|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Hej! Jestem nie do zycia, padam! Jak wczoraj od rana zaczelam robic szarlotke (oczywiscie wyszla przepyszna
) , pozniej robilam obiad dla mnie o tescia i pozniej usiadlam i pomagalam TZ w pracy. Dzisiaj od rana zapierdziel, tez pomagalam TZ, nie mielismy nawet czasu zjesc oboadu wiec pojechalismy na kebsa, potem do kuriera a pozniej na szkole rodzenia. Pierwsze zajecia trwaly 2 godziny i byla to czysta teoria - bardzo mi sie podobalo! duzo sie dowiedzialam i TZ tez dostalam foliowke z napisem 'niebieskie pudelko' gdzie byly rozne probki, np. sudocrem, lovela, jakies tabletki, zele do kapania dla dzieci, kremiki i butelka avent 60 ml! Fajna sprawa dowiedzialam sie jak wygladaja procedury porodu u mnie w szpitalu , co musze wziac i takie tam ![]() Jutro od rana pewnie znowu zapierdziel, ale to dobrze. W tygodniu zamawiamy lozeczko ![]() Motylki - ja tez juz sil mam coraz mniej. Az sama siebie nie poznaje ze tak szybko jestem wszystkim zmeczona... Ale Julek za to ma chyba ADHD tez mi w weekend szalal non stop i tez sie zaczelam martwic ze nie spal. Ale dzisiaj juz bylo spokojniej - tzn czulam ze ma przerwy i sobie odpoczywa za tydzien mam wizyte, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. A nastepne zajecia we wtorek i wtedy poslucham serduszka synka No to tyle co u mnie... Nie powiem, jest aktywnie
|
|
|
|
#2282 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
No i ta Ska byłaby idealna Cytat:
oczywiście w żartach Spokojny jest tylko w nocy. Śpi razem z mamusią Mam też wrażenie, że pozycje w brzuchu zmienia kilka razy dziennie. Nie przypominam sobie, aby moja dwójka była aż tak ruchliwa.I jak? Pojechałaś jednak na ktg, czy wszystko wróciło do normy? Cytat:
I oczywiście wszystkiego co najlepsze dla was obojga i jeszcze wielu wielu takich rocznic Cytat:
Cytat:
obyście jak najszybciej już mieli to za sobą.Ja właśnie z tego względu uwielbiam minimalizm. Za duża ilość dupereli mnie przytłacza więc bez zbędnych sentymentów pozbywam się tego jak tylko mogę. Najczęściej poza czujnym okiem męża
|
|
|
#2283 |
|
Zadomowienie
|
Alez bezsenna noc... a raczej aktywna noc mojej coreczki. Nie spie od 3 bo czuje tylko silne kopanie i zasnąć nie moge.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2284 |
|
Raczkowanie
|
Znów problemy z forum
![]() Dzisiejszy dzień chcę jakoś produktywnie wykorzystać, bo kurs już za niecałe 2 tygodnie, a ja nadal w ciemnej d. A tak sobie obiecywałam, że podczas tej przerwy nadgonię zaległości...
|
|
|
|
#2285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj caly dzien leniuchowalismy ale chyba synus byl tez zadowolony bo wiercil sie ciagle ![]() Jak nigdy
|
|
|
|
|
#2286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny puszczacie muzykę przez słuchawki brzuszkom? Co w ogóle myślicie na ten temat? Myślicie, że rzeczywiście ma pozytywny wpływ na maluszka? Właśnie się zastanawiam jak nastawić muzykę w słuchawkach, żeby nie było za głośno, a żeby jednak malutka słyszała. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2287 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muzyki chyba do brzucha puszczac nie bede bezposrednio, ale my z TZ w ciagu dnia puszczamy sobie muzyke wiec licze ze Julek podlapuje
Ale dzis mialam skurcz lydki w nocy, masakra :/ Aaa i przypomnialo mi sie! Jak ubijalam mikserem piane z bialek to Julek tak strasznie mi sie wiercil w brzuchu - mam wrazenie ze sie przestraszyl miksera. To mozliwe? Biedactwo |
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
zapisalam sie na sesje foto z brzuszkiem w listopadzie
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To na pewno bedzie swietna pamiatka
|
|
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Rano po cytowałam , namęczyłam się na tel i mnie wywaliło... Wkurza mnie ten wizaż od wczoraj ;/ Mnie rozłożyło totalnie na szczęście bez gorączki ale katar mam okropny i gardło podrażnione... wczoraj jak wróciłam z sr to byłam mega zajechana. Dziś też idę tylko na wizytę do gin i wracam do łóżka. Darunia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Ja sesje brzuszkową chce w październiku jeszcze bo chce plener więc w listopadzie już kiepsko
|
#2292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sesja zdjeciowa...muszę o tym pomyśleć
|
|
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
no tak, i w sumie robi tez dzieciom takze potem malemu zrobimy
![]() Cytat:
![]() ja sie jej pytalam i pisala ze najlepiej listopad w plenerze miec nie musze w sumie w pazdzierniku nie wiadomo jak z pogoda..wiosna i latem sa cudne sesje, ale coz grudniowe dziecie takze no.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2294 |
|
Zadomowienie
|
Ja nir puszczam na sluchawki. Staramy sie sluchac tej muzyki co zawsze a poza tym i ja i tz zrobilismy sobie play liste na yt o nazwie Liliana. Sa tam kolysanki i piosenki dla dzieci. Czasem puszczamy ale normalnie nie na sluchawkach. Na tyle glosno zeby slyszala ale nie jakos do przegięcia. Z tego co czytalam to Lili slyszy nasze glosy wiec muzyke puszczona normalnie z glosnikow tez slyszy.
Pol nocy nie przespalam tak mala szalala. Sprawdziłam rano cisnienie... szok!!! 110/60 idealne, malo kiedy takie miewam. Milego dnia! My dzis mamy 100 dni do tp studniówka![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 2 tyg wcześniej. My ślubną mieliśmy 5 października w tamtym roku i było mega ciepło mam to szczęście że sesje robi mi foto-koleżanka więc nie muszę się ugadywać na dokładny termin tylko zobacze w pogodzie że ma być ciepło to jedziemy a sesję chce w tym miejscu gdzie ślubną zobaczymy co wyjdzie Małej też zrobimy na pewno
|
|
#2296 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękuję ![]() Stawiam wszystkim urodzinowe Piccolo!! ![]() jadę z tż na termy maltańskie I dostałam nowe spodnie ciążowe i bluzę w ramach urodzin
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję 100dniówki, ja miałam w zeszły poniedziałek ale przegapiłam
|
|
#2298 |
|
Zadomowienie
|
Aaa witam się w trzecim trymestrze
|
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Mi pokazuje że od jutra 3 trymestr ;D a termin mamy ten sam
|
#2300 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2301 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziś musze w domu posprzątać bo chyba jakieś krasnoludki mi nabrudziły. O sesji też myślałam, ale stwierdziłam, że mąż mi zrobi jakieś ładne zdjątko, i tak za bardzo nie lubię siebie oglądać na fotografiach. Aplikacja, którą mam na telefonie mówi, że zostały mi 83 dni do porodu. Wczoraj w końcu spakowałam sobie torbę jakbym w razie konieczności musiała trafić do szpitala. |
|
|
|
|
#2302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no coz moze przy nastepnym dzieciaczku zrobie fotki przy lepszej pogodzie ;-) mi kolezanka tez chce sesje zrobic ale dopiero tez w listopadzie bedzie w PL takze no.. oo to na poczatku pazdziernika mozliwe ze bedzie ladnie ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Darunia - wszystkiego najlepszegooo! ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
takze wole zeby ktos inny zrobil a chcialabym zeby tez na zdjeciu byl ![]() oo to coraz blizej tp ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2303 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Melduję się z glukozy Kanapek z ogórem brak, ale mam w pudełeczku mozzarellę z pomidorem ![]() Iwona, Ty już pewnie po? A przede mną jeszcze ponad godzina posiedzenia. Miałam tu być na 9, po 9 weszłam na pobranie i 11:15 mam drugie Dobrze, że chociaż przez tą glukozę głód tak nie ssie. Ale dziwna ta glukoza do picia tutaj, tzn zupełnie inaczej niż w Pl - taki zwykły jakby napój energetyczny kupowany w każdym zwykłym sklepie i nawet się nazywa Glukoza Bo i tu tego nie kupowałam. Hehe, dziwnie. Cóż, jak to mówiłam już nieraz ostatnio, co kraj to obyczaj ![]() Wcale nie mam dużo czytania z wczoraj przez tą awarię pewnie, więc najpierw połaziłam obczajając, co gdzie tu jest w tym szpitalu i zaraz biorę się za czytanie. Zresztą szkołę rodzenia też będę tu mieć od października, to mam nadzieję, że też pokażą, gdzie porodówka itd
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w nagrodę dostałam smoczek z Aventu 0-2 miesiace dobrze bo kupilam przez przypadek po 1 miesiacu wiec sie przyda ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- w Ikei zwracają 15% ceny foteli na karte może którejś sie przyda
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Dorwalam w kiku za 20zl spiworek
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2306 | |||||
|
Zadomowienie
|
Darunia, sto lat!!!
![]() Ależ te dzieciaki mają różne charaktery już w brzuchu. Aż uwierzyć nie mogę jak piszecie, że dziecię cały czas się rusza. Chyba bym tak wolała, ale wiadomo babom to nie dogodzi Moja księżniczka dziś np. ledwo mnie ze dwa razy smyrnęła jak wstałam i nic do tej pory Nawet po tej glukozie, choć na usprawiedliwienia ma to, że po wypiciu ją ukołysałam, bo zaliczyłam ok. 20 min spacer tam i spowrotem przez cały szpital do bankomatu, bo raczej nie noszę przy sobie gotówki, a drobne przygotowane na parking zostawiłam w kieszeni kurtki ![]() Cytat:
Ech, gdybyśmy tak mogły wedle uznania podzielić się tymi kg ![]() Na pewno wszystko będzie dobrze! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mi pokazuje apka 103 dni To na kiedy Ty liczysz termin, bo chyba jakoś blisko mnie masz ten z usg? Coraz więcej Was! Gratki ![]() To dla Ciebie tak czy siak też gratki! ![]() Cytat:
![]() Ja to w sumie też można powiedzieć jestem w lesie z wyprawką, więc dołączam do tej grupy mniej przygotowanych, choć wiadomo ja z terminem na koniec grudnia mam więcej czasu. A gdzie tam jeszcze torba do szpitala ![]() Na razie w zasadzie mam tylko ubranka, wcale nie w nadmiarze i tylko obczajone i wybrane niektóre rzeczy. I kilka rzeczy co po Kaju mam - prześcieradła czy łóżeczko turystyczne. Ale nie kupuję jeszcze, przede wszystkim dlatego, że nie mam gdzie tego trzymać. Niby w domu mieszkam, ale mebli to nie mamy za wiele. Zresztą dom też nie ogromny. Jak będzie gotowy kącik dla Liduni i szafa przede wszystkim kupiona, to kupię resztę.
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tutaj mialam proszek glukozowy ktory pielegniarka rozpuszcza w wodzie w moim kubku i miesza moja lyzeczka ![]() Fajnie ze macie takie gotowe mikstury. Teraz ide spac bo oczy mi sie same zsmykaja |
||
|
|
|
#2309 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ma zamek z boku? Ja to wszystkie takie udogodnienia uważam za bezwzględnie konieczne, żeby każdą chwilę w nocy zaoszczędzić Tzn w nocy nawet nie wyciągam dziecia ze śpiworka do przewijania, tylko rozsuwam sam zamek---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
No ba, znam polską procedurę. Dwa razy przerobiłam I cytryny nie wolno mi było Ja też już prawie po, czekam aż mnie zawołają. W sumie zupełnie dobrze się czuję, chyba nawet nie będę tu jadła, tylko pojadę do domu. Ciekawe czy to zasługa tego magicznego napoju, czy po prostu mój organizm tak to szybko przyswoił
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Córcia wierci się praktycznie co chwile z małymi przerwami na drzemki. W nocy też bo jak się budzę to ją czuję. Ale bez problemu zasypiam. Dzisiaj rano chyba leżała sobie wzdłuż brzucha bo czułam jak kopie w jeden i drugi bok brzucha. Leżałam na boku i smieszne uczucie jak kopie w materac
![]() Jak słyszy nowe głosy to najpierw robi przyczajkę i dopiero po dłuższej chwili się uaktywnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

) , pozniej robilam obiad dla mnie o tescia i pozniej usiadlam i pomagalam TZ w pracy. Dzisiaj od rana zapierdziel, tez pomagalam TZ, nie mielismy nawet czasu zjesc oboadu wiec pojechalismy na kebsa, potem do kuriera a pozniej na szkole rodzenia. Pierwsze zajecia trwaly 2 godziny i byla to czysta teoria - bardzo mi sie podobalo!
duzo sie dowiedzialam i TZ tez
dowiedzialam sie jak wygladaja procedury porodu u mnie w szpitalu , co musze wziac i takie tam

dzwoniłam do położnej nawet bo podobno zbyt mało ruchów to źle ale i nadmierna aktywność to też coś nie tak. Kazała się nie martwić ale jeśli chcę to dla spokojności mogę podjechać na IP żeby zrobili KTG ale duże prawdopodobieństwo, że mnie na oddział wezmą więc umówiłam się z nią, że zobaczę jeszcze jaka nocka będzie i w razie co rano podjadę do swojego gina na to KTG. Na szczęście mała się uspokoiła i nocka była ok. Oczywiście ruchy czuję nadal co mnie uspokaja ale nie są już tak gwałtowne i męczące jak te w weekend. Cały czas jednak się zastanawiam czy jechać do tego gina czy nie.
oczywiście w żartach
Mam też wrażenie, że pozycje w brzuchu zmienia kilka razy dziennie. Nie przypominam sobie, aby moja dwójka była aż tak ruchliwa.
obyście jak najszybciej już mieli to za sobą.
A tak sobie obiecywałam, że podczas tej przerwy nadgonię zaległości...
(chociaż w sumie to wolałabym chyba sobie sama wybrać żeby pasowało do wystroju pokoju itp...