|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Cześć dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
chciałabym karmić ok pół roku, ale jak mi nie wyjdzie to trudno - nie ma spinyKaga bardzo fajne zdjęcie
|
||
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co mnie jeszcze przeraża przy karmieniu, że młoda będzie wisiała na tym cycu... I że będzie sobie przysypiac a jak się rusza to będzie się budzić...
|
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten cabrio fix ma nawet fajną cene Dzieki, mam teraz troche do analizowania. Muszę w koncu zdecydować. Nie chcem tez drogiego fotelika bo nie bedziemy czesto jezdzić. Tz pojdzie do pracy, ja zostane sama a ze mieszkamy prawie w centrum mam zamiar chodzić pieszo. Nawet przychodnie mam 5 minut od domu. samochod raczej na jakies wypady rodzinne, czy szybkie zapkupy raz w tygodniu. czy na odwiedziny do tesciow a wszystko w malym miescie. Nawet auto nie zdązy sie nagrzać. Raz kiedys pewnie tylko wyskoczymy gdzies dalej. Pewnie jak bedzie cieplej. |
|
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mam ne karmila piersia i obawiam sie ze tez bede miala problem.
|
|
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3547 |
|
Zadomowienie
|
Listopadowaa, my wzięliśmy cabrio fix, bo miał duuuuużo przyjemniejszy materiał od city. Mimo ze szliśmy z zamiarem kupienia city. Ale po prostu jak bym ceratę dotykała... A że sama mam czasem problem z potliwością to pewnie młoda też będzie miała. Cabriofix też sztuczny (jak każdy fotelik zresztą) ale nie tak drastycznie
![]() Sent from my iPhone |
|
|
|
#3548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mnie też najbardziej to uzależnienie dziecka przeraża - karmienie co powiedzmy 3 godziny po pół godziny - no z dzieckiem na rękach na okrągło - oby się jakiś instynkt u mnie obudził i cierpliwości nie brakowało
|
|
|
|
|
#3549 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A na to nie mamy wpływuCytat:
) i ufajdanym prześcieradłem
|
|||
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3551 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
mi dziś coś wizaz słabo działa ;PWysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Co do karmienia piersią to jestem zwolenniczka i chciałabym bardzo karmić do roku...ale nie krytykuje nikogo jak ma inne podejście bo to każdego indywidualny wybór a zdarza się że kobieta bardzo chce a nie wychodzi i to też nie jej wina i nie rozumiem takiego krytykowania.. Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa- to moze byl juz obrot skoro cos czujesz po zebrach? Bo ja jak Balbina lezala poprzecznie to kompletnie nic nie czulam u gory brzucha. Wczoraj jeszcze przy przyjeciu mialam gore brzucha taka pusta. Samo powietrze i tluszcz :-D babeczki mialy problem aby tetno znalezc przy tym ulozeniu, poszlam na to USG kilka godzin po 1 zastrzyku i nie moglam uwierzyc. Jeszcze nic nie czuje na zebrach, ale juz brzuch troche inaczej wyglada i bez problemu tetno znajduja, wiec nie znasz dnia ani godziny :-D
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj pogadam z polozna. Zobaczymy co mi powie.
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() QUOTE=Listopadowaa;652305 06] Bóle biodra, pleców, krocza ( czy to pachwin , nie umiem odroznic ) dzisiaj przeszły mi jak to opisywała pstryczek na naddupcze Czułam dzisiaj z tylu jakby przy pachwinach bol promieniujący do kosci ogonowej i biodra. Nie wiem czy to spojenie, czy cos na nerwy uciska, czy to ma wplyw z tym, ze prze 1 rokiem zycia mialam leczone lewe biodro Jak sobie pomysle, ze bedzie tylko gorzej to sie załamuje ![]() [/QUOTE] hmmm, ja zadnym specjalista nie jestem ale jak postatnio czytalam troche o bolu naddupcza to byla mowa o rwie kulszowej czesto tylko tam bol musial byc wlasnie promieniujacy, w sensie ruchomy.ja mam ciagle w jednym miejscu, nie rozlewa mi sie to dalej, przynajmniej narazie ![]() i dziewczyny z watku Kubusiowego naprowadzily mnie na miesien gruszkowaty, bo mialy identyczne objawy i jak poczytalam to rzeczywiscie pasuja mi objawy w 99%. i jednak bede probowala sie zapisac do jakiegos fizjo... nawet znalazlam jednego (gratis ze przystojny ) ale cos nie odbiera ode mnie tel.stwierdzilam, ze jesli mozna jakos pomoc o po co amm sie meczyc? polozna mowila ze to normalne, ze jak cos to ewentualnie nospa. no ale czy branie nospy przez 2 miesiace to rozwiazanie problemu? jesli bedzie mozna to chcialabym sprobowac wyleczyc to innymi metodami, czy to masaze, czy cwiczenia czy ten taping. warto sprobowac moim zdaniem.bol jest hmmm, nie jakis okrutny ale bardziej nawet wku.rwiajaco-upi.erdliwy bo chodzic musze mimo wszsytko a boli. ruszam sie jak stara 120 letnia babcia. ciezko mi z tym bo do tej pory bylam zwawa, lekka i smigalam jak motylek nad ziemia |
|
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra jak jest duszno Siedzę w bunkrze i ie ma czym oddychać. Idę wieszać wielkie pranie, najgorsze, że jest wnim masa skarpetek, 2h mi zejdzie |
|
|
|
|
#3557 |
|
Zadomowienie
|
hello
![]() właśnie skończyłam prasowanie pierwszej partii ciuszków - najmniejszch - takie 50 cm - małe 56 i jedna szuflada w komodzie już pełna wrzuciłam do prania kolejną partię 56/62 ale tylko połowa się zmieściła. Wyschnie mi dziś i jutro upiorę ostatnią partię. A poprasuję po weekendzie bo podobno ma się ochłodzić w końcu. A dziś jedziemy na to szkolenie bezpieczny maluch czy jak to tam się nazywa ciekawe czy coś wygram ![]() co do karmienia ja chciałabym do 6 miesięcy ale nie ma co się nasatawiać... |
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
a i zapisałam się wczoraj do szkoły rodzenia i mogę za darmo umówić się na bezpłatny masaż i zabieg kinesiotapingu (to chyba te plastry na plecy o których pisałyście) Chyba się skuszę..
|
|
|
|
#3560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprostu karmienie dziecka i tyle ![]() za to jak mlody byl juz starszy i zasypial mi na rekach w pozycji pionowej, obejmujac mnie raczkami za szyje to omatkobosko - to zdecydowanie bylo mistyczne doznanie zapisalam sie do tego fizjoterapuety na czwartek bosz, jak ja idac do kibla w polowie drogi juz mam zadyszke a ten chce ze mna cwiczyc? powodzenia jemu i sobie zycze ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3561 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Kp to tak indywidualna sprawa. Jedynie uważam, że w szpitalu powinni dbać o to by jednak kobietom pomóc karmić dziecko. Tak jak piszecie, jednej dziecko źle łapie, drugiej laktacja rozbudza się później, inna ma jeszcze inne problemy itd. Ja nastawiam się na kp, chcę karmić minimum pół roku. Jednak nie wiem, czy nie stanie się coś co mi na to nie pozwoli. I jeszcze jedna rzecz, nie ma co demonizować podania mm. Po prostu czasem trzeba i tyle.
|
|
#3562 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jesszcze była jakaś promo że w sklepie stacjonarnym nam wyszło 460 zł za niego i dokupiliśmy też bazę isofix. tylko właśnie ja mieszkam teoretycznie w mieście ale to jest nowe osiedle i jeszcze nie ma dobrej komunikacji (ok. 15 min pieszo na przystanek gdzie i tak muszę się przesiadać dwa razy aby dojechać do miasta) stąd stwierdziłam że potrzebny nam drugi samochód i pewnie ja będę głównie jeździć z małą a to do lekarza, a to gdzieś na zakupybyłam wczoraj na tych szkoleniach Bezpieczny Maluch - ogólnie bardzo mi się podobało i polecam ![]() To Cię pocieszę że ja codziennie od miesiąca wstaję z plamą na lewym sutku. A wczoraj w ciągu dnia chodziłam z wkładkami laktacyjnymi po tym jak mnie zaczęło wylewać przedwczoraj też w ciągu dnia. Co ciekawe nadal tylko z lewego :P |
||
|
|
|
#3563 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
Za 10 dni mam wizyte, to bedzie 31+1, zobacze co na to lekarz jesli nic się nie zmieni...
Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2016-09-13 o 11:30 |
||||
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Listopadowaa jak ja bym chciała nie być tak uzależniona od auta... ;-) Jeszcze co do KP to myślę że dużo robi psychika
|
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja sie muszę pochwalić bo jestem tak mega podeksyctowana. W sobotę bedą robić nam kuchnię Teraz tylko zeby tz zdażył ze wszystkim bo toniemy jeszcze w bałaganie. Łazienka prawie gotowa. Nie mogę uwierzyć, ze nie niedlugo pojdziemy na swoje Martwie sie tylko tym kto to wszystko posprząta, bo jest strasznie brudno po kafelkowaniu, fugowaniu.....ja cos tam zrobie ale nie jestem aż tak teraz dyspozycyjna.No a ja to ogarną to bierzemy sie za pokoje i bede mogla prac i urzadzać kacik dla małej
|
|
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewentualnie do przedszkola mam w planach spacerkiem ten 1km, ale też nie codziennie bo pogoda tutaj jest strasznaMiałam iść to pranie wieszać, to siedzę i szukam niani
|
|
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak trzeba bylo to jeździłam. Przydalo by sie czasami, jak kupimy auto moze zaczne Bo tym co teraz mamy nie chce brak uzaleznienia od auta mobilizuje do spacerowania ;-)
|
|
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiłam Wam coś do klubu :-P
|
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moze u Ciebie to spojenie?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

także jest radość. Od teraz wizytujemy co dwa tygodnie.
jedno co to możesz mieć ciężko z położnymi, które pewnie będą zachęcać. 
blizna i tak zostanie, ale to była 7cm dziura 
a w nocy wstawałam 5 razy siku- tyle naliczyłam ale możliwe że więcej bo byłam tak zamulona ze mozliwe ze i 10 razy
Moja mam ne karmila piersia i obawiam sie ze tez bede miala problem.

) i ufajdanym prześcieradłem
Chcę tylko ściągać swoje mleko i dawać w butli. Mam nadzieję, że się uda, ale w razie czego mam małe opakowanie Bebilonu i je podam jak ściąganie nie wyjdzie, albo będę ściągać i dawać mm jakoś na zmianę.
a zdarza się że kobieta bardzo chce a nie wychodzi i to też nie jej wina i nie rozumiem takiego krytykowania.. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)