Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-12, 17:06   #3421
Anettt87
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość

Witam się po wizycie , usg 3 trymestru zaliczone wszystko super , mała w jak najlepszym porządku dziś ważyła 1600g , leży niby główką w dół ale jakoś tak boczkiem że po mojej prawej stronie wzdłuż mojego boku ma kręgosłup, termin porodu potwierdził sie co do dnia na 18.11
Gratki za wizytę

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Zostaje, jeszcze mi nie podali sterydow, a wiem, ze daja w 3 dawkach. I dostalam jakies tabletki na obnizenie cisnienia, po godzinie mam 130/90.
Dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy, powodzenia!

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Załącznik 6639221 drzwi juz sa juhuuu tz daje rade !!
O jak ładnie bardzo mi się podobają takie jasne drzwi.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
no nareszcie! w koncu moge sie zalogowac
Dziwen doberek

pisalam wczoraj o bolu w naddupiu przy chodzeniu ale chyba nie bardzo zwrocilyscie na to uwage no nic, w kazdym razie pisze, bo moze ktoras tez tak bedzie miala... dzwonilam do poloznej z pytaniem jak zyc bo juz chcialam po lekarzach latac, neurologach, fizjoterapuetach itd a ona powiedziala ze to normalka, mnostwo ciezarnych tak ma, ze to dziecko/macica ucica na jakis nerw czy cos takiego i daltego to boli. zadnel lekarz raczej tu nic nie pomoze, paracetamole tez nie (prawda, wzielam 3 na weselu i zero poprawy) i ewentualnie nospa, choc szalu nie bedzie ale ciut ulzy. narazie nie biore nic, boli ale ujdzie ale kurde, do tej pory moglam gory przenosic a od soboty taka bida z nedza ze szok. chodze jak pokraka no ale co zrobic. jeszcze 2 miechy i ponoc ma to minac.

ja bede kupowala wlasnie z hevea (i malemu i kubie) ale jesczze nie wiem ktory

teczowa - brawa za wizyte!

baletnica - zdrowka!

super!

no a ja naleze gtwardo do tej grupy wlasnie ja mialam od poczatku ze soba laktator w torbie i co prawda nie uzylam go ale to tylko dlatego ze w szpitalu mieli medele, stara jak swiat ale boska!!! przy nawale mega ulga. nie wiem czy wytrzymalabym przez te 2/3 dni bez odciagania, sadze ze nie. ulga niewyobrazalna!!! niech swiadczy o tym fakt ze wspolnie z kolezanka z pokoju zajechalysmy ten laktaror na amen no
i teraz tez laktaror to bedzie dla mnie rzecz niezbedna

ja bede tylko psiukac pepek octaniseptem i tyle. niczym nie bede go przecierac, wycierac itd...

tzn nie wiem czy dobrze rozumiem ale mleko z buteleczki laktatorowej mozna przelac do docelowej butelki z docelowym smoczkiem i tyle
Ja chyba jednak kupię zwykły, ręczny z canpola. Nie jest drogi a jednak może być potrzebny i wolę mieć już swój, czyściutki i wyparzony niż potem ganiać na gwałt męża, żeby gdzieś kupił i przepłacać w dodatku a jak się nie przyda to sprzedam. Albo zostawię na drugą dzidzię
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 17:11   #3422
jagata
Wtajemniczenie

Gazikami przemywalam buzke od srodka by usunac resztki mleka.
Corke kapalismy reka, wie nie bede uzywac zadnych myjek i gazikow.
Ja ze sprzątaniem i ogarnianem mieszkania czekam az przyjedzie tesciowa. Wtedy zajmie sie corka a ja bede mogla szalec i ona mi tez w tym pomoze.
Stary 2016-09-12, 17:15   #3423
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Uuu biedna, no to powodzenia

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

A nie termoelastyczny ?
a możliwe
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 17:22   #3424
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Gratki za wizytę

Dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy, powodzenia!

O jak ładnie bardzo mi się podobają takie jasne drzwi.

Ja chyba jednak kupię zwykły, ręczny z canpola. Nie jest drogi a jednak może być potrzebny i wolę mieć już swój, czyściutki i wyparzony niż potem ganiać na gwałt męża, żeby gdzieś kupił i przepłacać w dodatku a jak się nie przyda to sprzedam. Albo zostawię na drugą dzidzię
Mam laktator elektryczny z opcja ręcznego i reczny byl do bani. W moim przypadku tylko elektryczny dal rade ściągać. Poza tym u mnie nie bylo w ogole nawalu, wiec inaczej podchodze do tematu.
Tak samo, wiem, ze kupie od poczatku dobry ustywniany stanik. Jak bedzie dobrze dobrany, to fiszbiny nie powinny mi przeszkadzac. Nie chce by mi biust obwisl, dlatego juz teraz nosze dobrze dobrane staniki i podczas karmienia tez bede.
Stary 2016-09-12, 17:29   #3425
bluesberry
Zakorzenienie

Ja laktatora jednak nie kupuje. Będzie potrzebny to kupię gdziekolwiek.

Do szpitala koszul nie biorę, dresy, top, cardigan wystarczy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 17:39   #3426
sosowhat
Wtajemniczenie

dziewczyny popełniłam zbrodnie zamówiłam pizzę ale mi ślina już leci !
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 17:40   #3427
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Wróciliśmy dopiero do domu.. padam na pyszczek, jest ponad 30st
Ale co najważniejsze paszport załatwiony, Ikea odwiedzona wiec mam w końcu masę pudeł, pudełeczek, kosz na pranie małego, tz kupił draceny żeby się nam przytulniej w domu zrobiło
I parę pierdółek

Przy okazji podjechaliśmy do wielkiego sklepu dziecięcego i akurat był ten wzór fotelika co chcieliśmy, wiec mamy go już w domu

A teraz tz bierze się za montowanie lampy

OOo super, widzisz małżonkowi upał służy, trochę gorączki i zakupy w ikei udane z nieprzymuszonej woli 😀
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 17:40   #3428
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja laktatora jednak nie kupuje. Będzie potrzebny to kupię gdziekolwiek.

Do szpitala koszul nie biorę, dresy, top, cardigan wystarczy

a jak Ci nie pozwolą w drechach to bedziesz w samym topie Bozena swiecila? do chodzenia to kumam ze cardigan no ale jednak.. czy topy jakies dluzsze?
Stary 2016-09-12, 17:42   #3429
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny popełniłam zbrodnie zamówiłam pizzę ale mi ślina już leci !
Zbrodnią nie było samo zamówienie, ale podzielenie się tą informacją

Cytat:
OOo super, widzisz małżonkowi upał służy, trochę gorączki i zakupy w ikei udane z nieprzymuszonej woli 😀
Coś w tym jest
Ale dziś i tak jakoś nic ciekawego nie było :/

Naszła mnie ochota na ryby w pomidorach jadłam to chyba z 10 lat temu

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
a jak Ci nie pozwolą w drechach to bedziesz w samym topie Bozena swiecila? do chodzenia to kumam ze cardigan no ale jednak.. czy topy jakies dluzsze?
W tym szpitalu nie ma wymogu koszul mogę ubrać co chce
Stary 2016-09-12, 17:42   #3430
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez mialam jakas zwykla elektryczna popier,dolke i dawal rade, nigdy co prawda nie odciagalam na tyle zeby to zamrazac bo nie bylo takiej potzreby, wtedy pewnie kupilabym cos lepszegoo. ja tez wole miec na wszelki wypadek,, tym bardziej ze wiem juz jak wygladal u mnie nawal. maz nie zawsze bedzie w stanie mi kupic laktator, wystarczy ze nawal przyjdzie wieczorem i wtedy cala noc bede musiala "cierpiec". wiadomo, ze dziecko w jakims tam stopniu ulzy ale mimo wszystko u mnie laktator sie sprawdzil. jak znajde ten stary to zobacze w ogole w jakim jest stanie ale chyba kupie jakis nowy, zwykly elektryczny

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 17:44   #3431
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, co myślicie o tym materacyku? http://allegro.pl/materac-lateksowy-...321475806.html

Aaa i jeszcze mam pytanie do używających proszku do prania Dzidziuś. Robiłam dziś pierwszy raz pranie z jego użyciem, wsypałam mniejszą ilość niż było napisane na opakowaniu, bo po odmierzeniu zalecanej wydawało mi się, że to strasznie dużo i będzie się pienić jak szalone ale koniec końców piany w pralce nie było potem prawie wcale, zapach po upraniu jest ledwo wyczuwalny (brałam dodatkowe płukanie) i nie wiem - czy te proszki dziecięce z natury słabo się pienią i słabo pachną, czy jednak dałam za mało?
Mam bardzo podobny tylko Vitmat Baby Antialergic. Wydaje się bardzo fajny. Kupiłam na allegro, razem z przesyłką wyszedł 209 zł. Już się wietrzy 😉

Cytat:

A masz gdzieś linki do tych staników z obwodem 70 ?

I jeszcze jedno pytanie. W jakim celu uzywa się tych gazikow buzki w środku?Chodzi o co dzienna higienę ?
Jak zasiądę do kompa, to poszukam linka 😃

Położna mówiła, żeby codziennie czyścić dziąsełka z nalotu, który się robi od mleka. I jeśli się zrobią pleśniawki to też do ich usuwania.

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 17:45   #3432
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Zbrodnią nie było samo zamówienie, ale podzielenie się tą informacją

Coś w tym jest
Ale dziś i tak jakoś nic ciekawego nie było :/

Naszła mnie ochota na ryby w pomidorach jadłam to chyba z 10 lat temu

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

W tym szpitalu nie ma wymogu koszul mogę ubrać co chce

sorki a ja wlasnie sie zorientowalam ze mam domofon odłączony więc ktoś będzie musiał kicac na dół hahahaej to fajnie masz! odrazu wskakujesz w dresiki i heja !
Stary 2016-09-12, 17:46   #3433
pstryczek84
Zakorzenienie

pamietam, ze juz kiedys byla rozmowa o dresach do szpitala
ja biore 3 albo 4 koszule ( w tym jedna bedzie do wyrzucenia od razu po porodzie)

Stary 2016-09-12, 17:48   #3434
ma_i
Zadomowienie

Cytat:

Wyniki masz dobre ? Ja po tym antybiotyku na pecherz czuje się lepiej. Wiadomo ze chodze czesto ale juz nie ciśnie mnie dosłownie co chwile. Czasami jak chodze chyba dziecko uciska bo czuje takie parcie. A potem i tak mało co sikam.
Też tak często mam. Mam wrażenie, że młody uciska na pęcherz i wtedy czuję mega dyskomfort - ni to ból, ni parcie. A jak pójdę do WC, to jakoś ogromnej ilości nie wysikam.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:

Witam się po wizycie , usg 3 trymestru zaliczone wszystko super , mała w jak najlepszym porządku dziś ważyła 1600g , leży niby główką w dół ale jakoś tak boczkiem że po mojej prawej stronie wzdłuż mojego boku ma kręgosłup, termin porodu potwierdził sie co do dnia na 18.11

Tak mi ciężko dziewczyny być z wami na bieżąco sądziłam że po wakacjach to się zmieni i będe mieć więcej czasu na forum a tu dupa , slabo mi to wychodzi , strasznie brakuje mi czasu na wszystko, wybaczcie
własnie się zorientowałam ze za 2 miesiące rodze a jestem w proszku i to dosłownie, tak mi się wydawało że jeszcze jest tyyyyle czasu, a mi co raz ciężej sprzątać czy coś robic w domu a tu jeszcze tyle przygotowań

dziś z Teżetem zamówilismy nową sofę /narożnik do salonu przyjedzie chyba w środę
A co do malowania to wciąż maluje wczoraj nie malował , sprzątaliśmy cały dzień i robiliśmy bardzo generalne porządki , wywaliliśmy mnóstwo rzeczy
Super dzidziunia! Gratki 😊

Stary 2016-09-12, 17:51   #3435
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
sorki a ja wlasnie sie zorientowalam ze mam domofon odłączony więc ktoś będzie musiał kicac na dół hahahaej to fajnie masz! odrazu wskakujesz w dresiki i heja !
Pokicałabym

Jak leżałam przez 2 tyg w szpitalu to też dresy i koszulka. Większość babek na sali w sumie i tak się przebierała na dzień w normalne ciuchy, a na noc znowu w coś do spania. Ja musiałam leżeć non stop więc się nie przebierałam.

Co do karmienia jeszcze, ja muszę zacząć od rozmowy z lekarzem, czy przy moich lekach powinnam, a później się zastanawiać co dalej
Stary 2016-09-12, 17:52   #3436
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Zostaje, jeszcze mi nie podali sterydow, a wiem, ze daja w 3 dawkach. I dostalam jakies tabletki na obnizenie cisnienia, po godzinie mam 130/90.
To trzymaj się tam dzielnie i nie stresuj się za bardzo. Ciśnienie na pewno się unormuje.

Stary 2016-09-12, 17:57   #3437
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Mam bardzo podobny tylko Vitmat Baby Antialergic. Wydaje się bardzo fajny. Kupiłam na allegro, razem z przesyłką wyszedł 209 zł. Już się wietrzy 😉

Jak zasiądę do kompa, to poszukam linka 😃

Położna mówiła, żeby codziennie czyścić dziąsełka z nalotu, który się robi od mleka. I jeśli się zrobią pleśniawki to też do ich usuwania.

Po każdym karmieniu czy raz dwa razy dziennie? Takim zwykłym mokrym gazikiem? A plesniawki jak się usuwa ?

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Pokicałabym

Jak leżałam przez 2 tyg w szpitalu to też dresy i koszulka. Większość babek na sali w sumie i tak się przebierała na dzień w normalne ciuchy, a na noc znowu w coś do spania. Ja musiałam leżeć non stop więc się nie przebierałam.

Co do karmienia jeszcze, ja muszę zacząć od rozmowy z lekarzem, czy przy moich lekach powinnam, a później się zastanawiać co dalej
Ale fajnie, o ile swobodniej bym się czuła w normalnym dresiku... Tylko weź to do każdego badania sir rozbieraj. Ten wymóg koszul to pewnie wygoda lekarza i położonych.
Stary 2016-09-12, 17:58   #3438
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajnie, o ile swobodniej bym się czuła w normalnym dresiku... Tylko weź to do każdego badania sir rozbieraj. Ten wymóg koszul to pewnie wygoda lekarza i położonych.
to "badanie" to aż raz dziennie przy porannej wizycie było przynajmniej ja tak miałam
Stary 2016-09-12, 17:59   #3439
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
to "badanie" to aż raz dziennie przy porannej wizycie było przynajmniej ja tak miałam
To tym bardziej nie rozumiem po co te koszule. Na koszty nas narażają. Bo ja specjalnie kupuje bo nie spie w koszulach.
Stary 2016-09-12, 18:20   #3440
bluesberry
Zakorzenienie

Niby żeby rana się wietrzyła, ale z drugiej str i tak wielka podpacha przepuszcza tego powietrza tyle co nic :/ a np po cc to co za różnica czy koszula czy spodnie ja się w tej koszuli jak taka matka polka kwoka czułam, nie lubię koszul

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

zaraziłyście mnie tymi torbami skip hop, ale cholerka drogie są
Stary 2016-09-12, 18:25   #3441
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
To tym bardziej nie rozumiem po co te koszule. Na koszty nas narażają. Bo ja specjalnie kupuje bo nie spie w koszulach.
zeby rana sie wietrzyla, wtedy najszybciej sie goi ponoc.
ja nie wyobazam sobie byc w dresach, rozplynelabym sie na amens! w koszuli bylo mi goraco (mi, zmarzlakowi namber łan :P) to dresy to dla mnie to juz w ogole kosmos

Stary 2016-09-12, 18:28   #3442
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Niby żeby rana się wietrzyła, ale z drugiej str i tak wielka podpacha przepuszcza tego powietrza tyle co nic :/ a np po cc to co za różnica czy koszula czy spodnie ja się w tej koszuli jak taka matka polka kwoka czułam, nie lubię koszul

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

też je wlasnie ogladam ciekawe czy moja wózkowa się sprawdzi...
Stary 2016-09-12, 18:33   #3443
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
też je wlasnie ogladam ciekawe czy moja wózkowa się sprawdzi...
Ja właśnie nie mam żadnej, a chciałabym już mieć skompletowane w miarę wszystko

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Lassig mi się też strasznie podobają, ale jeszcze droższe cholery

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

KAROLINA masz już swoją torbę w domu ? strasznie wielka jest ?
Stary 2016-09-12, 18:35   #3444
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:

Tak mi ciężko dziewczyny być z wami na bieżąco sądziłam że po wakacjach to się zmieni i będe mieć więcej czasu na forum a tu dupa , slabo mi to wychodzi , strasznie brakuje mi czasu na wszystko, wybaczcie
własnie się zorientowałam ze za 2 miesiące rodze a jestem w proszku i to dosłownie, tak mi się wydawało że jeszcze jest tyyyyle czasu, a mi co raz ciężej sprzątać czy coś robic w domu a tu jeszcze tyle przygotowań

dziś z Teżetem zamówilismy nową sofę /narożnik do salonu przyjedzie chyba w środę
A co do malowania to wciąż maluje wczoraj nie malował , sprzątaliśmy cały dzień i robiliśmy bardzo generalne porządki , wywaliliśmy mnóstwo rzeczy
Super😊 my ostatnio też kilka wielkich worow wywalilismy na śmietnik.
Cytat:
Dobrze, ze ciśnienie spada. Ja w poprzedniej ciąży mialam w 3 dawkach zastrzyki.

Cytat:
Cholerka co z tym cytowaniem, wszystko mi wcielo :/

KAROLINA śliczny wzór tej torby

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

BASICZEK popatrz na to z innej strony, o każdej się myśli o o każdą się martwimy jak się rzadziej pojawia nikt nic złośliwego nie miał na myśli

Dziękuję tz obiecał w październiku podskoczyć że mną i kupić 😀

Cytat:

Drogie ale pomyśl, ze będą przydatne conajmniej trzy lata 😉

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 18:36   #3445
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość

Drogie ale pomyśl, ze będą przydatne conajmniej trzy lata 😉

No własnie tak myślę, no nic zapytam tż co on na to
Stary 2016-09-12, 19:07   #3446
desire87
Zadomowienie

dziewczyny a nie lepszy ten materac?

http://allegro.pl/materac-hevea-krzy...333277744.html

ma pozytywną opinię instytutu matki i dziecka i piszą, że do 8 miesiąca stosujemy twardą stronę kokosową a później dopiero zmieniamy na elastyczną
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:09   #3447
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciliśmy dopiero do domu.. padam na pyszczek, jest ponad 30st
Ale co najważniejsze paszport załatwiony, Ikea odwiedzona wiec mam w końcu masę pudeł, pudełeczek, kosz na pranie małego, tz kupił draceny żeby się nam przytulniej w domu zrobiło
I parę pierdółek

Przy okazji podjechaliśmy do wielkiego sklepu dziecięcego i akurat był ten wzór fotelika co chcieliśmy, wiec mamy go już w domu

A teraz tz bierze się za montowanie lampy

Jaki kupiłaś?

Oficjalnie przedstawiam Wam
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:11   #3448
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:

Znajomi ją mają i są bardzo zadowoleni ze względu na pojemność i funkcjonalność.
Cena niestety nie jest najniższa, no ale coś za coś
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:11   #3449
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Jaki kupiłaś?

Oficjalnie przedstawiam Wam
Że Skoda czy że Marta ?

Ten, który ostatnio wrzucałam, MC Pebble Crystal Black
Stary 2016-09-12, 19:13   #3450
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Że Skoda czy że Marta ?

Ten, który ostatnio wrzucałam, MC Pebble Crystal Black
Że Marta ;-)
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości