Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-14, 09:58   #511
Fantazja_
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez karnataka Pokaż wiadomość
Cena jest taka wysoka bo DHA jest z alg, a nie starndardowo z ryb. Niby ma służyc temu zeby pomoc w mdlosciach, żeby nie odbijało sie rybami. Jako cieżarówka, która łyka DHA z ryb widze teraz ze to był pic na wode i cena niepotrzebnie jest prawie dwukrotnie zawyżona. W ogóle nie byłam przekonana do tego produktu. No ale sa tacy co łykaja i sobie chwalą. Ważne że bierze sie cokolwiek, ale ja jednak z tych co na kasie nie leżą, wiec szukałam po taniości. A jednak mamadha produkuje polska firma, a nawet wyczytałam ze opatentowali chyba połączenie w jedna kaps wszystkich tych składników. Bo normalnie DHA jest oddzielnie dlatego łyka sie dwie. Ale broń Boże nie namawiam i nie reklamuje

też biorę mamadha, wcześniej łykałam osobno...łykałam źle powiedziane bo ta z dha nie chciała mi przejść przez gardło. Co wzięłam to odruch wymiotny feeee do tej pory mnie trzepie jak sobie pomyśle. Jedyny minus mamadha jest taki, że kapsułki są duże ale nie mam problemow z połykaniem ich
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 09:59   #512
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a takim małym bąbelkom noworodkom zaklada sie rajstopki czy raczej nie, bo cisną?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja wogóle nie używam rajstop przy synu, nie lubię chłopców w rajtuzach. 😂

14/40

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 10:00   #513
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Cena jest taka wysoka bo DHA jest z alg, a nie starndardowo z ryb. Niby ma służyc temu zeby pomoc w mdlosciach, żeby nie odbijało sie rybami. Jako cieżarówka, która łyka DHA z ryb widze teraz ze to był pic na wode i cena niepotrzebnie jest prawie dwukrotnie zawyżona. W ogóle nie byłam przekonana do tego produktu. No ale sa tacy co łykaja i sobie chwalą. Ważne że bierze sie cokolwiek, ale ja jednak z tych co na kasie nie leżą, wiec szukałam po taniości. A jednak mamadha produkuje polska firma, a nawet wyczytałam ze opatentowali chyba połączenie w jedna kaps wszystkich tych składników. Bo normalnie DHA jest oddzielnie dlatego łyka sie dwie. Ale broń Boże nie namawiam i nie reklamuje
Jak dla mnie możesz reklamować - dopóki reklamuje osoba, która coś wie na ten temat, to chętnie skorzystam z reklamy zapiszę sobie to mamadha i następne opakowanie kupie na próbę

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
hm raz ze są takie ktore ogladało mnostweo osob czyli plotkara,HIMYM, BBT, 2broke girls... dwa ze ja wciagałam takich tone 20min bo po pracu MUSZE cos obejrzec "baby daddy" "accidenataly on purpose" (oba o dzieciach ), "younger" "mindy project""young & hungry" te seriale (poza mindy) ot takie ze jak poogladam to poogladam, ale nie interesuje mnie co bedzie dalej. ale tragedii nie ma... mindy ogladałam jeden za drugim spoko
wow ile tytułów muszę obczaić wszystkie po kolei...

Cytat:
Z lajtowych to polecam Jak poznałem wasza matke. Co prawda ostatnie 2-3 sezony to juz takie na siłe, ale mimo wszystko jest z czego sie posmiac
Teraz ogladam Dwóch i pół, co prawda nie porywa jak GoT ale dla odmóżdżenia starczy. Z TŻ próbujemy Breaking Bad, ale ogladam by ogladac bo jakos mnie nie przekonuje.
Breaking Bad moim zdaniem rozkręcało się z każdym kolejnym sezonem Ale ostatni sezon to chyba już za bardzo odlecieli ze scenariuszem
Zaczęliśmy z tż oglądać seriale wieczorami, bo na film często nie mam siły, no chyba że ma max 1,5h a jeden odcinek łatwo obejrzeć... gorzej jak serial wciąga, wtedy to i po 2-3 odcinki lecą
Stary 2016-09-14, 10:02   #514
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Mam jakiegoś doła strasznego. Ciągle tylko wyje bezjakiegoś większego powodu. Takie piękne dni a ja w domu się kiszę, jakieś zakupy bym porobiła. Neta przeglądałam ale to nie to samo.. Szydełka mi się nie chce brać do ręki, żadne filmy czy seriale nie są ciekawe. Nic nie jest w stanie mnie zainteresować. Ide spać skoro i tak mi nic nie wolno

14/40

Paulina
Stary 2016-09-14, 10:07   #515
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Aaaaa w temcie ubranek - ostatnio odkryłam firmę Endo - wyświetliła mi się jakaś reklama, że mega wyprzedaż.... Nakupiłam dla córki całą górę ubrań i są super jakościowo! A na tej wyprzedaży ceny całkiem spoko - chociaż nie sprawdzałam, jaki mają wybór ubranek dla niemowląt
Ja już od dawna kupuję w endo, generalnie do maluszków bardzo fajne są rzeczy, dla starszych też, choć bardzo nie lubię ich koszulek na krótki rękaw, zwłaszcza białych, koszmar po prostu, wszystko się do nich czepia, wyprasować ciężko, bardzo fajne leginsy,sweterki i bluzy to na pewno mają
Stary 2016-09-14, 10:13   #516
MartaMagda
Zakorzenienie

karnataka dzięki za ściągawkę jest super!

No i wczoraj na noc najadłam się winogron i dzisiaj byłam skorzystać z WC

A z seriali to czekam na kolejny sezon The Walking Dead
Stary 2016-09-14, 10:14   #517
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
nie jestem ekspertem, ale zawsze mi sie kojarzy, ze rajtuzy są grubsze od rajstop, takie typowo zimowe
U mnie to jeden pieron

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Ty cwaniaro!

No nic, ide..
Ostatnio myłam z miesiąc temu, do świąt musi starczyć. A potem no niestety, mycie musi spaść na barki męża
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-14, 10:17   #518
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość

yeaah lżej pewnie jednak winogrona najlepsze

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

dziewczyny nie mam sukienki na ślub brata, a ślub już w tą sobotęmuszę iść i coś dziś kupić
Stary 2016-09-14, 10:19   #519
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Jak dla mnie możesz reklamować - dopóki reklamuje osoba, która coś wie na ten temat, to chętnie skorzystam z reklamy zapiszę sobie to mamadha i następne opakowanie kupie na próbę

wow ile tytułów muszę obczaić wszystkie po kolei...

Breaking Bad moim zdaniem rozkręcało się z każdym kolejnym sezonem Ale ostatni sezon to chyba już za bardzo odlecieli ze scenariuszem
Zaczęliśmy z tż oglądać seriale wieczorami, bo na film często nie mam siły, no chyba że ma max 1,5h a jeden odcinek łatwo obejrzeć... gorzej jak serial wciąga, wtedy to i po 2-3 odcinki lecą
Ja cierpliwie ogladam BB, ale moze temu mnie nie wkrecił bo ogladamy go zawsze na wieczor, gdy jeden odcinek idzie dobrze a na drugim oczy na zapałkach. Ale jak mówisz, ze sie rozkreca to bede dalej ogladac. W sumie mam wszystkie sezony na kompie, wiec wystarczy chciec
A co do suplementów - nie znam sie na wszystkich, ale pracowałam z ginekologami, z położnymi neonatologami dermatologami pediatrami chirurgami. Wiec troche sie obyłam w specyfikach (konkurencje znac musiałam ). Wiec nawet wiem w `czym` szukac żelu sylikonowego na blizne po cc I np (mimo ze mam uraz do firmy w ktorej pracowałam) to nie wyobrazam sobie czegos innego z paracetamolem dla maluszka jak pedicetamol. Sporo mam sie tego boi, ale wystarczy pocwiczyc dozowanie i cacy. Nie wyobrazam sobie meczyc sie z czopkami. Kolejna sprawa - na biegunki dierol - siup do mleka i po sprawie bo bez smaku i sie dobrze rozpuszcza. A teraz w ciazy? Za msc wyjeżdzam na wies bo bedzie u mnie mega remont i pierwsze co zrobie to kupie ze 4 opakowania sambucolu (syrop z czarnego bzu) po prostu obłed jak działa na wirusówki. Ja go pije profilaktycznie w sezonie jesienno-wiosennym. Szkoda tylko, że to wszystko do najtanszych nie należy, ale wszystko sprawdzone po rodzinie, wiec znam z autopsji a nie z ulotek
Druga sprawa, że ja mózg biologiczno-chemiczny i nawet seriale w tych dziedzinach mnie kreca
karnataka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 10:19   #520
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:

MartaMagda na zaparcia proponuję łyżkę oleju lnianego na czczo, popijam szklanka wody ten sposób poleciła mi moja położna i naprawdę działa.

14/40

Paulina
Stary 2016-09-14, 10:20   #521
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Super!!!

Poszłabym na tego bezpiecznego malucha, ale samej tak głupio, skoro sQ mówi, że same pary były

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-14, 10:20   #522
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:

i relacja ze szzkolenia bezpieczny maluch

wrzucam link, zadna reklama

http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty

bylo na prawde duzo informacji, jak dobrac fotelik, co nam w sklepach mozna (typu wyniesc fotelik przymierzyc do auta, albo ze jak sie chce kupic baze pozniej(bo moze beda pieniazki) to zeby kupujac fotelik juz i fotelik i baze do wlasnego auta poprobowac

pierwsza pomoc niemowlaka i ciezarnej. Bardzo wesolo ale duzo informacji. Zdziwiły mnie 3,5h... ale dało rade... było tez o bezpieczenstwie laktacji, dowiedziałam sie mini podstaw jak karmic dziecko, tez w sposob dosc smieszny poprowadzone bylo ze 150osob, same pary, ja mialam jeden z mniejszych brzuszkow problem był tylko z siusianiem jak wszystkie bruzchatki do kolejki na przerwie sie ustawiły ale ogolnie było na prawde super, nie dluzyło sie, duzo wiedzy mysle przydatnej

U mnie jeszcze odnośnie fotelików wspominał ze jak przymierzamy do samochodu to powinnismy spr kąt nachylenia fotelika w stosunku do siedzenia w samochodzie. Optymalny to 35-45 stopni. Mozna to spr przykładając telefon z zainstalowana aplikacja kątomierza do miejsca w którym znajduje sie główka dziecka.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-09-14, 10:22   #523
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ja cierpliwie ogladam BB, ale moze temu mnie nie wkrecił bo ogladamy go zawsze na wieczor, gdy jeden odcinek idzie dobrze a na drugim oczy na zapałkach. Ale jak mówisz, ze sie rozkreca to bede dalej ogladac. W sumie mam wszystkie sezony na kompie, wiec wystarczy chciec
A co do suplementów - nie znam sie na wszystkich, ale pracowałam z ginekologami, z położnymi neonatologami dermatologami pediatrami chirurgami. Wiec troche sie obyłam w specyfikach (konkurencje znac musiałam ). Wiec nawet wiem w `czym` szukac żelu sylikonowego na blizne po cc I np (mimo ze mam uraz do firmy w ktorej pracowałam) to nie wyobrazam sobie czegos innego z paracetamolem dla maluszka jak pedicetamol. Sporo mam sie tego boi, ale wystarczy pocwiczyc dozowanie i cacy. Nie wyobrazam sobie meczyc sie z czopkami. Kolejna sprawa - na biegunki dierol - siup do mleka i po sprawie bo bez smaku i sie dobrze rozpuszcza. A teraz w ciazy? Za msc wyjeżdzam na wies bo bedzie u mnie mega remont i pierwsze co zrobie to kupie ze 4 opakowania sambucolu (syrop z czarnego bzu) po prostu obłed jak działa na wirusówki. Ja go pije profilaktycznie w sezonie jesienno-wiosennym. Szkoda tylko, że to wszystko do najtanszych nie należy, ale wszystko sprawdzone po rodzinie, wiec znam z autopsji a nie z ulotek
Druga sprawa, że ja mózg biologiczno-chemiczny i nawet seriale w tych dziedzinach mnie kreca
Mogłabyś napisać w wolnej chwili taką ściągawkę "co na co działa" Ja się w temacie leków w ogóle nie orientuję.
Stary 2016-09-14, 10:22   #524
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Super!!!

Poszłabym na tego bezpiecznego malucha, ale samej tak głupio, skoro sQ mówi, że same pary były

Ja byłam sama i nie byłam jedyna

Stary 2016-09-14, 10:23   #525
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Z lajtowych to polecam Jak poznałem wasza matke. Co prawda ostatnie 2-3 sezony to juz takie na siłe, ale mimo wszystko jest z czego sie posmiac
Teraz ogladam Dwóch i pół, co prawda nie porywa jak GoT ale dla odmóżdżenia starczy. Z TŻ próbujemy Breaking Bad, ale ogladam by ogladac bo jakos mnie nie przekonuje.
Breaking Bad mnie wciągnął, ale ostatni sezon najgorszy według mnie i nie obejrzałam do końca.

Z seriali to jeszcze kocham "Desperate housewives" chyba żaden serial mnie tak nie wciągał.
Stary 2016-09-14, 10:27   #526
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Ojeju dziewczyny ale jesteście kochane dziękuję

Seriale swoje ulubione juz po któryś raz oglądam, mój ulubiony gatunek to mystery. Uwielbiam jak jest jakaś tajemnica do rozwiązania, albo coś o fbi Mąż twierdzi, że mogłabym u nich pracować z tą wiedzą co z tych seriali wyciągam uwielbiałam hanibala, bones, rizzoli & isles, the walking dead,ostatnio obejrzalam the last ship, bardzomnie wciagnal ale ostatni sezon mi nie podszedl. Teraz znou supernatural.

No właśnie myślałam żeby coś sobie kupić,szukam takiej wieeelkiej chusty bawełnianej w jakichs ładnych pastelowych kolorach, żeby byłana wiosne jesień i może do okrycia się przy karmieniu jakmnie mały głód na spacerze zaskoczy. Albo jakąś biżuterię bo baardzo dawno żadnej sobie nie kupiłam a jakaś nowa błyskotka w uszach to jest to.

Fizycznie ciężko powiedzieć jak się mam, skurcze chyba opanowane,jutro ide do lekarza to coś więcej może powie. Strasznie mnie głowa ostatnio boli, może przez to, że ciągle wyje
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 10:29   #527
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Fizycznie ciężko powiedzieć jak się mam, skurcze chyba opanowane,jutro ide do lekarza to coś więcej może powie. Strasznie mnie głowa ostatnio boli, może przez to, że ciągle wyje
trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę !
Stary 2016-09-14, 10:30   #528
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Ojeju dziewczyny ale jesteście kochane dziękuję

Seriale swoje ulubione juz po któryś raz oglądam, mój ulubiony gatunek to mystery. Uwielbiam jak jest jakaś tajemnica do rozwiązania, albo coś o fbi Mąż twierdzi, że mogłabym u nich pracować z tą wiedzą co z tych seriali wyciągam uwielbiałam hanibala, bones, rizzoli & isles, the walking dead,ostatnio obejrzalam the last ship, bardzomnie wciagnal ale ostatni sezon mi nie podszedl. Teraz znou supernatural.

No właśnie myślałam żeby coś sobie kupić,szukam takiej wieeelkiej chusty bawełnianej w jakichs ładnych pastelowych kolorach, żeby byłana wiosne jesień i może do okrycia się przy karmieniu jakmnie mały głód na spacerze zaskoczy. Albo jakąś biżuterię bo baardzo dawno żadnej sobie nie kupiłam a jakaś nowa błyskotka w uszach to jest to.

polecam serial "białe kołnierzyki"
Stary 2016-09-14, 10:31   #529
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Zaraz zostaniesz naszym specem od leków wybacz, jeśli zaczniemy zasypywać Cię pytaniami
A ten sambucol można w ciąży albo małym dzieciom (2-latka)? Dobrze by było mieć coś takiego właśnie na jesień... Do tej pory lekarka poleciła nam Neosine, ale wolałabym coś naturalnego (np ten sambucol z bzu).

Ja umysł ścisły - mało brakowało, a byłabym biotechnologiem, ale ostatecznie poszłam w bardziej matematyczne kierunki

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Breaking Bad mnie wciągnął, ale ostatni sezon najgorszy według mnie i nie obejrzałam do końca.

Z seriali to jeszcze kocham "Desperate housewives" chyba żaden serial mnie tak nie wciągał.
Desperatki obejrzałam w poprzedniej ciąży

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-14, 10:45   #530
justkonev
Zakorzenienie

Mieszkanie błyszczy
A z mycia okien dupa zerwał się niezły wiatr a że mieszkam na 4 piętrze to tak średnio. Poczekam aż przejdzie i wtedy się biore za moje kochane okna

Cytat:
do mycia okien polecam kercher do okien zazyczyc sobie jakis prezent czy cos
my na dole w domu okna (4duze + balkonowe i 2 małe) w niecałą godzine machnelismy
Mogłabyś podrzucić mi jakiś konkretny model? Kiedyś się zastanawiałam nad czymś podobnym, ale że nie byłam pewna czy to naprawde działa to odpuściłam temat
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 10:48   #531
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Mogłabyś napisać w wolnej chwili taką ściągawkę "co na co działa" Ja się w temacie leków w ogóle nie orientuję.
Cytat:
Zaraz zostaniesz naszym specem od leków wybacz, jeśli zaczniemy zasypywać Cię pytaniami
A ten sambucol można w ciąży albo małym dzieciom (2-latka)? Dobrze by było mieć coś takiego właśnie na jesień... Do tej pory lekarka poleciła nam Neosine, ale wolałabym coś naturalnego (np ten sambucol z bzu).

Ja umysł ścisły - mało brakowało, a byłabym biotechnologiem, ale ostatecznie poszłam w bardziej matematyczne kierunki

Desperatki obejrzałam w poprzedniej ciąży
Ja we wszystkich sie nie orientuje, tylko w tym, z czym pracowałam.
Pedicetamol to paracetamol ale w kroplach. Ma duzo wieksza, bezpieczna dawke, malutko trzeba dac maluszkowi. Niby ma malinowy smak, ale jak dla mnie to kiepskie maliny Druga sprawa, że przy goraczce i jak maluch na prawde malusi to na smak sie nie patrzy. No i mozna go od 1 doby życia.
Dierol to proszek na biegunke, zawiera drożdże saccharomyces b., jest duza dawka drożdży i one najbardziej naturalne. Poza tym nie trzeba tego trzymac w lodówce a gdzieś w pokoiku przy łóżeczku. Niestety to co wymaga trzymania w lodówce, a sie tego nie stosuje z każdym dniem ma coraz mniejsza dawke. A i w razie antybiotyku, drodze mozna podawac jednoczesnie bo na nie nie działa antyb.
A sambucol to czarny bez, jak pracowałam to nie bylo jeszcze badan na ciezarnych, ale w skladzie nie ma nic co mogloby zaszkodzic. I z tego co pamietam to "wersja" dla dzieci byla od 3 roku zycia, ale z rozmow z pediatrami wiem ze zalecaja i mniejszym (takim powyzej 2rż). Nie jestem teraz na bieżąco wiec moglo sie cos pozmieniac na korzysc zalecen. Ja tak sie podjaralam tym czarnym bzem ze narobiłam nalewek i moge je sobie teraz wsadzic Tylko ważne - jak juz czarny bez to z owoców, nie z kwiatów. Maja wiecej antocyjanów ktore działaja przeciwwirusowo
karnataka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 10:49   #532
__malaMi__
Zadomowienie

Witajcie! dzisiaj wizyta, proszę o kciuki, pewnie wynikow pappa nie będzie jeszcze, ale liczę na podglądanko

Cytat:
U mnie ból głowy to wynik baaardzo niskiego ciśnienia. Brałam paracetamol, ale też można najmniejsza dawke i nie wiecej niz 4 kaps dziennie. Tak mi powiedziała farmaceutka. Co do ibuprofenu - może w 2 trymestrze mozna, ale od lekarzy jednak wiem ze nie zalecaja mimo wszystko. Na mój ból głowy pomogła mała kawa z rana...Jak reka odjął! A meczyłam sie ze dwa tygodnie.

też mam niskie, potrafię mieć 90/50...

Cytat:

Podejrzewam, że wtedy byś się na pewno obudziła
ty sie nie śmiej, ja tak miłam z 3 razy chyba, obudziłam sie

Cytat:
Właśnie cena tych witamin mi nie pasuje w pierwszej ciąży je początkowo brałam (kupowałam tylko na promocji w superpharmie ) ale potem było mi od nich niedobrze i gin zaleciła tylko to co piszesz - kwas foliowy, jod, magnez, dha i d3 i wystarczyło łykałam 5 różnych tabletek zamiast jednej
a dha jakieś konkretne? sama zastanawiam się czy nie brac osobno, traz biore femibion 2, ale w sumie moglabym oddzielnie brac bo tylko dha bym musiala dokupic. a w femibionie chyba jego jest marna dawka, bo 200

Cytat:
ehh wy tu o serialach a ja musze okna pomyć i mieszkanie posprzatać

a ty nie mylas ostatnio? czy juz mam urojenia?

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
GoT uwielbiam! Wikngów nie ogladalam. ale za to jestem fanką Breaking Bad, może kiedyś powtorkę zaliczę
my tez oglądalismy BB, teraz mam faze na Wentworth
Stary 2016-09-14, 10:51   #533
Lilotka
Zakorzenienie

malaMi kciuki żeby wizytę.

14/40

Paulina

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-14, 10:53   #534
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Witajcie! dzisiaj wizyta, proszę o kciuki, pewnie wynikow pappa nie będzie jeszcze, ale liczę na podglądanko

a ty nie mylas ostatnio? czy juz mam urojenia?
Kciuki kochana!

Myłam Ale tylko część okien, w ciąży nie jestem w stanie obskoczyć wszystkich na raz Także dobrze kojarzysz
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 10:54   #535
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam kciuki!
Stary 2016-09-14, 10:56   #536
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Super!!!

tak to wygladało, bo mnie to zdziwilo bo myslalam ze raczej beda mamy...
ale spotlaky sie 2 pary i panowie wymienili krotkie
-chciales byc?
-co Ty...z przyzwoitosci...
tak ze tego mozesz spokojnie sama pojsc na prawde warto meza nauczysz zeby w razie gdyby... jedyne co to jemu by sie przydała "1 pomoc osobie w ciazy" no ale to tez mozesz go nauczyc. jest za darmo. idz. na prawde warto

Cytat:
Napisane przez sonia_n Pokaż wiadomość
U mnie jeszcze odnośnie fotelików wspominał ze jak przymierzamy do samochodu to powinnismy spr kąt nachylenia fotelika w stosunku do siedzenia w samochodzie. Optymalny to 35-45 stopni. Mozna to spr przykładając telefon z zainstalowana aplikacja kątomierza do miejsca w którym znajduje sie główka dziecka.

tak to tez ale no nie przytaczam wszystkiego

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

MalaMi trzymam kciuki!!
Stary 2016-09-14, 10:56   #537
Opiumalfa
Zakorzenienie

My jestesmy serialowymi maniakami. Breaking Bad jest jednymi z moich ulubionych. Niedawno dołączył do niego majstersztyk w postaci Peaky Blinders. Uwielbiam tez Homeland. O serialach mogłabym bez końca
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 11:04   #538
sQuaara
Zakorzenienie

MalaMi trzymam kciuki!!

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Mieszkanie błyszczy
A z mycia okien dupa zerwał się niezły wiatr a że mieszkam na 4 piętrze to tak średnio. Poczekam aż przejdzie i wtedy się biore za moje kochane okna

Mogłabyś podrzucić mi jakiś konkretny model? Kiedyś się zastanawiałam nad czymś podobnym, ale że nie byłam pewna czy to naprawde działa to odpuściłam temat
kurcze sprawdze w domu, bo to prezent od ludzi z pracy z okazji slubu aczkolwiek to chyba to (nie bardzo widze zeby bylo cos innego)
jedna uwaga, bo ja myslalam ze to ma elektryczne mycie. no nie ma. myjesz normalnie plynem (swoim lub kercherowym, w saszetkach do rozrobienia z wodą) a kercherem jak odkurzaczem sciagasz cała wode i pianę... po kazdym sciagnieciu trzeba przetrzec tę sciągaczkę bo inaczej na gorze okna odciskujesz mokry pasek... i czesto po bokach zostaje prosta smuga ale to papier 2s i wytarte
ja lece tym lustra, kabine prysznicową, okna ogarnęło )) choc mowie - nastawialam sie na wieksze cuda, ale odpada scieranie piany i polerowanie wiec super

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
polecam serial "białe kołnierzyki"
ooo tak tak samo mentalista i dr house i dexter swego czasu (przestalam ogladac gdzies kiedys...)
o i supernaturals
ale to takie 40-45min, wciagające. dla mnie inna kategoria niz "odmóżdżające" )
teraz jestesmy na etapie stranger things... zaczelismy na urlopie ale ja poszlam spac a chlopcy wciągneli 3ci odicnek...wiec sama musze sobie sezon 1 dokonczyc
Stary 2016-09-14, 11:09   #539
Opiumalfa
Zakorzenienie

Stranger Things mnie nie powalił. Ta mała super gra jedynie. Wynona mnie denerwowała.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 11:10   #540
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:

a dha jakieś konkretne? sama zastanawiam się czy nie brac osobno, traz biore femibion 2, ale w sumie moglabym oddzielnie brac bo tylko dha bym musiala dokupic. a w femibionie chyba jego jest marna dawka, bo 200

my tez oglądalismy BB, teraz mam faze na Wentworth
Kciuki za wizytę!
DHA w poprzedniej ciąży kupowałam też z omegamed (ale tak jak pisałam - polowałam na promocje w superpharmie) - można kupić zestaw witaminy+dha lub samo dha

Cytat:
Ja we wszystkich sie nie orientuje, tylko w tym, z czym pracowałam.
Pedicetamol to paracetamol ale w kroplach. Ma duzo wieksza, bezpieczna dawke, malutko trzeba dac maluszkowi. Niby ma malinowy smak, ale jak dla mnie to kiepskie maliny Druga sprawa, że przy goraczce i jak maluch na prawde malusi to na smak sie nie patrzy. No i mozna go od 1 doby życia.
Dierol to proszek na biegunke, zawiera drożdże saccharomyces b., jest duza dawka drożdży i one najbardziej naturalne. Poza tym nie trzeba tego trzymac w lodówce a gdzieś w pokoiku przy łóżeczku. Niestety to co wymaga trzymania w lodówce, a sie tego nie stosuje z każdym dniem ma coraz mniejsza dawke. A i w razie antybiotyku, drodze mozna podawac jednoczesnie bo na nie nie działa antyb.
A sambucol to czarny bez, jak pracowałam to nie bylo jeszcze badan na ciezarnych, ale w skladzie nie ma nic co mogloby zaszkodzic. I z tego co pamietam to "wersja" dla dzieci byla od 3 roku zycia, ale z rozmow z pediatrami wiem ze zalecaja i mniejszym (takim powyzej 2rż). Nie jestem teraz na bieżąco wiec moglo sie cos pozmieniac na korzysc zalecen. Ja tak sie podjaralam tym czarnym bzem ze narobiłam nalewek i moge je sobie teraz wsadzic Tylko ważne - jak juz czarny bez to z owoców, nie z kwiatów. Maja wiecej antocyjanów ktore działaja przeciwwirusowo
Podpytam pediatry przy najbliższej wizycie o sambucol

Te smaki dziecięcych specyfików zawsze są "identyczne z naturalnym"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości