|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
ja mam rozek z pepco bialy w granatowe grochy
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- aaa hehe to juz gorzej. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2192 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny która z Was nie zna jeszcze płci maluszka?
Są takie które nie chcą poznać? Bo właśnie przeczytałam ze Dodoo nie zna. I zastanawiam się czy jest was więcej ? Ja już jestem na nowym mieszkaniu. Miałam jechać do ikei bo ☠☠☠☠☠☠☠y ale dziś w poznaniu jest jakiś wyścig kolarski i na całej mojej drodze do ikei są utrudnienia w ruchu... pojadę dobie jutro na spokojnie bo inaczej będziecie mnie widzieć w tvn w reportażu "zdesperowana kobieta ciężarna rozjechala swiftem tysiące rowerzystów. Czy to był zamach ??" Więc wole posiedzieć w domu teraz. Potem jedziemy do mamy na obiad. Wtedy też bede musiała liczyć się z objazdami ale to już tz kieruje wiec ja będę się relaksować na siedzeniu pasażera. Mój komputer juz od godz się aktualizuje. Zaraz dostane szału bo chciałam sobie ☠☠☠☠☠☠☠y pooglądać. Mi też przyklejają się cycki do brzucha. Jakaś masakra. Wczoraj płakałam ze nie mam się w co ubrać. Juz w nic się nie mieszcze. Niedawno wymienilam większą część garderoby na satynowe bluzeczki i z takich materiałów mało rozciągających się i teraz kurna mam !! W cyckach brakuje w obwodzie. Może podjadę dziś po łóżeczko dla mojej Alusi. W końcu facet czeka aż je odbiorę ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Aha. Miałam pisac. Niby nie mam żadnych rozstępów ale widzę ze po bokach brzucha mam STRASZNE żyły które aż biją po oczach niebieskością! Bleee. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
ja plec poznalam 2 tyg temu dopiero, wolalam znac
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Tzn lekarz donysla sie ze to dziewczynka ale jeszcze nie byl pewny |
||
|
|
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
Czesc wam
![]() Siedzr i was podczytuje.... a w piekarniku stygnie drozdzak(maly-niewyrosniety)... znowu dalam mniej drozdzy i to mniej niz polowa ale patyczek suchy i wydaje mi sie ze wyszedł taki niski placek... wiec nie jest zle. Za chwile maja woasc znajomi na kawe wiec bedzie idealny. Dzis mam pelen relax od samego rana, jeszcze tylko upiekr chleb i tyle. Obiadem dzis sie zajmuje tz więc mam nadzieję, ze mnie czyms zaskoczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2196 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
A propo wagi to nir mam celulitu ani rozstepow, a juz 10 kg do przodu z 65 na 75 kg przy wzroscie 167. , a jestem w 27 tyg i 5 dni. Za poltorej tygodnia brde miec wizyte u ginekologa i zrovi mi dokladniejsze usg. Jestem ciekawa ile wazy dzidxius.
|
|
|
|
#2197 |
|
Raczkowanie
|
U nas już 3 dzień upału i ma tak być do końca tygodnia
My już po obiedzie (kotlety mielone z indyka, ziemniaczki i ogórki kiszone, mmm) Zaraz uciekamy na jakiś spacer, a na potem mam w lodówce ciacho z truskawkami i pewnie coś obejrzymy/pogramy w planszówkę i tak nam minie kolejna niedziela
|
|
|
|
#2198 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
U mnie też słońce i znowu cieplutko ma być kilka dni Cytat:
![]() Dzielna jesteś i dobrze Ci idzie! ![]() Cytat:
Na szczęście? Strasznie jakoś mi nie leży to określenie Bardzo uczę dzieci odpowiedzialności za siebie i rozsądnego zachowania poza domem, z kim i o czym można rozmawiać, itp. Hm, pogodzenie pracy rodziców i tego odprowadzania i przyprowadzania to nieraz spory kłopot, a przeciętny 10-latek jeśli nie ma jakiejś szczególnie niebezpiecznej drogi, to moim zdaniem spokojnie może chodzić sam. Na szczęście w szkole moich dzieci są inne zasady. Za rok taki 10-latek idzie do szkoły średniej, gdzie pewnie będzie musiał dojeżdżać i jak nagle z dnia na dzień ma umieć sam poruszać się po mieście, jak wcześniej nie wolno by mu było nawet do szkoły w pobliżu domu dojść samemu? ![]() Cytat:
![]() A czemu nie znasz płci? Nie było okazji? Jakoś nie kojarzę, czy pisałaś o tym ![]() Cytat:
Oby tylko nie w nadmiarze!Cytat:
A kto to wszystko targarł?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Grzeczna dziewczynka z tym malowaniem Tak trzymaj! Super, że tata tak pomoga.We wt idę wreszcie i ja na glukozę. Ktoś ze mną? Ktoś w ogóle jeszcze idzie? Czytać Was jeszcze dziś czy nie?
|
|
#2199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ponoć w ciąży to się robi z gorszej gospodarki wodnej organizmu i potem łatwiej go zrzucic. Tak się pocieszam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś nie lepiej. Mega mnie to denerwuje.A, i cellulit na nogach tez mam mega ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2201 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2202 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dziś w galerii, bo chciałam kupić sobie jakieś ubrania, bo juz powoli nie mam w czym chodzić... Tak jak malaDarunia, większośc mam takich zwiewnych bluzeczek, czy koszul nie rozciągających się...
No i jedyne co kupiłam to sukienkę i swterek w HM... No nic mi kurde nie pasuje... Jak luźne to wyglądam jakbym już szła do porodu, co bardziej obcisłe to cycki się wylewają ... A też tak macie, że jak cos ubierzecie i patrzycie z przodu, to fajnie fajnie, nawet nie przytyłam dużo, a odwrócicie się bokiem to .... ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Byłam dziś w galerii, bo chciałam kupić sobie jakieś ubrania, bo juz powoli nie mam w czym chodzić... Tak jak malaDarunia, większośc mam takich zwiewnych bluzeczek, czy koszul nie rozciągających się... No i jedyne co kupiłam to sukienkę i swterek w HM... No nic mi kurde nie pasuje... Jak luźne to wyglądam jakbym już szła do porodu, co bardziej obcisłe to cycki się wylewają ... A też tak macie, że jak cos ubierzecie i patrzycie z przodu, to fajnie fajnie, nawet nie przytyłam dużo, a odwrócicie się bokiem to ....
|
|
#2203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2204 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaziowa mam to samo..dodatkowo teraz mam takie lustro w łazience ze jak siedzę na Klopie to jest ono z boku i widzę wielkiego WSTRĘTNE GO WIELORYBA zamiast mnie :-(
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2205 | ||
|
Zadomowienie
|
O, to późno dość. Co kraj to obyczaj
![]() Cytat:
Ja już chyba wszystkie swoje sprzed ciąży schowałam do worów do garażu Zwłaszcza, że źle się czuję w obcisłych. Na początku ciąży kupiłam trochę zwykłych ubrań najtańszych w primarku takich 1-2 rozmiary większych, żeby mieć coś luźniejszego na początek, kiedy ten brzuch nie jest jeszcze taki typowo ciążowy. I pewnie po ciąży na początku (oby nie za długo! ) też się przydadzą. Potem dokupiłam trochę ciążowych w new looku i hm i jeszcze obkupiłam się na allegro jak byłam w lipcu w Pl i zwiozłam tu od razu. Nawet kurtkę na spory brzuch już mam, więc już nic do końca nie kupuję.U mnie z patrzeniem na siebie jest różnie, trochę zależy od dnia I myślę, że u różnych kobiet z tym jest bardzo różnie. Ja tam chyba wolę patrzeć na siebie z profilu Widzę wtedy cudny brzuszek (jeszcze nie ogromniasty, więc spokojnie mogę mówić cudny ) Natomiast z przodu wyraaaźnie rzucają mi się z oczy zaokrąglone boczki i uda, co mi się bardzo nie podoba ![]() Nudno mi trochę, nic mi się nie chce. Moje chłopaki gdzieś polazły, więc siedzę z Wami, a tu raczej cicho jak to przy niedzieli i jeszcze ładnej pogodzie... ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
![]() Za miesiąc, a tym bardziej za dwa będziemy już tu sobie prawie wszystkie chórem narzekać na boleści w różnych częściach ciała Takie życie I odliczać dni do porodu, i ostatnie pospieszne zakupy robić, i torby pakować Ech, ja też muszę moje boleści póki co ogarnąć i zabrać się za prasowanie koszulek moim chłopcom do szkoły, bo już wyprasowanych w szafkach brak...
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-11 o 16:13 |
||
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
ja na glukoze pojde za tydzien
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- ja mam 26 wizyte i tydzien przed bede robic glukoze ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2207 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam w biedrze prawie 500gr mini batoników. Matuchno jakie one dobre... Ale się obżarłam
|
|
#2208 |
|
Zadomowienie
|
Widzę , że na tapecie cały czas waga
![]() Ja przytyłam na razie 8 kg i choć patrząc w lustro wydaje mi się , że jestem ogromna to inni mówią mi, że ciąża mi służy i że wyglądam bardzo dobrze. Nie da się ukryć, że takie słowa cieszą no ale lustro prawdę Ci powie. Brzuch mam już duży i przeszkadza. Z drugiej strony wiadomo było, że tak będzie więc nie ma co dramatyzować, talii osy w ciąży mieć nie będziemy ![]() Z ciuchami problemów nie mam przynajmniej dopóki jest ciepło. Biustonosze i gatki noszę wciąż te same co przed ciążą, w legginsach też chodzę zwykłych tylko rozmiar większych niż zwykle, a sukienek , tunik i bawełnianych koszulek mam pod dostatkiem. Zauważyłam tez, że zdecydowanie lepiej wyglądam w obcisłych ciuchach. W luźniejszych wyglądam jak wielka bomba na cienkich nóżkach ze spuchniętymi kostkami a obcisłe podkreślają tylko brzuszek. Tak czy siak waga moim zdaniem jest mało ważna, bo powrót do formy jest tylko i wyłącznie kwestią czasu, chęci i silnej woli. Ja mam świadomość, że po cc nie wolno mi będzie ćwiczyć a dieta to dla mnie coś nie do przejścia. Chudnięcie dzięki KP to chyba też kwestia indywidualna bo znam takie, które nie chudły choć jadły "zdrowo i optymalnie". Niestety w moim wieku pobudzenie metabolizmu też nie jest proste więc pozostanie zagryźć zęby i jak już będzie można to ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć i nie biadolić, że się jest grubym siedząc na kanapie i obżerając się |
|
|
|
#2209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdyby któraś szukała to te sukienki są po 20 zl w H&M ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez kaziowa Czas edycji: 2016-09-11 o 18:31 |
|
|
|
|
#2210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Folinka, jeden gin powiedzial, ze dziewczynka ale jeszcze nie mamy kupowac lalek, wiec ja sobie poczekam bo musze sie upewnic. Ja straszny niedowiarek jestem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
Kocham cieplo ale jak czlowiek nie ma co na siebie wlozyc i to tak na serio nie ma to szlag trafia.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Kupujecie posciel czy spiworek do spania dla malucha? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2211 | ||
|
Zakorzenienie
|
spokojnie byłam grzeczna i tż po mnie przyjechał i wszystko nosił
![]() Cytat:
![]() Cytat:
obkupiłam za to Marcelka
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
chcialam sobie kupic ta poduche ciazowa w smyku ale 170 zl.. kupowala ktoras z was na all??
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2213 |
|
Raczkowanie
|
My stawiamy na rożek / śpiworek
A ja pomimo dodatkowych kilogramów, zadyszki i wystającego brzucha czuję się zdecydowanie piękniejsza Nawet jak słyszę od męża 'grubasku', to i tak mi miło Jednak nie wiem, jak ludzie świadomie mogą sobie taki brzuch wyhodować od jedzenia i zaniedbania Nie mam pojęcia jak tak na dłuższą metę można żyć, bo mi jest ciężko wejść po schodach, a jak musi się czuć, np. mój ojciec, który ma taaaki brzuch
|
|
|
|
#2214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam ten typ C. https://supermami.pl/poduszki-ciazow...et-w-ciazy-173
|
|
|
#2215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/zestaw-poduszka-ci...170710741.html
|
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny zaraz obadam ;-)
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- zamowiłam ten zestaw od paniMigdałek
|
|
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
MalaDarunia ja też mam takie żyły po bokach brzucha
![]() U nas było dzisiaj upalnie. Leniuchowaliśmy na leżakach
|
|
|
|
#2218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2219 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to z boku nie oszukam nikogo ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Odnośnie spania malucha to ja na początek mam dwa rożki
|
|||
|
|
|
#2220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Alez mialam udany dzien. Zostalam zaproszona na obiad na taras i maz zrobil dla nas grilla. Po grillu pojechaliśmy na malenkie zakupy i kupilam 2 prześcieradła do koszyka mojzesza, a potem przyjechali znajomi z .... 4 kartonami ciuszkow dla Lili!!! Jestem w szoku ta ilością i wybrałam sobie tylko tr naj... bo pewnie Lili by wszystkiego nir zdążyła zalozyc. Dostalam tez sliczny śpiworek praktycznie nowy bo oni uzywali innego. Uwielbiam takie dary losu. Za godzinę leci moj serial a mi juz oczy sie zamykaja... Co do ciuszkow ciazowych to ja nadal mam 3 pary spodni z materiału(chyba wiskoza) z przed ciazy w ktorych chodze do pracy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

nobi mąż stwierdzil ze beda swieżo uszyte a nie takie wystane na dworze w oparach kiełbas

Bardzo uczę dzieci odpowiedzialności za siebie i rozsądnego zachowania poza domem, z kim i o czym można rozmawiać, itp. Hm, pogodzenie pracy rodziców i tego odprowadzania i przyprowadzania to nieraz spory kłopot, a przeciętny 10-latek jeśli nie ma jakiejś szczególnie niebezpiecznej drogi, to moim zdaniem spokojnie może chodzić sam. Na szczęście 

A kto to wszystko targarł?
ale ponoć w ciąży to się robi z gorszej gospodarki wodnej organizmu i potem łatwiej go zrzucic. Tak się pocieszam