Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy! - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-14, 14:35   #4201
Anika1986
Zadomowienie

Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

Asia, jeśli przybiera to może rzeczywiście mu to wystarcza. Każde dziecko jest inne. Jedno będzie jeść 30 min, a inne 5 i dla obydwu może to wystarczać.

Iwonia, wydaje mi się, że jeśli w ogóle nie będzie głodny to nie zmusisz go żeby chwycił pierś tak czy inaczej. Na tym etapie dziecko jak jest syte to puszcza pierś albo usypia. Wiem, że każde dziecko jest inne, ale u nas się to sprawdza.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 14:50   #4202
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
a on na co dzień zachowuje się normalnie, nie wygląda na głodnego?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Nie jest ok. Jak chce to domaga sie czesciej tych swoich dwoch minutek. W nocy mysle ze je normalniej i nie cuduje jak za dnia bo oczy zamkniete i zaspany. W dzien nie ma czasu jesc chyba woli sie rozejrzec jak tylko przegoni malego gloda.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Jestem dzis zła.
Ze zmeczenia po tych ostatnich nockach, jego usypianiem w dzien i darciem sie zanim zasnie, tym ze co odloze to sie budzi. Teraz chcialam go odlozyc to spadl mi tel na panele i wiadomo usypianie od poczatku bo spal krotko i chce dalej. No wiec dalej wrzeszczy z zamknietymi oczami. Jeszcze smoczek mi upadl trzeba oplukac.
No ale jak mam nie byc zla jak jestem glodna. Chce go polozyc i zjesc. Potem zakupy z mysla o tej durnej diecie.
Moj odsypia bo wrocil po wyjezdzie sluzbowym i calonocnej jezdzie o 6 ale juz mu chyba nie dam spac. Pierdziele tez mam jakies podstawowe potrzeby!
Dziekuje, skonczyłam.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 15:18   #4203
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Ogólnie mam dość dzisiejszego dnia. Dopiero 13, a ja już wymiękam. Majka spać nie chce, przy cycku się buntuje, nic jej nie pasuje. Tylko rączki przez chwilę zdają egzamin. A ja jeszcze parę rzeczy muszę dzisiaj zrobić, zanim wyjadę.
Moja Iga tez dzisiaj majakis bunt na spanie, akurat jak jestem sana w domu wstawilam dwa prania i gotuje obiad, to ona nie chce spac no i bawic sie tez nie bardzo, wuecie jakwyglada zabawa ze zmeczonym dzieckiem ? eh. Spala dwa razy po 10 minut, teraz mi zasnela spi juz 15 minut mam nadzieje za to potrwa dlyzej i w koncu zrobie ten obiad.
Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Kocie mianuje Cie naszym doradzca laktacyjnym. Bede sciagac po karmieniu. Jakie to proste.
Iwonia ja na potrzeby wyjscia tez odciagam po karmieniu i bywa roznie raz po nocy nakarmilam z jednej piersi a z drugiej uciagnelam 100 za jednym posejsciem. Ostatnio uciagnelam 60 ml pozniej 40 ml i trzecie podejscie 20 ml. Mialam wrazenie ze w piersiach nic nie zostało a Iga jak ciagnela no normalnie mleko kapalo i jeszcze bezpsrednio po karmieniu lepiej mi sie sciaga pokarm bo mam wrazenie ze piers jest pobudzona to tak jak na poczatku kp.z jednej karmilam z drugiej leciało ale po jednym dniu z laktatorem mialam wrazenie ze mi piersi eksploduja... normalnie nie mam juz tak nawet w nocy... I lekarka tez mnie zapytala czy mi pokarmunie brakuje??? Ale niby dlaczego Iga owszem wazy malo przybiera minimum jakie mozna, ale spi ladnie, w pampersa robi ladnie prawie nie placze jest zywiolowa to moze po prostu jej uroda taka.
Nie karmie jej juz co 2- 3 godz karmie ja wtedy kiedy tylko nie mam pomyslu czemu mruczy czasem nawet co 40 minut czasem ma przerwe 4 godz bo potrafi tyle spac w dzien.
Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Anika, mogłoby jedynie być za zimne, bo odciągałam i od razu podawałam. Mm też w zasadzie mało zjadł. Minęła godzina i karmię go piersią, na spiocha. Nawet przez sen je 4 minuty. Ma chyba jakiś zegarek w głowie

O kochana moja Iga na poczatku jadla 5 minut, dopiero w okolicy 3 miesiaca przedluzyla swoje jedzenie w tym ze w dzien je krotko za to na wieczor i wnocy okolo 20- 30 minut.

Znowu sie wybudza

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-09-14 o 15:19
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 15:21   #4204
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dzisiaj doła. Częściowo jest o spowodowane wczorajszą wizytą u lekarza i tym nieprzybieraniem małej na wadze. Coś mi się wydaje, że ja po prostu mam za mało mleka. Tak się wcześniej upierałam, żeby nie dokarmiać małej i w efekcie pewnie chodziła głodna, moja biedna mała. W końcu nie raz (zwłaszcza popołudniami) marudziła przy piersi i denerwowała się, tak jakby jej nie leciało. Po przerwaniu karmienia też zdarzało jej się marudzić i popłakać. Ale że po pół minucie przestawała i kolejnego karmienia domagała się dopiero po jakichś 2,5-3 godzinach, to wydawało mi się, że to marudzenie było protestem dotyczącym zabierania piersi, bo tak fajnie sobie possać, a może jednak ona głodna była. No ale to w takim razie skąd te przerwy po 3 godziny? Chyba jestem złą matką i nie rozumiem własnego dziecka.
Cytat:
Wiem, że pokarm w piersiach zawsze jest i dziecko jest w stanie się najeść, o ile będzie dalej ssać. Sama się upierałam, że nie będę Majki dokarmiać, wkurzała mnie teściowa, która gadała o dokarmianiu, bo może mam kiepski pokarm. Tylko, że wtedy te komentarze mogłam odeprzeć, powiedzieć, że lekarze mówią, że waga małej jest ok, a teraz?
Problem w tym, że obecnie Majka już nie chce ssać, jak jej tak łatwo nie leci. Najpierw ładnie je przez kilka minut, a potem zaczyna się cyrk. Marudzi, puszcza pierś, płacze, łapie pierś, pociągnie 2 razy, znowu marudzi i tak w kółko. Ciężko ją przekonać do dalszego ssania.

Szczerze mówiąc sama nie wiem co robić. Mam wrażenie, że trochę straciłam siły i oklapłam. Mam ochotę rzucić to wszystko w cholerę. Przez 3 miesiące było wszystko ok z karmieniem, a potem się zaczęło - zatkane kanaliki, zapalenie piersi, teraz to. Będę myśleć o tym w piątek, bo teraz muszę się skupić na nadchodzącym egzaminie.
Pewnie zdecyduję się powalczyć trochę laktatorem, chociaż szczerze nienawidzę tego ustrojstwa. Nie kupiłam elektrycznego, to teraz się męczę z ręcznym. Tylko nawet nie wiem, kiedy ściągać, przecież jak będę się bawić laktatorem pomiędzy karmieniami, to jak przyjdzie pora karmienia, to w piersiach już w ogóle nic nie będzie. Muszę to na spokojnie premyśleć.
Kaylla u nas bylo podobnie. W tym czasie co Natka przybierala 10g na dzien bylam u rodzicow. Moja mama nie mogla zrozumiec, ze ona chce ciagle jesc a ja jej tlumaczylam, ze to jest wlasnie karmienie na zadanie. Jak juz jej z piersi nie lecialo to sie denerwowala. Jak byla przy mnie mama to jak tylko Mala zaczynala plakac to ona ja brala do wozka i wozila az ta zasnie. Teraz wiem, ze plakala z glodu. Ale u nas ani ja ani Natka super zdrowe nie jestesmy...
Na Twoim miejscu bym kupila ten laktator elektryczny i powalczyla o poprawe laktacji. Nie bedzie latwo, szlag Cie bedzie trafial, bedzie Ci sie chcialo w nocy spac ale sie uda- przeciez ja wskrzesilam laktacje. Ale teraz juz jest coraz ciezej- Natka przesypia noce- nawet od 21 do 9 !!!! A ja bez jej motywacji nie moge wstac w nocy na odciaganie. W efekcie mam juz nawet po 8h przerwy miedzy sciaganiami. Boje sie, ze laktacja znow zaginie ale nawet maz juz nie jest w stanie mnie obudzic. Dzis byl zadowolony, ze budzil mnie tylko 15 min praktycznie bez przerwy. Jak on mnie tak budzi to narzeka na mnie, ze calkiem swiadomie wtedy z nim rozmawiam a okazuje sie, ze to nieswiadomie
Teraz zdaj egzamin, kup laktator i walcz!
(Ja tez musze sie pouczyc. Zostal mi do zdania ostatni egz z ACCA.)
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 15:24   #4205
kaylla
Zakorzenienie

Majka w nocy też ładnie je, nie marudzi, nie płacze, w nocy chyba jej starcza. Albo jest po prostu tak zaspana i śpiąca, że nie ma siły marudzić. Za to w dzień siły na marudzenie ma aż za dużo.

Kocie - tak jak dziewczyny mówią, jesteś naszym specjalistą od laktacji
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 15:45   #4206
Monanka83
Zakorzenienie

Fajny tekst do tematu kiedy kiedyś podnosiłysmy

http://oczekujac.pl/2016/09/przekluc...ecjalista.html

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Ja dziś w imię długiej drzemki a co za tym idzie, zdrowia psychicznego naszego i naszego dziecka, położyłam się z małą na pierwsze 45 minut snu (czyli obiad dziś niepełny; ) ) a
E owocuje to już prawie 2h drzemeczki. Jakbym z nią nie została to obstawiam góra 20 minut i znów niedospanie. Takie pykane drzemki 4x20 minut się nie sprawdzają, bo finalnie Nina cały dzień jest śpiąca i marudna. Jeden długi sen to absolutny must.
Stary 2016-09-14, 15:49   #4207
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Fajny tekst do tematu kiedy kiedyś podnosiłysmy

http://oczekujac.pl/2016/09/przekluc...ecjalista.html

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Ja dziś w imię długiej drzemki a co za tym idzie, zdrowia psychicznego naszego i naszego dziecka, położyłam się z małą na pierwsze 45 minut snu (czyli obiad dziś niepełny; ) ) a
E owocuje to już prawie 2h drzemeczki. Jakbym z nią nie została to obstawiam góra 20 minut i znów niedospanie. Takie pykane drzemki 4x20 minut się nie sprawdzają, bo finalnie Nina cały dzień jest śpiąca i marudna. Jeden długi sen to absolutny must.
Zgadzam sie absolutnie ! Dzis nie poznaje mojego dziecka miauczek taki.
Normalnie ma trzy drzemki dluzsze Albo dwie w tym jedna trwa 4 godziny.

Znow sie obudzila jestem juz u niej 4 raz przez 30 minut snu 😯

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-09-14 o 15:50
Stary 2016-09-14, 15:55   #4208
ola0605
Zadomowienie

Moja kumpela ostatnio dodała zdjęcie moja trzymiesięczna córeczka i ta miała juz kolczyki

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Jak wy to robicie, tez bym wolała jedna długa drzemkę a Maja śpi kilka razy po 15-20 min ... Ile ja bym rzeczy zrobiła przez te 2 godziny

ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 16:01   #4209
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Ogólnie mam dość dzisiejszego dnia. Dopiero 13, a ja już wymiękam. Majka spać nie chce, przy cycku się buntuje, nic jej nie pasuje. Tylko rączki przez chwilę zdają egzamin. A ja jeszcze parę rzeczy muszę dzisiaj zrobić, zanim wyjadę.
Typowe objawy skoku. Niech moc bedzie z toba!
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 16:02   #4210
no_doubt
Wtajemniczenie

Ola moja też czasami ma takie drzemki...
Zabciajs mam nadzieję, że nie będzie gorączki po szczepionce...
Ja mam dzisiaj dola, byłam bliska kupienia mieszkania, ale zostałam brzydko wyrolowana...to już czwarty raz ( jednak ludzie uczą życia...:/ (((

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 16:04   #4211
ola0605
Zadomowienie

Albo raczej jak wasze dzieci to robią ;-) niech naucza moje

Stary 2016-09-14, 16:05   #4212
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Polowalam na dark blue & white, ale mam aurore. I tak jest piekna
Stary 2016-09-14, 16:10   #4213
agassek
Zakorzenienie

Śliczna

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 16:12   #4214
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
Moja kumpela ostatnio dodała zdjęcie moja trzymiesięczna córeczka i ta miała juz kolczyki

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Jak wy to robicie, tez bym wolała jedna długa drzemkę a Maja śpi kilka razy po 15-20 min ... Ile ja bym rzeczy zrobiła przez te 2 godziny

Nie wiem zwykle zasypia przy piersi wychodze i spi. Dzis ewidentnie potrzebuje snu z mama bo gdy jestem obok to spi tylko zejde to kuchni kuz niania nawołuje ...akurat dzis gdy nie bardzo mam czas na lezakowanie ...caly dzien tak probuje ja uspic nadluga drzemke 😝
gdyby w domu byl tylko maz to trudno nie mialby dzis obiadu lezalabym sobie z nią ale w sumie 6 osob by dziś nie jadło 😛

Sent from my LG-H500 using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-09-14 o 16:14
Stary 2016-09-14, 16:15   #4215
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj dola, byłam bliska kupienia mieszkania, ale zostałam brzydko wyrolowana...to już czwarty raz ( jednak ludzie uczą życia...:/ (((
Jak to tak? Rynek wtórny? Komu dokopac?
Stary 2016-09-14, 16:29   #4216
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:

Ola, no ja prawie całą pierwszą godzinę muszę z nią leżeć bo się przebudza i sprawdza obecność jak kadrowa, po matce

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

A my kupiliśmy dzis dla K. Biurko, jak dla uczniaka (w końcu zaraz zaczyna szkołę; )) bo ma teraz taki stolik na kozłach z Ikei, a tu się trzeba zacząć szykować na raczkujace bobo. W sekundzie miałaby cały komputer i blat na głowie bo to niestabilne jak psycha baby w połogu

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Rose, chusta przepiękna!

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-09-14 o 16:23
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 16:36   #4217
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
U mnie drzemki tylko 20min ale to wystarcza-jej, nie mi
Jak z nią spie to udaje sie więcej.

Gabi po szczepieniu usmiecha sie, nawet gości mieliśmy ale jest taka przyciumana. Wystawilam cycusia i w kime l, juz 1,5 godz. Ja juz nie spie, a Ona jeszcze tak. Co jakis czas sobie ciumka.
Pranie dzis czeka, wszystko czeka. Ale olałam sprawe.
Stary 2016-09-14, 16:37   #4218
mialavi
Zakorzenienie

Ja ☠☠☠☠☠☠☠e przypalilam tak sie spieszylam z tym zeby siostra zjadla a ona pojechala w swiat bez obiadu teraz sobie zjem sama albo poczekam na M do 18.

Stary 2016-09-14, 16:38   #4219
zabciajs
Zakorzenienie

Aa i dostalyśmy w prezencie inhalator.
I mam chuste długą pożyczoną! Bedziemy ćwiczyć wiązania.

Rose przepiękna mi się one mega podobają.
Jakiego wiązania sie uczyć na początek?
Gabi wazy 6,5 kg-tydzień temu skonczone 3miesiące.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-09-14 o 16:43
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 16:45   #4220
mialavi
Zakorzenienie

Ten kto nie ma dzieci nie wie jakim wysilkiem czasem jest ugotowac obiad.
obiad dla 6 osob notabene i nigdy sie nie dowie bo bedzie gotowal dla dwoch.

Kurde kurde kurde jestem zla i jednoczesnie mi przykro i chce mi sie plakac. Kij z tym nie wazne. To po prostu nie moj dzien.

Wiem gadam sama do siebie .

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

M bedzie jednak na 19....

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-09-14 o 16:42
Stary 2016-09-14, 16:46   #4221
martunia_199
Zakorzenienie

U nas nie ma długiego snu w dzień. Jest kilka drzemek po max 30 minut

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 16:56   #4222
agassek
Zakorzenienie

U nas tez nie ma długiego snu. Dzisiaj były dwie drzemki po ok 15 min. Czasem pod wieczór jest jedna długa, ale to bardzo rzadko. I na spacerze o ile zaśnie, to już śpi...

Stary 2016-09-14, 17:01   #4223
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość

Kurde kurde kurde jestem zla i jednoczesnie mi przykro i chce mi sie plakac. Kij z tym nie wazne. To po prostu nie moj dzien.

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Ja tez codzień gotuje dla nas, teściowej i szwagra. Czasem jak mi sie nie chce to bym z mężem byle co zjadła a tak to zawsze cos ugotować trzeba. Teściowa niby mowila ze jak czasem nie dam rady to ona po pracy cos machnie ale nie umiem tak... Pamietam jak na początku L4 w styczniu wymyślałam rożne obiadki a teraz byle by szybko

Stary 2016-09-14, 17:07   #4224
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez codzień gotuje dla nas, teściowej i szwagra. Czasem jak mi sie nie chce to bym z mężem byle co zjadła a tak to zawsze cos ugotować trzeba. Teściowa niby mowila ze jak czasem nie dam rady to ona po pracy cos machnie ale nie umiem tak... Pamietam jak na początku L4 w styczniu wymyślałam rożne obiadki a teraz byle by szybko

Tez nie potrafie tak glupio ze "siedze" w domu a obiadu nie ma ...
Najbardziej lubie dania z piekarnika byleby nie stac godzine przy patelni

Wczoraj mezowi mowilam ze zrobie puree ziemniaczane ... a sa po prostu rozgotowane ziemniaki 😂

Mam to szczescie ze nie gotuje codziennie czasem ugotuje bratowa albo mama bo nie pracuje codziennie.

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-09-14 o 17:09
Stary 2016-09-14, 17:14   #4225
agassek
Zakorzenienie

Kurde, Ola, podziwiam. Mia, też szacun. Ja gotuję co prawda codziennie obiad, ale często dopiero wtedy, kiedy wraca mąż z pracy... Wcześniej nie jestem w stanie. Czasem coś sobie przygotuję, pokroję. Ale rzadko jest tak, że uda mi się cały obiad ugotować z Marysią

Stary 2016-09-14, 17:17   #4226
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Kurde, Ola, podziwiam. Mia, też szacun. Ja gotuję co prawda codziennie obiad, ale często dopiero wtedy, kiedy wraca mąż z pracy... Wcześniej nie jestem w stanie. Czasem coś sobie przygotuję, pokroję. Ale rzadko jest tak, że uda mi się cały obiad ugotować z Marysią
Czasem tak sie zdarza Jak Iga miala kilka tygodni to pamietam jak obieralam ziemniaki jakies 3 godziny miala nieodkladalny dzien. Obiad skonczylam jak siostra wrocila z pracy sie nia zajela.

Stary 2016-09-14, 17:21   #4227
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Aa i dostalyśmy w prezencie inhalator.
I mam chuste długą pożyczoną! Bedziemy ćwiczyć wiązania.

Rose przepiękna mi się one mega podobają.
Jakiego wiązania sie uczyć na początek?
Gabi wazy 6,5 kg-tydzień temu skonczone 3miesiące.
Czyli najmlodsza majowka jest ponad kilo ciezsza od mojego szkraba

Zacznij od kieszonki. Latwizna
Stary 2016-09-14, 17:22   #4228
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Polowalam na dark blue & white, ale mam aurore. I tak jest piekna
Ach ta aurora piekna chusta

Do mnie idzie wlasnie dark blue 4,6 ;D troche za dluga na PP ale w promocji byla ;D

201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 17:26   #4229
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość

A wiezz ze przypalone da sie uratowac, no chyba ze to kotlety???
Bo jak jakis sos to nie mieszaj. Przeloz 3/4 do drugiego gara a to co na dnie out. Oby nie zamieszac to nawet nie przejdzie wedzonka!

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
Ach ta aurora piekna chusta

Do mnie idzie wlasnie dark blue 4,6 ;D troche za dluga na PP ale w promocji byla ;D

A u nas wszedzie niedostepna ehhhh
Stary 2016-09-14, 17:36   #4230
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli najmlodsza majowka jest ponad kilo ciezsza od mojego szkraba

Zacznij od kieszonki. Latwizna
I od mojej kruszyny ponad kilo
Cytat:

A wiezz ze przypalone da sie uratowac, no chyba ze to kotlety???
Bo jak jakis sos to nie mieszaj. Przeloz 3/4 do drugiego gara a to co na dnie out. Oby nie zamieszac to nawet nie przejdzie wedzonka!

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

A u nas wszedzie niedostepna ehhhh
No akurat boczek na roladkach sie spalil ale to nic jest bardziej chrupiacy haha 😂

Sent from my LG-H500 using Wizaz Forum mobile app
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości