|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
|
|
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coz musza zrozumiec ze ciezarna nie moze przebywac w towarzystwie chorych... mi gin na samyn poczatku powiedzial ze omijac chorych , zakatarzonych itp Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2163 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już też nie mogę doczekać się telefonu ze sklepu. Jeszcze tydzień-dwa ![]() Cytat:
Oj uważaj. Koleżanka też postawiła na Dadę, a później okazało się, że jaj mała ma uczulenie. Ja ich nigdy nie używałam. Dla nas nr 1 były pomarańczowe pampersy, ale wiem, że zdanie na ich temat też jest podzielone. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A sok z buraków zawsze robiłam sama, ale nie mam na to siły i kupuję gotowy. Mieszam trochę z sokiem pomarańczowym. Cytat:
Wózek piękny Ty to imprezowa kobieta jesteś Czy limit wesel na ten rok już się u ciebie wyczerpał, czy jeszcze nie? ![]() My wesele mamy ze 2 tygodnie, ale chyba jednak odpuścimy. Szczerze mówiąc to trochę się boję, że prosto z wesele znów trzeba będzie mnie zawieźć do szpitala. Wolę nie kusić losu ![]() Cytat:
![]() Piękny
|
|
|
#2164 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uważaj na siebie! Wszystko powoli. Wiem. Nikt nie lubi mieszkać w sofie ale czasem lepiej robić wszystko stopniowo. Cytat:
Bylam chwilę polatać po sklepach. Zjadlam mega pysznego loda. Kupilam sobie 2 staniki... przymierzalam staniki do karmienia ale leżały mega koslawo... nie wiem czemu tak... nie kupiłam oczywoscie. Dla Lili kupilam jeszcze jeden ręcznik i kocyk i cudowny kompet czapkę zimowa i rekawiczki. Jestem z siebie dumna, ze nie wydałam dużo. Ide się zabierać za jakieś smaczne kolorowe kanapeczki na kolacje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez LuckySparkle Czas edycji: 2016-09-10 o 20:18 |
||
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
27 lat, tp 12 grudnia wg om, plec blizej nieokreslona Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chce ściany pomalowąc własnie na miętowo - szaro i dać białe meble no właśnie dlatego mysle ze zapasów nie zrobie jednak tylko popróbuje.. bo się człowiek obkupi a potem zonk.. |
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogolnie na poczatku unikam rzeczy ktore moga uczulic, piore bodziaki i pieluszki w 90 st i mam schiza aby w poczatkowym czasie nie doprowadzic do infekcji pepka dziecka/ mojego krocza/piersi. Stawiam na biale, jasne ubranka aby mi w praniu nie wyblakly za bardzo. Ale to tylko na poczatku bo dzis np moja 3latka najpierw zbierala kamyki a potem tymi nieumytymi raczkami wyjadala fasolke z obiadu- wiec fanatyczka sterylnosci nie jestem ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Wiecie co .... Chyba zaczyna mi sie stawiac brzuch. Rano wstaje to brzuch miekki jak nie ciazowy a popoludniu twardy jak kamien i za chwile puszcza |
|
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u mamy i objadłam się jak nie wiem
a jeszcze mama zapakowała mi jedzonka jak na rok ( no dobra i tak pewnie wszystko zjem w ciągu tygodnia )kruche ze śliwkami, chleb drożdżowy słodki z masełkiem
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
o mamooo podziel sie
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2171 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łóżeczko piękne Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale wg mnie to bardzo ważne żeby rodzić w wygodnej dla siebie pozycji Cytat:
Może jestem bezczelna, ale ja bym zapakowała wszystko z powrotem i oddała od razu żeby później nie było gadania, że to ja zniszczyłam. Powiedziałabym pewnie coś w stylu, że już mi się szafa nie zamyka, bo tyle mam swoich i tych na pewno nie zdążę wykorzystać, a jak im mają się jeszcze przydać to szkoda żeby kurzyły się u mnie. Nie lubię zbędnego balastu. Wasza piwnica to też nie przechowalnia. Cytat:
Moje chyba tak szybko nie lecą ![]() Cytat:
ale nie chciałam żadnego dziecięcego motywu bo to jednak nasza sypialnia. Ale te chmurki to też muszą być urocze Cytat:
U mnie też zazwyczaj po tygodniu wywołują. Ale dziewczyny na patologii tak się szybko zmieniają, przychodzą i zaraz idą na położnictwo, że te co leżą mają jakieś takie parcie niech to już się szybciej zacznie
|
|
|
#2172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2173 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny koniecznie pochwalcie się efektem wystroju pokoju lub jego części dla maluszkow
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2174 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mówisz?? To wszystko przez jabłka?? Od dziś odstawiam! Ze szpitala mam nakaz - oszczędzający tryb życia. Ale czasem nie da się nie wyjść z domu w celu pozałatwiania naglących spraw ![]() Dobrze, że chociaż samochód jest w domu i nie musze sterczeć na przystankach i chodzić wszędzie na piechotkę. Nie wiem jak ja żyłam bez tego luksusu ![]() Cytat:
Cytat:
Ja naprawdę byłam dzisiaj grzeczna ![]() To tata przyjeżdża mi malować. Nie daje nawet pędzla dotknąć ani mnie ani dzieciom Wziął sobie teraz tydzień wolnego, więc w tym tyg po niedzieli będę już miała pomalowane Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2175 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ubrania pomiędzy cycami a brzuchem, więc chyba też serwetke muszę zacząć sobie tam kłaść :P Cytat:
![]() Tak pisałyście o tej szarlotce, że mi się przypomniało, że gdzieś miałam mega prosty przepis, jak znajdę to wrzucę
|
||
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też zawsze wracam z darami albo od Mamy albo od Dziadziów
|
|
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Helol. Limit obowiazkowvna dzisiaj prawie wyczerpalam. Zrobilam pyszna pieczen z lopatki i gulasz z kuraka
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() E wydaje Ci sie, tez zapierniczają i niedługo będziemy na finiszu ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry w piękną, słoneczną niedzielę z bolącym brzuchem wstałam o 1.30 i pochłonęłam kilka ogromnych krom chlebka drożdżowego z dżemem wiśniowymA na obiad idziemy do teściów, ciekawe co tam dobrego mają Też tak macie, że ciągle myślicie o jedzeniu? Ja non stop
|
|
#2179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sama dalej nie wiem co z tym obiadem... Tz mi sie tu dąsa ze nie chcę jechac, bo juz powiedziane, zaplanowane i mieso ja przywioze. Wkurza mnie to, on mówi ze przeciez tak zaraz sie nie zaraze. Nie wiem jaki argument uzyc na takie stwierdzenie...
|
|
|
#2180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odebralismy wczoraj mebelki Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2182 |
|
Raczkowanie
|
Uff, te dwa dni były mega intensywne.
Wczoraj tak się nałaziłam w upale, ale na szczęście nie odczuwam dzisiaj skutków ubocznych Wpadło też kilka ciuszków dla małego, ale trochę się zawiodłam, bo myślałam, że jak wezmę siostrę na shopping to mi pomoże jakieś cuda wyszperać, ale jej to chyba za bardzo nie kręciło. A szkoda! ![]() A jutro mamy rocznicę ślubu i żadnych pomysłów na spędzenie wieczoru Mąż powiedział, że z okazji rocznicy da mi 2 godziny na połażenie po sklepach z rzeczami dla dzieci i nie będzie w ogóle marudził, hehe
|
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dotarło... Dzwoniłam, jego siostra mówi, że w sumie ma tylko katar. Zjemy obiad i uciekamy. Zawiozę jej jakiś lek, bo kuruje w sumie niczym.
|
|
|
#2185 | |
|
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Ja bym powiedziała ze skoro on ma w nosie Twoje zdrowie i bezpieczeństwo ciazy i dziecka, to Ty masz rownież "gdzies" focha jego rodziny i jego. Ja zrezygnowałam z odwiedzin u koleżanki tylko dlatego ze jej córka 10 miesięczna ma katarek. I to koleżanka sama powiedziala ze niby nic ale po co ryzykować. Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-09-11 o 11:31 |
|
|
|
|
#2186 |
|
Wtajemniczenie
|
Papaya ja wstawię dziś jeszcze foto worków które leżą u mnie w pokoju w domu rodzinnym to zobaczysz ile mam ciuchow dla dziecka :-O
Blondi ja się cieszę że będę miała w czym wybierać. Ale póki mam tyle prania i prasowania to trochę lipa he he Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Wczoraj bylam zawiedziona bo powybieralam sobie w piatek te kocyki itp i wczoraj poszlam z mężem kupic a juz nie bylo tych wzorow co chcialam na szczescie okazalo sie ze maja sklepik u mnie w miescie i moge zamowic sobie na tel badz przez strone i odebrac wiec super. Tylko musze poczekac z tydzien bo im braklo rozowego jasnego minky. Nawet przez strone wychodzi 4zl mniej za komplet nobi mąż stwierdzil ze beda swieżo uszyte a nie takie wystane na dworze w oparach kiełbas w sumie ma racje ale i tak bylam rozczarowana ale za to tesciowa kupila dla małej idealnie bedzie pasowac do pokoiku ![]() Czy ktoras z Was kupowala rożek w Pepco?? Bo widzialam dzis po 25zl i sie zastanawiam.
|
#2188 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobie dokladnie wieczorem na kompie
![]() Id 2 dni boli mnie strasznie odcinek lędzwiowy... I jak pochodze wiecej niz 10 min to lewa pachwina mnie tak szczypi ze masakra... Ogolnie to zastanawiam sie co zrobie za miesiac czy 2 jak juz tak narzekam Wczoraj mialam załamke jak stanełam po kąpieli przed lustrem tyłem i zobaczyłam jak mi sie uda rozeszly i jaki mam celullit. Porażka. Juz wiem gdzie te 7.5 kg poszlo...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

Zaczyna to wyglądać jak kuchnia...

dziś od rana nie lepiej bo mały do przedszkola więc poranna pobudka i tak sobie wegetuję teraz... wczoraj was troszkę poczytałam ale chyba zanim się rozbudzę konkretnie to będę miała do nadrobienia milion stron
ale oczywiście poczytam co u was
Wózek piękny 

Ale bez tego prasowania i bez płynu to sztywne i nieprzyjemne w dotyku te ubranka są
Nic o Tobie nie można się dowiedzieć ani ile lat, ani jaki tp 

Pozwolili Ci w szpitalu na takie ekscesy?
Ale że kto już to przemalował?
biedna ty. Wiem o czym mówisz. Napatrzyłam się co się dzieje na porodówce, a u mnie lekarz ma jeszcze do obejścia położnictwo i ginekologię na której co dzień jakieś zabiegi. Czasami z obchodem czekaliśmy do 10, a badania po południu. Sekretariat z wypisami niby w weekend nieczynny, ale wiem, że w niektórych szpitalach puszczają w weekend do domu, tylko po wypis każą przyjść w poniedziałek. Mam nadzieję, że i tobie pozwolą wyjść do domku