|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kciuki za połówkowe jutro ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65290981]Byłam w mieście zrobić zakupy na urodziny kumpeli i w drodze powrotnej zasłabłam w autobusie... Na szczęście siedziałam, ale z przodu na tym miejscu na półtorej osoby, jeszcze jak przez mgłę słyszałam, że dwie stare baby dyskutują, że to miejsce dla inwalidy lub matki z dzieckiem, więc nie powinnam tu siedzieć - a siedziałam tak, że druga osoba mogła sobie też przycupnąć. Ale spoko, półprzytomna bladozielona ciężarna powinna wstać, bo to miejsce dla inwalidów albo matek z dziećmi. ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- A takie spontanicznie nagłe wymioty też przerabiałam ok. 17-20tyg ciąży, cieszyłam się jak udało mi się złapać jakaś miskę czy coś na czas, kilkanaście razy mi się zdarzyło. Dla równowagi w pierwszym trymestrze ani razu nie wymiotowałam, choć mdłości były.[/QUOTE] Biedactwo ![]() ![]() super ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Wtajemniczenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65290981]Byłam w mieście zrobić zakupy na urodziny kumpeli i w drodze powrotnej zasłabłam w autobusie... Na szczęście siedziałam, ale z przodu na tym miejscu na półtorej osoby, jeszcze jak przez mgłę słyszałam, że dwie stare baby dyskutują, że to miejsce dla inwalidy lub matki z dzieckiem, więc nie powinnam tu siedzieć - a siedziałam tak, że druga osoba mogła sobie też przycupnąć. Ale spoko, półprzytomna bladozielona ciężarna powinna wstać, bo to miejsce dla inwalidów albo matek z dziećmi.
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- A takie spontanicznie nagłe wymioty też przerabiałam ok. 17-20tyg ciąży, cieszyłam się jak udało mi się złapać jakaś miskę czy coś na czas, kilkanaście razy mi się zdarzyło. Dla równowagi w pierwszym trymestrze ani razu nie wymiotowałam, choć mdłości były.[/QUOTE] Stare wredne kurczydupy :/ Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#2194 |
Zakorzenienie
|
NiEBiE tu w artykule też napisane że ostatni posiłek można zjeść 12h przed badaniem...
http://oczekujac.pl/2016/02/krzywa-c...e-w-ciazy.html Czyli prawie pokrywa się z tym co mówiła moja lekarka, bo ja do laboratorium chcę jechać po 7.00... a nim wejdę do gabinetu to będzie 7.30-8.00 czyli około 14h po ostatnim posiłku...
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zakorzenienie
|
U mnie mąż skwitował "no to będziesz głodna jak po 18.00 nic już nie będziesz jeść"
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2198 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | |||||||||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj TŻ wymurował murek pod brodzik, bo po tygodniu kombinowania z nóżkami, stelażami itp itd okazało się, że murek to jedyne rozwiązanie. Od wczoraj murek schnie, zobaczymy dzisiaj czy dobrze go pomierzyliśmy i czy da się brodzik na tym murku w ogóle postawić : D Spłuczka sama z siebie przestała cieknąć, za to zauważyliśmy, że nam ściana pęka w poprzek na połowie wysokości ![]() Cytat:
Też mam 5kg na plusie, ale widzę to tylko po brzuchu. Mięśni i tak nigdy nie miałam, ale od przyszłego tygodnia zamierzam się ruszać... [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65228076] Chciałam się tylko pochwalić, że wczoraj po raz pierwszy dostałam 3-4 porządne kopniaki, aż podskoczyłam przy pierwszym : ) Mąż z ręką na brzuchu też je poczuł :love : Gdybym była szczupła to pewnie byłyby nawet widoczne ![]() Wspaniałe uczucie, nawet jeśli za parę miesięcy będę mieć go dość ; )[/QUOTE] Huraaaa : ) Ja wczoraj pierwszy raz zobaczyłam te kopniaki. Taka impreza była w brzuchu wieczorem. Mały chyba lubi wizaż, bo uaktywnia się jak was czytam : D Cytat:
![]() Słyszałam, że czasami producenci dają w urządzenia kawałek elektroniki, powodujący zepsucie po danym czasie, żebyś kupiła sobie nowe urządzenie :P Tak czy inaczej, współczuję... Jeszcze ja! Mam połówkowe za tydzień w czwartek : ) A o glukozie nic na razie nie słyszałam. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Takie pomyłki remontowe to norma. Ostatnio PO ROKU oddawaliśmy toaletę, bo była okrągła, a nie kwadratowa, tak jak umywalka i deska do sedesu. Koło ma serię nova pro, która ma wersję kwadratową i owalną, myślałam, że wszystko jest kwadratowe w standardzie i nawet nie zwróciłam uwagi na to, że toaleta kwadratowa nie była. Wypakowywana była w tym czasie kilka razy do przymiarki ale dopiero w dzień montażu (rok po kupnie) TŻ zauważył, że kwadratowa deska nie będzie pasowała do okrągłej toalety : D No i lecieliśmy wymieniać... Dobrze, że też możesz tapetę oddać : ) [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65241866]Melduję się z kalafiorem - zamówiłam case'a na telefon, zapłaciłam sporo, bo ściągałam go z UK i co? Zamówiłam na zły model : D[/QUOTE] Hah : D Idealna porada : D: D: D: D: D Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65262701] Zrobiłam dziś sobie przerwę od kwadratów na kocyk, zrobiłam za to dwa breloczki - niby muffinki, jeden dla mnie, jeden dla kumpeli na urodziny (jako dodatek do prezentu). [/QUOTE] Jakie ładne! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale śliczny! Cytat:
Cytat:
|
|||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Przyczajenie
|
Niebie â Dzięki
![]() MrsDorota âteż żałuję, że się w język nie ugryzłam. Do tego mój facet wkurzony, bo dyskusja zaczęła się od tego, że się jej nie spodobało gdzie zaparkował motor. I teraz się boi, że baba naśle jakiegoś wnuczka żeby mu go przewrócił czy porysował. No cóż, uroki mieszkania w bloku. KPZ â A do kiedy chcesz w ogóle pracować? I ślicznie wyglądasz ![]() ItsyBitsyTeenieWeenie âPiosenka Pani Anieli ![]() Cornflower_girl â cieszę się, że wyniki się odnalazły Kyiia âzazdroszczę tego, że nie ciągnie Cię do słodyczy. Ja to codziennie muszę coś zjeść. Przed ciążą to każdy posiłek kończyłam czymś słodkim, teraz próbuję się ograniczać ale z różnym skutkiem⌠Donka_bez_ogonka - a to od tego rozstępy się robią! Tyle pokoleń kobiet się z nimi męczy, nie mogła ogłosić tego wcześniej? ![]() Surka âśliczny śpiworek, gdzie kupiłaś? Orlica â współczuje złego samopoczucia ![]() Candid âzgadzam się, każdy ślepy jak w pobliżu ciężarna się znajdzie. Ja wczoraj stałam w sklepie za 3 babkami tak po 50, pod 60, wszystkie z pełnymi koszykami a ja z jedną papryką. Nikt mnie nie przepuścił. pequenina_ âpo roku udało wam się wymienić? Pewnie nawet bym nie spróbowała, uznałabym że po takim czasie nie ma na to szans. My nad imieniem będziemy się zastanawiać po poznaniu płci, czy mam nadzieję, że od poniedziałku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Wtajemniczenie
|
Witam się dziś z rana! Skurcz łydki trzymający mnie od wtorku prawie minął! Pomogło spanie z nogami na poduszce
![]() pequenina_ ale żeś posta gigant zmalowała! ![]() ![]() Śniło mi się, że przez brzuch widziałam małe dwie stópki ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2202 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję za kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam wrażenie, że za bardzo się ostatnio mądrzę w sprawie tej cukrzycy i cukrów, więc juz obiecuję siedzieć cicho. ![]() Cytat:
![]() Tż jak zrobię coś głupiego już też mnie tak nazywa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mojemu też się nie podoba, więc oby została Emilka! ![]() Cytat:
![]() Załączam pierwsze nieśmiałe fotki, jeszcze została umywalka, szafki pod umywalkę, wstawić pralkę i zrobić szafkę nad pralką. Ale widać już płytki, prysznic no i kibelek. ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez NiEBiE Czas edycji: 2016-09-15 o 09:03 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
@}-,-'-
|
Co do tych 12 h przed glukozą, to ja to odczytałam jako minimum 12
![]() Edytowane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Czas edycji: 2016-09-15 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | |
@}-,-'-
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Myślałam, żeby uszyć kiedyś to nieszczęsne minky, jak nabiorę wprawy, ale jak pokazałyście te tanie makaszki, to chyba nikogo nie będę narażać na nieszczere komplementy odnośnie moich handmade ![]() Mi się śnił przerwany przez siostrzenice, seks z TŻtem. Chyba do końca snu nie udało mi się go namówić na dokończenie. A potem się jeszcze okazało, że wróciłam na studia. Konkardia stópki byłyby lepsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I jeśli o mnie chodzi to ja strasznie długo jem ![]() ![]() U mnie pewnie przerwa będzie trwała 13-14h w zależności jak szybko się do gabinetu dostane.
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To H&M, ale z drugiej reki. Cytat:
![]() My w sumie na 100% nie mamy imienia, na chwilę obecną Pola, ale w 100% nie jesteśmy przekonani ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pisałyście o słodyczach - ja od zawsze jadłam sporo słodyczy, w zasadzie codziennie coś słodkiego (choć ostatnio tylko wafelek lub samodzielnie upieczone muffinka, ale na studiach tabliczka czekolady to szła na raz u mnie :P), aż dziwne, że nie mam nadwagi (choć do niedowagi też im bardzo daleko). Na początku ciąży w ogóle nie miałam ochoty na słodycze, ale w drugim trymestrze wszystko wróciło. Staram się zaspokajać te zachcianki owocami, ale jem ich sporo, jak były czereśnie/truskawki to nawet ponad 0,5 kg dziennie, teraz śliwki, jabłka, brzoskwinie - co najmniej dwie sztuki dziennie. Miałam prezentację dzisiaj w pracy i małe cały czas fikało mi w brzuchu tak mocno, że nie mogłam się skupić :P Jak znam życie, to wieczorem na badaniu będzie za to słodko spało (ostatnio nawet batonik go nie obudził...). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję ![]() Z tego dekoru jestem najbardziej dumna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Uparciuchy mieszkają w naszych brzuszkach, coś o tym wiem. Mój Bąbel wczoraj kopał przez brzuch, a jak Tz przykładal rękę, to cisza.
![]() |
#2209 | |
Zadomowienie
|
Dopiero wybrany, kupić mamy zamiar w listopadzie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczęta! Uwielbiam jak jest tyle postów do ogarnięcia
![]() ![]() NiEBiE jak najbardziej masz się mądrzyć! Pamiętaj, że nie tylko Ty cukrujesz a ja jestem straszliwym grzesznikiem i choć teorie znam, to konieczne jest przypominanie mi o tym ![]() ItsyBotsyTeenieWeenie miałam dzisiaj bardzo podobny sen, z tym że u mnie nie siostrzenica, a sąsiadka przerywała :/ Chciałabym też taki sen jak Konkardia ![]() iwona335 dodałaś mi otuchy - bo naprawdę obawiam się, że nic nie wybierzemy do dnia porodu :/ Byłam dzisiaj u diabetologa, siedzę grzecznie w kolejce wśród o milion lat starszych pań, nagle pani doktor wychodzi i woła mnie po nazwisku. Wstałam, a wraz ze mną te babcie wbiegły do gabinetu i wołają że były pierwsze <nie były>, a pani doktor stanowczo: "Pani Moniczi jest w ciąży i ma prawo i obowiązek wejść pierwsza!" Babcie zmyły się szybko, mnie się zrobiło tak głupio po tej akcji, że aż ciśnienie mi podskoczyło. Co do wizyty - no miałam dużo przekroczeń norm, mam nie jeść takich dużych porcji, mam ograniczyć owoce na rzecz warzyw i niedopuszczalne jest okradanie lodówki w nocy :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czyli dzisiaj na półówkowych muszę cały czas gadać, żeby się małe ruszało - nie wiem tylko co lekarz na to ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Rozeznanie
|
Witam się
![]() Czy Wam też dziś tam zmula wizaz? ![]() Ostatnio spotkałam się z koleżanką, która jest dietetykiem i nieco podpytałam co tam jeść a czego unikać ![]() No to tradycyjnie, zabronione jest surowe mięcho, jajka, sery z mleka niepasteryzowanego itd....- no ale to wszystkie przyszłe mamy powinny już to wiedzieć. Dowiedziałam się również, że jeśli chcę zjeść kiszonki na surowo (bez obróbki termicznej) to tylko ze sprawdzonego źródła (babcia, mama)! Jesli kupujemy w przypadkowym miejscu to lepiej taką kapustkę jednak ugotować;] A co należy jeść? Warzywa!- niby oczywiste....no ale koleżanka wspomniała, że powinnam jeść 0,5kg warzyw dziennie! Szczególnie tych zielonych. Dla mnie to bardzo dużo pomimo, że staram się jeść zdrowo (I trymestru nie liczę- wtedy jadłam tylko tosty i piłam kakao ![]() Warzywa można jeść w formie smoothie, soków, do kanapek no i zup. Oczywiście wszystko należy skonfrontować z wynikami badań i dopasować do nich dietę. Szczególną uwagę należy zwrócić również na zwiększone zapotrzebowanie na żelazo i wapń... To tyle wiadomości ![]() Rady koleżanki wzięłam sobie do serca i postanowiłam podzielić się nimi z Wami. Na zachętę przesyłam zdjęcie wyciśniętego przed chwilką soczku ![]() Jabłko + pomarańcza+marchewki+bura czek = pychotkowa słodkość! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas to standardzik z tym przykładaniem ręki męża... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pierwszeństwa i kolejek... nie przeszkadza mi jak mnie ktoś puszcza, mało tego jak jest duża kolejka to sama zaczynam "się awanturować" z kasjerami że chcę żeby otworzyli drugą kasę ![]() ![]() I koktajle... ja lubię różne z natką pietruszki. Czy to sam banan, czy jabłko czy jak ostatnio w miksie natka z bananem i nektarynką ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dam znać, czy się sprawdziło Twoje przewidywanie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2218 |
Przyczajenie
|
Teściowo Niebie – Prześliczne te kafelki, gdzie takie wynalazłaś? Podoba mi się i wzór i kolory. Rewelacja.
Kyiia – Na razie jedyny sukces jaki osiągnęłam toograniczyłam się do 1 czekoladowego cukierka czy 1 rządka czekolady po posiłku zamiast podwójnego snickersa czy całej tabliczki czekolady z orzechami. Podobnie jak u Zielonej, na początku ciąży nie ciągnęło mnie do słodyczy ale długo to nie trwało. Chociaż przyznam się, że dziś z pełną premedytacją zjadłam snickersa bo chciałam dziecia sprowokować do ruchu bo od wczoraj jakiś spokojny jest i się martwię ![]() I lepiej jeść powoli ![]() Surka – Tego się obawiałam. Ale właśnie coś takiego bym chciała. Śliczny ten śpiworek. Moniczi – Patrz jakie rześkie nagle jak trzeba się w kolejce wykłócać. Bark słów. Amalte – Dobrze, że piszesz bo o kiszonkach nie miałam pojęcia. A soczek wygląda przepysznie, i jak elegancko podany… Dziewczyny, nie frustruje Was to, że póki co tylko dla nas się wszystko zmienia? Że te wszystkie ograniczenia tylko nas dotyczą? Nie mogę wyjść spokojnie na rower bo po paru kilometrach się męczę, nie pójdę z dziewczynami potańczyć bo boje się, że ktoś mi przyładuje z łokcia w brzuch, nie mogę iść na depilację laserową a nie cierpię się golić TAM, nie wszystko mogę jeść i wkurza mnie, że mam wyrzuty sumienia po batoniku bo nie chce dziecia paść słodyczami od początku itp. A mój facet normalnie jak chce wychodzi na miasto, idzie pobiegać bez zadyszki, na grudzień już planuje wyjazd na snowboard o czym ja mogę tylko pomarzyć. I wiem, że to wszystko w imię czegoś pięknego ale w końcu on też będzie miał dziecko i to bez tych wszystkich wyrzeczeń i ograniczeń, bez ewentualnych rozstępów czy luźnej skóry. Eh… Jakiś zły humor chyba dziś mam. Może dlatego, że dzieć się nie rusza za bardzo i się martwię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
@}-,-'-
|
Tekla, mnie denerwowało to że TŻ nie musi sie silić na żadne wyrzeczenia. A na koncu jeszcze ten poród, którego nawet widoku nie moze znieść
![]() NIEBIE bardzo ładne kafelki i nikomu nie przeszkadza że sie mądrzysz ![]() Usłyszałam w RMF, że inteligencje dzieci dziedziczą po mamie. Ulżyło mi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.