|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część CZWARTA
Cytat:
|
|
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#573 |
|
Polka Ogarniaczka
|
widziałyście ten artykuł? (spacja po pl)
http://wyborcza.pl /magazyn/1,124059,20670619,traktat-o-januszach-ziemowit-szczerek.html?disableRedi rects=true#TRwknd?utm_sou rce=facebook.com&utm_medi um=SM&utm_campaign=FB_Gaz eta_Wyborcza
|
#574 |
|
Konto usunięte
|
Jeszcze ciepła Grażyna sprzed dosłownie 15 minut.
Szłam sobie z moim psem przez osiedle - jest ono usytuowane na górce, więc niektóre bloki są niżej względem innych lub ulic. I właśnie idziemy sobie z psem wzdłuż takiego bloku położonego parenaście metrów niżej niż główna ulica osiedlowa. Powyżej nas przy tej drodze na ławeczce siedzi Grażyna z Krystyną i Maksiem (jakieś 15kg ot zwykły kundelek). Maksio zobaczył mojego psa z daleka i zaczął szczekać jakby go mój miał co najmniej na odległość zagryźć. Ares szedł sobie baaaardzo niespiesznym krokiem wąchając krzaczki co kilka metrów. Maksio (jakieś 50m od nas) dostawał pier.dolca. Mój totalna olewka. Wreszcie Grażyna nie wytrzymała i miast uspokoić Maksia ( nie podjęła żadnej próby w tym kierunku przez cały czas), dołączyła do niego i zaczęła na mnie ujadać: -MOŻE BY TAK SZYBCIEJ SZŁA !!!! -PRZED BLOKAMI TAK Z PSAMI CHODZO!!!! -NO POSPIESZY SIE!!!! W sumie Maksio był mniej denerwujący
Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2016-09-11 o 14:47 |
|
|
|
#575 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Bezczelna jesteś. Tak chodzisz obok bloków i pies twój tak chodzi. Kompletny brak szacunku dla Maksia. Bo chodźcie. Obok bloku. Maksia bloku.
wysłane telepatycznie
|
#576 |
|
Pełzanie
|
Janusze nad jeziorem.
Ekipa 1 - grill kopcący i smrodzący na pół plaży, na szczęście byli paręnaście metrów dalej i szło wytrzymać. Ekipa 2 - jak ich tylko zobaczyłam, wiedziałam że za chwilę będę się ewakuować z pomostu, na którym było przed chwilą tak przyjemnie i cicho. 3 dzieci, ale akurat te dzieci ciche i grzeczne. Rodzice co drugie słowo ☠☠☠☠a. Teksty typu - szyszki ☠☠☠☠a wrzucaj do wody a nie orzeszki; co ☠☠☠☠a będziesz grał teraz, dziecka pilnuj.... Rozsiedli się blisko nas i każde słowo było słychać. To chyba nawet nie januszowanie już.
|
#577 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#578 | |
|
Inez
|
Cytat:
A tak btw, w innym wątku wyczytałam, że masz pas mojej ukochanej rasy. Zazdroszczę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj stałam na przejściu (dość długo się tam czeka na zmianę światła), za mną stanęli Grażka z Januszem, tak po 30, i gadali z kimś razem do telefonu i mieli tą osobę ustawioną na głośnomówiącym :/ Nie mam nic przeciwko jak ktoś sobie na ulicy czy przejściu rozmawia przez telefon, sama często tak robię, ale uważam że wydzierający się telefon i przekrzykujący do niego ludzie to już przesada :/
|
|
|
|
#580 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Niuf Ares -sila spokoju jesli chodzi o psy na spacerach. Tylko jakos on na nie dziala jak plachta na byka
|
|
|
|
|
#581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#582 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Ja się zawsze zastanawiam, że ludzie, którzy mają psa czasem nie rozumieją, że ten pies chce się pobawić z drugim psem przy akceptacji/obojętności tego drugiego psa i braku sprzeciwu jego właściciela.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#583 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
|
|
#584 |
|
Rozeznanie
|
https://www.youtube.com/watch?v=kOf_KImJMf8
czy tylko ja śmieje się z tego na głos?
|
#585 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Dzięki za to. Zapomniałam o nich, a dla mnie są cudownie kiczowaci.
wysłane telepatycznie
|
#586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tutaj pani miała pretensje, że jestem w pobliżu jej psa, bo on ciągnie do mojego i ją bolą ręce. Powiedziała, żebym ją ominęła u szła inną drogą.
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Czy to Januszostwo ze strony miejskiego basenu czy tylko idiotyzm?
Po corocznym miesięcznym zamknięciu basenu przypadającym na sierpień (bo po co, przecież kto by chciał iść latem na basen w centrum miasta :v ) wybrałam się z tżem na basen. Podchodzimy do kasy, na co facet każe nam iść do szatni. Zdziwieni pytamy się o co chodzi, zero wyjaśnienia, mamy iść do szatni. Więc tuptamy do szatni, gdzie każą nam zdejmować buty. Tuż przy wejściu do basenu. I zmieniać na klapki, a potem tą samą trasą dospacerować do kas i dalej na basen. Tą samą trasą, którą wcześniej przebyliśmy w normalnych butach ![]() Dodam, że płytki były tam przemopowane w stylu typowej Graży - jedno wiaderko wody na całą podłogę, więc widać było ufajdane smugi. Jestem ciekawa, co ludzie złapią, bo później w tych klapkach chodzi się po całym basenie, a większość ludzi je zostawia i chodzi pomiędzy atrakcjami boso. Czy przypadkiem ludzie nie złapią całego dziadostwa tam, czy nagle przy wejściu wszystkie bakterie magicznie giną? Oprócz tego wejścia na saunę zabronił nam też typowy Sebek byczek, bo jego kolega w niej siedzi. Zagrodził drzwi i powiedział, że nam wejść nie wolno, bo tamten się musi wypocić. Nie ważne, że sauny spokojnie pomieszczą z 5-6 osób... Ludzie |
|
|
|
#588 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jak Amerykanin nie wie, co jest stolicą Słowenii to głupek, ale jak Polak nie wie, jakie miasto jest stolicą Teksasu albo Birmy to normalna sprawa, przecież do niczego mu to niepotrzebne? |
|
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Co innego znać stolicę państwa, a co innego stolicę stanu. Po cholerę mi znać stolicę Teksasu, o stolice niemieckich landów też się tak spytasz?
Do tego nowa stolica Myanmaru jest od 2005 roku, więc mogło jeszcze w pamięci po ludzku nie zasiąść. Jakiś taki common sense po prostu trzeba mieć, dokładnie państw afrykańskich na mapie nie pokażę, ale wiem, że Ghana leży w Afryce, a nie gdzieś w Azji i to o to się rozchodzi
|
|
|
|
#590 |
|
Raczkowanie
|
mój znajomy spotykał się kiedyś z karyną.
na jednym weekendowym wyjeździe - uważała, żeby przypadkiem nie oderwać metki od jeansów, bo po powrocie zamierzała je oddać z powrotem do sklepu. od tamtej pory- piorę wszystkie ubrania ze sklepów. |
|
|
|
#591 |
|
Zadomowienie
|
Mnie już zaczyna trochę śmieszyć to dowartościowywanie się niewiedzą geograficzną Amerykan. Polscy uczniowie mogą zagiąć Amerykan znajomością mapy, za to amerykańskie dzieciaki mogą zagiąć Polaków znajomością geoinformatyki, GIS i programów komputerowych do tego używanych. Teraz niech każdy z Was odpowie sobie na pytanie, co jest bardziej przyszłościowe i dochodowe?
|
|
|
|
#592 |
|
O RLY?
|
+ jak juz sie tak popisujemy wiedza geograficzna myslicie, ze przecietny Polak serio Wam wskaze gdzie lezy Belize czy Brunei bez zastanowienia?
|
|
#593 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#594 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Po cholerę im znać stolicę Słowenii albo jakiejś Polski? Teksas jest 35 razy większy niż Słowenia, dwanaście razy więcej ludzi tam mieszka. Przeciętnemu Polakowi wiedza na temat Słowenii jest potrzebna jak rybie ręcznik nie wspominając o Amerykanach - którzy z jakiegoś powodu są w oczach reszty świata zobowiązani do znajomości historii Radomia (a jak nie podołają, to są skończonymi ignorantami i można się z nich śmiać). O stolice niemieckich landów też spytam. Jak ktoś się będzie śmiał z Niemca, że nie zna stolicy województwa podlaskiego. Ale "jakieś" rozeznanie trzeba mieć, wiadomo. Przeważnie jest to grażynowe "ja wiem tyle ile mi potrzeba, ale jak ktoś inny czegoś nie wie, to niedouczony baran". ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#595 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O, to to. |
|
|
|
|
#596 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Też nie wiem wielu rzeczy. Ale nie plotę wtedy bzdur tylko milczę lub pytam.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#597 |
|
Inez
|
Z jednej strony są rzeczy, które wypadało by wiedzieć. No ale z drugiej, po co mi przebieg 1 wojny światowej, jeśli pracuję w branży medycznej? Albo po co mi państwa w Afryce, jeśli jestem programista?
Każdy ma jakąś swoją specjalizację, w której czuje się dobrze i moim zdaniem właśnie w tej dziedzinie powinien się rozwijać. Amerykanie może nie wiedzą, gdzie leży Słowacja, ale nie robiłabym też z nich takich ignorantów. Ja tam nigdy nie lubiłam historii ani geografii, z naszymi województwami pewnie mogłabym mieć problem . Ale za to jestem super z przedmiotów ścisłych i osobiście wolę pogłębiać wiedzę na interesujące mnie tematy, niż bezsensownie coś kuć, żeby nie wyjść na ignoranta.
|
|
|
|
#598 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt tu cholera o historię Radomia nie pytał, ani o stolicę podlaskiego, raczej ludzie się wkurzali, że uważa się ich za jaskiniowców XXI wieku i pyta, czy mają prąd. No ja tu widzę kolosalną różnicę ![]() Ba, zostały podane przykłady ludzi z USA nie znających własnego kraju. Na Polaka twierdzącego, że Kujawsko-Pomorskie jest w Azji też byś chyba spojrzała jak na idiotę? Jeśli nie, to podziwiam... Są pewne podstawowe informacje, które uważam za na tyle ważne, że każdy powinien je znać. Ale oczywiście, jestem też Grażą niesamowitą, bo fakt, że kraj leży na takim a takim kontynencie, to już jakaś wiedza tajemna. |
|
|
|
|
#600 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.

Każdy ma jakąś swoją specjalizację, w której czuje się dobrze i moim zdaniem właśnie w tej dziedzinie powinien się rozwijać.
. Ale za to jestem super z przedmiotów ścisłych