|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Ja mroze cukinie na surowo w kawałkach.
Mona o co tym Twoim piersiakom chodzi?? ![]() Iwonia, do ucha ? Haha czad Niech ta pogoda sie nie konczy!! Jest super ![]() Jutro ok 8 szczepienie, prosimy o kciuki.
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy! ![]() Tez mi sie podoba ze lato trwaaaa zwlaszcza ze praktycznie w tym roku przesiedzialam cale w domu. Teraz łazimy i łazimy... |
|
|
|
|
#4143 |
|
Zadomowienie
|
Monanka współczuję tego bólu piersi.Przechodzilam przez to w czerwcu i to był dla mnie najgorszy okres w życiu.
Ps. wlasnie usypiam Emi karmię ją ona prawie odplynela...nagle kichnelam....reszty się domyślcie...oczy jak.5zł....
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
No to żeś matka odwalila maniane! Hahahahaha
Ja małą przetrzymałam od ostatniej drzemki o 16.30, kąpiel o 19.00, o 19.13 już suseł ![]() Ula, no koszmar, to się już jakiś czas ciągnie, ale w pewnej chwili jakby się wyciszylo, a od 2ch tygodni koszmar
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Majka chyba sobie wzięła do serca, że musi przytyć, bo dzisiaj co chwila woła o jedzenie. Dałam jej dzisiaj trochę tego mm, bo przy częstotliwości jedzenia co 1,5 godziny piersi nie nadążały z produkcją. Zjadła raz 100 ml i raz 50 ml.
Jutro i tak jadę na egzamin, więc przez dobę mała będzie na butelce - troche mm, troche mojego odciągniętego mleka. |
|
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4147 |
|
Zadomowienie
|
Zabicia
za szczepienie.Ja tam wolę jak jest troszkę chłodniej - tak do 25 stopni byłoby optymalnie. Przez te upały mój mały ssaczek co rusz by tylko okupował cyca. Kaylla za jutrzejszy egzamin.
|
|
|
|
#4148 |
|
Zadomowienie
|
Monanka a jak karmisz?W jakiej pozycji?ja się prawie miesiąc z tym bujalam. O odkąd zaczęłam karmić na leżąco zaczęło się wszystko cofać. Na tej stronie 1000dni.pl doczytałam że to jest najlepsza pozycja do karmienia potem klasyczna krzyżowa itd. Bo są wtedy rozluznione wszystkie mięśnie, przewody mleczne nie są uciskane i dziecko lepiej oproznia pierś. Cos P.zapalnego lykasz?
Ja coś nie mogę uspić Emilki...co chwilę mi sie budzi z placzem...niech się ten skok już skonczy...
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Kaylla
za egzamin. Jeżeli będziesz chciała, mogę dać Ci namiary na poradnię laktacyjną w P-niu. Jak już będziesz po egzaminie i będziesz miała więcej czasu, to dostawiaj Majkę, kiedy tylko będzie chciała, niech się mleko produkuje
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Egzamin mam w czwartek, jutro wieczorem jadę do Warszawy, żeby w czwartek nie zrywać się przed 6
|
|
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do jedzenia u nas bez problemu kupuje produkty wolne od mleka, np firmy oatly. maja praktycznie wszytsko masla, margaryny, mleko. Mamy tu duzy wybor takich produktow takze poprostu zastepuje tym. Poszukaj moze jakis sklepow z weganska zywnoscia lub przepisow na jakis blogach. Najbardziej brakuje mi kawy ze zwyklym mlekiem i mlecznej czekolady, narazie zastepuje to mleczkiem kokosowym i pieke sama ciasta na margarynie tylko roslinnej. Ja narazie mam wykluczyc tylko mleko na 4 tygodnie zeby miec pewnosc ze to to lub nie mleko i wtedy szukamy dalej. Polozna mowila ze dzieci czesto z tego wyrastaja |
|
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na sutku mam już zmiany, jak mam totalnie słaby dzień to nawet ropę mogę z tej zmiany wyciskac sori za szczegóły
|
|
|
#4154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w sumie niby tez tylko nabiał ale jak nawymieniala od czego jeszcze np czekolada to pamietam ze pozarlam prawie cala tabliczke mniej wiecej kiedy to sie zrobilo i mysle ze i to moze odstawie? Musze poszukac tej firmy bo pierwsze slysze. Dzieki. Igorasa swedzi ewidentnie. Z tej oto okazji usypialam go dzis wierzgającego juz nie wiedzialam czy mam go trzymac za rece wedrujace do uszu czy za kopiace mnie nogi ale zasnal zmeczony na rekach. Masakra jak sobie przypomne ze tak bedzie dzis pewnie wygladal schemat usypiania co godzine jak wczoraj. Jeszcze jakos malo ssał to tym bardziej zaraz zechce jeszcze. Nie wiem kiedy szybko poleciec pod prysznic. No a tato dopiero wraca z wyjazdu. Ma jeszcze jakies 500km ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
Oooj biedula wspolczuje. Ja mialam 2x zastoj i mialam dosc. Co mowic cos takiego. Zdrowka zycze. |
||
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta zmiana na sutku to może zatkany kanalik? |
|
|
|
|
#4157 |
|
Zadomowienie
|
Mona tak czy inaczej. Wysyłam Ci dużo mocy.Niech pójdzie w cycki ;-) i stan zapalny przegoni w cholere raz dwa.
|
#4158 |
|
Wtajemniczenie
|
Zabciajs kciuki za szczepienie
![]() Kaylla Wam udanego przybierania na wadze )Moja Miśka śpi, więc chyba idę jej śladem )
|
#4159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mona współczuję i życzę żeby szybko przeszło, bo miałam zapalenie i wiem jak bolało, a jak wspominasz o ropie, to aż strach pomyśleć jak to boli... |
|
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Rany julek jakie to moje dziecko jest czujne na za przeproszeniem byle pierdniecie
![]() W pokoju cos mi spadlo na panele to ide sprawdzic czy sie obudził patrze niby spi ale juz sie kreci, mysle suuuper no to stoje chwile nad lozeczkiem. Nic sie nie dzieje to odwracam sie na palcach (bo podloga skrzypi) no i oczywiscie tak zatrzeszczalo ze az podskoczyl ale niby dalej spi no to wychodze i co? Drzwi piiiiiiiiiii no myslalam ze sama siebie pogryze. No i juz sie kreci. Pewnie pokreci sie az sie zaraz zbudzi i tyle. ![]() No nic zaryzykuje i ide spac. Dobranoc. ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Taaa juz spi w poprzek ale nie bede wywolywac wilka z lasu i nie bede go poprawiac bo wiem czym to grozi. ![]() Niech juz spi w poprzek.
|
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki kobietki! A teraz skorzystam z wieczornego chłodu i resztek sił i idę równać teren pod namioty
|
|
#4162 |
|
Zadomowienie
|
Maż mnie poprosił, żebym wybrała zdjęcia Mai do wywołania, otwieram folder a tam 1400
on by najchętniej chodził za nią z aparatem tez tyle macie ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tyle powybraniu...
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam duuuuuzo mniej.
![]() I jest- pierwsza pobudka o 23 za nami. ![]() Ze tez juz zdazylam zasnac i nawet cos mi sie sniło.
|
|
|
|
#4166 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Hahaha to tak jak ja
![]() ---------- Dopisano o 04:05 ---------- Poprzedni post napisano o 04:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:11 ---------- Poprzedni post napisano o 04:05 ---------- Ooooo znowu pobudka |
|
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie będę pisała ile razy karmilam bo nie liczylam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko się chyba trochę naprawiło
Ale żeby nie było tak kolorowo, jak zasnęła o 21, to do 22 zbudziła się trzy razy (ale tego nie wliczam do pobudek, bo ja wciąż na nogach byłam )Dzisiaj nie pośpimy za długo, bo na 9 przychodzi gość od kotła Pisałyście o wyburzaniu dziecka hałasami... Mi teraz przyplątało się jakieś przeziębienie... Każde kaszlnięcie przy karmieniu to stres jak nie wiem
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
My spimy przy otwartym oknie a mamy jazgoczacego psa. Czasem jak zaszczeka pod oknem przy usypianiu to Ala aż cała skoczył a ja mam ochotę mu skarpetke do pyska wsadzic :/ Na szczęście jak juz zaśnie to jej hałasy nie wybudzaja
Zabcia kciuki za szczepienie! |
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia kciuki!
Bilans nocy karmienie razy 2 po 30 minut. Polowanie na komary sztuk3 1h 30 minut Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

za szczepienie.

a na sutku mam już zmiany, jak mam totalnie słaby dzień to nawet ropę mogę z tej zmiany wyciskac
sori za szczegóły

TEN dzień: 09.08.2014
no myslalam ze sama siebie pogryze. 

on by najchętniej chodził za nią z aparatem