PM 2017, cz. 28 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-12, 18:43   #1981
rombek
Wtajemniczenie

Dot.: PM 2017, cz. 28

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
Tz mnie rozwalił właśnie.
Mówi do mnie
W maju muszę kupić telegram
Ja: a po co?
Tz: no na ślub
Ja: co?
Tz: no ma Twój :-D hahahahaha

Ja nie wiem co on bierze :-D
Nie rozumiem
Cytat:
Napisane przez serduszko165 Pokaż wiadomość
Chwal sie fotografem
Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Ale ta kawa pysznie wygląda
bawcie się dobrze

Jaka to odżywka?

Pochwal się fotografem

Ale że po co telegram?
slubnyreportaz .com
Co by mi wizaż linka nie wyczaszkował
Stary 2016-09-12, 18:46   #1982
agnieszka_2612
Zakorzenienie

U nas kupuje się telegramy na ślub jal ktoś z sąsiadów bierze ślub np.
Tak samo w telegram wkłada się kasę na wesele w tzw kopertę

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 18:47   #1983
rombek
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciekawa tradycja, pierwszy raz o niej słyszę
Stary 2016-09-12, 18:47   #1984
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubbim Pokaż wiadomość
Grzywkę teraz zapuszczam - mam do połowy policzka i spinam ją codziennie bo inaczej mnie denerwuje Co do zmiany i zrobienia czegoś z włosami to dam koleżance po ślubie żeby mi zafarbowała jeśli zdania nie zmienię

Przynajmniej wesoło z nim masz
Ja moją tez czasem podpinam, albo daje za ucho. Generalnie miałam ochote całkiem ja zapuscic i nosic przedzialek z boku ale przy spietych włosach wiem ze musze mieć coś na czole. I nie wiem jak to na ślubie rozwiazac zeby cos było zakryte, moja twarz nie wydawała sie dziwnie długa i zeby mnie nie wkurzało

Koloru póki co nie ruszam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 18:48   #1985
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
co do włosów to mnie tak straaaaaasznie kusi, żeby coś z nimi zrobić, że od kilku lat takie same.. już nawet chyba nie rosną a wszyscy mi mówią ' po ślubie'
Ja też mam praktycznie takie same włosy od zawsze ale teraz zapuszczam, marzą mi się takie za cycki

Cytat:
Napisane przez krasulka7399 Pokaż wiadomość
Pozdrawiamy z Asią

Bawcie się dobrze

Siostra już pojechała. Mała wpadła w histerię na szczęście teraz śpi i jest szansa, że pośpi już do rana to będzie długi tydzień
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 18:49   #1986
marta271
Zakorzenienie

Hej! Właśnie zaczęłam urlop w trochę wolnego teraz czas się spakować i o 2 w nocy tz przyjeżdza po mnie i jedziemy się wczasowac nie wiem jak ja Was potem nadrobie

Stary 2016-09-12, 18:52   #1987
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoru90 Pokaż wiadomość
Mleko z miodem przed snem, gorące!
I z czosnkiem - podobno działa

Cytat:
Dla mnie to w ogóle jest przykre jak dochodzi do ślubu mieszanego. W sensie jedna osoba jest wierząca, druga nie a później dziecka w połowie nie da się wychować w wierze.
Dlatego jako osoba wierząca, nie mogłabym być z kimś nie wierzącym.
Nie wyobrażam też sobie bym musiała kiedyś powiedzieć dziecku "A wiesz dzieci idą do komunii, ale Twój tatuś Cię nie chciał ochrzcić bo dopiero jak uzyskasz pełnoletność, czyli za jakieś 10 lat będziesz decydować o swojej wierze" . Za dziesięć lat przecież nie pójdzie już do komunii z innymi dziećmi.
A co za różnica, czy z innymi dziećmi czy nie? Ja rozumiem, że takie dziecko się może poczuć odsunięte, ale też bez sensu jest iść do komunii "bo wszyscy idą" albo "żeby babcia nie była smutna".

Cytat:
Polanie dziecku głowy wodą to takie straszne? To dziecko na sucho się myje? Ludzie to kilkulatką uszy przebijają i jakoś się świat kręci a trochę wody straszne? Także argument dla mnie trochę z
Samo polanie nie, ciąganie go do kościoła, stanie z nim na środku,g dy nie wie co się dzieje, jakiś obcy facet który leje wodę - wydaje mi się dla takiego małego dziecka straszne No ale nie wiem.

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
większym problemem jest raczej to, że w protokole jest punkt o wychowywaniu dzieci w wierze katolickiej i z tego co wiem strona niewierzaca musi potwierdzić, że nie będzie stawiała przeszkód. Z tego co widziałam nie chcesz chrzcić dziecka więc nie wiem czy w ogóle ktoś wam takiego ślubu udzieli...
Wszystko jest do przeskoczenia. Gorzej ma Tż, bo musi podpisać, że zrobi wszystko by dziecko zostało ochrzczone, a ustaliliśmy, że nie będzie. Ale to też można różnie interpretować, nie jest powiedziane, kiedy ma być ochrzczone... Ja mogę podpisać wszystko tak naprawdę, bo kto mnie z tego "rozliczy" i jak?

A co do przedstawiania wiary, to Tż może to robić (też bym mogła, bo tak naprawdę wiem więcej niż wielu katolików na temat ich wiary). A ja - mogę przedstawić dziecku inne wyznania, inne religie, inne spojrzenia.

Cytat:

Ciekawe czy gdybyś poznała osobę, która jest niewierząca, zakochałabyś się itd to też czy tak byś mówiła Jak poznałaś Tż to pierwsze co to pytałaś czy jest wierzący ? Bo jak dla mnie jeżeli się kogoś kocha to nie ma znaczenia czy ta osoba jest niewierząca, czy wyznania innej religii..
Dokładnie. Mój Tż też mówił, ze nie mógłby być z kimś niewierzącym. Ale poznał mnie, zobaczył że nie tylko religia, ale ogólnie moralność danego człowieka jest ważniejsza, że brak religii niczego mi nie ujmuje, zakochał się - i jest. Tak samo jak ja nigdy nie chciałam być z katolikiem - a jednak.

Cytat:
Zmieniając temat - zamówiłam buty za całe 68 zł z wysyłka
Śliczne

Cytat:
Napisałam tylko, że dla mnie jest to smutne, któraś ze stron musi iść na kompromis, co jest ciężkie bo nie da się zmusić kogoś do wiary lub kogoś by przestał wierzyć. Dla katolików Bóg jest na pierwszym miejscu.

Mam świadkową Dziś poprosiłam koleżankę i się zgodziła A w środę prawdopodobnie będę oglądać suknie to może uda mi się zrobić jakieś zdjęcia
Ja nie wiem, co w tym smutnego. Smutne było, jak myśleliśmy że Tż musi zrezygnować ze ślubu kościelnego dla mnie. Ale samo życie razem, kompromisy - to nie jest smutne. To jest wspaniałe, że mimo takich różnic potrafimy się dogadać i jesteśmy razem szczęśliwi. Tż mówi, że Bóg kazał kochać wszystkich więc nie ma tu wybierania między Bogiem a miłością.

A co do świadkowej, to super

Edytowane przez Eunice9
Czas edycji: 2016-09-12 o 18:57
Eunice9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 18:55   #1988
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Zobacz w historii zamówień czy np nie było w tytule że dwie sztuki chyba że dwie oddzielne paczki z tym samym dostałaś to pewnie się pomylili chwal się co zamówiłaś

A cena sukni mała jak na taka projektantkę, zazdroszcze że masz blisko do niej
tak to była cena za 2, ja nie popatrzyłam ale te 89 centów przeżyje

też byłam bardzo w szoku ale wydaje mi się, że ceny będzie podnosić bo jest 'jej' coraz więcej i widziałam w gazecie chyba HOT jakąś sesje z jej suknią i na dole w rogu było napisane, że suknia Joanny Niemiec 5 tys więc
to też zależy pewnie jaka, z jakich koronek itd

Cytat:

Jaka to odżywka?

ta :

http://sklepfryz.pl/odzywki/823-aqua...ml-artego.html

na moje włosy się sprawdziła

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65214061]Ja też mam praktycznie takie same włosy od zawsze ale teraz zapuszczam, marzą mi się takie za cycki

Siostra już pojechała. Mała wpadła w histerię na szczęście teraz śpi i jest szansa, że pośpi już do rana to będzie długi tydzień [/QUOTE]

to mogę troche oddać bo mnie nachodzi, żeby je własnie sporo podciąć

a z małą siostry sobie na pewno poradzicie

Cytat:
Napisane przez marta271 Pokaż wiadomość
Hej! Właśnie zaczęłam urlop w trochę wolnego teraz czas się spakować i o 2 w nocy tz przyjeżdza po mnie i jedziemy się wczasowac nie wiem jak ja Was potem nadrobie

udanego wypoczynku

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 18:56   #1989
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rombek Pokaż wiadomość
Ciekawa tradycja, pierwszy raz o niej słyszę
A ja myślałam że wszędzie są telegramy

Stary 2016-09-12, 18:58   #1990
luna_laula
catwoman

Cytat:
nigdy o tym nie słyszałam
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:00   #1991
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Ide do łóżka mam prawie 38 goraczki
Biednaaa!

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
o! dokładnie!
A o tym już pisałam - pozwala się dziecku samemu wybrać hobby, zapisując je na rysunki, konie, piłkę nożną, wszystko, to dlaczego nie zrobić tak samo z religią, wybierając tylko jedną? Chyba nic w tym egoistycznego jednak nie ma...

Cytat:
Ale tu tematy się pojawiły Na temat porodów się nie wypowiadam, bo nie rodziłam i rodzić nie będę, a wiara... Każdy ma swoje przekonania i tyle, nie lubię na ten temat dyskutować
Nie chcesz mieć dzieci?

Cytat:
Nie rozumiem

slubnyreportaz .com
Ja też nie rozumiem :P
Gratulacje fotografa, bardzo ładne zdjęcia

Cytat:
Też nigdy nie słyszałam
Stary 2016-09-12, 19:00   #1992
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie nie i też nie zrozumiałam o co chodzi
u nas kasę wkłada się do kartki z życzeniami na ślub

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:01   #1993
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eunice9 Pokaż wiadomość
A co za różnica, czy z innymi dziećmi czy nie? Ja rozumiem, że takie dziecko się może poczuć odsunięte, ale też bez sensu jest iść do komunii "bo wszyscy idą" albo "żeby babcia nie była smutna".

Samo polanie nie, ciąganie go do kościoła, stanie z nim na środku,g dy nie wie co się dzieje, jakiś obcy facet który leje wodę - wydaje mi się dla takiego małego dziecka straszne No ale nie wiem.

Wszystko jest do przeskoczenia. Gorzej ma Tż, bo musi podpisać, że zrobi wszystko by dziecko zostało ochrzczone, a ustaliliśmy, że nie będzie. Ale to też można różnie interpretować, nie jest powiedziane, kiedy ma być ochrzczone... Ja mogę podpisać wszystko tak naprawdę, bo kto mnie z tego "rozliczy" i jak?

A co do przedstawiania wiary, to Tż może to robić (też bym mogła, bo tak naprawdę wiem więcej niż wielu katolików na temat ich wiary). A ja - mogę przedstawić dziecku inne wyznania, inne religie, inne spojrzenia.

Dokładnie. Mój Tż też mówił, ze nie mógłby być z kimś niewierzącym. Ale poznał mnie, zobaczył że nie tylko religia, ale ogólnie moralność danego człowieka jest ważniejsza, że brak religii niczego mi nie ujmuje, zakochał się - i jest. Tak samo jak ja nigdy nie chciałam być z katolikiem - a jednak.

Śliczne

Ja nie wiem, co w tym smutnego. Smutne było, jak myśleliśmy że Tż musi zrezygnować ze ślubu kościelnego dla mnie. Ale samo życie razem, kompromisy - to nie jest smutne. To jest wspaniałe, że mimo takich różnic potrafimy się dogadać i jesteśmy razem szczęśliwi. Tż mówi, że Bóg kazał kochać wszystkich więc nie ma tu wybierania między Bogiem a miłością.

Dziecko nie będzie tego rozumiało w taki sposób jak Ty. ZObaczy tylko że jego koleżanki i koledzy robią 'coś' czego on nie może i to mu wystarczy żeby poczuł się odizolowany. Argument z polaniem głowy i byciem w Kościele przez kilkanaście minut nie trafia do mnie, bo dziecko jak sama podkreśliłaś nic z tego nie wie.
Wg mojej wiary rozliczy Cię Bóg, ale skoro nie wierzysz to dla Ciebie to nie prawda, gorsza sprawa z Tż, bo on jako wierzący wie jakie są konsekwencje i celowo kłamie na ten temat, a to już jest słabe.
Stary 2016-09-12, 19:01   #1994
luna_laula
catwoman

Cytat:

ja też

u nas kasę wkłada się do kopert, a jak ktoś chce zaszaleć to wkłada do niej jeszcze kartkę z życzeniami
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:02   #1995
rombek
Wtajemniczenie

Cytat:
Biednaaa!

A o tym już pisałam - pozwala się dziecku samemu wybrać hobby, zapisując je na rysunki, konie, piłkę nożną, wszystko, to dlaczego nie zrobić tak samo z religią, wybierając tylko jedną? Chyba nic w tym egoistycznego jednak nie ma...

Nie chcesz mieć dzieci?

Ja też nie rozumiem
Gratulacje fotografa, bardzo ładne zdjęcia

Też nigdy nie słyszałam
Oboje z Tżtem nie chcemy.
Cytat:
U mnie jest tak samo
Stary 2016-09-12, 19:04   #1996
rubbim
City of Bones

Cytat:
Pierwszy raz słyszę o tym

Cytat:
Ja moją tez czasem podpinam, albo daje za ucho. Generalnie miałam ochote całkiem ja zapuscic i nosic przedzialek z boku ale przy spietych włosach wiem ze musze mieć coś na czole. I nie wiem jak to na ślubie rozwiazac zeby cos było zakryte, moja twarz nie wydawała sie dziwnie długa i zeby mnie nie wkurzało

Koloru póki co nie ruszam
Ja mam ochotę zmienić kolor bo mam dość naturalnego blondu
Co do grzywki to też miałam przez kilka lat fazę, że ma być i czoło zasłaniać Dopiero w tym roku zaczęłam ją zapuszczać bo miałam dość co 1,5 tygodnia jej przycinania tak by nie leciała mi na oczy

Niech mi ktoś wyłączy YT bo znów słucham na okrągło kilku piosenek
Stary 2016-09-12, 19:05   #1997
agnieszka_2612
Zakorzenienie

U nas ta kartka z życzeniami to telegram właśnie :-D

Stary 2016-09-12, 19:05   #1998
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba jednak jest, bo na dość długi okres czasu, zamykasz dziecku pewne drogi czy możliwości. Równie dobrze dziecko może wybrać inną wiarę jak podrośnie, będąc wcześniej ochrzczonym, bo niczego to nie utrudnia. Ale już nie wałkuję tego tematu bo i tak zrobisz co będziesz uważała
Stary 2016-09-12, 19:06   #1999
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta271 Pokaż wiadomość

Miłego wypoczynku
serduszko165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:07   #2000
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Witam sie wieczorem.
Nadal zero kontaktu telefonicznego zaczynam juz serio pabikowac. O 17 tamten samochod nadal stal z kartka

e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:07   #2001
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
nigdy o tym nie słyszałam
Ja tez nie
serduszko165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:11   #2002
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:

Ciekawe czy gdybyś poznała osobę, która jest niewierząca, zakochałabyś się itd to też czy tak byś mówiła Jak poznałaś Tż to pierwsze co to pytałaś czy jest wierzący ? Bo jak dla mnie jeżeli się kogoś kocha to nie ma znaczenia czy ta osoba jest niewierząca, czy wyznania innej religii..
A ja się z tym zgadzam. Są rzeczy ważniejsze niż bezgraniczna miłość i poświęcenie wszystkiego. Tak samo jak dziewczyny pisały kiedyś,że nie mogłyby być z marynarzem czy policjantem.
Też nie potrafiłabym dobrze żyć z osobą niewierzącą,bo w ważnej dla mnie kwestii byśmy mieli zupełnie inne-pewnie wrogie spojrzenie na świat.
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:13   #2003
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Dziecko nie będzie tego rozumiało w taki sposób jak Ty. ZObaczy tylko że jego koleżanki i koledzy robią 'coś' czego on nie może i to mu wystarczy żeby poczuł się odizolowany. Argument z polaniem głowy i byciem w Kościele przez kilkanaście minut nie trafia do mnie, bo dziecko jak sama podkreśliłaś nic z tego nie wie.
Wg mojej wiary rozliczy Cię Bóg, ale skoro nie wierzysz to dla Ciebie to nie prawda, gorsza sprawa z Tż, bo on jako wierzący wie jakie są konsekwencje i celowo kłamie na ten temat, a to już jest słabe.
O niczym Tż nie skłamie, podpisując co ma podpisać, także spokojnie Poza tym Bóg a KRK to też dwie różne sprawy ostatnimi czasy.

Cytat:
Chyba jednak jest, bo na dość długi okres czasu, zamykasz dziecku pewne drogi czy możliwości. Równie dobrze dziecko może wybrać inną wiarę jak podrośnie, będąc wcześniej ochrzczonym, bo niczego to nie utrudnia. Ale już nie wałkuję tego tematu bo i tak zrobisz co będziesz uważała
Nic nie zamykam, dziecko 8- czy 9-letnie już jednak myśli samodzielnie, jeśli mi powie, że chce iść do komunii, i naprawdę będzie tego chciało wiedząc co to oznacza - proszę bardzo, nie zabronię mu przecież Nie chcę tylko niczego z góry narzucać.
Stary 2016-09-12, 19:13   #2004
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
większym problemem jest raczej to, że w protokole jest punkt o wychowywaniu dzieci w wierze katolickiej i z tego co wiem strona niewierzaca musi potwierdzić, że nie będzie stawiała przeszkód. Z tego co widziałam nie chcesz chrzcić dziecka więc nie wiem czy w ogóle ktoś wam takiego ślubu udzieli...

Ale nie takie rzeczy się robiło,znam z innych wątków osoby,które z premedytacją kłamały w tym temacie
Stary 2016-09-12, 19:15   #2005
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
I z czosnkiem - podobno działa

Śliczne

Tylko że jeśli macie to ustalone i z góry zakładacie to jest to kłamstwo. Skoro na chrzcie mu tak nie zależy to dlaczego na ślubie kościelnym?
Okej dziecko potem ma dokonać wyboru, ale strona wierząca deklaruje ze dokona wszelkich starań aby dziecko ochrzcić i wychowac w wierze katolickiej. i tu się to trochę komplikuje bo jeśli Twój TZ jest wierzący to w takim razie albo skłamie albo będziecie mieli konflikt. No bo jego działania nie będą prowadziły za wszelką cenę do tego żeby dziecko zostało ochrzczone.
Mogę sie mylić ale tak ja to rozumiem.
Cytat:
Pierwszy raz słyszę o tym

Ja mam ochotę zmienić kolor bo mam dość naturalnego blondu
Co do grzywki to też miałam przez kilka lat fazę, że ma być i czoło zasłaniać Dopiero w tym roku zaczęłam ją zapuszczać bo miałam dość co 1,5 tygodnia jej przycinania tak by nie leciała mi na oczy

Niech mi ktoś wyłączy YT bo znów słucham na okrągło kilku piosenek
Mi się wydaje ze całkowicie bez grzywki po prostu mi brzydko...

czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:15   #2006
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie najlepsza bluzka jest mniej ważna od pierścionka zaręczynowego. Jak mam go na palcu to od razu mi jakoś raźniej, bo widze mojego Tżta
Ja jakoś malo romantyczna jestem w tym temacie i jak patrzę na pierścionek to szczególnie TŻ mi się nie przypomina
Stary 2016-09-12, 19:16   #2007
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
A ja się z tym zgadzam. Są rzeczy ważniejsze niż bezgraniczna miłość i poświęcenie wszystkiego. Tak samo jak dziewczyny pisały kiedyś,że nie mogłyby być z marynarzem czy policjantem.
Też nie potrafiłabym dobrze żyć z osobą niewierzącą,bo w ważnej dla mnie kwestii byśmy mieli zupełnie inne-pewnie wrogie spojrzenie na świat.
To też wszystko zależy. Ja, będąc ateistką i Tż, będąc katolikiem, mamy tak naprawdę bardzo podobne spojrzenie na świat i moralność, przez co dogadujemy się znakomicie. Jedyny problem w tej kwestii mają tak naprawdę jego rodzice...
Stary 2016-09-12, 19:17   #2008
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:

wybacz, że dopiero teraz

odpisała mi :
'Absolutnie nie satyna 😱
Matowa tkanina podszewkowa'

kurde przyszły mi paczuszki z alli i 2 rzeczy przyszły mi podwójnie i nie wiem czy oni się pomylili czy ja
Nic mi to nie mówi I ciekawe czy jakakolwiek krawcowa będzie znała takie okreslenie

A mi przyszła ta jedna,a te dwie nadal nie
Stary 2016-09-12, 19:17   #2009
marta271
Zakorzenienie

Cytat:

udanego wypoczynku
Dziękuję

Stary 2016-09-12, 19:18   #2010
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
a w ogóle to muszka - narzekasz na swoje włosy a ja widziałam Twoje zdjęcie na insta i miałam w komentarzu pytać ale stwierdziłam że tutaj zapytam: co Ty takiego z nimi robisz że są takie gładziutkie ?
No własnie też to zauważyłam. Ciągle prostuje,a takie ładne,gładkie Życie jest niesprawiedliwe
Ty codziennie prostujesz i tapirujesz?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości