|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Orlica u mnie też jest coś nie tak z wizażem
![]() Donka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście żartuję, nie oczekuję od nikogo sponsoringu niczego, ale w sumie jest to miły gest, zwłaszcza jak wiesz, że ty/Twoi rodzice też byli tak sponsorowani i że jest to jakiegoś typu tradycja... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65167521] Te kwadraty na kocyk całkiem sprawnie się robi, mam 6, zostało tylko 75 ![]() To już prawie 10% zrobione ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Rozeznanie
|
Ja gdzieś od tygodnia puszczam (i spiewam
![]() https://www.youtube.com/watch?v=lY6X...2u3oWNA_q2vR2f Niektóre są naprawdę piękne! ![]() Już nie mogę się doczekać jutra! Wybieram się na połówkowe, więc proszę o kciuki. Może Dzieć zacznie w końcu współpracować i się ujawni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Raczkowanie
|
U nas chyba po moich awanturach jakas zmiana.
Tz coś tam posprzątal... Bo ostatnio nic mi nie pomagał więc przez tydzień ja też nie sprzatalam, nie gotowalam, a coo! Dziś stwierdził że on pójdzie na wizytę że mną. Następna bo sam ma lekarza dzisiaj. Ja nie mogę się doczekać! Poproszę o fotkę dłoni jak się uda i wyślę pozdrowienia Tz i dziadkom od młodego ![]() Chyba się skuszę na tygodniowe zwolnienie. Zmęczona jestem i nie chce mi się pracować. Zrobię sobie małe wakacje. Należy mi się! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Zakorzenienie
|
Coś nie działa cytowanie - zaznaczam, a okienko i tak jest puste.
![]() Ciuszki w Lidlu są dopiero 19.09.2016, a nie dzisiaj. Moje Wy kalafiorki ![]() KPZ, trzymam kciuki za połówkowe. Fajnie, że Tż w końcu się zdecydował iść z Tobą, a zwolnienie jak najbardziej Ci się należy. ![]() Moj Tż jest ze mną na każdym badaniu, od samego początku i nawet jeśli nie zawsze go wołam do gabinetu, żeby pooglądał, to i tak ze mną chodzi, żeby być blisko w razie czego. My mamy pierwsze połówkowe w czwartek, a drugie we wtorek. ![]() Dziś zaspałam. Codziennie wstaję o 8:15, bo do 8:30 muszę zjeść śniadanie, a dzisiaj obudziłam się o 9:45. Normalnie szok! ![]()
#1956 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65155386]Doradźcie, z których kwadratów robić kocyk? Ten drugi wzór wyjdzie bardziej ażurowy...[/QUOTE] 2 Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65169186] Moje kwadraty ![]() Zapowiada się cudnie ![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Zadomowienie
|
Nawet nie spojrzałam na datę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1958 |
Zadomowienie
|
Jest Żywiec 0,5 % (taki z niebieskim paskiem na nalepce)...smakuje jak normalne piwo...tak jak lubię
Ja już po połówkowym prenatalnym. Dzidzia zdrowa wazy 380 gram a resztę wyników zobaczę jak odbiorę na 2 tyg. I powiedzcie mi jak ktos robił połówkowe prenatalne, pobierali wam krew? Bo mi pobrała, pytałam czy to standardowo sie pobiera (raczej nigdzie o tym nie pisali, że na drugich prenatalnych pobieraja) a ona mi powiedziała, że do celów naukowych Lekarz też zobaczył ostatnie wyniki i śmiał się, że odmłodnialam o 15 lat i że jeszcze ze 2 synów urodzę. Pożegnał się i powiedział"do zobaczenia za 1,5 roku eeeee". My już nic nie planujemy |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Zadomowienie
|
Nie chce mi cytować, nie wiem co z tym wizażem dzisiaj!
Trzymam kciuki za następne wizyty i badania! Bodziaki w lidlu tak jak pisała Niebie dopiero 19.09. już sobie zapisałam i pójdę z rana ![]()
#1960 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Wtajemniczenie
|
No nie cytuje dzis, faktycznie
![]() Dziewczyny, gratuluję polowkowych! Fajnie, ze z Robaczkami wszystko w porzadku ![]() Moja Mała ostatnio zwiekszyla aktywnosc i jej kopniaki zaczynaja mnie normalnie bolec. Ilez takie mini dzieciatko moze miec sily, co? ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1962 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, dziękuję za duży odzew - teraz już wiem, że mogę słuchać disco do woli i młode się będzie cieszyć
![]() ![]() surka tak, beagle - 9 lat w lipcu skończone, więc jeszcze nie taka starowinka, ale kondycja bardzo marna. donka nie płakaj, ja też nienawidzę takich sytuacji i nie umiem się nie unosić jak by mnie to spotkało :/ Gratuluję pomyślnych badań dzisiejszym dziewczynom ![]() U mnie też nie da się cytować i wizaż jakoś inaczej się wyświetla. |
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny kupiłam w biedronce proszek lovela za 12,99 1,8 kg. W innych sklepach to coś ok 20 zł kosztuje. Warto skorzystac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Zadomowienie
|
Konkardia mnie tak walił wczoraj po pęcherzu ze mu się kazałam uspokoić
![]() ![]() ![]() Donka_bez_ogonka tez bym się pewnie pobeczala. Mało co mnje tak wkurza jak chamstwo na drodze. Już się nie przejmuj ![]() A ja jadę na urlop! !!!!!!! Tatry czekają ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Dzięki za cynk o proszku, już kupiony ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#1965 |
Zadomowienie
|
Ja w proszku plus płyn do płukania tkanin jakiś sensitive.
Gratuluję wyjazdu w góry ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Raczkowanie
|
Pewnie się zmeczyl i odpoczywa
![]() Mój różnie raz jest bardzo aktywny a raz tylko lekko kopie. Ogólnie te kopniaki raczej delikatne. Najlepsze uczucie dla mnie jak przesuwa się z jednej strony brzucha na drugą ![]() Ahh jeszcze 2 godziny i zobaczymy jak urósł. A potem dentysta. Normalnie dziś się śmieje że do prawie każdej dziury mi będą zaglądać :-D Z moich planów urlopu nici. Mam zlecenia na jutro kurcze. Może w przyszłym tygodniu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() furjatka udanego wypoczynku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja dziś miałam test obciązenia glukozą i cięzko go zniosłam ![]() ![]() na czczo wyszło mi 95 a po 2 godzinach 82-chyba dobrze nie???
#1968 |
Rozeznanie
|
obca7 95 na czczo to wysoki wynik...
Właśnie wróciłam z połówkowego ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo się cieszę, bo Tż był ze mną - widziałam, że wzruszył się mocno i powiedział, że to niesamowite, że stworzyliśmy małego człowieka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1970 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie spotkałam koleżankę z klasy liceum w poczekalni u tej samej P. Doktor ;-) miło spotkać się po tylu latach w takim miejscu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1972 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spoko spoko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Zadomowienie
|
Moniczi gratuluję synusia. Liczył ktoś jakiej płci więcej mamy w brzuszkach?
Ja dzisiaj odebrałam wyniki tarczycy i mam tsh w normie, ft3 w normie a ft4 ciut poniżej normy. Nie wiem czy to powód do zmartwien. |
![]() ![]() |
![]() |
#1974 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a jakby to odwrotnie było to dobrze?? bo na stronie lab 1 wynik to był 95, na osobnej stronie był 2 wynik 82. A nie było napisane który jest który, ja przyjęłam, ze ten o wczesniejszej godzinie(minuta róznicy) jest na czczo a późniejszy to po 2 godzinach ![]() ![]()
![]() |
#1975 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Macie imię? Kurczę, Wam wszystkim te terminy przesuwają, a mój uparcie stoi w miejscu, chociaż Mała jest większa. ![]() ![]() Cytat:
Ja byłam u diabetologa i kazała mi się co tydzień ważyć na czczo i na golasa, bo moja waga dziwnie skacze. Musi być pewna, że nie chudnę, bo wtedy podobno jest źle. A oprócz tego nie dostałam po uszach za moje grzeszki i przekroczenia, więc jest dobrze. ![]()
![]() |
#1976 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi lekarz kazał zrobić glukozę 75 g i po 2 godzinach badanie. Podejrzewam, ze z ta glukoza to jak z tsh-co lekarz to opinia i interpretacja wyników inna ![]() ![]()
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2016-09-12 o 17:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cukrzycę ciążową stwierdza się powyżej 92 na czczo. Interpretacja nie powinna, a wręcz nie może być inna, bo są od tego zalecenia Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego. I niestety to prawda, że w necie nie ma o tym za dużo poprawnych i aktualnych informacji - sama dużo szukałam. I kolejne niestety jest takie, że w Polsce normy są bardzo surowe i to, co u nas jest cukrzycą, na zachodzie jest normalnym wynikiem. ![]() Oto link z normami: http://cukrzycapolska.pl/cukrzyca-ci...zycy-ciazowej/
![]() |
#1978 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1979 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za gratulacje
![]() ![]() ![]() Candid myślę, że ciut poniżej normy to nic złego ![]() obca7 norma do 99 jest dla nieciężarnych ![]() NiEBiE ja też się tak ważę, wizytę u diabetologa mam w czwartek. Moja waga jak dotąd nie drgnęła w żadną ze stron, zobaczymy jak będzie za 2 dni - bo teraz jestem ciągle głodna i wcinam, wcinam, wcinam... A co do przesuwania terminu - to i tak trzeba się raczej trzymać tego pierwszego wskazanego, przynajmniej tak dr mówił ![]() Tż właśnie wcina grzybki marynowane, a jako deser do nich przygotował sobie budyń. I kto tu jest w ciąży ![]() Jeszcze odnośnie cukrzycy - ja miałam już w 10 tygodniu robione obciążenie ze względu na rodzinne cukrzycowanie - tata ma i cała rodzina z jego strony ma cukrzycę. Edytowane przez Moniczi Czas edycji: 2016-09-12 o 18:22 Powód: Dopisek o cukrzycy |
![]() ![]() |
![]() |
#1980 |
Zakorzenienie
|
Bo w pierwszym badaniu krwi glukoza na czczo wyszła mi 98 i wtedy też się cieszyłam, że w normie, skoro norma jest do 99 (nawet na kartce z labo mam taka wartość).
![]() Test obciążenia zlecił mi wtedy od razu - 9 tydzień, ale ja zrobiłam dopiero w 11 i w 13 ginekolog mi powiedział, że mam cukrzycę. Od 11 tc sama wprowadziłam dietę, bo już wyczytałam w necie, że wyniki są złe, a od 13 tc mierzę cukier glukometrem.
Edytowane przez NiEBiE Czas edycji: 2016-09-12 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.