Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-13, 20:39   #3721
KoniKa4
Rozeznanie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a no wlasnie, to tak jak u mnie ta polozna. "normalna sprawa, po porodzie przejdzie"
mam tylko nadzieje, ze ten fizjo bedzie wiedzial co i jak robic, zebym tam po wyjsciu nie zaczela rodzic

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

ja podobnie. od razu po powrocie dostalam krowie mleko i jaki teraz kawal baby ze mnie!

konika, fiii - a wy kosultowalyscie ten tajping z lek prowadzacym? bo ja nie i teraz nie wiem, moze zadzwonic i sie zapytac? uwielbiam te miliardy watpliowsci co 3 sekundy
ja nie konsultowałam, ale tak jak fiii już pisała - ogólnie wiadomo, że nie ma przeciwwskazań. Ja miałam pasy zakładane raz z tym, że u mnie fizjoterapeutka mówiła, że nie muszę ściągać po X dniach tylko mogę zostawić dopóki nie będą się odklejać. Odkleiłam po ok 3 tygodniach i z trudem odchodziły. Na razie dolegliwości nie wracają

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A ja miałam odsypiać i
Spanie mi odeszło. Miałam dzisiaj ciasta robić ale przeglądam to na jutro, bo w czwartek jedziemy do mojej babci, to jej zawiozę. Dzisiaj chyba żeby się zrelaksować po kłótniach z tż zajmę się sobą, ogarnę sobie włosy, paznokcie... I tak mnie czekają znów dzisiaj kłótnie i tak pewnie aż do porodu.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Rozumiem, ale u nas też remont jakby ze stanu surowego, bo rozbieraliśmy dom do gołej cegły, a niektóre ściany stawialiśmy od nowa, podłogi też zrywaliśmy do ziemi i powstała posadzka, bo wcześniej same deski były. Ja na szczęście będę bliżej porodu jak będzie okres sprzątania, więc może sobie takim sprzątaniem przyspieszę (na mnie nie działa to że ktoś mi czegoś zabroni czy pozwoli, jestem dorosła, to mój dom i moja ciąża i ja decyduję) poród no ewentualnie będę w połogu, to wtedy tylko będę potrzebowała kogoś do posiedzenia z synkiem

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
ostatnio czytałam albo oglądałam coś o połogu i właśnie przez te 4-6 tygodni trzeba też uważać, żeby się nie przeciążać, nie podnosić ciężkich rzeczy itp bo w czasie kiedy narządy wracają na swoje miejsce może też dojść do powikłań tzw ciążowych, w właśnie przeciążenie w połogu je wywoła.

Cytat:
Fiii-ale mialas te tasmy i koniec? Nic juz wiecej nie robilas do tego? Zadnych cwiczen, masazy itd.?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Nie znam sie na tym ale zgadzam sie z toba, dlatego nie zamierzam brac lekow tylko sprobowac inaczej to ogarnac

Mi też gin zalecił w razie W leki przeciwbólowe, ale dla mnie to też nie było rozwiązanie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Rozmawialam z brafitterka i powiedziala, zeby stanik przyjsc dobrac na 2-3 tygodnie przed planowanym terminem porodu. I mowila, zeby najpierw wziac tylko jeden. Pozniej w razie czego chlopa wyslac z rozmiarem i nazwa jesli po porodzie bedzie ok i dokupic kolejne.

Brawo Ty :-D
u nas na sr też radzili przynajmniej 2 tygodnie po porodzie dobierać staniki - wcześniej wszystko się stabilizuje. Coś ta brafiterka nie do końca zorientowana.
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 20:40   #3722
Zingi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Zingi a jak ta koszula jakosciowo? Ładna. Bo ta akurat najbardziej mnie kusi ;-) Ja nosilam XS teraz noszę juz taka S. Myslisz zeby brac S?
Listopadowa, ja konkretnie mam taką jak w linku, na zdjęciu głównym pierwsza z prawej-właśnie w niej obecnie sypiam, żeby przetestować. Wyglada ładnie, prawie jak sukienka, po pierwszym praniu zrobiła się miękka i miła, bo przyszła taka dość sztywna. Materiał nader przyzwoity.
http://allegro.pl/dyskretna-koszula-...FjNGFjNjdkMw==
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 20:46   #3723
MajWija
Wtajemniczenie

Bluesberry 100 euro za torbę Mutsy???

O masakra. To mega duzoooo. Jeszcze żeby to może skóra była to cena uzasadniona choć i tak wysoka, ale byłoby za co zapłacić, ale za kawałek materiału to już przesada.

To już lepiej, jak chcesz ta z zestawu Mutsy to kup w PL bo spokojnie taniej znajdziesz
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 20:46   #3724
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
30tc (29t5d)
to większy od mojego o 300 gram ale mój w środku siatki centylowej zawsze
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 21:01   #3725
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
jeszcze trochę i my rodzimy
ja pamiętam jak zakładałyśmy wątek i napisała do nas jakaś mama że jest w 7 miesiącu i że jej strasznie szybko zleciało itp. i nam składała gratulacje

teraz wiem że miała rację a mi sie wydawało że to tyyyyyle czasu
Mnie się cały czas tak wydaje

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Listopadowa, ja konkretnie mam taką jak w linku, na zdjęciu głównym pierwsza z prawej-właśnie w niej obecnie sypiam, żeby przetestować. Wyglada ładnie, prawie jak sukienka, po pierwszym praniu zrobiła się miękka i miła, bo przyszła taka dość sztywna. Materiał nader przyzwoity.
http://allegro.pl/dyskretna-koszula-...FjNGFjNjdkMw==
Ładna
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 21:02   #3726
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Na fb wyskoczyla mi reklama empiku z rabatami/promocjami na dzieciece gadzety
I drugie info - w rosmanie znow promo na kolorowke
Moze ktoras skorzysta

Wiesz, przed ciążą to jeszcze dawało radę (czary-mary ), ale aktualnie mam wrażenie, że nawet kolorówka nie pomoże. Wrzuciłabyś info o promocji na pampki lub jakieś chusteczki, a nie...

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Patrycjazuzanna no jeszcze nie wiem. Muszę poczytać i pogadać z mężem jak on to widzi. Tzn to tylko moja decyzja ale chcę żeby był przy porodzie i brał w tym udział.

W ogóle przeglądałam tą gazete co mi dała położona i tam są nawet zdjęcia podpasek po porodzie jak ma wyglądać śluz, krew itp. Jeszcze bym przeżyła ale akurat konsumowalam przekąskę
Daj znać jaka decyzja, będzie ciekawy opis porodu na wątku.

Lepiej pokazaliby jak ma nie wyglądać bo w sumie wyglądać może różnie...
Brrrrr
Stary 2016-09-13, 21:06   #3727
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam, że laska, która leżała ze mną na sali w szpitalu urodziła córeczkę. Termin miała na październik. Urodziła chyba w 35 tc. Waga 2200, 49 cm. Z małą wszystko dobrze, ale jak sobie pomyślę, że ja teraz jestem w 33 tc, to aż mnie ciarki przechodzą...
Jaki okruszek
To ja myślałam że Kacper był chudziutki - też urodził się w 35 tyg, taka sama długość 49cm, ale waga 2640g

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 21:07   #3728
paulinika
Zakorzenienie

Zaraz pekne. Dwie figi i kiwi a dalej jestem glodna.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 21:09   #3729
geosmina
Wtajemniczenie

Matko dziewczyny cały dzień Was czytam i próbuję nadgonić ale no czens 😕

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Na szkole rodzenia położna mówiła, że jeśli dziecko przysypia podczas karmienia to trzeba je pomiziać pod brodą - tam gdzie nie ma kości - to powinno je obudzić i skłonić do dalszego jedzenia, a jeśli to nie zadziała to odstawić dziecko do spanka bo to oznacza że mocno śpi - jak to się ma do realiów nie mam pojęcia

mnie też najbardziej to uzależnienie dziecka przeraża - karmienie co powiedzmy 3 godziny po pół godziny - no z dzieckiem na rękach na okrągło - oby się jakiś instynkt u mnie obudził i cierpliwości nie brakowało
Moja córka zaraz po urodzeniu zasypiała ciągle przy cycu, musiałam ją non stop budzić bo by nie jadła. Albo po policzkach albo za nosek ją miziałam. No i do 3 r. ż. zasypiała tylko z cycuniem, masakra jak to wspominam😏

Cytat:
takie pomaranczowo-brazowe platy na sutkach to zaschniete mleko??? bo ja to mam wlasnie. tyle ze ja to mam w sumie ciagle czy ciaza czy nie wiec to chyba jednak nie to
:

Nie jestem pewna ale tak mi się zdaje😉 co by to mogło być?

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
I jeszcze jedna rzecz, nie ma co demonizować podania mm. Po prostu czasem trzeba i tyle.
Też tak uważam 😊

Dziewczyny gratuluję wszystkich wizyt! Paulinika, u Ciebie hardkor informacyjny ale to dobrze chociaż tyle w zamian za te rzadkie wizyty😉

Ja byłam u poleconego fryzjera i jestem zadowolona 😊 w końcu! I pierwszy raz u faceta, dałam mu całkiem wolną rękę i mógł się wykazać hehe😉

U mnie też dziś gorąco, padłam na chwilę po południu. I dałam czadu, kupiłam pizzę Giuseppe na obiadokolację i zapomniałam o niej hehe😆 mąż zjadł kanapki z powidłami a ja musli z jogurtem i pod prysznicem przypomniałam sobie o tej pizzy😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 21:18   #3730
desire87
Zadomowienie

właśnie wróciłam z Bezpiecznego Malucha
zajęcia naprawdę super !! Ciekawe i momentami mega śmieszne
w prezencie wszyscy dostali próbki kosmetyków palmers i jakąś rękawicę - chyba do mycia
iiii UWAGA udało mi się wygrac nagrodę dodatkową - poduszkę klin
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 21:26   #3731
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluję wszystkich wizyt! Paulinika, u Ciebie hardkor informacyjny ale to dobrze chociaż tyle w zamian za te rzadkie wizyty😉
Na ostatniej wizycie u poloznej wyszlam zdolowana i tak wkurzona ze chociaz ta mi sie udala. A nastepna wizyta i usg 27 wrzesnia i znowu z ta zrypana polozna co za nic nie moge jej zrozumiec
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 21:29   #3732
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja byłam u poleconego fryzjera i jestem zadowolona 😊 w końcu! I pierwszy raz u faceta, dałam mu całkiem wolną rękę i mógł się wykazać hehe😉

U mnie też dziś gorąco, padłam na chwilę po południu. I dałam czadu, kupiłam pizzę Giuseppe na obiadokolację i zapomniałam o niej hehe😆 mąż zjadł kanapki z powidłami a ja musli z jogurtem i pod prysznicem przypomniałam sobie o tej pizzy😉
Co robiłaś? Mam wrażenie, że mężczyźni-fryzjerzy to dużo częściej, w porównaniu do kobiet, osoby z prawdziwym powołaniem...

I co? Obrobisz dziś jeszcze tę pizzę?
Stary 2016-09-13, 21:37   #3733
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość

w prezencie wszyscy dostali próbki kosmetyków palmers i jakąś rękawicę - chyba do mycia

Gratki! Ej ja tez nie wiem co to jest :p śmieje sie ze najbardziej przypomina rękawice kuchenna :p
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 21:41   #3734
fiii
Rozeznanie

ja jutro ide do fryzjera moj jest facetem i w dodatku gejem ale ma takie wyczucie stylu ze zawsze jak ide do niego to jestem zadowolona

strasznie styrana jestem a w sumie nic takiego nie robilam dzis no i zgaga chce mnie dzis zamordowac
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 21:43   #3735
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Gratki! Ej ja tez nie wiem co to jest :p śmieje sie ze najbardziej przypomina rękawice kuchenna :p
to prawda
a laska koło mnie stwierdziła, że to pokrowiec na termoforek
Stary 2016-09-13, 21:45   #3736
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
A w ikei ile było

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

O kurde brzuszne usg na samolocie
Zle bym sie czuła. Jak mialam badanie na samolocie to kazal mi sie ubrac na lozko. Ale pierwszy raz zeszlam z samolotu a on do mnie na lozko mozna od razu, a ja sobie mysle ze tak z gołą dupą. A potem "a nie to 15 tydzień to przez brzuch to prosze sie ubrac"

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Tak wczesne ktg to przez cukrzyce?
No i gratki, duży chłopiec

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Moj tz jest pietro wyzej, robi nam mieszkanie, takze co chwile tez tam latam, nosze jedzenie, rozmawiamy, czasami sobie posiedze. Teraz zamontował kibelek to moge na czystym sobie klapnać No a wczoraj testowałam owy kibelek No pierwsza klasa. Nie mogę doczekać się przeprowadzki.
Ja też już miałam ktg, w 28tc i teraz już na każdej wizycie będzie.

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Patrycjazuzanna no jeszcze nie wiem. Muszę poczytać i pogadać z mężem jak on to widzi. Tzn to tylko moja decyzja ale chcę żeby był przy porodzie i brał w tym udział.

W ogóle przeglądałam tą gazete co mi dała położona i tam są nawet zdjęcia podpasek po porodzie jak ma wyglądać śluz, krew itp. Jeszcze bym przeżyła ale akurat konsumowalam przekąskę
O matulu
Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Bluesberry 100 euro za torbę Mutsy???

O masakra. To mega duzoooo. Jeszcze żeby to może skóra była to cena uzasadniona choć i tak wysoka, ale byłoby za co zapłacić, ale za kawałek materiału to już przesada.

To już lepiej, jak chcesz ta z zestawu Mutsy to kup w PL bo spokojnie taniej znajdziesz
Nie planuje bo mi się nie podoba. Jak porównuje ceny rzeczy dziecięcych tutaj a w pl to niebo a ziemia

Wróciłam z pierwszego spotkania w szkole! Staro się czuje
Na pocieszenie znalazłam w szafce lays paprykowe

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 21:45   #3737
basiczek24
Wtajemniczenie

Ja na te warsztaty jade w czwartek, fajnie ze sa spoko prowadzone to przynajmniej z checia tam pojade I ze mozna cos wygrac to juz w ogole, ale raczej na to nie licze bo nie mam szczescia, jeszcze jak bedzie multum ludzi...

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 21:47   #3738
pstryczek84
Zakorzenienie

Geosmina - dobrze, ze ta pizza nie byla w piekarniku :-P

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Desire - wow! Gratuluje!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 21:49   #3739
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
super, gratuluję wygranej Ja wygrałam kosmetyki, Ty klin.. wizaż górą

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 21:50   #3740
basiczek24
Wtajemniczenie

Fii, na zgage plaska lyzeczke majeranku zalac goraca woda, zaparzyc i powoli wypic. Sprobuj, moze ulzy.

Jestem mamą
Stary 2016-09-13, 22:01   #3741
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
super, gratuluję wygranej Ja wygrałam kosmetyki, Ty klin.. wizaż górą
jak na kilka nagród na taką masę osób to naprawdę dajemy radę

dziękuję za wszystkie gratulacje
Stary 2016-09-13, 22:03   #3742
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Fii, na zgage plaska lyzeczke majeranku zalac goraca woda, zaparzyc i powoli wypic. Sprobuj, moze ulzy.
dzieki za rade ale nie mam majeranku ratuje sie migdalami ale jak tylko przestaje chrupac zgaga wraca :/
Stary 2016-09-13, 22:07   #3743
basiczek24
Wtajemniczenie

A prosze. Zapomnialam dodac ze suszony majeranek, ja jeszcze nie probowalam ale kumpeli ta mieszanka pomagala.

Jestem mamą
Stary 2016-09-13, 22:09   #3744
bluesberry
Zakorzenienie

U mnie mleko łagodzi zgage.

Stary 2016-09-13, 22:14   #3745
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Co robiłaś? Mam wrażenie, że mężczyźni-fryzjerzy to dużo częściej, w porównaniu do kobiet, osoby z prawdziwym powołaniem...

I co? Obrobisz dziś jeszcze tę pizzę?
Podcinałam i generalnie chciałam nadać kształt fryzurze bo ostatnio ok. 3 tyg temu byłam u kompletnie beznadziejnej fryzjerki i włosy mi całkiem zjechała😞

Nie no pizzę zostawię bo jak się objem na noc to spać nie mogę 😜 ale nie powiem korciła mnie 😉

Oglądam top model ale już chcę spać hehe

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 22:19   #3746
bluesberry
Zakorzenienie

Powinnam iść spać bo jutro badania, ale jak sobie pomyślę o kręceniu się z boku na bok, do tego ten zaduch to mi się odechciewa

Zjadłabym jakaś dobra zupę

Stary 2016-09-13, 22:20   #3747
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
wróciłam teraz z jakiś warsztatów w SR i mówiła babeczka że specjalnie te proszki nie mają tak mocnych zapachów bo dziecko w pierwszej kolejności wcale nie rozpoznaje głosu np. rodziców a zapach i to węch jest najwrażliwszym bodźcem jak się urodzi; nie powinno się prać naraz np. prześcieradła, kołderki bo dla dziecka to za duży szok zapachowy, już nie mówiąc że absolutnie nie stosować płynów do płukania; może i ślicznie pachną a ubranka są miękkie ale dla dziecka to jest katorga; polecała głównie płyny do prania. ja prałam w proszku i też prawie nic nie pachną :P

i mówiła że z tego samego powodu nie zmieniać perfum i antyperspirantów po urodzeniu; w sensie że karmisz piersia i dziecko czuje antyperspirant dlatego lepiej używać cały czas ten sam niż bawić się w jakieś nowości; dla nas to mała zmiana ale dla dziecka diametralna bo nagle nie rozpoznaje z kim jest

to wyobraź sobie że my kupiliśmy w praktikerze ostatnie wiaderko różowej farby; a potem nie mogliśmy znaleźć drugiego w całym Poznaniu ;p aż jechaliśmy za Poznań, a tam też tylko jedno wiaderko, ale więcej już nie potrzebowaliśmy.. ale szukania było mega dużo
Co do prania ciekawe rzeczy piszesz ale ja dzieciowych jeszcze nie prałam, dopiero będę i kupiłam właśnie płyn do prania, użyję tyle co jest napisane na opakowaniu a co do swoich i Teżeta ciuchów to sypię/leje dużo proszku/płynu i jakoś zawsze jak próbuję nalac mniej to mi za mało i dolewam

co do farby miałam identyczna sytuację, jeździliśmy po wszystkich sklepach bo potrzebowaliśmy dokupić czarna farbę i nigdzie nie było a musiała być konkretnie ta sama by nie było różnicy , no ale udało sie dziwne że we wszystkich sklepach nie mieli nawet jednej szt. a w innym cały regał

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 22:38   #3748
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
U mnie mleko łagodzi zgage.

U mnie ja powoduje :-/

Dziś wykorzystalam męża do masażu krocza albo on coś źle robił albo to bolesne jest ale z dwojga złego wolę to niż rozciecie

Stary 2016-09-13, 22:40   #3749
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Moja córka zaraz po urodzeniu zasypiała ciągle przy cycu, musiałam ją non stop budzić bo by nie jadła. Albo po policzkach albo za nosek ją miziałam. No i do 3 r. ż. zasypiała tylko z cycuniem, masakra jak to wspominam😏
Do 3 r.ż?
Mój się zbuntował 2 tygodnie po pierwszych urodzinach. Za nic nie chciał samego mleka - na śniadanie i kolację musiała być kaszka, gęsta aż łyżka stała.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 22:41   #3750
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Dawno nie było babci na wątku
Bo była w miarę znośna
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości