmieje się że będę sikać cały wyjazd. Ogolnie od miesiąca czuję się najlepiej w całej ciąży oby tak zostałomoja też dzisiaj ma dzień lenia.. dobry pomysł! mam pepsi w lodówce, zapomniałam! Edytowane przez doooti Czas edycji: 2016-09-11 o 10:52 |
|
|
|
|
#3223 |
|
Konto usunięte
|
moja trochę pokopała rano a teraz chyba śpi i zbiera siły na wieczór
|
|
|
|
#3224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i co pomogło? ja moją czuję jak siedzę... wtedy mi nózki w żebra wciska a jak się kłade to chyba dziś się czuje jak na hawajach i ma mnie stresującą w dupci piękny pokoik urządziłaś! ale Ci zazdroszę ![]() u mnie od rana remonty hałasy i inne dziwne dźwięki. Szwagier przyjechał pomóc tżtowi- super bo 2 ręce więcej i robota idzie 2 razy szybciej. W ogóle kiedyś Wam pisałam że moi rodzice mają mega pecha, że sąsiedzi im kuchnie zalali 2 razy pod rząd w krótkim czasie, że w płot ktoś 2 razy wjechał... No to od 2 dni im się znów leje na łeb w kuchni, tym razem nie tak delikatnie że w jednym miejscu tylko w całej kuchni... i to z rury od kibla jedna wielka porażka... a i jeszcze 2 tygodnie temu mojej mamie ktoś w dupe auta wjechał
|
|
|
|
|
#3225 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Robimy często przystanki i sobie wtedy chwilę spaceruję. Biorę magnez normalnie 1 rano i 1 wieczorem a na czas podróży biorę jeszcze 1 w południe mniej więcej. Jeśli nie czujesz się źle, to ja bym pojechała, tulko wzięlabym pod uwage to, ze przez te przystanki zwiekszy się Wam czas podróży. Jeśli masz okazję zapytać o opinię gina, to na pewno też warto ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
A z mamą wszystko ok? |
||
|
|
|
#3226 |
|
Rozeznanie
|
Soso współczuję mamie ale pewnie sąsiedzi mają ubezpieczenie i odpowiedzą za szkody. Mała chyba się coś przestawila w brzuchu bo nad ranem że 3 godziny cały czas się wiercila aż mi brzuch podskakiwal z tego wszystkiego przysnilo mi się że mam w brzuchu żabę taka wielka i musiałam to urodzić strasznie się brzydzilam. W efekcie boli mnie wątroba żołądek i nawet skóra na brzuchu :'(
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3227 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3228 |
|
Konto usunięte
|
soso,
Podobno nieszczęścia chodzą parami W każdym razie trzymam kciuki żeby pech opuścił Twoich rodziców
|
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie jaka koszule znalzłam do karmienia. Wygląda jak sukienka. Podoba wam sie ?
|
|
|
|
#3230 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez to coraz gorzej mi sie spi- praktycznie na bokach spac nie moge. Coraz gorzej tez mi sie samochodem jezdzi bo czuje czasto atak na nerki czy jajniki, ale to chyba niezalezne od pozycji.Cytat:
Ja mam wrazenie, ze niektore mieszkania sa nieprzyjemne do zycia. My wynajmowalismy jedno takie, w ktorym mialam non stop depresje. Non stop sie klocilismy i caly czas jakies problemy byly. W koncu sie zdecydowalismy na przeprowadzke i problemy przestaly nas dotykac tak czesto, klotnie nie wybuchaly z byle powodu i jakos tak atmosfera sie sama oczyscila, poprawila. ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
a ktora czesc jej sluzy niby jako udogodnienie do karmienia?
|
|||
|
|
|
#3231 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tow wygląda z tą koszulą. Ta miętowa mi się spodobała. Zapięcie ma na zamek, ale kosztuje 65 zł. Myslicie ze jasne koszule są okey do szpitala? Obawiam sie przecieku z krwi i plamy ![]() Jest troche fajnych koszul na allegro. Muszę dzisiaj kliknąć dwie sztuki. Lepiej juz coś mieć bo nie miałabym z czym dzisiaj jechac do szpitala Tylko szukam jakiejś szybko rozpinajaćej się, bo jedna z was tu pisała ze z tymi guziczkami moze byc problem jak bedziemy chcieli szybko schować cyca.
|
|
|
|
|
#3233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie no przeprowadzka bez szans, od 13 lat rodzice tam mieszkają w domku 2 rodzinnym, od roku nowi ludzie u góry i ta laska co tam mieszka mowi ze chce sie przeprowadzic bo jej sie nie podoba ten dom to po chu... wydawali kilkaset tysięcy na kupno i totalny remont, który jak widać się nie powiódł bo ciągle muszą rozkuwać sobie kuchnie![]() Listopadowa super, jak sukienka jak ktos przyjdzie w odwiedziny to bedzie myslal ze sie wystroiłaś w kiecke |
|
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- ale za mną chodzą lody z maca ![]() Chyba dzisiaj nie odpuszczę. |
|
|
|
|
#3235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedź jedź na lody![]()
|
|
|
|
|
#3236 |
|
Konto usunięte
|
A ja mam w zamrażalniku lody miętowe z czekoladą
a teść wczoraj podrzucił nam ciasto ze śliwkami
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
A co robicie na obiad?
U mnie atmosfera od rana była super,niestety teście już ją popsuli... Z deszczu pod rynne normalnie... |
|
|
|
#3238 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65172541]u nas rosołek (Tż gotuje
) a na drugie może zrobię kotlety drobiowe z ryżem i sałatką ![]() Eh, z tymi teściami [/QUOTE]Taki rosołek to bym zjadła... Mniam <3 |
|
|
|
#3240 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

tż pojechał i kupił pepsi i troche zaczęła wierzgać... chyba znów się odwróciła bo w nocy się mega rozpychała urwis mały...
ciuchów mam na czworaczki. I tak połowę oddam komuś kto potrzebuje bo co się będzie marnować. Śpiwory, kurtki na wiek letni więc komuś się napewno przyda.

porobimy trochę przerw w trakcie jazdy 
jedna wielka porażka... a i jeszcze 2 tygodnie temu mojej mamie ktoś w dupe auta wjechał
W każdym razie trzymam kciuki żeby pech opuścił Twoich rodziców