|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 :)
Cytat:
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Nasi tez nie piją. powiedzieli, aby nawet wódki im na stoliku nie stawiac - a to wielki plus dla nich
bo przynajmiej jeden problem mniej - pijana orkiestra![]() Edit: u mnie przygotowania do slubu sa zastopowane. Z TZ ostatnio jest nie tak wkurza mnie i tyle i jak narazie nawet o slubie z nim nie chce myslec
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2008-02-07 o 17:23 |
|
|
|
#4203 |
|
Wtajemniczenie
|
Alizot, witaj
![]() Ostatnio panikowałam, że nie mamy namiarów na kucharki, ale mama w pracy się podpytała koleżanek i już dostaliśmy telefon do fajnej firmy. Dzwoniłam dzisiaj z mama, a Pani mówi, że przyszły sierpień już cały zajęty i od razu załamka. No a później Pani mówi, że oni obsługują nawet dwa wesela w jednym czasie i może nas jeszcze zapisać. Od razu nam ulżyło. Za tydzień jedziemy z rodzicami podpisać umowę, bo to jakaś wieś. Jak na razie, to większość spraw mamy poza miastem. Fotograf z Bolesławca, orkiestra z jakiejś wiochy Bolesławic, kucharki z Bielan haha no i jeszcze teraz pisałam do kamerzysty z Oławy. Tylko sala jest z moim mieście:P Ale będziemy mieli jeżdżenia
|
|
|
|
#4204 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam jutro ostatni egzamin i nie umiem się skupić na nauce bo cały czas myśle tylko o ślubie... ahhh... mam taki mętlik w głowie, masakra normlanie.. mam nadzieje, ze szybko mi przejdzie
Madzialenka napewno to tylko przejsciowy okres, ja też z TŻ'tem teraz czesto się sprzeczamy (o głupoty) często zresztą przez organizacje wesela(choć nie chodzi o to, że mamy odmienne zdanie)..
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe dziewczyny
![]() Dziewczyny ale się wzięłyście do roboty z przygotowaniami Każda już coś widzę zarezerwowała, albo na dniach umowy podpisze. U mnie zastój, w sumie nie muszę się spieszyć, bo nie robie wesela w wielkim mieście, gdzie trzeba szybko wszystko rezerwować.Niestety ja nie mam czasu żeby się wziąć za organizacje wesela, strasznie mam zakręcony plan, dużo zajęć na każde trzeba coś przygotować i do tego pisanie licencjata, naprawde jestem już tym zmęczona. Mamy co prawda upatrzone niektóre sprawy, np. sala, kamerzysta i fotograf- wiemy już kogo chcemy, orientacyjnie znamy ceny, ale nie możemy się zebrać do rezerwacji. Mam nadzieje, że już niedługo ruszymy i jeśli znajdziemy chwilę wolnego to szybko to załatwimy. Madzialenka z Tż na pewno się poprawi, nie przejmuj się. katia0117 jak ci zazdroszczę tego przymieszania Nie mogę się wprost doczekać kiedy ja wyruszę na salony(ślubne)![]() Ana*** nie zapomnimy o Tobie
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Baja to ty juz zajęcia masz?? ja mam jeszcze 1,5 tygdonia wolnego. choc patrząc na sytuacje z TZ to chyba wolałabym juz jechac do Olsztyna.
|
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam sesje ciągłą, tzn że egzaminy były w czasie zajęć, a zaraz potem rozpoczął się sem. letni. Ja w maju kończę tą uczelnie i dlatego tak to zrobili, dla mnie to bezsensowny pomysł bo się nawet po sesji nie wypoczęło a już nowy semestr się zaczął. Madzia co się tak na tego Tż wkurzasz? |
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
To nie zaciekawie skoro nawet przerwy nie mogłas miec.
co do TZ, to ostatnio pojawiło sie u mnie zbyt wiele watpliwosci jesli chodzi o niego i o cały nasz związek nie wiem jak to sie skonczy, teraz o tym nie mysle. Tylko jest mi jakos tak smutno, pusto i... samotnie
|
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się
|
|
|
|
|
#4211 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Głowa do góry. Trzymaj się...
|
|
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poprostu pojawił sie pewien dosc powazny problem i nie wiem co z tego wyjdzie
|
|
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
paranojaMadziu pamiętaj, że nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem, że studiujesz zaocznie. No to jest paranoja, ale co zrobić, musimy przeżyć
|
|
|
|
#4216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cale szczescie...a co do tż-ta to bedzie dobrze Cytat:
tez bedziemy musieli jechac do boleslawca...a nie wiesz ile zaliczki trzeba??
|
|
|
#4218 | ||
|
Zadomowienie
|
u nas też nie pije
podpisaliśmy umowę z nimi, 3 panów, 1600 zł, grają 12 godzin, każda następna 100 zł, i wyprowadzenie gratis![]() właśnie....co myślicie o wyprowadzeniu pana młodego, potem panny młodej z domu...? bo ja nie bardzo wiem, czy zgodzić się, czy nie ![]() Cytat:
ale pamiętam, że jak byłam na licencjacie, to też semestr sie zaczął wcześniej, a egzaminy w sesji letniej miałam już po 3 maja![]() Cytat:
Poza tym, jesteście ze sobą bardzo długo, znacie się, więc na pewno umiecie się ze sobą porozumieć. Tak jak powiedziała baja_86, tylko szczera rozmowa może pomóc. Nie ma sensu tłumić w sobie tego wszystkiego, ani sie złościć....a może twój TŻ też się trochę denerwuje...? Będzie dobrze, napewno
|
|
#4219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w każdym bądx razie powiedzialam mu, ze zwatpiłam w nas i sens naszego slubu ... (co oczywiscie nie oznacza, ze tego nie chce - ale tego juz mu nie powiedziałam )
|
||
|
|
|
#4220 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cieszę się, że sobie to wyjaśniliście. Ja czasami mam podobnie, tzn. ostatnio bardzo się kłócimy i zauważyłam,że to staje się coraz częściej Zaczęły mnie razić pewne zachowania TŻta, które dla mnie są mało poważne i dziecinne. Nie wiem czemu tak mam Może dlatego, że patrze już na niego jak na męża, a na męża to on czasem się nie zachowuje:/To świetnie!! Nam powiedziała, że zaliczka nie jest potrzebna, ale jak chcemy to możemy dać 100zl. A resztę dopiero przy odbiorze zdjęć. My wolimy mimo wszystko zapłacić tą zaliczkę, będę spokojniejsza. |
|
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogadalismy, ale jest jeszcze wiele rzeczy nie wyjasnionych. pojawiła sie iskierka nadziei na lepsze, ale czy będzie z niej "płomien" to ja juz nie wiem |
|
|
|
|
#4223 |
|
Zadomowienie
|
Myslę,ze kazdy przechodzi taki kryzys,a powodem tego,jest byc moze(szczególnie ze strony mężczyzn)lęk przed radykalną zmianą jaka moze nastąpic po slubie...Nam sie moze wydawac,ze niby nic sie nie zmieni,bo przeciez miłosc będzie ta sama i te same czynnosci,tyle tylko,ze pod jednym dachem...Ale to jest jednak cos więcej,bo wtedy tworzy sie jednosc,wspolna odpowiedzialnosc itd.To takie chwilowe zwątpienie(faceci własnie często reagują takim dziecinnym zachowaniem,albo sprawiają wrazenie jakbysmy byly im obojętne),ale to przechodzi i potem jest happy end w postaci super ślubu,jeszcze lepszego weseliska
|
#4224 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę, że po ślubie kiedy będziemy mieszkać już razem, to wszystko będzie inaczej i zmieni się na lepsze, bo właśnie wiele naszych kłótni wynika z tego, że mieszkamy osobno, czasami się kłócimy na gagu gadu a to najgłupsza rzecz jaka może być:/
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zadomowienie
|
no właśnie ja też nie jestem za tym, natomiast moja mama i babcia oraz mama TŻ są zachwycone pomysłem.... do mnie jakoś nie przemawia facet z harmonią, który będzie mi śpiewał pod oknem....no chyba, że jakoś inaczej to wygląda-ma ktoś jakies doświadczenia?
Cytat:
mam nadzieję, że to po prostu zniknie (no cóż, nadzieję zawsze można mieć )
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
U nas kłótnie notorycznie zaczynały się na gg i jak potem chcieliśmy o tym rozmawiać to zawsze wychodziło na to że pokłóciliśmy się praktycznie bez powodu, dlatego teraz jak na gg zaczyna być gorąco to po prostu ucinamy temat i wracamy do niego w normalnej rozmowie, albo wogóle nie wracamy jak jest na prawdę nieważny.
Kilka razy mieliśmy poważne spięcia, była nawet jedna przerwa (aż tygodniowa ![]() ) teraz jak już trochę zmądrzeliśmy ( tak sobie to tłumaczymy) to śmiejemy się z tego co było, ale wiemy, że te wszystkie spięcia zbliżyły nas do siebie ![]() A co do spraw ślubnych to nadal szukamy kamerzysty... Mószę mojego dzisiaj wysłać po jedną płytę damo, bo siedzę w domu na zwolnieniu to możnaby sobie obejrzeć i się wreszcie na coś zdecydować. |
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
a ja myślałam, że to tylko u nas tak było...
|
|
|
|
#4228 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wyprowadzenie - mówiąc to zapewne mieli na myśli, że muzycy będą podczas błogosławieństwa i coś wtedy zagrają (zazwyczaj jest to "Serdeczna matko"), a następnie grają coś jak Pan młodzi wychodzi od siebie z domu, potem jak wchodzi do Panny Młodej, no i znowu błogosławieństwo. Osobiście uważam, iż melodia podczas błogosławieństwa mogła być. A tej przy wychodzeniu, wchodzeniu, to bym sobie już nie życzyła. Mam nadzieję, że co nieco ci pomogłam...
|
||
|
|
|
#4229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla mnie to troche takie wywyższanie się...
|
|
|
#4230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak więc to nie do mnie zarzut ale myślę, że koleżanka nie miała nic złego na myśli i że to był po prostu slogan młodzieżowy...ja właśnie nie wiem, mam mieszane uczucia co do wyprowadzenia. Przy błogosławieństwie muzyka by nawet była wskazana, ale....co powiedzą sąsiedzi, jak ktoś im ryknie pod oknem?? z resztą w ogóle będzie śmeisznie, bo my z TZ meiszkamy razem, tak więc wyprowadzą nas razem z jednego mieszkania
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

wkurza mnie i tyle

paranoja

Poza tym, jesteście ze sobą bardzo długo, znacie się, więc na pewno umiecie się ze sobą porozumieć. Tak jak powiedziała baja_86, tylko szczera rozmowa może pomóc. Nie ma sensu tłumić w sobie tego wszystkiego, ani sie złościć....a może twój TŻ też się trochę denerwuje...? Będzie dobrze, napewno
)
dla mnie to troche takie wywyższanie się...