Panny Młode 2009 cz.I - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-07, 15:41   #4201
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: Panny Młode 2009 :)

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Witamy, witamy.

Ja już nie mogę się doczekać kiedy będziemy wzajemnie sobie opowiadać, która jaką suknie upatrzyła, na to jeszcze za wcześnie.

Ja ciągle siedzę w temacie zespołów, a w pon. idę pytać się o salę, podejżewam, ze termin bedzie na 100%, ale ile zaliczki trzeba wpłacić, a poza tym jestem ciekawa jak tam mój TZ wywiąże się z zadania.

Dobra. Pa, zmykam i wracam do Mitoska.
no my jutro podpisujemy umowe z kamerzysta jupii
Stary 2008-02-07, 16:36   #4202
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
no i nie piją na weselu co wg mnie bardzo ważne
Nasi tez nie piją. powiedzieli, aby nawet wódki im na stoliku nie stawiac - a to wielki plus dla nich bo przynajmiej jeden problem mniej - pijana orkiestra

Edit:
u mnie przygotowania do slubu sa zastopowane. Z TZ ostatnio jest nie tak wkurza mnie i tyle i jak narazie nawet o slubie z nim nie chce myslec

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2008-02-07 o 17:23
Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-07, 17:37   #4203
anuulaa
Wtajemniczenie

Alizot, witaj

Ostatnio panikowałam, że nie mamy namiarów na kucharki, ale mama w pracy się podpytała koleżanek i już dostaliśmy telefon do fajnej firmy. Dzwoniłam dzisiaj z mama, a Pani mówi, że przyszły sierpień już cały zajęty i od razu załamka. No a później Pani mówi, że oni obsługują nawet dwa wesela w jednym czasie i może nas jeszcze zapisać. Od razu nam ulżyło. Za tydzień jedziemy z rodzicami podpisać umowę, bo to jakaś wieś.

Jak na razie, to większość spraw mamy poza miastem. Fotograf z Bolesławca, orkiestra z jakiejś wiochy Bolesławic, kucharki z Bielan haha no i jeszcze teraz pisałam do kamerzysty z Oławy. Tylko sala jest z moim mieście:P Ale będziemy mieli jeżdżenia
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-07, 17:39   #4204
zielony_motylek
Rozeznanie

A ja mam jutro ostatni egzamin i nie umiem się skupić na nauce bo cały czas myśle tylko o ślubie... ahhh... mam taki mętlik w głowie, masakra normlanie.. mam nadzieje, ze szybko mi przejdzie
Madzialenka napewno to tylko przejsciowy okres, ja też z TŻ'tem teraz czesto się sprzeczamy (o głupoty) często zresztą przez organizacje wesela(choć nie chodzi o to, że mamy odmienne zdanie)..
Stary 2008-02-07, 17:42   #4205
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
Madzialenka napewno to tylko przejsciowy okres, ja też z TŻ'tem teraz czesto się sprzeczamy (o głupoty) często zresztą przez organizacje wesela(choć nie chodzi o to, że mamy odmienne zdanie)..
własnie chodzi o to, ze nie wiem czy to tylko przejsciowy okres, czy cos już naprawde powarzengo. Narazie staram sobie wybic z głowy mysli o slubie, aby sie niepotrzebnie nie nakręcac

Stary 2008-02-07, 17:51   #4206
baja_86
Zakorzenienie

Witam nowe dziewczyny

Dziewczyny ale się wzięłyście do roboty z przygotowaniami Każda już coś widzę zarezerwowała, albo na dniach umowy podpisze. U mnie zastój, w sumie nie muszę się spieszyć, bo nie robie wesela w wielkim mieście, gdzie trzeba szybko wszystko rezerwować.
Niestety ja nie mam czasu żeby się wziąć za organizacje wesela, strasznie mam zakręcony plan, dużo zajęć na każde trzeba coś przygotować i do tego pisanie licencjata, naprawde jestem już tym zmęczona.
Mamy co prawda upatrzone niektóre sprawy, np. sala, kamerzysta i fotograf- wiemy już kogo chcemy, orientacyjnie znamy ceny, ale nie możemy się zebrać do rezerwacji. Mam nadzieje, że już niedługo ruszymy i jeśli znajdziemy chwilę wolnego to szybko to załatwimy.

Madzialenka z Tż na pewno się poprawi, nie przejmuj się.

katia0117 jak ci zazdroszczę tego przymieszania Nie mogę się wprost doczekać kiedy ja wyruszę na salony(ślubne)

Ana*** nie zapomnimy o Tobie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-07, 17:54   #4207
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Baja to ty juz zajęcia masz?? ja mam jeszcze 1,5 tygdonia wolnego. choc patrząc na sytuacje z TZ to chyba wolałabym juz jechac do Olsztyna.

Stary 2008-02-07, 18:01   #4208
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Baja to ty juz zajęcia masz?? ja mam jeszcze 1,5 tygdonia wolnego. choc patrząc na sytuacje z TZ to chyba wolałabym juz jechac do Olsztyna.
Ja nie miałam wcale wolnego Miałam sesje ciągłą, tzn że egzaminy były w czasie zajęć, a zaraz potem rozpoczął się sem. letni. Ja w maju kończę tą uczelnie i dlatego tak to zrobili, dla mnie to bezsensowny pomysł bo się nawet po sesji nie wypoczęło a już nowy semestr się zaczął.

Madzia co się tak na tego Tż wkurzasz?
Stary 2008-02-07, 18:05   #4209
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

Madzia co się tak na tego Tż wkurzasz?
To nie zaciekawie skoro nawet przerwy nie mogłas miec.

co do TZ, to ostatnio pojawiło sie u mnie zbyt wiele watpliwosci jesli chodzi o niego i o cały nasz związek nie wiem jak to sie skonczy, teraz o tym nie mysle. Tylko jest mi jakos tak smutno, pusto i... samotnie

Stary 2008-02-07, 18:16   #4210
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
To nie zaciekawie skoro nawet przerwy nie mogłas miec.

co do TZ, to ostatnio pojawiło sie u mnie zbyt wiele watpliwosci jesli chodzi o niego i o cały nasz związek nie wiem jak to sie skonczy, teraz o tym nie mysle. Tylko jest mi jakos tak smutno, pusto i... samotnie
No mam nadzieję, że to przejściowe. Co prawda nie znam sytuacji, ale mogę poradzić szczerą rozmowę, bo ona zawsze pomaga- jak ci coś w zachowaniu Tż nie pasuje to musisz mu to powiedzieć, faceci bywają mało domyślni w tych sprawach. Myślę, że się wyjaśni wszystko i będzie okNie martw się
Stary 2008-02-07, 18:58   #4211
alizot
Raczkowanie

Cytat:
Madzia, po pewnym czasie to normalne, choć trudno mi oceniac, bo ja z moim TŻ jestem ponad dwa lata,... Nieraz tez mamy styki Głowa do góry. Trzymaj się...
alizot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-07, 19:02   #4212
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alizot Pokaż wiadomość
Madzia, po pewnym czasie to normalne, choć trudno mi oceniac, bo ja z moim TŻ jestem ponad dwa lata,... Nieraz tez mamy styki Głowa do góry. Trzymaj się...
ale to nie chodzi o jakąs rutynę itp. nie, nie
Poprostu pojawił sie pewien dosc powazny problem i nie wiem co z tego wyjdzie

Stary 2008-02-07, 19:28   #4213
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
ale to nie chodzi o jakąs rutynę itp. nie, nie
Poprostu pojawił sie pewien dosc powazny problem i nie wiem co z tego wyjdzie
dacie radę, problemy, nawet te najcięższe są do przebycia, a rozwiązane wzmacniają związek niebotycznie
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-07, 21:00   #4214
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie miałam wcale wolnego Miałam sesje ciągłą, tzn że egzaminy były w czasie zajęć, a zaraz potem rozpoczął się sem. letni. Ja w maju kończę tą uczelnie i dlatego tak to zrobili, dla mnie to bezsensowny pomysł bo się nawet po sesji nie wypoczęło a już nowy semestr się zaczął.
Baja ja też nie mam przerwy-nawet jednego głupiego weekendu w sobote zajęcia po zajęciach egzamin, za tydzien pierwszy zjazd w sesji letniej i ciąg dalszy sesji paranoja

Madziu pamiętaj, że nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej
Stary 2008-02-07, 21:17   #4215
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Baja ja też nie mam przerwy-nawet jednego głupiego weekendu w sobote zajęcia po zajęciach egzamin, za tydzien pierwszy zjazd w sesji letniej i ciąg dalszy sesji paranoja
rozumiem, że studiujesz zaocznie. No to jest paranoja, ale co zrobić, musimy przeżyć
Stary 2008-02-07, 22:08   #4216
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
rozumiem, że studiujesz zaocznie. No to jest paranoja, ale co zrobić, musimy przeżyć
Tak uzupełniające magisterskie zaoczne :/ ja nie wiem czy oni wszyscy myślą, że człowiek tylko studiami żyje ?
Stary 2008-02-08, 06:29   #4217
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Nasi tez nie piją. powiedzieli, aby nawet wódki im na stoliku nie stawiac - a to wielki plus dla nich bo przynajmiej jeden problem mniej - pijana orkiestra

Edit:
u mnie przygotowania do slubu sa zastopowane. Z TZ ostatnio jest nie tak wkurza mnie i tyle i jak narazie nawet o slubie z nim nie chce myslec
u nas tez orkiestra nie pije cale szczescie...
a co do tż-ta to bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Alizot, witaj

Ostatnio panikowałam, że nie mamy namiarów na kucharki, ale mama w pracy się podpytała koleżanek i już dostaliśmy telefon do fajnej firmy. Dzwoniłam dzisiaj z mama, a Pani mówi, że przyszły sierpień już cały zajęty i od razu załamka. No a później Pani mówi, że oni obsługują nawet dwa wesela w jednym czasie i może nas jeszcze zapisać. Od razu nam ulżyło. Za tydzień jedziemy z rodzicami podpisać umowę, bo to jakaś wieś.

Jak na razie, to większość spraw mamy poza miastem. Fotograf z Bolesławca, orkiestra z jakiejś wiochy Bolesławic, kucharki z Bielan haha no i jeszcze teraz pisałam do kamerzysty z Oławy. Tylko sala jest z moim mieście:P Ale będziemy mieli jeżdżenia
annuuula wiesz ze kontaktowalam sie z ta fotograf z boleslawca... no i ma wolny termin tez bedziemy musieli jechac do boleslawca...a nie wiesz ile zaliczki trzeba??
Stary 2008-02-08, 07:54   #4218
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
u nas tez orkiestra nie pije cale szczescie...
u nas też nie pije podpisaliśmy umowę z nimi, 3 panów, 1600 zł, grają 12 godzin, każda następna 100 zł, i wyprowadzenie gratis

właśnie....co myślicie o wyprowadzeniu pana młodego, potem panny młodej z domu...? bo ja nie bardzo wiem, czy zgodzić się, czy nie

Cytat:
nie martw się, ja przez 3 lata tak miałam, dopóki się uczelnia nie zorientowała, że od października do czerwca mamy wolne tylko święta, więc od zeszłęgo roku mamy coś w rodzaju tygodnia wolnego-znaczy ferie...oczywiście zaliczenia są tam wpychane czasami, ale cóż zrobić.... w tym roku udało mi się i mam wolne ale pamiętam, że jak byłam na licencjacie, to też semestr sie zaczął wcześniej, a egzaminy w sesji letniej miałam już po 3 maja

Cytat:
Słoneczko nie smuć się wiem,że to marne pocieszenie, ale pani na psychologii nam mówiła, że tylko ludzie chorzy psychicznie się ze sobą nie kłócą. Poza tym, podobno kiedy zaczynają się przygotowania do ślubu, obie strony zaczynają się zastanawiac, czy dobrze robią, czy to faktycznie TEN/TA jedyny/a i to jest całkiem naturalne, bo to jedna z najwazniejszych decyzji w życiu i tylko psychopatyczni mordercy się nie boją (bo oni nie boją się zadnych konsekwencji swoich czynów) Poza tym, jesteście ze sobą bardzo długo, znacie się, więc na pewno umiecie się ze sobą porozumieć. Tak jak powiedziała baja_86, tylko szczera rozmowa może pomóc. Nie ma sensu tłumić w sobie tego wszystkiego, ani sie złościć....a może twój TŻ też się trochę denerwuje...? Będzie dobrze, napewno

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 08:15   #4219
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
dacie radę, problemy, nawet te najcięższe są do przebycia, a rozwiązane wzmacniają związek niebotycznie
Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Słoneczko nie smuć się wiem,że to marne pocieszenie, ale pani na psychologii nam mówiła, że tylko ludzie chorzy psychicznie się ze sobą nie kłócą. Poza tym, podobno kiedy zaczynają się przygotowania do ślubu, obie strony zaczynają się zastanawiac, czy dobrze robią, czy to faktycznie TEN/TA jedyny/a i to jest całkiem naturalne, bo to jedna z najwazniejszych decyzji w życiu i tylko psychopatyczni mordercy się nie boją (bo oni nie boją się zadnych konsekwencji swoich czynów) Poza tym, jesteście ze sobą bardzo długo, znacie się, więc na pewno umiecie się ze sobą porozumieć. Tak jak powiedziała baja_86, tylko szczera rozmowa może pomóc. Nie ma sensu tłumić w sobie tego wszystkiego, ani sie złościć....a może twój TŻ też się trochę denerwuje...? Będzie dobrze, napewno
Dzieki dziewczyny wczoraj przyjechał do mnie TZ i rozmawialismy od 19 do 23... to była dluga i cięzka rozmowa. Nie wiem jeszcze co z tego wyniknie, choc przyznam sie , że pojawiła sie mała iskierka nadziei w każdym bądx razie powiedzialam mu, ze zwatpiłam w nas i sens naszego slubu ... (co oczywiscie nie oznacza, ze tego nie chce - ale tego juz mu nie powiedziałam )

Stary 2008-02-08, 10:06   #4220
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 10:11   #4221
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki dziewczyny wczoraj przyjechał do mnie TZ i rozmawialismy od 19 do 23... to była dluga i cięzka rozmowa. Nie wiem jeszcze co z tego wyniknie, choc przyznam sie , że pojawiła sie mała iskierka nadziei w każdym bądx razie powiedzialam mu, ze zwatpiłam w nas i sens naszego slubu ... (co oczywiscie nie oznacza, ze tego nie chce - ale tego juz mu nie powiedziałam )

Cieszę się, że sobie to wyjaśniliście. Ja czasami mam podobnie, tzn. ostatnio bardzo się kłócimy i zauważyłam,że to staje się coraz częściej Zaczęły mnie razić pewne zachowania TŻta, które dla mnie są mało poważne i dziecinne. Nie wiem czemu tak mam Może dlatego, że patrze już na niego jak na męża, a na męża to on czasem się nie zachowuje:/

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

annuuula wiesz ze kontaktowalam sie z ta fotograf z boleslawca... no i ma wolny termin tez bedziemy musieli jechac do boleslawca...a nie wiesz ile zaliczki trzeba??
To świetnie!! Nam powiedziała, że zaliczka nie jest potrzebna, ale jak chcemy to możemy dać 100zl. A resztę dopiero przy odbiorze zdjęć. My wolimy mimo wszystko zapłacić tą zaliczkę, będę spokojniejsza.
Stary 2008-02-08, 10:18   #4222
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Może dlatego, że patrze już na niego jak na męża, a na męża to on czasem się nie zachowuje:/

.
ech... ja ostatnio nawet przestałam sobie wyobrazac nasz slub. Nie wiem, chyba coś we mnie sie zablokowało, czy coś... nie widze ani siebie w rli zony, ani jego w roli męza.
Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
pogadalismy, ale jest jeszcze wiele rzeczy nie wyjasnionych. pojawiła sie iskierka nadziei na lepsze, ale czy będzie z niej "płomien" to ja juz nie wiem

Stary 2008-02-08, 11:29   #4223
katia0117
Zadomowienie

Myslę,ze kazdy przechodzi taki kryzys,a powodem tego,jest byc moze(szczególnie ze strony mężczyzn)lęk przed radykalną zmianą jaka moze nastąpic po slubie...Nam sie moze wydawac,ze niby nic sie nie zmieni,bo przeciez miłosc będzie ta sama i te same czynnosci,tyle tylko,ze pod jednym dachem...Ale to jest jednak cos więcej,bo wtedy tworzy sie jednosc,wspolna odpowiedzialnosc itd.To takie chwilowe zwątpienie(faceci własnie często reagują takim dziecinnym zachowaniem,albo sprawiają wrazenie jakbysmy byly im obojętne),ale to przechodzi i potem jest happy end w postaci super ślubu,jeszcze lepszego weseliska
Stary 2008-02-08, 11:59   #4224
anuulaa
Wtajemniczenie

Myślę, że po ślubie kiedy będziemy mieszkać już razem, to wszystko będzie inaczej i zmieni się na lepsze, bo właśnie wiele naszych kłótni wynika z tego, że mieszkamy osobno, czasami się kłócimy na gagu gadu a to najgłupsza rzecz jaka może być:/
Stary 2008-02-08, 12:05   #4225
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
no właśnie ja też nie jestem za tym, natomiast moja mama i babcia oraz mama TŻ są zachwycone pomysłem.... do mnie jakoś nie przemawia facet z harmonią, który będzie mi śpiewał pod oknem....no chyba, że jakoś inaczej to wygląda-ma ktoś jakies doświadczenia?

Cytat:
Myślę, że po ślubie kiedy będziemy mieszkać już razem, to wszystko będzie inaczej i zmieni się na lepsze, bo właśnie wiele naszych kłótni wynika z tego, że mieszkamy osobno, czasami się kłócimy na gagu gadu a to najgłupsza rzecz jaka może być:/
ja właśnie myślę tak samo-jak zamieszkamy razem może przestaniemy się kłócić o pierdoły...czasem kłócimy się nawet przez smsy-a to zaraz po gadu druga najgłupsza rzecz, jaka może być mam nadzieję, że to po prostu zniknie (no cóż, nadzieję zawsze można mieć)

Stary 2008-02-08, 12:12   #4226
annfas
Zakorzenienie

U nas kłótnie notorycznie zaczynały się na gg i jak potem chcieliśmy o tym rozmawiać to zawsze wychodziło na to że pokłóciliśmy się praktycznie bez powodu, dlatego teraz jak na gg zaczyna być gorąco to po prostu ucinamy temat i wracamy do niego w normalnej rozmowie, albo wogóle nie wracamy jak jest na prawdę nieważny.

Kilka razy mieliśmy poważne spięcia, była nawet jedna przerwa (aż tygodniowa ) teraz jak już trochę zmądrzeliśmy ( tak sobie to tłumaczymy) to śmiejemy się z tego co było, ale wiemy, że te wszystkie spięcia zbliżyły nas do siebie

A co do spraw ślubnych to nadal szukamy kamerzysty... Mószę mojego dzisiaj wysłać po jedną płytę damo, bo siedzę w domu na zwolnieniu to możnaby sobie obejrzeć i się wreszcie na coś zdecydować.

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 12:32   #4227
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annfas Pokaż wiadomość
U nas kłótnie notorycznie zaczynały się na gg i jak potem chcieliśmy o tym rozmawiać to zawsze wychodziło na to że pokłóciliśmy się praktycznie bez powodu
a ja myślałam, że to tylko u nas tak było...

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 12:41   #4228
Kaffienka
Raczkowanie

Cytat:
Życzę Ci, żeby wątpliwości się wyjaśniły... Ale skąd nagle tyle tych wątpliwości? Pozwoliliście temu nagromadzić się?

Cytat:
Treść usunięta
Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
no właśnie ja też nie jestem za tym, natomiast moja mama i babcia oraz mama TŻ są zachwycone pomysłem.... do mnie jakoś nie przemawia facet z harmonią, który będzie mi śpiewał pod oknem....no chyba, że jakoś inaczej to wygląda-ma ktoś jakies doświadczenia?
Zależy co macie na myśli mówiąc "wyprowadzenie to wioska". Nie lubię takich stwierdzeń... Czy na wsi zawsze mieszkają tylko ludzie nieobyci, nie znający kultury, bez wykształcenia? Odpowiedź jest jedna, więc proszę nie uogólniać.
Wyprowadzenie - mówiąc to zapewne mieli na myśli, że muzycy będą podczas błogosławieństwa i coś wtedy zagrają (zazwyczaj jest to "Serdeczna matko"), a następnie grają coś jak Pan młodzi wychodzi od siebie z domu, potem jak wchodzi do Panny Młodej, no i znowu błogosławieństwo.

Osobiście uważam, iż melodia podczas błogosławieństwa mogła być. A tej przy wychodzeniu, wchodzeniu, to bym sobie już nie życzyła. Mam nadzieję, że co nieco ci pomogłam...
Kaffienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 13:02   #4229
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaffienka Pokaż wiadomość
Zależy co macie na myśli mówiąc "wyprowadzenie to wioska". Nie lubię takich stwierdzeń... Czy na wsi zawsze mieszkają tylko ludzie nieobyci, nie znający kultury, bez wykształcenia? Odpowiedź jest jedna, więc proszę nie uogólniać.
Wyprowadzenie - mówiąc to zapewne mieli na myśli, że muzycy będą podczas błogosławieństwa i coś wtedy zagrają (zazwyczaj jest to "Serdeczna matko"), a następnie grają coś jak Pan młodzi wychodzi od siebie z domu, potem jak wchodzi do Panny Młodej, no i znowu błogosławieństwo.

Osobiście uważam, iż melodia podczas błogosławieństwa mogła być. A tej przy wychodzeniu, wchodzeniu, to bym sobie już nie życzyła. Mam nadzieję, że co nieco ci pomogłam...
Kaffienko podzielam Twoje zdanie...irytują mnie hasła w stylu "...nie chce robić wiochy..." allbo, że "...coś jest wieśniackie..." dla mnie to troche takie wywyższanie się...
Stary 2008-02-08, 13:08   #4230
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaffienka Pokaż wiadomość

nigdzie nie powiedziałam, że to "wioska" tak więc to nie do mnie zarzut ale myślę, że koleżanka nie miała nic złego na myśli i że to był po prostu slogan młodzieżowy...

ja właśnie nie wiem, mam mieszane uczucia co do wyprowadzenia. Przy błogosławieństwie muzyka by nawet była wskazana, ale....co powiedzą sąsiedzi, jak ktoś im ryknie pod oknem?? z resztą w ogóle będzie śmeisznie, bo my z TZ meiszkamy razem, tak więc wyprowadzą nas razem z jednego mieszkania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości