Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-12, 23:27   #3511
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
ja w sumie poszłam do nie znanej mi fizjoterapeutki, na ścianie miała sporo dyplomów z różnych kursów tapingu, a koleżanka mi później mówiła, że trafiłam na kobitkę co się zna na rzeczy

mamy tu kilka koleżanek w kolejce do obrócenia dziecia zdradź co to za zastrzyk cudowny to będą miały problem z głowy
Zastrzyk ze sterydami na pluca dla dziecka chyba podzialal od razu tez na obrot choc nadal czuje, ze gora brzucha jest taka pusta jakby. Czekam na te magiczne kopniaki w zebra
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 23:29   #3512
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
tą 2,5 l? A ile ma wasza sciana m?

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Dziewczyny rozwazam zakup któregos z tych fotelików. Pomożecie wybrać Bez bazy, na psay. Szukałam tanszych ale wysoko w rankingach w testach adac.
BeSafe Izi Go
Recaro Young Profi Plus
cybex aton 2
maxi cosi city
no myślę że można byłoby pewnie położyć jej mniej, ale to było nasze pierwsze malowanko - a ściana ma jakoś jedna z 4,5mx2,7m a druga z 2,5mx2,7m. No i poszło nam 1,5 farby, jak mieliśmy jedną warstwę to jednak były prześwity żółtego koloru ściany (taki był wczesniejszy kolor)

my mieliśmy kupić maxi cosi citi ale w końcu sie zdecydowaliśmy na maxi cosi cabrio fix bo była dobra promo na niego.. ale nie wiem w czym maxi cosi jest lepszy od tych innych co wymieniłaś..

Edytowane przez doooti
Czas edycji: 2016-09-12 o 23:30
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 23:38   #3513
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny!
Witam się na szybko.
Jestem po wizycie, z dzidzią wszystko super, mały klocuch waży 1350 g w 28 tc i siedzi znowu na dupce, pessar ładnie trzyma, hemoglobina 14,2 także jest radość. Od teraz wizytujemy co dwa tygodnie.
Lecę nadrabiać.

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-09-12 o 23:44
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 23:53   #3514
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ja tez nie kumam szalu na te torby wszystkie mam zwyklaka od wozka i mi jak najbardziej styknie :-P

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Tez będę miała zwykła od wózka ale nie mam doświadczenia i nie wiem czemu tamte lepsze zawsze jak coś można odmówić potem

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Też na to liczę

Kurde mam problem. Zacięłam się wczoraj w pachwinie tak, że krwawiłam jak przysłowiowa zarzynana świnia.. Zresztą już Wam kiedyś pisałam że moja orientacja w lusterku woła o pomstę do niebios..
Do golarki będę się bała wrócić, ale myślę o kremie do depilacji.
Można to zastosować w ciąży??
Kurcze właśnie niektórzy piszą ze można a niektórzy ze nie jest to w ogóle przebadane i nie jest powiedziane ze to nie jest bezpieczne ale nie jest też powiedziane ze jest bezpieczne...kiedyś tego szukałam i jakaś chemiczka się wypowiadała i po tym co przeczytałam stwierdziłam ze nie będę stosować

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Zdarza się

Ja mam takie tanie z Allegro (kupowałam przy Kacprze) i są masakryczne. Zamówiłam niby po zmierzeniu się i wybraniu rozmiaru z tabelki, a i tak rozmiary były inne, do tego odstawały pod pachami. Nie ubrałam ich ani raz.

Wyraziłam swoje zdanie, a on uparcie: to zastanów się. Powiedziałam w końcu, żeby robił jak uważa, bo moje zdanie na ten temat poznał. Na razie cisza w tym temacie.

Ja też nie lubię koszul.
Chętnie wzięłabym spodnie, tylko że u mnie w szpitalu nie można mieć majtek, nawet na te siateczkowe krzywo patrzą. Obawiam się, że z wkładem w spodniach a bez majtek będzie mi bardziej niewygodnie niż w koszuli.
Poza tym przypominam sobie, że zaraz po cesarce źle mi było się zginać i potem wyprostować, więc idąc do ubikacji ściągnięcie spodni byłoby wyzwaniem.
Za to w domu bez dwóch zdań tylko spodnie no i majtki.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Ja nie mam

Jak jechaliśmy do rodziców to wszystko pakowałam do torby, która była w zestawie. Co się nie zmieściło to do mojej, którą i tak zawsze brałam.
Na spacery oprócz mojej torebki z telefonem, portfelem i kluczami nic nie brałam.
Kurcze...to musze te staniki przemyśleć...jak tu wykminic co będzie najlepsze...ale z fiszbinami i tak bym nie chciała brać...

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Dostalam zastrzyk w du***ko i moje dziecko sie obrocilo glowka w dol a jeszcze do dziewczyn z sali mowilam, ze mnie brzuch dziwnie boli po zastrzyku. Takze z mojej wizyty w szpitalu same plusy.

Mietowka, widzialam zdjecie- no to buziaczek dla Martusi
Super ze się obróciło teraz niech już tak ładnie zostanie!

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
I doopa, nie ma zdjecia :-\

No nie ma, nie ma...tez nie widzę

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Witam się na szybko.
Jestem po wizycie, z dzidzią wszystko super, mały klocuch waży 1350 g w 28 tc i siedzi znowu na dupce, pessar ładnie trzyma, hemoglobina 14,2 także jest radość. Od teraz wizytujemy co dwa tygodnie.
Lecę nadrabiać.
Gratuluję

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 01:06   #3515
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Co do fotelików, podrzucam linka, może komuś się przyda do porównania poszczególnych modeli:
https://www.adac.de/infotestrat/test...cePageId=31900

Mimo dużo lepszego samopoczucia, jednak ciąża powoli daje mi się we znaki. Też sapię, mam wrażenie że nie mogę porządnie zaczerpnąć powietrza, dodatkowo śluzówka w nosie jest przekrwiona, jakby nabrzmiała i dziwnie mi się oddycha. Macica jest już wysoko, czuję ucisk, jakby lekko mnie rozsadza od środka w okolicy żeber, nieprzyjemne uczucie.
I jedzenie mi nie wchodzi na raz w takiej ilości, w jakiej bym chciała.

Młoda czasem gmera mi łapką pod żebrami, nóżkami atakuje podbrzusze, uciska pęcherz, także zdarza mi się spędzić 15 minut w toalecie, bo co się podniosę, to czuję parcie. Dwójka parę razy dziennie, chyba na raty.

W ogóle liczyłam, że dziecko mam ułożone główkowo, ostatnio z położenia miednicowego przekręciła się w poprzek, jednak na powrót usiadła na zadku.
Umówiłam się w końcu z położną, jutro jadę na oddział o ile nic pilnego jej nie wyskoczy, zapytam czy mogę małą delikatnie wspomóc w zmianie pozycji...
I wizyta u stomatologa.
Stary 2016-09-13, 01:43   #3516
mietowka25
Zakorzenienie

Tż się eksmitował... Nawet nie wiem kiedy... A mnie teraz dopadło mrowienie w rękach i zasnąć nie mogę :-/
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 02:22   #3517
Panna Izabela
Zakorzenienie

Oo cytowanie wróciło, szkoda tylko, że zamiast do ostatniego przeczytanego posta skierowało mnie jakoś w środek
Mam głupią kłótnię z tż za sobą (albo i jeszcze przed), śpi w innym pokoju. Obraził się jakby miał sam humorki, chyba serio go na czwartkowym usg karzę zbadać, może i on w ciąży jest i stąd te humorki... Śmieszne to było dla mnie, że poszedł obrażony spać do drugiego pokoju, ale myślałam że się ogarnie i wróci. Niestety. Przykro mi trochę, zwłaszcza że ciężko mi zasnąć jak jesteśmy pokłóceni i jak go nie ma przy mnie. Zazwyczaj mamy taką zasadę, że nie idziemy spać jak jest coś nie tak, czasem tylko tż się tej zasady nie trzyma. Żeby mi się zachciało spać postanowiłam się zmęczyć, i pozmywałam górę garów, wyczyściłam kuchenkę, blaty i umywalkę i zmyłam podłogi na mokro. Sen nie przyszedł ale trochę zmęczona jestem, to może wkrótce padnę. Przynajmniej synka ukołysałam

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Wróciliśmy dopiero do domu.. padam na pyszczek, jest ponad 30st
Ale co najważniejsze paszport załatwiony, Ikea odwiedzona wiec mam w końcu masę pudeł, pudełeczek, kosz na pranie małego, tz kupił draceny żeby się nam przytulniej w domu zrobiło
I parę pierdółek

Przy okazji podjechaliśmy do wielkiego sklepu dziecięcego i akurat był ten wzór fotelika co chcieliśmy, wiec mamy go już w domu

A teraz tz bierze się za montowanie lampy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
A co do draceny, jakieś kwiaty??

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Gazikami przemywalam buzke od srodka by usunac resztki mleka.
Corke kapalismy reka, wie nie bede uzywac zadnych myjek i gazikow.
Ja ze sprzątaniem i ogarnianem mieszkania czekam az przyjedzie tesciowa. Wtedy zajmie sie corka a ja bede mogla szalec i ona mi tez w tym pomoze.
My też będziemy ręką. Myjki to siedlisko bakterii, sami nie korzystamy i dziecko też nie będzie.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 07:21   #3518
basiczek24
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny.

My torbe mamy w zestawie z wozkiem, jrst pojemna z mnostwem przegrodek wiec styknie.

Do golenia zatrudnic juz musialam meza, chcialam zeby mi jakis wzorek wygolil ale niestety nie umial ale ogolnie egzamin z golenia zdal na 5-

Magda, lozeczko super.

Mnie juz Hania raz kopnela w zebra i to tak porzadnie ze az sie poplakalam, drugi raz juz nie chce takiego kopniaka, ja podziekuje.

Dzis znow upal a ide na cwiczenia i mi sie juz nie chce.

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Myjki tez uzywac nie bede, wole reka umyc.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 07:23   #3519
mietowka25
Zakorzenienie

No to pierwszy skurcz łydki mam za sobą...

Dzień dobry
Stary 2016-09-13, 07:29   #3520
paulinika
Zakorzenienie

Dobry!! Dzisiaj mam wizyte u poloznej na 13:00, ciesze ssie. Beda mnie mierzyc,sprawdzac polozenie, pewnie jakies dodatkowe informacje. Tez chce sie zapytac o liste do szpitala,o macierzysnki, co mam spakowac do torby bo tu to nie wiem co ma byc dokladnie i czy moge starac sie o tabletki na laktacje bo serio, moze i mnie zjecie zywcem ale nie widze ja sie w karmieniu piersia.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 07:31   #3521
mietowka25
Zakorzenienie

A Albe karmiłaś?
Stary 2016-09-13, 07:37   #3522
paulinika
Zakorzenienie

Tylko pare dni. Nie potrafila sie zlapac, ja sie denerwowalam,ona tez,do tego nie moglam wytrzymac bolu piersi,sutkow i skurczajacej sie macicy.
Stary 2016-09-13, 07:40   #3523
mietowka25
Zakorzenienie

Ja się właśnie tego obawiam tzn nerwów przy karmieniu.
Stary 2016-09-13, 07:43   #3524
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez nie kumam szalu na te torby wszystkie mam zwyklaka od wozka i mi jak najbardziej styknie :-P

Ja nie mam żadnej i aktualnie szukam jakiejkolwiek
Byleby była fajna, nie aż tak ogromna i można było ją zarzucić jak listonoszke

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Też na to liczę

Kurde mam problem. Zacięłam się wczoraj w pachwinie tak, że krwawiłam jak przysłowiowa zarzynana świnia.. Zresztą już Wam kiedyś pisałam że moja orientacja w lusterku woła o pomstę do niebios..
Do golarki będę się bała wrócić, ale myślę o kremie do depilacji.
Można to zastosować w ciąży??
Jak ja zacięta nogę prawie 2m temu to do dziś mnie boli blizna i tak zostanie, ale to była 7cm dziura
Ja bym się bala. Skoro głupie kremy na cellulit są zakazane, a wiadomo ze w kremie do depilacji jest więcej dziadostwa.
A elektryczna maszynka ?

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Pstryczek no właśnie ja nie mam torby do wózka bo nie brałam tej którą miał w zestawie bo kosztowała 250zl a mała taka i niepojemna.

Dlatego szukamy czegoś innego
No Mutsy ma drogie torby, u nas w okolicach 100e i szału z nimi nie ma.

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
tą 2,5 l? A ile ma wasza sciana m?

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Dziewczyny rozwazam zakup któregos z tych fotelików. Pomożecie wybrać Bez bazy, na psay. Szukałam tanszych ale wysoko w rankingach w testach adac.
BeSafe Izi Go
Recaro Young Profi Plus
cybex aton 2
maxi cosi city
Z tej listy zdecydowałabym się jedynie na BeSafe. Aton w testach wypada słabo (z cybex cloud ma dobre opinie ale wagę i cenę sporą ) MC City jest akurat najsłabszym modelem tej firmy. Nie polecam. Czytałam sporo na niemieckich str na temat testów MC stąd padło u nas na Pebble. Chciałam Pebble Plus ale finanse nas teraz nie puszczają :/
Z MC Cabrio Fix jest jeszcze całkiem fajny :ekhm:
I my bazy w końcu nie kupiliśmy będziemy zapinac na pasy.
Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Witam się na szybko.
Lecę nadrabiać.
Super ! Kawał dziecia!

dzień dobry

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 07:44   #3525
paulinika
Zakorzenienie

Moze gdyby ktos mi pokazal albo cos a tak to sie zrazilam. Mama niby mi pokazala ale serio sutki mi sie chowaly do srodka, a macica mnie tak bolala ze myslalam ze wyjde z siebie i stane obok. Sama juz nie wiem. Emilio nie wypowiada sie na ten temat, on twierdzi ze to moja decyzja i on zaakceptuje. Alba mnie wrecz szantazuje ze mam dawac cycka
Stary 2016-09-13, 07:46   #3526
basiczek24
Wtajemniczenie

A ja sie boje ze nie bede miala mleka i tez tego ze dziecko bedzie glodne, marudne a ja nie bede potrafila jej pomoc.

Jestem mamą
Stary 2016-09-13, 07:51   #3527
paulinika
Zakorzenienie

W ogole pokazalo sie u Was juz mleko? W pierwszej ciazy cos mi juz kapalo a teraz nic.
Stary 2016-09-13, 07:53   #3528
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam żadnej i aktualnie szukam jakiejkolwiek
Byleby była fajna, nie aż tak ogromna i można było ją zarzucić jak listonoszke

Jak ja zacięta nogę prawie 2m temu to do dziś mnie boli blizna i tak zostanie, ale to była 7cm dziura
Ja bym się bala. Skoro głupie kremy na cellulit są zakazane, a wiadomo ze w kremie do depilacji jest więcej dziadostwa.
A elektryczna maszynka ?

No Mutsy ma drogie torby, u nas w okolicach 100e i szału z nimi nie ma.

Z tej listy zdecydowałabym się jedynie na BeSafe. Aton w testach wypada słabo (z cybex cloud ma dobre opinie ale wagę i cenę sporą ) MC City jest akurat najsłabszym modelem tej firmy. Nie polecam. Czytałam sporo na niemieckich str na temat testów MC stąd padło u nas na Pebble. Chciałam Pebble Plus ale finanse nas teraz nie puszczają :/
Z MC Cabrio Fix jest jeszcze całkiem fajny :ekhm:
I my bazy w końcu nie kupiliśmy będziemy zapinac na pasy.

Super ! Kawał dziecia!

dzień dobry

Dużo z zakazanych produktów jest po prostu nie przebadana na ciężarnych, więc wiadomo że wolą powiedzieć zakazane niż w razie co płacić odszkodowania itd

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
W ogole pokazalo sie u Was juz mleko? W pierwszej ciazy cos mi juz kapalo a teraz nic.
Nie, jeszcze nie.
Stary 2016-09-13, 08:01   #3529
pstryczek84
Zakorzenienie

dzien dobry!
Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość

Lozeczko Wojtka juz stoi
witam w klubie zyrafkowych kozeczek mam identyko

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Witam się na szybko.
Lecę nadrabiać.
super!
i jaka hemo!!!! jak to zrobilas?!?

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
No to pierwszy skurcz łydki mam za sobą...

Dzień dobry
brrrrr

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:

w pierwszej ciazy tez mi nic nie lecialo

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 08:04   #3530
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Witam się na szybko.
Lecę nadrabiać.
gratulacje za wizytę

Cytat:
Dobry!! Dzisiaj mam wizyte u poloznej na 13:00, ciesze ssie. Beda mnie mierzyc,sprawdzac polozenie, pewnie jakies dodatkowe informacje. Tez chce sie zapytac o liste do szpitala,o macierzysnki, co mam spakowac do torby bo tu to nie wiem co ma byc dokladnie i czy moge starac sie o tabletki na laktacje bo serio, moze i mnie zjecie zywcem ale nie widze ja sie w karmieniu piersia.

trzymam kciuki Co do karmienia piersią to ja osobiście pewnie nie będę mieć do tego cierpliwości.. ale zobaczymy, próbować będę, ale siłą z pewnością nie będę się bronić przed butelką

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 08:05   #3531
basiczek24
Wtajemniczenie

U mnie tez suche cycki.

Jestem mamą
Stary 2016-09-13, 08:29   #3532
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Moze gdyby ktos mi pokazal albo cos a tak to sie zrazilam. Mama niby mi pokazala ale serio sutki mi sie chowaly do srodka, a macica mnie tak bolala ze myslalam ze wyjde z siebie i stane obok. Sama juz nie wiem. Emilio nie wypowiada sie na ten temat, on twierdzi ze to moja decyzja i on zaakceptuje. Alba mnie wrecz szantazuje ze mam dawac cycka
Paulina jest fajny blog o karmieniu piersią, przeleciałam póki co tak pobieżnie ale jest sporo fajnych wskazówek.
Mi też w szpitalu nikt nie pomogl, nie pokazał, Lila źle chwytala, za płytko, przez co poranila mi strasznie sutki, normalnie krew szła :/ nie mówiąc o bólu :-(
Teraz mam w planie się bardziej do tego przygotować sama dla siebie
Ale tego, że jesteś nastawiona na nie, nie potępiam. Sama mam traume i się boje znów tego bólu i płaczu :/
A i mnie też sucho

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Dużo z zakazanych produktów jest po prostu nie przebadana na ciężarnych, więc wiadomo że wolą powiedzieć zakazane niż w razie co płacić odszkodowania itd

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Nie, jeszcze nie.
Wiec tym bardziej wolę nie eksperymentować kosztem zdrowia dziecka
Jakoś te 2 miechy jeszcze dam rade zresztą Grażyna to i tak działka tz teraz

Siedzę u lekarza o moje wyniki tsh :/ ciekawe czy końska dawka coś pomogła

Stary 2016-09-13, 08:40   #3533
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Paulina jest fajny blog o karmieniu piersią, przeleciałam póki co tak pobieżnie ale jest sporo fajnych wskazówek.
Mi też w szpitalu nikt nie pomogl, nie pokazał, Lila źle chwytala, za płytko, przez co poranila mi strasznie sutki, normalnie krew szła :/ nie mówiąc o bólu :-(
Teraz mam w planie się bardziej do tego przygotować sama dla siebie
Ale tego, że jesteś nastawiona na nie, nie potępiam. Sama mam traume i się boje znów tego bólu i płaczu :/
A i mnie też sucho

Wiec tym bardziej wolę nie eksperymentować kosztem zdrowia dziecka
Jakoś te 2 miechy jeszcze dam rade zresztą Grażyna to i tak działka tz teraz

Siedzę u lekarza o moje wyniki tsh :/ ciekawe czy końska dawka coś pomogła

Wrzuć linka. Z chęcią poczytam.
Stary 2016-09-13, 08:56   #3534
domek_z_piernika
Zadomowienie

Paulinika, nie wiem czemu miałybyśmy ciebie zjeść. To indywidualna sprawa i decyzja każdej z nas. To że ja chcę, to nie znaczy że będę mogła/umiała czy cokolwiek. Poza tym zaraz się znajdzie ktoś kto skrytykuje że tylko 3-5-12 miesięcy, a powinno się ileś tam. Weź w ogole. Słuchaj siebie w tej kwestii jedno co to możesz mieć ciężko z położnymi, które pewnie będą zachęcać.
A co do siary to u mnie nadal sucho mimo zaczętego 34tc.

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 09:00   #3535
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dzień dobry, tzn akurat dla mnie średni, ale może Wy macie dobry.

Ja torbę mam jakąś od wózka i styknie, jeszcze mam taką śmieszną dziecięcą i ją będziemy zabierać i tyle. Jakoś nie mam parcia na te skip hopy i inne torby, aczkolwiek ładne są.

Sprzątanie mieszkania w nocy nie przyniosło skutków, i tak spać nie mogłam i zasnęłam po 4. Będę odsypiać w dzień, trudno.

Cytat:
Powodzenia!
Ja tam siebie nie widzę, w ogóle mnie kp nie jara Chcę tylko ściągać swoje mleko i dawać w butli. Mam nadzieję, że się uda, ale w razie czego mam małe opakowanie Bebilonu i je podam jak ściąganie nie wyjdzie, albo będę ściągać i dawać mm jakoś na zmianę.
Cytat:
Teraz już tylko jak ścisnę sobie pierś. Jakoś w II trymestrze miałam mokre bluzki, teraz już spokój.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 09:29   #3536
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzuć linka. Z chęcią poczytam.
http://www.hafija.pl/karmieniepiersiapodstawy

No i wyniki za wysokie nadal, podniosła mi znów dawkę
Stary 2016-09-13, 09:46   #3537
sosowhat
Wtajemniczenie

Hejo
Dooti- pizza była pyycha !

ja też się nie spinam co do karmienia piersią... mam bardzo wrażliwe brodawki i jakoś na każde dotknięcie, sciśnięcie mnie aż wzdryga a jak będzie bolało nie mówiąc już o jakimś pękaniu to sobie daruje niby bym chciała karmić ale jakoś się nie spinam że za wszelką cenę.

moja nocka też do dupy, począwszy od tego że mała na wieczór lubi się usadowić na żołądku i mnie dźgać wypinać się i nie daje mi wtedy normalnie oddychac... a cały dzień siedzi na dole a w nocy wstawałam 5 razy siku- tyle naliczyłam ale możliwe że więcej bo byłam tak zamulona ze mozliwe ze i 10 razy
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 09:58   #3538
Listopadowaa
Zakorzenienie

Hey

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
no myślę że można byłoby pewnie położyć jej mniej, ale to było nasze pierwsze malowanko - a ściana ma jakoś jedna z 4,5mx2,7m a druga z 2,5mx2,7m. No i poszło nam 1,5 farby, jak mieliśmy jedną warstwę to jednak były prześwity żółtego koloru ściany (taki był wczesniejszy kolor)

my mieliśmy kupić maxi cosi citi ale w końcu sie zdecydowaliśmy na maxi cosi cabrio fix bo była dobra promo na niego.. ale nie wiem w czym maxi cosi jest lepszy od tych innych co wymieniłaś..
My mamy świeże po tynkowe sciany. Białe z przeswitami bo byly maszyną do malowania pryskane. Podoba mi się błogi poranek śnieżki satynowej. Taki lekko rozowy, pastelowy. Tylko boję sie zeby nie wyszło zbyt różowo i pierdząco Pomyśle co z tymi kolorami, dzięki

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość

Wiesz co...maxi cosi w gazetce ze smyka mial punkty adac - 4, z bazą - 5, przy maxi cosi city testy adac 4 - po prostu.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 09:59   #3539
geosmina
Wtajemniczenie

Dzień dobry! 😊

Cytat:
I mnie wieczorem mam zaschnięte kropelki na sutkach, czasem czuję że "idzie mleko" ale nie kapie specjalnie😉

Paulinika Ty się nie przejmuj tym co ktoś mówi, Ty masz się czuć komfortowo i tyle. Ja córce dawałam cyca 3 lata i uważam że to dużo za dużo. Tylko wiadomo im dłużej to trwa tym trudniej z tym skończyć 😉 Ale my od samego początku nie miałyśmy problemów, ja miałam dużo pokarmu, ona ładnie chwytała i jadła, nigdy mi nie poraniła sutków . Pewnie gdyby były jakieś duże problemy to nie podjęłabym się kp. Tym razem mam nastawienie na karmienie z pół roku i od początku chcę małą oswajać z butelką😉

Kurdę mam do tego fryzjera jechać a przy wyjeździe z osiedla był jakiś wypadek i ruch wahadłowy 😕 z buta to trochę za daleko jak na mój stan hehe.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 10:12   #3540
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Zastrzyk ze sterydami na pluca dla dziecka chyba podzialal od razu tez na obrot choc nadal czuje, ze gora brzucha jest taka pusta jakby. Czekam na te magiczne kopniaki w zebra
super

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Witam się na szybko.
Lecę nadrabiać.
Gratuluje!

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Co do fotelików, podrzucam linka, może komuś się przyda do porównania poszczególnych modeli:
https://www.adac.de/infotestrat/test...cePageId=31900

Mimo dużo lepszego samopoczucia, jednak ciąża powoli daje mi się we znaki. Też sapię, mam wrażenie że nie mogę porządnie zaczerpnąć powietrza, dodatkowo śluzówka w nosie jest przekrwiona, jakby nabrzmiała i dziwnie mi się oddycha. Macica jest już wysoko, czuję ucisk, jakby lekko mnie rozsadza od środka w okolicy żeber, nieprzyjemne uczucie.
I jedzenie mi nie wchodzi na raz w takiej ilości, w jakiej bym chciała.

Młoda czasem gmera mi łapką pod żebrami, nóżkami atakuje podbrzusze, uciska pęcherz, także zdarza mi się spędzić 15 minut w toalecie, bo co się podniosę, to czuję parcie. Dwójka parę razy dziennie, chyba na raty.

W ogóle liczyłam, że dziecko mam ułożone główkowo, ostatnio z położenia miednicowego przekręciła się w poprzek, jednak na powrót usiadła na zadku.
Umówiłam się w końcu z położną, jutro jadę na oddział o ile nic pilnego jej nie wyskoczy, zapytam czy mogę małą delikatnie wspomóc w zmianie pozycji...
I wizyta u stomatologa.
Ooo przypomniałaś mi zeby dzisiaj zie zarejestrować u dentysty.

Dzięki za linka, biorę się zaraz za lekturę!

Nie martw się nie jesteś sama ja tez co raz gorzej sie czuje fizycznie. Boli mnie to uziemienie, nie moge duzo spacerować, a bardzo lubię. Zaraza zaczynają boleć mnie nogi, w ogole kostki mam spuchnięte. Wczorajszy upał dał mi sie we znaki, ze kilka godzin spedziłam w lozku w sypialni bo tam bylo jedynie chlodno... a jak ttylko wyszłam do salonu to jak by ktos mi para buchał w twarz. Już by moglo sie ochlodzić. Wieczorem jak tylko temperatura spadla ja pcozulam sie lepiej. Zrobilam sobie spacerek do Biedronki. Niby 15 minut w jedna strona a po powrocie bolały mnie juz nogi i czulam sie jakby przebiegla maraton...Ale kupiłam dla Natalki Cotton balls Bóle biodra, pleców, krocza ( czy to pachwin , nie umiem odroznic ) dzisiaj przeszły mi jak to opisywała pstryczek na naddupcze Czułam dzisiaj z tylu jakby przy pachwinach bol promieniujący do kosci ogonowej i biodra. Nie wiem czy to spojenie, czy cos na nerwy uciska, czy to ma wplyw z tym, ze prze 1 rokiem zycia mialam leczone lewe biodro Jak sobie pomysle, ze bedzie tylko gorzej to sie załamuje

Moja ulozona poprzecznie a i tak wciska mi cos pod zebra. Mysle ze pewnie głowka przesuwa narzady. Czasami muszę siedziec przechylona w lewa stronę tak mnie cisnie cos po prawej pod zebrami. I sie martwie bo nie zmienila pozycji od polowkowych. Mam wrażenie , że ona ciągle tak samo od poczatku jest ulozona...Czytalam ze cwiczenia i ruch moga sprawić zeby dziecko zmienilo pozycje ale jak cwiczyc kiedy czlowiek obolały.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości