Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-13, 17:35   #3691
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Ja po wizycie.

Mały waży już 1700g Także jest o prawie dwa tygodnie starszy

Wszystko ogólnie w jak najlepszym porządku, ulozony jest główką do dołu, szyjka długa i zamknięta
Gratulacje

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Poproszę złote rady od tych które siedzą w domu... To jest drugi dzień a ja świra dostaje :-(
a mi ciągle brakuje czasu

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 17:41   #3692
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
a mi nawet jak przez brzuch to na samolocie... oszczędność czasu dla niego tylko szkoda ze mi nie wygodnie i nie komfortowo
No nie dziwie się :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 17:48   #3693
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam, że laska, która leżała ze mną na sali w szpitalu urodziła córeczkę. Termin miała na październik. Urodziła chyba w 35 tc. Waga 2200, 49 cm. Z małą wszystko dobrze, ale jak sobie pomyślę, że ja teraz jestem w 33 tc, to aż mnie ciarki przechodzą...

jeszcze trochę i my rodzimy
ja pamiętam jak zakładałyśmy wątek i napisała do nas jakaś mama że jest w 7 miesiącu i że jej strasznie szybko zleciało itp. i nam składała gratulacje

teraz wiem że miała rację a mi sie wydawało że to tyyyyyle czasu

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
ooo dzieki, widze maja nawet 65-70.
Ja teraz nosze 65DD, ale po urodzeniu przy nawale to ciezko powiedziec, ale za taka cene to wystarczy ze posluzy chociaz do szpitala.
ja bym chciała jakoś się przygotować kupić jakieś biustonosze do karmienia itp. ale nie mam pojęcia jak z rozmiarem będzie

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-09-13, 17:49   #3694
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Widzialam i slyszalam - boskie!
Choc powiem szczerze, ze mnie ten dzwiek u mnie stresuje, bo boje sie ze lekarz powie nagle ze jednak cos jest nie tak :-\
No i brawa za konkretne wytyczne i wiadomosci!
I co, bedziesz rozwazac ten porod w wodzie?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Ja sie dzis kimnelam na pol godzinki

No właśnie będę zagłębiać temat porodu w wodzie. Muszę poczytać. Słyszałam że dużo kobiet chwali.

Moja Alba podsumowała filmik: Mami a.co to koń biegnie?
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 17:51   #3695
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam z tym problemu:P Śpie do 7-9. Jem sniadanie, pije kawe i przeglądam internety. Czasami pojde do miasta os zalatwić, a jak nie to zajmuje sie czyms w domu. Ugotuje obiad, po obiedzie odpoczywam :P Wieczorem tez na spacer albo do ogródka.
Jak mialam kryzysy brałam sie za ksiażke, albo film. Generalnie niby siedze w domu ale nie moge jakoś wziac sie za czytanie a chcialabym. Dzien mi tak szybko ucieka

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

no własnie, bo juz raz bylo zamieszanie w tym temacie :P
mi też dni strasznie szybko uciekają, tyle bym chciała zrobić a wciąż czasu brakuje, poza tym wszystko robię w zwolnionym tępie więc się wydłuża nie mam siły funkcjonowac w domu jak przed ciążą
poza tym mój Teżet od jakiś 4 miesięcy pracuje w domu przy komputerze więc jest cały czas ze mną, podejrzewam że sama bym sie nudziła
pamiętam jak byłam kiedyś 2 tyg. na urlopie i Teżet akurat wtedy pracował i siedziałam sama to po kilku dniach się juz nudziłam

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-09-13, 17:52   #3696
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Też bym Lilki nie wzięła na poród, w życiu!
Raz na wizycie zostali w gabinecie i gin mnie badał na samolocie, przez tydzień przeżywała
Co ty. Ona by mi chyba tam zeszła na zawał. Ona już z babcią zaplanowaly że będą siedzieć pod porodowka i wejdzie jako pierwsza.
Stary 2016-09-13, 17:57   #3697
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też na słodkie od jakiegos czasu wzięło... najlepiej to cos waflowego z czekoladą
:
jeżyki jem , chcesz

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-09-13, 17:59   #3698
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
jeżyki jem , chcesz

ooo taaak! w szafce mam princepollo czy jak to się tam pisze chyba zaraz już nie będzie w szafce
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 18:14   #3699
doooti
Zadomowienie

Cytat:
ja bym uprała jeszcze raz ale to ja moim zdaniem dałaś za mało, ja daję zawsze dużo więcej niż jest napisane na opakowaniu, czy używam proszków, płynów i nie ważne co piorę zawsze wydaje mi się że co jest napisane na opakowaniu to mało i daje więcej
wróciłam teraz z jakiś warsztatów w SR i mówiła babeczka że specjalnie te proszki nie mają tak mocnych zapachów bo dziecko w pierwszej kolejności wcale nie rozpoznaje głosu np. rodziców a zapach i to węch jest najwrażliwszym bodźcem jak się urodzi; nie powinno się prać naraz np. prześcieradła, kołderki bo dla dziecka to za duży szok zapachowy, już nie mówiąc że absolutnie nie stosować płynów do płukania; może i ślicznie pachną a ubranka są miękkie ale dla dziecka to jest katorga; polecała głównie płyny do prania. ja prałam w proszku i też prawie nic nie pachną :P

i mówiła że z tego samego powodu nie zmieniać perfum i antyperspirantów po urodzeniu; w sensie że karmisz piersia i dziecko czuje antyperspirant dlatego lepiej używać cały czas ten sam niż bawić się w jakieś nowości; dla nas to mała zmiana ale dla dziecka diametralna bo nagle nie rozpoznaje z kim jest

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
oj gdyby nie to, że 90% dostałam to na pewno bym tyle nie miała myślę, że znosimy co najwyżej połowę..
mi TŻ co chwila mówił że mamy tyle ubranek że masakara; a jak teraz je schowałam do mebelek to stwierdził że mamy tak mało?! i że chyba tatuś po wypłacie będzie musiał coś dokupić córeczce

Cytat:

ja już sikam ze śmiechu czytając to
muszę te gwiazdki odnaleźć

ja mam a może miałam zamiar sama malować coś nad łóżeczkiem małej, jeszcze nie wiem wczoraj kupiłam super naklejki na ścianę i chyba wystarczą
specjalnie się na chwilę zapisałam do tej grupy i pocieszyłam siebie że moja sówka lepiej wygląda :P

Cytat:
właśnie się okazało że po raz pierdylion nie wiem który jedziemy do leroy merlin czy innej castoramy bo się okazało że znowu farby nie starczy
to wyobraź sobie że my kupiliśmy w praktikerze ostatnie wiaderko różowej farby; a potem nie mogliśmy znaleźć drugiego w całym Poznaniu ;p aż jechaliśmy za Poznań, a tam też tylko jedno wiaderko, ale więcej już nie potrzebowaliśmy.. ale szukania było mega dużo

Cytat:
my tez brazowo biala lazienke mamy a ten braz taki ciemny, ale tz jakos tak to zrobil ze na kafelkach nie ma nic brazowego, tylko straszne smugi sa na plytkach.
tak mi się przypomniało żebyś uważała w takim razie jak myjesz ciemne fugi bo one się dość mocno rozmazują

smugi też miałam, dosłownie każdą kafelkę trzeba było myć jakimś płynem specjalnym co odchodzą takie resztki od remontu, cementu, a potem jeszcze polerować.. bo ja mam akurat świecące białe... no roboty jest przy tym

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Dooti, skarpetki sa cudne. Dlugo na przesylke czekalas?
równo miesiąc od zamówienia, myślę że jak dziecko będzie większe to będę zamawiać tam skarpetki bo wydają się być dobre i fajne wzornictwo

Gratki wszystkim za udane wizyty!
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 18:21   #3700
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Babcia Tż-ta daje popis swoich możliwości. Jaka to ona mądra jeśli chodzi o wychowywanie dzieci. Do mojej siostrzenicy mówi, że jest leniuszkiem bo powinna już mówić i jakbym jej wyjęła cumelka to na pewno by mówiła. Powiedziałam jej, że wychowanie dziecka to jest sprawa jego mamy bo one wiedzą najlepiej na co odpowiedziała, że nie zawsze. Na co ja, że ja nie będę się mieszała Siostrze w to jak ma wychowywać swoją córkę bo ja też bym nie chciała żeby ktoś się mieszał w wychowywanie mojej i wreszcie zamilkła
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 18:22   #3701
sosowhat
Wtajemniczenie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65250781]Babcia Tż-ta daje popis swoich możliwości. Jaka to ona mądra jeśli chodzi o wychowywanie dzieci. Do mojej siostrzenicy mówi, że jest leniuszkiem bo powinna już mówić i jakbym jej wyjęła cumelka to na pewno by mówiła. Powiedziałam jej, że wychowanie dziecka to jest sprawa jego mamy bo one wiedzą najlepiej na co odpowiedziała, że nie zawsze. Na co ja, że ja nie będę się mieszała Siostrze w to jak ma wychowywać swoją córkę bo ja też bym nie chciała żeby ktoś się mieszał w wychowywanie mojej i wreszcie zamilkła [/QUOTE]
klask i: rośniesz w siłę !
Stary 2016-09-13, 18:35   #3702
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:

jeszcze trochę i my rodzimy
ja pamiętam jak zakładałyśmy wątek i napisała do nas jakaś mama że jest w 7 miesiącu i że jej strasznie szybko zleciało itp. i nam składała gratulacje

teraz wiem że miała rację a mi sie wydawało że to tyyyyyle czasu

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

ja bym chciała jakoś się przygotować kupić jakieś biustonosze do karmienia itp. ale nie mam pojęcia jak z rozmiarem będzie
Rozmawialam z brafitterka i powiedziala, zeby stanik przyjsc dobrac na 2-3 tygodnie przed planowanym terminem porodu. I mowila, zeby najpierw wziac tylko jeden. Pozniej w razie czego chlopa wyslac z rozmiarem i nazwa jesli po porodzie bedzie ok i dokupic kolejne.
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65250781]Babcia Tż-ta daje popis swoich możliwości. Jaka to ona mądra jeśli chodzi o wychowywanie dzieci. Do mojej siostrzenicy mówi, że jest leniuszkiem bo powinna już mówić i jakbym jej wyjęła cumelka to na pewno by mówiła. Powiedziałam jej, że wychowanie dziecka to jest sprawa jego mamy bo one wiedzą najlepiej na co odpowiedziała, że nie zawsze. Na co ja, że ja nie będę się mieszała Siostrze w to jak ma wychowywać swoją córkę bo ja też bym nie chciała żeby ktoś się mieszał w wychowywanie mojej i wreszcie zamilkła [/QUOTE]
Brawo Ty :-D
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 18:38   #3703
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozmawialam z brafitterka i powiedziala, zeby stanik przyjsc dobrac na 2-3 tygodnie przed planowanym terminem porodu. I mowila, zeby najpierw wziac tylko jeden. Pozniej w razie czego chlopa wyslac z rozmiarem i nazwa jesli po porodzie bedzie ok i dokupic kolejne.

ja w zyciu nie pojde dobrac stanika przed porodem... chociazby ze względu na to że obwód mam teraz +10cm i mam nadzieje ze po porodzie mi to spadnie bo macica teraz wszystko rozpycha a wtedy się będzie kurczyła juz. A wydac koło stówki na stanik żeby założyć raz czy dwa to nie ma mowy
Stary 2016-09-13, 18:39   #3704
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dziewczyny ma ktoras z was albo chociaz widziala, mierzyła którąś z tych koszul? Nie mogę się zdecydować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5dc59aa242e5b87f83b1509a7059.jpg (81,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 35323bd54b26984265d292d3bca8.jpg (116,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cc76fc5a4e43a3daf6509cb75973.jpg (61,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg joy koszula granatowy.jpg (219,0 KB, 16 załadowań)
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 18:48   #3705
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
Jak chodzę teraz po sklepach meblowych, albo budowlanych to widzę bardzo dużo kobiet w ciąży. Chyba każdy się remontuje oczekując potomstwa. Zawsze się śmiałam jak rodzice mieli zabrać z oddziału swoje dziecko to słyszałam "ale jak to już??? my w domu remont mamy"... :P
A w ikei ile było

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
a mi nawet jak przez brzuch to na samolocie... oszczędność czasu dla niego tylko szkoda ze mi nie wygodnie i nie komfortowo
O kurde brzuszne usg na samolocie :P
Zle bym sie czuła. Jak mialam badanie na samolocie to kazal mi sie ubrac na lozko. Ale pierwszy raz zeszlam z samolotu a on do mnie na lozko mozna od razu, a ja sobie mysle ze tak z gołą dupą. A potem "a nie to 15 tydzień to przez brzuch to prosze sie ubrac"

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Witajcie Gaduły
Świeżo po kontroli u ginekologa-miałam pierwsze ktg, fajne toto, leżę i sobie naciskam pstryczek. Tż się ze mnie śmiał, bo pukałam w brzuszek, żeby Młodego obudzić, bo akurat nie była to jego faza aktywności.
Ktg ok, Młody kawał chłopa, już 2 kg, no ale kończę 31 tc, więc ok.
Trochę mnie gin zaskoczył hasłem, że tak od 25 października mam się nastawić na szpital - termin na 19.11- ale to ze względu na moją cukrzycę. Wolałabym spokojnie w domu ze swoimi oswojonymi roztoczami leżeć, a nie szpitalnymi, no ale nie mam tu za wiele do gadania. Się okaże.

SR była fajna przedwczoraj- mieliśmy wykład babeczki ginekologa, małe, radosne adhd z bodaj 5 dzieci, więc ewidentnie wiedziała, o czym opowiada.
Bardzo fajnie podkreśliła, że cholernie ważne jest dobre nastawienie do porodu i wiedza na temat jego przebiegu-bo wtedy jest mniejszy stres,mięśnie się ładnie rozluźniają i napinają i poród idzie zgrabniej i bardziej sprawnie.
Powiedziała tez rzecz bardzo ważną - " pamiętajcie drogie panie, że po porodzie najważniejszą dla Was osobą ma nadal być Wasz partner-nie dziecko. Jeśli o tym zapomnicie, będzie po prostu źle".
I ja się z nią zgadzam, mam sporo rozwiedzionych znajomych, u których rozpad związku zaczął się od urodzin dziecka. Mamuśki stawiały dziecia na piedestale, mąż szedł w totalną odstawkę...no i pozamiatane.
Dlatego radziła nam, nie tylko ona-żeby opieka nad dzieckiem była działaniem obojga rodziców. No i trudno się nie zgodzić i życzę nam wszystkim zdroworozsądkowego podejścia w tej kwestii
Tak wczesne ktg to przez cukrzyce?
No i gratki, duży chłopiec

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
mi też dni strasznie szybko uciekają, tyle bym chciała zrobić a wciąż czasu brakuje, poza tym wszystko robię w zwolnionym tępie więc się wydłuża nie mam siły funkcjonowac w domu jak przed ciążą
poza tym mój Teżet od jakiś 4 miesięcy pracuje w domu przy komputerze więc jest cały czas ze mną, podejrzewam że sama bym sie nudziła
pamiętam jak byłam kiedyś 2 tyg. na urlopie i Teżet akurat wtedy pracował i siedziałam sama to po kilku dniach się juz nudziłam
Moj tz jest pietro wyzej, robi nam mieszkanie, takze co chwile tez tam latam, nosze jedzenie, rozmawiamy, czasami sobie posiedze. Teraz zamontował kibelek to moge na czystym sobie klapnać No a wczoraj testowałam owy kibelek No pierwsza klasa. Nie mogę doczekać się przeprowadzki.
Stary 2016-09-13, 18:57   #3706
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Halooo dziewczyny!

Piszcie mniej, bo nie daję rady Was nadrobić

Zaraz postaram się doczytać, czy u Was wszystko ok. Mam madzieję, że tak!

Pierwszy dzień targów za nami, teraz sobie lezakuję a za pół godzinki idziemy na kolację. Dziś sobie krem z pomidorów zjem :ślina:
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 19:03   #3707
basiczek24
Wtajemniczenie

Listopadowa, ja mam podobna koszule z nr 3, zamawialam na allegro od MamyTaty. Wzielam s i nawet z wielkim brzuchem weszlam do niej bo jest rozszerzana z dolu.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 19:22   #3708
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość

tak mi się przypomniało żebyś uważała w takim razie jak myjesz ciemne fugi bo one się dość mocno rozmazują

smugi też miałam, dosłownie każdą kafelkę trzeba było myć jakimś płynem specjalnym co odchodzą takie resztki od remontu, cementu, a potem jeszcze polerować.. bo ja mam akurat świecące białe... no roboty jest przy tym
Ale już takie wyschnięte fugi ci sie rozmazywały?
My na szczescie białe plytki mamy w macie.

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Wypiłam moja ulubioną herbatę - earl grey z cytryną, zjadlam czekoladowe lody grycana z owocami i od razu lepiej sie czuje A no i posapałam pol godziny/

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:

A połozna nam radziła wstrzymac sie dwa tygodnie po porodzie z kupnem lepszej bielizny, bo po dwoch tygodniach dopiero unormuje sie nam mleko i bedziemy wiedziec jakie te piersi są.

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
ja w zyciu nie pojde dobrac stanika przed porodem... chociazby ze względu na to że obwód mam teraz +10cm i mam nadzieje ze po porodzie mi to spadnie bo macica teraz wszystko rozpycha a wtedy się będzie kurczyła juz. A wydac koło stówki na stanik żeby założyć raz czy dwa to nie ma mowy
Otóż to, kolejny powod do wstrzymania sie z takim zakupem
Mi obwod tylko o oczko skoczył do góry. Pewnie dlatego ze mala leży poprzecznie, górna czesc mojego brzucha nie jest taka pełna.
Stary 2016-09-13, 19:24   #3709
pstryczek84
Zakorzenienie

U mnie plejn jest w innym pomieszczeniu a usg w innym, oba ze soba polaczone, i tylko przechodze z..do..

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 19:28   #3710
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Listopadowa, ja mam podobna koszule z nr 3, zamawialam na allegro od MamyTaty. Wzielam s i nawet z wielkim brzuchem weszlam do niej bo jest rozszerzana z dolu.
dzieki, a ładna? Bo ta akurat jest taniutka
Ja sie boje ze kupię cos a potem z brzuchem sie nie zmieszcze, bo teraz bedziemy najwiecej rosły.
Stary 2016-09-13, 19:31   #3711
Zingi
Raczkowanie

Cytat:
Zingi - pstryczek powiadasz? :-D
Gratki za wizyte!

Taak, bardzo symoatyczny pstryczek

Cytat:
Bardzo madra babeczka sie trafila

[/COLOR]Zingi- no, a chlop jak dab Ci rosnie :-D
Na tatusia się ewidentnie zapatrzył - 193 cm wzrostu

Cytat:
Dziewczyny ma ktoras z was albo chociaz widziala, mierzyła którąś z tych koszul? Nie mogę się zdecydować
Mam w stylu tej ostatniej, zwykle noszę M, w ciąży L i taką zamówiłam- na ten moment jest na mnie znośnie opięta na brzuszku. Fajna.

Cytat:
A w ikei ile było

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

O kurde brzuszne usg na samolocie :P
Zle bym sie czuła. Jak mialam badanie na samolocie to kazal mi sie ubrac na lozko. Ale pierwszy raz zeszlam z samolotu a on do mnie na lozko mozna od razu, a ja sobie mysle ze tak z gołą dupą. A potem "a nie to 15 tydzień to przez brzuch to prosze sie ubrac"

To wyobraźcie sobie moje zaskoczenie, pierwsza prywatna wizyta u mojego gina, siedzę na samolociku, a ten mi hop! Obraca ekran w moją stronę i na żywo oglądam sobie w HD swoje nader intymne zakamarki, myślałam, że padnę z zaskoczenia

Tak wczesne ktg to przez cukrzyce?
No i gratki, duży chłopiec[COLOR="Silver"]

.
Nie mam pojęcia, szczerze mówiąc. Jeśli chodzi o cukrzycę, to mam wyniki jak zdrowy człowiek, więc nie wiem, może kwestia mojego wieku, bo ja jestem pierworódka dinozaur
A może po prostu troskliwy gin, bo on jest taki fajny, że nawet zawsze przy usg stara się Młodemu strzelić ładną fotkę w 3d ogólnie bardzo zdroworozsądkowy człek
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 19:34   #3712
Listopadowaa
Zakorzenienie

Zingi a jak ta koszula jakosciowo? Ładna. Bo ta akurat najbardziej mnie kusi ;-) Ja nosilam XS teraz noszę juz taka S. Myslisz zeby brac S?
Stary 2016-09-13, 19:47   #3713
basiczek24
Wtajemniczenie

Listopadowa, powiem Ci ze mi sie tam podoba. W sam raz do szpitala, a pozniej do domu do spania. Na razie w lozku wygladac az tak mega seksy nie musze Jutro moge strzelic foto w niej bo bede miala dostep do kompa.

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

A tania bo specjalnie takie wzielam, za staniki po porodzie jakos 10 zeta dalam, pozniej zainwestuje w cos drozszego i lepszego.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Ostatnia dosc ciekawa bo ma fajny dostep do cyca, nic nie trzeba odpinac.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 19:53   #3714
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Przyszła właśnie mi paczuszka z aliexpress wiec tak jak wczesniej ktoś prosił wrzucam focie skarpetek. Ogólnie uważam ze sa z bardzo dobrej jakości bawełny i wyglądem tez mi sie podobają nie wiem tylko jak z rozmiarówka; czy rzeczywiście sa duze jak na niemowlaka czy nie :P jak cos to mogę podać linkaZałącznik 6640926Załącznik 6640931Załącznik 6640936Załącznik 6640941 łącznie za wszystko mnie wyszło 32 zeta
Śliczne
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65244011]Hej

Będzie mnie trochę mniej na wątku bo mam siostrzenice pod opieką na cały tydzień postaram się jednak być w miarę na bieżąco [/QUOTE]
Oki, kciuki żeby mała nie dała Ci za bardzo popalić.

Cytat:
hej

jak by to powiedzieć ja chyba nienawidzę remontów tzn. już po jest zawsze super ale teraz ręce odpadają, co nas podkusiło na takie zmiany
wszędzie jest wszystko, ciągle sprzątamy a mam wrażenie że nic nie ubywa
Doprowadzicie to do końca i będzie już dobrze, zobaczysz że warto.

Cytat:
ja wciąż myśle i nie wiem co zrobić z laktatorem tzn. czy kupować czy nie
na chwilę obecną to nawet nie wiem czy mi się przyda
też rozważam opcje kupienia "na ostatnią chwilę"
wszyscy polecają tą medele ale to strasznie drogie cholerstwo
Kupiłam avent ręczny za ok. 100 zł, opinie ma całkiem fajne, myślę że na awaryjne sytuacje spokojnie wystarczy. Dużo dobrego słyszałam też o canpolu.

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Wrzuciłam Wam na fejsa filmik
Więc tak. Mała leży w poprzek. Ale ma jeszcze czas obrócić się do 36 tyg. Rozmiar brzucha mam w normie. Badania krwi również, delikatnie leukocyty podniesione ale u mnie to norma od dziecka. Dostałam książkę o karmieniu i o opiece plus ogólnie jak wygląda wizyta w domu. Listę co mam zabrać do szpitala. Również dała mi nr telefonu do szkoły rodzenia i kp jeśli się jednak zdecyduję. Jeśli nie będę chciała karmić mam po porodzie dać znać położnej. Wtedy ona poda mi tabletki,jeśli chcę karmić butelką mam wziąść swoje mleko i butelki.
Pytała również czy chcę poród w wodzie i że to według niej najlepsza opcja,czy chcę poród rodzinny, z córką ale nie chce Alby narażać na stresy więc raczej zrezygnuję. Mam się zastanowić nad porodem w wodzie i dać znać.
Skłaniasz się ku rodzeniu w wodzie?
Gratuluję wizyty

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Witajcie Gaduły
Świeżo po kontroli u ginekologa-miałam pierwsze ktg, fajne toto, leżę i sobie naciskam pstryczek. Tż się ze mnie śmiał, bo pukałam w brzuszek, żeby Młodego obudzić, bo akurat nie była to jego faza aktywności.
Ktg ok, Młody kawał chłopa, już 2 kg, no ale kończę 31 tc, więc ok.
Trochę mnie gin zaskoczył hasłem, że tak od 25 października mam się nastawić na szpital - termin na 19.11- ale to ze względu na moją cukrzycę. Wolałabym spokojnie w domu ze swoimi oswojonymi roztoczami leżeć, a nie szpitalnymi, no ale nie mam tu za wiele do gadania. Się okaże.

SR była fajna przedwczoraj- mieliśmy wykład babeczki ginekologa, małe, radosne adhd z bodaj 5 dzieci, więc ewidentnie wiedziała, o czym opowiada.
Bardzo fajnie podkreśliła, że cholernie ważne jest dobre nastawienie do porodu i wiedza na temat jego przebiegu-bo wtedy jest mniejszy stres,mięśnie się ładnie rozluźniają i napinają i poród idzie zgrabniej i bardziej sprawnie.
Powiedziała tez rzecz bardzo ważną - " pamiętajcie drogie panie, że po porodzie najważniejszą dla Was osobą ma nadal być Wasz partner-nie dziecko. Jeśli o tym zapomnicie, będzie po prostu źle".
I ja się z nią zgadzam, mam sporo rozwiedzionych znajomych, u których rozpad związku zaczął się od urodzin dziecka. Mamuśki stawiały dziecia na piedestale, mąż szedł w totalną odstawkę...no i pozamiatane.
Dlatego radziła nam, nie tylko ona-żeby opieka nad dzieckiem była działaniem obojga rodziców. No i trudno się nie zgodzić i życzę nam wszystkim zdroworozsądkowego podejścia w tej kwestii
Gratki
Fajnie że ktoś wspomniał o partnerach, w tym całym dzieciowym galimatiasie nie wolno ich spychać na dalszy plan, w końcu facet to taki sam, równorzędny rodzic, też potrzebuje wsparcia i uwagi. Czasem próbuję postawić w sytuacji Tż, on również nie ma łatwo...

Cytat:
o Boziu.... mojemu lekarzowi nie chce sie czekac na wizytach jak mnie bada i usg przez brzuch tez robi na samolocie... i tak też robił jak tż był ze mną na usg. Niby nic nowego ale dla niego to nie było komfortowe mnie tak widzieć, był trochę w szoku
O kurde, to jakieś multibadanie trochę hardkorowo.

Cytat:
Mam pierwszą, rozmiar M, cycki się mieszczą i na większy brzuch jest jeszcze miejsce, a nie wyglądam jak w namiocie. Z mniejszym biustem i brzuchem też wyglądała na mnie ładnie (przed ciążą nosiłam s i xs, ciążowe ciuchy też kupuję w rozmiarze s, tu akurat wzięłam m, sugerując się tabelą producenta - wielkiej różnicy między rozmiarami nie ma, a koszula nie wygląda dobrze kiedy jest opięta)
Z tej marki mam w sumie trzy koszule, żadna nie skręciła się w praniu, są dobrze uszyte z porządnej bawełny, jestem zadowolona.
Aha, ten drobny wzorek to nie kropeczki, tylko gwiazdki (sama się nacięłam). Mam różową z szarą lamówką, nie ma jej na zdjęciu, ale też jest śliczna, ma taki nasycony kolor, wpada w fuksję.

Spotkałam się dziś z położną, bardzo fajna babeczka i zdecyduję się na jej opiekę. 600 zł taka przyjemność, spiszemy normalnie umowę, także wszystko będzie jak należy. Mogę do niej dzwonić o każdej porze dnia i nocy, miesiąc przed terminem będzie już w pełnej gotowości w razie w.

A co do ułożenia małej, poradziła żebym spróbowała sobie czasem poleżeć w pozycji kolanowo-łokciowej.

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-09-13 o 19:55
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 19:54   #3715
domek_z_piernika
Zadomowienie

Dawno nie było babci na wątku

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 20:16   #3716
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Wszystkie fajne! Ta ostatnia jakoś najbardziej mi się podoba

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 20:23   #3717
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Super!
Ktory tydz.?

30tc (29t5d)
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 20:24   #3718
pstryczek84
Zakorzenienie

Na fb wyskoczyla mi reklama empiku z rabatami/promocjami na dzieciece gadzety
I drugie info - w rosmanie znow promo na kolorowke
Moze ktoras skorzysta

Stary 2016-09-13, 20:29   #3719
paulinika
Zakorzenienie

Patrycjazuzanna no jeszcze nie wiem. Muszę poczytać i pogadać z mężem jak on to widzi. Tzn to tylko moja decyzja ale chcę żeby był przy porodzie i brał w tym udział.

W ogóle przeglądałam tą gazete co mi dała położona i tam są nawet zdjęcia podpasek po porodzie jak ma wyglądać śluz, krew itp. Jeszcze bym przeżyła ale akurat konsumowalam przekąskę
Stary 2016-09-13, 20:33   #3720
pstryczek84
Zakorzenienie

O matko, swietny artykul :-P

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości