|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
![]() czyli do szpitala koszulinee Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie mam dwie do karmienia. Zastanawiam sie jaka ubrać do porodu... byle jaką oby ciemna była? |
|
|
|
|
#2373 | ||
|
Rozeznanie
|
Ale zamuliłam, znowu jestem do tyłu i muszę nadrabiać
Przede wszystkim gratuluje wszystkim udanych wizyt i znośnych badań glukozy , ale idę w czwartek, mam nadzieję, że będę miała ciągłość zwolnienia ![]() Co do tematu rożków, to ja kupuje jeden, drugi mam "w spadku" i jeszcze mam taki otulacz (? chyba tak to się fachowo nazywa )http://www.ceneo.pl/1344700 coś tego typu tylko różowe minky A w minky to jestem wprost zakochana, jeszcze kupię taki gruby koc Cytat:
Szczególnie, że w moim przypadku to tylko do szpitala bo koszul nie cierpię (chyba, że takie wiecie sexi flexi :P ale to nie ta okazja ) Ja lubię piżamy Znaczy zazwyczaj kupuje sam dół i dokupuje zwykłą bokserkę w sieciówce albo jakąś koszule z promo i jest piżama ![]() Ale kiedyś leżałam na ginekologii i nie miałam koszuli tylko właśnie jakieś gatki i lekarz się poskarżył pielęgniarce, która mi zwróciła uwagę Cytat:
Ale ja sobie wymyśliłam, że kupię w lumpie może jakiś ciemny męski t-shirt i to będę miała w zanadrzu ![]() Od następnego tygodnia się biorę na maksa za wyprawkę bo jestem w polu Szczególnie muszę zdecydować w końcu co z wózkiem bo w jednej z hurtowni w której byłam się czeka 8 tygodni na kolor Z dobrych rzeczy, ZUS mi wysłał kasę za dwa zaległe zwolnienia i teraźniejsze PaniMigdalek Mi w ZUS też mówili, że 30 dni jak dostali zaległe a było po tygodniu, więc żeby u Ciebie też tak było Z gorszych rzeczy to tak mnie wnerwia TŻ, że mam ochotę go udusić NIC mi nie pomaga w domu bo przecież on pracuje a ja siedzę sobie na zwolnieniu. Nie kuma, że nie mam siły już łazić po taboretach, żeby np schować pościel czy coś, targać siat z zakupami itp. itd. Oprócz tego, że ogólnie muszę sprzątać i dbać o dom to jeszcze muszę sprzątać po nim bo to taki bałaganiarz, że dajcie spokój (i próbowałam już na to wszystkiego, serio, ale mu bałagan nie przeszkadza a mi i owszem ) Wyciągnąć go po meble dla małej próbuje już od tygodnia bo to też wyczyn, opowiadam o wyprawce co, gdzie, jakie i co jest dobre, zlewka totalna, ale za to co tydzień najchętniej spotkanie z kumplami, meczyk albo coś, piweczko codziennie, mówię Wam coś się człowiekowi przestawiło w łbie a mnie trafia szlag Rzucenie tego świństwa było moim warunkiem (może bardziej ostrzejszą prośbą) odstawienia tabletek anty... (może to dziecinne, żeby robić takie "warunki" dorosłemu facetowi, ale ja NIENAWIDZĘ fajek i nie chcę, żeby moja mała się wychowywała przy palaczu, sorry poza tym, czy to taki wielki wyczyn dla kochającej osoby?) Ja nie wiem czy on ma jakiś kryzys czy jak... Jak będę miała mieć taką "pomoc" po porodzie to ja dziękuję takie coś ![]() Nie chce mi się z nim użerać, szkoda mi nerwów i w ogóle się nie odzywam i zlewam go totalnie, może się ocknie a jak nie to ja albo go ocknę albo nie wiem... Tyle w ramach gorzkich żali. Za to moja mała się wygina jak nie wiem, może mnie próbuje pocieszyć ? Chociaż czasami to mam wrażenie, że mi zasuwa z bańki
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-09-14 o 00:14 |
||
|
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Kamisha
Cytat:
A do porodu planowałam kupić najtańszą, ale jak zobaczyłam, że dziewczyny ubierają w szpitalne, to dałam sobie spokój. Ja taka koszulę i tak bym wrzuciła później do kosza.
|
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio to mu wszystko zbieram i rzucam w kąt na podłogę na torbę sportową i tam niech sobie leży i gnije. jak zwracam uwagę to mi mówi, że on posprząta jak wróci. szkoda tylko, że jak wraca to mnie już 3x szlag trafił i walnęłam te ciuchy w kąt. niedługo zacznę go straszyć, że wywale te rzeczy do śmietnika. i tam sobie ich będzie szukał. ale szkoda mi kasy którą na niego wydałam, żeby go ubrać
|
|
#2377 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Oj dziewczyny jak piszecie o swoich facetach to utwierdzam się w przekonanii że mój to jakiś skarb
ma swoje gorsze chwilę jak każdy akr teraz wiedzac w jakim jestem stanie to dba o mnie bardzo wiadomo posprzatac ja posprzatam, ugotowac różnie bo czesto on cos ugotuje jak cos ciezkiego to tez dla niego zostawiam...A palenie fajek...ohhh jak ja nie cierpię fajek... U mnie w rodzinie pali tylko mój tata, ciagle siedzi w niemczech ale no jak przyjedzie to ja nie mogę niby wychodzi na dwor ale ten zapach to poprostu wsiaka we wszystko. I kiedus powiedział ze jak bedzie mial wnuka lub wnuczke to rzuci no to sie smiejemy ze ma czas do grudnia...ale cos w to watpie. Jeszcze co do koszul sliczne sa te co wyslaliscie ale ja to cos tanszego jednak kupie tylko bez misi bo nie mogę pojąć czemu koszule dla kobiet mają takie dziecinne obrazki I wiecie co, zdalam sobie sprawę ze ja do tego szpitala to mie mam nawet w co sie spakować bo nie mam takiej torby:/ i tak to jest z moją wyprawka )
|
|
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam sie po ciężkiej zasmarkanej nocy... Ból gardła przeszedl teraz tylko okropny , męczący katar... Mielismy dzisiaj jechac na te warsztaty Bezpieczny Maluch ale nie wiem czy to dobry pomysl w moim stanie.. ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- I witaj 3 trymestrze ! Bądź łaskaw na tej ostatniej prostej
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
ja musze powiedziec ze moj sprzata
tylko zawsze mamy rozpierdziuche jak sie ubieramy...Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2380 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie w szary i ponury dzien... chodz ma myc dzis 27 stopni.
O 13 mam wizyte z polozna(mieli mi zmienić na zyczenie... obyn nie trafiła na gorsza). Lili od rana szaleje a w nocy miala czkawke chyba z dobre 10 minut. Wiem, ze w zaden sposob nie moge jej zwalczyc tej czkawki ale jakoś tak mi prztkro bylo... nie wiem czemu. Moze dlatego, ze my dorosli nie lubimy czkawki to mam wrazenie, ze ona sie biedna męczy. Moj tz sprzata w miare ale ostatnio balagani w kuchni... ja kuchbie sprzatam w 5-8 minut a jemu to by zeszlo godzins. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem jak bedzie jak sie przeprowadzimy hehe bo mamy ok 100m2, dwie lazienki, kuchnie i 5 pokoi, ale ubezpieczylam sie zakupilam Poradnik M.Rozenek
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Do szpitala kupcie sobie lepiej koszule. Schylanie, zginanie sie po porodzie moze byc trudne a nawet niemozliwe. Mi jeszcze w domu maz ubieral majtki bo nie umialam sie schylic do nog. No i to wietrzenie bozeny to tez wazna sprawa.
W domu juz nosilam luzne gacie z pizamy ale na noc ubieralam koszule zeby sie wietrzyc. Biustonosz do karmienia- okropnie mnie draznily wszelkie przeszycia na miseczkach. Podraznialy obolale i tak piersi i drazliwe sutki. Na poczatek tylko sportowy bez szwow a potem kupie wypasniejszy nieco jak po 2-3 tyg piersi ciut sie uspokoja. Do porodu mialam swoja koszulke ktora poszla do kosza. Na porodowce daja swoje workowate kaftany i teraz taki sobie wezne. A koszule szukam takiej ktora na calosci bedzie miec guziki zeby przytulac dziecko skora do skory <3 ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Mialam koszule taka kopertowa i jakie bylo moje zdziwienie kiedy moje big cyce byly za duze aby je przez ta koperte wyciagnac
|
|
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
Velvet Wave oj to Tż sobie nagrabił faktycznie. Oby się pozbierał chłop!
My też główkujemy nad tym monitorem oddechu. Zobaczę jeszczę co w szkole rodzenia będą radzić. Moja Córcia też wszystkim wali haha czasem to ją czuję w kilku miejscach na raz ![]() Ejjj moja waga pokazała mi w ciągu jednego dnia 1 kg na plusie! (waga na czczo) Oczy mi wyszły z orbit No ja wszystko rozumiem ale że 1 kg w ciągu jednego dnia??? Za dwa tygodnie mam kolejną wizytę i mam nadzieję, że nie zemdleję z wrażenia na tej wadzę u gina ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Aaa i muszę dopytać o tą koszulę do porodu bo może faktycznie dają szpitalne. Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-09-14 o 09:17 |
|
|
|
#2384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ta, już widzę, jak ja wysyłam męża po rożek czy ubranko dla dziecka - weźmie drogi, bo inne mu się nie podobały Mój mąż kocha porządek, ale nie przychodzi mu do głowy, że domu krasnoludki nie sprzątają Po powrocie z Polski go przeszkoliłam, bo tam zobaczył, jak mój ojciec i mama od razu po sobie zmywają i sprzątają i dzięki temu jest czysto, to i on tak robi Wcześniej sprzątałam raz w tygodniu, ale porządnie, a teraz sprzątam po trochu, ale codziennie, bo na weekendowe latanie na mopie to ja już powoli siły nie mam Ja nienawidzę jak leży na kanapie, pościąga narzutę, powyciska wszystkie poduszki, a już w ogóle jak zostawi pilota czy pada na podłodze i idzie spać, a ja rano mam to sprzątać. Wtedy taki nerw mnie łapie, że olaboga Ostatnio zakazałam mu w ogóle siadać, jak nie ma w planach poprawić po sobie Dziewczyny, ja to zacofana jestem, ale płacicie na aukcjach i w sklepach PayPalem? Pytam, bo sprzedawca wózka ma tylko taką jedyną opcję, a ja jak zwykle boję się, że mi całe pieniądze z konta zabiorą
|
|
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
no to kupuje koszule nocna !
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- aaa kojarze uroczr kaftaniki co dupcie czasem widac ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- moj maz juz nam wybral sprzet do kuchni procz lodowki, i ekstra pralke ![]() aktualnie sciera sciany w lazience i dziala z wujkiem.. pod koniec miesiaca przyjdzie pan od kuchni i bedziemy robic projekt ![]() wiecie ze ja nie mam czasu ppmalowac ostatni raz lozeczka.. jak mam czas to ktos sie zjedzie .. a w upale nie moge . :/ Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- wcale sie nie zdziwie jak moj maz mnie w mala walizke spakuje heheh Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2388 |
|
Rozeznanie
|
Dotarl moj otulacz
), podobny do tego co Emosz zamawial tylko w "chlopiecy" wzor. Zaplacilam jakies 24zl a jakosc super, wiadomo ze jeszcze pranie to zweryfikuje, ale pierwsze wrazenie bardzo na plus ![]() https://www.aliexpress.com/item/Monk...680913896.html zamowilam 21,08 a dotarl wczoraj wiec jak na alie to szybko ![]() Teraz siedze i przegladam koszule - waham sie miedzy zakupem najtanszej opcji a kupieniem czegos porzadniejszego. Za opcja #2 przemawia fakt, ze bede ja dosc czesto prac przez 6-8 miesiecy, ale przeciw jest fakt, ze ogolnie nie przepadam za koszulami..... AAAA i gratuluje rozpoczecia 3 trymestrow - ani sie obejrzymy a bedzie koniec listopada i zaczna sie wpisy, ze ktoras wlasnie jedzie na porodowke
|
|
|
|
#2389 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tylko bym chciała, żeby mój nie bałaganił i sprzątał po sobie. Resztę mogę robić ja. Ogólnie mieliśmy układ, że ja sprzątam, a Ty nie bałaganisz, ale myślałam, że w czasie ciąży to dodatkowo się wysili o coś więcej. Przecież jak ja pójdę do szpitala i mnie nie będzie pare dni to ja wrócę z tej porodówki prosto do mopa, taka tu obora będzie a pomocy zero Chyba muszę z nim poważnie porozmawiać o tym jak będzie wyglądało nasze życie rodzinne po porodzie. Aczkolwiek jak usłyszę, że "on będzie pracował przecież" to nie ręcze za siebie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2390 |
|
Zadomowienie
|
CAROLKA, ja też nie przepadam za koszulkami dlatego swoje miałam na sobie tylko w szpitalu. Bierz tanie
w domu spałam w piżamie i normalnie karmiłam bo w bokserkach czy takich ba szelkach rozciagalam delkolt, a oprócz tego kupiłam dwie góry rozpisane Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() na szczescie bedziemy miec zmywarke bo naczyn nienawidze myc. moj mi stwierdzil ze mam spac z dzieckiem w pokoju a pn w sypialni wysmialam go! to ze pracuje to nie znaczy ze ja mam sie nie wysypiac bo jednak 24/24 bede z dzieckiem i nie pojde sie zdrzemnac..dla mnie to chore ze kobieta spo z dzieckien a maz sam.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2392 |
|
Rozeznanie
|
U nas maz ma zdecydowanie wieksze zamilowanie do porzadku niz ja, przy czym ja ogarniam kuchnie w 10min a on by 2ha cos tam sprzatal
![]() Normalnie mamy dokladnie ustalone kto co robi w domu, ale i tak sie potrafimy poklocic o sprzatanie, przy czym bawi mnie to, ze nie moge go nauczyc zeby odwieszal ubrania na wieszaki (mamy takie lustro z Ikei z wieszakiem z tylu) a potem sam sie piekli ze ciuchy na fotelach leza Na szczescie teraz jak jestesmy w ciazy to wrzucil troche na luz i sie nie zlosci o balagan a jak sprzatamy to sam mnie goni ze mam nic ciezkiego nie robic i sobie co chwile odpoczywac |
|
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
prawdopodobnie jesli nam sie nie uda zamieszkac po porodzie to i tak bede spac w drugim pokoju bo w sypialno nawet kolyski nie zmieszcze... ;/ czasem nasz maly pies z poslaniem sie zmiesci w tym jedynym wolnym miejscu, a i tak odpada bo jest obok kaloryfer...
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
u nas ciuchy leza na fotelu bo mamy w sypialni malo miejsca a w duzym pokoju jest wiecej ![]() ale ja mowie ze ppjdziemy na swoje i bedzie inaczej . tu sie po prostu nie miescimy... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- a w ogole kupilam poradnik perfekcyjnej pani domu i bede jal Rozenkowa ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() proponowalam mu ze ma isc za sciane do dziadka odmowil hehehe aaa to jednak chlopy maja pomysly, moze niech kupia sobie cos do uszu zeby nie slyszec ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U nas na szczęście łóżeczko spokojnie się zmieści w sypialni i nie ma zmiłuj - jak ja się obudzę, to i on musi
|
|
|
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mamy nadzieje ze w styczniu pojdziemy na swoje ![]() taki swietny pomysl od swojego szwagra zalapal... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- ja aktualnie sie tez super nie wysypiam bo tż o 7 sie budzi i juz sie kreci takze i tak ja tez.. czasem jak jestem zmeczona to uda mi sie usnav Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tok myślenia niektórych mężczyzn dosłownie poraża... Dzieckiem to każdy się przed kumplami pochwali, ale już nie wspomni, że wszystko to zasługa kobiety
|
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec wolimy zaczekac jednak.. no ja bylam w szoku jak to uslyszalam :/ bo on musi sie wyspac nosz kurde a ty masz jak zombi chodzic... i siostra tżta dluuugo z mala sama spala ..:/ a brat z zona spali z blizniakami w jednym lozku.. to tez dziwne .. mi sie wydaje ze trzrba dziecko do lozeczka przyzwyczajac.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- pokazalismy tesciom jaki wozek kupujemy, myslalam ze moze cos wspomna o dolozeniu ale niet ;-) Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasem razem z nim wstaję, ale najczęściej idę jeszcze spać na jakieś 2-3 godziny i wstaję jak na kacu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

no i na położnictwie, przynajmniej u mnie, gonią za piżamy.
)

, ale idę w czwartek, mam nadzieję, że będę miała ciągłość zwolnienia 

żeby u Ciebie też tak było
NIC mi nie pomaga w domu bo przecież on pracuje a ja siedzę sobie na zwolnieniu. Nie kuma, że nie mam siły już łazić po taboretach, żeby np schować pościel czy coś, targać siat z zakupami itp. itd. Oprócz tego, że ogólnie muszę sprzątać i dbać o dom to jeszcze muszę sprzątać po nim bo to taki bałaganiarz, że dajcie spokój (i próbowałam już na to wszystkiego, serio, ale mu bałagan nie przeszkadza a mi i owszem
Rzucenie tego świństwa było moim warunkiem (może bardziej ostrzejszą prośbą) odstawienia tabletek anty... (może to dziecinne, żeby robić takie "warunki" dorosłemu facetowi, ale ja NIENAWIDZĘ fajek i nie chcę, żeby moja mała się wychowywała przy palaczu, sorry