|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Dziewczyny, co myślicie o tym materacyku? http://allegro.pl/materac-lateksowy-...321475806.html
Aaa i jeszcze mam pytanie do używających proszku do prania Dzidziuś. Robiłam dziś pierwszy raz pranie z jego użyciem, wsypałam mniejszą ilość niż było napisane na opakowaniu, bo po odmierzeniu zalecanej wydawało mi się, że to strasznie dużo i będzie się pienić jak szalone ale koniec końców piany w pralce nie było potem prawie wcale, zapach po upraniu jest ledwo wyczuwalny (brałam dodatkowe płukanie) i nie wiem - czy te proszki dziecięce z natury słabo się pienią i słabo pachną, czy jednak dałam za mało?
|
|
|
|
#3392 |
|
Zadomowienie
|
dooti z sikaniem to tez mam, w nocy trzy razy wstaje
|
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Klasyczny miałam przy Kacprze, też się spisał, ale jemu było wszystko jedno jaka butelka i jaki smoczek, więc jadł i z Avent Classic, Lovi, Medela Calma i Nuby (od laktatora).
|
#3394 |
|
Rozeznanie
|
Anettt87, też zastanawiam się nad tym materacem. Czytałam,że ta firma jest bardzo ok ale nie wiem jaka jest różnica miedzy tym materacem a np. 20 zł droższym - bo takie widziałam na Allegro
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że tak ma być, żeby nie przytłoczyć dziecka zapachem.
|
|
#3396 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysle tak jak Hosenka, ze te proszki dzieciece wlasnie takie maja byc. Ja jeszcze nie pralam a tez mam dzidziusia.
|
#3397 |
|
Zadomowienie
|
O, cytowanie wróciło :P
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. A jak jest z tym pienieniem się, bo nie wiem czy muszę dać dużo proszku, żeby wszystko dobrze wyprać, czy starczy mniejsza ilość jednak... |
|
|
|
#3398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ by mi nie dal teraz ciężko pracować. Nawet się zmeczylam trzymając lekko ręce w gorze przytrzymując szybę ha ha, normalnie taka mam teraz kondycje 😂 Ugotowalam obiad i padam. Jest tak gorąco. Od gotowanie salon z kuchnia okrutnie się nagrzal. Nawet malo co zjadłam, a czuje się dalej trochę głodna ale nie mam siły jeść, bo aż się we mnie gotuje. Teraz chłodze się w sypialni, pokój jest na północ i jest tak przyjemnie chłodno. ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
I jeszcze jedno pytanie. W jakim celu uzywa się tych gazikow buzki w środku?Chodzi o co dzienna higienę ? Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2016-09-12 o 16:03 |
|||
|
|
|
#3399 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3401 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciołek ze mnie ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Karolina chodzi ci o siku czy na dwójkę ? :P
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
Może to pogoda,... ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Karolina docztalam. Mam takie dni czasami ze 4 razy dziennie chodze :-P Jeśli chodzi o klub to nawet nie chodzi o udzielanie się w nim tylko ogólnie udzielanie się w wątku. ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Wyniki masz dobre ? Ja po tym antybiotyku na pecherz czuje się lepiej. Wiadomo ze chodze czesto ale juz nie ciśnie mnie dosłownie co chwile. Czasami jak chodze chyba dziecko uciska bo czuje takie parcie. A potem i tak mało co sikam. |
|
|
|
|
#3403 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3404 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny...podpytalam siostrę o te staniki
mówiła ze robila tak ze pod koniec ciąży kupowała po prostu rozmiar większe i były dobre na nawał no i radziła kupić takie zwykłe bawełniane bez fiszbinow...są tanie na allegro i nie wyglądają dobrze ale mówiła ze jak ubrała nawet jakaś ciasniejsza sukienke to zastoje potrafiły się zrobić a co dopiero jakby stanik z fiszbinami ubrała no i powiedziała ze gdzieś miesiąc w tych zwykłych chodziła zanim się wszystko jej nie unormowalo z laktacja...Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po wizycie , usg 3 trymestru zaliczone dziś ważyła 1600g , leży niby główką w dół ale jakoś tak boczkiem że po mojej prawej stronie wzdłuż mojego boku ma kręgosłup, termin porodu potwierdził sie co do dnia na 18.11 ![]() Tak mi ciężko dziewczyny być z wami na bieżąco sądziłam że po wakacjach to się zmieni i będe mieć więcej czasu na forum a tu dupa , slabo mi to wychodzi , strasznie brakuje mi czasu na wszystko, wybaczcie ![]() własnie się zorientowałam ze za 2 miesiące rodze a jestem w proszku i to dosłownie, tak mi się wydawało że jeszcze jest tyyyyle czasu, a mi co raz ciężej sprzątać czy coś robic w domu a tu jeszcze tyle przygotowań dziś z Teżetem zamówilismy nową sofę /narożnik do salonu A co do malowania to wciąż maluje wczoraj nie malował , sprzątaliśmy cały dzień i robiliśmy bardzo generalne porządki , wywaliliśmy mnóstwo rzeczy
|
#3406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn chodzę mega często i robie po kilka kropelek a wyniki idealne ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja będę gazikami, a nie zadnymi myjkami gąbkami albo ręką po prostu... a buzke w srodku powinno się przemywac(dziąsła) bo tam zostają resztki mleka np. |
|
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3409 |
|
Zadomowienie
|
A o woreczki na mocz to chodzi pewnie o te do badania moczu dla dzieci
a zamawiać nie ma co bo w każdej aptece są i nam się nie przydadzą przecież bo dzieciaczki będą zdrowe!! ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
I nie przejmuj się, my tez jesteśmy jeszcze w lesie. Domu nie mamy, na razie betony, ale chociaż łazienka się kończy i na dniach powinni kuchnie montować. O meblach nie wspomne :P wyprawie tez jeszcze daleko. Powoli kupuje.
|
||
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzidziuś mi niestety też wywietrzał mimo pełnej porcji w pralce
|
|
|
|
|
#3413 |
|
Wtajemniczenie
|
1473690429056.jpg drzwi juz sa juhuuu tz daje rade
!!![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Cholerka co z tym cytowaniem, wszystko mi wcielo :/
KAROLINA śliczny wzór tej torby Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- BASICZEK popatrz na to z innej strony, o każdej się myśli o o każdą się martwimy jak się rzadziej pojawia nikt nic złośliwego nie miał na myśli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- A nie termoelastyczny ? |
|
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
TĘCZOWA gratki za wizytę !
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3417 | |||
|
Zakorzenienie
|
no nareszcie! w koncu moge sie zalogowac
![]() Dziwen doberek pisalam wczoraj o bolu w naddupiu przy chodzeniu ale chyba nie bardzo zwrocilyscie na to uwage no nic, w kazdym razie pisze, bo moze ktoras tez tak bedzie miala... dzwonilam do poloznej z pytaniem jak zyc bo juz chcialam po lekarzach latac, neurologach, fizjoterapuetach itd a ona powiedziala ze to normalka, mnostwo ciezarnych tak ma, ze to dziecko/macica ucica na jakis nerw czy cos takiego i daltego to boli. zadnel lekarz raczej tu nic nie pomoze, paracetamole tez nie (prawda, wzielam 3 na weselu i zero poprawy) i ewentualnie nospa, choc szalu nie bedzie ale ciut ulzy. narazie nie biore nic, boli ale ujdzie ale kurde, do tej pory moglam gory przenosic a od soboty taka bida z nedza ze szok. chodze jak pokraka no ale co zrobic. jeszcze 2 miechy i ponoc ma to minac. ![]() Cytat:
![]() teczowa - brawa za wizyte! baletnica - zdrowka! super! Cytat:
ja mialam od poczatku ze soba laktator w torbie i co prawda nie uzylam go ale to tylko dlatego ze w szpitalu mieli medele, stara jak swiat ale boska!!! przy nawale mega ulga. nie wiem czy wytrzymalabym przez te 2/3 dni bez odciagania, sadze ze nie. ulga niewyobrazalna!!! niech swiadczy o tym fakt ze wspolnie z kolezanka z pokoju zajechalysmy ten laktaror na amen noi teraz tez laktaror to bedzie dla mnie rzecz niezbedna ![]() ja bede tylko psiukac pepek octaniseptem i tyle. niczym nie bede go przecierac, wycierac itd... Cytat:
|
|||
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy dopiero do domu.. padam na pyszczek, jest ponad 30st
Ale co najważniejsze paszport załatwiony, Ikea odwiedzona wiec mam w końcu masę pudeł, pudełeczek, kosz na pranie małego, tz kupił draceny żeby się nam przytulniej w domu zrobiło I parę pierdółek Przy okazji podjechaliśmy do wielkiego sklepu dziecięcego i akurat był ten wzór fotelika co chcieliśmy, wiec mamy go już w domu A teraz tz bierze się za montowanie lampy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3419 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie widac ![]() Cytat:
u mnie tez sucho bardzo ladny |
|||
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
PSTRYCZEK na szczęście nie, niby jest jakaś ryska, zrobiłam zdj tej taksówki, z tablicami, zgłosimy do ubezp. Dobrze ze to od str kierowcy, bo jakby tak z mojej to na zawał bym zeszła
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.

ale koniec końców piany w pralce nie było potem prawie wcale, zapach po upraniu jest ledwo wyczuwalny (brałam dodatkowe płukanie) i nie wiem - czy te proszki dziecięce z natury słabo się pienią i słabo pachną, czy jednak dałam za mało?

28.062014

TŻ by mi nie dal teraz ciężko pracować. Nawet się zmeczylam trzymając lekko ręce w gorze przytrzymując szybę ha ha, normalnie taka mam teraz kondycje 😂 

ciołek ze mnie 

sądziłam że po wakacjach to się zmieni i będe mieć więcej czasu na forum a tu dupa , slabo mi to wychodzi , strasznie brakuje mi czasu na wszystko, wybaczcie 
wczoraj nie malował , sprzątaliśmy cały dzień i robiliśmy bardzo generalne porządki , wywaliliśmy mnóstwo rzeczy

!!
no
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)