![]() |
#4111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Cytat:
Broń Boże nie odbieram to jako jakis atak ![]() Mnie zaskoczyło to co zaczęła baba mówić. Rozumiem gdyby Maja plakala ze jest glodna. Ale tego nie ma. Je i albo zasypia albo się bawi. Ze to niby teraz na probe do każdego karmienia piersią dodatkowo 50 ml mm i patrzec ile zje. Z tego co mi inna lekarka powiedziala ze dziecko zawsze zje tyle ile mu się da... i tutaj się nie zgodzę bo nie zawsze na noc zjada 120 ml. Czasami jej wystracza 60-80 ml i zasypia. Tz najlepszy to trzeba się zastanowić nad tym. Czy dawac pierś czy zrezygnować i tylko mm. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Haniu bylam właśnie u innej niz ostatnio i za 2 tygodnie mam wizyte u wcześniejszej. Mam nadzieje że u Taty będą normalni lekarze. A kupa jest taka jaka dieta mamy karmiacej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Moze po prostu moja córcia jest drobnej kości. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Nie chce zrezygnować z kp ponieważ widok Mai jak ma cycusia bardzo mnie rozczula ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Zakorzenienie
|
Aniu dziwna ta lekarka :/ 50ml mm do każdego karmienia to dużo i bezsens moim zdaniem. Komentarz o tym, że dziecko wolno zjada też. Każde dziecko zjada w innym tempie. (Dla przykładu Hania zjada czasem 100ml w 40min chwilę zjada, przerwa i dalej zjada)
Waga Maji jak najbardziej mieści się w siatkach centylowych nie ma co siać paniki. Hania tylko na mm (podobno więcej ważą takie dzieci :P) mając 3m-ce i 2dni wazyla 5250 czyli niewiele wiecej. Badania krwi i moczu fajnie bo sprawdzisz. Wielkie go*** że dziecko zje tyle ile się mu da. Smiesmiejszej rzeczy nie słyszałam :P. Kanwa dobrze napisała dzieci przybierają skokowo. Jeśli się bardzo martwisz tematem to idź do innego pediatry i się skonsultuj. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4113 |
Zakorzenienie
|
Ja na pewno nie bede do każdego karmienia dawać 50 ml. Szalona babka. Będzie mi tu eksperymentować na Mai czy zjada czy nie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Dokładnie Madziu ![]() Kur..wa ja to zawsze musze trafić na jakis dziwnych ludzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Zadomowienie
|
Mi pediatra przy zoltaczce przejsc na dwa dni na
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Mm calkowicie. Nie posłuchałam. Żółtaczka w koncu zeszła. Nie rozumiem co ci lekarze mają z tym mm...
#4115 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też spotkałam na swojej drodze mnóstwo lekarzy którzy id razu wciskali mojej starszej mm. Bol brzuszka-podac mm, uczulenie-podac mm. Jak wiecie karmiłam do 11-mc i dopiero wtedt dostała mm. Uwazam że u nas totalnie brak wsparcia dla mam które chcą karmić piersią. Zero pomocy. Gdyby nie fora i internet obawiam się, ze nie udało by ni sie karmić starszej za dlugo, bo uwierzylabyn w te brednie lekarzy sugerujące że moj pokarm to zło. Jak mama ma pokarm i chce karmić, to niech karmi jak najdłużej. To zdrowe i.ekonomiczne ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Zakorzenienie
|
Dzanet otoz to! Szkoda tylu piersi i mleka
![]()
![]() |
#4117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4118 | ||
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam z tz i mówi mi ze zdecydowanie za dużo jest dawanie 50 ml do każdego karmienia. Cycki sa wazniejsze.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
Jak to usłyszałam to mnie wcielo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
||
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | ||
Ania
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65190861]O widzisz! W okolicach tarnowskich gór też często bywam, moja siostra ma knajpke w Radzionkowie
![]() Dziewczyny na wiosnę zlot robimy. Maluchy już będą tak fajnie kumate to może uda się pogadać i wypić ciepłą kawę ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Miałam pytać, czy nie było u niej czasami Gesslerowej? kojarzę nazwę, i wydaje mi się że z kuchennych rewolucji! ![]() ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65209066]Haneczka a czemu u was taka przerwa ze,szczepieniami? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Mieszkam blisko moich siostrzeńców, oni mają w zasadzie codzienny kontakt z Hanią- i u nich ciągle coś. Najpierw ospa, później bostonka, kaszel itp, więc czekałam do bezpiecznego okresu i jakoś tak wyszło ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale takie zdanie wyrobiłam sobie dopiero po urodzeniu dziecka ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Zakorzenienie
|
Wiesz Haniu ja nie potepiam mam karmiacych mm. Na pewno większość z nich próbowało kp ale z wielu powodów musiały zrezygnować itp.
Mnie zaskoczyło jej słowo obrzydza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Zadomowienie
|
Caryca,akurat u mnie karmienie mm przez 2 dni zmniejszyło bilirubine dwukrotnie i potwierdziło,że to zoltaczka pokarmowa,a nie np uszkodzenie wątroby,więc w moim przypadku podanie mm było zasadne
|
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Zadomowienie
|
haneczko zgadzam się z Tobą, niech sobie każdy karmi dziecko jak chce, jego sprawa. Z tym że niech się ta Ani koleżanka nie zdziwi jak będziesz miała obwisłe piersi, bo one się wcale nie robią od kp, ot co!
Aniu 780g w 1,5 miesiąca to wychodzi ok 130g na tydzień czyli bardzo dobrze. Esia w ostatni miesiąc 450g czyli podobnie,a lekarz chwalił. Dodam, że w I tydzień w domu przypakowała prawie 600g, jakby w tym tempie przybierała ciągle, to bym jej nie uniosła ![]()
![]() |
#4123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Mamuski które karmią mm nie odbierajcie wypowiedzi mojej ze niby one sa do prowadzone do Was. Ja pamietam jak bardzo Wam zalezalo na kp i probowalyscie jak tylko można było. Wasze poświęcenia i upór byl chwalony brawami. Pamiętam jak mialyscie "lzy w oczach" bo musialyscie podjąć bardzo ciężka decyzję. Tak jak zawsze piszemy SZCZĘŚLIWE DZIECKO SZCZĘŚLIWA MAMA i tego się trzymajmy !!! Najważniejsze żeby dzieciątko zdrowo rosło i prawidłowo sie rozwijało. Forum jest od wylewania swoich słów nie zależnie na jaki temat. Tak mi się wydaje ze jesteśmy tutaj po to żeby się wspierać i sobie pomagać aaa nie zygac do gardeł. Cieszmy się tym ze na tyle się "zaprzyjaźnilysmy" na początku ciąży, ze i teraz jesteśmy razem. Nie tylko tutaj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 |
Zadomowienie
|
Aniu mi też się "nie podobają" kobiety, które nawet nie podejmują próby kp, uzasadniając to słowem "obrzydzenie", nie rozumiem tego...
albo znam jedną dziewczyne, która nie karmi ponieważ kp jest słabe, nie można piwka wypić i zapalić sobie nie można, więc dzidziuś od początku jest na mm. no przykre to takie po prostu, że nawet takiej odrobiny poswięcenia nie chcą dla zdrowia dziecka zrobić. Wiadomo, historie potem są różne, ale żeby tak się ktoś chciał chociaż postarać (albo jakoś tak... sensowniej uargumentowac tą decyzję bo obrzydzenie i piwko mnie nie przekonują ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4125 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zgadzan się z Tobą co do decyzji mamy odn kp. Ja karmię bo lubię. Ale jeżeli kobieta źle się z tym czuje, czy nawet jak znajoma Ani- boi się o to że cycki jej polecą, to niech na siłę nie karmi. Nic na siłę. Macierzyństwo ma być przyjemnym okresem, a nie meczarnia. Swoją drogą cycki lecą po ciąży, a nie po kp ![]() Hanulka pozwolila mojej siostrze zrobić mi pazurki w nogach i rękach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4126 |
Ania
|
Aniu- ja wcale nie powiedziałam, że potępiasz mamy karmiące mm
![]() chodziło mi o to, że każda z nas, kobiet robi jak uważa. I jeśli Twoją koleżankę to obrzydza, to wierze jej, a karmić na siłę to bez sensu ![]() I nawet nie pomyślałam, że Twoje słowa sa skierowane do mnie np ![]() ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65218316]Nie było u nich jeszcze Gesslerowej ![]() Zgadzan się z Tobą co do decyzji mamy odn kp. Ja karmię bo lubię. Ale jeżeli kobieta źle się z tym czuje, czy nawet jak znajoma Ani- boi się o to że cycki jej polecą, to niech na siłę nie karmi. Nic na siłę. Macierzyństwo ma być przyjemnym okresem, a nie meczarnia. Swoją drogą cycki lecą po ciąży, a nie po kp ![]() Hanulka pozwolila mojej siostrze zrobić mi pazurki w nogach i rękach ![]() No to nie wiem skąd kojarzę tą nazwę ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4127 |
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorową porą
![]() Marysia dzisiaj pierwszy raz przewróciła się na brzuszek ![]() ![]() Co do kp, to też uważam, że niech każdy robi jak uważa. Ja żałuję, że moje dziecko nie ciągnie cycka w dzień, bo nigdy nie wiem jaka ilość jest wystarczająca... A Młoda zazwyczaj wciągnie wszystko co jest w butelce, tyle że często potem ulewa (co się wcześniej nie zdarzało gdy jadła z cycka) :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny jaką witaminę d podajecie?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
Konto usunięte
|
Aniu ja na Twoim miejscu nie dałabym tego dodatkowego mm ale zrobiłabym te badania. Właśnie też miałam pisać, że Maja wcale mało nie przybrała. Nie rozumiem tej lekarki
![]() Nie zamartwiaj się niepotrzebnie ![]() U nas dzisiaj dzień marudy. Byliśmy na mieście z tz, udało mi się wybrać nowe oprawki do okularów i pójść do fryzjera. Niestety poszłam do niesprawdzonej babki z salonu do którego zwykle chodzę i jakoś to co mi zrobiła na głowie nie ma nic wspólnego z tym o co prosiłam ![]() Córka mi powiedziała, jak mnie zobaczyła, żebym teraz nie wychodziła tak na miasto, a tz powiedział że ma w pracy kominiarkę to mi przyniesie jutro ![]() ![]() Co do kp to ja rozumiem, że to może niektóre dziewczyny obrzydzać. Zwykle dotyczy to młodych, nie myślących jeszcze o macierzyństwie dziewczyn. Często im się potem zmienia po urodzeniu dziecka. Na innym wątku poznałam taką dziewczynę. Była zdecydowana nie karmić, potem jednak postanowiła niechętnie spróbować i karmiła syna prawie dwa lata, nawet gdy była w ciąży z drugim dzieckiem ![]() agusia kciuki za wyniki, oby obyło się bez tych antybiotyków ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4130 | ||||||
Zakorzenienie
|
Na szybko. Mam mały szpital Igi chory na szczęście bez antybiotyku, Gabi jatar tak ze nocka masakra byla. Dzisiaj,liczę ze będzie lepiej.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Aaaa MADZIA i tak pozno piszesz ze jesteś we Wladyslawowie? Bacik. Masz szczęście ze dzieci mam chore. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4131 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, ale teraz zastanawiam się czy dobrze zrobiliśmy nie decydując się na antybiotyk i czekać kolejny tydzień na posiew moczu. Powiem Wam, że się trochę podłamałam, bo myślałam jednak, że posiew wyjdzie ok a tu dupa
![]()
#4132 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65221106]Dziewczyny jaką witaminę d podajecie? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja mam D-Vitum. Miałam jeszcze pytać o to czy próbowałyście podciągać z pozycji leżącej Wasze dzieci jakby do siedzenia. W sensie, że jak się chwyci dziecko za rączki i lekko pociągnie to ono powinno napiąć mięśnie rąk i szyi. Moje starszaki szybko to potrafiły, a Ignaś wcale nie napina nawet rąk i nie ma ochoty się podnosić. Jak go trzymam za rączki to on ma je luźno i czeka aż zacznę mu nimi machać, bo tak się czasem bawimy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak jej powiedzialam ze u mnie kp to mi powiedziala ze wspólczuje bo będę cały czas zmęczona chodzić. Bo dziecko przy kp jest niespokojne... tak jakby miała coś do powiedzenia na ten temat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4134 | |||||
Ania
|
Cytat:
![]() ![]() Z butelki, mimo, że niby smoczki zbliżone do cycka, to leci inaczej!- raczej szybciej, pewnie stąd ulewanie dziecka. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65221106]Dziewczyny jaką witaminę d podajecie? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Bobolen D. Cytat:
![]() A co do reszty, to cóż, każdy ma prawo wyrazić opinie na dany temat ![]() Pewnie nie wyglądasz najgorzej- ja też miałam kiedyś taką fryzjerkę, pokazałam coś, a na glowie było zupełnie coś innego! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja Hania w ogóle sama łapie czasami za wiszące zabawki na macie i się podnosi sporo do góry...
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maja je z cycusia i butelki wiec mysle ze później jak będzie trzeba to bez problemu przystosuje się do butelki. Mam nadzieje ze na swoim osiedlu trafia do normalnej lekarki. Jeszcze babka mi kazala pokazać piersi i mowi ooo pusto... a ja do niej bo przed wyjściem jadla ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem o alko. Jest go tak malo, że organizm go przetrawia zanim dotrze do krwi ![]() Swoją drogą nie smakowalo mi tak jak prawdziwe piwo i więcej go nie kupię ![]() Cytat:
![]() Aniu ja też uważam, że to co naopowiadała Ci lekarka to brednie. Maja ładnie przybiera. Co innego jak by nie przybietała czy leciała z wagi. Jakie badania wam zleciła? Morfologia tylko czy coś jeszcze? Odnośnie kp to oczywiście każdy robi jak uważa ale przykre slyszeć od 80% spotkanych młodych mam, że miały mało mleka albo slabe mleko ![]() Osobiscie nie bylam i nie jestem jakoś mega nakręcona na kp ale tak sobie myślę, że skoro mam pokarm to karmię jak długo damy radę ![]()
![]() Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2016-09-12 o 20:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Ania
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie Maja ostatnio podniosila sie w nosidelku samochodowym :/ a tak jak wezmę Ja za raczki to powoli unosi się ![]() Przewracac się jeszcze nie umie.. Mam nadzieje że na dniach zrobi to taka niespodziankę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrowe podejscie ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Moze chciała sobie popatrzec ![]() ![]() Ale fakt zatkalo mnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Wiec mam nadzieje ze trafię w końcu na dobrego lekarza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.