|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Cytat:
chyba podzialal od razu tez na obrot choc nadal czuje, ze gora brzucha jest taka pusta jakby. Czekam na te magiczne kopniaki w zebra
|
|
|
|
|
#3512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my mieliśmy kupić maxi cosi citi ale w końcu sie zdecydowaliśmy na maxi cosi cabrio fix bo była dobra promo na niego.. ale nie wiem w czym maxi cosi jest lepszy od tych innych co wymieniłaś.. Edytowane przez doooti Czas edycji: 2016-09-12 o 23:30 |
|
|
|
|
#3513 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!
Witam się na szybko. Jestem po wizycie, z dzidzią wszystko super, mały klocuch waży 1350 g w 28 tc i siedzi znowu na dupce, pessar ładnie trzyma, hemoglobina 14,2 także jest radość. Od teraz wizytujemy co dwa tygodnie.Lecę nadrabiać.
JESIEŃ Edytowane przez patrycjazuzanna Czas edycji: 2016-09-12 o 23:44 |
|
|
|
#3514 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nie mam doświadczenia i nie wiem czemu tamte lepsze zawsze jak coś można odmówić potem ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
teraz niech już tak ładnie zostanie! ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
||||||
|
|
|
#3515 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do fotelików, podrzucam linka, może komuś się przyda do porównania poszczególnych modeli:
https://www.adac.de/infotestrat/test...cePageId=31900 Mimo dużo lepszego samopoczucia, jednak ciąża powoli daje mi się we znaki. Też sapię, mam wrażenie że nie mogę porządnie zaczerpnąć powietrza, dodatkowo śluzówka w nosie jest przekrwiona, jakby nabrzmiała i dziwnie mi się oddycha. Macica jest już wysoko, czuję ucisk, jakby lekko mnie rozsadza od środka w okolicy żeber, nieprzyjemne uczucie. I jedzenie mi nie wchodzi na raz w takiej ilości, w jakiej bym chciała. ![]() Młoda czasem gmera mi łapką pod żebrami, nóżkami atakuje podbrzusze, uciska pęcherz, także zdarza mi się spędzić 15 minut w toalecie, bo co się podniosę, to czuję parcie. Dwójka parę razy dziennie, chyba na raty. ![]() W ogóle liczyłam, że dziecko mam ułożone główkowo, ostatnio z położenia miednicowego przekręciła się w poprzek, jednak na powrót usiadła na zadku. Umówiłam się w końcu z położną, jutro jadę na oddział o ile nic pilnego jej nie wyskoczy, zapytam czy mogę małą delikatnie wspomóc w zmianie pozycji... I wizyta u stomatologa.
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Tż się eksmitował... Nawet nie wiem kiedy... A mnie teraz dopadło mrowienie w rękach i zasnąć nie mogę :-/
|
|
|
|
#3517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oo cytowanie wróciło, szkoda tylko, że zamiast do ostatniego przeczytanego posta skierowało mnie jakoś w środek
Mam głupią kłótnię z tż za sobą (albo i jeszcze przed), śpi w innym pokoju. Obraził się jakby miał sam humorki, chyba serio go na czwartkowym usg karzę zbadać, może i on w ciąży jest i stąd te humorki... Śmieszne to było dla mnie, że poszedł obrażony spać do drugiego pokoju, ale myślałam że się ogarnie i wróci. Niestety. Przykro mi trochę, zwłaszcza że ciężko mi zasnąć jak jesteśmy pokłóceni i jak go nie ma przy mnie. Zazwyczaj mamy taką zasadę, że nie idziemy spać jak jest coś nie tak, czasem tylko tż się tej zasady nie trzyma. Żeby mi się zachciało spać postanowiłam się zmęczyć, i pozmywałam górę garów, wyczyściłam kuchenkę, blaty i umywalkę i zmyłam podłogi na mokro. Sen nie przyszedł ale trochę zmęczona jestem, to może wkrótce padnę. Przynajmniej synka ukołysałam Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3518 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny.
My torbe mamy w zestawie z wozkiem, jrst pojemna z mnostwem przegrodek wiec styknie. Do golenia zatrudnic juz musialam meza, chcialam zeby mi jakis wzorek wygolil ale niestety nie umial ale ogolnie egzamin z golenia zdal na 5-Magda, lozeczko super. Mnie juz Hania raz kopnela w zebra i to tak porzadnie ze az sie poplakalam, drugi raz juz nie chce takiego kopniaka, ja podziekuje. Dzis znow upal a ide na cwiczenia i mi sie juz nie chce. ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Myjki tez uzywac nie bede, wole reka umyc.
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
No to pierwszy skurcz łydki mam za sobą...
Dzień dobry |
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry!! Dzisiaj mam wizyte u poloznej na 13:00, ciesze ssie. Beda mnie mierzyc,sprawdzac polozenie, pewnie jakies dodatkowe informacje. Tez chce sie zapytac o liste do szpitala,o macierzysnki, co mam spakowac do torby bo tu to nie wiem co ma byc dokladnie i czy moge starac sie o tabletki na laktacje bo serio, moze i mnie zjecie zywcem ale nie widze ja sie w karmieniu piersia.
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
A Albe karmiłaś?
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko pare dni. Nie potrafila sie zlapac, ja sie denerwowalam,ona tez,do tego nie moglam wytrzymac bolu piersi,sutkow i skurczajacej sie macicy.
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się właśnie tego obawiam tzn nerwów przy karmieniu.
|
|
|
|
#3524 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byleby była fajna, nie aż tak ogromna i można było ją zarzucić jak listonoszke Cytat:
blizna i tak zostanie, ale to była 7cm dziura Ja bym się bala. Skoro głupie kremy na cellulit są zakazane, a wiadomo ze w kremie do depilacji jest więcej dziadostwa. A elektryczna maszynka ? Cytat:
Cytat:
Z MC Cabrio Fix jest jeszcze całkiem fajny :ekhm: I my bazy w końcu nie kupiliśmy będziemy zapinac na pasy. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Moze gdyby ktos mi pokazal albo cos a tak to sie zrazilam. Mama niby mi pokazala ale serio sutki mi sie chowaly do srodka, a macica mnie tak bolala ze myslalam ze wyjde z siebie i stane obok. Sama juz nie wiem. Emilio nie wypowiada sie na ten temat, on twierdzi ze to moja decyzja i on zaakceptuje. Alba mnie wrecz szantazuje ze mam dawac cycka
|
#3526 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sie boje ze nie bede miala mleka i tez tego ze dziecko bedzie glodne, marudne a ja nie bede potrafila jej pomoc.
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole pokazalo sie u Was juz mleko? W pierwszej ciazy cos mi juz kapalo a teraz nic.
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Nie, jeszcze nie. |
|
|
|
|
#3529 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry!
witam w klubie zyrafkowych kozeczek mam identyko ![]() Cytat:
i jaka hemo!!!! jak to zrobilas?!? brrrrr ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
w pierwszej ciazy tez mi nic nie lecialo |
||
|
|
|
#3530 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki Co do karmienia piersią to ja osobiście pewnie nie będę mieć do tego cierpliwości.. ale zobaczymy, próbować będę, ale siłą z pewnością nie będę się bronić przed butelką
|
||
|
|
|
#3531 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie tez suche cycki.
|
#3532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też w szpitalu nikt nie pomogl, nie pokazał, Lila źle chwytala, za płytko, przez co poranila mi strasznie sutki, normalnie krew szła :/ nie mówiąc o bólu :-( Teraz mam w planie się bardziej do tego przygotować sama dla siebie ![]() Ale tego, że jesteś nastawiona na nie, nie potępiam. Sama mam traume i się boje znów tego bólu i płaczu :/ A i mnie też sucho ![]() Cytat:
Jakoś te 2 miechy jeszcze dam rade zresztą Grażyna to i tak działka tz teraz![]() Siedzę u lekarza o moje wyniki tsh :/ ciekawe czy końska dawka coś pomogła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3534 |
|
Zadomowienie
|
Paulinika, nie wiem czemu miałybyśmy ciebie zjeść. To indywidualna sprawa i decyzja każdej z nas. To że ja chcę, to nie znaczy że będę mogła/umiała czy cokolwiek. Poza tym zaraz się znajdzie ktoś kto skrytykuje że tylko 3-5-12 miesięcy, a powinno się ileś tam. Weź w ogole. Słuchaj siebie w tej kwestii
jedno co to możesz mieć ciężko z położnymi, które pewnie będą zachęcać. A co do siary to u mnie nadal sucho mimo zaczętego 34tc. Sent from my iPhone |
|
|
|
#3535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, tzn akurat dla mnie średni, ale może Wy macie dobry.
Ja torbę mam jakąś od wózka i styknie, jeszcze mam taką śmieszną dziecięcą i ją będziemy zabierać i tyle. Jakoś nie mam parcia na te skip hopy i inne torby, aczkolwiek ładne są. Sprzątanie mieszkania w nocy nie przyniosło skutków, i tak spać nie mogłam i zasnęłam po 4. Będę odsypiać w dzień, trudno. Cytat:
Ja tam siebie nie widzę, w ogóle mnie kp nie jara Chcę tylko ściągać swoje mleko i dawać w butli. Mam nadzieję, że się uda, ale w razie czego mam małe opakowanie Bebilonu i je podam jak ściąganie nie wyjdzie, albo będę ściągać i dawać mm jakoś na zmianę. Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.hafija.pl/karmieniepiersiapodstawy
No i
|
|
|
|
#3537 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Dooti- pizza była pyycha ! ja też się nie spinam co do karmienia piersią... mam bardzo wrażliwe brodawki i jakoś na każde dotknięcie, sciśnięcie mnie aż wzdryga a jak będzie bolało nie mówiąc już o jakimś pękaniu to sobie daruje niby bym chciała karmić ale jakoś się nie spinam że za wszelką cenę.![]() moja nocka też do dupy, począwszy od tego że mała na wieczór lubi się usadowić na żołądku i mnie dźgać wypinać się i nie daje mi wtedy normalnie oddychac... a cały dzień siedzi na dole a w nocy wstawałam 5 razy siku- tyle naliczyłam ale możliwe że więcej bo byłam tak zamulona ze mozliwe ze i 10 razy
|
|
|
|
#3538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hey
![]() Cytat:
Pomyśle co z tymi kolorami, dzięki ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! 😊
Cytat:
Paulinika Ty się nie przejmuj tym co ktoś mówi, Ty masz się czuć komfortowo i tyle. Ja córce dawałam cyca 3 lata i uważam że to dużo za dużo. Tylko wiadomo im dłużej to trwa tym trudniej z tym skończyć 😉 Ale my od samego początku nie miałyśmy problemów, ja miałam dużo pokarmu, ona ładnie chwytała i jadła, nigdy mi nie poraniła sutków . Pewnie gdyby były jakieś duże problemy to nie podjęłabym się kp. Tym razem mam nastawienie na karmienie z pół roku i od początku chcę małą oswajać z butelką😉 Kurdę mam do tego fryzjera jechać a przy wyjeździe z osiedla był jakiś wypadek i ruch wahadłowy 😕 z buta to trochę za daleko jak na mój stan hehe. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#3540 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Dzięki za linka, biorę się zaraz za lekturę! Nie martw się nie jesteś sama Bóle biodra, pleców, krocza ( czy to pachwin , nie umiem odroznic ) dzisiaj przeszły mi jak to opisywała pstryczek na naddupcze Czułam dzisiaj z tylu jakby przy pachwinach bol promieniujący do kosci ogonowej i biodra. Nie wiem czy to spojenie, czy cos na nerwy uciska, czy to ma wplyw z tym, ze prze 1 rokiem zycia mialam leczone lewe biodro Jak sobie pomysle, ze bedzie tylko gorzej to sie załamuje ![]() Moja ulozona poprzecznie a i tak wciska mi cos pod zebra. Mysle ze pewnie głowka przesuwa narzady. Czasami muszę siedziec przechylona w lewa stronę tak mnie cisnie cos po prawej pod zebrami. I sie martwie bo nie zmienila pozycji od polowkowych. Mam wrażenie , że ona ciągle tak samo od poczatku jest ulozona...Czytalam ze cwiczenia i ruch moga sprawić zeby dziecko zmienilo pozycje ale jak cwiczyc kiedy czlowiek obolały. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

zdradź co to za zastrzyk cudowny to będą miały problem z głowy
chyba podzialal od razu tez na obrot
choc nadal czuje, ze gora brzucha jest taka pusta jakby. Czekam na te magiczne kopniaki w zebra 
Bez bazy, na psay. Szukałam tanszych ale wysoko w rankingach w testach adac.
zawsze jak coś można odmówić potem 
Dwójka parę razy dziennie, chyba na raty.

28.062014

Chcę tylko ściągać swoje mleko i dawać w butli. Mam nadzieję, że się uda, ale w razie czego mam małe opakowanie Bebilonu i je podam jak ściąganie nie wyjdzie, albo będę ściągać i dawać mm jakoś na zmianę.
a w nocy wstawałam 5 razy siku- tyle naliczyłam ale możliwe że więcej bo byłam tak zamulona ze mozliwe ze i 10 razy
Pomyśle co z tymi kolorami, dzięki
) dzisiaj przeszły mi jak to opisywała pstryczek na naddupcze
Czułam dzisiaj z tylu jakby przy pachwinach bol promieniujący do kosci ogonowej i biodra. Nie wiem czy to spojenie, czy cos na nerwy uciska, czy to ma wplyw z tym, ze prze 1 rokiem zycia mialam leczone lewe biodro