Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-12, 21:01   #4141
australia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Brawa dla Marysi! Poważna umiejętność

Ja mam D-Vitum.

Miałam jeszcze pytać o to czy próbowałyście podciągać z pozycji leżącej Wasze dzieci jakby do siedzenia. W sensie, że jak się chwyci dziecko za rączki i lekko pociągnie to ono powinno napiąć mięśnie rąk i szyi. Moje starszaki szybko to potrafiły, a Ignaś wcale nie napina nawet rąk i nie ma ochoty się podnosić. Jak go trzymam za rączki to on ma je luźno i czeka aż zacznę mu nimi machać, bo tak się czasem bawimy

Też mam tą witaminę, w kropelkach.

Jak ją tak podciągam to głowa z tyłu zostaje... Zawsze wtedy mówię, że ma taaaaaaką ciężką głowę napakowaną mądrościami
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 21:01   #4142
Madzia9999
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65218316]Nie było u nich jeszcze Gesslerowej knajpe mają malutka, od półtorej roku dopiero.

Zgadzan się z Tobą co do decyzji mamy odn kp. Ja karmię bo lubię. Ale jeżeli kobieta źle się z tym czuje, czy nawet jak znajoma Ani- boi się o to że cycki jej polecą, to niech na siłę nie karmi. Nic na siłę. Macierzyństwo ma być przyjemnym okresem, a nie meczarnia.
Swoją drogą cycki lecą po ciąży, a nie po kp Ale to inna sprawa

Hanulka pozwolila mojej siostrze zrobić mi pazurki w nogach i rękach zaraz inaczej się czuję![/QUOTE]
Mój rozmiar piersi został po ciąży większy niż przed alw jędrność - zupełnie co innegotakże to nie od kp bp ja kp próbowałam przez,miesiąc.
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Witam się wieczorową porą
Marysia dzisiaj pierwszy raz przewróciła się na brzuszek Tak się jej to spodobało, że zrobiła to potem od razu kilkanaście razy pod rząd

Co do kp, to też uważam, że niech każdy robi jak uważa.
Ja żałuję, że moje dziecko nie ciągnie cycka w dzień, bo nigdy nie wiem jaka ilość jest wystarczająca... A Młoda zazwyczaj wciągnie wszystko co jest w butelce, tyle że często potem ulewa (co się wcześniej nie zdarzało gdy jadła z cycka) :/
Z butelki łatwiej leci i może szybciej stąd to ulewanie
Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dziękuję, ale teraz zastanawiam się czy dobrze zrobiliśmy nie decydując się na antybiotyk i czekać kolejny tydzień na posiew moczu. Powiem Wam, że się trochę podłamałam, bo myślałam jednak, że posiew wyjdzie ok a tu dupa
Biedna dobrze, że mąż teraz na miejscu to Cię wspiera

Cytat:

Ja mam D-Vitum.

Miałam jeszcze pytać o to czy próbowałyście podciągać z pozycji leżącej Wasze dzieci jakby do siedzenia. W sensie, że jak się chwyci dziecko za rączki i lekko pociągnie to ono powinno napiąć mięśnie rąk i szyi. Moje starszaki szybko to potrafiły, a Ignaś wcale nie napina nawet rąk i nie ma ochoty się podnosić. Jak go trzymam za rączki to on ma je luźno i czeka aż zacznę mu nimi machać, bo tak się czasem bawimy
Hania czasem samma ciągnie główkę do góry jak się nad nią pochylam i coś mówię lub trzymam zabawe
Kochana nawet jeśli fryzyra,jest tragiczna - włosy ni zęby odrosna

Haneczko co do psa to nie wyobrażam sobie gdzieś zostawić jadąc na,wakacje autem! (-samolotem co innego) My traktujemy psa jak członka rodziny i jest z Nami bardzo związany. Fajnie dzielić z Nim swój wolny czas na,wyjeździe.
Druga kwestia to najbliższa rodzinę mamy tak daleko, że organizacyjnie by się nie opłacało odwozic im psa :/

Padamm na pyszczek. Zrobilismy dziś lekko ponad 20km spaceru

Elaine zdrówka dla dzieci
Bardzo Nam się podoba we Władysławowie więc jest duże prawdopodobieństwo powrotu tutaj! Wtedy będę się wcześniej ujawniala

Dobrej nocki Kochane!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 21:02   #4143
Radena
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam D-Vitum.

Moja się podnosi,a nawet sama próbuje bez pomocy

Australia,brawa dla Marysito teraz wszystkie będziemy czekać aż nasze dzieci zaczną się przekrecac;-)

Dzanet,ja mam bioaron i jeszcze podaje cebion multi
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 21:03   #4144
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Zdecydowalam i na pewno nie będe podawać tak dużej ilości mm. Zostaje tak jak bylo. Butelka na noc i jak mnie nie ma -a to sie zdarzylo tylko raz
Maja je z cycusia i butelki wiec mysle ze później jak będzie trzeba to bez problemu przystosuje się do butelki.

Mam nadzieje ze na swoim osiedlu trafia do normalnej lekarki.

Jeszcze babka mi kazala pokazać piersi i mowi ooo pusto... a ja do niej bo przed wyjściem jadla Musialam jej dogadać bo mnie zdenerwowala.

Dobra decyzja Aniu

Natomiast ta pediatra to jakaś porażka... Obyście po przeprowadzce trafili na mądrzejszą!
Stary 2016-09-12, 21:36   #4145
Cierpliwosc
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65221106]Dziewczyny jaką witaminę d podajecie?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Najtańszą Tzn. właśnie zamówiłam na gemini D-vitum, bo w promocji

Cytat:
Nie próbowałam i nie zamierzam. Pediatra to sprawdzi w swoim czasie i tyle, Zasadniczo po nic dziecku ta umiejętność, bo siada przecież czworaków, a nie przez podciąganie.
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 21:40   #4146
201711281320
Konto usunięte

Cytat:

Jak ją tak podciągam to głowa z tyłu zostaje... Zawsze wtedy mówię, że ma taaaaaaką ciężką głowę napakowaną mądrościami
Hahaha, u nas tak samo. Dodatkowo nawet ręce luźne...
Ale przeczytałam właśnie w książce, że dziecko powinno opanować tę umiejętność do ukończenia 5. miesiąca życia, więc jeszcze mają sporo czasu

Dla reszty nieleniwych dzieciaczków brawa
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 21:43   #4147
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
U mnie Maja ostatnio podniosila sie w nosidelku samochodowym :/ a tak jak wezmę Ja za raczki to powoli unosi się ale jeszcze daleka droga przed nami.
Przewracac się jeszcze nie umie..
Mam nadzieje że na dniach zrobi to taka niespodziankę
spokojnie, przewracać się ma czas jeszcze nauczyć się chyba do 6-7 miesiąca. W dodatku z tego co czytałam dla dzieci latwiejsze jest obracanie z brzuszka na plecy i robia to szybciej (niektóre już od 3 miesiąca) a widzę tu nasze czerwcowe dzieci się z plecow na brzuszek obracają! mój Krzyś raz prrrrawie się obrócił na brzuszek właśnie (trzeba mu bylo rękę poprawić, bo juz sie męczyl i męczył i nie mógł) a raz byłam w pokoju to leżał na boczku wyszlam na chwilę, wracam a ten na brzuszku leży, więc chyba mu sie udało a z brzuszka na placy częst próbuje sie tak przewazyć, ale nic z tego, nie udaje mu się obrócić. ale, tak jak mówię, czekamy, ma jeszcze sporo czasu

a ciągnąć za rączki też nie próbuję, z tego co kojarze nie powinno sie tak robić, tj Cierpliwośc mówi - pediatra sprawdzi

Ania ja ostatnio pobrałam mocz w ten sposób, ze nakleiłam ten woreczek ale nie nakladałam pieluchy tylko siedziałam i czekałam - jak tylko Krzyś nasiusiał to przelałam do pojemniczka. dzień wcześniej łapałam mocz w locie i nie dałam rady w ten sposob

Edytowane przez Paulinagm
Czas edycji: 2016-09-12 o 21:49
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-12, 21:45   #4148
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Nie próbowałam i nie zamierzam. Pediatra to sprawdzi w swoim czasie i tyle, Zasadniczo po nic dziecku ta umiejętność, bo siada przecież czworaków, a nie przez podciąganie.
No tak... Przypomniało mi się to, bo pamiętam, że pediatra to sprawdzała przy córce na badaniu jakoś jak miała trochę ponad 3 m-ce i ona była taka sztywna, że nie tylko napięła ręce i szyję tylko całe ciało i możnaby było ją na nogi tak postawić, a Ignaś luźny jak flaczek Jest może szansa, że nie będzie miał takiego adhd jak siostra
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 21:50   #4149
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
spokojnie, przewracać się ma czas jeszcze nauczyć się chyba do 6-7 miesiąca. W dodatku z tego co czytałam dla dzieci latwiejsze jest obracanie z brzuszka na plecy i robia to szybciej (niektóre już od 3 miesiąca) a widzę tu nasze czerwcowe dzieci się z plecow na brzuszek obracają! mój Krzyś raz prrrrawie się obrócił na brzuszek właśnie (trzeba mu bylo rękę poprawić, bo juz sie męczyl i męczył i nie mógł) a raz byłam w pokoju to leżał na boczku wyszlam na chwilę, wracam a ten na brzuszku leży, więc chyba mu sie udało a z brzuszka na placy częst próbuje sie tak przewazyć, ale nic z tego, nie udaje mu się obrócić. ale, tak jak mówię, czekamy, ma jeszcze sporo czasu

a ciągnąć za rączki też nie próbuję, z tego co kojarze nie powinno sie tak robić, tj Cierpliwośc mówi - pediatra sprawdzi
Spokojnie poczekam az Majunia będzie gotowa.

Mamuśki dzien pełen wrażeń mialam. Teraz ide spać. Jutro chce wyjść na spacer w chuście

U nas skok trwający juz tydzień-po kąpieli placz przy podaniu mleka.

Spijcie dobrze i dzieciaczki tez

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 22:17   #4150
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
No tak... Przypomniało mi się to, bo pamiętam, że pediatra to sprawdzała przy córce na badaniu jakoś jak miała trochę ponad 3 m-ce i ona była taka sztywna, że nie tylko napięła ręce i szyję tylko całe ciało i możnaby było ją na nogi tak postawić, a Ignaś luźny jak flaczek Jest może szansa, że nie będzie miał takiego adhd jak siostra
haha może Ty masz spokojnych synów i hmm... przypominającą Ci, że masz dzieci córkę

A tak w ogóle to masz oko dziewczyno Ta "zołza/zdrajczyni" Miqesi Was pozdrawia!
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 22:18   #4151
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Ja dziś dzień szczepilam 6w1 rota i pneumo, trochę marudzenia na wieczór było tylko sama już nie wiem czy po szczepieniu czy brzuszek bolał. Były źle baczki, w końcu poszła kupa 3dzisiaj i od razu dziecko zadowolone.

Moja też niby mało przybiera ale do 6mca powinna podwoić wagę urodzeniowa a dokładniej to najniższa ze szpitala, jeszcze jej 1kg został. Oliwka też głodna nie chodzi i nie zamierzam narazie dokarmiac
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-13, 02:42   #4152
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65221106]Dziewczyny jaką witaminę d podajecie?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
D-vitum

Cytat:

Ja mam D-Vitum.

Kilka razy sprawdzałam i w trzyma niezle główkę. Ostatnio jak leżała na kolanach to sama zaczynała się dźwigać, bo chyba jej się spodobało.
Cytat:
Zdecydowalam i na pewno nie będe podawać tak dużej ilości mm. Zostaje tak jak bylo. Butelka na noc i jak mnie nie ma -a to sie zdarzylo tylko raz
Maja je z cycusia i butelki wiec mysle ze później jak będzie trzeba to bez problemu przystosuje się do butelki.

Mam nadzieje ze na swoim osiedlu trafia do normalnej lekarki.

Jeszcze babka mi kazala pokazać piersi i mowi ooo pusto... a ja do niej bo przed wyjściem jadla Musialam jej dogadać bo mnie zdenerwowala.

Boże, slyszysz i nie grzmisz! Ale Niedouczona kobieta z tej lekarki!
Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Zdrowia dla dzieciaków i sily dla Ciebie
Wiem o alko. Jest go tak malo, że organizm go przetrawia zanim dotrze do krwi
Swoją drogą nie smakowalo mi tak jak prawdziwe piwo i więcej go nie kupię

Agusia ja myślę, że antybiotyk to ostateczność. Trzymam kciuki sa dobry wynik

Aniu ja też uważam, że to co naopowiadała Ci lekarka to brednie. Maja ładnie przybiera. Co innego jak by nie przybietała czy leciała z wagi. Jakie badania wam zleciła? Morfologia tylko czy coś jeszcze?

Odnośnie kp to oczywiście każdy robi jak uważa ale przykre slyszeć od 80% spotkanych młodych mam, że miały mało mleka albo slabe mleko
Osobiscie nie bylam i nie jestem jakoś mega nakręcona na kp ale tak sobie myślę, że skoro mam pokarm to karmię jak długo damy radę
Hm... nie slyszalam o tym, raczej ze po kilku butelkach nie mozna już prowadzić. Z niskoalkoholowych to żywiec jest dobry. Smakuje jak normalne piwo.

Cytat:

Hihi
Cytat:
Najtańszą Tzn. właśnie zamówiłam na gemini D-vitum, bo w promocji

Przewaznie dzieci z czworakow siadają. Bywają jednak przypadki, ze właśnie z lezenia na plecach (moj syn - 6-7mies). I nie bylo to związane z zadnym napięciem. Mial bardzio.silne mięśnie brzucha. W tym czasie prawie przestał sam zasypiac, bo.fajniejsze było siadanie. Musiałam dodatkowy kocyk.mu kłaść na brzuszek, zeby sie skupiał na zasypianiu a nie na siadaniu. A i tak.to.sie skończyło, jak.zaczął wstawać na nogi.(8,5mies) i od tamtej pory ktoś z nim.zasypia...:/

Odpukac, póki co.noc duzo lepsza. Gabrysia zasnęła o.19.30 pierwsza pobudka 0.15 i teraz o 3. Generalnie lepsza nawet niż ostatnie dni.
A i wczoraj u pediatry od razu nasa Gwiazdke zwazylismy 6600! Przez 1,5miesiąca 1kg. No.ale jest pucata i lubi jeść
Z obrotów to póki co na boki i to.głównie jeden. Opanowala też chwytanie zabawek i pakowanie do.buzi. najbardziej lubi szeleszczaca bialo-czarna książeczkę i taka szmatke też szeleszczaca tarmosic

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692

Edytowane przez elaine-blath
Czas edycji: 2016-09-13 o 02:45
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 04:05   #4153
Radena
Zadomowienie

Hej,witam się z 1 karmienia nocnego;-)

---------- Dopisano o 03:05 ---------- Poprzedni post napisano o 03:04 ----------

Elaine, Baś też najbardziej w tym momencie lubi szeleszczace zabawki
Stary 2016-09-13, 06:55   #4154
zabciajs
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65218316]Nie było u nich jeszcze Gesslerowej knajpe mają malutka, od półtorej roku dopiero.

Zgadzan się z Tobą co do decyzji mamy odn kp. Ja karmię bo lubię. Ale jeżeli kobieta źle się z tym czuje, czy nawet jak znajoma Ani- boi się o to że cycki jej polecą, to niech na siłę nie karmi. Nic na siłę. Macierzyństwo ma być przyjemnym okresem, a nie meczarnia.
Swoją drogą cycki lecą po ciąży, a nie po kp Ale to inna sprawa

Hanulka pozwolila mojej siostrze zrobić mi pazurki w nogach i rękach zaraz inaczej się czuję![/QUOTE]

ja nie lubilam karmić na początku, nawet jak mi się sutki zagoiły. Ale stwierdziłam, ze trzeba przetrzymać. Inne walczą o mleko ja mam więc czemy mam tego dziecku odmówić.
A teraz lubie jak mnie lapką chwyta i głaska I to cudowne uczucie, ze ja do życia jej wystarcze, nic wiecej nie potrzebuje
Na poczatku chciałam wytrzymać 3 miesiące,jak wytrzymałam dwa to mowilam,ze juz pociągne do 6 bo tyle meczarni bylo na początku. A teraz nie planuje, zobaczymy.
Ale ja np na tą chwile nie wyobrazam sobie karmienia dziecka ktore ma np 1,5 roku, 2 lata to juz w ogole. Jakoś dla mnie to nie smaczne Dla mnie rok to chyba maksimum. Ale..wczesniej mowiłam,ze pòł roku.. także ten..

Cytat:

Ja mam D-Vitum.

Nie zamierzam sprawdzać,z tego co wiem tak się nie robi.

Cytat:
Zdrowia dla dzieciaków i sily dla Ciebie
Wiem o alko. Jest go tak malo, że organizm go przetrawia zanim dotrze do krwi
Swoją drogą nie smakowalo mi tak jak prawdziwe piwo i więcej go nie kupię

Agusia ja myślę, że antybiotyk to ostateczność. Trzymam kciuki sa dobry wynik

Aniu ja też uważam, że to co naopowiadała Ci lekarka to brednie. Maja ładnie przybiera. Co innego jak by nie przybietała czy leciała z wagi. Jakie badania wam zleciła? Morfologia tylko czy coś jeszcze?

Odnośnie kp to oczywiście każdy robi jak uważa ale przykre slyszeć od 80% spotkanych młodych mam, że miały mało mleka albo slabe mleko
Osobiscie nie bylam i nie jestem jakoś mega nakręcona na kp ale tak sobie myślę, że skoro mam pokarm to karmię jak długo damy radę

Wiele kobiet w koło mówi nie karmie, bo nie mam pokarmu.
Ale wydaje mi sie, ze po prostu szukały pretekstu aby skończyć.
Ale jestem zdania, ze kazdy robi jak uwaza i nie mi oceniać. Daleka jestem od tego.

Cytat:
Dokladnie tak.

Mama dzis ma wolne to zostawie Gabi i skocze sobie do lumpeksu
Wczoraj zostawilam spiącą tez z mama i pojechaliśmy z mezem i babcią do sklepu- dlugo nas nie bylo bo az 1,5 godz. Mała podobno odrazu sie obudziła i bawiły się ladnie do czasu i płacz. Ehhh..
Odrazu kąpiel i do spania, takze o 20juz spala i super. Byl czas na pomrozenie cukini, na spokojny prysznic, na polezenie i pogadanie z mężem.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Gabi śpi dalej i tak się zastanawiam czemu ja nie?!

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-09-13 o 08:32
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 07:25   #4155
ania230
Zakorzenienie

Dzień dobry u Nas tez dzien juz się zaczął.
Jak na razie żadnych gorączek nie ma.

Dziewczyny napiszcie mi jak ja mam pobrać mocz Mai ?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-13, 08:31   #4156
australia87
Zakorzenienie

My od 9 na spacerze, jest bardzo przyjemnie, delikatne słoneczko i wiaterek

Podrzućcie jakiś pomysł na obiad
Stary 2016-09-13, 08:33   #4157
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dziś buritttttooo Szybko i sprawnie. I wreszcie bedzie obiad
Stary 2016-09-13, 08:35   #4158
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

My na spacer zaraz się wybieramy. Tylko trochę się ogarne

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-13, 09:00   #4159
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

My dopiero z łóżka się wygrzebujemu a wy już o spacerach piszecie
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-13, 09:05   #4160
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
My tez dopiero po porannej toalecie
Stary 2016-09-13, 09:13   #4161
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry u Nas tez dzien juz się zaczął.
Jak na razie żadnych gorączek nie ma.

Dziewczyny napiszcie mi jak ja mam pobrać mocz Mai ?

W aptece kup woreczki do pobierania moczu malym dziewczynkom. Umyj dokladnie intymne okolice Malutkiej ( mozesz psiknąc octaniseptem). Przyklej woreczek i czekaj...
Dzanet pisala, że pobiera bezpośrednio do pojemniczka, nam kazali nie przelewać z woreczka tylko wlożyć go do pojemniczka.

Nam noc mineła spokojnie a Marcelina przelożona o 6 do naszego łóżka spała prawie do 9
Dzień piękny więc idę kosić trawę

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 09:24   #4162
agusiia69
Zakorzenienie

Ja dziś drugi raz małej pobierałam mocz. Pediatra mówiła, aby lepiej odrazu pobrać do pojemniczka niż do tego specjalnego woreczka. Rano małą umyliśmy, popsikaliśmy octaniseptem i czekaliśmy Jak zauważyłam, że siusia to pojemniczek podłożyłam

Dziś kontrola bioderek a na 16 pediatra. Chcemy się z innym skonsultować. Akurat ostatnio ten lekarz wysłał nas do szpitala i ta pani tam pracuje, także jestem ciekawa co nam powie. Bo z jednej strony nie chce małej nie potrzebnie dawać antybiotyk, ale z drugiej strony chyba lepiej odrazu działać
Stary 2016-09-13, 09:28   #4163
CarycaKatharina
Zadomowienie

Śliweczka, mieszko jak go trzymać za rączki to ciagnie do góry. Za 8 dni konczy 4mce
Stary 2016-09-13, 09:56   #4164
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
W aptece kup woreczki do pobierania moczu malym dziewczynkom. Umyj dokladnie intymne okolice Malutkiej ( mozesz psiknąc octaniseptem). Przyklej woreczek i czekaj...
Dzanet pisala, że pobiera bezpośrednio do pojemniczka, nam kazali nie przelewać z woreczka tylko wlożyć go do pojemniczka.

Nam noc mineła spokojnie a Marcelina przelożona o 6 do naszego łóżka spała prawie do 9
Ok. Dziekuje. Zawine Maje i idziemy do apteki i na spacer

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-13, 10:11   #4165
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Szalona!

Po godzinie wracałyśmy ze spaceru na syrenie Nie wiem czy już hrabinie za gorąco było czy co Zakupów nie zdążyłam zrobić ehhh, znowu będzie obiad z zamrażarki
Stary 2016-09-13, 11:20   #4166
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Ja dziś drugi raz małej pobierałam mocz. Pediatra mówiła, aby lepiej odrazu pobrać do pojemniczka niż do tego specjalnego woreczka. Rano małą umyliśmy, popsikaliśmy octaniseptem i czekaliśmy Jak zauważyłam, że siusia to pojemniczek podłożyłam

Dziś kontrola bioderek a na 16 pediatra. Chcemy się z innym skonsultować. Akurat ostatnio ten lekarz wysłał nas do szpitala i ta pani tam pracuje, także jestem ciekawa co nam powie. Bo z jednej strony nie chce małej nie potrzebnie dawać antybiotyk, ale z drugiej strony chyba lepiej odrazu działać
Dobrze, że konsultujecie z innym pediatrą. Kciuki za bioderka
Cytat:
Szalona!

Po godzinie wracałyśmy ze spaceru na syrenie Nie wiem czy już hrabinie za gorąco było czy co Zakupów nie zdążyłam zrobić ehhh, znowu będzie obiad z zamrażarki
Kochanieńka jak ja skoszę i wygrabię moją posiadlośc to wszystkie Chodakowskie, Lewandowskie i inne trenerki mogą się schować. Milion kalorii spalone i ogród przy okazji wygląda

U nas też gorąco... Marcelina w domu z babcią kiśnie...

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 11:34   #4167
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:

Piekna pogoda <3

Pomysły na obiad potem podrzuce. Często czerpię inspiracje z bloga Kwestia Smaku lub Qulinarne Inspiracje
Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ja dziś buritttttooo Szybko i sprawnie. I wreszcie bedzie obiad
Nigdy chybw sama nie robiłam buritto.
Co na codzień zjadacie, że piszesz wreszcie będzie obiad?
Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
My tez dopiero po porannej toalecie
Dziewczynki Wasze dzieci to późno budzą się do życia u Nas 6 ew 6:30 i nie ma spania do min 9 chyba że autemm gdzieś jedziemy to zasnnie.

Zabcia super, że udało się wyjść pisz mi tu szybko jak się z tym czujesz? i daj znać co w ciuchaczu upolowalas?-
Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Śliweczka, mieszko jak go trzymać za rączki to ciagnie do góry. Za 8 dni konczy 4mce
U mnie też wystraczy podać rączki jak leży i sama cisnie do góry w wózku do zabawki próbuje podnosić główkę.
Za. To na brzuszku po chwili złośćkładę dość często ale po krótkiej chwili przekładam bo widzę nerwy.
Cytat:
Szalona!

Mogło być za gorąco. Wrocław to w końcu najcieplwjsze miasto w PL

Wracamy z nad morza szkoda tylko, że tak krótko.
Robimy przerwę w Toruniu na obiad, spacer. Upał więc Hania się przewietrzy i potem już bez przystanków dojedziemy do siebie.

Sophia Loren
Stary 2016-09-13, 11:42   #4168
Radena
Zadomowienie

Ja też nie wiem co gotować, co gorsza trochę mi się nie chce tylko dla siebie. I fura prania czeka na prasowanie
Stary 2016-09-13, 11:45   #4169
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
To już chyba lekka przesada moim zdaniem
To już gruba przesada!
I co to za komentarz że puste!? Zassala?
Żal.pl
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 11:58   #4170
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Ja też nie wiem co gotować, co gorsza trochę mi się nie chce tylko dla siebie. I fura prania czeka na prasowanie
Jak jestem sama albo jem sama obiady (tz ma w pracy i czasem korzysta ze stołówki) gotuje na 2dni albo kalafiora czy fasolke szparagowa z maselkiem i bułka tarta jem

Sophia Loren
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości